Ικανοποίηση για το αίσιο τέλος της εξαγοράς της FULGOR

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ικανοποίηση επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου για το αίσιο τέλος που είχε η υπόθεση εξαγοράς της εταιρείας FULGOR από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ του Ομίλου Στασινόπουλου. Όπως λένε οι συνδικαλιστές «αυτό που πρέπει τώρα να τηρηθεί, είναι οι υποσχέσεις που έχουν δώσει, ότι δεν θα απολύσουν κανέναν εργαζόμενο και ότι θα διατηρηθούν τα εργασιακά δικαιώματα όλων ως έχουν. Αυτό που ζητά πλέον από δω και στο εξής η διοίκηση και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, είναι, αν υπάρχει περίπτωση πρόσληψης άλλου προσωπικού, αυτό να γίνει από τους υπάρχοντες και πρόσφατα απολυμένους της εταιρείας, εφόσον βέβαια υπάρξει σχετικό αίτημα από τους ίδιους.  Αυτό θα είναι προς όφελος και των απολυμένων, αλλά και της νέας εταιρείας, αφού γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο και έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία. Επίσης το εργατικό κέντρο ενδιαφέρεται να μην υπάρξει βλαπτική μεταβολή για τους εργαζόμενους σε περίπτωση τυχόν μετάταξής τους σε άλλο τμήμα της εταιρείας.
 
Ικανοποίηση από το Επιμελητήριο…
 
Ικανοποιημένος δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος, για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της εταιρείας Fulgor από τον Ιταλό πρώην ιδιοκτήτη της στα χέρια της Βιοχάλκο. «Είχα έγκαιρα και δημόσια λάβει θέση υπέρ της εξαγοράς από τον όμιλο Στασινόπουλου», δήλωσε ο κ. Νανόπουλος επισημαίνοντας ότι η οριστικοποίηση της μεταβίβασης σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις για την Κορινθιακή Οικονομία. Ο ίδιος δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του η διοίκηση ανέλαβε καθήκοντα από τη Δευτέρα, ενώ η παραγωγή του εργοστασίου καλωδίων υψηλής τεχνολογίας θα ξεκινήσει ολοκληρωτικά τον Σεπτέμβριο. Αναφορικά με τις πρόσφατες απολύσεις που σημειώθηκαν στη Fulgor ο κ. Νανόπουλος επεσήμανε ότι δεν θεωρεί ότι αυτές προήλθαν από αποφάσεις της νέας διοίκησης η οποία ωστόσο θα κριθεί από τις μελλοντικές της δράσεις και κινήσεις.
 
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Σε ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΠΑΜΕ Κορινθίας αναφέρει τα εξής:
«Το εργοστάσιο FULGOR άλλαξε χέρια, όμως αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομίας και σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που συνεχώς βαθαίνει, φαίνεται καθαρά η προσπάθεια που γίνεται από το κεφάλαιο για αύξηση της κερδοφορίας του. Την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου εκφράζει η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν το δρόμο του καπιταλισμού. Αυτό όμως, σημαίνει συνεχής επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και στο εργοστάσιο μας. Πάνω σε εμάς θα χτίσουν τα κέρδη τους, κανένας δεν θα μας λυπηθεί. Για να υπερασπίσουμε τα δικά μας συμφέροντα, πρέπει η δράση μας να είναι συλλογικά οργανωμένη. Αυτό για να γίνει, πρέπει να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων και η γραμμή πάλης του σωματείου μας.
Τα αιτήματα μας, πρέπει να είναι:
    Καμία απόλυση
   Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων
    Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα
    Να μην σταματήσει η παραγωγή
    Να μην κλείσει κανένα τμήμα του εργοστασίου».