Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!!!

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Και κάνει και...παρεμβάσεις ο γλείφτης του παλιού συστήματος που μας έφερε στη σημερινή κατηφόρα.

Ενώ το γλείψιμο συνεχίζεται σήμερα προς αυτούς που...ετοιμάζονται για εξουσία!!

Γνωστός κ@λοτούμπας άλλωστε εδω και πολλά - πολλά χρόνια.

Κιατανιώτες, εσείς που τον ξέρετε καλά... θαυμάστε τον!!! Και αν, (κούφια η ώρα) έρθει η κακιά στιγμή....ξέρετε εσείς τι θα κάνετε...
READ MORE - Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!!!

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013



Είχε συνάντηση με εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων του Δήμου, με σκοπό να ενημερωθεί για  τα τεκταινόμενα  που αφορούν στη κατάργηση των θέσεων εργασίας  του κλάδους τους

Συνάντηση με εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων του Δήμου μας είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, με σκοπό να ενημερωθεί για  τα τεκταινόμενα  που αφορούν στη κατάργηση των θέσεων εργασίας  του κλάδους τους. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους φύλακες στο Δημαρχείο τονίζοντας ότι ο ρόλος τους στη φύλαξη των σχολικών κτιρίων είναι σημαντικός γιατί επιτελούν κοινωνικό έργο,  τόσο εντός όσο και εκτός των σχολείων. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξανασκεφθεί  τη διαθεσιμότητα όχι μόνο των σχολικών φυλάκων αλλά και των δημοτικών αστυνομικών γιατί η παρουσία τους συμβάλλει θετικά και αποτελεσματικά στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και της κοινωνίας μας. Επεσήμανε ότι η  το θέμα τους θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ελπίζει  μέσα από  την ομόφωνη απόφασή του, να αναλάβει ο Δήμος Κορινθίων τα έξοδα διατήρησης των θέσεων εργασίας τους  αφού πρώτα εγκριθεί από την κυβέρνηση. Επ΄ ευκαιρία της διαθεσιμότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση , ανέφερε ότι είναι ένα μέτρο που δρομολογεί απολύσεις των εργαζομένων δίχως σχέδιο και προγραμματισμό. Συνέχισε λέγοντας, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εκσυγχρονισθεί, να μειώσει τη γραφειοκρατία και να δει σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων και όχι να αποφασίζουν αυθαίρετα οι κρατούντες με μέτρα που χαρακτηρίζονται αναποτελεσματικά, οριζόντια και περιορισμένης αντίληψης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και οι περιπτώσεις των σχολικών φυλάκων  και των δημοτικών αστυνομικών  στους δήμους της Ελλάδος. Με την υπάρχουσα κυβερνητική νοοτροπία, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν  12-13  δήμοι της Χώρας,  κυρίως ακριτικοί και νησιωτικοί , όπως είναι η νήσος  Κάσος  όπου λόγω ελλείψεως δημοτικού προσωπικού, τη διεκπεραίωση των διαφόρων υπηρεσιών  τις έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι Δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι αυτών των δήμων. Επεσήμανε επιπλέον ότι  12 μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι Δήμοι της χώρας έχουν ζητήσει να μπουν  σε παρατηρητήριο για να γίνει κοστολόγηση υπηρεσιών, με σκοπό να διαμορφωθεί μια πληρέστερη εικόνα  για τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, ξεκινώντας ταυτόχρονα μια διαδικασία μετατάξεων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης  ώστε να καλυφθούν τα κενά των Δήμων. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την ενημέρωση τους εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων, τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται αρωγός στα αιτήματά τους και τέλος τους ευχήθηκε ο αγώνας τους να δικαιωθεί  αφού αυτό θα είναι καλό όχι μόνο για τους εργαζομένους  αλλά και για την σχολική κοινότητα, τη κοινωνία και το Δήμο.
READ MORE - ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Κ. Γιώτης: Το νερό της Κορίνθου είναι και υγιεινό και πόσιμο

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013



Πρέπει να παρθούν μέτρα περιφρούρησης του νερού, αλλά οι Κορίνθιοι δεν πρέπει να ανησυχούν», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ.

Στο θέμα της φύλαξης και των ελλείψεων στις δεξαμενές νερού της Κορίνθου αλλά και της ποιότητας του νερού που φτάνει στις βρύσες των Κορινθίων, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Κ. Γιώτης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και ελλείψεις, αλλά το νερό είναι υγιεινό και πόσιμο και οι πολίτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο κ. Γιώτης σημείωσε: «Εγώ δεν είμαι απ΄ αυτούς που θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση με το νερό. Το νερό είναι πολύτιμο και κοινωνικό αγαθό. Φαίνεται ότι υπάρχουν ελλείψεις και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Δεν μπορεί για όλα να φταίνε οι υπάλληλοι… Και αν φταίνε οι υπάλληλοι, πρέπει να γίνει μια αναδιάταξη των δομών της διοίκησης ώστε να πάνε οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση. Αυτό όμως που θέλω να πω είναι, ότι οι Κορίνθιοι δεν πρέπει να ανησυχούν. Το νερό είναι και υγιεινό και πόσιμο. Για να μην περάσει κάποια άλλη εικόνα ότι έχουμε κακής ποιότητας νερό. Προς Θεού! Όμως πρέπει κάθε μέρα να αυξάνονται τα μέτρα για την περιφρούρηση αυτού του ποιοτικού νερού για την μεγαλύτερη ασφάλεια των συνδημοτών μας»….
READ MORE - Κ. Γιώτης: Το νερό της Κορίνθου είναι και υγιεινό και πόσιμο

Α. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013




 Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στις 11 π.μ.,  παραχώρησε στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός,  με αφορμή τα μέτρα της Κυβέρνησης που αφορούν στη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας  από του Δήμους της Χώρας. Επεσήμανε, ότι με αυτή την αρνητική δρομολόγηση, θα δημιουργηθούν επιπρόσθετα  προβλήματα  στην λειτουργία της πόλης και του Δήμου, αφού έτσι θα αυξηθούν  οι παρανομίες με τα παρκαρίσματα και τα διπλο-παρκαρίσματα ιδίως στο κέντρο της πόλης, θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο το παραεμπόριο με  δυσμενείς οικονομικές προεκτάσεις όχι μόνο στην Τοπική Κοινωνία αλλά και στα έσοδα της κεντρικής κυβέρνησης και τέλος, θα γιγαντωθεί κάθε είδους παραβατικότητας. Τόνισε ότι εάν στην Κόρινθο συνυπολογίσουμε την έλλειψη αστυνομικής δύναμης στην οποία αντιστοιχούν  2 περίπου αστυνομικοί για 50.000 κατοίκους, όπου κυρίως τις βραδινές ώρες η ανυπαρξία της αστυνόμευσης είναι περισσότερο έντονη, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το μέγεθος του προβλήματος. Υπογράμμισε επίσης ο Δήμαρχος ότι ενώ όλοι οι Δήμοι της Επικράτειας έχουν  περιορίσει τα έξοδά τους και έχουν μειώσει το προσωπικό τους, (υπάρχουν Δήμοι που  λειτουργούν  πολλές φορές κάτω απο τα όρια της στοιχειώδους εξυπηρέτησης), η κεντρική κυβέρνηση κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση και αντί να προβεί σε παρόμοιες ενέργειες  αδιαφορεί. Αναλυτικότερα τόνισε, ότι τα συγκεκριμένα μέτρα  που προτείνει η κυβέρνηση για του δήμους, επιβαρύνουν μόνο  το 0,8 του Α.Ε.Π. της Ελλάδος  ενώ το 99,2% που  πραγματικά δημιουργεί το πρόβλημα και βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης, αφήνεται ανέπαφο. Αντί να επικεντρωθεί η κεντρική εξουσία στην ιεράρχηση και την επίλυση των προβλημάτων, αναλώνεται σε αποσπασματικές επιλογές φέρνοντας αντιμέτωπες διάφορες ομάδες εργαζομένων,  στοχοποιώντας επιλεκτικά, κάθε φορά, ορισμένες εξ΄ αυτών. Άρα υποστήριξε, όλα αυτά τα μέτρα υποδηλώνουν όχι μόνο προχειρότητα αλλά ταυτίζονται με επικοινωνιακά και μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών και της ομαλής λειτουργίας  των υπηρεσιών  της Χώρας.




READ MORE - Α. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ