Εξοργισμένοι οι κάτοικοι παραμένουν στα διόδια Σπαθοβουνίου

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Οι κάτοικοι σε δηλώσεις τους διαμήνυσαν ότι δεν θα φύγουν από τα διόδια μέχρι οι λύσεις που κάθε φορά υπόσχεται η εταιρεία να γίνουν πράξη

Τις μπάρες στα διόδια Σπαθοβουνίου σήκωσαν από την Πέμπτη το πρωί οι κάτοικοι των χωριών Σπαθοβούνι και Κουταλά, αντιδρώντας στο γεγονός ότι η εταιρεία των διοδίων δεν έχει ακόμα εκδώσει τις κάρτες μείωσης του αντιτίμου παρά τις δεσμεύσεις της και είναι αναγκασμένοι για μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων Κόρινθος – Σπαθοβούνι και αντίστροφα, να πληρώνουν καθημερινά εισιτήριο 2,40 ευρώ, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας δημοσίευμα. Οι κάτοικοι έμειναν στα διόδια μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης και επέστρεψαν χθες το πρωί για να συνεχίσουν την δράση τους. Την Πέμπτη το βράδυ στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Κορινθίων Α.  Πνευματικός αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γρ. Καρπούζης που εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων.
 
Οι λύσεις να γίνουν πράξη…
Μετά από ένα μικρό διάλειμμα τη νύχτα οι κάτοικοι βρέθηκαν και πάλι στο «πόστο» τους ανοίγοντας εκ νέου τις μπάρες του σταθμού διοδίων στο Σπαθοβούνι. Ο Δήμαρχος Κορινθίων που βρέθηκε ξανά εκεί χθες το πρωί ενημέρωσε τους κατοίκους ότι μετά από επαφές του με το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και με την εταιρεία «Μορέας» που διαχειρίζεται τα διόδια βρέθηκε λύση μέσω ηλεκτρονικών μηχανημάτων που θα εξασφαλίζουν τη διέλευση των κατοίκων με ιδιαίτερα προνόμια από τα διόδια. Οι κάτοικοι πάντως σε δηλώσεις τους δείχνουν φανερά εξοργισμένοι και διαμηνύουν ότι δεν θα φύγουν από τα διόδια μέχρι οι λύσεις που κάθε φορά υπόσχεται η εταιρεία να γίνουν πράξη.
READ MORE - Εξοργισμένοι οι κάτοικοι παραμένουν στα διόδια Σπαθοβουνίου

Ι. Μπινιάρης: Στόχος ληστών το επάγγελμα του ταχυδρομικού υπαλλήλου

Ο Γραμματέας του Σωματείου Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Κορινθίας αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα του επαγγέλματος στην εποχή της φτώχειας και της ανέχειας που βιώνει η χώρα, με τις ληστείες που έχουν γίνει πλέον σχεδόν καθημερινό φαινόμενο
 
Στόχο αποτελούν για τους ληστές τα ταχυδρομικά γραφεία όπως έχει φανεί και από τα πρόσφατα περιστατικά ληστειών σε ΕΛΤΑ στην Κορινθία, με το τελευταίο να σημειώνεται την περασμένη Πέμπτη από ένοπλους δράστες στο Περιγιάλι. Αυτό υποστήριξε με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο Γραμματέας του Σωματείου Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Κορινθίας κ. Γιάννης Μπινιάρης ο οποίος και αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα του επαγγέλματος του ταχυδρομικού στην εποχή της φτώχειας και της ανέχειας που βιώνει η χώρα, με τις ληστείες να έχουν γίνει πλέον φαινόμενο σχεδόν καθημερινό. Ο κ. Μπινιάρης τόνισε ότι η πολιτική των περικοπών του προσωπικού στα ΕΛΤΑ έχει επιδεινώσει την κατάσταση με τους λιγοστούς ταχυδρομικούς υπαλλήλους της Κορινθίας να αντιμετωπίζουν καθημερινά δυσκολίες προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της περιοχής.
 
READ MORE - Ι. Μπινιάρης: Στόχος ληστών το επάγγελμα του ταχυδρομικού υπαλλήλου

Ανακαλύφθηκε το αρχαίο τείχος της Κορίνθου!

Τα σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Ελευσίνας - Κορίνθου - Πύργου -Τι ανέφερε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Korinthia news ο προϊστάμενος της ΛΖ Εφορίας Αρχαιοτήτων Κ. Κίσσας
 
Σημαντικά ευρήματα βγήκαν στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών για τον νέο αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας - Πύργου που σίγουρα αλλάζουν τον πολιτιστικό  «χάρτη» της περιοχής μας. Πρόκειται για το τείχος της Αρχαίας Κορίνθου του 6ου αιώνα π.Χ.! Η ανακάλυψη αφορά μήκος 80 περίπου μέτρων και σε ύψος από 1,60 έως 3,20 μέτρα. Από τις εργασίες προέκυψαν και άλλα σημαντικά ευρήματα που χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή εποχή ως την Ελληνιστική και αποκαλύπτουν στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης, όπως οικισμοί και χώροι λατρείας, τάφοι, ακόμη και λατομείο και ένα εργαστήριο. Όλα αυτά στον βόρειο παράδρομο του αυτοκινητόδρομου, που ειδικά για την αξιοποίηση του τείχους θα υποστεί μικρή τροποποίηση. Το πλήθος των ευρημάτων παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο όπου εγκρίθηκε η πρόταση ανάδειξης του μεγαλύτερου τμήματος του τείχους. Μυκηναϊκός οικισμός, αψιδωτά κτίρια της Πρωτογεωμετρικής και της Γεωμετρικής εποχής, χώροι όπου ασκείτο προγονολατρεία και ηρωολατρεία (Γεωμετρικοί και Αρχαϊκοί χρόνοι), ένα τεράστιο κτίριο της Ελληνιστικής εποχής (2ος π. Χ. αιώνας) που εντοπίσθηκε σε επαφή με το αρχαίο τείχος και πολλές ταφές διαφόρων ειδών μεταξύ των οποίων και τάφοι νηπίων δίνουν, όπως είπαν οι αρχαιολόγοι ανάγλυφη την εικόνα μίας ιδιαίτερα ακμαίας κοινωνίας σε μεγάλο βάθος χρόνου. Το λατομείο εξάλλου, που βρέθηκε στα βόρεια του τείχους είχε χρησιμεύσει για την οικοδόμηση του ίδιου του τείχους αλλά και κτιρίων ενώ μέσα σ΄ αυτό εντοπίσθηκε και ένα κυκλικό πηγάδι, βάθους 17,57 μέτρων και διαμέτρου 1,15 μέτρων , το οποίο όμως, φαίνεται ότι είχε εγκαταλειφθεί ήδη από τον 6ο π. Χ. αιώνα καθώς βρέθηκε γεμάτο με κεραμικά της Αρχαϊκής περιόδου, λίθους και κεραμίδες. Στην Πρωτογεωμετρική περίοδο τέλος χρονολογείται το εργαστήριο μεταλλουργίας που χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή αργύρου από μόλυβδο.
 
Κ. Κίσσας: Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη
 
Σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική εφημερίδα Korinthia news ο προϊστάμενος της ΛΖ’ ΕΦΟΡΙΑΣ Κ.  Κίσσας ανέφερε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, γιατί δεν είχαμε βρει μέχρι σήμερα, το εύρος και την έκταση που διατηρείται το αρχαιολογικό τείχος της αρχαίας πόλης της Κορίνθου. Δηλαδή δεν είχαμε βρει το βόρειο τμήμα που ανακαλύφθηκε τώρα και μπορούμε πλέον να υπολογίσουμε την έκταση όλου του τείχους. Είναι ένας τρόπος επιβεβαίωσης όλης της ιστορίας της Αρχαίας Κορίνθου που όπως φαίνεται πια, ήταν μια τεράστια πόλη».
READ MORE - Ανακαλύφθηκε το αρχαίο τείχος της Κορίνθου!

Γ. Τσόγκας: Αποτυχημένη και παλιά η μέθοδος τακτοποίησης των αυθαιρέτων

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Με γρήγορες διαδικασίες και στόχο μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έρθει το νομοσχέδιο προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο, το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρά στην άμεση νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νέου Υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Αποτυχημένη και παλιά χαρακτήρισε την μέθοδο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων που προωθεί το υπουργείο, το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Κορινθία κ. Γιώργος Τσόγκας. Ο ίδιος τόνισε ότι το νομοσχέδιο φαίνεται πως θα κινηθεί στην ίδια φοροεισπραχτική λογική που είναι εν μέρει υπεύθυνη για τα σημερινά δεινά της χώρας, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και ενάντια στο περιβάλλον δημιουργώντας ίσως μια νέα γενιά αυθαιρέτων. Σύμφωνα με τον κ. Τσόγκα η Κυβέρνηση δείχνει να τα μετρά όλα σε χρήμα «κινδυνεύοντας να μην αφήσει τίποτα όρθιο για επενδύσεις στο μέλλον» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
READ MORE - Γ. Τσόγκας: Αποτυχημένη και παλιά η μέθοδος τακτοποίησης των αυθαιρέτων

Π. Μουστόγιαννης: Απαραίτητη η εφαρμογή του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Απαραίτητη κρίνει την εφαρμογή του Νομοσχεδίου που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας στην Βουλή για τις αλλαγές στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τις Τεχνολογικές Σχολές στην Ελλάδα, ο Διευθυντής του Αριστοτέλειου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου κ. Παναγιώτης Μουστόγιαννης, καθώς όπως υποστηρίζει σε αυτό συνοψίζονται πραγματικότητες που ισχύουν εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη και στην Αμερική. «Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε τέλμα», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην διοίκηση των Πανεπιστημίων, στην ποιότητα των σπουδών αλλά και στο πανεπιστημιακό άσυλο κινείται σε θετική κατεύθυνση και πρέπει να εφαρμοστεί.
READ MORE - Π. Μουστόγιαννης: Απαραίτητη η εφαρμογή του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ξεκινούν εκπτώσεις….μήπως και σωθούν από λουκέτα

«Το θέμα πλέον αφορά την επιβίωση και όχι το κέρδος» δήλωσε περιγράφοντας την κατάσταση της τοπικής αγοράς ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Θανάσης Κόρκας. Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα εμπορικά καταστήματα της Κορίνθου πλέον παλεύουν καθημερινά για να παραμείνουν ανοιχτά, και ζήτησε την αρωγή των Κορίνθιων καταναλωτών προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο ίδιος ευχαρίστησε τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου για την συμμετοχή τους στα 10ήμερα προσφορών που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου και τόνισε ότι η έναρξη των εκπτώσεων στις 15 Ιουλίου θα αποτελέσει μία καλή διπλή ευκαιρία τόσο για τους καταναλωτές να βρουν ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές όσο και για τους εμπόρους να μπορέσουν να ξεπουλήσουν όσο το δυνατόν το καλοκαιρινό τους εμπόρευμα εξασφαλίζοντας την επιβίωση των επιχειρήσεων τους.
READ MORE - Ξεκινούν εκπτώσεις….μήπως και σωθούν από λουκέτα

Λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Μελίσσι για τα 100χρονα του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου

Το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Ιουλίου
 
Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μελίσσι και στις 7:30 π.μ., με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εφέτος 100 χρόνων από την ίδρυση της Ενορίας, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου με την συμμετοχή και του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 και στις 7 μ.μ. θα τελεστούν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου «Άγιος Κωνσταντίνος» καθώς και τα Εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου και της ευρύχωρης Τραπεζαρίας, που προορίζεται για τις διάφορες εκδηλώσεις του Ι. Ναού, με την παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ. Η διοργάνωση των πιο πάνω εκδηλώσεων όπως και άλλων κατά την διάρκεια όλου του έτους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει κυκλοφορήσει ο Ι. Ναός, αλλά και η δημιουργία του Εκκλησιαστικού Μουσείου, της Τράπεζας και του Ιερού Παρεκκλησίου, οφείλονται στην ανύστατη μέριμνα του δραστήριου Εφημέριου της Ενορίας αυτής Αιδεσιμολογιωτάτου κ. Γεωργίου Σταματούλη και στην συνδρομή των Ενοριτών επωνύμων και ανωνύμων, οι οποίοι είναι καθ᾿ όλα αξιέπαινοι, αφού τιμούν τους κτίτορες και προγόνους τους και παραδίδουν στις επερχόμενες γενεές την υποδομή και τις δυνατότητες για την απρόσκοπτη επιτέλεση του Λειτουργικού, Ποιμαντικού, Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου του μεγαλόπρεπου Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου Μελισσίου, ο οποίος δεσπόζει στην Εθνική οδό και ποβάλλει τον διερχόμενο προσκυνητή με την καλαισθησία του και την ωραιότητά του.
READ MORE - Λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Μελίσσι για τα 100χρονα του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου

Κ. Κόλλιας: Επιβεβαιώνονται πλήρως οι δυσοίωνες προβλέψεις μας για τα οικονομικά του ΕΛΓΑ

Με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης για τον ΕΛΓΑ στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, ο Βουλευτής Κορινθίας Κ. Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Όταν ήμουν εισηγητής της Ν.Δ. στο νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ, είχα επισημάνει τους κινδύνους που υπέκρυπταν οι προβλέψεις της Κυβέρνησης για τα οικονομικά του ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με τον ψηφισθέντα νόμο, ο αγρότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει την αυξημένη εισφορά προκαταβολικά. Από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, ώστε να πανηγυρίσει η Κυβέρνηση για την «εξυγίανση» του ΕΛΓΑ. Η απάντηση είναι αυτονόητη: από τους αγρότες. Η λύση, σύμφωνα με τον νόμο του ΠΑΣΟΚ για τον ΕΛΓΑ και την πολιτική της Κυβέρνησης, είναι μία: είτε περικοπή των αποζημιώσεων, είτε περαιτέρω αύξηση των εισφορών. Το έχουμε δει ήδη στην Κορινθία, βλέπουμε τι πάει να γίνει τώρα με τον περονόσπορο. Έτσι σκοπεύει το ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει αποθεματικό στον ΕΛΓΑ, κόβοντας αποζημιώσεις, στέλνοντας τον λογαριασμό στους αγρότες. Είναι βέβαιο ότι η Κυβέρνηση τις επιλογές της θα τις βρει μπροστά της, αυτό όμως λίγο ενδιαφέρει τους παραγωγούς μας, οι οποίοι μέχρι τότε θα έχουν παραδοθεί στην ανέχεια και την απελπισία».
READ MORE - Κ. Κόλλιας: Επιβεβαιώνονται πλήρως οι δυσοίωνες προβλέψεις μας για τα οικονομικά του ΕΛΓΑ

Συνάντηση Τατούλη με όλους τους Δημάρχους της Πελοποννήσου

Με τους Δημάρχους όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα συναντηθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης την Δευτέρα 11 Ιουλίου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, στις 11:00. Η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με στόχο την ενημέρωση  των δημάρχων για τις νέες προϋποθέσεις για περιφερειακή ανάπτυξη που προσφέρει η μεταφορά, από 1η Ιουλίου 2011, της αρμοδιότητας διαχείρισης του ΕΣΠΑ στις αιρετές Περιφέρειες. Στην συνάντηση θα παρουσιαστούν σημαντικές πτυχές που αφορούν το ΕΣΠΑ με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων για το άμεσο μέλλον, ώστε να αυξηθεί η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα ένταξης και υλοποίησης επενδύσεων σε αυτό.
READ MORE - Συνάντηση Τατούλη με όλους τους Δημάρχους της Πελοποννήσου

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

Συνεδριάζει την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 7:00 το απόγευμα το Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα κυριότερα εκ των οποίων είναι τα εξής: Περί ορισμού της Περαχώρας ως ιστορικής έδρας του Δήμου. Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραχώρηση ή μη στον Δήμο οχημάτων της ΤΕΟ Α.Ε. Λήψη Απόφασης για εκμίσθωση τμήματος αιγιαλού στη Δημοτική Κοινότητα Αγ. Θεοδώρων, έμπροσθεν δημοτικού αλσυλλίου “Λιάντρο”, για τοποθέτηση θαλασσίων μέσων αναψυχής.  Λήψη Απόφασης για μίσθωση ιδιωτικών γεωτρήσεων προς κάλυψη υδρευτικών αναγκών Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Θεοδώρων. Καθορισμός αμοιβής ορκωτού λογιστή για την εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευής Έργων Λουτρακίου - Περαχώρας (Δ.Ε.Κ.Ε.Λ.Π.) Καθορισμός αμοιβής, κατά παρέκκλιση, πληρεξουσίων δικηγόρων Δήμου, δυνάμει των υπ’ αριθ. 20/2011 & 94/2011 Αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής. Επικαιροποίηση της υπ’ αριθ. 292/2010 Α.Δ.Σ. Λουτρακίου - Περαχώρας, περί οριστικής εκκαθάρισης οφειλών της ιδιοκτησίας (154) της 8/97 Πράξης Αναλογισμού. Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους. Τροποποίηση τίτλου εγγραφής πίστωσης αναφορικά με την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πισίων. Τροποποίηση Τεχνικού Π.Ε.Ε. Γνωμοδότηση επί του χαρακτηρισμού οδού στη θέση “Κλεφτοράχη” Δήμου μας ως προϋφισταμένης του έτους 1923. Συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για την εκδίκαση ενστάσεων καταναλωτών κατά λογαριασμών ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Αγ. Θεοδώρων. Συγκρότηση επιτροπής διαχείρισης ακτής Λουτρακίου.
READ MORE - Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

Οι κάτοικοι σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Σπαθοβουνίου

Οι κάτοικοι αντιδρούν στο γεγονός ότι η εταιρεία των διοδίων δεν έχει ακόμα εκδώσει τις κάρτες μείωσης του αντιτίμου και είναι αναγκασμένοι για μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων Κόρινθος – Σπαθοβούνι και αντίστροφα, να πληρώνουν καθημερινά εισιτήριο 2,40 ευρώ!
 
Τις μπάρες στα διόδια Σπαθοβουνίου σήκωσαν χθες στις 10:00 το πρωί οι κάτοικοι του χωριού, αντιδρώντας στο γεγονός ότι η εταιρεία των διοδίων δεν έχει ακόμα εκδώσει τις κάρτες μείωσης του αντιτίμου και είναι αναγκασμένοι για μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων Κόρινθος – Σπαθοβούνι και αντίστροφα, να πληρώνουν καθημερινά εισιτήριο 2,40 ευρώ! Πενήντα περίπου κάτοικοι συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία τους χθες το πρωί και αποφάσισαν να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα, κάτι που θα συμβεί και σήμερα, αλλά και αύριο, ενώ είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την αντίδρασή τους αν δεν πάρουν διαβεβαιώσεις ότι σύντομα ια εκδοθούν οι εκπτωτικές κάρτες για τους κατοίκους της περιοχής. Η εταιρεία όπως είπαν, όντως έφταιξε τον κόμβο που τους είχε υποσχεθεί, αλλά δεν υλοποίησε τη δέσμευσή της για τις κάρτες των μόνιμων κατοίκων, κάτι που προκαλεί ένα επιπλέον κόστος στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό…
READ MORE - Οι κάτοικοι σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Σπαθοβουνίου

΄Τρεις κι ο κούκος΄ στο Παγκορινθιακό συλλαλητήριο

«Μπηχτή» Μαλανδρένη προς τα Εργατικά Κέντρα Κιάτου και Λουτρακίου που όπως είπε, «δεν βοήθησαν καθόλου στο να γίνει μαζικό το συλλαλητήριο»
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το προγραμματισμένο από το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου Παγκορινθιακό Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιεργατικά μέτρα και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στον χώρο του Εργατικού Κέντρου. Παρά το γεγονός ότι στη διοργάνωση συμμετείχαν και τα Εργατικά Κέντρα Κιάτου και Λουτρακίου καθώς και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ η συμμετοχή ήταν πολύ μικρότερη απ’ αυτή που αναμενόταν. Στις ομιλίες τους προς τους συγκεντρωμένους πολίτες τόσο ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιάτου κ. Ν. Καραββάς όσο και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου κ. Γ. Τσούμπας, τόνισαν ότι η σημαία του αγώνα του εργατικού κόσμου δεν υποστέλλεται παρά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Μαλανδρένης δήλωσε μη ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου που όπως τόνισε «προτίμησε να πάει σε καφετέριες ή όπου αλλού». Ο ίδιος επεσήμανε ότι παρά την συνδιοργάνωση με τα Εργατικά Κέντρα Κιάτου και Λουτρακίου, αυτά δεν βοήθησαν καθόλου στο να γίνει μαζικό το συλλαλητήριο έλκοντας τον κόσμο σε αυτό, επισημαίνοντας ακόμα ότι το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου δεν πτοείται και θα συνεχίσει τον αγώνα του.
READ MORE - ΄Τρεις κι ο κούκος΄ στο Παγκορινθιακό συλλαλητήριο

5ΧΡΟΝΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΗ ΛΥΓΙΑ

Ανείπωτη τραγωδία στην παραλία της Λυγιάς όταν ένα 5χρονο αγοράκι γλίστρησε κι έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα –Τραγικός πρωταγωνιστής ο ηλικιωμένος παππούς του που δεν πρόλαβε να αντιδράσει
 
Μια ανείπωτη τραγωδία απ΄ αυτές που σπάνια βάζει ο νους του ανθρώπου έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης σε παραλία της Λυγιάς Ευρωστίνης. Ένα 5χρονο αγοράκι που έπαιζε έξω από τη θάλασσα με άλλα παιδιά, γλίστρησε στις πέτρες που έχουν τοποθετηθεί για το πρόβλημα της διάβρωσης, έπεσε στη θάλασσα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο πνίγηκε. Τραγικός θεατής του όλου σκηνικού ο ίδιος ο παππούς του 5χρονου, αρκετά μεγάλης ηλικίας, ο οποίος δεν μπορούσε να επέμβει άμεσα και κάλεσε σε βοήθεια περαστικούς. Τελικά κάποιος λουόμενος κατάφερε να βρει και να ανασύρει το παιδί, αλλά πλέον ήταν πολύ αργά για το ίδιο…
 
Πως συνέβη το περιστατικό…
 
Το παιδί είχε πάει για διακοπές στην περιοχή απ΄ όπου κατάγονται οι γονείς του που διαμένουν στην Αθήνα για να κάνει τα μπάνια του με τον παππού και τη γιαγιά του. Το μπάνιο άλλωστε για ένα μικρό παιδί, αποτελεί το καλοκαίρι καθημερινή ευχάριστη ασχολία και μάλιστα πολύωρη. Έτσι συνέβη και την Τετάρτη. Γύρω στις 6:00 το απόγευμα, ο 5χρονος μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας του έπαιζαν εκεί που σκάει το κύμα, έξω από τη θάλασσα και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε λίγα λεπτά αργότερα. Μαζί με τους φίλους του κυνηγούσαν καβούρια ανάμεσα στις πέτρες που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών. Κάποια στιγμή, ο μικρός γλίστρησε από μια τέτοια πέτρα και έπεσε στη θάλασσα. Ο παππούς του που παρακολουθούσε συνεχώς, μόλις είδε ότι ο μικρός έπεσε στη θάλασσα και μη μπορώντας ο ίδιος να επέμβει λόγω της ηλικίας του, φώναξε σε βοήθεια. Ένας λουόμενος που βρισκόταν λίγο πιο πέρα, έπεσε στη θάλασσα κι άρχισε να ψάχνει τον 5χρονο που στο μεταξύ είχε χαθεί μέσα στα νερά της θάλασσας. Μετά από λίγο, τον βρήκε και τον ανέσυρε στην ακτή, αλλά δυστυχώς για το 5χρονο αγγελούδι ήταν ήδη πολύ αργά!
 
Τραγικός θεατής ο παππούς του…
Ο θάνατός του σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Αιγίου –το οποίο έχει αρμοδιότητα στην περιοχή- οφείλεται σε πνιγμό ο οποίος επήλθε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Ο μικρός οδηγήθηκε στο Κ.Υ. Αιγίου όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ έχει διαταχθεί και νεκροψία – νεκροτομή. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς του παιδιού στην Αθήνα που έσπευσαν στην περιοχή σε άσχημη κατάσταση όπως ήταν φυσικό από το κακό που τους βρήκε τόσο ξαφνικά και τόσο γρήγορα. Τραγικός όμως, είναι και ο ρόλος του παππού του 5χρονου που είδε όλο το συμβάν και δυστυχώς τα 85 του χρόνια δεν του επέτρεψαν να πέσει στη θάλασσα μήπως προλάβει το εγγονάκι του…
READ MORE - 5ΧΡΟΝΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΗ ΛΥΓΙΑ

ΚΥΡΙΕ ΔΕΔΕ, ΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΟΥ;

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κύριε Γ. Δέδε, αρκετές πληροφορίες από το χώρο της πρώην Νομαρχίας της οποίας αυτή τη στιγμή ηγείστε, αναφέρουν ότι κάποιος υπάλληλος καθόλη σχεδόν τη διάρκεια της εργασίας του ασχολείται με...το κομπιούτερ του, με site και blog, αντί να ασχολείται αποκλειστικά με την εργασία του, εις βάρος μάλιστα των πολιτών αλλά και των συναδέλφων του! Γνωρίζετε το θέμα κ. Δέδε; Γιατί οι συνάδελφοί του έχουν αγανακτήσει και αναμένεται να ανακινήσουν το θέμα με διάφορους τρόπους. Είστε χαμηλών τόνων και δεν αρέσκεστε σε κόντρες και ίντριγκες θέλοντας να κρατήσετε όπως είναι φυσικό, κάποιες ισορροπίες. Αλλά μήπως αυτό το θέμα πρέπει να το ελέγξετε, πριν φτάσει κάπου αλλού;
READ MORE - ΚΥΡΙΕ ΔΕΔΕ, ΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΟΥ;

Υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Π. Τατούλης

Μπορεί στο προσκήνιο να ξεκινά για τους περιφερειάρχες η «μάχη» της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων που είναι αναγκαίο να αποτελέσουν το βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη, ωστόσο στο παρασκήνιο καλά κρατεί μια άλλη «μάχη»: Αυτή της προεδρίας της  ΕΝ.Π.Ε.  (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας). Σύμφωνα με πληροφορίες  της aftodioikisi.gr για τη θέση έχουν εκφράσει ενδιαφέρον 2+2 περιφερειάρχες. Οι πρώτοι δύο είναι αυτοί που επιχειρούν με έντονο τρόπο να πλασαριστούν στην κούρσα, ενώ οι  άλλοι δύο κρατούν, τουλάχιστον προς το παρόν, χαμηλά τους τόνους. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν  ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός που ασκεί καθήκοντα προεδρεύοντα λόγω του ότι είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης περιφέρειας και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι περιφερειάρχες Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. θα πρέπει να προέρχεται ή να στηριχθεί από το κυβερνών κόμμα, το οποίο διαθέτει σαφή πλειοψηφία ανάμεσα στους περιφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους.
«Δεύτερος στη λίστα είναι ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ναι μεν υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ αλλά ως προερχόμενος από τη ΝΔ έχει ερείσματα και στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο οποίος συγκρούστηκε με σφοδρότητα προεκλογικά με τον Α. Σαμαρά ο οποίος κατάγεται και εκλέγεται σε τμήμα της περιφέρειάς του (Μεσσηνία)  επιχείρησε να ρίξει γέφυρες με τη Ρηγίλλης. Αν και φαίνεται ότι μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει εφικτό στο βαθμό που θα ήθελε, ορισμένοι από τους πέντε περιφερειάρχες που έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ δεν θα έβλεπαν με κακό μάτι τυχόν υποψηφιότητά του. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι ο Π. Τατούλης λόγω των εσωκομματικών (αν)ισορροπιών του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο έχει  δημιουργήσει μεγάλες αντισυσπειρώσεις ανάμεσα στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή προκαλώντας δυσαρέσκεια και σε κεντρικό κυβερνητικό και κομματικό επίπεδο, δεν είναι απίθανο να στηριχθεί από τμήμα του κυβερνώντος κόμματος σε επίπεδο περιφερειών, εφόσον επιχειρηθεί να επιβληθεί η «λύση Σγουρού». Στην κούρσα της προεδρίας της ΕΝ.Π.Ε. "τρέχουν" και δύο πρώην υφυπουργοί της (πρώτης) κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Πρόκειται για τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που γνωρίζει πολύ καλά τόσο την Αυτοδιοίκηση όσο και την Ε.Ε. και την υπόθεση «ευρωπαϊκά κονδύλια» και τον προερχόμενο από την «γενέτειρα των Παπανδρέου» Αχαΐα περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.  Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Ιπποκράτους όπου θα συζητηθεί τόσο το θέμα της ΚΕΔΕ όσο και αυτό της ΕΝ.Π.Ε.
 
READ MORE - Υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Π. Τατούλης

Γ. Δέδες: Απαραίτητη η καταγραφή των παράνομων γεωτρήσεων

Το αργότερο έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν καταθέσει αιτήσεις για άδειες αρδευτικών γεωτρήσεων όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που κάνουν ήδη χρήση νερού στις γεωργικές ή κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις όπως αναφέρει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.  Θετική έκρινε την νομιμοποίηση για τις υφιστάμενες χρήσεις του αρδευτικού νερού, μέσα από γεωτρήσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες σε δηλώσεις του, καθώς όπως τόνισε η διαδικασία αυτή συνεπάγεται και την καταγραφή των παράνομων γεωτρήσεων, καταγραφή απαραίτητη για την συνολική διαχείριση των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου. Όπως επεσήμανε ο κ. Δέδες αυτή την στιγμή στην Πελοπόννησο υπολογίζεται ότι υπάρχουν 14.000 παράνομες γεωτρήσεις, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε μία ακόμη εξέλιξη στο θέμα των γεωτρήσεων που αφορά στην διεξαγωγή μελετών περιβαλλοντικών μελετών για την εγκατάστασή τους, οι οποίες πλέον αντικαθίστανται από τις λιγότερο χρονοβόρες αλλά και με μικρότερο κόστος περιβαλλοντικές εκθέσεις.
READ MORE - Γ. Δέδες: Απαραίτητη η καταγραφή των παράνομων γεωτρήσεων

ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ στο Ταχυδρομείο Περιγιαλίου

Είναι οι ίδιοι που είχαν ληστέψει πριν λίγες μέρες  βενζινάδικο στα διόδια Σπαθοβουνίου
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές το μεσημέρι, πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Κατάστημα Περιγιαλίου Κορινθίας. Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες, εισήλθαν στο Ταχυδρομικό Κατάστημα, και με την απειλή πολεμικού όπλου, τύπου Kalasnikof και πιστολιού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ περίπου, αφού προηγουμένως τραυμάτισαν ελαφρά 57χρονο υπάλληλο του καταστήματος, χτυπώντας τον με το κοντάκι του πολεμικού όπλου. Στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής. Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου την 16-6-2011. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
 
Οι δράστες που φάνηκε ότι τα είχαν σχεδιάσει όλα πολύ καλά, μπήκαν αιφνιδιαστικά στο Ταχυδρομικό κατάστημα, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου υπαλλήλους και πελάτες και φώναξαν επιτακτικά στον 57χρονο υπάλληλο να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Μάλιστα για να κάνουν περισσότερο «αισθητή» την παρουσία τους και να φοβίσουν, τον χτύπησαν με το κοντάκι του όπλου. Κατόπιν πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με κλεμμένο αυτοκίνητο. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας, για τους ίδιους δράστες που πριν λίγες μέρες είχαν ληστέψει το βενζινάδικο στην Ε.Ο. Τριπόλεως που βρίσκεται πριν τα διόδια Σπαθοβουνίου. Ο 57χρονος υπάλληλος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Κορίνθου και είναι καλά στην υγεία του…
READ MORE - ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ στο Ταχυδρομείο Περιγιαλίου

Γ. Δέδες: Στόχος και η τουριστική ανάδειξη του Φράγματος Ασωπού

Με πρώτο στόχο την τουριστική ανάδειξη του φράγματος του Ασωπού και την αναγωγή του σε πόλο έλξης επισκεπτών ανάλογο με εκείνον της Λίμνης Πλαστήρα, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας βρίσκεται σε συνεργασία με τους Δήμους απ’ όπου περνά ο Ασωπός, προκειμένου να προχωρήσουν παράπλευρες υποδομές που θα λειτουργήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, τονίζοντας ότι η πρόσφατη έναρξη των εργασιών στην κοίτη του ποταμού είναι θετικότατο μήνυμα για την ανάπτυξη της Κορινθίας. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι υπάρχει διαθέσιμη πίστωση 14 εκατομμυρίων ευρω για το έργο πράγμα που μεταφράζεται όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης σε απρόσκοπτη τέλεση των εργασιών και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.
READ MORE - Γ. Δέδες: Στόχος και η τουριστική ανάδειξη του Φράγματος Ασωπού

Χ. Ντούσικος: Κανονικά καταβάλλονται τα πνευματικά δικαιώματα για τη μουσική

Ανυπόστατη χαρακτήρισε την ανακοίνωση σε περιοδικό του Επιμελητηρίου Κορινθίας σχετικά με το «πάγωμα» την καταβολής των Πνευματικών Δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ για την μουσική που παίζουν τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, ο Εκπρόσωπος τύπου του ΣΕΓΕΣ Νομού Κορινθίας κ. Χρήστος Ντούσικος. Ο κ. Ντούσικος τόνισε ότι τα πνευματικά δικαιώματα εξακολουθούν να καταβάλλονται κανονικά, ενώ κάλεσε τους συναδέλφους του να μην «παρασύρονται» από δημοσιεύματα και να βρίσκονται σε επαφή με το Σωματείο για τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων.
READ MORE - Χ. Ντούσικος: Κανονικά καταβάλλονται τα πνευματικά δικαιώματα για τη μουσική

Εγκαίνια στον ανακαινισμένο ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Άσσου Κορινθίας

Το Σάββατο 9 Ιουλίου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος θα τελέσει τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ιστορικού Ι. Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Άσσο και θα καθιερώσει κλίτος του νέου Ι. Ναού των Αγ. Ταξιαρχών επ᾿ ονόματι του Αγίου Γρηγορίου († 1150) Επισκόπου Άσσου Μυσίας (περιοχή της ΒΔ. Μικράς Ασίας), η μνήμη του οποίου εορτάζεται στις 4 Μαρτίου και στις 10 Ιουλίου κάθε έτους. Ο παλαιός ιστορικός Ι. Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Άσσου κτίσθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, το έτος 1823, σε ανάμνηση της Ελληνικής απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό. Υπέστη σημαντικές φθορές από την παρέλευση των χρόνων και ιδιαιτέρως από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1981. Με ενέργειες της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως Κορινθίας, του μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος και ιδιαιτέρως του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, σε συνεργασία με τον ‘’Σύλλογο Αποκαταστάσεως Μνημείων «ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ»’’ και του τότε Προέδρου του, μακαριστού Βασιλείου Κακιζή, εντάχθηκε στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (Γ΄ Κ.Π.Σ.). Έτσι το 2007 άρχισε η αποκατάσταση του μνημείου και με την συνδρομή του Ελληνικού Δημόσιου, που ολοκληρώθηκε και θα παραδοθεί και πάλι στην δημόσια λατρεία αμέσως μετά την τέλεση των Εγκαινίων το ερχόμενο Σάββατο 9 – 7 – 2011 τα οποία θα τελεσθούν από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας. Η τελετή των εγκαινίων θα αρχίσει στις 7:00 π.μ. Την παραμονή των εγκαινίων 8 – 7 – 2011 κατά την Εκκλησιαστική τάξη θα μεταφερθούν τα Ι. Λείψανα, που θα «φυτευθούν» στην Αγία Τράπεζα, ενώ θα τελεσθούν τα θυρανοίξια του Ι. Παρεκκλησίου προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Άσσου και ο Μ. Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων. Τόσο τα εγκαίνια του παλαιού Ι. Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών όσο και η καθιέρωση του κλίτους (διαμήκης διαίρεση) του νέου Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, επ᾿ ονόματι του Αγίου Γρηγορίου, Επισκόπου Άσσου, τελούνται με την συνδρομή του από τον Άσσο καταγόμενου Κορίνθιου Κληρικού Αρχιμ. Παταπίου Δρούζα, εφημερίου του Ι. Ναού «Αγιος Κυπριανός» Κηπουπόλεως, της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου. Η τελετή των εγκαινίων είναι μία εξαιρετικού κάλλους και πνευματικότητος Ιερά Ακολουθία της Εκκλησίας μας, αλλά και μία μοναδική ευκαιρία αγιασμού και ευλογίας, στην οποία καλόν είναι να συμμετάσχουν, με την ευλαβική και προσευχητική παρουσία τους, όσοι πιστοί μπορούν.
READ MORE - Εγκαίνια στον ανακαινισμένο ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Άσσου Κορινθίας

Ανοικτή συνέλευση του ΣΥΝ Κορινθίας τη Δευτέρα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού καλεί σε ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 11/7 στις 8.30 μ.μ.  όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενόψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου. Προτεινόμενος χώρος της ανοιχτής συνέλευσης είναι τα γραφεία του ΣΥΝ στην Κόρινθο (Ερμού και Αδειμάντου, 1ος όροφος).
READ MORE - Ανοικτή συνέλευση του ΣΥΝ Κορινθίας τη Δευτέρα

Αγανάκτηση για την οπισθοδρόμηση που προωθείται στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Σύλλογος διδασκόντων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Το «εκσυγχρονιστικό» νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση το προσεχές διάστημα, υποτίθεται ότι επιχειρεί, δίχως να έχει προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση ή αξιολόγηση των Πανεπιστημίων και με απίστευτα βεβιασμένη συγκόλληση διάσπαρτων θέσεων και προτάσεων, χωρίς συγκεκριμένο όραμα για την παιδεία, να «βελτιώσει τα ελληνικά πανεπιστήμια» με πρότυπο τις επιχειρήσεις. Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να επισημάνουμε ότι στη θέση της ουσιαστικής προαγωγής της αριστείας, της διανοητικής ελευθερίας, της γνώσης και του πνεύματος της δημοκρατίας, το νέο νομοσχέδιο ουσιαστικά:
Ö Προωθεί ένα αδιαφανές, αυταρχικό και θεσμικά ανεξέλεγκτο σύστημα διοίκησης μέσα από το λεγόμενο Συμβούλιο.
Ö Παραδίδει το Πανεπιστήμιο, έναν από τους λίγους θεσμούς που καλλιεργούν την ελευθερία της γνώσης, της έρευνας και της κριτικής σκέψης στους νόμους της αγοράς.  
Ö Αποσυνδέει το διδακτικό προσωπικό από το ακαδημαϊκό, ερευνητικό του λειτούργημα, μετατρέποντας το σε εξυπηρετητή ταχύρρυθμων προγραμμάτων σπουδών.
Ö Καταργεί τη θεσμική ισχύ των Γενικών Συνελεύσεων, της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου και επομένως πνίγει την ουσιαστική διατύπωση ίσης και ελεύθερης γνώμης.   
Ö Προοιωνίζεται την εισαγωγή διδάκτρων στις προπτυχιακές σπουδές μέσω ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης και δια βίου εκπαίδευσης, που δεν αντιστοιχούν σε παροχή γνώσης Πανεπιστημιακού επιπέδου.
Ö Θεωρούμε σημαντικό ολίσθημα την απουσία πρόνοιας και ευαισθησίας που υποδηλώνει η παντελής έλλειψη μεταβατικών διατάξεων σχετικά με τους ήδη υπηρετούντες Πανεπιστημιακούς, και ιδιαίτερα τους Λέκτορες, οι οποίοι φαίνεται να «εξαερώνονται» από το σχέδιο νόμου, πέραν μιας ασαφούς αναφοράς σ’ αυτούς, χωρίς να αναγνωρίζεται εμφανώς η προσφορά τους στο Πανεπιστήμιο.
Ö Επίσης το νομοσχέδιο υποβιβάζει τους Επίκουρους Καθηγητές στην «πρώην» βαθμίδα του Λέκτορα και ταυτόχρονα αφαιρείται και από τις δύο βαθμίδες η δυνατότητα διατύπωσης άποψης και διαμόρφωσης απόφασης στα ακαδημαϊκά όργανα.
Ö Σε τέτοιες συνθήκες είναι άξιο απορίας με ποιο τρόπο οι «εναπομείναντες» Πανεπιστημιακοί θα έχουν κίνητρο προσφοράς στα Τμήματα όπου υπηρετούν.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:
Ö Εκφράζει την έκπληξη, την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και τη δικαιολογημένη αγανάκτησή του για την οπισθοδρόμηση που προωθείται στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο διαμέσου αυτού του αντιφατικού και εν πολλοίς προβληματικού νομοσχεδίου εν τω μέσω δεινής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κρίσης.
Ö Θεωρεί ότι το επίμαχο νομοσχέδιο, ως έχει και δίχως επιμέρους βελτιώσεις, θα ανακόψει τον νεανικό δυναμισμό και την αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ö Υποστηρίζει ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο για να τύχει της ευρείας αποδοχής και εφαρμογής χρήζει περισσότερου χρόνου ουσιαστικής συζήτησης και επεξεργασίας με σκοπό την αλλαγή των προβληματικών του σημείων. Ö Δηλώνει την απερίφραστη στήριξή του στις πρόσφατα διατυπωθείσες θέσεις της ΠΟΣΔΕΠ και στην απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων και καλεί κάθε Πανεπιστημιακό Συνάδελφο που σέβεται την ακαδημαϊκή του πορεία στο δύσκολο πεδίο του Ελληνικού Πανεπιστημίου να ενώσει τη δική του φωνή μαζί με εκείνες που ασκούν κριτική στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο.
 
READ MORE - Αγανάκτηση για την οπισθοδρόμηση που προωθείται στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Το ΕΣΠΑ είναι ο μοναδικός σοβαρός πόρος ανάπτυξης που διαθέτει η χώρα αυτήν την στιγμή στα χέρια της

Αλλεπάλληλες συσκέψεις για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και τον καθορισμό προδιαγραφών για την αποένταξη μη ώριμων έργων και ένταξη νέων πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 5 Ιουλίου στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  Σύσκεψη με τους υπεύθυνους της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους Διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης με κεντρικό αντικείμενο το ΕΣΠΑ και την αποδοτικότητα του στην μόχλευση συμπληρωματικών πόρων για τον πολλαπλασιασμό της αξίας των επενδύσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν σε συζήτηση οι προϋποθέσεις για την αξιολόγηση της ωριμότητα των μελετών και των έργων που έχουν ενταχθεί, αξιολογήθηκαν τα υπό ένταξη έργα και θεωρήθηκε η διαδικασία εντάξεων που θα ακολουθηθεί εφ εξής προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της μέγιστης απορρόφησης πόρων από το ΕΣΠΑ. "Για πολλά χρόνια δαπανήθηκαν κοινοτικά κονδύλια σε έργα που δεν απέδωσαν πίσω όφελος στην τοπική οικονομία και τους πολίτες, ενώ παράλληλα δεν μόχλευσαν την πραγματική οικονομία για την δημιουργία προστιθέμενων υπεραξιών που πολλαπλασιάζουν το τελικό κοινωνικό όφελος της κάθε επένδυσης" σημείωσε ο Περιφερειάρχης κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίζοντας ότι "Η νοοτροπία αυτή αλλάζει, τα έργα πλέον θα αξιολογούνται με αυστηρά κριτήρια ένταξης και με αναπτυξιακό χαρακτήρα και ανταποδοτικότητα στην οικονομία και την κοινωνία". Επισημαίνοντας  στη συνέχεια την εξαιρετικά δυσοίωνη κατάσταση που παρέλαβε, εξαιτίας της αδιαφορίας και της πολιτικής ανικανότητας για την παρακολούθηση της πορείας του ΕΣΠΑ αλλά και της παντελούς έλλειψης ώριμων μελετών, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «όλοι οι έχοντες την ευθύνη οφείλουν να μην καταθέσουν τα όπλα, οφείλουν να πολεμήσουν και να νικήσουν. Το ΕΣΠΑ είναι ο μοναδικός σοβαρός πόρος ανάπτυξης που διαθέτει η χώρα αυτήν την στιγμή στα χέρια της». Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τις υπηρεσίες κινητικότητα, εργατικότητα, fast truck διαδικασίες, στενή παρακολούθηση, συνεργασία και αισιόδοξη προοπτική για την επίτευξη των στόχων.
Ένταξη έργων σε κωδικούς (76-79) που έχουν  κονδύλια τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί
Μετά το πέρας της σύσκεψης αυτής ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια Προγραμματισμού Υπουργείου Υγείας κ. Καραβία, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Υπουργείου Υγείας κ. Τσιτομενέα, τον Υποδιοικητή της 6ης ΔΥΠΕ κ. Λαουδιά, τους Διοικητές των νοσοκομείων Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και με τον Προϊστάμενο Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Σκούρα με αντικείμενο την υλοποίηση έργων που αφορούν τα νοσοκομεία και τις δομές για ευπαθείς ομάδες μέσω του ΕΣΠΑ, με ένταξη τους στον κωδικό 76 – 79. Ο Περιφερειάρχης, αφού έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην οποία αναφέρεται ότι καμία πολιτική που αφορά τον τομέα Υγείας δεν πρέπει να χαράσσεται χωρίς την συμμετοχή και την ενημέρωση της αιρετής Περιφερειακής Διοίκησης υπογράμμισε την εξαιρετικά ισχνή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στην υλοποίηση έργων και υποδομών στον χώρο της υγείας και προανήγγειλε την ένταξη έργων σε κωδικούς (76-79) που έχουν  κονδύλια τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ώριμες μελέτες, κυρίως σε ότι αφορά τις ευπαθείς ομάδες των πολιτών.
READ MORE - Το ΕΣΠΑ είναι ο μοναδικός σοβαρός πόρος ανάπτυξης που διαθέτει η χώρα αυτήν την στιγμή στα χέρια της

Κ. Γεώργαρης: Κρίσιμη καμπή για την ύπαρξη του οργανισμού σουλτανίνας

Σε κρίσιμη περίοδο βρίσκεται ο Κεντρικός Συνεταιρισμός Οργανισμών Σουλτανίνας όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γραμματέας του κ. Κώστας Γιώργαρης. Όπως επεσήμανε ο ίδιος η ύπαρξη του ΚΣΟΣ με τον τρόπο που σήμερα υφίσταται είναι σε κρίσιμο σημείο ενώ ενόψει της Γενικής Συνέλευσης στις 19 Αυγούστου η περίοδος αυτή κρίνεται σημαντική και για το πρόβλημα του διαχωρισμού των περιουσιών μεταξύ του τμήματος της Κρήτης και αυτού της Κορινθίας, που πλέον σύμφωνα με τον κ. Γιώργαρη είναι απαραίτητο να λυθεί προκειμένου τα δύο τμήματα να αποσχιστούν και να συνεχίσουν με άλλη μορφή την λειτουργία τους.  Ο κ. Γιώργαρης αναφέρθηκε και στη φετινή καταστροφή που έχουν υποστεί οι αμπελλοκαλλιέργειες τόσο στην Κορινθία όσο και στην Κρήτη επισημαίνοντας ότι ακόμα και αν η τιμή της διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα ο ΚΣΟΣ θα έχει πρόβλημα καθώς υπάρχουν μόνο μικροποσότητες προϊόντος για να εμπορευτεί.
READ MORE - Κ. Γεώργαρης: Κρίσιμη καμπή για την ύπαρξη του οργανισμού σουλτανίνας

Απουσία διαλόγου του υπουργείου με τους φοιτητές καταγγέλλει η ΔΑΠ

«Η μόνη συνέπεια του Υπουργείου Παιδείας ως προς το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια ήταν η αναβολή της κατάθεσής του ανά τρίμηνο» δήλωσε ο ειδικός γραμματέας της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ ΝΔΦΚ στην Κορινθία κ. Γεράσιμος Τσουρούφλης, εκφράζοντας την αντίθεση της παράταξης προς το κατατεθέν νομοσχέδιο. Ο ίδιος κατήγγειλε την στάση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου να καταθέσει το νομοσχέδιο με μεγάλη καθυστέρηση αλλά και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με την φοιτητική κοινότητα. Ο κ. Τσουρούφλης υπενθύμισε ότι ακόμα δεν έχει δοθεί σαφής απάντηση στις φήμες για συγχώνευση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από την Υπουργό Παιδείας, ενώ κατέληξε «Είναι πολύ λίγη η Κυβέρνηση για την Ελλάδα, είναι πολύ λίγη η Άννα Διαμαντοπούλου για την παιδεία».
READ MORE - Απουσία διαλόγου του υπουργείου με τους φοιτητές καταγγέλλει η ΔΑΠ

Κ. Κόλλιας: Καμία δέσμευση από τον Υπουργό για την αποζημίωση των καταστροφών από περονόσπορο

Ομιλία στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας Κ. Κόλλιας, στα πλαίσια συζήτησης επερώτησης που κατέθεσαν 55 Βουλευτές της Ν.Δ. σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία του ΕΛΓΑ και στις αποζημιώσεις των αγροτών. Ο κ. Κόλλιας επικεντρώθηκε στις καταστροφές που προκάλεσε στην Κορινθία η επιδημία περονόσπορου και στο τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο για την αποζημίωση των παραγωγών. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι υποχρεώσεις και ποια τα δικαιώματα του αγρότη. Και βεβαίως αυτή η ανασφάλεια εντείνεται αυτές τις ημέρες για τους παραγωγούς της Κορινθίας, οι οποίοι καταστρέφονται από περονόσπορο, χωρίς να γνωρίζουν αν θα μπορέσουν ποτέ να ανακάμψουν, αφού η βοήθεια της πολιτείας είναι εξαιρετικά αμφίβολη.
Έθεσα ένα απλό ερώτημα στον Υπουργό: στην Κορινθία ανακοινώθηκαν ζημιές από περονόσπορο, ποιος λοιπόν θα πάρει την εντολή για να διεκπεραιώσει τη διαδικασία των αποζημιώσεων; Ποιος θα ενεργήσει πριν να είναι αργά, πριν φθάσει η εποχή του τρύγου κι επαναληφθεί πάλι το φιάσκο του 2009; Δυστυχώς, απάντηση δεν πήρα. Έχει ευθύνη ο Υπουργός να δώσει λύση και η λύση είναι κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις εδώ και τώρα.»
READ MORE - Κ. Κόλλιας: Καμία δέσμευση από τον Υπουργό για την αποζημίωση των καταστροφών από περονόσπορο

ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ:

Αγαπητοί μας Δημοτικοί Σύμβουλοι ,
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5/7/11 , εγκρίνατε αρχικά την διοργάνωση της 3Ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος στην Σικυώνα με τίτλο «ΕΚΔΙΚΗΣΗ» (24-29 Αυγούστου 2011), προϋπολογισμού 201843 ευρώ και αποφασίσατε η συμμετοχή του Δήμου να ανέλθει σε ανώτατο όριο στο  ποσό των 80.000 ευρώ. Σας υπενθυμίζουμε  ότι ο Σύλλογος Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας «Ο Επιγένης» έχει υποστηρίξει θερμά την επαναφορά του φιλόδοξου εγχειρήματος  της Συνάντησης Αρχαίου Δράματος , εντάσσοντας την στις προτάσεις του στην Ημερίδα για την Αρχαία Σικυώνα (Ευγενίδειο Ίδρυμα 18.12.2010), ενώ στην Δημόσια Διαβούλευση των Πολιτιστικών Φορέων του Δήμου που πραγματοποιήθηκε φέτος στις 20.05.2010 ήταν ο μόνος φορέας που ζήτησε την επαναφορά του φιλόδοξου εγχειρήματος  της Συνάντησης του Αρχαίου Δράματος  «ενός  πιλοτικού προγράμματος  σύνδεσης του κέντρου με την περιφέρεια μέσω θεατρικών παραστάσεων, συμποσίου και εργαστηρίων, με πρωτεργάτη τον Θόδωρο Τερζόπουλο». Η 12σέλιδη αναλυτική πρόταση – προσφορά του κ. Τερζόπουλου κατατέθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και εγκρίθηκε την επομένη ημέρα, ενώ κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να μεσολαβήσει από την υποβολή της πρότασης μέχρι την ψήφιση της στο Δημοτικό Συμβούλιο εύλογο χρονικό διάστημα για  επεξεργασία των δεδομένων από κατάλληλη γνωμοδοτική επιτροπή που θα ορίζατε προκειμένου να ενημερωθείτε συνολικά  πριν αποφασίσετε  πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Αναρωτιόμαστε πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι μια τέτοια επένδυση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή με την οικονομική κρίση σε κορύφωση και με ανύπαρκτες υποδομές. Οι  αποθήκες ΑΣΟ είναι παντελώς ασυντήρητες και χρειάζονται επειγόντως επιδιορθώσεις, για παράδειγμα η συρόμενη πόρτα στην χρησιμοποιούμενη πρώτη αίθουσα,  κρέμεται  από τσιμεντένιο δοκάρι του οποίου ο σιδερένιος και οξειδωμένος πλέον οπλισμός έχει από πολλά χρόνια αποκαλυφθεί και κινδυνεύει να πέσει πάνω στα κεφάλια συμπολιτών μας.  H πρόταση-προσφορά του κ. Τερζόπουλου είναι ανελαστική σε περικοπές; και ποιος το κρίνει αυτό;  Εφόσον μία τόσο σημαντική διοργάνωση από μόνη της είναι πολιτιστικό γεγονός πρώτης προβολής στα ΜΜΕ, γιατί πρέπει να δοθούν 14.000 ευρώ για φιλοξενία δημοσιογράφων;  Οι 18.000 ευρώ για κατασκευή εξέδρας για το Αρχαίο Θέατρο αφορούν αγορά ή ενοικίαση; και για τους θεατές ποια είναι η πρόβλεψη για καθίσματα;  Οι 6 εβδομάδες που υπολείπονται επαρκούν για να βρεθούν τα υπόλοιπα 120.000 ευρώ και για να ρυθμιστούν όλα τα υφιστάμενα οργανωτικά ζητήματα;  Γιατί αγαπητοί φίλοι του Δημοτικού συμβουλίου βιαζόμαστε τόσο πολύ και δεν προγραμματίζουμε από τώρα την σημαντική αυτή διοργάνωση για το 2012 δίνοντας φέτος το  βάρος στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις (επενδύοντας τις 80.000 ευρώ στις υποδομές) όπως είναι για παράδειγμα  η κατασκευή μόνιμου λυόμενου θεάτρου μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο και η διαμόρφωση και συντήρηση του εξαιρετικού χώρου των αποθηκών ΑΣΟ.
Με μεγάλη εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Γιάννης Κ. Γεωργόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»
READ MORE - ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝΑ

Αρχαιρεσίες στο σύλλογο φίλων Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

Από τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν την πρώτη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών μελών του Συλλόγου μας στις 27/5/2011  μετά από την έγκριση του καταστατικού μας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου και την ολοκλήρωση των χρονοβόρων τυπικών διαδικασιών, συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με την ακόλουθη σύνθεση:
·        Πρόεδρος  Γιάννης Γεωργόπουλος
·        Αντιπρόεδρος  Μιμίκα Φρίγγελη
·        Γενική Γραμματέας  Γεωργία Αλαφάκη
·        Ταμίας  Κώστας Σπούλος
·        Μέλος Νίκος Μπιμπισίδης.
Μετά από την έκκριση σχετικού αιτήματός μας προς τον Δήμο, ορίστηκε έδρα του Συλλόγου το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Κιάτου στην Διεύθυνση Κλεισθένους 57 Κιάτο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ενέκρινε επίσης ομόφωνα την εγγραφή των υποψηφίων νέων μελών που είχαν υποβάλει αιτήσεις από 23/5/2010. Το Δ.Σ. μετά από την επικοινωνία που είχε με τους φίλους καλλιτέχνες Οδυσσέα Τσάκαλο και Νίκο Ζιώγαλα και την εξαιρετική οικονομική προσφορά τους ειδικά για την προβολή του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας,  πρότεινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων Σικυώνια 2011 την διοργάνωση Συναυλίας  την 1Η Αυγούστου μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο ανταποκρίθηκε άμεσα με την πλήρη οικονομική στήριξη της εκδήλωσης. Λεπτομέρειες για την συναυλία θα δοθούν σύντομα με νέο δελτίο τύπου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απέστειλε τέλος επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σικυωνίων σχετικά με  την απόφαση της 5/7/2011  για την διοργάνωση της 3Ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος στην Σικυώνα.
READ MORE - Αρχαιρεσίες στο σύλλογο φίλων Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ

Το πρόβλημα της άρδευσης, αλλά και της ύδρευσης, που καθήλωσε για χρόνια την Κορινθία και επιβάρυνε με δυσβάσταχτο κόστος τις αγροτικές και αστικές περιοχές βρίσκει, επιτέλους, τη λύση του», δήλωσε ο Κορίνθιος υπουργός Π. Μπεγλίτης
 
Μπορεί να θεωρείται από πολλούς απίστευτο, κι όμως είναι αληθινό! Οι εργασίες για το μεγάλο και πολυπόθητο έργο του φράγματος του Ασωπού στην Κορινθία είναι γεγονός και οι μπουλντόζες πλέον βρίσκονται στην περιοχή για τις πρώτες βασικές εργασίες. Μπορεί το σοβαρότατο αυτό θέμα να «πέρασε στα ψιλά» λόγω των σημαντικότατων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών, αλλά δεν παύει μέσα σε μια εποχή τραγικών γεγονότων και οικονομικής δυσχέρειας για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και βεβαίως και των κατοίκων της Κορινθίας, να αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη όλου του νομού και όχι μόνο. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να λύσει προβλήματα δεκαετιών που έχουν σχέση με την άρδευση, αλλά και την ύδρευση και να απαλλάξει τους αγρότες από ένα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος. Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο Κορίνθιος υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης, χαρακτηρίζοντάς το μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη και ένα ελπιδοφόρο αναπτυξιακό μήνυμα για την περιοχή μας, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία
 
Π. Μπεγλίτης: Ένα όραμα γενιών γίνεται πραγματικότητα
 
Σε δήλωσή του για την έναρξη των εργασιών για το σημαντικό αυτό έργο στην Κορινθία ο υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης ανέφερε: «Ένα πολύχρονο αίτημα του νομού μας, της Κορινθίας, ικανοποιείται και ένα όραμα γενιών γίνεται πραγματικότητα.  Η ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών και η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Φράγματος του Ασωπού αποτελούν μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη και ένα ελπιδοφόρο αναπτυξιακό μήνυμα για την περιοχή μας, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η κατασκευή του έργου θ' αλλάξει ριζικά τον παραγωγικό χάρτη, κυρίως στους τομείς της πρωτογενούς και τριτογενούς παραγωγής.  Το πρόβλημα της άρδευσης, αλλά και της ύδρευσης, που καθήλωσε για χρόνια την Κορινθία και επιβάρυνε με δυσβάσταχτο κόστος τις αγροτικές και αστικές περιοχές βρίσκει, επιτέλους, τη λύση του. Η θετική αυτή εξέλιξη δεν ήταν όμως αυτονόητη.  Χρειάσθηκε μεγάλη προσπάθεια και σκληρή διαπραγμάτευση για να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.  Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής και υπερήφανος γιατί στην κρίσιμη περίοδο της αξιολόγησης των έργων προς ένταξη, ως μέλος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συνέβαλα καθοριστικά στο να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί το έργο, με απόφαση του  Υπουργικού Συμβουλίου και της τότε Υπουργού Κατερίνας Μπατζελή, στην οποία εκφράζω, για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες μου.  Τις ίδιες ευχαριστίες εκφράζω και στους συναδέλφους βουλευτές της Κορινθίας Κ. Φαρμάκη και Α. Μανωλάκη, με τους οποίους παλέψαμε μαζί, όλη αυτή την περίοδο για να γίνει το έργο πραγματικότητα, σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη, στον οποίο οφείλουμε, επίσης, τις ευχαριστίες μας, καθώς και στους συνεργάτες του, όπως ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Β. Διβάρης.  Την τελευταία περίοδο σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε, λύσαμε σειρά γραφειοκρατικών προβλημάτων που συνδέονταν με τις απαλλοτριώσεις και τις αποζημιώσεις, μέσω της αποκέντρωσης των σχετικών διαδικασιών. Πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, είχα δεσμευθεί ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Κυβέρνησή μας να κάνει πράξη το όραμα των Κορινθίων συμπατριωτών μου.  Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του Φράγματος δείχνει το μέτρο της αξιοπιστίας μας.  Οι δεσμεύσεις μας γίνονται τώρα πράξη.  Η Κορινθία έχει δικαίωμα σ' ένα καλύτερο μέλλον.  Στην οικοδόμηση του κοινού μας μέλλοντος θα συνεχίσω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις».
READ MORE - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ

Είμαστε ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ για την αντιμετώπιση πυρκαγιών!

Φθηνά τη γλιτώσαμε στον Σχοίνο λόγω της άπνοιας - Χωρίς κονδύλια, με ελλείψεις σε προσωπικό, με αυτοκίνητα «σαράβαλα» και χωρίς να δίνεται ούτε 1 ευρώ για την κίνηση των οχημάτων, χωρίς να πληρώνονται νυκτερινά και τα εκτός έδρας οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, η Κορινθία φέτος ελπίζει μόνο στον…  Μεγαλοδύναμο
 
Παρά τα συνεχή δημοσιεύματα της Korinthia news ότι φέτος το καλοκαίρι θα είναι μια δύσκολη περίοδος στον τομέα των πυρκαγιών –λόγω και της έντονης βλάστησης από τις βροχοπτώσεις του χειμώνα-, εν τούτοις σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει και κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για να αντιμετωπιστούν τυχόν δύσκολα και επικίνδυνα φαινόμενα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία πυρκαγιά στον Σχοίνο που αν δεν ήταν «σύμμαχος» ο καλός καιρός (άπνοια), σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα και η εξέλιξη της πυρκαγιάς απρόβλεπτη όπως και οι συνέπειές της. Κονδύλια σχεδόν μηδενικά, αυτοκίνητα και οχήματα σε κακό χάλι ή αλλιώς «σαράβαλα» όπως τα λένε οι συνδικαλιστές του χώρου, ούτε 1 ευρώ για την κίνηση των οχημάτων των εθελοντών, απλήρωτα τα νυκτερινά και τα εκτός έδρας των πυροσβεστών που 10 η ώρα το βράδυ σταματούν σχεδόν κάθε δραστηριότητα, είναι το σκηνικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κορινθία κι ας λένε οι ιθύνοντες ότι…όλα πάνε καλά! Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε μετά λύπης του και ο πρόεδρος των εποχικών πυροσβεστών Κορινθίας Ι. Λάμπρου…
 
10 στρέμματα έκαψε η φωτιά στον Σχοίνο…χωρίς ίχνος αέρα
 
Η προχθεσινή φωτιά στην περιοχή του Σχοίνου που παραλίγο να έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή, έκαψε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας περίπου 10 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ελιές και πεύκα. Σίγουρα θα πρέπει κανείς να απονείμει τα εύσημα στους άνδρες της Π.Υ. Κορίνθου και στον διοικητή της που ήταν παρόν από την πρώτη στιγμή, στο πυροσβεστικό φυλάκιο Περαχώρας οι άνδρες του οποίου έσπευσαν πρώτοι στο σημείο του συμβάντος, αλλά και τους εθελοντές και τους κατοίκους που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες συνεργαζόμενοι με την πυροσβεστική. Στην επιχείρηση πήραν μέρος 11 οχήματα με 30 άνδρες και με ρίψεις νερού, ένα ελικόπτερο και 2 μικρά αεροπλάνα PZL (Πετζετέλ) τα οποία απογειώθηκαν από την έδρα τους στην Τρίπολη. Σημασία έχει πάντως, ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα…
READ MORE - Είμαστε ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ για την αντιμετώπιση πυρκαγιών!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ο πρύτανης Θ. Παπαθεοδώρου

Επί ποδός πολέμου η πανεπιστημιακή κοινότητα, με σημαιοφόρους τους πρυτάνεις ενάντια στην ψήφιση του νέου νόμου για τα ΑΕΙ. Η σύνοδος των εκπροσώπων των Πανεπιστημίων της χώρας -διεξήχθη στον Βόλο, Παρασκευή-Σάββατο- στην έκτακτη σύγκλησή της απευθύνει δριμύ «κατηγορώ» στην υπουργό Παιδείας για τη «χαριστική βολή» στα ΑΕΙ και την «εμπάθεια στην ακαδημαϊκή κοινότητα». Επιπλέον καλεί σε γενική επιστράτευση καθηγητές και φοιτητές και ξεκινά κατεπείγουσες συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς (αρχής γενομένης από τον Αντ. Σαμαρά), κυβερνητικά στελέχη κ.ά.  Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου τούς καλεί σε συνάντηση -τις προσεχείς ημέρες- ώστε να συζητήσουν τις τελικές αλλαγές, τις οποίες δεσμεύεται να τους γνωστοποιήσει μέσα στην ημέρα. Την ίδια στιγμή, πάντως, στελέχη του υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για κατάργηση ασύλου, εισαγωγή διδάκτρων σε προπτυχιακές σπουδές και άλλες διατάξεις που λέγεται ότι βρίσκονται στην κρυφή ατζέντα του υπουργείου.


Θ. Παπαθεοδώρου:
΄Οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο τα Πανεπιστήμια αλλά την ίδια την κοινωνία΄
«Αυτές οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο τα Πανεπιστήμια αλλά την ίδια την κοινωνία. Αυτός ο τρόπος διαχείρισης της εκπαιδευτικής πολιτικής είναι επιζήμιος για όλη την κοινωνία, την ίδια την ελληνική κοινωνία γιατί εκεί θα μετακυληθεί όλο το κόστος» δήλωσε στην ΄Ε΄  ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και εκ του προεδρείου της συνόδου, ο οποίος ειδικά για τις παρεμβάσεις στη διοίκηση τονίζει πως πρόκειται «για τη μεγαλύτερη επιχείρηση εγκατάστασης ενός συστήματος συναλλαγής, εξάρτησης και αδιαφάνειας στη διοίκηση των Πανεπιστημίων από ξένα προς αυτά κέντρα εξουσίας». Μάλιστα, καταγγέλλει ευθέως: «Υπάρχει σχέδιο που υποκρύπτεται πίσω απ' όλα αυτά και δεν πρόκειται για συνωμοσιολογική προσέγγιση». 
 
Ψήφισμα
«Μετά από εννέα μήνες το υπουργείο Παιδείας εμμένει στην ίδια τακτική. Επιδεικνύει εμπάθεια απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα, εξαντλεί το χρόνο ώστε να επιχειρήσει αλλαγές εξπρές στην ανώτατη εκπαίδευση εν μέσω θέρους και μάλιστα τη στιγμή που οι παντός τύπου διαρροές προδίδουν την ύπαρξη κρυφής ατζέντας» τονίζουν οι πρυτάνεις στο ψήφισμα-πολεμικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν με το τέλος της συνόδου τους.
READ MORE - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ο πρύτανης Θ. Παπαθεοδώρου