Τρομάζουν οι ελλείψεις στην αστυνομία - Λείπουν 100 αστυνομικοί στην Κορινθία

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας Απ. Σπυράκος κάνει λόγο για ελλείψεις 100 τουλάχιστον αστυνομικών στο νομό και μάλιστα σε μία εποχή που αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας

Τρομακτικές είναι οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, καθώς ούτε αυτή έχει μείνει αλώβητη από την επέλαση των περικοπών που έφερε το μνημόνιο στα σώματα ασφαλείας. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας Απόστολος Σπυράκος κάνει λόγο για ελλείψεις 100 τουλάχιστον αστυνομικών στο νομό και μάλιστα σε μία εποχή όπου οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας. «Δεν χτυπάει μόνο στην Αθήνα η καρδιά του εγκλήματος» δηλώνει ο κ. Σπυράκος επισημαίνοντας ότι ήδη έχει γίνει επίσκεψη και στον Υπουργό Άμυνας Κορίνθιο Βουλευτή Παναγιώτη Μπεγλίτη με σκοπό να ασκηθεί πίεση για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της Κορινθίας.
READ MORE - Τρομάζουν οι ελλείψεις στην αστυνομία - Λείπουν 100 αστυνομικοί στην Κορινθία

Δεσμεύτηκαν 10 οχήματα για τελωνειακές παραβάσεις

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι μικτών κλιμακίων αστυνομικών και συναρμόδιων φορέων σε αυτοκίνητα που φέρουν ξένες πινακίδες για παραβάσεις του Τελωνιακού Κώδικα στην Κορινθία. Στο Κιάτο χθες το πρωί,  δεσμεύθηκαν 9 οχήματα με Βουλγάρικες και 1 με Ρουμανικές πινακίδες τα οποία μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο τελωνείο Κορίνθου. Οι οδηγοί των οχημάτων εμφανίστηκαν… εξοργισμένοι και  συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το λιμάνι της Κορίνθου, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να καταλάβουν το σκεπτικό των δεσμεύσεων των οχημάτων τους, ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα καταβάλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. «Αν δεν μας τα δώσουν πίσω, θα κάψουμε τα αυτοκίνητα μας όπως είναι στο Λιμάνι της Κορίνθου, στο κράτος δεν τα δίνουμε!», δήλωσε οδηγός οχήματος.
READ MORE - Δεσμεύτηκαν 10 οχήματα για τελωνειακές παραβάσεις

Φωτιά έκαψε 5 στρέμματα στη Βουλιαγμένη

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής όταν ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή της λίμνης της Βουλιαγμένης το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 6:20 το απόγευμα και άρχισε να επεκτείνεται πολύ γρήγορα σε χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο έφτασαν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 12 άνδρες και άρχισαν αμέσως το έργο της κατάσβεσης ώστε να μην επεκταθεί περαιτέρω η φωτιά και υπάρξουν δυσκολότερα προβλήματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας. Μετά από 2 περίπου ώρες, στις 8:00 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, καίγοντας συνολικά 5 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης χωρίς να επεκταθεί στα γύρω σημεία…
READ MORE - Φωτιά έκαψε 5 στρέμματα στη Βουλιαγμένη

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Π. Μπεγλίτη στο Ισραήλ

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, ύστερα από πρόσκληση του Iσραηλινού Υπουργού Άμυνας, κ. Εχούντ Μπαράκ, από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2011, θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα γίνει δεκτός από τον Iσραηλινό Πρόεδρο, κ. Σίμον Πέρες, τον Iσραηλινό Πρωθυπουργό, κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Άβιντγκορ Λίμπερμαν. Στις συνομιλίες με τον κ. Μπαράκ, θα εξεταστούν οι διμερείς σχέσεις στους τομείς της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας και θα υπογραφεί από τους δύο Υπουργούς σχετικό Επιχειρησιακό Μνημόνιο. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Υπουργό Πολιτικής Άμυνας, κ. Ματάν Βιλνάι και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγο κ. Μπένι Γκαντζ. Ο κ. Μπεγλίτης θα επισκεφθεί, τέλος, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα γίνει δεκτός από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. κ. Θεόφιλο Γ’.
READ MORE - Τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Π. Μπεγλίτη στο Ισραήλ

ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΣΠΕΙΡΑ με ναρκωτικά και πλαστά ευρώ

«Λαβράκι» έπιασαν οι αστυνομικοί του Κιάτου όταν συνέλαβαν μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, έναν 44χρονο Κορίνθιο και έναν 54χρονο από την περιοχή της Πάτρας για κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, ενώ βρήκαν στην κατοχή τους και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ που είχαν πρόθεση να διαθέσουν στην αγορά. Κατά τον έλεγχο του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες βρέθηκαν εκατοντάδες ναρκωτικά χάπια, φιαλίδια με μεθαδόνη, κάνναβη, κινητά τηλέφωνα, χρήματα, αλλά και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ. Ναρκωτικά και χρήματα βρέθηκαν επίσης και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 54χρονου.

Είχαν πληροφορίες και έστησαν ενέδρα…
Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για τις κινήσεις των δύο δραστών και αποφάσισαν να στήσουν ενέδρα με σκοπό τον έλεγχο του οχήματος και της οικίας τους και τη σύλληψή τους.  Τελικά η επιχείρηση που ήταν όπως φαίνεται πολύ καλά οργανωμένη είχε αποτέλεσμα, αφού βρέθηκε σημαντική ποσότητα ναρκωτικών που πιθανότατα ήθελαν να διαθέσουν και στην περιοχή της Κορινθίας, αλλά και πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ που είχαν σκοπό να το διαθέσουν στην αγορά ως γνήσιο. Η αστυνομία εξετάζει λεπτομερώς τη δράση τους και την πιθανή εμπλοκή τους σε παρόμοιες πράξεις…

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας…
Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: «Συνελήφθησαν την Πέμπτη το απόγευμα στο Κιάτο Κορινθίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 44 και 54 ετών αντίστοιχα, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών και για παραχάραξη. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έλεγχο σε αυτοκίνητο που επέβαιναν ο 44χρονος με τον 54χρονο. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: -Διακόσια τριάντα τέσσερα (234) ναρκωτικά χάπια μεθαδόνης. -Έξι (6) πλαστικά φιαλίδια που περιείχαν μεθαδόνη σε υγρή μορφή βάρους 97 γραμμαρίων περίπου. -Μία (1) συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους 8 γραμμαρίων. -Τρία (3) κινητά τηλέφωνα. -Το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ. Επιπλέον κατασχέθηκε και ένα (1) Τραπεζογραμμάτιο, αξίας (100) ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας το οποίο είχαν ως σκοπό να το διαθέσουν σε κυκλοφορία ως γνήσιο. Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 54χρονου, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν: -Εκατόν είκοσι πέντε (125) γραμμάρια κάνναβης. Ένα (1) και μισό χάπια μεθαδόνης. Εξακόσια πενήντα (650) ευρώ. Ένα (1) κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου.
READ MORE - ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΣΠΕΙΡΑ με ναρκωτικά και πλαστά ευρώ

Απάντηση Παπαφωτίου για τον Ακροκόρινθο: Το "σάπιο" να το ψάξετε αλλού

Σε απάντηση των όσων ακούγονται το τελευταίο  διάστημα για τον ηλεκτροφωτισμό του Ακροκορίνθου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ Απ. Παπαφωτίου σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Το έργο του ηλεκτροφωτισμού του Ακροκορίνθου είχε ενταχθεί στη ΣΑΕΠ 0263 με απόφαση εντάξεως 5973/27-10-2004. Μάλιστα, φέρει την υπογραφή του κ. Τατούλη ως Υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για το έργο αυτό. Εκτελέστηκε, κατόπιν δημοπρασίας, από τον ανάδοχο, με επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της τέως Ν.Α Κορινθίας, με τελικό δικαιούχο το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟ). Ως εκ τούτου, έστω και όψιμα, μπορείτε να απευθυνθείτε στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, οι οποίες είναι υπεύθυνες, να ενημερωθείτε και να λάβετε τα στοιχεία που θέλετε. Το έργο στο χρόνο λειτουργίας του, έγινε φωτεινό σύμβολο και πύλη της Πελοποννήσου, ορατό από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Καταστράφηκε σε σημαντικό βαθμό, από τις πυρκαγιές της 17/7/2007. Στη συνέχεια, ως πυρόπληκτο, αποκαταστάθηκε και ξαναλειτούργησε ως έργο του Υπουργείου Πολιτισμού και με ευθύνη της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΕΒΑ), η οποία είχε τη φροντίδα, τον έλεγχο και την ευθύνη της φύλαξης του έργου.  Εδώ και ένα χρόνο περίπου, εκλάπησαν τα καλώδια παροχής ρεύματος σε μεγάλο μήκος και έτσι το έργο λειτουργεί πάντοτε με ευθύνη της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΕΒΑ), ελάχιστα (μόνο λίγοι προβολείς λειτουργούν). Όταν πάρετε τα στοιχεία του έργου, τα ποσά πληρωμών, από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, θα διαπιστώσετε και εσείς ότι το έργο αυτό, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που είχε στοίχισε λίγα χρήματα για το είδος του. Σχετική απάντηση στα σχόλια σας και για το Λιμάνι Λεχαίου έχετε ήδη λάβει. Επομένως το «Σάπιο» κατά τα λεγόμενα σας, που αναζητείτε, να το ψάξετε αλλού σε άλλους οικείους  χώρους. Πάντως προσωπικά σας ευχαριστώ για μία ακόμα φορά που με συνδέετε με ότι καλό έχει γίνει μέχρι τώρα και γίνεται στο Νομό Κορινθίας σε επίπεδο αρχαιολογικών έργων και ανάδειξης αρχαιοτήτων."

READ MORE - Απάντηση Παπαφωτίου για τον Ακροκόρινθο: Το "σάπιο" να το ψάξετε αλλού

Το Λιμεναρχείο Κορίνθου θα επισκεφτεί τη Δευτέρα ο Α. Μανωλάκης

Τη Δευτέρα 05.09.2011 και ώρα 11:00 π.μ. ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Μανωλάκης θα επισκεφτεί στο Λιμεναρχείο Κορίνθου τον Λιμενάρχη κ. Π.Λαζόπουλο για να συζητήσει μαζί του τα προβλήματα του Λιμανιού αλλά και να ενημερωθεί γενικότερα για τα ζητήματα που απασχολούν τη νευραλγική υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ο βουλευτής Κορινθίας ως μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης υπήρξε ο εισηγητής του Νομοσχεδίου της υπαγωγής του  Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της ίδρυσης για πρώτη φορά Αρχηγείου στο Λιμενικό και θεωρεί χρήσιμη τη συγκεκριμένη συνάντηση προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία της υπηρεσίας.
READ MORE - Το Λιμεναρχείο Κορίνθου θα επισκεφτεί τη Δευτέρα ο Α. Μανωλάκης

Π. Μισθός: Κάνουμε έναν τιτάνιο αγώνα για να είναι όλα έτοιμα τη νέα σχολική χρονιά

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2011, όπου και ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές, στις οικογένειές τους και στους εκπαιδευτικούς να έχουν δύναμη και αντοχή για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της γνώσης και της δημιουργικότητας. Στο νέο σχολικό χάρτη, όπως διαμορφώθηκε από άποψη παιδαγωγική και μαθησιακή οι μαθητές πρέπει να είναι πάντα μπροστά, συνέχισε ο κ. Μισθός. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους όρους και οι προσπάθειες όλων μας συγκλίνουν προς την κατεύθυνση να έχουμε μια ακόμα δημιουργική χρονιά σαν την περυσινή. Όλες οι υπηρεσίες μας κάνουν έναν τιτάνιο αγώνα, ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 12 Σεπτεμβρίου και τα σχολεία μας να είναι στελεχωμένα με το απαιτούμενο προσωπικό. Υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών αφού είχαμε 6000 συνταξιοδοτήσεις, ενώ οι διορισμοί ήταν μόλις 600, μιας και ακολουθήθηκε η αναλογία 1/6. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη για την κάλυψη όλων των κενών και πιστεύουμε ότι θα την κερδίσουμε, ώστε το κουδούνι να χτυπήσει κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει πιστώσεις 15.000 αναπληρωτών και πιστεύουμε πως όλα τα κενά θα καλυφθούν. Επίσης, ο κ. Μισθός αναφέρθηκε στο νέο σχολικό χάρτη που διαμορφώθηκε μετά τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τόνισε πως οι μονάδες που συνενώθηκαν θα βρίσκονται σε συνεχή παρακολούθηση από τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και οι μαθητές να ενσωματωθούν ομαλά από τους συμμαθητές τους. Αναφορικά με τις μετακινήσεις των μαθητών ο Περιφερειακός Διευθυντής ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους κ.κ. Δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την άψογη συνεργασία τους και ανέφερε πως όλες οι Διευθύνσεις Εκπ/σης έχουν αποστείλει τα απαιτούμενα για τη μεταφορά των μαθητών στοιχεία στους Δήμους, αφού από 1-1-2012 οι μαθητές θα μεταφέρονται με ευθύνη των κατά τόπων Δήμων. Καλή επιτυχία στο έργο τους ευχήθηκε ο κ. Μισθός και στα νέα στελέχη εκπαίδευσης, που προέκυψαν από διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.
READ MORE - Π. Μισθός: Κάνουμε έναν τιτάνιο αγώνα για να είναι όλα έτοιμα τη νέα σχολική χρονιά

Ο Δήμος Κορινθίων δεν αποδέχεται τη χαραχθείσα διαδρομή κατασκευής του φυσικού αερίου

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων τη Τετάρτη  31/08/2011 και οι σημαντικότερες αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι παρακάτω: Ομόφωνα εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων σχετικά με την εγκατάσταση βιομηχανίας αποθήκευσης χημικών στην περιοχή Σουσακίου από την εταιρεία SOUSAKI  LOGISTICS. Δεν αποδέχεται τη χαραχθείσα διαδρομή  κατασκευής του αγωγού Φυσικού Αερίου που διέρχεται τα διοικητικά όρια του Δήμου Κορινθίων, διότι θίγει σημαντικά τις ιδιοκτησίες κατοίκων  των Εξαμιλίων, του Σολομού, του Σπαθοβουνίου  και του Αγ. Βασιλείου (εντατικές καλλιέργειες, πλησίον οικισμών, κλπ) Προτείνει τη νέα χάραξη  της διαδρομής του αγωγού που δεν θα θίγει σημαντικά αγροτικές εκτάσεις, δεν θα διέρχεται από οικισμούς, δεν θα τέμνει  κάθετα οικοπεδικές εκτάσεις, θα διέρχεται είτε παράλληλα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης, είτε  της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου-Άργους, είτε μέσα από αγροτικούς, δημοτικούς ή επαρχιακούς δρόμους , είτε τέλος θα διαπερνά  μέσα από δασικές εκτάσεις. Δηλώνει ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή  η κοινή πρόταση χάραξης  της γραμμής φυσικού αερίου  του Δήμου Κορινθίων και των επιτροπών αγώνα των κατοίκων των ως άνω τοπικών κοινοτήτων, θα  εκδηλωθεί αντίδραση  εκ μέρους του Δήμου  με κάθε νόμιμο μέσο και δεν θα επιτρέψει  τελικά τη διέλευσή του από τα διοικητικά μας όρια. Εγκρίθηκε ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κορινθίων (Ο.Ε.Υ.) στα πλαίσια του  Καλλικράτη.
READ MORE - Ο Δήμος Κορινθίων δεν αποδέχεται τη χαραχθείσα διαδρομή κατασκευής του φυσικού αερίου

Δράσεις της ομάδας πυροπροστασίας του Δήμου Ξυλοκάστρου

 Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά έχει ενεργοποιήσει την εθελοντική δημοτική ομάδα πυρασφάλειας που έχει σαν έδρα την περιοχή της Ζήρειας αλλά δραστηριοποιείται σε όλη την έκταση του δήμου. Εάν της ζητηθεί από την Π.Ύ η ομάδα δραστηριοποιείται και εκτός των ορίων του Δήμου όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεκατέσσερα(14) ετοιμοπόλεμα άτομα με 7 οχήματα από 1η έως και 30 Ιουνίου περιπολούσαν κατά την διάρκεια της ημέρας στην περιοχή, ενώ από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου περιπολούσαν όλο το 24ώρο. Μικρά περιστατικά συνέβησαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και αποτελεσματικότητα.  Τα πιο σημαντικά περιστατικά συνέβησαν μεταξύ 24 & 28 Αυγούστου 2011. Η Δημοτική αρχή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για μια άλλη φορά αυτά τα παιδιά που με αυταπάρνηση, θέληση και αποτελεσματικότητα βοηθούν την Π.Υ. στο έργο της για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών για να μπορούμε έτσι να παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές το δασικό μας πλούτο ανέγγιχτο και χωρίς απώλειες.
READ MORE - Δράσεις της ομάδας πυροπροστασίας του Δήμου Ξυλοκάστρου

Αφαίρεσαν τη Γαλάζια Σημαία της Κορίνθου!

Με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και της Συντονιστικής επιτροπής του σχετικού προγράμματος ΄Γαλάζιας Σημαίας΄ αποσύρεται από τους καταλόγους του 2011, εθνικούς και διεθνείς, η παραλία ΄Καλάμια΄ της Κορίνθου! Στη σχετική απόφαση αναφέρονται τα εξής: «Οκτώ ακτές, βραβευμένες με το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ», αποσύρθηκαν από τους καταλόγους του 2011, εθνικούς και διεθνείς, και έχασαν το βραβείο τους, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος όπως διαπιστώθηκε από τις επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος διαπίστωσαν μεν την πολύ καλή ποιότητα των Νερών Κολύμβησης στις υπόψη ακτές αξιολόγησαν όμως τις σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, στην τήρηση των κριτηρίων του βραβείου «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» που αναφέρονται σε καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου. Η Γαλάζια Σημαία αφαιρέθηκε από τις εξής ακτές: • Ακτή Μάλεμε – Δήμος Πλατανιά – Χανιά • Ακτή Πέτρα – Δήμος Λέσβου  • Ακτή Άναξος – Δήμος Λέσβου  Ακτή Καλάμια – Δήμος Κορινθίων – Κορινθία • Ακτή Μαυροβούνι 3 – Δήμος Ανατολικής Μάνης • Ακτή Κουμπάρα – Δήμος Ιητών – Κυκλάδες • Ακτή Μονολίθι – Δήμος Πρέβεζας  • Ακτή Κυανή – Δήμος Πρέβεζας. Σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ», οι παραπάνω ακτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση τη επόμενη χρονιά».
READ MORE - Αφαίρεσαν τη Γαλάζια Σημαία της Κορίνθου!

Πάνω από 1 εκ. ευρώ το χρόνο δίνονταν για εκδηλώσεις???

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρχουν στοιχεία που μιλούν για δαπάνες για πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά έτος, αστρονομικής απόστασης σε σχέση με τις φετινές – Αναμένεται ο απολογισμός Δέδε

Ένα εκατομμύριο ευρώ και πλέον δίνονταν ετησίως τα τελευταία χρόνια για πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κορινθία, λένε οι πληροφορίες! Για ποιες εκδηλώσεις άραγε; Ποιο «μεγάλο όνομα», του θεάτρου, της μουσικής και του τραγουδιού και γενικά του καλλιτεχνικού χώρου ήρθε αυτά τα χρόνια στην Κορινθία και έπρεπε να καλοπληρωθεί τόσο καλά; Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους Κορίνθιους και σε αυτούς πρέπει να δοθούν και οι ανάλογες αποδείξεις. Για να ξέρουν και να κρίνουν… Θα περιμένουμε όπως είναι φυσικό με αγωνία τις επόμενες μέρες τις κινήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε, ο οποίος αναμένεται όπως αναφέραμε και χθες, να «ανοίξει τα χαρτιά του», να κάνει τον πρώτο 6μηνο απολογισμό της δικής του θητείας και να συγκρίνουμε τα φετινά ποσά των πολιτιστικών εκδηλώσεων με αυτά των προηγούμενων ετών. Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρχουν στοιχεία που μιλούν για δαπάνες για πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά έτος, αστρονομικής απόστασης σε σχέση με τις φετινές.
READ MORE - Πάνω από 1 εκ. ευρώ το χρόνο δίνονταν για εκδηλώσεις???

Σγουρός αντί Τατούλη για την προεδρία της ΕΝΠΕ

 
Και ο Α. Πνευματικός για τις ΠΕΔ της Πελοποννήσου

Τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους που θα στηρίξει για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων αποφάσισε ο τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ. Για τη θέση του προέδρου της ΕΝΠΕ θα στηρίξει τελικά τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό. Να σημειωθεί ότι είχε ακουστεί και το όνομα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, μια υποψηφιότητα όμως που δεν «προχώρησε». Για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων τους:
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Κώστα Σιμιτσή (δήμαρχο Κάβαλας)
Κεντρικής Μακεδονίας: Σίμο Δανιηλίδη (δήμαρχο Συκεών- Νεάπολης)
Δυτικής Μακεδονίας: Λάζαρο Μαλούτα (δήμαρχο Κοζάνης)
Θεσσαλίας: Ρίζο Κομήτσα (δήμαρχο Κιλελέρ)
Στερεάς Ελλάδας: Νίκο Παπαγγελή (δήμαρχο Λειβαδιάς)
Αττικής:  Νίκο Σαράντη (δήμαρχο Αγίων Αναργύρων)
Δυτικής Ελλάδας: Παύλο Μοσχολιό (δήμαρχο Αγρινίου)
Πελοποννήσου: Αλέκο Πνευματικό (δήμαρχο Κορίνθου)
Κρήτης: Γιάννη Κουράκη (δήμαρχο Ηρακλείου)
Νοτίου Αιγαίου: Στάθη Κουσουρνά (δήμαρχο Ρόδου)
Βορείου Αιγαίου: Πολύδωρο Λαμπρινούδη (δήμαρχο Χίου)
READ MORE - Σγουρός αντί Τατούλη για την προεδρία της ΕΝΠΕ

Χ. Οικονομόπουλος: Σοβαρό το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς στην Κορινθία

«Οι αλλοδαποί και οι Ρομ φαίνεται να έχουν αυξήσει κατά πολύ τα ποσοστά εγκληματικότητας στην Κορινθία», δήλωσε ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής του νομού Χαράλαμπος Οικονομόπουλος, μιλώντας για τις τελευταίες δράσεις της αστυνομίας στην περιοχή. Τονίζοντας πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους αλλοδαπούς στο νομό ο κ. Οικονομόπουλος αναφέρθηκε στις τελευταίες συλλήψεις για κλοπές αλλά και στην προσπάθεια να «παροπλιστεί» ομάδα αλλοδαπών που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ευρεία εγκληματική δράση μέσω της δέσμευσης των οχημάτων αλλοδαπών τα οποία είναι επιβαρημένα με αρκετά τελωνειακά παραπτώματα.

READ MORE - Χ. Οικονομόπουλος: Σοβαρό το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς στην Κορινθία

Αθίγγανος μαχαίρωσε οδηγό ταξί για να τον ληστέψει

35χρονος αθίγγανος που αποβιβάστηκε από τον τελευταίο συρμό του Προαστιακού χθές τα μεσάνυχτα επιτέθηκε στον 46χρονο οδηγό, τον τραυμάτισε, τον έκλεψε και τράπηκε σε φυγή – Συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα

Ανάστατοι και αγανακτισμένοι είναι οι ταξιτζήδες της Κορίνθου από το περιστατικό που συνέβη λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σε συνάδελφό τους. Ένας 35χρονος αθίγγανος που αποβιβάστηκε από τον τελευταίο συρμό του Προαστιακού γύρω στις 12:10 μετά τα μεσάνυχτα και ζήτησε να τον μεταφέρει κοντά στον καταυλισμό των Εξαμιλίων, κατά τη διαδρομή, επιτέθηκε με μαχαίρι (κάποιοι μιλούν για ψαλίδι) στον 46χρονο οδηγό, τον τραυμάτισε, τον έκλεψε, προκάλεσε φθορές στο όχημα και τράπηκε σε φυγή! Ο 35χρονος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ διενεργείται και σχετική προανάκριση. Παρόλα αυτά όμως, οι επαγγελματίες ταξιτζήδες δηλώνουν ιδιαίτερα αναστατωμένοι από το συμβάν και ζητούν μέτρα προστασίας…

Του πήρε ακόμα και τη βέρα!
Ο οδηγός δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μια απλή κούρσα προς τον καταυλισμό των αθίγγανων θα εξελισσόταν σε περιπέτεια για τον ίδιο, αφού ούτως ή άλλως οι ταξιτζήδες έχουν συμφωνήσει να αφήνουν τους αθίγγανους στο δρόμο των Εξαμιλίων και να μην μπαίνουν στον καταυλισμό για λόγους ασφαλείας. Φαίνεται όμως, ότι αυτό δεν αρκεί… Ο 35χρονος, λίγα δευτερόλεπτα αφότου αναχώρησαν από τον Προαστιακό, έβγαλε αιχμηρό αντικείμενο (πιθανότατα ψαλίδι) και τον τραυμάτισε στα χέρια αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός του. Ο ίδιος, αφαίρεσε τη χρυσή βέρα του οδηγού, δύο κερματοθήκες με 30 ευρώ, χαρτονομίσματα 70 ευρώ, αλλά και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 300 ευρώ και αφού σταμάτησε το όχημα, βγήκε κι έγινε καπνός, ενώ προξένησε και ζημιές στο εσωτερικό του οχήματος αξίας περίπου 300 ευρώ. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε από αστυνομικούς, πάλι στην περιοχή του Προαστιακού της Κορίνθου…

Παίρνουν κούρσες με φόβο ακόμα και για τη ζωή τους…
Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Οικονομόπουλος ο αθίγγανος είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο ενώ είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης κατά το παρελθόν. Με φόβο για την ζωή τους παίρνουν κούρσες μετά την δύση του ηλίου, οι οδηγοί ταξί της Κορίνθου όπως δήλωσε επαγγελματίας του κλάδου. Ο ίδιος τονίζει ότι η αστυνομία έχει συμβουλεύσει τους οδηγούς ταξί να μην μεταφέρουν Ρομά κατά τις νυχτερινές ώρες στους καταυλισμούς αλλά ο νόμος επιβάλει την εξυπηρέτηση όλων των πελατών όπως το κάνει και η ανάγκη για το μεροκάματο.
READ MORE - Αθίγγανος μαχαίρωσε οδηγό ταξί για να τον ληστέψει

Βρέθηκε νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα

Ένα θλιβερό θέαμα αντίκρισαν το πρωί λουόμενοι και περαστικοί στην παραλία της Ποσειδωνίας στην Κόρινθο, καθώς τα κύματα είχαν ξεβράσει στην ακτή το κουφάρι μιας άτυχης θαλάσσιας χελώνας του είδους προς εξαφάνιση καρέτα – καρέτα, που έμελε να τερματίσει το ταξίδι της στον Κορινθιακό κόλπο. Οι περαστικοί και όσοι έτυχε να βρεθούν στο σημείο εξέφρασαν την λύπη τους για το σπάνιο πλάσμα που βρήκε το θάνατο πιθανώς χτυπημένο από προπέλα κάποιου σκάφους όπως μαρτυρά το τραυματισμένο κεφάλι της.

READ MORE - Βρέθηκε νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα

Δωρητής οργάνων ο Π. Μπεγλίτης

Και εντός Βουλής φαίνε­ται πως δραστηριοποιείται ο Ανδρέας Λοβέρδος, συμβάλλοντας στην εκ­στρατεία του υπουργείου Υγείας για τις μεταμοσχεύ­σεις. Παρουσίασε λοιπόν προχθές, στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντα­κτών, τα ονόματα των συ­ναδέλφων του που ανταποκρίθηκαν πρόσφατα στο σύνθημα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμο­σχεύσεων «Αποτύπωσε την αγάπη με ένα δώρο α­νεξίτηλο, τη ζωή». Πρόκει­ται για τους Π. Μπεγλίτη, Γ. Κουτρουμάνη, Μ. Παπαϊωάννου, Ηλ. Μόσιαλο, Δ. Δόλλη, Γ. Κουτσούκο και Π. Κουκουλόπουλο. Στη σχετική λίστα προηγήθηκαν ο πρωθυ­πουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πά­γκαλος, ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Π. Γερουλάνος, ο Μ. Όθωνας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της ευαι­σθησίας των πολιτικών, α­ποκλείεται οποιοσδήποτε σαρκασμός στο δεδομένο (πλέον) ότι η μισή κυβέρ­νηση διάκειται θετικά στη δωρεά ζωτικών οργάνων...
READ MORE - Δωρητής οργάνων ο Π. Μπεγλίτης

Να είναι υποψιασμένοι οι πολίτες όταν βλέπουν παράξενες κατασκευές σε ταράτσες

Την προσοχή των πολιτών τους οποίους κάλεσε να είναι υποψιασμένοι όταν βλέπουν παράξενες κατασκευές σε ταράτσες στην γειτονιά του, ζήτησε για το θέμα των παράνομων εγκαταστάσεων κινητής τηλεφωνίας ζήτησε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας Κώστας Δημόπουλος. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ζήτημα με αφορμή την προσωπική του επίσκεψη στον χώρο όπου κάτοικοι σε γειτονιά κοντά στην παραλία Καλάμια, έχουν καταγγείλει την ύπαρξη παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας επισημαίνοντας πως η Διεύθυνση Συγκοινωνιών δυστυχώς δεν μπορεί να διενεργήσει αποτελεσματικούς έλεγχους για το σοβαρό αυτό θέμα χωρίς την συνδρομή των ίδιων των κατοίκων της Κορινθίας. Σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη εγκατάσταση πάντως ο κ. Δημόπουλος επεσήμανε ότι έχουν ειδοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και πλέον αναμένονται οι αντίστοιχες απαντήσεις για το κατά πόσον η εγκατάσταση είναι παράνομη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της γύρω περιοχής.
READ MORE - Να είναι υποψιασμένοι οι πολίτες όταν βλέπουν παράξενες κατασκευές σε ταράτσες

«Η πινακοθήκη των ηλιθίων» στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου

Η πρώτη θεατρική επιτυχία του Νίκου Τσιφόρου ξαναζωντανεύει την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου: «Η πινακοθήκη των ηλιθίων». Τρεις ηθοποιοί χάνουν και βρίσκουν τους ρόλους τους, με μουσική πυξίδα τα ελαφρά τραγούδια της περιόδου 1930 – 1950. Ένας τζέντλεμαν σχεδιάζει ένα παράξενο πείραμα. Αναμιγνύει πέντε συστατικά: έναν άνδρα, μία γυναίκα, τον έρωτα, το χρήμα και την ανθρώπινη ηλιθιότητα. Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα του πειράματός του; Ποιός θα κρεμαστεί τελικά στην πινακοθήκη των ηλιθίων;

 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Επεξεργασία Κειμένου-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μιχαλόπουλος           
Φωτισμοί : Θωμάς Οικονομάκος
Σκηνικά- Κουστούμια: Νίκος Κουρνιάτης
Παίζουν: Χρήστος Θεοχαρόπουλος, Μαργαρίτα Καστρινού, Γιάννης Μιχαλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Πέτρος Ρούσσος
Ώρα έναρξης: 21:15΄ Είσοδος ελεύθερη
READ MORE - «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Λουτράκι

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού & Περιβάλλοντος ‘Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’ Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει τα ακόλουθα:
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο πάρκο Δεξαμενής
Θεατρική παράσταση από το ερασιτεχνικό τμήμα των εργαζομένων
 Του Club Hotel καζίνο Λουτράκι με το έργο του Α. Σακελαρίου – Χ. Γιαννακόπουλου:  ‘ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ’
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο Λύκειο Λουτρακίου
Παράσταση του παγκοσμίου φήμης Εθνικού Μαύρου Θεάτρου της Πράγας
READ MORE - Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Λουτράκι

Αποτελέσματα για το ΄Καλάθι Πελοποννησιακών Προϊόντων΄

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης τα αποτελέσματα των εργασιών της 1ης φάσης για το «Καλάθι Πελοποννησιακών Προϊόντων», στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Αυγούστου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο. Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι μέσω του Καλαθιού αποκτά υπόσταση η αγροτική πολιτική της Περιφέρειας, εφαρμόζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την πολιτική προτεραιότητά της για στήριξη της αγροτικής οικονομίας, «του πρωτογενή τομέα που για πολλά χρόνια έσωζε τη χώρα». Το ζητούμενο σύμφωνα με το Περιφερειάρχη είναι οι πόροι να διατίθενται με στόχο τα μετρήσιμα αποτελέσματα, την ανταποδοτικότητα και τη μόχλευση της οικονομίας.  Ο κ. Κανελλόπουλος δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα των εργασιών και το πόρισμα, το οποίο «θα αποτελέσει άριστη εισήγηση για το Περιφερειακό Συμβούλιο». Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε του συμμετέχοντες ότι στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 θα έρθει η εισήγηση του επιχειρησιακού πλάνου για το Καλάθι Πελοποννησιακών Προϊόντων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου θα γίνει και ευρεία συζήτηση για την αγροτική πολιτική, στις 25 του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για την αγροτοδιατροφική σύμπραξη, ενώ από Δευτέρα θα δοθούν εντολές και οδηγίες στις υπηρεσίες της Περιφέρειας για γρήγορη κινητικότητα. Τέλος ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι το 20 % των πόρων του τεχνικού προγράμματος του 2012 θα διατεθεί για την ενίσχυση του τεχνικού προγράμματος των υποδομών για ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.
READ MORE - Αποτελέσματα για το ΄Καλάθι Πελοποννησιακών Προϊόντων΄

Σύντομα θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Γ. Δέδες

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου θα γίνει ο πρώτος 6μηνος απολογισμός…και έπεται συνέχεια και…εκπλήξεις

Θα υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις σε σχέση με τη διαφάνεια, τα οικονομικά πεπραγμένα και τον απολογισμό, φαίνεται να είπε ο Αντιπεριφερειάρχης σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, σε συνεργάτες του, ενώ όπως τόνισε, ανά 6μηνο θα γίνεται τακτικός απολογισμός όλων των πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Αυτό φαίνεται να είναι μια πρώτη απάντηση στο «γάντι που του πέταξε» ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πετρόπουλος, ζητώντας του να δημοσιοποιήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία των πεπραγμένων της τελευταίας 4ετίας της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας. Μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, ο κ. Δέδες αναμένεται να «ανοίξει τα χαρτιά του», αφού μέσα σε αυτό το διάστημα θα γίνει ο πρώτος 6μηνος απολογισμός και είναι πιθανό να δοθούν στοιχεία και για το προηγούμενο διάστημα.  Κανείς ακόμα δεν ξέρει τις ακριβείς κινήσεις και το «κρυφό χαρτί» που έχει στο μανίκι του ο κ. Δέδες και τι θα πράξει το προσεχές διάστημα, πάντως όλα δείχνουν ότι ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί προς πάσα κατεύθυνση, ότι όλα θα είναι «στο φως», χωρίς προσωπικές αιχμές, αλλά με μοναδικό γνώμονα, ότι οι Κορίνθιοι πολίτες πρέπει να ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και να είναι συνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις του περί απόλυτης διαφάνειας στα οικονομικά του νέου θεσμού ώστε να γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης, που πάνε τα χρήματά του και για ποιο σκοπό.
READ MORE - Σύντομα θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Γ. Δέδες

Άγριο ξύλο μεταξύ ιδιοκτήτη και διαρρήκτη στην Κόρινθο

Απίστευτες σκηνές σε κεντρικό δρόμο της Κορίνθου

Άγριος καυγάς και ξύλο τα ξημερώματα στην Κόρινθο μεταξύ ιδιοκτήτη κατοικίας και επίδοξου διαρρήκτη που προσπάθησε να μπει στο σπίτι για να κλέψει μαζί με συνεργό του που περίμενε απ΄ έξω. Τις σκηνές που εκτυλίχτηκαν κυριολεκτικά τις βλέπουμε μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι αν κάποιος είχε πάνω του όπλο, τότε τα πράγματα θα εξελίσσονταν με πολύ πιο δραματικό τρόπο. Τελικά η άμεση επέμβαση της αστυνομίας που συνέλαβε τον δράστη, -αλλά όχι και τον συνεργό του που διέφυγε-, έδωσε ένα τέλος στο περιστατικό που σημειωτέον συνέβη σε κεντρικό δρόμο της Κορίνθου και αναστάτωσε τη γειτονιά…

Άγρια συμπλοκή μέσα στο σπίτι…
Ο δράστης είναι ένας 23χρονος Αλβανικής καταγωγής ο οποίος μαζί με συνεργό του είχαν βάλει στόχο να διαρρήξουν και να κλέψουν οικία, στην οποία διέμενε ένας 41χρονος επίσης Αλβανικής καταγωγής. Ο συνεργός έμεινε κάτω από το σπίτι για να προσέχει και να ελέγχει τυχόν «κινήσεις» και ο 23χρονος αναρριχήθηκε στον 1ο όροφο του κτιρίου. Από ανασφάλιστη πόρτα κατάφερε και μπήκε στο σπίτι για να συνεχίσει το…έργο του. Για κακή του όμως τύχη, ο 41χρονος ξύπνησε, άκουσε θόρυβο και κατάλαβε περί τίνος πρόκειται. Με προσεκτικές και ταυτόχρονα γρήγορες κινήσεις εντοπίζοντας τον δράστη άρχισε να τον κυνηγάει μέσα στο σπίτι. Εκεί εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές, αφού, δράστης και ιδιοκτήτης ήρθαν στα χέρια και πάλεψαν για αρκετή ώρα. Ο 41χρονος προσπαθούσε να τον ακινητοποιήσει και ο 23χρονος να διαφύγει. Στο μεταξύ και πάνω στο θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο συνεργός του 23χρονου το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε. Τελικά ο ιδιοκτήτης κατάφερε να ακινητοποιήσει τον 23χρονο και να ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία έφτασε άμεσα και συνέλαβε τον δράστη. Σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία και ο 23χρονος πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο, ο 23χρονος να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, ενώ αναζητείται ο συνεργός του…
READ MORE - Άγριο ξύλο μεταξύ ιδιοκτήτη και διαρρήκτη στην Κόρινθο

Οι εστιάτορες αποφάσισαν στάση πληρωμών προς το Δημόσιο

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Σωματείων Μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, που συνεδρίασε την Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 στην Αθήνα, με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης τη λήψη απόφασης για αντιδράσεις και κινητοποιήσεις του Κλάδου μετά την αύξηση του ΦΠΑ κατά 44% στην Εστίαση και τις Συναφείς Επιχειρήσεις (μετάταξη του ΦΠΑ από το 13% στο 23%), και αφού οι Αντιπρόσωποι κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους η Γενική Συνέλευση, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

1.    Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο μέχρι την άρση της απόφασης και τη μείωση του ΦΠΑ.
2.    Κινητοποιήσεις, με κλείσιμο των Καταστημάτων σε ημερομηνίες που θα καθορίσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας.
3.    Οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με κινητοποιήσεις στα πλαίσια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
4.    Νομικές και δικαστικές ενέργειες υποστήριξης των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και στήριξης των Συναδέλφων.
READ MORE - Οι εστιάτορες αποφάσισαν στάση πληρωμών προς το Δημόσιο

Ένταση στο Δ.Σ. Λουτρακίου μεταξύ Δ. Δέδε και μειοψηφίας

«Λάδι στην φωτιά» φαίνεται να έριξε απαντώντας στην κριτική των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δέδες σε ότι αφορά την παρέμβαση – επίθεση στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη, που πραγματοποίησε ο ίδιος κατά την πρόσφατη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Κόρινθο. Ο κ. Δέδες ζήτησε συγγνώμη από όσους δεν συμφωνούν με την παρέμβασή του, αλλά εξέφρασε και ευχαριστίες για τους χιλιάδες πολίτες -όπως δήλωσε-  που του δίνουν συγχαρητήρια για αυτήν την πράξη του. Τα αίματα ωστόσο δεν άργησαν να ανάψουν όταν ο κ. Δέδες κάλεσε τους επικεφαλής να πάνε για μία… βουτιά στους Αγίους Θεοδώρους για να διαπιστώσουν τα προβλήματα της περιοχής.
READ MORE - Ένταση στο Δ.Σ. Λουτρακίου μεταξύ Δ. Δέδε και μειοψηφίας

Στην Κόρινθο αύριο ο Γ. Καρατζαφέρης

Στην Κόρινθο θα βρεθεί αύριο το απόγευμα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από τα γραφεία του κόμματος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια των δύο αγαλμάτων, του Μ. Αλεξάνδρου και του Διογένη που κοσμούν εδώ και λίγες μέρες τη νέα πλατεία στην παραλία Καλάμια της Κορίνθου. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Κορινθίας, αλλά αυτή τη φορά, ο ίδιος φέρεται ενθουσιασμένος από το γεγονός «σύμπραξης» και κοινής έκθεσης των δύο αγαλμάτων που φανερώνουν την κοινή πορεία των δύο ανδρών και τη συνάντησή τους στην Κόρινθο και δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία να παρευρεθεί σε αυτό το σημαντικό και για τον ίδιο γεγονός των αποκαλυπτηρίων και των επίσημων εγκαινίων…
READ MORE - Στην Κόρινθο αύριο ο Γ. Καρατζαφέρης

Έλεγχοι από μεικτό συνεργείο, σε οχήματα με ξένες πινακίδες

Δεσμεύτηκαν 11 οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρικών Αρχών

Έλεγχοι για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης κυκλοφορίας οχημάτων, με ξένες πινακίδες, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στην Νεμέα Κορινθίας, από μεικτό κλιμάκιο ελέγχου. Από χωρίς χθες το πρωί, μεικτό κλιμάκιο ελέγχων, αποτελούμενο από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και υπαλλήλους του Τελωνείου Κορινθίας, πραγματοποίησαν στη Νεμέα, έλεγχους σε οχήματα που έφεραν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Κατά την διάρκεια των ελέγχων, δεσμεύτηκαν 11 οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρικών Αρχών, τα οποία κατείχαν και οδηγούσαν αλλοδαποί, για παραβάσεις του Τελωνιακού Κώδικα. Τα οχήματα που δεσμεύτηκαν μεταφέρθηκαν στο Τελωνείο Κορίνθου για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια που συγκροτούνται, από αστυνομικό προσωπικό σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες αρχές και φορείς.
READ MORE - Έλεγχοι από μεικτό συνεργείο, σε οχήματα με ξένες πινακίδες

Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα σχολικά λεωφορεία

Μεγάλη είναι η προσέλευση των σχολικών λεωφορείων στο ΚΤΕΟ όπως τόνισε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίων κ. Κώστας Δημόπουλος, καθώς ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς τα λεωφορεία αυτά πρέπει να εξασφαλίσουν μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους καταλληλότητας και τις απαραίτητες άδειες. Ωστόσο με την έναρξη των δρομολογίων θα ξεκινήσουν και οι δεύτεροι έλεγχοι από την Διεύθυνση Συγκοινωνιών ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον τα λεωφορεία (σχολικά αλλά και τουριστικά που μεταφέρουν μαθητές) πληρούν όλα τα κριτήρια για τις ασφαλείς μετακινήσεις της μαθητιώσας νεολαίας…
READ MORE - Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα σχολικά λεωφορεία

Συμφώνησαν Άργος και Κόρινθος για τον αγωγό του φυσικού αερίου

«Ευδόκιμη λύση» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, το αποτέλεσμα της σύσκεψης για την οριστικοποίηση της χάραξης του αγωγού του φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη. Ο κ. Τατούλης τόνισε ταυτόχρονα ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καταστεί σημείο αναφοράς για την ισόρροπη ενεργειακή ανάπτυξη της Νότιας Ελλάδας» μετά την επίτευξη αυτής της συμφωνίας. Παράλληλα υπενθύμισε την απόφαση που είχε ληφθεί πριν από δύο εβδομάδες σε προηγούμενη συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό και την διοίκηση του ΔΕΣΦΑ, να φθάσει το φυσικό αέριο και μακρύτερα από την αρχική πρόβλεψη στις περιφερειακές ενότητες της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, αλλά και στην Ηλεία και την Αχαΐα. Ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι έχει δώσει ήδη εντολή στις τεχνικές του υπηρεσίες να ξεκινήσουν τις μελέτες προκειμένου όλη η Πελοπόννησος να απολαμβάνει αυτό το τόσο σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο και για τους δύο πολιτικούς σημαίνει χαμηλότερο κόστος διαβίωσης για τα νοικοκυριά και ευνοϊκότερους όρους για το επιχειρείν.  Στη σύσκεψη αυτή, στην οποία έλαβαν μέρος εκτός του Περιφερειάρχη και του Υφυπουργού, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, οι Δήμαρχοι Κορίνθου, Άργους, Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Ναυπλίου, καθώς επίσης πολίτες των συγκεκριμένων περιοχών, οριστικοποιήθηκε η χάραξη του αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης μέχρι το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, αφού επιλύθηκαν και τα τελευταία προβλήματα, τα οποία είχαν καταγραφεί στους Δήμους Άργους – Μυκηνών και   Κορίνθου. Μετά το πέρας της συνάντησης, όπου όλες οι πλευρές κατέγραψαν ευθέως τη σύμφωνη γνώμη τους, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι «η σημερινή ημέρα είναι η αφετηρία για τη συνέχιση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στην Πελοπόννησο».  Να υπενθυμισθεί ότι είχαν προηγηθεί συναντήσεις με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, προκειμένου να προκύψει επαναχάραξη σε κάποια σημεία του έργου. Μετά από συνεννοήσεις με τον ΔΕΣΦΑ, οι τεχνικές υπηρεσίες των δύο θιγόμενων δήμων έκαναν τις προτάσεις τους. Αυτές τις προτάσεις ενσωμάτωσε ο ΔΕΣΦΑ στον τελικό χάρτη, ο οποίος και έλαβε κατά τη διάρκεια της σημερινής κρίσιμης συνάντησης το πράσινο φως, που απεμπλέκει το έργο από τα προβλήματα που το εμπόδιζαν να συνεχιστεί.  Ο κ. Μανιάτης από τη δική του πλευρά ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και επιβεβαίωσε ότι τόσο ο ΔΕΣΦΑ, όσο οι υφιστάμενές του τεχνικές υπηρεσίες, αλλά και οι υπηρεσίες της περιφέρειας και των Δήμων, και τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για την περιβαλλοντικούς όρους και την τελική χάραξη θα κινηθούν πολύ γρήγορα προκειμένου άμεσα το έργο να δημοπρατηθεί και να εγκατασταθεί εργολάβος.   Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι είναι ένα έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια κατά 35% μέσω του ΕΣΠΑ, και ως εκ τούτου πρέπει τα οφέλη του να αποδοθούν σε όλους τους πολίτες και στις επτά περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου. Παράλληλα τόνισε ότι έχει προκύψει συμφωνία με τον κ. Μανιάτη σχετικά με την ενσωμάτωση οπτικής ίνας στον κεντρικό αγωγό, γεγονός που θα καταστήσει την Πελοπόννησο την περιφέρεια με την μεγαλύτερη ευρυζωνικότητα στην επικράτεια. Τέλος, ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε κι εκείνος από την πλευρά του τον κ. Μανιάτη για τη στενή συνεργασία και σημείωσε ότι μόνο με συνεχή διαβούλευση με τους φορείς και την  κοινωνία επιτυγχάνεται συναίνεση, η οποία είναι θεμελιώδης για την όποια αναπτυξιακή προοπτική.  
READ MORE - Συμφώνησαν Άργος και Κόρινθος για τον αγωγό του φυσικού αερίου

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε πολυτελές αυτοκίνητο

Άγνωστοι χθες το βράδυ έβαλαν φωτιά σε πολυτελές αυτοκίνητο BMW  530 στην περιοχή των Ισθμίων. Οι δράστες μετέφεραν μάλιστα οι ίδιοι το όχημα στον προαύλιο χώρο γνωστού ξενοδοχείου της περιοχής. Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου.

READ MORE - Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε πολυτελές αυτοκίνητο

΄Πετά το γάντι΄ στον Δέδε, ο Πετρόπουλος

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

«Οι Κορίνθιοι πολίτες πρέπει να ξέρουν που πήγαν τα χρήματά τους», αναφέρει ο Περιφερειακός σύμβουλος

Σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη «θυελλώδη» συζήτηση για την απογραφή των πρώην Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πετρόπουλος, όχι μόνο δεν δείχνει διατεθειμένος να ρίξει τους τόνους και… «να κάτσει ήσυχα», αλλά επιμένει και μάλιστα περνά περισσότερο στην «επίθεση», «πετώντας» κιόλας «το γάντι» στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε και ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία των πολιτιστικών εκδηλώσεων της τελευταίας θητείας του θεσμού. Να θυμίσουμε ότι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ενώ στην αρχή φαινόταν ότι όλα θα «κυλήσουν ομαλά» και…. συναινετικά, ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας και περιφερειακός σύμβουλος «άναψε φωτιές» κυριολεκτικά, φέρνοντας όπως φάνηκε πολλούς σε δύσκολη θέση. Σήμερα επανέρχεται στο θέμα με νεότερη δήλωσή του, αναφέροντας τα εξής: «Καλώ τον Γιώργο Δέδε ,τον Αντιπεριφεριάρχη Κορινθίας και πιστεύω ότι άμεσα θα ανταποκριθεί και θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τον οικονομικό απολογισμό και ειδικότερα τα οικονομικά στοιχεία για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας τα  τελευταία 4 χρόνια. Οι Κορίνθιοι πρέπει να γνωρίζουν που πήγαν τα λεφτά τους …Οι φορολογούμενοι πολίτες πρέπει να ξέρουν που πήγε και το τελευταίο ευρώ. Επί  4 χρόνια εμείς οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της τότε μειοψηφίας ουδέποτε ψηφίσαμε κάτι  για τα πολιτιστικά και αυτό γιατί ποτέ δεν είχαμε καμία απολύτως ενημέρωση , κανένα στοιχείο. Οι  συνεχείς οχλήσεις και τα αιτήματα μας για ενημέρωση, ποτέ δεν βρήκαν ανταπόκριση. Το ίδιο ακριβώς γινόταν και στην οικονομική επιτροπή στην οποία συμμετείχα. Ζητούσαμε στοιχεία αλλά ως μειοψηφία που ήμασταν κανείς δεν μας άκουγε!!».

Τι «βόμβα» είναι αυτή κε Πετρόπουλε;
Το θέμα της δημοσιότητας των οικονομικών στοιχείων φαίνεται ότι παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πλέον είναι προφανές, ότι κανείς πια δεν μπορεί «να κάνει πίσω» και να μην πράξει τα δέοντα. Οι αναφορές Πετρόπουλου περί «κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος», ότι ως μειοψηφία του Νομαρχιακού συμβουλίου –παρά τις οχλήσεις και τις ερωτήσεις-, δεν ενημερώθηκαν ποτέ λεπτομερώς για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα σχετικά κονδύλια, αλλά και ούτε η μειοψηφία της οικονομικής επιτροπής, δημιουργεί ένα σοβαρότατο θέμα και κάνει επιτακτική όσο ποτέ, την ανάγκη για άμεση δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων για να λάμψει η αλήθεια, να μην αιωρούνται σκιές και να μην θεωρείται ότι κάποιοι κάνουν απλά κινήσεις εντυπωσιασμού…
READ MORE - ΄Πετά το γάντι΄ στον Δέδε, ο Πετρόπουλος

13 απολύσεις έκανε η νέα διοίκηση της FULGOR

Παρά τη διαβεβαίωση των νέων ιδιοκτητών της εταιρείας FULGOR ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση, την οποία είχε λάβει και προς την πλευρά των εργαζομένων, αλλά και ενώπιον του προέδρου και μελών της διοίκησης του εργατικού κέντρου Κορίνθου, πρόσφατα έγιναν 13 απολύσεις προσωπικού. Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ήταν η απάντηση του προέδρου του εργατικού κέντρου Κ. Μαλανδρένη, ο οποίος ζήτησε από το σωματείο εργαζομένων να παρευρεθεί σύσσωμο στη Γενική Συνέλευση του Κέντρου την ερχόμενη Κυριακή ώστε να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις και αναφέροντας ότι το εργατικό κέντρο «δεν θα αφήσει τους νέους ιδιοκτήτες και τον Όμιλο, να δημιουργήσουν στην Κορινθία μια νέα Σωληνουργία!». Πρόκειται για ένα ξέσπασμα από αυτά που δεν έχουμε συνηθίσει από τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου και που παράλληλα δείχνει ότι ένας νέος μεγάλος αγώνας ξεκινά μεταξύ της νέας διοίκησης και του εργατικού κέντρου αλλά και του σωματείου των εργαζομένων που κανείς δεν ξέρει ακόμα τι διαστάσεις θα έχει και ποια θα είναι η μορφή των κινητοποιήσεων που θα συζητηθούν την ερχόμενη Κυριακή…


Κ. Μαλανδρένης: ΄Αιτία πολέμου΄
«Αιτία πολέμου για την οποία ο Όμιλος Στασινόπουλου θα βρει απέναντι του το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου» χαρακτήρισε τις 13 νέες απολύσεις που σημειώθηκαν στην εταιρεία Fulgor ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Μαλανδρένης. «Για άλλη μια φορά δεν κράτησαν τον λόγο τους, ενώ σε επικοινωνία μου μαζί τους απέκρυπταν τις πληροφορίες για τα σχέδια απολύσεων», δηλώνει για τους νέους ιδιοκτήτες της Fulgor  ο κ. Μαλανδρένης διαμηνύοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν θα αφήσουμε να κάνουν στην Κορινθία μια νέα Σωληνουργία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου. Οι οριστικές αποφάσεις πάντως για την αντίδραση του Εργατικού Κέντρου και των εργαζομένων  αναμένεται να ληφθούν την Κυριακή στην Γενική του Συνέλευση.
READ MORE - 13 απολύσεις έκανε η νέα διοίκηση της FULGOR

Στη Δικαιοσύνη καταφεύγει η Μητρόπολη κατά blogs

«Ο χρόνος της ανοχής έχει  τελειώσει» διεμήνυσε ο Σεβασμιότατος, με αφορμή το θέμα του «μαϊμού» ιερέα και blogs που διαδίδουν ότι η είδηση της απαγωγής είναι «κατασκευασμένη» από τη Μητρόπολη

«Ο χρόνος της ανοχής έχει  τελειώσει» διεμήνυσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος για το γνωστό θέμα του ιερέα – «Μαϊμού» ο οποίος όπως υποστηρίζει ο Μητροπολίτης, με την βοήθεια blogger από την Κορινθία διαδίδει ψευδώς πως η είδηση της απαγωγής της ανήλικης Κορίνθιας από αυτόν είναι κατασκευασμένη από την Μητρόπολη. Πρόκειται για το περιστατικό που απασχόλησε πολύ τις τελευταίες μέρες, όχι μόνο την Κορινθία, αλλά και το πανελλήνιο, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση της 15χρονης στην αστυνομία από τους γονείς της. Ο 51χρονος «ιερέας» απασχολεί εδώ και χρόνια την τοπική εκκλησία και έχει «απαλλαγεί» των καθηκόντων του με απόφαση του Μητροπολίτη, αφού είχε χειροτονηθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο, με πλαστά έγγραφα σε αρκετές άλλες Μητροπόλεις της χώρας! Ο Σεβασμιότατος ανακοίνωσε πως έχει ήδη απευθυνθεί στο νομικό τμήμα της Μητρόπολης Κορίνθου για την υποβολή μηνύσεων κατά συγκεκριμένων blogs καθώς όπως τόνισε δεν πλήττουν μόνο τον ίδιο αλλά και την ψυχή και το σώμα του ανήλικου κοριτσιού που απήγαγε ο «μαϊμού – ιερέας».
READ MORE - Στη Δικαιοσύνη καταφεύγει η Μητρόπολη κατά blogs

Έλεγχοι και ΄Καμπάνες΄ από ΣΔΟΕ σε μαγαζιά στο Ξυλόκαστρο

Σε εποχιακό αναψυκτήριο στο Ξυλόκαστρο δεν εκδόθηκαν,
σε έξι  περιπτώσεις, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών

Tέσσερις δικογραφίες σχηματίσθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων σε περιοχές της Εύβοιας, Κορινθίας και Αττικής για τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών) και άλλων παραβάσεων, που αφορούν στην υγειονομική νομοθεσία (στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος). Ειδικότερα, κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, την 27-08-2011 διενήργησε στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τα οποία υπήρχαν καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο «11012». 
Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 26 καταστήματα και από τους αστυνομικούς-φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκε σε έναν εξ΄ αυτών ότι:
  • Σε καφετέρια - μπαρ στην περιοχή Νέα Αρτάκη δεν εκδόθηκαν, σε τρείς (3) περιπτώσεις, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
  • Εστιατόριο–καφετέρια-μπάρ στην Παραλία Ερέτριας, λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας.
  • Σε εποχιακό αναψυκτήριο στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας δεν εκδόθηκαν, σε έξι (6) περιπτώσεις, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
  • Σε εστιατόριο στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής δεν εκδόθηκαν, σε έντεκα (11) περιπτώσεις, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις κατά τόπους αρμόδιες για την ποινική δίωξη Αρχές. Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών προστίμων.
READ MORE - Έλεγχοι και ΄Καμπάνες΄ από ΣΔΟΕ σε μαγαζιά στο Ξυλόκαστρο