΄Πετά το γάντι΄ στον Δέδε, ο Πετρόπουλος

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

«Οι Κορίνθιοι πολίτες πρέπει να ξέρουν που πήγαν τα χρήματά τους», αναφέρει ο Περιφερειακός σύμβουλος

Σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη «θυελλώδη» συζήτηση για την απογραφή των πρώην Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πετρόπουλος, όχι μόνο δεν δείχνει διατεθειμένος να ρίξει τους τόνους και… «να κάτσει ήσυχα», αλλά επιμένει και μάλιστα περνά περισσότερο στην «επίθεση», «πετώντας» κιόλας «το γάντι» στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε και ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία των πολιτιστικών εκδηλώσεων της τελευταίας θητείας του θεσμού. Να θυμίσουμε ότι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ενώ στην αρχή φαινόταν ότι όλα θα «κυλήσουν ομαλά» και…. συναινετικά, ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας και περιφερειακός σύμβουλος «άναψε φωτιές» κυριολεκτικά, φέρνοντας όπως φάνηκε πολλούς σε δύσκολη θέση. Σήμερα επανέρχεται στο θέμα με νεότερη δήλωσή του, αναφέροντας τα εξής: «Καλώ τον Γιώργο Δέδε ,τον Αντιπεριφεριάρχη Κορινθίας και πιστεύω ότι άμεσα θα ανταποκριθεί και θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τον οικονομικό απολογισμό και ειδικότερα τα οικονομικά στοιχεία για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας τα  τελευταία 4 χρόνια. Οι Κορίνθιοι πρέπει να γνωρίζουν που πήγαν τα λεφτά τους …Οι φορολογούμενοι πολίτες πρέπει να ξέρουν που πήγε και το τελευταίο ευρώ. Επί  4 χρόνια εμείς οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της τότε μειοψηφίας ουδέποτε ψηφίσαμε κάτι  για τα πολιτιστικά και αυτό γιατί ποτέ δεν είχαμε καμία απολύτως ενημέρωση , κανένα στοιχείο. Οι  συνεχείς οχλήσεις και τα αιτήματα μας για ενημέρωση, ποτέ δεν βρήκαν ανταπόκριση. Το ίδιο ακριβώς γινόταν και στην οικονομική επιτροπή στην οποία συμμετείχα. Ζητούσαμε στοιχεία αλλά ως μειοψηφία που ήμασταν κανείς δεν μας άκουγε!!».

Τι «βόμβα» είναι αυτή κε Πετρόπουλε;
Το θέμα της δημοσιότητας των οικονομικών στοιχείων φαίνεται ότι παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πλέον είναι προφανές, ότι κανείς πια δεν μπορεί «να κάνει πίσω» και να μην πράξει τα δέοντα. Οι αναφορές Πετρόπουλου περί «κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος», ότι ως μειοψηφία του Νομαρχιακού συμβουλίου –παρά τις οχλήσεις και τις ερωτήσεις-, δεν ενημερώθηκαν ποτέ λεπτομερώς για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα σχετικά κονδύλια, αλλά και ούτε η μειοψηφία της οικονομικής επιτροπής, δημιουργεί ένα σοβαρότατο θέμα και κάνει επιτακτική όσο ποτέ, την ανάγκη για άμεση δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων για να λάμψει η αλήθεια, να μην αιωρούνται σκιές και να μην θεωρείται ότι κάποιοι κάνουν απλά κινήσεις εντυπωσιασμού…

1 σχόλια:

snowman είπε...

Γιατί ο Πετρόπουλος αυτές τις δηλώσεις και το δημόσιο αίτημά του για διαφάνεια και ενημέρωση δεν το διατύπωνε τότε; Τώρα είναι μόνο για σκοπιμότητα και αποπροσανατολισμό. Άλλωστε έχοντας πάντα κομματικά αξιώματα είχε πάντα ανοιχτές τις πόρτες των ΜΜΕ.