Με μπροστάρηδες τη νέα γενιά ολοκληρώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για το Αγιονόρι

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

 


Σε ανακοίνωση του συνδυασμού ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Σταυρέλη , τονίζεται:

"Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας!

Είναι τιμή μας που στελεχώνουν την ομάδα μας όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι υποψήφιοι Πρόεδροι της δημοτικής κοινότητας και που θα συμβάλλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους για την άνθιση του τόπου.

Πάμε μαζί, πάμε δυνατά! Η Κόρινθος μπροστά!

-Ηλίας Παναγιώτης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Τενέας

-Μπίτζιος Γιάννης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Κορινθίων

-Ηλίας Αναστάσιος, Υποψήφιος Πρόεδρος Τ.Σ. Αγιονορίου

-Καλλιμάνη Στυλιανή, Υποψήφια Πρόεδρος Τ.Σ. Αγιονοριου

-Παπαχρήστος Ευάγγελος, Υποψήφιος Πρόεδρος Τ.Σ. Αγιονορίου

READ MORE - Με μπροστάρηδες τη νέα γενιά ολοκληρώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για το Αγιονόρι

Φωτιά Λουτράκι: Σε 2,8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος αποκατάστασης των ζημιών

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

 


Σε 2,8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε στις 17 Ιουλίου στο Λουτράκι, σύμφωνα με την έκθεση καταγραφής και διαπίστωσης ζημιών που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Με βάση όσα καταγράφηκαν η Επιτροπή της έκθεσης, προτείνει να πραγματοποιηθεί σειρά παρεμβάσεων και εργασιών, ενώ δηλώνει, ότι θα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Κορινθίας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Ιούλιο έκαιγε επί τρεις ημέρες, ενώ σύμφωνα με τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων σε 154 συνολικές καταγραφές ζημιών, - 51 κτήρια έλαβαν «κόκκινη» πιστοποίηση, 47 «κίτρινη» και 56 «πράσινη».

READ MORE - Φωτιά Λουτράκι: Σε 2,8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος αποκατάστασης των ζημιών

Ανακοίνωση Υποψηφιοτήτων του συνδυασμού "Για Μια ΝΕΑ ΝΕΜΕΑ"

 


Σε ανακοίνωση του συνδυασμού "Για Μια ΝΕΑ ΝΕΜΕΑ" του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Παλυβού, αναφέρονται τα εξής:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μπορούμε να ανακοινώσουμε 5 ακόμη συνυποψηφίους μας από την Αρχαία Νεμέα:

Ζαβίτσας Χρήστος του Θεοδοσίου – Αγρότης
Κακούρος Γεώργιος του Ιωάννη – Αγρότης
Μαντζιώρος Τρύφωνας του Σπυρίδων – Αγρότης
Περαματζής Κωνσταντίνος του Παναγιώτη – Αγρότης
Τουργέλη – Σχοινοχωρίτη Αικατερίνη του Γαβριήλ – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Τους ευχαριστούμε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκαναν".

Υποψήφιος Δήμαρχος Νεμέας
Παλυβός Γιώργος

READ MORE - Ανακοίνωση Υποψηφιοτήτων του συνδυασμού "Για Μια ΝΕΑ ΝΕΜΕΑ"

Φωτιά σε βυτιοφόρο με γκάζι στην Αθηνών-Κορίνθου -Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

 


Φωτιά σε βυτιοφόρο με γκάζι σημειώθηκε πριν από λίγο στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού.

READ MORE - Φωτιά σε βυτιοφόρο με γκάζι στην Αθηνών-Κορίνθου -Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Π. Νίκας: Θέλουν υποταγμένους και κατευθυνόμενους τους αυτοδιοικητικούς

 


Οι αυτοδιοικητικοί δεν έχουμε εργαλεία στα χέρια μας, ούτε μας αγαπάνε πολύ, μας θέλουν πολύ υποταγμένους και κατευθυνόμενους» δήλωσε από την Τεγέα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και πρόσθεσε «Ως συνέπεια, αδυνατούμε να συμβάλουμε με τον τρόπο που θέλουμε στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Ας είναι. Πιστεύω στην ελεύθερη και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, στον δήμαρχο και στον περιφερειάρχη που έχει φωνή και λυπάμαι για το γεγονός ότι ανήκω σε έναν φιλελεύθερο χώρο που δεν αγαπά την ελευθερία στην αυτοδιοίκηση, την ελευθερία του δημάρχου και του περιφερειάρχη. Εγώ αυτό τον δρόμο ακολούθησα, της ελευθερίας και της ανεξάρτητης φωνής».

“Η Εκθεση της Τεγέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αρκαδία, η Τεγέα, η λίμνη Τάκα, είναι ένα παραδεισένιο σημείο του οροπεδίου της Μαντινείας με δυνατότητα να συμβάλει στην ανάπτυξη της Αρκαδίας, της Τρίπολης. Κι αυτό που χρειάζεται δεν είναι να αλληλοσυγχαιρόμαστε, αλλά μια κοινή προσπάθεια ώστε αυτό που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα να υποστηριχθεί, να αποκτήσει παμπελοποννησιακό χαρακτήρα”. δήλωσε  ο κ. Νίκας, στον χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση εγκαινίων της 51ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης και της 138ης εμποροπανήγυρης Τεγέας.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει να εκπονηθεί σχετική μελέτη και να υπάρξει στήριξη ότι ο εν λόγω θεσμός να λάβει παμπελοποννησιακή διάσταση. Παράλληλα,, αναφέρθηκε και στην στήριξη από την πλευρά της Περιφέρειας προς τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, με 10.000 ευρώ για την διοργάνωση της έκθεσης και με 29.000 ευρώ για την αποκατάσταση των βανδαλισμένων, τα προηγούμενα χρόνια, προτομών των ευεργετών που βρίσκονται στο άλσος.

Συνεχίζοντας, ο Π. Νίκας εξέφρασε την εκτίμηση και την αγάπη τους προς την Αρκαδία και τους Αρκάδες, για το πάθος που έχουν για τον τόπο τους, αλλά ταυτόχρονα και την λύπη του για τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη στους καιρούς μας η Αρκαδία, όπως το πρόβλημα ερήμωσης -“στον τόπο αυτόν που τόσα πρόσφερε στην πατρίδα μας, κλείνουν σχολεία, αδειάζουν τα χωριά” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, για να διατυπώσει στη συνέχεια την εκτίμηση ότι “η Αρκαδία με τον πολιτισμό, την ιστορία της, την προσφορά της, με ένα όνομα παγκοσμίως γνωστό, έχει μέλλον. Η δραστηριοποίηση των παιδιών της Αρκαδίας θεωρώ ότι μπορεί να είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την προκοπή αυτού του τόπου που μετρά χιλιάδες χρόνια ζωής και ανάπτυξης” τόνισε ο περιφερειάρχης, για να παρατηρήσει ακολούθως:

“Θα έρχομαι κάθε χρόνο στην Τεγέα, έστω και χωρίς ιδιότητα” σημείωσε ο Π. Νίκας, εκφράζοντας “ευχαριστίες για την στήριξη στις προσπάθειές μου, με τις όποιες επιτυχίες και τα όποια λάθη”, για καταλήξει υπογραμμίζοντας:

“Εύχομαι τα καλύτερα σε έναν τόπο που εξ αιτίας πολλών χρόνων κυβερνητικής πολιτικής έχει φθάσει πλέον σε ένα σημείο που πρέπει να αρχίσει την αντίστροφη πορεία του προς την ανάπτυξη”.

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online)

READ MORE - Π. Νίκας: Θέλουν υποταγμένους και κατευθυνόμενους τους αυτοδιοικητικούς

Νίκος Σταυρέλης: Δέσμευση για 4 δράσεις και έργα στον Άγιο Βασίλειο Τενέας

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

 


Σε ανάρτηση του συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" του υποψηφίου Δημάρχου Κορινθίων Ν. Σταυρέλη, αναφέρονται τα εξής:

"Τέσσερις βασικές δράσεις για έργα αναγκαία για τους κατοίκους του Αγίου Βασιλείου δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε την επόμενη πενταετία, πέραν των πολλών άλλων δράσεων έργων και καθημερινότητας.


1. ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ

-Κατασκευή αποχέτευσης λυμάτων και του Βιολογικού καθαρισμού για την περιοχή της Τενέας προϋπολογισμού 12.000.000 €. (Άγιος Βασίλειος, Κλένια, Χιλιομόδι) και επαναχρησιμοποίηση του νερού για άρδευση των καλλιεργειών, με την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


2. ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

-Μελέτη-δημοπράτηση-κατασκευή αποχετευτικού ομβρίων ιδίως στο κεντρικό δρόμο της ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου.


3. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΑΠΟΥΛΙΔΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

-Αγορά του υπολοίπου χώρου

-Κατεδάφιση εγκατελειμένων κτισμάτων

-Αρχιτεκτονική προμελέτη

-Κατασκευή του έργου ανάπλασης από πόρους του Δήμου

 

4. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κατασκευή μικρού κλειστού γυμναστηρίου για τις ανάγκες άθλησης των κατοίκων του χωριού. Η αίθουσα θα χρησιμοποιείται και ως χώρος ποιλιτιστικών εκδηλώσεων συλλόγων και φορέων τη χειμερινή περίοδο.

Πέραν των ανωτέρω βασικών έργων δεσμευόμαστε για δράσεις και έργα καθημερινότητας:

-Αγροτική οδοποιία 2 χιλιομέτρων σε ετήσια βάση

-Κατασκευή παιδικών χαρών

-Αλλαγή δικτύου ύδρευσης

-Διεκδίκηση χώρου σιδηροδρομικού σταθμού ΟΣΕ Αγίου Βασιλείου και διαμόρφωση για χρήση από τους Συλλόγους του χωριού.

-Ανάπτυξη-επέκταση πεζοδρομίων

-Χάραξη και ανάδειξη μονοπατιών, μνημείων ιστορικών και εκκλησιαστικών

-Ανάπλαση και ανάδειξη ιστορικού χώρου στα Δερβενάκια

-Διάνοιξη δρόμου ένωσης των δύο παράλληλων κεντρικών δρόμων του Αγίου Βασιλείου.

-Κατασκευή του δρόμου διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης Στεφάνι-Άγιος Βασίλειος.

-Αντικατάσταση των φθαρμένων πινακίδων σήμανσης , αλλά και τοποθέτηση νέων ,όπου θα περιέχονται τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος (γήπεδο, θέατρο, πλατεία κλπ)".

READ MORE - Νίκος Σταυρέλης: Δέσμευση για 4 δράσεις και έργα στον Άγιο Βασίλειο Τενέας

Κλείνουν οι λέσχες οπαδών, στην αστυνομία ο έλεγχος εισόδου των οργανωμένων στα γήπεδα

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ενώπιον του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ότι θα πατάξει τη βία στη ρίζα της και ανακοίνωσε ότι κλείνουν όλες οι λέσχες οπαδών. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Αστυνομία θα αναλάβει τον έλεγχο της εισόδου των οπαδών στα γήπεδα, και δη των οργανωμένων στα «πέταλα» των γηπέδων.

Ξεκαθάρισε ότι θα βρεθούν οι ένοχοι της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, ενώ έστειλε μήνυμα, χωρίς να τον κατονομάσει, στον Κροάτη πρόεδρο κάνοντας λόγο για άστοχες δηλώσεις, τονίζοντας ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν δέχεται υποδείξεις.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «η σημερινή πρωτοβουλία συνοδεύει την οδύνη για τον χαμό ενός ανθρώπου στον βωμό της τυφλής οπαδικής βίας. Η συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Μιχάλη είναι η δράση κατά της οπαδικής βίας».

Πρόσθεσε ότι η οπαδική βία «μέχρι και τις σχέσεις των κρατών επηρεάζει. Σήμερα που η Ελλάδα φιλοξενεί τον τελικό του Super Cup θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική σύμπραξη οπαδών από όλες τις χώρες. Όμως μιλάμε για εγκληματικές ομάδες -έχει δίκιο ο Αλεξάντερ- που ταξιδεύουν την Ευρώπη με πρόσχημα το ποδόσφαιρο και κάνουν επιδρομές θανάτου.

READ MORE - Κλείνουν οι λέσχες οπαδών, στην αστυνομία ο έλεγχος εισόδου των οργανωμένων στα γήπεδα

Καιρός: Εξασθενούν τα μελτέμια – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

 


Ο καιρός αύριο Τετάρτη 16 Αυγούστου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ),γ θα είναι  γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί ως προς τις μέγιστες τιμές στους 32 με 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

READ MORE - Καιρός: Εξασθενούν τα μελτέμια – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Θρίαμβος της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, 2-1 την Ντιναμό -Απίστευτη νίκη με ανατροπή!

 


Με σκόρερ τους Τσούμπερ (59') και Γαλανόπουλο (90'), η Ένωση γύρισε το εναντίον της 1-0 του πρώτου μέρους με τον Μπούλατ (39'), έφυγε από την Κροατία με ένα σπουδαίο διπλό και πάει στη ρεβάνς στην «OPAP Arena» για να επισφραγίσει ότι θα είναι εκείνη ένα βήμα πριν τα αστέρια.

Πλέον, μπροστά στο καυτό κοινό της, η ΑΕΚ καλείται να αποδείξει και στη Νέα Φιλαδέλφεια ότι είναι ανώτερη ομάδα από την Ντιναμό και να κάνει το χρέος της τόσο για την ιστορία της όσο και για τον Μιχάλη Κατσουρή.

Πριν από τη σέντρα στο παιχνίδι, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η ΑΕΚ και έκανε δεκτό η UEFA. Μάλιστα, οι Κροάτες σεβάστηκαν τη διαδικασία και δεν ακούστηκε τίποτα στο «Μάκσιμιρ.

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε μόνο μια αλλαγή σε σχέση με το πιθανό αρχικό σχήμα που θα χρησιμοποιούσε, με τον Σιντιμπέ αντί του Ρότα στο δεξιό άκρο της άμυνας. Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση παρατάχθηκε με 11 ξένους παίκτες για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία της.

Κατά τα άλλα, ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, με τον Χατζισαφί στα αριστερά τους. Οι Σιμάνσκι και Γιόπνσον αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ, δεξιά στη δεξιά γραμμή έπαιξε ο Ελιάσον και αριστερά ο Πινέδα, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν ο Τσούμπερ με τον Λιβάι Γκαρσία.

Στο πρώτο ημίχρονο οι νταμπλούχοι Ελλάδας αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες, καθώς η Ντιναμό εμφανίστηκε πιο φρέσκια, ενώ εκμεταλλεύτηκε και την αγωνιστική απραξία των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι είχαν να αγωνιστούν σε παιχνίδι από τις 30 Ιουλίου και το φιλικό με την Τραμπζονσπόρ στον Πόντο.

Η κροατική ομάδα έστειλε… σήμα κινδύνου από τα πρώτα 25 δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκε για να φύγει ελάχιστα άουτ ένα σουτ του εξαιρετικού Μάρκο Μπούλατ.

Γενικά οι Κροάτες έδειξαν απόλυτα προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούν στην πίεση της ΑΕΚ. Ήταν κυρίαρχοι και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Λιούμπισιτς (15'), Ριστόφσκι (26'), πριν προηγηθούν στο 39'. Ο Μπούλατ με απευθείας φάουλ από απόσταση 25 μέτρων πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου… εμφανίστηκε στο γήπεδο η γνωστή ΑΕΚ με το ασφυκτικό πρέσινγκ που δυσκόλευε πολύ τους γηπεδούχους στο να δημιουργήσουν επιθέσεις με αξιώσεις. Σε μία τέτοια φάση ο Μίσιτς έκανε το λάθος, η μπάλα έφτασε στον Τσούμπερ και ο Ελβετός με μια απίθανη προσπάθεια -σήμα κατατεθέν της ποιότητάς του- έστειλε την μπάλα στη γωνία του Λιβάκοβιτς για το 1-1 στο 59'.

Προς το τέλος του αγώνα η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα τον ρυθμό της και έψαξε τη νίκη, μαζί και το προβάδισμα πρόκρισης. Απείλησε με τον Γκαρσία στο 85', αλλά ο Λιβάκοβιτς δήλωσε ξανά «παρών». Όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 90', όταν μετά από γύρισμα του Πιζάρο στην περιοχή, ο Κώστας Γαλανόπουλος με σουτ πάνω στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

READ MORE - Θρίαμβος της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, 2-1 την Ντιναμό -Απίστευτη νίκη με ανατροπή!