Κόπηκαν οι Ενώσεις Κιάτου και Ξυλοκάστρου από το πρόγραμμα Ελαιολάδου!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012


Σοβαρότατες καταγγελίες που χρήζουν διερεύνησης και άμεσης παρέμβασης από τους τοπικούς βουλευτές της Κορινθίας, έκανε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου Κ. Παπαβασιλείου κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αφορμή , στάθηκε ο «αποκλεισμός» 9 Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, μεταξύ των οποίων και οι ΕΑΣ Κιάτου και Ξυλοκάστρου από το πρόγραμμα Ελαιολάδου (ΕΟΦ) που έχει σαν σκοπό τον εξοπλισμό των Συνεταιρισμών με κατεύθυνση την πράσινη ανάπτυξη, γνωστή ως «παραγωγή ΠΕΛΕΣ». Μέχρι πρότινος, για να ενταχθεί μια περιφέρεια στο πρόγραμμα έπρεπε να είχε ποσοστό παραγωγής ελαιολάδου πανελλαδικά, 2%. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) όμως, που υπογράφηκε παραμονή της λήξης της προθεσμίας των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, το ποσοστό αυτό ανέβηκε «ξαφνικά» στο 5%, αφήνοντας έξω τις Ενώσεις Κιάτου και Ξυλοκάστρου! Πρόκειται για απαράδεκτες τακτικές που εκθέτουν ανεπανόρθωτα (μέχρι στιγμής) το υπουργείο που θέλει να «καυχιέται» για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και της ενίσχυσης των παραγωγών και των Ενώσεων για το θέμα αυτό…

Κ. Παπαβασιλείου: ΄Η «καμόρα» που λειτουργεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,  έκανε πάλι τη δουλειά της!΄
Αναφερόμενος στο θέμα και εμφανώς εξοργισμένος για αυτή την απόφαση, ο κ. Παπαβασιλείου τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι η «καμόρα» που λειτουργεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε πάλι τη δουλειά της. Εξυπηρετώντας συμφέροντα «ολίγων». Άφησε εκτός προγράμματος ελαιολάδου (ΕΟΦ), 9 ΕΑΣ πανελλαδικά. Μεταξύ των οποίων και τις ΕΑΣ Κιάτου και Ξυλοκάστρου. Με «φωτογραφική’ ΚΥΑ που εξέδωσε το υπουργείο την παραμονή της λήξης της προθεσμίας υποβολής του προγράμματος, βρήκε το κατάλληλο «τρικ». Αύξησε το ποσοστό επί του παραγόμενου ελαιολάδου στην περιφέρεια από το 2 στο 5%. Με σκοπό να πετάξει τις παραπάνω Ενώσεις εκτός προγράμματος. Σκοπός του προγράμματος ήταν ο εξοπλισμός των Συνεταιρισμών και των Συνεταίρων με κατεύθυνση πάντα προς την πράσινη ανάπτυξη , παραγωγή ΠΕΛΕΣ. Αντί για πράσινη ανάπτυξη όμως, έχουμε πράσινα άλογα! Ζητάμε τη βοήθεια των βουλευτών του νομού, για να μην περάσει αυτή η απαράδεκτη ενέργεια εις βάρος των ελαιοπαραγωγών του νομού Κορινθίας. Θα διεκδικήσουμε με κάθε ένδικο μέσο την ακύρωσης της απόφασης και θα υποβάλουμε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!».
READ MORE - Κόπηκαν οι Ενώσεις Κιάτου και Ξυλοκάστρου από το πρόγραμμα Ελαιολάδου!

΄ΜΑΥΡΙΛΑ΄ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ λίγο πριν το Πάσχα


Άσχημα είναι τα νέα για την αγορά της Κορινθίας λίγες μέρες πριν τη Μ. Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα, αφού η «μαυρίλα» που την έχει κυριεύσει δεν έχει προηγούμενο, σύμφωνα με τους εμπόρους, ως συνέπεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Οι μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι φόροι που ήρθαν και έρχονται απανωτά ο ένας μετά τον άλλον, οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και των λογαριασμών και οι μεγάλες εκκρεμότητες σε δάνεια και υποχρεώσεις, έχουν κάνει τους «άλλοτε καλούς καταναλωτές» να μην βγαίνουν καν στην αγορά παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι. Είδη ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αλλά και γενικότερα είδη που δεν έχουν άμεση σχέση με την επιβίωση, έχουν πάρει την κατιούσα και μάλιστα σε βαθμό που οι περισσότερες απ΄ αυτές τις επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με λουκέτο αφού πια δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στις βασικές τους υποχρεώσεις….

«Βραχνάς» τα ενοίκια και οι ασφαλιστικές εισφορές…

Μεγάλος «βραχνάς» για τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες τους αποτελούν, τα υψηλά ενοίκια των καταστημάτων και οι εισφορές στον ΟΑΕΕ. Πολλοί είναι αυτοί που ήδη οφείλουν μεγάλα ποσά στον ασφαλιστικό τους φορέα, κάτι που προκαλεί στους ίδιους «πονοκέφαλο» και αγωνία αφού και το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο. Οι περισσότερες εκκλήσεις προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων για μείωση των ενοικίων έχουν πέσει στο κενό κι έτσι η απελπισία έχει «χτυπήσει κόκκινο» όπως άλλωστε και τα λουκέτα που εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο και είναι εμφανή με μια μικρή βόλτα στους κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους της Κορίνθου, του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου, του Λουτρακίου και στις περισσότερες περιοχές του νομού…

Δ. Λάσκας: ΄Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη΄

Σχετικά με την κατάσταση στην αγορά και στους εμπόρους ο πρ. πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κορίνθου Δ. Λάσκας τόνισε: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη στην αγορά, οι έμποροι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Στην περιφέρεια συζητήθηκε η δημιουργία ομάδας που θα ασχοληθεί με το θέμα της μείωσης των ενοικίων και όποιος έμπορος θέλει μπορεί να απευθύνεται είτε στον εμπορικό σύλλογο, είτε στη συγκεκριμένη ομάδα που καταρτιστεί και θα ενεργοποιηθεί άμεσα. Ένα άλλο θέμα είναι αυτό που συζητήθηκε στην επιτροπή της Βουλής και θα συζητηθεί και στην Ολομέλεια σχετικά με τη μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ. Από τη Δευτέρα ξεκινά το εορταστικό ωράριο και κάνω έκκληση στους Κορίνθιους, έστω αυτά τα λίγα χρήματα που έχουν να τα διαθέσουν στην αγορά ώστε να μπορέσει να υπάρξει ρευστότητα στην τοπική αγορά».
READ MORE - ΄ΜΑΥΡΙΛΑ΄ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ λίγο πριν το Πάσχα

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: Καταγγελία για την επίσχεση στο Νοσοκομείο Κορίνθου


Ο Δήμαρχος καταγγέλλει την απόφαση του νοσοκομείου που καλεί τους εφημερεύοντες ιατρούς του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου να εφημερεύουν στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Κ. από 5/4/2012 και μέχρι τη λήξη της επίσχεσης

Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου λόγω επίσχεσης των ειδικευόμενων Ιατρών και προκειμένου να εξασφαλιστεί, όπως ισχυρίζεται, η ασφαλής εφημερία του, καλεί τους εφημερεύοντες ιατρούς του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου να εφημερεύουν στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Κ. από 5/4/2012 και μέχρι τη λήξη της επίσχεσης. Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης καταγγέλλει την απόφαση αυτή της διοίκησης του Γ.Ν.Κ. ως απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη. Οι γιατροί του Κ.Υ. Λουτρακίου πρέπει απαραιτήτως να βρίσκονται στις θέσεις τους στο Κέντρο Υγείας στο Λουτράκι διότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι ανά πάσα στιγμή σε μία πόλη με 12000 κατοίκους και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 80.000 και πλέον, δεν θα παρουσιαστούν εξαιρετικά κατεπείγοντα περιστατικά υγείας. Ο Δήμαρχος προειδοποιεί: Αν παρόλα αυτά το Γ.Ν.Κ. προχωρήσει στην υλοποίηση της άνω απόφασης, εξυπακούεται ότι για οποιοδήποτε σοβαρό και επείγον περιστατικό υγείας προκύψει στους κατοίκους του Λουτρακίου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα είναι η μόνη υπεύθυνη για το συμβάν και θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.  

READ MORE - ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: Καταγγελία για την επίσχεση στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Απάντηση Μπεγλίτη για την «επίθεση» στο πολιτικό γραφείο


Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Nομό Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης, έκανε δήλωση σχετικά με την επίθεση κατά του πολιτικού του γραφείου στο Κιάτο, στην οποία αναφέρει: «Πληροφορήθηκα ότι ορισμένοι γνωστοί –άγνωστοι «αγανακτισμένοι» στο Κιάτο, προχώρησαν σ΄ επίθεση κατά του πολιτικού μου γραφείου, καταστρέφοντας την πινακίδα. Πληροφορήθηκα, επίσης, ότι ανάλογη καταστροφή υπέστη και το γραφείο του συναδέλφου Βουλευτή της ΝΔ. Αυτές οι πράξεις μιας μικρής μειοψηφίας συμβάλλουν στην υπονόμευση της πολιτικής ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών, αξιοποιώντας την επώδυνη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει ο λαός μας. Κατανοώ απολύτως, στέκομαι αλληλέγγυος και συμπάσχω με τους συμπολίτες μου στην Κορινθία που είναι άνεργοι, βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, έχει μειωθεί το εισόδημά τους και έχει ανατραπεί η οικογενειακή τους ζωή. Δυστυχώς όμως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Οι εύκολες λύσεις με δανεικά του παρελθόντος μάς οδήγησαν σε αδιέξοδα. Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι μεγάλες. Δεν μπορεί όμως να κατανέμονται ισοπεδωτικά και να απαξιώνονται και να καταδικάζονται όλοι συλλήβδην. Και είναι γνωστό από την ιστορία ότι η καταδίκη σε συλλογική ευθύνη οδηγεί σε αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές λύσεις. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του Κιάτου, με τη βαθειά δημοκρατική τους συνείδηση και ανεξάρτητα από την κομματική τους ένταξη, καταδικάζουν αυτές τις μειοψηφικές συμπεριφορές. Ο αγώνας για την υπέρβαση της κρίσης και για την υπεράσπιση της δοκιμαζόμενης κοινωνικής συνοχής προϋποθέτει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές. Γι’ αυτή την εθνική αναγκαιότητα θα συνεχίσω να αγωνίζομαι».

READ MORE - Απάντηση Μπεγλίτη για την «επίθεση» στο πολιτικό γραφείο

ΚΑΤΕΛΥΘΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε η αίθουσα του ΠΕ.ΣΥ.

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε η αίθουσα του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη διάρκειά του. σκηνές ππυ δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ ως τώρα σε όλη τη δημοσιογραφική μας διαδρομή. Τραπέζια να αναποδογυρίζονται, καρέκλες, ποτήρια, φιάλες με νερό να εκσφενδονίζονται κατά των περιφερειακών συμβούλων. Δυστυχώς, όπως προείπαμε, σε ένα πεδίο μάχης μετετράπη η αίθουσα του ΠΕ.ΣΥ. Τελικά, μια διμοιρία ΜΑΤ η οποία εκλήθη εσπευσμένως και εισέβαλε κυριολεκτικά στην αίθουσα κατάφερε με πολύ κόπο να επιβάλει την τάξη και να προστατεύσει τους περιφερειακούς συμβούλους και τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη από τη μήνη των εκατοντάδων κατοίκων μιας περιοχής που αντιδρούσαν σε μια συγκεκριμένη επένδυση.

Το ιστορικό και το θέμα

Η όλη ιστορία είχε ξεκινήσει πριν 1,5 εβδομάδα περίπου που είχε έρθει προς ψήφιση και έγκριση στο ΠΕ.ΣΥ. η ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) εταιρείας ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ με έδρα την περιοχή της Μαντινείας του Δήμου Τρίπολης. Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, αντιδρώντας στη έγκριση ΜΠΕ της συγκεκριμένης επένδυσης, λόγω όπως τόνιζαν , ότι η λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης θα ρυπαίνει την περιοχή την οποία και υποβαθμίζει. Για το λόγο λοιπόν αυτό και τότε, είχαν προκαλέσει και πάλι επεισόδια, σε σημείο μάλιστα να διακοπεί το ΠΕ.ΣΥ. και στην κυριολεξία να φυγαδευτούν με την προστασία των ΜΑΤ οι περιφερειακοί σύμβουλοι. Την περασμένη Πέμπτη και στις 16:00 μ.μ. επαναλήφθηκε η συνεδρίαση με πρώτο θέμα ακριβώς το ίδιο, δηλαδή το θέμα της συγκεκριμένης επένδυσης. Πηγαίνοντας προς την αίθουσα του κτιρίου που συνεδρίαζε το ΠΕ.ΣΥ. είδαμε δεκάδες τρακτέρ με μαύρες σημαίες να έχουν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο. Μέσα η αίθουσα ήταν κατάμεστη από 500 -600 κατοίκους της περιοχής που είχαν πάει να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση και να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή τους στη συγκεκριμένη επένδυση. Ξεκίνησε η συνεδρίαση χωρίς να υπάρξει στην αρχή κάποιο πρόβλημα. Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης πριν αρχίσει η ψηφοφορία δήλωσε ότι εισηγείται να αποφασίσει το ΠΕ.ΣΥ. να δώσει τη συγκεκριμένη άδεια, βάζοντας όμως αυστηρούς όρους και δηλώνοντας ότι η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας θα επιβλέπει την όλη επένδυση. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δράκος πρότεινε ΟΧΙ, να μην ψηφιστεί δηλαδή η ΜΠΕ της συγκεκριμένης επένδυσης και βεβαίως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας.
Με τα πρώτα ΝΑΙ που άρχισαν να ψηφίζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι υπέρ της επένδυσης, εκεί ξαφνικά άρχισε ο «πόλεμος». Μιλάμε για τον απόλυτο «χαμό»!

ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!

Στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν υπήρξαν δυστυχώς και δύο τραυματισμοί. Ο πρώτος τραυματίας ήταν ένας πολίτης ο οποίος είχε προσέλθει προκειμένου να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση και  οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι από σπασμένο ποτήρι! Η άλλη τραυματίας ήταν μια συνάδελφος δημοσιογράφος που χτυπήθηκε στο κεφάλι από καρέκλα και άρχισε να αιμορραγεί.

Το ΟΧΙ του Ν. Πετρόπουλου

Στους 10 πρώτους από τους συμβούλους της πλειοψηφίας του κ. Τατούλη που πρόλαβαν να ψηφίσουν μέχρι τη διακοπή του ΠΕ.ΣΥ. ήταν και ο σύμβουλος Κορινθίας Ν. Πετρόπουλος ο οποίος και ψήφισε αρνητικά (ΟΧΙ ) στην πρόταση Τατούλη. Μιλώντας αργότερα μαζί του, ο περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας δήλωσε: «Ήταν μια απόφαση αυθόρμητη και της στιγμής. Όταν έβλεπα κόσμο, γέρους, νέους, παιδιά, κληρικούς, να αντιδρούν έτσι και με τόσο αγανάκτηση, δεν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσω πολιτικά. Μίλησε μέσα μου ο άνθρωπος, θεώρησα ότι επειδή δεν είμαι κάτοικος της περιοχής τους και ως εκ τούτου δεν ήξερα τι αντιμετωπίζουν, δεν μπορούσα με την ψήφο μου να πάω κόντρα σε αυτό τον κόσμο. Ψήφισα με βάση αυτά που πάντα πρέσβευα και πρεσβεύω: ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ  ΓΝΩΜΗ!

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι 3-4 σύμβουλοι της πλειοψηφίας και μάλιστα από την περιοχή τους, που στην προηγούμενη συνεδρίαση ψήφισαν ΟΧΙ, στην προχθεσινή συνεδρίαση άλλαξαν θέση και ψήφισαν ΝΑΙ.  Κατά τη γνώμη μας αυτό ήταν και μία από τις αιτίες που εξόργισαν και φανάτισαν τους κατοίκους της περιοχής αυτής. Χωρίς σε καμία περίπτωση να τους δικαιώνουμε που μετέτρεψαν την αίθουσα του ΠΕ.ΣΥ. σε πεδίο μάχης. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΠΙΤΡΕΠΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ. Ο ΚΑΘΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕ.ΣΥ. ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕ στις ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ….

Λ. Μπούκλης: Δέχτηκα απειλές για τη ζωή μου!

«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις! Καθυστέρησα να έρθω και ο λόγος ήταν ότι δέχτηκα απειλές με κίνδυνο της ζωής μου, λέγοντας ότι αν έρθω και ψηφίσω υπέρ του εργοστασίου θα με σκοτώσουν! Και είμαι και στοχευμένος γιατί εγώ είμαι ο Οικολόγος… Καθυστέρησα λοιπόν, έμεινα σε καφενείο της Τρίπολης εγκλωβισμένος και ενώ με παρακολουθούσαν από τα 10-20 μέτρα. Επικοινώνησα και όταν έγινε η ψηφοφορία ήρθα να ψηφίσω. Και πραγματικά θεωρώ ότι αυτό, όχι μόνο δεν είναι Δημοκρατία, είναι φασισμός και φαίνεται ότι δεν είναι μόνο οργή των κατοίκων, διότι τα άτομα αυτά δεν τα έχω αναγνωρίσει ότι είναι κάτοικοι της περιοχής την οποία έχω επισκεφτεί επανειλημμένα, αλλά ήταν κοινοί τραμπούκοι! Και με αυτή τη νοοτροπία δεν μπορούμε ούτε να ψηφίσουμε, ούτε να λαμβάνουμε αποφάσεις. Δεν υπάρχει Δημοκρατία αυτή τη στιγμή στο Περιφερειακό Συμβούλιο! Καταλύθηκε! Κι αυτό είναι ντροπή για όλους μας.  Απαντώντας σε ερώτηση ότι κάποιοι λένε ότι δεν ήταν τυχαία η απουσία του από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόνισε: «Θα ερχόμουν να ψηφίσω χωρίς φόβο και πάθος, αλλά υπό αυτές τις καταστάσεις και τις απειλές για τη ζωή μου, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Πιστεύω ότι υπάρχουν κομματικοί και πολιτικοί φορείς που τους καθοδηγούν!».

Θ. Πετράκος: ΄Τα γεγονότα είναι καταδικαστέα΄

«Είναι προφανώς πάρα πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη, τα γεγονότα είναι καταδικαστέα. Ο κόσμος έχει την αγανάκτησή του, αλλά σε όλα υπάρχει ένα όριο. Θέλω να πω όμως, ότι όλη αυτή η κατάσταση, εκτός απ΄ όσα ζήσαμε σήμερα εδώ, τα απαράδεκτα γεγονότα, έχει και «πίσω πλευρές» τις οποίες θέλω να καταγγείλω και να δηλώσω ότι θα προχωρήσω σε μηνύσεις, διότι φιλικά blog προς τον κ. περιφερειάρχη, εδώ και μέρες και σήμερα, γράφουν ότι δήθεν κάποιοι τραμπούκοι του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν από την Αθήνα. Αυτά είναι αθλιότητες και αυτές οι αθλιότητες δυστυχώς οδήγησαν στη διάλυση του περιφερειακού συμβουλίου. Έχει ευθύνη και η ηγεσία της Περιφέρειας για αυτή την κατάσταση. Επαναλαμβάνω, τα γεγονότα και αυτή η κατάσταση είναι απολύτως καταδικαστέα, όμως δεν απαλλάσσουν τις ευθύνες της περιφέρειας από τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που έχει και τη συκοφαντία που χρησιμοποιεί εναντίον των πολιτικών αντιπάλων, φιλικά της blog. Πρέπει να απαντήσει η ηγεσία, αν αυτοί οι κύριοι προσπαθούν να διαμορφώσουν πολιτική στην περιφέρεια ή αν καθοδηγούνται. Αυτά που είπε ο κ. Μπούκλης είναι αθλιότητες, είναι γνωστός ο κ. Μπούκλης. Στην τοποθέτησή μου είπα να σκεφτεί καλά η ηγεσία της Περιφέρειας το συγκεκριμένο θέμα. Επαναλαμβάνω θα προσφύγουμε νομικά κατά όλης αυτής της αθλιότητας».

Κ. Νικολάκου: Ήταν κάτι μεθοδευμένο και υποκινούμενο!

Κάποιοι εδώ στην Τρίπολη σήμερα, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου πίστεψαν ότι θα καταλύσουν τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία δεν καταλύεται, η Δημοκρατία έχει πολύ γερά νεύρα, η Δημοκρατία προστατεύεται από τους πολίτες της χώρας μας, αλλά και από τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θέλω να σας πω, ότι είχαμε συναντηθεί με τους κατοίκους δύο φορές. Σας λέω κατηγορηματικά ότι κάναμε διαβούλευση και συζήτηση πολύ υψηλού επιπέδου. Οι κάτοικοι δεν έχουν καμία σχέση με όσα συνέβησαν, αυτά τα έκτροπα, αυτή τη βία, αυτή την αθλιότητα, που παραλίγο να στοιχίσει και ζωές! Ένας απλός πολίτης, είχε έρθει να παρακολουθήσει το Συμβούλιο. Αυτός ο πολίτης τραυματίστηκε και κινδυνεύει να χάσει την όρασή του! Εύχομαι να το ξεπεράσει όπως και ο συνάδελφός σας δημοσιογράφος. Θεωρώ ότι οι Έλληνες πολίτες καταδικάζουν αυτά τα γεγονότα. Η πλειοψηφία, ο Π. Τατούλης, εγώ και οι συνεργάτες μας, λέμε και δίνουμε ένα μήνυμα: Ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε αυτές τις μεθοδευμένες ενέργειες να περάσουν. Δεν θα καταλειφθεί η Δημοκρατία η οποία γεννήθηκε στην Ελλάδα. Στη δε Τρίπολη, οι Αρκάδες έχουν δώσει παραδείγματα ότι ξέρουν να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία. Από δω και στο εξής, για ότι συνέβη θα έχουμε ενημέρωση προς τα μέσα επικοινωνίας και προς τους πολίτες. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή, θέλουμε να πούμε ότι οι πολίτες δεν έχουν καμία συμμετοχή σε αυτό το οποίο έγινε. Ήταν κάτι μεθοδευμένο, κάποιοι πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουν. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι όλοι εδώ. δεν νομίζω να πιστέψει ούτε ένας πολίτης, ότι αυτό που έγινε δεν ήταν υποκινούμενο! Είναι τόσο εμφανές που θεωρώ ότι όλοι όσοι το παρακολούθησαν, το κατάλαβαν. Κάποιοι είδαν ότι «υπάρχει έδαφος» για να εκμεταλλευτούν τους πολίτες. Οι πολίτες όμως έχουν γνώση και κρίση. Είμαι σίγουρη απόλυτα, ότι όλο αυτό ήταν υποκινούμενο!».
READ MORE - ΚΑΤΕΛΥΘΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ