΄ΜΑΥΡΙΛΑ΄ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ λίγο πριν το Πάσχα

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012


Άσχημα είναι τα νέα για την αγορά της Κορινθίας λίγες μέρες πριν τη Μ. Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα, αφού η «μαυρίλα» που την έχει κυριεύσει δεν έχει προηγούμενο, σύμφωνα με τους εμπόρους, ως συνέπεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Οι μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι φόροι που ήρθαν και έρχονται απανωτά ο ένας μετά τον άλλον, οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και των λογαριασμών και οι μεγάλες εκκρεμότητες σε δάνεια και υποχρεώσεις, έχουν κάνει τους «άλλοτε καλούς καταναλωτές» να μην βγαίνουν καν στην αγορά παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι. Είδη ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αλλά και γενικότερα είδη που δεν έχουν άμεση σχέση με την επιβίωση, έχουν πάρει την κατιούσα και μάλιστα σε βαθμό που οι περισσότερες απ΄ αυτές τις επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με λουκέτο αφού πια δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στις βασικές τους υποχρεώσεις….

«Βραχνάς» τα ενοίκια και οι ασφαλιστικές εισφορές…

Μεγάλος «βραχνάς» για τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες τους αποτελούν, τα υψηλά ενοίκια των καταστημάτων και οι εισφορές στον ΟΑΕΕ. Πολλοί είναι αυτοί που ήδη οφείλουν μεγάλα ποσά στον ασφαλιστικό τους φορέα, κάτι που προκαλεί στους ίδιους «πονοκέφαλο» και αγωνία αφού και το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο. Οι περισσότερες εκκλήσεις προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων για μείωση των ενοικίων έχουν πέσει στο κενό κι έτσι η απελπισία έχει «χτυπήσει κόκκινο» όπως άλλωστε και τα λουκέτα που εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο και είναι εμφανή με μια μικρή βόλτα στους κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους της Κορίνθου, του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου, του Λουτρακίου και στις περισσότερες περιοχές του νομού…

Δ. Λάσκας: ΄Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη΄

Σχετικά με την κατάσταση στην αγορά και στους εμπόρους ο πρ. πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κορίνθου Δ. Λάσκας τόνισε: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη στην αγορά, οι έμποροι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Στην περιφέρεια συζητήθηκε η δημιουργία ομάδας που θα ασχοληθεί με το θέμα της μείωσης των ενοικίων και όποιος έμπορος θέλει μπορεί να απευθύνεται είτε στον εμπορικό σύλλογο, είτε στη συγκεκριμένη ομάδα που καταρτιστεί και θα ενεργοποιηθεί άμεσα. Ένα άλλο θέμα είναι αυτό που συζητήθηκε στην επιτροπή της Βουλής και θα συζητηθεί και στην Ολομέλεια σχετικά με τη μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ. Από τη Δευτέρα ξεκινά το εορταστικό ωράριο και κάνω έκκληση στους Κορίνθιους, έστω αυτά τα λίγα χρήματα που έχουν να τα διαθέσουν στην αγορά ώστε να μπορέσει να υπάρξει ρευστότητα στην τοπική αγορά».