Παρουσία Τατούλη – Πνευματικού η έναρξη υδροδότησης σε Αλμυρή και Γαλατάκι Σαρωνικού

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013


Σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, εγκαινιάστηκε η σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της Κορίνθου με το δίκτυο ύδρευσης του Γαλατακίου. Παρόντες στα Λουτρά Ωραίας Ελένης ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, ο δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός και το τοπικό συμβούλιο του χωριού. Το μεγάλο έργο της διαδικτύωσης στον καποδιστριακό δήμο Κορινθίων προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Περίπου 2.000 κυβικά μέτρα μη πόσιμου αλλά καλού ποιοτικά νερού, θα πέφτουν κάθε μέρα στο δίκτυο του Γαλατακίου με αποτέλεσμα η περιοχή να μην μείνει πάλι χωρίς νερό. Πρόκειται για ένα μέρος ενός τεράστιου έργου που ουσιαστικά «λύνει τα χέρια» των κατοίκων και αναμένεται με την ολοκλήρωσή του σε λίγες μέρες να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για όλη την παραλιακή ζώνη. Ευχαριστίες για το έργο μετέφερε ο Δήμαρχος στις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την άψογη συνεργασία που είχαν, ενώ και ο Π. Τατούλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη ΔΕΥΑΚ και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων, τονίζοντας ότι μελλοντικά το νερό θα είναι και πόσιμο μετά τις μελέτες και τα αναγκαία έργα…
Α. Πνευματικός: Από τη Δευτέρα η περιοχή θα έχει άφθονο νερό
«Είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε και επίσημα τη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές του Σαρωνικού και του Γαλατακίου. Μέχρι πρόσφατα η περιοχή είχε τελείως ακατάλληλο νερό και χωρίς επάρκεια χειμώνα – καλοκαίρι. Μετά από κάποια τεχνικά θέματα που προέκυψαν και θα αντιμετωπιστούν άμεσα, από τη Δευτέρα η περιοχή θα έχει άφθονο νερό όλο το 24ωρο. Ευχαριστούμε την περιφέρεια και τον Π. Τατούλη για την άψογη συνεργασία, τον εργολάβο και όλους όσους συνέβαλαν στο μεγάλο αυτό έργο. Να σημειώσουμε ότι το νερό δεν είναι πόσιμο γιατί έρχεται από γεωτρήσεις της Κορίνθου και της Αρχαίας Κορίνθου. Και λέω υπεύθυνα, να μη πιει κανείς! Το πόσιμο του νερού θα το δούμε υπεύθυνα στο μέλλον μετά τη συνολική μελέτη του υπουργείου για τα πόσιμα ύδατα και με τη συνεργασία της Περιφέρειας».
Π. Τατούλης: Δίνεται λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα με ένα έργο ανάπτυξης
Μέσα σε κλίμα άψογης συνεργασίας μεταξύ Δήμου Κορινθίων και Περιφέρειας, των υπηρεσιών των δύο πλευρών και βεβαίως της ΔΕΥΑ Κορινθίων στην οποία εκφράζω την πλήρη εμπιστοσύνη μου, χαίρομαι που σήμερα δίνεται λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα των κατοίκων, παράλληλα με ένα έργο ανάπτυξης για όλη την περιοχή».
READ MORE - Παρουσία Τατούλη – Πνευματικού η έναρξη υδροδότησης σε Αλμυρή και Γαλατάκι Σαρωνικού