ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012


Με απόφαση του υπουργού Υγείας, τη θέση της κας Αμαλίας Σκέπερς, θα πάρει από τις 27 Απριλίου η κα Μαρία Παπανδρέου
 ΤΟ ΦΕΚ της δημοσίευσης κια η λακωνική δήλωση της κας Σκέπερς...

Αλλαγή θα έχουμε αμέσως μετά το Πάσχα στη διοίκηση του νοσοκομείου Κορίνθου, μετά τη λήξη της θητείας της κας Αμαλίας Σκέπερς – Χούλη στις 27 Απριλίου, η οποία τελικά δεν ανανεώθηκε. Στη θέση της έρχεται η γνωστή στην Κορινθία, η οποία κατάγεται από την περιοχή της Βόχας, χημικός στο επάγγελμα, κα Μαρία Παπανδρέου. Η αλλαγή αυτή έρχεται σε μια δύσκολη –ίσως τη δυσκολότερη- περίοδο για το νοσοκομείο Κορίνθου, όπως άλλωστε και για όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία έχουν πέσει κι αυτά «θύματα» της κρίσης και των μεγάλων περικοπών. Γιατροί και εργαζόμενοι έχουν αντιδράσει και αντιδρούν ανά τακτά διαστήματα, για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τις περικοπές που έχουν φέρει το νοσοκομείο σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αφού όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι γιατροί, υπάρχει έλλειψη ακόμα και σε βασικά και απαραίτητα είδη…

Σε λίγες μέρες η παράδοση – παραλαβή…

Την εβδομάδα μετά το Πάσχα ή σίγουρα τη μεθεπόμενη, αναμένεται να γίνει η καθιερωμένη παράδοση – παραλαβή. Ως είθισται η κα Σκέπερς θα παραδώσει, αλλά πρωτίστως, θα ενημερώσει την κα Παπανδρέου για όλες τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει ή αυτές που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Πρόκειται για μια διαδικασία που πολλοί χαρακτηρίζουν εθιμοτυπική σε πολλές περιπτώσεις, αλλά ειδικά για τον τομέα της διοίκησης του νοσοκομείου είναι πολύ ουσιαστική αφού έχει να κάνει με πολύ σοβαρά θέματα που άπτονται της οργάνωσης και του προγραμματισμού ενός νοσηλευτικού ιδρύματος που παρουσιάζει αρκετά προβλήματα…

Η ανακοίνωση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως…

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Αρ. Φύλλου 173 - 6 Απριλίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Με την Υ10β/Γ.Π.οικ.36816/6−4−2012 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77, παρ. 5 και του άρθρου 80, παρ. 1 του Ν. 3528/07 και του άρθρου 7, παρ. 7 του Ν. 3329/05, διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη λύση της θητείας της ΣΚΕΠΕΡΣ − ΧΟΥΛΗ ΑΜΑΛΙΑΣ του Σταματίου (με Α.Δ.Τ.: Μ 072108) από τη θέση της Διοικήτριας του Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, αρμοδιότητας της 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από 27−4−2012, ημερομηνία συμπλήρωσης δυο ετών από το διορισμό της. Με την παρούσα απόφαση διορίζεται η ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου, με Α.Δ.Τ.: ΑΕ 738885, πτυχιούχος Χημείας του RWTH του Άαχεν Γερμανίας, Δημόσιος Υπάλληλος, ως Διοικήτρια του Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, αρμοδιότητας της 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτ. Ελλάδος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ. του Ν. 3528/07, με βαθμό 1ο, από 27−4−2012, ημερομηνία κατά την οποία λήγει αυτοδίκαια η θητεία της Σκέπερς − Χούλη Αμαλίας.

Λακωνική δήλωση από Σκέπερς….
Στη λακωνική δήλωσή της σχετικά με την αντικατάστασή της, η κα Αμαλία Σκέπερς ανέφερε τα εξής: «Λήγει η θητεία μου που ήταν διετής και η οποία δεν ανανεώθηκε και στη θέση μου έρχεται η κα Μαρία Παπανδρέου. Της εύχομαι καλή επιτυχία»
READ MORE - ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Το 30% αγγίζει η ανεργία στην Κορινθία!


Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει, εν μέσω της ύφεσης, η ανεργία: Το ποσοστό των ανέργων έφτασε τον Ιανουάριο στο 21,8%, έναντι 14,8% τον Ιανουάριο του 2011 και 21,2% το Δεκέμβριο του 2011. Σύμφωνα με την  Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Ιανουάριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.880.120 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.084.668 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.342.853 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 363.369 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (μείωση 8,6%) και κατά 25.953 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 0,7%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 344.913 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (αύξηση 46,6%) και κατά 32.331 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 (αύξηση3,1%). Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 21.066 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (αύξηση 0,6%) και μειώθηκαν κατά 2.965 άτομα σε σχέση με το &εκέμβριο του 2011 (μείωση 0,1%). Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της διάχυσης και παρουσίασης της στατιστικής πληροφορίας, από τα στοιχεία του Ιανουαρίου 2012 και εξής, προκειμένου να υπάρχει εναρμόνιση με τον τρόπο παρουσίασης των μηνιαίων εκτιμήσεων από τη Eurostat, η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώνει στα δελτία τύπου της τους μηνιαίους δείκτες ανεργίας εποχικά προσαρμοσμένους, για τα άτομα ηλικίας 15 – 74 ετών. 

Κ. Μαλανδρένης: Η ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη από τα επίσημα στοιχεία

Όσον αφορά στην Κορινθία τα ποσοστά είναι ακόμα πιο δραματικά όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κορίνθου Κ. Μαλανδρένης. Με την ανεργία να αγγίζει το 30% (!) και το 50% στους νέους μέχρι 25 ετών, αφού εκτός από τα επίσημα, υπάρχουν και τα ανεπίσημα στοιχεία όσων δεν καταγράφονται στις αρμόδιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα ο κ. Μαλανδρένης ανέφερε: «Αυτά που δημοσιεύονται είναι τα επίσημα στοιχεία τα οποία είναι καταγεγραμμένα. Πιστεύω ότι η ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη. Στην Κορινθία αγγίζει το 30%! Γιατί υπάρχουν αρκετοί που δεν καταγράφονται στον ΟΑΕΔ. Και ειδικά στους νέους μέχρι 25 ετών, η ανεργία αγγίζει το 50%, δηλαδή ένας στους δύο νέους δεν έχει δουλειά, αλλά και κι απ΄ αυτούς που δουλεύουν, αρκετοί είναι ημιαπασχολούμενοι».
READ MORE - Το 30% αγγίζει η ανεργία στην Κορινθία!

Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας εν όψει του Πάσχα

Σε ισχύ έχουν τεθεί ήδη τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας εν όψει του Πάσχα, τα οποία θα κορυφωθούν την  Μ. Παρασκευή Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν: Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής. Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα. Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων. Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων. Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.). Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες. Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων. Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση). Κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής: Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00 - Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00.
Σε πλήρη επιφυλακή όλη η αστυνομία της Κορινθίας…
Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί και οι αστυνομικοί όλων των τμημάτων της Κορινθίας. Άνδρες της Τροχαίας έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και ιδιαίτερα σε αυτούς που σημειώνεται αιχμή λόγω της εξόδου, αλλά και της επιστροφής των εκδρομέων κυρίως τη Δευτέρα του Πάσχα αλλά και τις υπόλοιπες μέρες. Κλιμάκια της αστυνομίας όμως θα διενεργούν και άλλους ελέγχους για τα όρια ταχύτητας, αλλά και αλκοτέστ κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά…
READ MORE - Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας εν όψει του Πάσχα

Συνελήφθη 34χρονος για παράνομη κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών στην Κόρινθο


Στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων - βεγγαλικών, συνελήφθη στις 11-4-2012  το βράδυ, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 34χρονος ημεδαπός, για κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών.  Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα-μανάβικο ιδιοκτησίας του 34χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά 2.638 τυποποιημένες κροτίδες, 450 αυτοσχέδιες κροτίδες, καθώς και οκτώ (8) τεμάχια εκτοξευόμενων βεγγαλικών, αποτελούμενα από 362 βολές ρίψης συνολικά.  Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.  Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
READ MORE - Συνελήφθη 34χρονος για παράνομη κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών στην Κόρινθο

Α. Κλαδούχος: Απαράδεκτο και επικίνδυνο να παίρνουν τους γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας!

Το πρόβλημα που παρουσιάζεται στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας εξ΄ αιτίας της απόφασης της διοίκησης του νοσοκομείου να παίρνει τους γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας για να καλύψει τις θέσεις εργασίας των γιατρών που κάνουν επίσχεση επειδή τους οφείλονται δεδουλευμένα, επεσήμανε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Α. Κλαδούχος. Ο ίδιος τόνισε ότι «αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά! Δεν μπορεί να παίρνουν τους γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας τα οποία πρέπει να μείνουν ανοικτά, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας και της εξυπηρέτησης των πολιτών – ασθενών. Επίσης, στο θέμα της συνταγογράφησης αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Άργους κ. Καμπόσος, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει υποδομή για το θέμα και ότι ο Δήμος του θα προβεί, έστω και με δικά του έξοδα, στην αγορά υπολογιστών για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος κα να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσει η συνταγογράφηση…
READ MORE - Α. Κλαδούχος: Απαράδεκτο και επικίνδυνο να παίρνουν τους γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας!