Έφυγε ξαφνικά ο Μίμης Δαλακλείδης

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Έφυγε σήμερα ξαφνικά ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου και γνωστός και αγαπητός Κορίνθιος επιχειρηματίας Μίμης Δαλακλείδης. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανακοπή καρδιάς. Ο ίδιος ήταν σε συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον κ. Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη. Λίγες ώρες αργότερα ο Μίμης Δαλακλείδης βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στη συμπρωτεύουσα. Σαν «βόμβα» έσκασε στην Κόρινθο η είδηση του θανάτου του γνωστού Κορίνθιου, ενώ συγγενείς και φίλοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν το αναπάντεχο γεγονός. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στους οικείους του, φίλους και συνεργάτες του.
READ MORE - Έφυγε ξαφνικά ο Μίμης Δαλακλείδης

Έκλεισαν το 3θέσιο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Πιτσών εν αγνοία του υπουργείου;

Σε ανακοίνωσή τους, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι κάτοικοι των Πιτσών Ξυλοκάστρου αναφέρουν τα εξής: «Το 3θέσιο δημοτικό –νηπιαγωγείο Πιτσών έκλεισε εν αγνοία της υφυπουργού Παιδείας κας Χριστοφιλοπούλου και με προσωπική πρωτοβουλία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Παπαγεωργάκη και του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Α. Κλαδούχου. Χωρίς να γίνει καμία αξιολόγηση, μας τοποθετούν σε αίθουσα –«κουζίνα» ώστε να γίνει 6θέσιο στο Καμάρι. Η υφυπουργός θεώρησε ότι είχαν κλείσει κι άλλα σχολεία στην περιοχή, κάτι όμως που δεν έχει γίνει. Τη Δευτέρα ο σύλλογος Γονέων και οι κάτοικοι των Πιτσών θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο σχολείο του χωριού και δεν θα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο Καμαρίου. Με τέτοιες πρακτικές, πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει το κράτος και η παιδεία;», αναρωτιούνται οι γονείς των μαθητών.
READ MORE - Έκλεισαν το 3θέσιο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Πιτσών εν αγνοία του υπουργείου;

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ …ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ

Με τεράστιες ελλείψεις σε βιβλία ξεκινά
τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά
Με φωτοτυπίες «θα τη βγάλουν» οι μαθητές και στην Κορινθία

Με τεράστιες ελλείψεις σε βιβλία, με εκατέρωθεν κατηγορίες για τις ευθύνες και με γονείς που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν σχολικά εγχειρίδια για τα παιδιά τους ξεκινά τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά. Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου θα βάλουν στην τσάντα τους αρχικά ένα DVD και αρκετές φωτοτυπίες αντί βιβλίων για να ξεκινήσουν το διάβασμά τους.  Τα παιδιά μπορούν επίσης να δουν και να τυπώσουν τα μαθήματα μέσω Διαδικτύου σε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας (http://digitalschool-9.minedu.gov.gr/). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Θ. Μαρδίκη, στο νομό Κορινθίας έχει φτάσει μικρό ποσοστό των σχολικών βιβλίων του Δημοτικού! Γρίφος βέβαια παραμένει, το πώς θα διανεμηθεί αυτό το ποσοστό στα σχολεία της Κορινθίας. Μερικές τάξεις και σχολεία θα έχουν βιβλία για όλα τα παιδιά και μερικές καθόλου; Ο κ. Μαρδίκης επισημαίνει ότι όντως, σε μερικές τάξεις δεν θα δοθούν καθόλου βιβλία τη Δευτέρα, ενώ εκπαιδευτικοί και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ψάχνουν τρόπους για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.  Οι δάσκαλοι και οι σύλλογοι προσανατολίζονται στη λύση με τις φωτοτυπίες, αλλά και στη χρησιμοποίηση παλιών βιβλίων από περσινούς μαθητές για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Π. Παπαγεωργάκης: ΄Στην Κορινθία έχει φτάσει μόλις το 15% των βιβλίων΄

Συγγνώμη ζήτησε από γονείς και μαθητές ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Π. Παπαγεωργάκης, για το σοβαρό πρόβλημα που παρατηρείται με τις ελλείψεις των βιβλίων όπως σε όλη την χώρα έτσι και στην Κορινθία για τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού. Μόλις το 15% των απαιτούμενων βιβλίων έχει φτάσει στην Κορινθία λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία ενώ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επεξεργάζεται τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τους μικρούς μαθητές τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς. Καθόλα έτοιμη είναι η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο θέμα του βασικού προσωπικού των σχολείων καθώς οι αρκετές ελλείψεις εκπαιδευτικών που είχαν παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα καλύφθηκαν με τον διορισμό αναπληρωτών νηπιαγωγών και δασκάλων. Προβλήματα παρατηρήθηκαν με το Δημοτικό Σχολείο των Καλλιάνων όπου χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να διαχωριστεί ο χώρος μεταξύ του Γυμνασίου και του Δημοτικού που θα συστεγαστούν, ενώ οι ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες επιλύονται με την συμβολή του ΟΣΚ.
READ MORE - ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ …ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ

«Μαύρα μαντάτα» για την ανεργία στην Κορινθία

Μαύρο μέλλον διαγράφεται τους επόμενους μήνες για τους εργαζομένους της Κορινθίας, όπως εκτιμά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Μαλανδρένης, αφού η ανεργία είναι ανεξέλεγκτη, η αγορά δεν κινείται και οι καθημερινές απολύσεις σε μικρές κυρίως επιχειρήσεις του νομού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Ο ίδιος δήλωσε ότι διατηρεί την αισιοδοξία του για ανάκαμψη στο μέλλον που δεν θα έρθει όμως πριν από τη λήξη του 2011. «Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη και επενδύσεις είναι δεδομένο ότι δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» σχολίασε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την Κορινθία Νίκος Πετρόπουλος που αναφέρθηκε σε σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης 4.000 περίπου ανέργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
READ MORE - «Μαύρα μαντάτα» για την ανεργία στην Κορινθία

Τη Δευτέρα θα «ανοίξει τα χαρτιά του» για τις Περιφερειακές εκλογές ο Τατούλης

Με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να έχει ήδη ξεδιαλύνει το τοπίο των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές των οργάνων της αυτοδιοίκησης και τη Ν.Δ. να ξεκαθαρίζει σιγά –σιγά κι αυτή με τη σειρά της, προχωρά ο χρόνος προς την εκλογική διαδικασία στο τέλος του μήνα. Όπως είναι γνωστό το κυβερνών κόμμα έδωσε τη στήριξη για τις Περιφέρειες στον κ. Σγουρό, ενώ υποψήφιος και μάλιστα από τα «φαβορί» ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης. Ο ίδιος ακόμα δεν έχει σχολιάσει τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο όνομα του κ. Σγουρού και δεν έχει πει ακόμα το παραμικρό σε σχέση με τη δική του υποψηφιότητα που πολλοί λένε ότι μπορεί να εκδηλωθεί «σφήνα» στις υπόλοιπες υποψηφιότητες και ανεξάρτητη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Τατούλης ρωτήθηκε για το θέμα της εκλογής των οργάνων της αυτοδιοίκησης και την πιθανότητα να είναι και ο ίδιος υποψήφιος. Ο Περιφερειάρχης προτίμησε να μην απαντήσει εκείνη τη στιγμή και παρέπεμψε στις δηλώσεις που θα κάνει για το θέμα τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάτι που βάζει «σκέψεις» σε πολλούς. Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η τοποθέτηση Τατούλη ο οποίος θα «ανοίξει τα χαρτιά του» και θα ανακοινώσει αν θα είναι ή όχι υποψήφιος στις εκλογές αυτές, ή πιθανότατα και να σχολιάσει τις υποψηφιότητες που ήδη έχουν ανακοινωθεί επίσημα…
READ MORE - Τη Δευτέρα θα «ανοίξει τα χαρτιά του» για τις Περιφερειακές εκλογές ο Τατούλης

Φαρμακοποιοί Κορινθίας: «Ασκήσεις γυμναστικής» μας κάνει το υπουργείο

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στο νέο ωράριο των φαρμακείων από την 1η Νοεμβρίου, βάσει του οποίου θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα το 30% των φαρμακείων της χώρας. Για «ασκήσεις γυμναστικής» εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας έκανε λόγο ο πρώην Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας Παναγιώτης Σιαπκαράς καθώς όπως επεσήμανε η εξυπηρέτηση των πολιτών τουλάχιστον στο νομό Κορινθίας είναι ικανοποιητική και με το υπάρχον ωράριο. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία του Νομού που τουλάχιστον στην περίπτωση του ΟΠΑΔ ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
READ MORE - Φαρμακοποιοί Κορινθίας: «Ασκήσεις γυμναστικής» μας κάνει το υπουργείο

Π. Τατούλης: Δεν θα δοθεί καμία νέα άδεια ταξί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα των ιδιοκτήτων ταξί σχολίασε: «Υποστηρίζω τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από την ΕΝ.ΠΕ. μετά από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και εκτιμώ ότι η ΕΝΠΕ πρέπει να συνεχίσει το διαμεσολαβικό της ρόλο. Η απόφαση ανέφερε δεν θα δοθεί καμία νέα άδεια στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι αιρετές περιφέρειες να αναλάβουν την ευθύνη ως εγγυητές για τη συνέχιση του διάλογου και την επάνοδο στο προηγούμενο Προεδρικό Διάταγμα και στα συμπεράσματα της διαβούλευσης μεταξύ του πρώην υπουργού Δημήτρη Ρέππα και ιδιοκτήτων ταξί. Σε περίοδο μεγάλων κρίσεων η πιο σημαντική πολιτική παρέμβαση είναι κατά την άποψη μου η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής άλλωστε αυτή είναι η ευφυής πολιτική διαχείριση των φλεγόντων ζητημάτων για κάποιον που κατέχει την τέχνη και την επιστήμη της διοίκησης».
READ MORE - Π. Τατούλης: Δεν θα δοθεί καμία νέα άδεια ταξί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με σχολικά είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με κάθε αγορά σας ενισχύετε την πανελλαδική δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συμμετέχετε στην προσπάθεια που επιτελείται εδώ και 16 χρόνια ώστε να καλύπτονται αποτελεσματικά και άμεσα, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, οι ανάγκες χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας! Όλα τα απαραίτητα για τη νέα σχολική χρονιά μπορείτε να προμηθεύεστε από: Bazaars σε όλη την Ελλάδα, όπου θα βρείτε σχολικά και άλλα είδη
Κόρινθος
21-25/9 «3η ΈΚΘΕΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ», στην πρώην Σωληνουργία Κορίνθου, ώρες έκθεσης
Καθώς και από:
Ø  Το ηλεκτρονικό κατάστημα του οργανισμού μας http://www.hamogelo-eshop.gr/shop/products
Ø  Σε συνεργαζόμενα Βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα
Ø  Τα σημεία μας ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κέρκυρα, Χαλκίδα, Τρίπολη, Πύργος, Κόρινθος, Κυλλήνη).
Περισσότερες πληροφορίες στο site μας www.hamogelo.gr

READ MORE - Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με σχολικά είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Συνελήφθη σπείρα με πλαστά χαρτονομίσματα

Στην κατοχή του 33χρονου και της 30χρονης συνεργού του βρέθηκαν 28 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ

Συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο ημεδαποί, ένας 33χρονος και μία 30χρονη, για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, βρήκαν στην κατοχή του 33χρονου και της 30χρονης, συνολικά το χρηματικό ποσό των 1400 ευρώ, αποτελούμενο από 28 χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ, τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας. Τα παραπάνω χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήματα Ασφαλείας Κορίνθου.

Τους παρακολουθούσαν μέρες…
Εδώ και μία περίπου εβδομάδα, οι άνδρες της ασφάλειας παρακολουθούσαν τη δράση του ζευγαριού, θέλοντας να διασταυρώσουν τις πληροφορίες που είχαν, αλλά και να τους πιάσουν επ΄ αυτοφώρω με τα πλαστά χαρτονομίσματα στην τσέπη τους. Η οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών έγινε στην περιοχή του Λεχαίου το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και ήταν απόλυτα επιτυχής. Βρέθηκαν επάνω τους αρκετά χαρτονομίσματα τα οποία εκ πρώτης όψεως φάνηκε ότι ήταν πλαστά και στάλθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για εργαστηριακή εξέταση. Οι δύο δράστες διέμεναν στην περιοχή του Βραχατίου…

Ψάχνουν το εργαστήριο παραχάραξης ή τον δότη…
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, το ζευγάρι είχε οργανωμένη δράση πάνω στο…θέμα και κυκλοφορούσε πλαστά χαρτονομίσματα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ θύματά τους είχαν πέσει αρκετοί επαγγελματίες. Αυτό που απομένει πλέον είναι, να βρεθεί ο τόπος και το μηχάνημα με το οποίο παραχάραζαν τα χαρτονομίσματα, ή ο πιθανός δότης που έδινε, έναντι αμοιβής τα πλαστά. Φαίνεται ότι η Ασφάλεια Κορίνθου βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεδιαλύνει και να λύσει κι αυτό τον γρίφο μετά τη σύλληψη των δύο δραστών…
READ MORE - Συνελήφθη σπείρα με πλαστά χαρτονομίσματα

Οι εκλέκτορες ΚΕΔ και ΠΕΔ των Δήμων της Κορινθίας

               Οι Δήμαρχοι του κάθε Δήμου είναι εξ΄ οφίτσιου
                 εκλέκτορες χωρίς να θέσουν υποψηφιότητα

Τις περασμένες μέρες κατά τη διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων σε όλους τους Δήμους της Κορινθίας, -μερικά εκ των οποίων ήταν και έκτακτα-, εκλέχτηκαν μετά από ψηφοφορία οι εκλέκτορες για την Κεντρική Ένωση Δήμων (πρώην ΚΕΔΚ) και για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (αντί των ΤΕΔΚ). Να αναφέρουμε ότι οι Δήμαρχοι του κάθε Δήμου είναι εξ΄ οφίτσιου εκλέκτορες χωρίς να θέσουν υποψηφιότητα. Για το Δήμο Νεμέας, εκτός του Δημάρχου, εξελέγη μόνο ένας ακόμα εκλέκτορας, από την πλειοψηφία επίσης, αφού λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων δεν δικαιούταν να εκλεγεί εκλέκτορας από τη μειοψηφία….

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ:
Πλειοψηφία: (Α. Πνευματικός), Γιώργος Φαρμάκης, Μιχάλης Χατζής, Μπάμπης Καμπούρης , Χρήστος Χασικίδης, και Πέτρος Λέκκας.
Μειοψηφία: Κώστας Γιώτης, Γρηγόρης Καρπούζης, Π. Κουτσογκίλας και Σοφία Δασκαλοπούλου.

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Πλειοψηφία: (Σ. Σταματόπουλος), Α. Λεονάρδος, Ν. Παπαβασιλείου
Μειοψηφία: Χ. Ζαχαριάς, Β. Μακρής

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Πλειοψηφία: (Α. Κλαδούχος), Γ. Γκιόκας, Χ. Λύρας
Μειοψηφία: Δ. Σκούρας

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Πλειοψηφία: (Κ. Λογοθέτης), Κ. Δόσχορης, Ι. Κακούρος
Μειοψηφία: Μ. Πρωτόπαππα, Ε. Κούτμου

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ
Πλειοψηφία: (Α. Παπακυριάκος), Δ. Μπεκιάρης, Κ. Παλυβός
Μειοψηφία: Ν. Λέκκας

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
Πλειοψηφία: (Ε. Ανδριανάκος), Κ. Μητραβέλας
Μειοψηφία: -----
READ MORE - Οι εκλέκτορες ΚΕΔ και ΠΕΔ των Δήμων της Κορινθίας

Δίνουν καθημερινά αγώνα για το νοσοκομείο παρά τις μεγάλες περικοπές

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. των εργαζομένων

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους με τις περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα αλλά και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου ανέδειξαν οι εργαζόμενοι σε αυτό στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου τους. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Λουκάς Θεοδωρόπουλος τον Οκτώβρη οι εργαζόμενοι θα έχουν χάσει από 70 – 120 ευρώ από τον μισθό τους λόγω των συνεχών περικοπών, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού τονίζοντας ότι μέχρι κι ο ένας νέος νοσηλευτής που ήρθε τελικά στο νοσοκομείο, προσπαθεί να φύγει από αυτό. Στον καθημερινό αγώνα που δίνουν με καλή θέληση και φιλότιμο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κορίνθου για την εύρυθμη όσο το δυνατόν λειτουργία του Ιδρύματος, αναφέρθηκαν η Γραμματέας του Σωματείου Μαρία Κούκου αλλά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
READ MORE - Δίνουν καθημερινά αγώνα για το νοσοκομείο παρά τις μεγάλες περικοπές

Δεύτερη νεκρή καρέτα – καρέτα στην Ποσειδωνία μέσα σε λίγες μέρες!!

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες απ’ όταν βρέθηκε νεκρή μια θαλάσσια χελώνα Καρέτα – Καρέτα στην ακτή της Ποσειδωνίας στην Κόρινθο. Λίγα μέτρα μακριά από το σημείο εκείνο, χθες το πρωί, ιδιοκτήτης παραλιακού καταστήματος στην περιοχή είδε στα 20 μέτρα από την ακτή να πλέει το νεκρό κουφάρι μίας ακόμα σπάνιας χελώνας. Όταν την προσέγγισε με κανό διαπίστωσε ότι αυτή ήταν νεκρή και μάλιστα χτυπημένη από καμάκι ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Ο άνδρας που αντίκρισε το θλιβερό αυτό θέαμα απηύθυνε έκκληση στους ψαράδες της περιοχής όταν βρίσκουν θαλάσσιες χελώνες στα δίχτυα τους να τις ελευθερώνουν αντί να τις θανατώνουν με βάρβαρο τρόπο. Αποτελεί πάντως τουλάχιστον θλίψη η απανθρωπιά ορισμένων, οι οποίοι καταφεύγουν στην εύκολη λύση να θανατώσουν μια χελώνα για να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους και να απαλλαγούν απ΄ αυτή όσο γίνεται πιο σύντομα…
 
READ MORE - Δεύτερη νεκρή καρέτα – καρέτα στην Ποσειδωνία μέσα σε λίγες μέρες!!

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης αύριο Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί το Γ’ ΣΣ/NDC-GR  (Νατοϊκό Στρατηγείο) και στη συνέχεια το 424 ΓΣΝΕ.

READ MORE - Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης

Σήκωσαν τις μπάρες οι κάτοικοι στα διόδια Σπαθοβουνίου

Αν η εκπτωτική κάρτα έχει εκδοθεί στο όνομα του πατέρα, ο γιος του που θα πάρει το αυτοκίνητο για να κάνει κάποιες δουλειές εντός ή εκτός χωριού, θα πρέπει να πληρώσει όλο το αντίτιμο των διοδίων!

Στους δρόμους βγήκαν πάλι οι κάτοικοι του Σπαθοβουνίου και συγκεκριμένα στα διόδια της περιοχής όπου σήκωσαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης και πάλι τις μπάρες των διοδίων θέλοντας έτσι να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και την αντίθεσή τους σε κάτι που θεωρούν παράλογο. Πρόσφατα μπορεί να δόθηκε λύση με τις κάρτες που δόθηκαν στους κατοίκους του χωριού για την έκπτωση στα διόδια, αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι, οι ελεγκτές ζητούν ταυτότητα και ελέγχουν αν ο οδηγός του οχήματος είναι αυτοπροσώπως και ο κάτοχος της εκπτωτικής κάρτας. Με απλά λόγια, αν η εκπτωτική κάρτα έχει εκδοθεί στο όνομα του πατέρα, ο γιος του που θα πάρει το αυτοκίνητο για να κάνει κάποιες δουλειές εντός ή εκτός χωριού, θα πληρώσει όλο το αντίτιμο των διοδίων χωρίς έκπτωση, δηλαδή 2,40 ευρώ! Η κάρτα δηλαδή ισχύει μόνο για τον κάτοχό της και όχι για άλλον οδηγό του οχήματος, ακόμα κι αν πρόκειται για συγγενή Α΄ βαθμού. Αυτό εξόργισε τους κατοίκους, αφού πρόκειται για μια αγροτική περιοχή που συχνά τα παιδιά και οι σύζυγοι των ιδιοκτητών, παίρνουν το όχημα του πατέρα για να κάνουν κάποιες δουλειές. Οι κάτοικοι έμειναν περίπου 1 ½ ώρα στα διόδια, ενώ η απάντηση που πήραν από την εταιρεία είναι, ότι μεταβίβασαν το αίτημά τους και θα περιμένουν την απάντηση του υπουργείου…
READ MORE - Σήκωσαν τις μπάρες οι κάτοικοι στα διόδια Σπαθοβουνίου

Ξεκίνησε ο διεθνής διαγωνισμός για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων

Η εκκίνηση του Διεθνούς Διαγωνισμού για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που σηματοδότησε η δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Προκαταρκτική Προκήρυξης, αποτέλεσε το περιεχόμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην Τρίπολη. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη Περιφέρεια που θα αποκτήσει ολοκληρωμένη διαχείρισης στερεών αποβλήτων μέσα από διεθνή διαγωνισμό ανοιχτό σε όλες τις περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες» δήλωσε ο κ. Τατούλης υπενθυμίζοντας ότι υλοποιείται πλέον η προεκλογική του δέσμευση, που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Δράσης της Νέας Πελοποννήσου και κάνει λόγο, πέρα της διενέργειας Διεθνούς Διαγωνισμού, για όρους που αποτελούν καινοτομία και διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα του αποτελέσματος στην υλοποίηση του έργου από την φάση των προδιαγραφών μέχρι την παράδοση του.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε ο Π. Τατούλης, «αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα μετά την Περιφέρεια Αττικής και για χρόνια δεν υπήρχε καμία πολιτική που να δίνει λύση. Για να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα, ανέφερε ο Περιφερειάρχης, έγιναν τέσσερα βήματα. «Πρώτον, έγινε ευρύτατη διαβούλευση με όλες τις δομές της Περιφέρειας με ανοιχτές διαδικασίες. Δεύτερον, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τη διυπουργική επιτροπή, εγκρίθηκε το δικό μας σχέδιο, το οποίο εφαρμόζεται αυστηρά. Τρίτον, η Περιφέρεια μετά από διαρκείς επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέτασε και επέλυσε όλα τα τεχνικά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν σε έναν τόσο σύνθετο διεθνή διαγωνισμό. Τέταρτον, από την 1η Ιουλίου 2011 η Αιρετή Περιφέρεια απέκτησε τα απαραίτητα εργαλεία για την διεξαγωγή του διαγωνισμού που μέχρι τότε ήταν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.»

Ανοικτή πρόταση σε όλες τις τεχνολογίες…
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας οι υποψήφιοι και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορούν να συμβάλουν με τις προτάσεις τους μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο της Περιφέρειας έως τις 10 Οκτωβρίου. Η δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, δηλαδή η υποβολή υποψηφιότητας από πιθανούς επενδυτές θα γίνει μετά από 1 έως 3 εβδομάδες (έως τις 31 Οκτωβρίου). Η πρόταση πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλες τις τεχνολογίες, τις καινοτομίες και να παράγει τους ελάχιστους δυνατούς ρύπους, όπως προβλέπει η Ε.Ε. Πρέπει να προβλεφθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά το κόστος. Πρέπει να προασπιστεί το δημόσιο συμφέρον των πολιτών και των φορέων μεγιστοποιώντας το κοινωνικό όφελος. Τέλος, πρέπει το υπόλειμμα της διαχείρισης να είναι το μικρότερο δυνατό σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε άλλες περιπτώσεις, όπως της Κερατέας, δεν θα υπάρξουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, γιατί κατά τη διαδικασία έχει ληφθεί υπόψη η διεθνής εμπειρία. Ολοκληρώνοντας ο Περιφερειάρχης είπε «ότι από τη στιγμή που θα επιλεγεί ο ανάδοχος θα αναλάβει από την πρώτη στιγμή και την ευθύνη προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων». 
READ MORE - Ξεκίνησε ο διεθνής διαγωνισμός για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τιμάται χθες και σήμερα η Παναγία Γιάτρισσα στο Λουτράκι όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Παρόντες χθες ήταν σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες, περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος πιστών που έσπευσαν να προσκυνήσουν τη Χάρη της. Η λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου και δεκάδων ιερέων της Μητρόπολης, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές εντός και εκτός της εκκλησίας. Από νωρίς το απόγευμα οι πιστοί κατέκλυσαν τον ιερό ναό και κατά εκατοντάδες προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας, ενώ ο κόσμος όσο περνούσε η ώρα γέμισε ασφυκτικά μέσα κι έξω την εκκλησία, ενώ οι περισσότεροι ακολούθησαν και τη λιτανεία. Ήταν πράγματι μια μεγάλη μέρα για το Λουτράκι που εορτάστηκε με όλες τις πρέπουσες τιμές…

READ MORE - Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι

Στις 9, 10, και 11 Σεπτεμβρίου τα ΄Μικρασιατικά 2011΄

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούνται κι εφέτος στην Κόρινθο τα «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2011» στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου. Ως γνωστό είναι οι θεσμοθετημένες εκδηλώσεις Μνήμης των ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ: Μικρασίας, Ανατατολικής Θράκης, Πόντου, Κωνσταντινούπολης, Ανατολικής Ρωμυλίας, Ίμβρου Τενέδου. Στοχεύουν στη διατήρηση και αναζωπύρωση της Μνήμης του πιο δραματικού σταθμού της Ιστορίας μας: της Μικρασιατικής Καταστροφής. Της μεγάλης απώλειας των προαιώνιων Ελληνικών Εστιών και του Ξερριζωμού. Στοχεύουν  στη καταγγελία προς όλες τις κατευθύνσεις της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ που υπέστη ο Ελληνισμός, αλλά κι άλλες εθνότητες  (Αρμένιοι και Ασσύριοι), που είσαν αυτόχθονες πληθυσμοί της Μικράς Ασίας, από τον Τουρκικό Εθνικισμό τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα (από το 1908 ως το 1924) κι όχι μόνο. Στοχεύουν στην προβολή του πολιτισμού και της παράδοσης των Αλησμόνητων Πατρίδων . Τα «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2011» συνδιοργανώνονται κι εφέτος από τη Μικρασιατική Στέγη, την Ιερά Μητρόπολη, το Δήμο Κορινθίων , την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και με την αρωγή του ΚΕ.Π.Α.Π. του Δήμου μας κι άλλων φορέων. Η παρουσία όλων στις εκδηλώσεις ας είναι θυμίαμα Μνήμης στις Αλησμόνητες Πατρίδες και τιμή στην ξερριζωμένη γενιά, τους Μικρασιάτες της Κορινθίας.
READ MORE - Στις 9, 10, και 11 Σεπτεμβρίου τα ΄Μικρασιατικά 2011΄

Χαιρετισμός περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί Μαθητές, Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές, στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς δημιουργία, πρόοδο και κάθε επιτυχία. Έμφαση πρέπει να δοθεί στο μαθησιακό αποτέλεσμα και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, κάτι που το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου μάθησης και Θρησκευμάτων προωθεί μέσα από καινοτόμες δράσεις και εξορθολογισμό του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού και των πόρων. Στόχος όλων μας είναι η στροφή από την αποστήθιση και στείρα γνώση σε μια αντίληψη των διαδικασιών κατάκτησης και αξιοποίησής της, κάτι που επιτυγχάνεται με την εφαρμογή των αναμορφωμένων προγραμμάτων σπουδών. Το σχολείο να αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό ανοιχτό στην κοινωνία, γι’ αυτό και ευελπιστώ στο συντονισμό των ενεργειών όλων μας, με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των σχολείων μας και την εύρυθμη λειτουργία τους. Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους σας.
READ MORE - Χαιρετισμός περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη νέα σχολική χρονιά

Χάθηκαν 2.500 στρέμματα από τη διάβρωση των ακτών στον Κορινθιακό!!

Με την ψυχή στο στόμα ζουν καθημερινά οι κά­τοικοι της Λυκοποριάς αφού η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει μέρα με τη μέρα

Με την ψυχή στο στόμα ζουν καθημερινά οι κά­τοικοι της Λυκοποριάς Ευρωστίνης, που δια­μένουν στο παραλιακό μέτω­πο του Κορινθιακού Κόλπου, δεδομένου ότι η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, ενώ κανείς δεν γνωρίζει «πότε θα συμβεί το μοι­ραίο», κατά τις διατυπώσεις των Ελλήνων και ξένων επι­στημόνων που έχουν μελετή­σει την περιοχή από γεωλογι­κές ανακατατάξεις και υποθα­λάσσιες κατολισθήσεις στον Κόλπο.
«Σε κάποια σημεία, την τε­λευταία 30ετία η θάλασσα έ­χει προχωρήσει μέχρι και 80 μ. μέσα στην ακτή, καλύπτοντας οικόπεδα για τα οποία υ­πήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Πε­λοποννήσου, Γιώργος Δέδες, επισημαίνοντας πως τα σημά­δια της διάβρωσης είναι ορα­τά από το Αίγιο έως την Κόριν­θο. Το 46% των ακτών της Αι­γιαλείας, από Δερβένι - Αίγιο, έχουν υποστεί διάβρωση. Το 40% των ακτών παραμένουν αναλλοίωτες και μόνο στο 13% έχει γίνει πρόσθεση εδα­φικού υλικού. Σύμφωνα με μελέτη του Τε­χνικού Επιμελητηρίου τα τελευταία 20 χρό­νια εξαφανίστηκαν από το χάρτη περισσότερα από 2.500 στρέμματα παραλιακής γης! Σήμερα στο Δήμο Ευρωστίνης είκοσι και πλέον παραλιακές κατοικίες στην περιοχή αντιμετωπίζουν προβλήματα διάβρωσης στα θεμέλιά τους και στους εξωτερικούς τοίχους. Η τεράστια γραφειοκρατία δημιουργεί πρόβλημα στους κατοίκους να φτιάξουν τα σπίτια τους αφού πρέπει να πάρουν άδεια από 18 διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες! «Η εξαφάνιση της παραλίας στη Βόρεια ακτογραμμή του Κορινθιακού εξελίσσεται με κα­τεύθυνση από δυτικά προς α­νατολικά.
READ MORE - Χάθηκαν 2.500 στρέμματα από τη διάβρωση των ακτών στον Κορινθιακό!!

Δεν απεργούν σήμερα οι γιατροί του νοσοκομείου Κορίνθου

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εκφράζουν οι γιατροί όλης της χώρας που κατεβαίνουν σε πανελλαδική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιο Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) έγινε αποδεκτή πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) και αποφασίστηκε να μη χορηγούνται από τους Ιατρικούς Συλλόγους τα απαιτούμενα πιστοποιητικά στους γιατρούς που θέλουν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επισημάνθηκε ότι με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ οδηγούνται σε αφανισμό οι ιδιώτες γιατροί καθώς θα αμείβονται με ένα ευρώ ανά επίσκεψη, ενώ οι ασφαλισμένοι δεν θα έχουν περίθαλψη ανάλογη με τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Οι γιατροί ζητούν εξόφληση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που καθυστερούν επί 15-20 μήνες, διαφάνεια και εξορθολογισμό στη διαχείριση των χρημάτων των ασφαλισμένων και να μη στερηθούν οι ιδιώτες γιατροί το δικαίωμα συνταγογράφησης.

Δεν θα απεργήσουν οι γιατροί του νοσοκομείου Κορίνθου…
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των γιατρών του νοσοκομείου Κορίνθου Π. Παπαπάνο «Δεν αναμένεται να υπάρξει συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί πανελλαδικά, μεταξύ των γιατρών του νοσοκομείου Κορίνθου. Έχουμε «ισοπεδωθεί» όλοι από το μνημόνιο! Θεωρώ ότι το υπουργείο πετά «πυροτεχνήματα» για να μαζέψει αντιδράσεις. Πάντως, δεν νομίζω ότι υπάρχει αγωνιστικό φρόνημα»….
READ MORE - Δεν απεργούν σήμερα οι γιατροί του νοσοκομείου Κορίνθου

Συγχαρητήρια στους επιτυγχόντες μαθητές των Πανελληνίων Εξετάσεων του Δήμου Βέλου-Βόχας

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011


Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέλου-Βόχας συγχαίρει  τους επιτυγχόντες μαθητές του Δήμου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τους εύχεται καλή συνέχεια στις σπουδές τους, να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους και να πραγματοποιήσουν όλα τους τα όνειρα. Συγχαίρει επίσης τους γονείς τους για την πολύπλευρη στήριξη που πρόσφεραν στα παιδιά τους  καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων καθώς επίσης και τους εκπαιδευτικούς τους για την συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση των προσπαθειών τους. Επίσης στους μαθητές που δεν κατάφεραν να φτάσουν τους στόχους τους, να μην αποθαρρύνονται και να  γνωρίζουν ότι  σε όλους τους τομείς της ζωής πάντοτε υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία.
READ MORE - Συγχαρητήρια στους επιτυγχόντες μαθητές των Πανελληνίων Εξετάσεων του Δήμου Βέλου-Βόχας

Ίδρυσαν σχολείο χωρίς… να υπάρχει κτίριο!!

Ένα τεράστιο «μπάχαλο» στην Κορινθία καταγγέλλει ο σύνδεσμος εκπαιδευτικών Σικυώνας – Ξυλοκάστρου, λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

Κωμικοτραγικά πράγματα συμβαίνουν λίγες ώρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Μετά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων της περιοχής Στυμφαλίας και Φενεού, ιδρύθηκε –στα χαρτιά- το νέο 6θέσιο Δημοτικό σχολείο Καλλιάνων που θα εξυπηρετεί –υποτίθεται- όλη την ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει όμως ένα…προβληματάκι: Δεν υπάρχει ακόμα κτίριο για να στεγαστεί!!!
Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος εκπαιδευτικών Σικυώνας – Ξυλοκάστρου αναφέρει: «Είναι γνωστό σε όλους ότι το Υπουργείο είχε εξαγγείλει με διθυράμβους τις περίφημες συνενώσεις των σχολικών μονάδων. Κυριαρχούσε στο λόγο των στελεχών του Υπουργείου η αναγκαιότητα για να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση.  Αντί αυτών των τεράστιων αλλαγών είχαμε συνεχείς παλινωδίες, συνεχείς τροποποιήσεις και τελικά ένα μεγάλο ΜΠΑΧΑΛΟ!!!

Το αποκορύφωμα και η ιλαροτραγωδία!

«Αποκορύφωμα όλων!! Το νέο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλλιάνων.  Ιδρύθηκε, αλλά δεν έχει ως τώρα παραδοθεί χώρος για να στεγαστεί!  Οι συνεχείς προσπάθειες της Διευθύντριας του Σχολείου προσκρούουν σε αντιρρήσεις των αρμοδίων. Ο Δήμαρχος Σικυωνίων αδιαφορεί, οι Σύμβουλοι της Ενότητας Στυμφαλίας αδιαφορούν και τελικά η απόφαση του Υπουργείου δεν εκτελείται. Οι συνάδελφοι περιμένουν με αγωνία να στεγαστούν για να μπορέσουν να ετοιμάσουν το χώρο για την υποδοχή των μαθητών. Ελλάς το μεγαλείο σου!!», καταλήγει η ανακοίνωση. Δεν ξέρουμε αν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν… Να έχει ιδρυθεί 6θέσιο σχολείο και…να μην υπάρχει κτίριο για τη στέγασή του!! Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές στα χρονικά και σίγουρα οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι πρέπει άμεσα, ή να βρουν χώρο, -χθες, όχι σήμερα-, γιατί τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία, ή να αφήσουν τις καρέκλες τους και να ασχοληθούν με κάτι άλλο. Ίσως να είναι πιο αναγκαίοι έτσι…

Χ. Ζαχαριάς:
Ψάχνουν αίθουσες που είναι κατάλληλες μόνο για ζώα!

«Με βαρύγδουπες ανακοινώσεις το Υπουργείο Παιδείας προπαγανδίζει την απόφασή του για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολείων που γίνεται για το καλό της παιδείας υποτίθεται!! Δυστυχώς στην πράξη επαναλαμβάνονται τα λάθη που έγιναν και με τις συνενώσεις των Δήμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Το Υπουργείο αποφάσισε την κατάργηση των υπαρχόντων δημοτικών και τη δημιουργία ενός εξατάξιου στους Καλλιάνους. Πέντε ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ψάχνουν να βρουν αίθουσες για να στεγάσουν το σχολείο!! Ζητούν από το Δήμο να διαμορφώσει πρόχειρα αίθουσες του Γυμνασίου Καλλιάνων, που κατά δήλωση συμβούλου της πλειοψηφίας είναι κατάλληλες μόνο για στάβλισμα ζώων! Ο Δήμαρχος οφείλει με αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο να διαμηνύσει προς το Υπουργείο πως τα πράγματα στη Δ.Ε. Στυμφαλίας πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, γιατί επιβάλλεται από παιδαγωγικούς λόγους».
READ MORE - Ίδρυσαν σχολείο χωρίς… να υπάρχει κτίριο!!

Η παρέμβαση Μπεγλίτη για το γήπεδο του 6ου Σ.Π.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το γήπεδο του 6ου Συντάγματος θα αναβαθμιστεί και θα γίνει Ενωσιακό. Με το θέμα έχει ασχοληθεί ενεργά και ο Κορίνθιος υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης. Πρόκειται για κάτι πολύ θετικό και μακάρι να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό γιατί το έχει ανάγκη η Κόρινθος και το Κορινθιακό ποδόσφαιρο…
READ MORE - Η παρέμβαση Μπεγλίτη για το γήπεδο του 6ου Σ.Π.

Αυστηρό μήνυμα Μπεγλίτη στην Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις απειλές που εκτόξευσαν τούρκοι αξιωματούχοι απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος ολοκλήρωσε την Τρίτη την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ. Στις δηλώσεις του ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε ότι οι απειλές, όπως εκφράζονται από διάφορους αξιωματούχους της Τουρκίας, «δεν βοηθούν το κλίμα της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των χωρών». Πρόσθεσε δε ότι «οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ δεν είναι ανταγωνιστικές με τις χώρες του αραβικού κόσμου, ούτε ασφαλώς με την Τουρκία, αλλά έχουν αυτόνομο χαρακτήρα, δεν ετεροπροσδιορίζονται και κοιτάμε μπροστά, μέσα από την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων, όπως επίσης ενδιαφερόμαστε για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία - στη βάση όμως του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών και όχι σε μια βάση μονομερών πρακτικών, συμπεριφορών και απειλών. Αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν μπορεί να γίνει δεκτό από κανέναν». Ακόμη, σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία από όλες τις πλευρές στην περιοχή της Μεσογείου. «Δεν είναι περίοδος συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλες τις πλευρές να συμβάλουν, μέσα από την ανάπτυξη της συνεργασίας, στην προσπάθεια για μια καλύτερη και πιο ασφαλή περιοχή, «όπου όλοι θα βρουν το συμφέρον τους, το συμφέρον στην ειρήνη, την ασφάλεια και την συνεργασία".
READ MORE - Αυστηρό μήνυμα Μπεγλίτη στην Τουρκία

Την τετραετία 1994-1998 υπεγράφη η σύμβαση για τον "χρυσό" υπάλληλο στο Δήμο Λουτρακίου

Επί Δημαρχίας Π. Παύλου και πιθανότατα την τετραετία 1994-1998 υπεγράφη η σύμβαση με τον «χρυσό» υπάλληλο του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και συγκεκριμένα τον γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑ  Α.Μ. Πρόκειται για τον υπάλληλο, που, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αμείβεται με 87.325 ευρώ ετησίως και έχει τις υψηλότερες αποδοχές πανελλαδικά μεταξύ υπαλλήλων και στελεχών Δήμων. Στην ίδια υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου ανήκει και ο κ. Μ. Α., ΔΕ Εργοδηγός, με ετήσιες αμοιβές 60.482,94 ευρώ. Βέβαια, για να πούμε και τα πράγματα με το όνομά τους, δεν φταίει σε κάτι ο υπάλληλος ή ο Διευθυντής της Δημοτικής επιχείρησης… Του τα έδωσαν και τα πήρε, ούτε τα έκλεψε, ούτε τα καταχράστηκε, (για να λέμε και του στραβού το δίκιο).  Το πρόβλημα είναι, ότι τόσα χρόνια συμβαίνει το ίδιο λάθος, κανείς δεν το διόρθωσε και βάσει επιδομάτων, συμβάσεων κ.τ.λ. έφτασε να λαμβάνει αυτό το τεράστιο ποσό.  Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κ. Κ. Λογοθέτη, ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση που «κληρονόμησε» πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει σύντομα… 
READ MORE - Την τετραετία 1994-1998 υπεγράφη η σύμβαση για τον "χρυσό" υπάλληλο στο Δήμο Λουτρακίου

Απεργούν αύριο τα ταξί

Σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία αυριο Πέμπτη και νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων θα οδηγηθούν οι ιδιοκτήτες ταξί της Ελλάδας μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος τους. «Υλοποιείται το χειρότερο δυνατό σενάριο με το νομοσχέδιο αυτό που εκχωρεί κάθε δικαίωμα στις εταιρείες χωρίς να θέτει κανέναν περιορισμό στην λειτουργία τους, εξαφανίζοντας ουσιαστικά το επάγγελμά μας», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοταξί Κορίνθου Κυριάκος Μπάκουλης.

READ MORE - Απεργούν αύριο τα ταξί

Ξεκινά την παραλαβή Κορινθιακής σταφίδας η ΕΑΣ Νεμέας

Η ΕΑΣ Νεμέας ενημερώνει τους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας ότι από Δευτέρα 12/09/2011 και ώρες 8 π.μ. - 2 μ.μ. θα ξεκινήσει η παραλαβή κορινθιακής σταφίδας στις αποθήκες έναντι του υπό κατασκευή τυποποιητηρίου ελαιολάδου της ΕΑΣ., επί της οδού Νεμέας - Δάφνης. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σταφίδας είναι: να είναι καλά αποξηραμένη και απαλλαγμένη από ξένες ύλες (τσιγγάνα). Οι παραγωγοί θα πρέπει να δηλώσουν πριν την παράδοση της στα γραφεία της ΕΑΣ την ποσότητα σταφίδας που θα παραδώσουν. Η πληρωμή της σταφίδας θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα κατανοώντας τις ανάγκες των παραγωγών και με προοπτική εκκαθάρισης. Προσπάθειά μας είναι να πετύχουμε την καλύτερη τιμή του προϊόντος προς συμφέρον των παραγωγών. Πληροφορούμε τους παραγωγούς ότι έχουμε τη διαβεβαίωση ότι εντός του Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις. Για το λόγο αυτό συνιστούμε στους παραγωγούς να μη βιαστούν να δώσουν το προϊόν τους. Επίσης το Δ.Σ. της ΕΑΣ Νεμέας πληροφορεί τους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας που έχουν υποστεί ζημιά και δεν έχουν κάλυψη από τον ΕΛΓΑ και έχουν οικονομικές οφειλές προς την οργάνωση, πως θα τους γίνει ειδική ρύθμιση χρεών μακροπρόθεσμη - άτοκη. Με νεότερη ανακοίνωση από το Δ.Σ. της ΕΑΣ Νεμέας θα γίνει προσπάθεια να καλυφτούν και οι παραγωγοί μέλη της ΕΑΣ με διαφορετικές καλλιέργειες με το ίδιο μέτρο που αφορά τους καλλιεργητές κορινθιακής σταφίδας και έχουν πληγεί από τον περονόσπορο. Θεωρούμε υποχρέωσή μας αυτή τη δύσκολη χρονιά να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους μας αγρότες που τόσα χρόνια στηρίζουν τις συνεταιριστικές δραστηριότητες της οργάνωσης στα γεωργικά φάρμακα και λιπάσματα, στα γεωργικά εφόδια, στο σουπερ μάρκετ και πιστεύουμε και στη νέα μονάδα τυποποίησης λαδιού, και ενωμένοι σίγουρα θα πετύχουμε προς όφελος του παραγωγού.
READ MORE - Ξεκινά την παραλαβή Κορινθιακής σταφίδας η ΕΑΣ Νεμέας

Ληστεία σε βενζινάδικο στην Κόρινθο

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Άλλη μια ληστεία, -από τις πολλές που συμβαίνουν τελευταία στην περιοχή μας-, έλαβε χώρα χθές το βράδυ σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στο ύψος της Κορίνθου. Οι δύο δράστες απέσπασαν σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 6.000 ευρώ και έγιναν άφαντοι. Όπως είναι φυσικό ο υπάλληλος του πρατηρίου υπέστη σοκ και δεν μπορούσε να συνέλθει για αρκετή ώρα μετά το συμβάν. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και οι δράστες αναζητούνται. Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες βενζινάδικων και γενικότερα καταστημάτων που μένουν ανοικτά τις νυκτερινές ώρες, εκφράζουν έντονη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων ληστειών, με αποτέλεσμα να φοβούνται ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή…

Με κουκούλες και όπλο
Οι δράστες ήταν δύο και πήγαν στο πρατήριο με αυτοκίνητο, το οποίο πάρκαραν έξω και φορώντας κουκούλες. Με γρήγορες και απότομες κινήσεις ζήτησαν από τον υπάλληλο όσα λεφτά είχε επάνω του και στο ταμείο του πρατηρίου, ενώ τον απείλησαν με όπλο. Σοκαρισμένος ο υπάλληλος από την απότομη «εισβολή», αλλά κυρίως από τη θέα του όπλου, χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε όλα τα χρήματα που είχε εκείνη τη στιγμή και τα οποία υπολογίζονται περίπου στις 6.000 ευρώ. Κατόπιν οι δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητο που είχαν έρθει προς άγνωστη κατεύθυνση. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και έφτασαν στο σημείο άνδρες του τμήματος ασφαλείας Κορίνθου. Λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή περιοχή βρέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών που όπως φάνηκε ήταν κλεμμένο από το περασμένο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και είχε δηλωθεί κλοπή στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας στην Αθήνα. Η Ασφάλεια Κορίνθου ερευνά προσεκτικά την υπόθεση και αναζητά τους δράστες…
READ MORE - Ληστεία σε βενζινάδικο στην Κόρινθο

Επίκαιρα…


Του Γ. Ρουμελιώτη

Κι όμως, ήταν γνωστό αλλά κανείς δεν μιλούσε… Οι χιλιάδες αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα δίνουν και παίρνουν εδώ και πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα και βεβαίως η Κορινθία δεν θα μπορούσε να είναι εκτός. Επειδή όμως κάποιοι προσπαθούν να «κρυφτούν» πίσω από νόμους, θα ήθελα να αναφέρω προς πάσα κατεύθυνση και πάσα αρχή του τόπου, ότι ΑΙΤΗΜΑ της μεγάλης και απόλυτης πλειοψηφίας των πολιτών είναι η διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων ΑΜΕΣΑ. Υπάρχει τρόπος, αν θέλουν, να μη θιγούν πρόσωπα και ιατρικά απόρρητα. Για να μην υπάρχουν «σκιές» και να μην ακούγονται διάφορα. Για να μπει μια τάξη στην αταξία δεκαετιών. Για να μην πληρώνουν άλλο οι αθώοι τα λάθη άλλων. Για να δούμε επιτέλους, αν υπήρξαν παρατυπίες στην έκδοση αυτών των επιδομάτων. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ λοιπόν!

Μου έκανε εντύπωση η έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών αυτοκινήτων με τους ξένες πινακίδες που συνέλαβε το μεικτό κλιμάκιο αστυνομίας και Τελωνείου Κορίνθου για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα. Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το θράσος με το οποίο αναφέρθηκαν, σχετικά με τους νόμους που ισχύουν στη χώρα. «Θα κάψουμε τα αυτοκίνητά μας, αλλά λεφτά για πρόστιμα δεν δίνουμε!», είπαν κάποιοι απ΄ αυτούς. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει κάτι: Ότι, όπως στη χώρα τους, έτσι κι εδώ, ισχύουν νόμοι –που πρέπει να εφαρμόζονται-, ότι τέτοιου είδους απειλές, όχι μόνο δεν περνάνε, αλλά πρέπει να καταδικάζονται κιόλας ποινικά και εν τοιαύτη περιπτώσει… αν δεν τους αρέσουν οι νόμοι μας….ας πάνε στα τσακίδια και από κει που ήρθαν! ΑΡΚΕΤΑ!!
READ MORE - Επίκαιρα…

Αρκετές οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κορινθίας

Περίπου 20 δάσκαλοι και 30 νηπιαγωγοί θα λείπουν από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κορινθία όταν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την φετινή σχολική χρονιά, όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες που έλαβε για το θέμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών κ. Θεόδωρος Μαρδίκης. Ο ίδιος τόνισε ότι τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό για την τελική διαμόρφωση του αριθμού των ελλείψεων καθώς η εικόνα θα ξεκαθαρίσει πλήρως την ερχόμενη εβδομάδα. Εντούτοις οι ελλείψεις δεν θα περιοριστούν στο ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων καθώς σύμφωνα με τον κ. Μαρδίκη θα αφορούν και τα βιβλία ενώ προβλήματα απαντώνται και με αρκετά σχολικά κτίρια στο Νομό.
READ MORE - Αρκετές οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κορινθίας

Γνωστά τα ονόματα των «golden boys» στη ΔΕΥΑ Λουτρακίου

Στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και συγκεκριμένα στη ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Περαχώρας ανήκει ο δημοτικός υπάλληλος (ΠΕ Μηχανολόγος Μηχανικός) που, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια, λαμβάνει αποδοχές 87.325 ευρώ ετησίως, τις υψηλότερες όλων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Α. Μ., ο οποίος προσελήφθη επί δημαρχίας Παύλου Παύλου (δήμαρχος 1994-2006). Πέραν αυτού, όμως, στο Δήμο Λουτρακίου και στη ΔΕΥΑΛΠ ανήκει και ένα άλλο «golden boy», ο κ. Μ. Α., ΔΕ Εργοδηγός, με ετήσιες αμοιβές 60.482,94 ευρώ. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κ. Κ. Λογοθέτη, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και επανέλαβε, ότι βρήκε έτσι αυτή την κατάσταση όταν ανέλαβε τη Δημαρχία στις αρχές του χρόνου και τη θέση του ότι αυτό το «σκηνικό» πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει….
READ MORE - Γνωστά τα ονόματα των «golden boys» στη ΔΕΥΑ Λουτρακίου

Σύσκεψη σήμερα στην Κόρινθο για τον αγωγό φυσικού αερίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο της Κορίνθου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εταιρείας ΔΕΣΦΑ, του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορινθίων αλλά και των κατοίκων των περιοχών του Δήμου απ’ όπου πρόκειται να περάσει ο Αγωγός Φυσικού Αερίου. Κατά την σύσκεψη οι μηχανικοί της εταιρείας «Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου», άκουσαν τις προτάσεις των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής για την χάραξη της διαδρομής του αγωγού αλλά απάντησαν και σε απορίες κατοίκων σχετικά με τις επιπτώσεις της διέλευσης του από τις αγροτικές εκτάσεις του Δήμου Κορινθίων. Η σύσκεψη δεν απέδωσε προς το παρόν λύσεις που να ικανοποιούν και τις δύο πλευρές για την έλευση του Αγωγού από τον Δήμο Κορινθίων όπως επεσήμανε ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της επιτροπής κατοίκων των Εξαμιλίων κ. Χρήστος Μελέτης, ωστόσο το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό. Όπως σημείωσε όμως ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης η σύσκεψη θα επαναληφθεί την επόμενη Τετάρτη.
READ MORE - Σύσκεψη σήμερα στην Κόρινθο για τον αγωγό φυσικού αερίου

Είπε ΟΧΙ στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Πνευματικός

Ο Δήμαρχος Κορινθίων δήλωσε ότι δεν θέλει τη στήριξη και δεν θα είναι υποψήφιος στην Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι ο τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τον Αλέκο Πνευματικό ως κομματικό υποψήφιο για την προεδρία της ΄Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου. Λίγες ώρες πριν ο Δήμαρχος Κορινθίων φάνηκε να δηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφιος μίας ανεξάρτητης κίνησης η οποία θα έπρεπε να διεκδικήσει σημαντικές αλλαγές στον Καλλικράτη προς όφελος της αυτοδιοίκησης και του λαού και τόνιζε την ανάγκη να μην κομματικοποιηθεί και ο χώρος της Καλλικρατικής αυτοδιοίκησης. Είναι γεγονός ότι στο πλαίσιο αυτό είχαν δηλώσει συμφωνία και δήμαρχοι που πρόσκεινται στη ΝΔ αλλά θεωρούν τους Δήμους ακομμάτιστους και ανεξάρτητους. Ο τομέας αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ όμως, ανακοίνωσε τελικά το Δήμαρχο Κορινθίων ως κομματικό υποψήφιο.  Αυτό όπως ήταν φυσικό εκνεύρισε τον κ. Πνευματικό σε απίστευτο βαθμό. ΄Ετσι με τον γνωστό εκρηκτικό του χαρακτήρα, απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Έστειλε mail στην Ιπποκράτους στο οποίο αναφέρει ότι..."για προσωπικούς λόγους δεν θα είναι υποψήφιος". Και οριστικά πλέον δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές αυτές..! Ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας δε θα έχει αντίπαλο, αφού δε θα υπάρχει από το χώρο του ΠΑΣΟΚ καμία υποψηφιότητα και θα εκλεγεί χωρίς να χρειαστεί να κάνει κανέναν αγώνα!
READ MORE - Είπε ΟΧΙ στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Πνευματικός

Δήμος Κορινθίων: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα για τις υπέρογκες αμοιβές υπαλλήλων

Η Δημοτική Αρχή Κορινθίων τονίζει εμφατικά ότι δημοσιεύματα που αναφέρονται σε  υπέρογκες αμοιβές εργαζομένων του Δήμου Κορινθίων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και επομένως, ουδεμία  σχέση έχουν  με  οποιαδήποτε  υπηρεσία ή υπάλληλο του Δήμου μας, του οποίου οι εργαζόμενοι αμείβονται με υποπολλαπλάσια ποσά από αυτά που αναφέρθηκαν στον τύπο. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου δεν μας αφορούν γιατί ο Δήμος Κορινθίων ακολουθεί και εφαρμόζει  κατά γράμμα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Ένωσης Δημοτικών Υπαλλήλων και του Συνδικαλιστικού τους οργάνου και από αυτές, δεν εξαιρείται κανένας υπάλληλος και καμία υπηρεσία του Δήμου μας.

READ MORE - Δήμος Κορινθίων: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα για τις υπέρογκες αμοιβές υπαλλήλων

Τιμήθηκε με 1 βραβείο και 2 επαίνους το Κορινθιακό θέατρο ΄Βασίλης Ρώτας΄

Με 1 βραβείο και 2 επαίνους τιμήθηκε το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» στο 1° Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου που έγινε στη μαρτυρική πόλη του Δίστομου από 25-30 Αυγούστου. Ο θίασος της Κορίνθου παρουσίασε την κωμωδία του Αριστοφάνη Λυσιστράτη την Τρίτη 30 Αυγούστου αμέσως μετά την επιστροφή του από την περιοδεία που έκανε στην Κύπρο από 25-29 Αυγούστου. Το Βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης απονεμήθηκε στον μουσικοσυνθέτη Γιάννη Ψειμάδα για την μουσική στο έργο Λυσιστράτη. Έπαινοι απονεμήθηκαν: 1. Στην Παγώνα Τσαλπαρά για την ερμηνεία του ρόλου της Λυσιστράτης. 2. Στο Μπάμπη Ορκόπουλο για την ερμηνεία του ρόλου του Πρόβουλου.
READ MORE - Τιμήθηκε με 1 βραβείο και 2 επαίνους το Κορινθιακό θέατρο ΄Βασίλης Ρώτας΄

Για την αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου Καλλιάνων, τη μελλοντική λειτουργία σχολείου ΔΕ και την πρότασή μας

                                                       Από Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας

Θεωρούμε ότι η αναστολή λειτουργίας για τη φετινή σχολική χρονιά του Γ/σίου Καλλιάνων, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1812, τεύχος Β’/11-8-2011, είναι μια κατ’ αρχήν θετική απόφαση. Αντιθέτως διαφωνούμε κάθετα με την κατάργηση των ΛΤ όπως επίσης και με τις μαζικές συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων στις οποίες προχώρησε το υπουργείο, αλλά και σ’ εκείνες που πρόκειται να πραγματοποιήσει, οι οποίες γίνονται ως επί το πλείστον, όχι για παιδαγωγικούς λόγους, αλλά δυστυχώς για λόγους περικοπής κονδυλίων και στην εκπ/ση! Θυμίζουμε ότι με το υπ' αριθμ. 28/16-3-2011 έγγραφό μας τονίζαμε ότι: «….μετά την κατάργηση των Δημοτικών Σχολείων Λαύκας, Στυμφαλίας, Ψαρίου και Καισαρίου, θα ανέμενε κανείς την ίδρυση ενός 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου στους Καλλιάνους, το οποίο θα αποτελούσε τροφοδότη του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε τη διατήρηση του Γυμνασίου Καλλιάνων και τη μετατροπή των Λυκειακών Τάξεων σε Λύκειο. Παράλληλα προτείνουμε την ίδρυση εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα εξυπηρετεί ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Στυμφαλίας. Το κτίριο μπορεί να κατασκευαστεί στο οικόπεδο που ήδη βρίσκονται το Γυμνάσιο - Λύκειο, το οποίο διαθέτει την απαιτούμενη έκταση. Σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις ανάλογες ενέργειες για την υλοποίηση της πρότασής μας." , πρόταση που φυσικά παραμένει ισχυρή. Τελικά το 6θεσιο δημοτικό ιδρύθηκε πριν όμως κατασκευαστεί το κτίριο που θα το στεγάσει! Επίσης εξ’ όσων γνωρίζουμε ούτε αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή του. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι είμαστε αντίθετοι στη συστέγαση  και τη λειτουργία στο ίδιο ωράριο του δημοτικού & του Γ/σίου, διότι είναι μια λύση μη λειτουργική και εξόχως αντιπαιδαγωγική. Όπως επίσης είμαστε αντίθετοι με αναίτιες και παράλογες πρακτικές κλεισίματος σχολείων προκειμένου στα κτίριά τους να λειτουργήσουν άλλα -πολλές φορές για να λειτουργήσουν σχολεία διαφορετικής βαθμίδας και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση & συνεργασία των τοπικών διοικητικών εκπροσώπων της κάθε βαθμίδας - τις οποίες στηλιτεύουμε και για τις οποίες όποτε και αν εφαρμοστούν θ’ αντιδράσουμε. Διαπιστώνεται λοιπόν κακή σχεδίαση & έλλειψη συντονισμού που οδήγησαν σε λανθασμένες αποφάσεις. Δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης και προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η υλοποίηση σωστών εκπ/κά και τεχνικά λύσεων, προτείνουμε:
·       Άμεση τοποθέτηση δ/ντή από τους πίνακες στο Γ/σιο Καλλιάνων, σύμφωνα με την πρόταση του ΠΥΣΔΕ Κορινθίας
·      Άμεση έναρξη κατασκευής κτιρίου για το 6θέσιο Δημοτικό Καλλιάνων στον υπάρχοντα χώρο του Γ/σίου (έκταση που κατά πληροφορίες μας είναι περίπου 6,5 στρέμματα!), ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν τον τερματισμό της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Όπως μας έχουν ενημερώσει ειδικοί υπάρχει δυνατότητα να στηθεί ένα προκατασκευασμένο σχολείο, που είναι μια λύση σύντομη, οικονομική, σύγχρονη και αξιόπιστη. Άλλωστε η μεγάλη δαπάνη είναι η αγορά οικοπέδου, που εδώ υπάρχει!
·       Άμεση λειτουργία των Λ.Τ. Καλλιάνων & η μετατροπή τους σε λύκειο.
·      Η λύση για τη λειτουργία του δημοτικού Καλλιάνων για φέτος πρέπει να βρεθεί από εκείνους που αποφάσισαν την ίδρυση ενός σχολείου χωρίς προηγουμένως να έχει ληφθεί μέριμνα για τη στέγασή του σε κτίριο κατάλληλο, το οποίο θα λειτουργεί ανεξάρτητα από το σχολείο της Δ.Ε. Η λύση αυτή θα πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών, τη σωστή παιδαγωγική λειτουργία όλων των σχολείων και τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. 
Στον τέως Καποδιστριακό δήμο Στυμφαλίας, μια περιοχή ορεινή, δύσκολα και επικίνδυνα προσβάσιμη, ιδίως το χειμώνα, με αρκετή έκταση, ικανό πληθυσμό & περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης δε νοείται να μη λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους & σύγχρονα σχολεία Α’/θμιας & Β’/θμιας εκπ/σης ( Γ/σιο και Λύκειο).
READ MORE - Για την αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου Καλλιάνων, τη μελλοντική λειτουργία σχολείου ΔΕ και την πρότασή μας