Διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω κλοπής σε καπάκια φρεατίων!!

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012





Η κατάσταση με την κλοπή σε καπάκια φρεατίων τείνει να εξελιχθεί σε τραγελαφική, ενώ οι αρχές ακόμα… δεν έχουν βρει τρόπο να «τιθασεύσουν» το άκρως επικίνδυνο και ζημιογόνο αυτό φαινόμενο και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει τιμωρηθεί παραδειγματικά. Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, αφού απ΄  όπου κι αν περάσει κανείς, σε δρόμους λίγο έξω από το κέντρο της Κορίνθου και σε συνοικίες, διαπιστώνει ότι οι «γνωστοί», αλλά άγνωστοι για τις αρχές, έχουν αφαιρέσει τα ακριβά καπάκια των φρεατίων με σκοπό να τα πουλήσουν σε «χυτήρια ανακύκλωσης» και να πάρουν χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις αναφορές που έχουν γίνει από τη ΔΕΥΑΚ και τις μηνυτήριες αναφορές, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, κανείς δεν συλλαμβάνεται, αλλά και να συλληφθεί μετά από λίγες ώρες αφήνεται ελεύθερος για να… συνεχίσει «το έργο του». Ένα έργο που προκαλεί τεράστια οικονομική ζημιά στο Δήμο, άρα και στους πολίτες, αλλά κυρίως, αποτελεί μια εγκληματική ενέργεια, αφού οι τρύπες που μένουν ανοικτές αποτελούν «παγίδες» που ανά πάσα στιγμή μπορεί κανείς να τραυματιστεί ή και κάτι ακόμα χειρότερο…

Μέσα σε μια ώρα… 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του αδίστακτου φαινομένου, ο δρόμος στην οδό Ομήρου και Αισχύλου στην Αγία Άννα Κορίνθου. Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, ο δρόμος έκλεισε κα απαγορεύτηκε η διέλευση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, αφού οι επιτήδειοι έκλεψαν όλα τα καπάκια των φρεατίων που βρίσκονταν κατά μήκος του δρόμου!! Σε μια ώρα, μέσα στη νύχτα και χωρίς κανείς να καταλάβει τι συνέβαινε, προχώρησαν στο αρκετά επικερδές αυτό έργο, ξηλώνοντας τα καπάκια τα οποία φόρτωσαν κι έφυγαν. Το πρωί οι περίοικοι διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να μετακινήσουν καν τα οχήματά τους, ενώ παρενέβη η τροχαία που έκλεισε το δρόμο για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα. Τώρα, ο Δήμος καλείται να καλύψει άρον – άρον το κενό ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία…
READ MORE - Διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω κλοπής σε καπάκια φρεατίων!!

Ζητούν από τους βουλευτές Κορινθίας να μην ψηφίσουν τα μέτρα




              Ξεχείλισε η οργή – Στους δρόμους οι Κορίνθιοι



Παλλαϊκό ήταν το σημερινό συλλαλητήριο στην Κόρινθο και ίσως από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών, αφού σωματεία συνδικάτα και φορείς, ενώθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και διατράνωσαν την έντονη αντίθεσή τους στα σκληρά και απάνθρωπα όπως τα χαρακτήρισαν μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ύπαρξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Στη συγκέντρωση πήραν μέρος, το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, σωματεία εργαζομένων σε επιχειρήσεις του νομού, έμποροι, γιατροί και νοσοκομειακοί, εκπαιδευτικοί, ταξιτζήδες και πολλοί φορείς. αισθητή ήταν η παρουσία πανό με διάφορα συνθήματα, ενώ μεταφέρθηκε και από επίσημα χείλη, αυτά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κ. Μαλανδρένη προς τους βουλευτές Κορινθίας, να μην ψηφίσουν αυτά τα μέτρα στη Βουλή….

Μικρή η συμμετοχή των εμπόρων

Μ. Ταουξίδη: Με ενοχλεί πολύ σαν Κορίνθια

Η απεργιακή κινητοποίηση στιγματίστηκε από τη μικρή συμμετοχή των εμπόρων της πόλης. Ενώ από το Κιάτο η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη, η Κόρινθος δεν έδωσε το παράδειγμα, κάτι που αναφέρθηκε δυστυχώς από πολλούς. Σχετικά με το θέμα αυτό η κα Μαρίνα Ταουξίδη μεταξύ άλλων τόνισε: «Με ενοχλεί πάρα πολύ σαν «βέρα» Κορίνθια, η μικρή συμμετοχή στην απεργία, των εμπόρων της Κορίνθου. Όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πείσουμε για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Όταν όμως είμαστε «μικρά κομματάκια» δεν γίνεται τίποτα. Όταν το καταλάβουν, ελπίζω να μην είναι αργά!».

Β. Παγώνης: Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Πρέπει να καταλάβει η Πολιτεία και η κυβέρνηση ότι, όταν το 30% των καταστημάτων είναι κλειστά με λουκέτο, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Ότι οι φόροι και τα κάθε είδους χαράτσια, έχουν γονατίσει την Ελληνική οικογένεια και τη μεσαία τάξη. Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πέρα των δυνάμεων μας και θα φτάσουμε αναγκαστικά σε παύση πληρωμών των υποχρεώσεών μας».

Κυρ. Μπάκουλης: Οι αυτοκινητιστές συμμετέχουν στην απεργία

Οι αυτοκινητιστές συμμετέχουμε στην κινητοποίηση από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα. Θα πάμε και με πορεία στην Αθήνα και θα συνεχίσουμε παρόμοιες κινητοποιήσεις με οποιονδήποτε τρόπο».

Κ. Μαλανδρένης: Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει
«Υπάρχει αρκετά μεγάλη παρουσία, στην κινητοποίηση για τα άδικα και βάρβαρα μέτρα. Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει σε όσα γίνονται και μάλιστα δυναμικά. Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς τους βουλευτές της Κορινθίας: Να μην ψηφίσουν αυτά τα μέτρα!!».


READ MORE - Ζητούν από τους βουλευτές Κορινθίας να μην ψηφίσουν τα μέτρα

Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας: Καλούν τους Δημάρχους να μη συναινέσουν στην κατάργηση καμίας σχολικής μονάδας!



Το Δ.Σ. της Α΄  ΕΛΜΕ Κορινθίας  αντιτάσσεται σε κάθε σκέψη συγχώνευσης - κατάργησης σχολικής μονάδας στην περιοχή μας, τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στην Τεχνική - Τεχνολογική Εκπαίδευση και συνεπώς είναι άγνωστο ποιο θα είναι το δυναμικό των Τεχνολογικών Λυκείων στο άμεσο μέλλον. Προφανώς λοιπόν δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για  τους οποίους, με παρέμβασή της τον Φεβρουάριο του 2012, είχε ζητήσει η ΟΛΜΕ την αναστολή κάθε συγχώνευσης – κατάργησης  στα σχολεία της Τεχνικής Εκπ/σης. Επίσης με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας έχουμε τονίσει ότι για την περιοχή μας, όπου τα κεντρικά σχολεία της Κορίνθου ασφυκτιούν λόγω  υπερπληθυσμού και 28 λυόμενα καταλαμβάνουν τα προαύλια των σχολικών μονάδων, είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε συζήτηση για συγχωνεύσεις που δεν υπηρετούν κανένα παιδαγωγικό στόχο. Αντίθετα πρέπει να  δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την οικοδόμηση νέων σχολικών κτηρίων που θα ανακουφίσουν τις ήδη υπάρχουσες σχολικές μονάδες. Κατόπιν όλων αυτών καλούμε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής μας με γνώμονα των συμφέρον των δημοτών τους να μη συναινέσουν στην κατάργηση καμίας σχολικής μονάδας στον Δήμο τους, όπως άλλωστε έπραξαν και κατά το προηγούμενο κύμα συγχωνεύσεων.           Τους καλούμε επίσης να συζητήσουμε για την συνολική αντιμετώπιση των στεγαστικών προβλημάτων των σχολικών μονάδων με βάση τις προτάσεις μας τις οποίες έχουμε κοινοποιήσει σε παλαιότερα και αναλυτικότερα υπομνήματά μας.
READ MORE - Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας: Καλούν τους Δημάρχους να μη συναινέσουν στην κατάργηση καμίας σχολικής μονάδας!

Tριτοκοσμικό γκέτο στην Κόρινθο



                     Σοβαρές καταγγελίες για το κέντρο 

                         Κράτησης λαθρομεταναστών


Όλοι γνωρίζουν κι όμως σιωπούν. Κάποιοι, στην προσπάθειά τους να γνωστοποιήσουν τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης που επικρατούν στο κέντρο μεταναστών της Κορίνθου, αντιμετώπισαν κλειστές πόρτες. Οι καταγγελίες είναι πολλές όπως και τα έγγραφα ενημέρωσης προς τους αρμόδιους φορείς, τα οποία -ως φαίνεται- παρέμειναν… αδιάβαστα, με αποτέλεσμα να εγείρονται ζητήματα νομιμότητας της χρήσης του χώρου για φιλοξενία ανθρώπων. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι μετανάστες στο συγκεκριμένο κέντρο μόνο ως τριτοκοσμικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και μάλιστα η επιβεβαίωση των καταγγελιών έρχεται από τους ίδιους τους φρουρούς και όχι από κάποια οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στοιβαγμένοι σε μία τρύπα Αντιμέτωποι με τις… καιρικές συνθήκες βρίσκονται καθημερινά οι περίπου 400 κρατούμενοι, καθώς τα κτήρια των εγκαταστάσεων είναι πεπαλαιωμένα και δεν διαθέτουν ούτε τις στοιχειώδεις υποδομές, όπως παράθυρα και πόρτες. Παράλληλα, βασικά αγαθά και υλικά, όπως νερό, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες, είναι δυσεύρετα, αφού αφενός δεν υπάρχει παροχή ύδρευσης στον χώρο του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και αφετέρου δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την αντικατάσταση των προαναφερόμενων υλικών που τους χορηγήθηκαν. Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπάρχουν πολλά τζάμια σπασμένα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντικατάστασης, και δεν διατίθεται θέρμανση στα κτήρια όπου φιλοξενούνται… άνθρωποι.

Φύλαξη με… φακούς

Ενδεικτικό της κατάστασης-μπαχάλου που επικρατεί στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης είναι το γεγονός ότι η περίφραξή του είναι ανύπαρκτη, καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να διαφύγει ή να εισέλθει παράνομα σε αυτό, αφού δεν ξεπερνά σε ύψος το 1,5 μέτρο. Οι θάλαμοι κράτησης δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, διότι τα παράθυρα δεν διαθέτουν ασφάλειες και δεν υπάρχουν κιγκλιδώματα. Όσον αφορά στους θαλάμους, εντός αυτών υπάρχουν αντικείμενα τα οποία εύκολα μπορούν να αφαιρεθούν και να μετατραπούν σε αυτοσχέδια όπλα, όπως εξωτερικά καλώδια, τζάμια, καθρέφτες, λαμπτήρες και άλλα… Υπάλληλοι και μετανάστες που διαβιούν στο εν λόγω κέντρο λειτουργούν ως… τυφλοπόντικες, καθώς ο φωτισμός είναι περιορισμένος, με αποτέλεσμα τη δύσκολη επιτήρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα σε χώρους περιμετρικά του πρώην στρατοπέδου.

Κίνδυνοι για την υγεία

Τέλος, οι κανόνες υγιεινής φαντάζουν ως όνειρο θερινής νυχτός, διότι υπάρχει παντελής έλλειψη ιατρικού υλικού, όπως γάντια, μάσκες. Η παραμονή των μεταναστών ενέχει κινδύνους μετάδοσης επικίνδυνων μολυσματικών και μεταδοτικών ασθενειών, τόσο στους ίδιους όσο και στους αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσία στον χώρο.

«Όμηροι» της αδιαφορίας

Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του κέντρου ακούστηκαν παράπονα, αλλά οι οχλήσεις προς την κεντρική διοίκηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έπεσαν στο κενό. Η αστυνομική δύναμη, μολονότι αρχικά ήταν ενισχυμένη, συνεχώς μειώνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ελλιπή φύλαξη των κρατουμένων.
Η αποδυνάμωση όλων των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας καθώς επίσης και όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι καθολική, σε σημείο που να μην μπορεί να βγει περιπολικό στους τομείς της αρμοδιότητας και η κλήση βοήθειας από τους πολίτες να μη δύναται να εκτελεστεί.
zougla.gr
READ MORE - Tριτοκοσμικό γκέτο στην Κόρινθο