ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ στους Αγίους Θεοδώρους!!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Άγνωστοι δράστες εναπόθεσαν στην περιοχή Αλμύρα Αγίων Θεοδώρων
χθες τα ξημερώματα βιομηχανικά απόβλητα
– Η υπόθεση ερευνάται μετά από καταγγελία του Δήμου από τις αστυνομικές και περιφερειακές αρχές

Άγνωστοι ασυνείδητοι δράστες έφτασαν στο σημείο να αδειάσουν βιομηχανικά και πιθανότατα τοξικά απόβλητα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων και συγκεκριμένα στη θέση Αλμύρα. Το συμβάν σημειώθηκε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες και οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από μακριά από κατοίκους ή διερχόμενους οι οποίοι ειδοποίησαν άμεσα το Δήμο και την αστυνομία. Στο σημείο βρέθηκε χθες το πρωί και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κ. Λογοθέτης, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό, ενώ ο Αντιδήμαρχος Δ. Δέδες υπέβαλε μήνυση κατ΄ αγνώστων. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση θα σταματήσει άμεσα και η περιοχή θα αστυνομεύεται πλέον καθημερινά, ώστε να καταλάβει κάθε επιτήδειος και ασυνείδητος ότι δεν μπορεί να επιβαρύνει το περιβάλλον. Δήλωσε δε βέβαιος, ότι οι δράστες θα βρεθούν σύντομα και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη…

Η ανακοίνωση του Δήμου…
Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής: «Χθες Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011, διαπιστώθηκε από τις Δημοτικές αρχές ότι στην περιοχή Αλμύρα των Αγίων Θεοδώρων πριν από τα διυλιστήρια και πάνω από την Εθνική οδό σε παρακείμενο αγρό υπήρξε εναπόθεση βιομηχανικών αποβλήτων από αγνώστους. Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης ενημέρωσε το Α.Τ. Αγ. Θεοδώρων, τον Αντιπεριφερειάρχη Γ.Δέδε, τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και το τμήμα περιβάλλοντος της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας το οποίο διενήργησε επιτόπιο έλεγχο. Ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Δ. Δέδες θα υποβάλλει σήμερα μήνυση κατ’ αγνώστων. Η υπόθεση ερευνάται εργαστηριακά από τις Δημοτικές αρχές ενώ έχουν επιληφθεί του θέματος οι αστυνομικές και περιφερειακές αρχές».

Κ. Λογοθέτης:
Θα βρεθούν οι υπαίτιοι και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά

Σε δηλώσεις του ο Κ. Λογοθέτης ανέφερε: «Μετά από καταγγελίες μάθαμε ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης, κάποιοι εναπόθεσαν στο σημείο αυτό στην περιοχή Αλμύρα Αγίων Θεοδώρων, στερεά απόβλητα, λίαν επικίνδυνα και πιθανόν τοξικά. Έχω ήδη ενημερώσει την αστυνομία, τον Αντιπεριφερειάρχη, το τμήμα περιβάλλοντος και τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες έφτασαν έγκαιρα και έκαναν αυτοψία στο χώρο. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με τον πιο αυστηρό και κατηγορηματικό τρόπο: ότι αυτό που γίνεται σ΄ αυτή την περιοχή, όπου κάποιοι ασυνείδητοι ρίχνουν ανεξέλεγκτα ό,τι σκουπίδια και απόβλητα έχουν, θα τελειώσει οριστικά. Τους διαβεβαιώνω ότι η Δικαιοσύνη θα λάμψει, θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Θα αστυνομεύσουμε όλη την περιοχή και θα αποτρέψουμε πάση θυσία αυτό που γίνεται».

Αίτηση αποκατάστασης της χωματερής…
«Έχουμε κάνει αίτηση αποκατάστασης της χωματερής του Δήμου μέσω του ΕΣΠΑ και αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων», ανέφερε συμπληρωματικά ο κ. Λογοθέτης.
READ MORE - ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ στους Αγίους Θεοδώρους!!

Απάντηση του ΄Χαμόγελου΄ στην ΄Κιβωτό των Παιδιών΄

Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από τον οργανισμό «Η Κιβωτός των Παιδιών» θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω, για τα οποία κρίνουμε απαραίτητο να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν οφείλει καμία δαπάνη που σχετίζεται με τη λειτουργία των κτιρίων στην Αρχαία Κόρινθο προς οποιονδήποτε, περιλαμβανομένης και της δαπάνης ύδατος. Όλες οι εργασίες, που πραγματοποιήθηκαν στα κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο που μας έχει παραχωρήσει «Η Κιβωτός των Παιδιών», έγιναν κατόπιν προφορικής ενημέρωσης των υπευθύνων της οργάνωσης. Όλες οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της ασφαλούς λειτουργίας των σπιτιών και με μόνο γνώμονα την ασφάλεια και το όφελος των φιλοξενούμενων παιδιών και των εργαζομένων. Το όμορο ακίνητο, το οποίο επικαλούνται, δεν υφίσταται και ουδέποτε έγινε ηλεκτροδότησή του. «Η Κιβωτός των Παιδιών» είναι πλήρως ενήμερη ότι δεν υφίσταται καμία οφειλή σχετικά με την ύδρευση των ακινήτων. «Η Κιβωτός των Παιδιών» έχει προχωρήσει σε αγωγή έξωσής μας με δυσμενές επακόλουθο να μην υπάρχει χώρος στέγασης των 44 παιδιών για τα οποία «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ασκεί γονική μέριμνα. Τονίζουμε ότι ουδέποτε απαγορεύσαμε την επίσκεψη οποιουδήποτε υπευθύνου, συνεργάτη ή εθελοντή της «Κιβωτού των Παιδιών» στον χώρο. Οι επισκέψεις τους είναι συχνές. Θα θέλαμε δε να αναφέρουμε ότι πρόσφατα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη της Σουηδίας με συνοδεία των υπευθύνων της Κιβωτού, επισκέφθηκαν το σπίτι και τα παιδιά μας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι υπεύθυνοι της Κιβωτού τους ξενάγησαν στα κτίρια και τους εξήραν την καλή και εύρυθμη λειτουργία του χώρου. «Η Κιβωτός των Παιδιών» στην προσπάθειά να απομακρύνει «Το Χαμόγελο» από το χώρο, έχει κατ΄ επανάληψη προσελκύσει παράτυπα και αθέμιτα συνεργάτες και πρώην υπαλλήλους του συλλόγου μας. Θα θέλαμε δε να τονίσουμε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από σύστασής του έχει σεβαστεί και τιμήσει κάθε συνεργασία που έχει συνάψει με μόνο στόχο την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στη χώρα μας. Σας περιμένουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 11:00 πμ στο σπίτι μας στη ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ (Θέση Θέατρο) ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ «ΑΝΟΙΚΤΗ» Η ΑΓΚΑΛΙΑ του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
READ MORE - Απάντηση του ΄Χαμόγελου΄ στην ΄Κιβωτό των Παιδιών΄

Κρίσιμες ώρες για τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας

Ίσως οι πιο κρίσιμες ώρες θα είναι αυτές την Κυριακή το πρωί για τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας… Ο Συνεταιρισμός περνά μια δύσκολη φάση, ίσως τη δυσκολότερη από την ίδρυσή του και χρειάζεται από όλους προσπάθεια, ομοψυχία και αγώνας για να μπορέσει να ξεπεραστεί. Πάνω απ΄ όλα όμως, πρέπει να κατανοήσουν όλοι, ότι ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός αποτελεί «αποκούμπι» για τους παραγωγούς της περιοχής που βρίσκουν καλή τιμή και άμεση πληρωμή στο σταφύλι που δίνουν. Και μάλιστα σε δύσκολες εποχές που οι επιτήδειοι καραδοκούν σαν τα «κοράκια» να αρπάξουν τον κόπο τους για ένα κομμάτι ψωμί. Πριν από λίγες μέρες τα πράγματα ήταν αποκαρδιωτικά, αφού μόλις 4 άτομα είχαν αποφασίσει αν θέσουν υποψηφιότητα ενώ το συμβούλιο είναι 7μελές. Και είναι λογικό ότι, αν δεν υπάρξουν άλλες υποψηφιότητες, δεν θα γίνουν εκλογές και ο Συνεταιρισμός θα οδηγηθεί στην απαξίωση και σιγά –σιγά στη διάλυση. Πρέπει ΤΩΡΑ όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με σύνεση και ομοψυχία να πάρουν την Κυριακή τη μεγάλη απόφαση: Να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τον Συνεταιρισμό. Ξέρουν πολλοί ότι αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί αν «ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους» -και δόξα το Θεό έχουν πολύ καλό κρασί εκεί και δεν θα υπάρχει πρόβλημα με λίγο «νέρωμα». Να ξέρουν, ότι αυτό που θα γίνει θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους αγρότες και τους παραγωγούς που περιμένουν ακόμα πολλά από τον Συνεταιρισμό. Μην τους αφήσουν στην τύχη τους… Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα…
READ MORE - Κρίσιμες ώρες για τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας

Χ. Ντιγκιρλάκης: Δεν έχουν δοθεί ακόμα τα χρήματα για τα σχολεία

Είναι γνωστό ότι αρκετές σχολικές επιτροπές στο Δήμο Κορινθίων παρουσιάζουν μεγάλη έλλειψη οικονομικών πόρων, κάτι που έχει καταγγελθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα από συλλόγους γονέων. Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και τα σχολεία θα χρειαστούν –τουλάχιστον-, πετρέλαιο για να μπορέσουν οι μαθητές να κάνουν μάθημα υπό ανθρώπινες συνθήκες. Όπως αναφέρει όμως ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων Χ. Ντιγκιρλάκης, η ΣΑΤΑ για τα σχολεία δεν έχει ακόμα δοθεί, παρά μόνο μια μικρή δόση η οποία έχει ήδη μοιραστεί στις σχολικές επιτροπές. Ο ίδιος διαβεβαίωσε όμως, ότι δεν υπάρχει περίπτωση και ότι όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα, δεν θα μείνει κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο και θέρμανση κι αυτό σίγουρα είναι μια «ανάσα ικανοποίησης» προς τους γονείς των μαθητών.
READ MORE - Χ. Ντιγκιρλάκης: Δεν έχουν δοθεί ακόμα τα χρήματα για τα σχολεία

Κ. Λογοθέτης: Καμία σχέση με την πραγματικότητα όσα μου καταλογίζονται για το θέμα του Προαστιακού

Διέψευσε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κ. Λογοθέτης, όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο του συλλόγου «Φίλων του Προαστιακού Λουτρακίου» Δ. Καραπατά σχετικά με το «ανάχωμα» που βάζει ο Δήμαρχος για να μην προχωρήσει η επέκταση του Προαστιακού στην περιοχή. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Καραπατάς είχε αναφέρει ότι «ο κ. Λογοθέτης προσπαθεί να οικοδομήσει ανάχωμα κατά του προαστιακού. Μιλάει για οικονομική δυστοκία για να γίνει το έργο. Δεν θα αφήσουμε τον Δήμαρχο να βάζει εμπόδια με ανυπόστατα επιχειρήματα κατά του προαστιακού. Τον καλούμε να επιλέξει, ή την πλευρά των δημοτών, ή την πλευρά των συμφερόντων και της αδικίας. Υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Δ.Σ. και κυοφορείται δημοκρατική εκτροπή, το να μην την εφαρμόζει ο κ. Λογοθέτης». Απαντώντας ο Δήμαρχος δήλωσε: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Ήδη σαν Δήμος έχουμε κάνει κινήσεις για το θέμα του Προαστιακού. Μένουμε αμετακίνητοι σε αυτή μας τη θέση, ότι κι αν λένε κάποιοι άλλοι…», κατέληξε ο Δήμαρχος.
READ MORE - Κ. Λογοθέτης: Καμία σχέση με την πραγματικότητα όσα μου καταλογίζονται για το θέμα του Προαστιακού

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έφερνε λαθρομετανάστες στην Πελοπόννησο

Στα διόδια Ελευσίνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράν, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Ειδικότερα Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες, εντόπισαν δύο Ι.Χ.Φ. τύπου Βαν και δύο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούντο ως προπομποί, με τα οποία οι συλληφθέντες επρόκειτο να μεταφέρουν τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες σε παράκτια περιοχή της Πελοποννήσου και από εκεί να τους προωθήσουν στην Ιταλία. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκαν τα ανωτέρω οχήματα στα διόδια Ελευσίνας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, στο πίσω μέρος των δύο  Βαν υπήρχαν στοιβαγμένοι 65 αλλοδαποί (55 υπήκοοι Αφγανιστάν, 4 Ιράν, 2 Πακιστάν, 2 Μπαγκλαντές και 2 Σρι Λάνκα). Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες αποτελούν οργανωμένη και δομημένη ομάδα που δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκαν : Δέκα  κινητά τηλέφωνα. Χρηματικό ποσό 1.100 ευρώ. Δύο ατζέντες που περιέχουν ονόματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά που κατέβαλαν αλλοδαποί στην σπείρα. Δύο οχήματα τύπου ΒΑΝ Δύο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
READ MORE - Εξαρθρώθηκε σπείρα που έφερνε λαθρομετανάστες στην Πελοπόννησο

Στο τραπέζι το σχέδιο ανάπτυξης της Πελοποννήσου

Κινείται ταχύτατα ο σχεδιασμός ανέφερε ο Π. Τατούλης, για 6 μαρίνες,
νέα λιμάνια, καταδυτικά κέντρα και τον Προαστιακό στο Λουτράκι

Σύσκεψη εργασίας για τη μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό και εμπορευματικό, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 στην έδρα της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή της μελετητικής εταιρείας, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους προέδρους ξενοδοχειακών ενώσεων και επιμελητηρίων. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η κατάρτιση του οδικού χάρτη των άμεσων ενεργειών που πρόκειται να γίνουν για το αεροδρόμιο της Τρίπολης.  Η ύπαρξη συγκεκριμένης μελέτης, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, θα ξεπεράσει τα προβλήματα βιωσιμότητας και αναγκαιότητας και θα προσφέρει την απαραίτητη πίεση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δημιουργία αμιγούς low cost αεροδρομίου, το οποίο αποτελεί πολύ ισχυρό χαρτί στην αγορά. Απευθυνόμενος στη μελετητική εταιρεία ο κ. Τατούλης, χαρακτήρισε λεπτό σημείο την προσαρμογή του πλάνου της με τις ανάγκες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το μοντέλο το οποίο θα επιλεγεί για την κατασκευή του αεροδρομίου της Τρίπολης θα είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, αυτό της αυτοχρηματοδότησης με συμμετοχή όμως της Περιφέρειας προκειμένου να επισπευστούν οι αδειοδοτήσεις και οι διαδικασίες χρηματοδότησης. Ο κ. Τατούλης δήλωσε επίσης ότι για την ανάπτυξη της Περιφέρειας κινείται ταχύτατα ο σχεδιασμός για 6 μαρίνες με αυτοχρηματοδότηση και διαδικασίες fast track, για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στη Μονεμβασιά, στην Ελαφόνησο, στο Τολό, στην περιοχή της Ερμιόνης και στον Άγιο Ανδρέα, για την κατασκευή λιμανιών στο Γύθειο, στην Κυπαρισσία και στη Μονεμβασιά, αναπτύσσοντας τις δυνατότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αποτελέσει ισχυρό παράγοντα στον τουρισμό του Μεσογειακού γιότ. Για την συνολική υλοποίηση του σχεδίου αυτού απαιτείται η γρήγορη βελτίωση των υποδομών, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη. «Πριν από δύο εβδομάδες επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως έργο σημαία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο νοτιοανατολικός άξονας που ξεκινά από το Άργος και καταλήγει στη Στούπα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφερόμενος και στο ζήτημα του Προαστιακού στην περιοχή του Λουτρακίου ανέφερε ότι οι διαδικασίες βρίσκονται σε καλό σημείο.
READ MORE - Στο τραπέζι το σχέδιο ανάπτυξης της Πελοποννήσου

Κ. Κόλλιας: Ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μας χρωστάνε μια υπεύθυνη στάση

Από τη Δευτέρα η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας. Την στιγμή που ο Πρωθυπουργός έβαλε τη χώρα σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Προκάλεσε τις αμυντικές αντιδράσεις των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι είδαν ξαφνικά τα spreads και τα ασφάλιστρα κινδύνου των δικών τους ομολόγων, να εκτοξεύονται. Προκάλεσε την οργή των εταίρων και δανειστών μας.  Προκάλεσε τον εξευτελισμό της Ελλάδας η οποία, στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού της, παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά ως ένας αναξιόπιστος, αφερέγγυος και ψεύτης καιροσκόπος.  Τα όσα ακούστηκαν το βράδυ της Πέμπτης από τον κύριο Παπανδρέου δεν έχουν προηγούμενο. Είπε ότι έθεσε το δίλημμα του δημοψηφίσματος για να εκβιάσει τη συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά. Ο Αντώνης Σαμαράς άμεσα κατέθεσε την πρότασή του για μια μεταβατική Κυβέρνηση, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και με συγκεκριμένο έργο να διασφαλίσει την έκτη δόση και να κυρώσει τη σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου. Διότι έχει απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης. Από εκεί και έπειτα, οι εκλογές είναι ο μόνος νόμιμος και ηθικός τρόπος να προχωρήσει η χώρα. Αντίθετα, ο κύριος Παπανδρέου αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει την καρέκλα του. Αρνείται πεισματικά τις εκλογές. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την παροχή στήριξης στην Κυβέρνησης, η ελληνική κοινωνία περιμένει μία πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που να αφορά το καλό της χώρας και όχι την καρέκλα.»
READ MORE - Κ. Κόλλιας: Ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μας χρωστάνε μια υπεύθυνη στάση

«Σκούπα» της αστυνομίας στο Ζευγολατιό

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 1:30 το μεσημέρι στην περιοχή ΄Βάλμα΄ στο Ζευγολατιό. Η επιχείρηση έγινε για να απομακρυνθούν και να συλληφθούν μετανάστες Αφρικανικής καταγωγής οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια έχουν κάνει κατάληψη σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο. Μάλιστα, είχαν ηλεκτροδοτήσει και παράνομα το χώρο από διπλανές κολώνες της ΔΕΗ και τον είχαν μετατρέψει σε μόνιμο χώρο κατοικίας και διαμονής χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη. Με την αιφνιδιαστική άφιξη των αστυνομικών, 100 περίπου μετανάστες που βρίσκονταν στο χώρο, τράπηκαν σε φυγή και ακολούθησε πανδαιμόνιο και ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των δύο πλευρών. Τελικά η αστυνομία κατάφερε και συνέλαβε 5 άτομα. Μετά την απομάκρυνσή τους από το χώρο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία, προέβη στην κατεδάφιση του κτίσματος, καθάρισε τα μπάζα και περίφραξε το χώρο.
Το ερώτημα βέβαια που γεννάται και προκαλεί έντονο προβληματισμό για τους κατοίκους της περιοχής είναι, που θα πάνε από δω και στο εξής τα 100 αυτά άτομα, που θα κοιμηθούν και θα βρουν καταφύγιο εν όψει και του χειμώνα; Μήπως αναζητήσουν άλλους παρόμοιους χώρους και το πρόβλημα θα διαιωνίζεται;
READ MORE - «Σκούπα» της αστυνομίας στο Ζευγολατιό

Ληστεία σε βενζινάδικο στην Περαχώρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδό Λουτρακίου-Περαχώρας, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι «άπειροι» δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, που ήταν πιθανότατα Αλβανικής καταγωγής μπήκαν τρομαγμένοι μέσα στο βενζινάδικο όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο 65χρονος ιδιοκτήτης και ο 40χρονος γιος του. Με την απειλή όπου το οποίο κρατούσε ο ένας εξ΄ αυτών ζήτησαν όσα χρήματα είχαν πάνω τους και στο ταμείο και απέσπασαν συνολικά περίπου 500 ευρώ και διέφυγαν γρήγορα προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.
READ MORE - Ληστεία σε βενζινάδικο στην Περαχώρα

Συνελήφθη ο δράστης για το φονικό στον Άγιο Βασίλειο

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Μετά από 7,5 χρόνια που κρυβόταν και ενώ είχε καταδικαστεί ερήμην ισόβια από τις δικαστικές αρχές, συνελήφθη χθες στη Ρόδο ο 41χρονος σήμερα Αλβανός ο οποίος είχε σκοτώσει από πρόθεση με μαχαίρι ομοεθνή του στην περιοχή Αγίου Βασιλείου Τενέας στην Κορινθία. Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή και κατοίκους που ήξεραν καλά και τους δύο στο χωριό, είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα. Έτσι, στις 25 Απριλίου του 2004 πήγε στο σπίτι που κατοικούσε το θύμα, βγήκαν στο δρόμο να συζητήσουν και υπήρξε κατά πάσα πιθανότητα έντονη λογομαχία. Στο σημείο αυτό ο 41χρονος κατάφερε αρκετές μαχαιριές στον ομοεθνή του κα εξαφανίστηκε. Τον άτυχο άνδρα βρήκαν λίγο αργότερα πεσμένο στο δρόμο περαστικοί μέσα σε λίμνη αίματος και ειδοποίησαν την αστυνομία. Δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, ο άνδρας ήταν νεκρός λόγω σοβαρής αιμορραγίας από τα απανωτά χτυπήματα. Ο 41χρονος Αλβανός έφυγε από το χωριό, αλλά όπως φάνηκε αργότερα και από την Κορινθία και βρήκε καταφύγιο σε άλλες περιοχές της χώρας με τελευταία τη Ρόδο. Στις 13 Δεκεμβρίου του 2004 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του. Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών αρχών, η σύλληψή του έγινε μόλις την περασμένη Τετάρτη το βράδυ και ενώ ήδη το Μεικτό Ορκωτό Σπάρτης είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη τον δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας ο 41χρονος θα μεταφερθεί πιθανότατα τις επόμενες μέρες στα δικαστήρια Κορίνθου. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα ποιο ήταν το ακριβές κίνητρο που οδήγησε τον δράστη σε ένα τόσο στυγερό έγκλημα. Άλλοι μιλούν για οικονομικές διαφορές μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ άλλοι, ότι έφτασαν στη «σύρραξη» για τα μάτια μιας γυναίκας.
READ MORE - Συνελήφθη ο δράστης για το φονικό στον Άγιο Βασίλειο

Διακήρυξη συνδυασμού και ονόματα υποψηφίων ανακοίνωσε ο Β. Νανόπουλος

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο κ. Β. Νανόπουλος σχετικά με τις εκλογές στο Επιμελητήριο Κορινθίας οι οποίες ως γνωστόν θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου σε Κιάτο και Κόρινθο αντίστοιχα. Ο κ. Νανόπουλος ανακοίνωσε ουσιαστικά τη διακήρυξη του συνδυασμού του ΄ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ΄ αλλά και τα περισσότερα ονόματα που θα καταρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ανά τμήμα. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα 5,5 χρόνια διοίκησης του Επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι υπήρξε ανανέωση σε πρόσωπα και ένα σημαντικό έργο όσον αφορά στην εξυπηρέτηση και ενημέρωση των επιχειρήσεων του νομού. Έκανε έναν απολογισμό αυτών των 5,5 χρόνων της προεδρίας του στο τιμόνι του Επιμελητηρίου, αναφερόμενος στο παράρτημά του στο Κιάτο για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων της Δ. Κορινθίας, στην προβολή των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών μέσω των 5 συνεχόμενων Πανελλήνιων Εκθέσεων που έγιναν στην περιοχή μας, αλλά και τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε ανάλογες εκθέσεις ανά τη χώρα, σε σεμινάρια επιμόρφωσης και ενημέρωση επιχειρηματιών και υπαλλήλων επιχειρήσεων και σε αρκετά άλλα θέματα προς το συμφέρον των τοπικών επιχειρήσεων εν όψει και της δύσκολης οικονομικής περιόδου που πέρασε και περνά η χώρα και η τοπική αγορά. Παράλληλα μίλησε και για το πρόγραμμά του για τα επόμενα χρόνια…

Οι υποψήφιοι ανά τμήμα…
Ο κ. Νανόπουλος ανακοίνωσε (αλφαβητικά) και τους υποψήφιους του συνδυασμού του ανά τμήμα, ενώ υπολείπονται και άλλα 5 ονόματα τα οποία θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
Γ. Γκιούλης, Ευθ. Κανελλόπουλος, Σ. Κακούρης, Σ. Κουκουλάκης, Δ. Κουρούμπαλης, Γ. Κουτσοδήμος, Κυρ. Λέκκας, Ι. Μιχόπουλος, Β. Νανόπουλος, Ν. Παππαδάς, Δ. Πετρόπουλος, Κ. Σκούτης, Αν. Στρατής, Γιούλη Τζαναβάρα, Δ. Φλέσσας, Η. Κούρτας και Δ. Σκάζας.

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Μ. Βλάχου, Δ. Γέρου, Χ. Γεωργίου, Δ. Γιωτόπουλος, Γ. Δαλαμαρίνης, Ε. Δριτσόπουλος, Αθ. Κόρακας, Αν. Λάμπου, Μ. Λαμπράκη, Δ. Λάσκας, Αν. Μπάσδελης, Σπ. Παππάς – Μπίσδας, Π. Πιτσάκης, Χ. Πολύζου, Φ. Πρωτόπαππα, Δ. Σουφρίλας, Σ. Σπηλιωτακάρας, Μ. Ταουξίδη, Γ. Τζάφης και Ι. Χρυσικόπουλος.

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Α. Βαρβεράκης, Χ. Γιαννακούλης, Αθ. Γκιόκας, Χ. Γούλας, Σ. Δήμα – Ταγαρά, Λ. Δημητρόπουλος, Δ. Ζάρκος, Α. Καραχρήστου, Αν. Λιαμπότης, Π. Λουζιώτης, Μ. Μεζίνης, Δ. Μπατσούλη, Β. Παπανικολάου, Δ. Παπαχριστόπουλος, Χ. Πιέρρος, Γ. Σκεπετάρης, Βλ. Τσιώτος και Σ. Φραγκιάς.

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Μάρκελλος Παναγιώτης (Νότης)
READ MORE - Διακήρυξη συνδυασμού και ονόματα υποψηφίων ανακοίνωσε ο Β. Νανόπουλος

Άλλη μια διάκριση για μαθητές της Κορινθίας

Σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κος Χριστόφας Κομαΐτης αναφέρει τα εξής: «Μια ακόμη διάκριση για τους μαθητές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας. Μετά τις διακρίσεις στους διαγωνισμούς των Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Αρχαίων Ελληνικών έρχεται και το Πρόγραμμα Εuroscola.  Στο πλαίσιο του Προγράμματος Euroscola διεξήχθη διαγωνισμός για την επιλογή μαθητών με θέμα: «Η Συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη μείωση του Δημοκρατικού Ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Εκτός από το βαθμό της εργασίας – έκθεσης ελήφθησαν υπόψη η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας και η καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου. Μετά από το διαγωνισμό επιλέχτηκαν 8 μαθητές των σχολείων της Κορινθίας προκειμένου να συμμετάσχουν στην ημερίδα που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 24 Νοεμβρίου 2011 και να γνωρίσουν από κοντά το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, επιλέχτηκαν: 3 μαθήτριες και 1 μαθητής από το ΓΕΛ Ξυλοκάστρου, 1 μαθητής και 1 μαθήτρια από το 3ο ΓΕΛ Κορίνθου, 1 μαθήτρια από το 2ο ΓΕΛ Κιάτου και 1 μαθήτρια από το ΓΕΛ Βραχατίου. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της ελληνικής αποστολής θα καλυφθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι μαθητές θα συνοδεύονται από δύο καθηγητές μας. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα Euroscola στο Στρασβούργο και θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση».
READ MORE - Άλλη μια διάκριση για μαθητές της Κορινθίας

Κιβωτός των Παιδιών: Διευκρινίσεις για το κτίριο του ΄Χαμόγελου΄ στην Αρχαία Κόρινθο

Σε ανακοίνωσή της η ΄Κιβωτός των Παιδιών΄ αναφέρει τα εξής: «Επειδή πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσο στον τοπικό Τύπο όσο και σε κανάλια εθνικής εμβέλειας σχετικά με το θέμα της έξωσης του Χαμόγελου στην Αρχαία Κόρινθο, η «Κιβωτός των Παιδιών» επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής: Το 1996 ο Λέιφ Κρατζ, φιλέλληνας και φιλάνθρωπος αγόρασε με χρήματα του σουηδικού ιδρύματος «ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» δυο αγροτεμάχια στην Αρχαία Κόρινθο και με φροντίδα δική του και δαπάνη του ιδρύματος ανεγέρθηκαν κτίρια για φιλοξενία παιδιών, τα οποία αποπερατώθηκαν και εξοπλίστηκαν πλήρως το 2002. Με δική μας πρωτοβουλία ήλθαμε σε επαφή με το σύλλογο το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, προκειμένου να υπηρετήσουμε τους κοινούς μας σκοπούς δηλαδή την παροχή βοήθειας, στήριξης και φροντίδας σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Αυτή άλλωστε είναι κοινή πρακτική και του Διεθνούς Ιδρύματος ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, αφού σε όλες τις χώρες που το ίδρυμα έχει παρουσία και δράση συνεργάζεται με τοπικές οργανώσεις, με άριστα αποτελέσματα και χωρίς να έχει προκύψει ποτέ κανένα πρόβλημα. Το έτος 2002 παραχωρήσαμε στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ τη χρήση των κτιρίων καθώς και του εξοπλισμού τους, για τη φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο, για αόριστο χρόνο και χωρίς αντάλλαγμα υπογράφοντας σχετική σύμβαση χρησιδανείου. Τονίζουμε ότι έκτοτε και έως σήμερα το ΧΑΜΟΓΕΛΟ χρησιμοποιεί τα ανωτέρω οικήματα και τον εξοπλισμό αυτών για τη φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο, χωρίς η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ να έχει λάβει οιοδήποτε αντάλλαγμα, χρηματικό ή μη, άμεσα ή έμμεσα, είτε από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ είτε από οποιονδήποτε άλλο φορέα, για την παραχώρηση αυτή, η οποία είναι εντελώς δωρεάν, σύμφωνα με τη σύμβαση χρησιδανείου. Εξακολουθούμε δε έως και σήμερα να έχουμε ασφαλισμένα τα κτίρια αυτά για κινδύνους πυρκαγιάς και να καταβάλλουμε κανονικά το ασφάλιστρό τους, διότι αυτά αποτελούν ιδιοκτησία μας την οποία θέλουμε να διαφυλάξουμε. Τα μέλη μας δε, εμφορούμενα από πραγματική και ειλικρινή διάθεση προσφοράς, προσέφεραν εθελοντική εργασία στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ, προς όφελος και για χάριν των παιδιών που φιλοξενούνται στα οικήματα της Αρχαίας Κορίνθου. Το ΧΑΜΟΓΕΛΟ όμως αντί να συνεργαστεί μαζί μας για τους παραπάνω σκοπούς, χρησιμοποιεί τα κτίρια σαν κατά βούληση, σαν κύριός τους, χωρίς να μας επιτρέπει ούτε καν να τα επισκεφτούμε και με τις αυθαίρετες ενέργειές του συνεχώς μας εκθέτει ενώπιον των αρχών. Ενδεικτικό γεγονός συμπεριφοράς του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ που μας εξέθεσε στις αρχές ήταν το ότι το Δεκέμβριο του 2009 λάβαμε απο την δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσεις-Αποχέτευσης Κορίνθου δύο λογαριασμούς ύδρευσης για 13.834 και 7720€ χωρίς τους τόκους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν παλαιές οφειλές και οι οποίοι αφορούσαν τις συνδέσεις υδροδότησης των δύο χρησιδανεισμένων οικιών. Έτσι αποκαλύφθηκε ότι το ΧΑΜΟΓΕΛΟ όχι μόνο δεν φρόντισε να αλλάξει στο όνομά του τις συνδέσεις υδροδότησης των χρησιδανεισμένων ακινήτων αλλά ότι από την αρχή της σύμβασης χρησιδανείου , δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς ύδρευσης. Παρά τις διαμαρτυρίες μας, λάβαμε τον Μάρτιο του 2010 δύο νέους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ με ενσωματωμένα τα προηγούμενα ποσά, ύψους 14084 και 7970€, και τον Ιούνιο του 2010 δυο ακόμη παρόμοιους λογαριασμούς ύψους 14298 και 8124 € συνολικά 22422 €. Τελικά μάθαμε ότι ο Δήμος διέγραψε το χρέος, χωρίς όμως ποτέ να λάβουμε επίσημη ειδοποίηση για αυτό. Αν και η σύμβαση προβλέπει ρητά τη χορήγηση γραπτής άδειας του ιδιοκτήτη για οποιαδήποτε ενέργεια το ΧΑΜΟΓΕΛΟ χωρίς την άδειά μας, ούτε έστω ενημέρωσή μας αλλά και χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής, α. αντικατέστησε τις εσωτερικές θύρες στα ακίνητά μας, β. κατασκεύασε ψυκτικό θάλαμο, γ. προσπάθησε παράνομα να ηλεκτροδοτήσει όμορο ακίνητό του μέσω των δικών μας ακινήτων κ.α. Για το λόγο αυτό, επειδή δεν τηρούνται οι όροι της σύμβασης χρησιδανείου καταγγείλαμε προ πενταετίας τη σύμβαση αυτή και σήμερα διεκδικούμε δικαστικά τα ακίνητά μας, για να τα χρησιμοποιήσουμε οι ίδιοι για τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Επισημαίνουμε ότι κανένα παιδί δεν πρόκειται να «μείνει στο δρόμο», όπως μας κατηγορεί το ΧΑΜΟΓΕΛΟ, προκειμένου να συγκινήσει το κοινό αίσθημα. Αντίθετα η ΚΙΒΩΤΟΣ έχει και τα μέσα και τις υποδομές να φιλοξενήσει τα παιδιά, χωρίς να εκθέτει την προσωπικότητά τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για τα υπόλοιπα θα απαντήσει η δικαιοσύνη, το έργο της οποίας εμπιστευόμαστε απόλυτα και θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει προς το συμφέρον των παιδιών».
READ MORE - Κιβωτός των Παιδιών: Διευκρινίσεις για το κτίριο του ΄Χαμόγελου΄ στην Αρχαία Κόρινθο

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η διακοπείσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα το Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων  σε συνέχεια της από 31-10-2011 διακοπείσας συνεδρίασης, στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Λήψη ή μη Απόφασης για την αξιοποίηση της χρήσης του κολυμβητηρίου Λουτρακίου. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων - εξόδων δημοτικού προϋπολογισμού (γ’ τρίμηνο 2011).  Χορήγηση ή μη αδειών εμφιάλωσης & εμπορίας νερού, για το 2011. Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης προμήθειας τμηματικών προϋπολογισμών της υπ’ αριθ. 3/2011 μελέτης “Συντήρηση, επισκευή και προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα του Δήμου”. Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης προμήθειας 4ου & 6ου τμηματικού προϋπολογισμού της υπ’ αριθ. 18/2011 μελέτης “Προμήθεια οικοδομικών υλικών”. Καθορισμός ποσοστού αποζημίωσης εξόδων κίνησης των εισπρακτόρων του Δήμου μας. Λήψη Απόφασης περί επιβολής διοικητικού προστίμου στους παραβάτες του άρθρου 5 του Ν. 2323/95, όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει. Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους. Διάθεση πίστωσης για επιστροφή ποσού, λόγω οριστικής εκκαθάρισης οφειλών της ιδιοκτησίας (154) της υπ’ αριθ. 8/97 Πράξης Αναλογισμού. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 153/2011 Α.Δ.Σ. περί σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου και ΠΕΣΥΔΑΠ για παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών σχετικά με στείρωση και περίθαλψη αδέσποτων ζώων. Έγκριση - παραλαβή μελέτης “Ακτομηχανική μελέτη της παραλίας του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Θεοδώρων”. Έγκριση πίστωσης για ηλεκτροδότηση αναμεταδότη τηλεοπτικών καναλιών στον Σχίνο της Τοπικής Κοινότητας Πισίων. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
READ MORE - Συνεχίζεται τη Δευτέρα η διακοπείσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Στο «φουλ οι μηχανές» για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η μεγάλη πιθανότητα της προκήρυξης πρόωρων εκλογών μετά τις σημαντικές πολιτικές εξελίξεις που υπάρχουν στη χώρα ειδικά τις τελευταίες μέρες, έχουν προκαλέσει «αμόκ» στα κόμματα και στις κατά τόπους οργανώσεις τους με σκοπό να είναι έτοιμοι όσο γίνεται περισσότερο, ώστε σε περίπτωση έναρξης προεκλογικής περιόδου, να μπορούν πιο σύντομα να προχωρήσουν στις διαδικασίες ανάδειξης των υποψήφιων βουλευτών. Και στην Κορινθία έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διεργασίες, -έστω και χαλαρά ακόμα-, αν και το γενικότερο κλίμα δεν δίνει πολλά περιθώρια όπως φαίνεται για την επιλογή υποψηφίων…

Ελάχιστοι ζητούν να είναι υποψήφιοι…

Το γενικότερο κλίμα απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, των πολιτικών και της πολιτικής, έχει οδηγήσει στο γεγονός, ελάχιστα στελέχη από όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα, να θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση του κόμματος για μια επιλογή στο κομματικό εκλογικό ψηφοδέλτιο. Σίγουρα, μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να έχει το κυβερνών κόμμα, που σύμφωνα με όσα ακούγονται, θα «ψάχνει εναγωνίως» να βρει στελέχη και ενδιαφερόμενους για να θέσουν υποψηφιότητα σε μια εποχή που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταγράφει μεγάλη πτώση βάσει των δημοσκοπήσεων, αλλά και το κλίμα στην κοινωνία δεν είναι και το ιδανικότερο για μια περιοδεία. Ελάχιστοι «θα σωθούν» λένε οι πολίτες ακόμα και αυτοί που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, ενώ μάλλον αναμένεται να δεχτούν λιγότερες αντιδράσεις του κόσμου, μόνο όσοι θα είναι νέοι υποψήφιοι, νέα πρόσωπα, άφθαρτα που να μην έχουν αναμειχθεί ποτέ στο παρελθόν με την πολιτική…

READ MORE - Στο «φουλ οι μηχανές» για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων

΄ΕΠΙΔΗΜΙΑ΄ τα λουκέτα στην αγορά

Η ασφυκτική οικονομική πίεση και δυσπραγία στη χώρα και στην κοινωνία, αλλά και το ασαφές φορολογικό περιβάλλον που αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην αγορά, κάτι που έχει επισημανθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα, όχι μόνο από εκπροσώπους και φορείς του εμπορικού κόσμου, αλλά και αυτοδιοικητικά και πολιτικά πρόσωπα. Ήδη τα σημάδια είναι αποκαρδιωτικά για αρκετές περιοχές της Κορινθίας όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα ολοένα και μειώνεται, αφού δεν υπάρχει η ανάλογη αγοραστική κίνηση και ο κόσμος λόγω των μέτρων και της περικοπής μισθών και συντάξεων, αγοράζει με αυστηρό μέτρο ακόμα και τα απαραίτητα. Μόνο στο Κιάτο, το τρίτο τρίμηνο του 2011 έκλεισαν και έβαλαν «λουκέτο» ακόμα 10 καταστήματα, στην πλειοψηφία τους εμπορικά, αφού ο κόσμος δεν σκέφτεται να ντυθεί, αλλά κυρίως να εξοικονομήσει τα προς το ζην. Στο σοβαρό θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κιάτου Δ. Μαυρέας, τονίζοντας ότι αρκετοί ακόμα έμποροι της περιοχής δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και στα μεγάλα έξοδα και τις εισφορές.

Δ. Λάσκας: Τα καταστήματα δεν μπορούν να αντέξουν φόρους και εισφορές

«Η κατάσταση στην αγορά είναι πολύ δύσκολη. Ο κόσμος δεν ψωνίζει και ακόμα και για τα απαραίτητα, ξοδεύει όσο γίνεται λιγότερα. Τα καταστήματα δεν μπορούν να αντέξουν τη μεγάλη «επιδρομή» φόρων και εισφορών, με αποτέλεσμα αρκετοί επιχειρηματίες επί σειρά ετών, αρχικά να διώχνουν υπαλλήλους και μετέπειτα να κλείνουν τα μαγαζιά τους, αφού δεν αντέχουν άλλο. Δεν ξέρω που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση, πάντως, πρέπει άμεσα, -χθες αν είναι δυνατόν-, να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση της αγοράς και των μικρών επιχειρηματιών που «πνίγονται» και αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο». Το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου που έρχονται όλες αυτές οι εισφορές, θα είναι νομίζω «τρομακτικό»!

Δ. Μαυρέας: Τα μαγαζιά περνάνε δύσκολες μέρες

Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρέας τόνισε: «Τα μαγαζιά περνάνε δύσκολες μέρες, αφού δεν έχει δουλειά. Έχουν ήδη κλείσει αρκετά, ενώ το μέλλον προοιωνίζεται ακόμα πιο δυσοίωνο. Μόνο κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους έχουν κλείσει 10 περίπου καταστήματα στο Κιάτο –κυρίως εμπορικά-. Το ασαφές πολιτικό σκηνικό, οι μεγάλοι φόροι και τα χαράτσια, επηρεάζουν αρνητικά τη δουλειά των εμπόρων, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. οι πολίτες κάνουν περικοπές ακόμα και τα αναγκαία».

Εκλογές στις 22 Νοεμβρίου…

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου διεξάγονται εκλογές στον Εμπορικό σύλλογο Κιάτου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Ο νυν πρόεδρος Δ. Μαυρέας θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ το σημαντικό είναι η ομοψυχία που επικρατεί στιες τάξεις των εμπόρων οι οποίοι θα κατέβουν στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ο κ. Μαυρέας ζήτησε από τους συναδέλφους του να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.
READ MORE - ΄ΕΠΙΔΗΜΙΑ΄ τα λουκέτα στην αγορά

Γραμμή και για επιβάτες Κόρινθος – Ιταλία

Από την περασμένη Τρίτη 1η Νοεμβρίου η γραμμή Κόρινθος- Πάτρα - Κατάνια - Γένοβα, η οποία μέχρι τώρα εξυπηρετούσε μόνο τις εμπορευματικές μεταφορές, επεκτείνεται και στην εξυπηρέτηση επιβατών. Η γραμμή αυτή θα εξυπηρετεί­ται από το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Κατάνια» του Ομίλου Γκριμάλντι, το οποίο θα αναχωρεί από Κόρινθο κάθε Τρίτη στις 5 το απόγευμα και στις 11.30 το βράδυ από Πάτρα για Κατάνια. Το πλοίο, που κατασκευάστηκε το 2003 και μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 800 επιβάτες, έχει προγραμματιστεί να φτάνει στο λιμάνι της Σικελίας κάθε Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ και στις 12 θα ανα­χωρεί για Γένοβα. Σίγουρα μια σημαντική εξέλιξη για το λιμάνι και την πόλη της Κορίνθου, αφού κάτι τέτοιο, -απ΄  ευθείας επιβατική σύνδεση της πρωτεύουσας του νομού με την Ιταλία, συμβαίνει για πρώτη φορά. Μακάρι να υπάρξει ενδιαφέρον από πολίτες και των δύο περιοχών και να καρποφορήσει ευνοϊκά για όλες τις πλευρές…
READ MORE - Γραμμή και για επιβάτες Κόρινθος – Ιταλία

ΕΑΣ Νεμέας: Λυπηρό να υπάρχουν μόνο 4 υποψήφιοι στις εκλογές του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού

Τη λύπη και τον προβληματισμό του για όσα συμβαίνουν στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας  εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΑΣ στην περιοχή Γ. Γεωργούσης. Να σημειώσουμε ότι οι εκλογές στον Συνεταιρισμό έχουν οριστεί για την  προσεχή Κυριακή στις 11:00 το πρωί. Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργούσης ανέφερε:  «Οι  προσεχείς εκλογές του Οινοποιητικού  Συνεταιρισμού  Νεμέας είναι  ένα ζήτημα  που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά όσους ασχολούνται με τα κοινά και  κυρίως τους νέους παραγωγούς. Μας προβληματίζει καταρχήν το γεγονός πως  η παρούσα  Διοίκηση  αποφάσισε να μην συμμετάσχει. Γνώμη  μας είναι  πως με  βάση το υπόβαθρο  που τους δόθηκε, έκαναν το καλύτερο δυνατόν για να πετύχουν το έργο τους.  Καμία Διοίκηση δε  θέλει να  φαίνεται  αποτυχημένη στα μάτια του  κόσμου, γι' αυτό και  πρέπει  οι φωνές της  τοπικής  κοινωνίας, που μέσα  σε  καφενεία  και  λοιπές  παρέες  κρίνει αυστηρά  και κατασκευάζει  υπεύθυνους,  να γίνουν  ο  κινητήριος  μοχλός  για  περισσότερη  δράση  προς  όφελος του Συνεταιρισμού.  Αν  κάποιοι  δυσφημούν  και απαξιώνουν  εκλεγμένους  ανθρώπους  και τα έργα τους,  πρέπει  να οδηγηθούν στην  απομόνωση και  ενάντιά τους  να συστρατευθούν  νέοι συνεταιριστές  με  όραμα  και  πρωτοπόρες  ιδέες, που χωρίς  να  στοχεύουν  στην εκπλήρωση  προσωπικών συμφερόντων, θα οδηγήσουν τον Συνεταιρισμό στα σωστά μονοπάτια της εξέλιξης. Είναι  πολύ  λυπηρό μέσα  σε μία αγροτική  κοινωνία με  τόσους συνεταιριστές, να  υπάρχουν μόνο τέσσερις υποψήφιοι  για τη Διοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.  Αυτό που απευχόμαστε είναι να οδηγηθεί το θέμα σε Δικαστικές αρχές  που θα  ορίσουν μια Διοίκηση που δε θα εκφράζει την  κοινή  αγροτική βούληση. Επιβάλλεται  λοιπόν η όλη διαδικασία να διεξαχθεί με τη δέουσα  σοβαρότητα ώστε το αποτέλεσμα  να εξασφαλίσει την καλύτερη μελλοντική Διοίκηση του Οινοποιητικού και να επιτευχθούν οι μακροχρόνιοι  στόχοι που  θα ικανοποιούν απόλυτα την έννοια του Συνεταιρισμού. Κλείνοντας εκφράζουμε  την θέλησή μας  να σταθούμε  δίπλα σε όποια  καλοπροαίρετη σκέψη παρουσιαστεί  και με όλη μας τη δύναμη θα στηρίξουμε  ανθρώπους που έχουν πρόταση και  όραμα για τον  Οινοποιητικό Συνεταιρισμό».
READ MORE - ΕΑΣ Νεμέας: Λυπηρό να υπάρχουν μόνο 4 υποψήφιοι στις εκλογές του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού

«Βολές» κατά Λογοθέτη για τον Προαστιακό

Ευθεία «βολή» κατά του Δημάρχου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κ. Λογοθέτη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του συλλόγου για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι Δ. Καραπατάς. Η «επίθεση» έγινε γιατί, όπως υποστηρίζει ο κ. Καραπατάς, ο Δήμαρχος «προσπαθεί να οικοδομήσει ανάχωμα» κατά της έλευσης του Προαστιακού στην πόλη του Λουτρακίου, αναφέροντας ότι υπάρχει οικονομική δυστοκία για να μπορέσει να γίνει το έργο. Συγκεκριμένα ο κ. Καραπατάς ανέφερε: «Ο κ. Λογοθέτης προσπαθεί να οικοδομήσει ανάχωμα κατά του προαστιακού. Μιλάει για οικονομική δυστοκία για να γίνει το έργο. Υπάρχουν τρεις τουλάχιστον τρόποι χρηματοδότησης τους οποίους ήδη έχουμε αναφέρει: ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα «Γραμμή 700» και πολιτική βούληση μελετοκατασκευής μέσω του ΕΣΠΑ του έργου για την αναβάθμιση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής. Το θέμα εισέρχεται στο Περιφερειακό συμβούλιο, ενώ τις επόμενες μέρες θα ενημερωθεί σχετικά και ο Κορίνθιος υπουργός Π. Μπεγλίτης σε συνάντηση που θα έχουμε μαζί του. δεν θα αφήσουμε τον Δήμαρχο να βάζει εμπόδια με ανυπόστατα επιχειρήματα κατά του προαστιακού. Τον καλούμε να επιλέξει, ή την πλευρά των δημοτών, ή την πλευρά των συμφερόντων και της αδικίας. Υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Δ.Σ. και κυοφορείται δημοκρατική εκτροπή, το να μην την εφαρμόζει ο κ. Λογοθέτης».
READ MORE - «Βολές» κατά Λογοθέτη για τον Προαστιακό

Οι κρίσεις ήταν τακτικές, απαντά ο Π. Μπεγλίτης στις βολές για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι κρίσεις δεν ήταν έκτακτες, ήταν τακτικές και είχαν σχεδιαστεί από τις αρχές Οκτωβρίου, απάντησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στις αντιδράσεις για την αλλαγή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. «Για πρώτη φορά οι κρίσεις έγιναν με τον πιο αντικειμενικό, αξιολογικά, τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τα επιχειρησιακά προσόντα, τα επιτελικά προσόντα της νέας ηγεσίας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορηθεί η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι υπήρξε η παραμικρή υποψία κομματικής ευνοιοκρατίας, κομματικών επιλογών» υποστήριξε, σημειώνοντας: «Είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος στη θέση κάθε αρχηγού κλάδου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ήδη από τον Αύγουστο είχαν συμπληρώσει τον εκ του νόμου προβλεπόμενο χρόνο στη θέση». Ο κ. Μπεγλίτης είπε, επίσης, ότι οι κρίσεις θα μπορούσαν να γίνουν από τον Αύγουστο όμως μετατέθηκαν για αργότερα λόγω της κρίσης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.  Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «εξεπλάγην με την υποκρισία, με τη μικροπολιτική σκοπιμότητα που χαρακτηρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε σχέση με τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων», ενώ έκανε αναφορά στις κρίσεις που είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση, τον Αύγουστο του 2009, πριν τις εθνικές εκλογές. «Η ΝΔ θεωρεί ότι έχουμε ασθενή μνήμη» δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης, τονίζοντας ότι «με έναν ξαφνικό τρόπο, η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσα στον Αύγουστο, άλλαξε τη στρατιωτική ηγεσία. Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων έγιναν κρίσεις ξαφνικές μέσα στον Αύγουστο».  Τέλος, εξαπέλυσε βολές κατά της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Ντόρας Μπακογιάννη, λέγοντας ότι η προτροπή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια να μην υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για τις αλλαγές κινείται στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής.
READ MORE - Οι κρίσεις ήταν τακτικές, απαντά ο Π. Μπεγλίτης στις βολές για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας και δωρεάν σπιρομέτρηση στο Λουτράκι

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας στις 18/11/2011 ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας , Αλληλεγγύης & Παιδείας «ΜΕΡΙΜΝΑ»,  σε συνεργασία με την Πνευμονολόγο κ. Κατσιμπούλα Σοφία, διοργανώνουν έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας με ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ. Ο έλεγχος αφορά κυρίως άτομα που: Είναι καπνιστές άνω των 40 ετών και ανησυχούν για την πνευμονική λειτουργία τους. Η εξέταση διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου καθώς επίσης και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 και ώρες 12:00 – 15:00 στο Ιατρείο της ΜΕΡΙΜΝΑ - Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.  Ελ. Βενιζέλου 4 στο Λουτράκι. Η  Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μία προοδευτική νόσος των πνευμόνων, που οφείλεται στο κάπνισμα και συνήθως παραμένει αδιάγνωστη. Είναι η τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, το ευρύ κοινό, αλλά και πολλοί επαγγελματίες υγείας, αγνοούν τους κινδύνους και τη σοβαρότητα της...«σιωπηλής ασθένειας».O «κλασικός» τσιγαρόβηχας, η μικρή, αλλά καθημερινή παραγωγή πτυέλων των καπνιστών και το λαχάνιασμα, δεν είναι, τελικά τόσο «αθώα» συμπτώματα...
READ MORE - Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας και δωρεάν σπιρομέτρηση στο Λουτράκι

Αποχή των δικηγόρων Πέμπτη και Παρασκευή

Πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους για Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και Παρασκευή 4 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι όλης της χώρας. Η απόφαση για αποχή είχε ληφθεί κατά την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους που συνήλθαν στις 22 Οκτωβρίου 2011 στην Αθήνα. Παράλληλα, την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011, θα συνέλθει η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για να αποφασίσει εάν θα συνεχιστούν ή όχι οι απεργιακές κινητοποιήσεις της δικηγορικής κοινότητας. Να σημειωθεί ότι στη 48ωεη αποχή που αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων, συμμετέχει και ο Δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες σχεδόν οι δίκες που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο θα αναβληθούν. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για αρκετά θέματα με πιο πρόσφατο, την παράδοση δικαστικής ύλης σε συμβολαιογράφους, κάτι για το οποίο έχουν βάλει «κόκκινο πανί» και δεν κάνουν πίσω μέχρι να αποσυρθεί και να μην γίνει νόμος του κράτους…
READ MORE - Αποχή των δικηγόρων Πέμπτη και Παρασκευή

΄Για πάντα -4ever΄ στο θέατρο Περιγιαλίου

Tο έργο του Γ.Ηλιόπουλου “Για πάντα-4ever”,θα παρουσιάσει στο θέατρο Περιγιαλίου η θεατρική ομάδα «Νήμα». Οι παραστάσεις θα δοθούν την Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ. «Μπορεί η αγάπη να κρατήσει Για Πάντα;»…’ Ένα ζευγάρι σ΄ένα δωμάτιο ξενοδοχείου…..μια καταιγίδα σ΄ένα νησί.. .μια σαρκοβόρα νύχτα…. Ο Νίκος Αρβανίτης και η Ντίνα Αβαγιανού, πρώτοι διδάξαντες του έργου, και βραβευμένοι με έπαινο το 2005, για την ερμηνεία τους στο έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου ‘Γ ΙΑ ΠΑΝΤΑ – 4 EVER’, έρχονται με τους ίδιους
συνεργάτες (σκηνοθεσία Βαρβάρα Δούκα -σκηνικά κοστούμια Kων/νος Zαμάνης, μουσική επιμέλεια Κώστας Μπόρσης στο Θεατρο Περιγιαλίου την Δευτέρα και Τρίτη 14&15 Νοεμβρίου. Το θεατρικό έργο του Γ.Ηλιόπουλου ‘ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ – 4EVER’ πρωτοανέβηκε με αφορμή τους Α΄ Θεατρικούς Αγώνες Νέων Δημιουργών στο Θέατρο Ιλίσσια - Βολανάκης τον Ιούνιο του 2004 , όπου απέσπασε το Α’ Βραβείο Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Εργου και Καλύτερης Παράστασης, καθώς και
ειδική μνεία για τους ηθοποιούς. Επαναλήφθηκε με εξαιρετική επιτυχία, την επόμενη χρονιά σε μία σειρά παραστάσεων στο ίδιο θέατρο και γνώρισε επιτυχημένα ανεβάσματα εδώ και στο εξωτερικό (Αγγλία-Γερμανία)και γυρίστηκε για την ελληνική τηλεόραση. Χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς σαν « η ελληνική Βιρτζίνια Γουλφ», και έκτοτε παίχτηκε σε αρκετές παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στην ελληνική τηλεόραση .
READ MORE - ΄Για πάντα -4ever΄ στο θέατρο Περιγιαλίου

Αντίθετος ο Ν. Πετρόπουλος με το χαράτσι της ΔΕΗ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Υπάρχουν οικογένειες στην Κορινθία που δεν έχουν να ψωνίσουν τα απαραίτητα, ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη διάταξη

Αντίθετος με το χαράτσι που πρέπει να πληρωθεί μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ εμφανίστηκε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας Ν. Πετρόπουλος, αναφέροντας ότι η ανεργία έχει «χτυπήσει κόκκινο» και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία. Υπάρχουν οικογένειες στην Κορινθία που δεν έχουν να ψωνίσουν ούτε τα απαραίτητα, ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη διάταξη. Ουσιαστικά ο κ. Πετρόπουλος διαχώρισε τη θέση του από την κυβερνητική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέροντας ότι εν μέσω κρίσης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας δεν μπορεί να ζητούν από τους πολίτες να πληρωθεί χαράτσι για τα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μίλησε για πολίτες που περνούν οικονομικά δύσκολες μέρες και θεώρησε απαράδεκτη τη συγκεκριμένη διάταξη…
READ MORE - Αντίθετος ο Ν. Πετρόπουλος με το χαράτσι της ΔΕΗ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πολιτικός «σεισμός» μετά την απόφαση Παπανδρέου για το δημοψήφισμα

Ραγδαίες είναι από το πρωί οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Μια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί, ενώ ακούγονται φήμες και για άλλους βουλευτές που θα ακολουθήσουν. 'Ήδη πολιτική παρέμβαση έκανε και η Βάσω Παπανδρέου, η οποία ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η θέση αυτή της Βάσως Παπανδρέου σημαίνει πιθανότατα ότι αν φτάσουμε στην Παρασκευή η ίδια δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Με τη σειρά της η Εύα Καϊλή ζήτησε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με άλλο Πρωθυπουργό.  Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο και κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα που θα οδηγηθούμε. Σε μια κυβέρνηση η οποία χάνει την πλειοψηφία και παραιτείται προκηρύσσοντας εκλογές; Ή σε μια κυβέρνηση η οποία χάνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκαλείται η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται νέος πρωθυπουργός;

Το χρονικό


Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται γιατί διαφωνεί με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού. Δήλωσε ωστόσο, ότι θα παραμείνει βουλευτής τιμώντας την ψήφο του ελληνικού λαού. Λίγη ώρα αργότερα η Βάσω Παπανδρέου, δήλωσε: "Η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία. Καλώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με στόχο την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.


Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο…

Σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μετατράπηκε η κυβερνητική σύσκεψη που ήταν να  πραγματοποιηθεί στις 18:00  το απόγευμα, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις δηλώσεις βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, της τελευταίας στιγμής αναμενόταν να υποβληθεί ακόμα και η παραίτηση της κυβέρνησης.

Π. Μπεγλίτης: Nα αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του
Το μείζον ερώτημα είναι αν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αναλαμβάνουν τις εθνικές τους ευθύνες για την υπέρβαση της κρίσης. Με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη στις 26 Οκτωβρίου, τη δανειακή σύμβαση και το σύνολο των υποχρεώσεων που θα συνδεθούν με τη δανεική σύμβαση, εάν θέλουμε να προχωρήσουμε ή αν οι πολιτικές δυνάμεις έχουν κάποιον άλλο δρόμο, κάποια άλλη εναλλακτική προσέγγιση. Ο ελληνικός λαός οφείλει κι αυτός ν’ αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών.  Πώς θέλει να συνεχίσει η χώρα την πορεία της, πώς θέλει να κυβερνηθεί, ποιες στρατηγικές επιλογές θα πρέπει να ληφθούν την επόμενη περίοδο για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση, να οικοδομήσει ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, να πορευθεί ισότιμα στο πλαίσιο της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα ήρθε η ώρα των ευθυνών για όλους.

Κ. Κόλλιας: Τζογάρει με το μέλλον της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός

Δεν υπάρχουν λέξεις ικανές να περιγράψουν τις ζογκλερικές κινήσεις ενός Πρωθυπουργού, ο οποίος στην προσπάθειά του να μην χάσει την εξουσία, έχει χάσει όχι μόνο κάθε πολιτικό έλεγχο, αλλά και κάθε αυτοέλεγχο. Κάθε εβδομάδα βγάζει έναν άσσο από το μανίκι, σε μια παρτίδα όπου το διακύβευμα είναι το μέλλον της Ελλάδας.  Τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όσο πρωτοφανή και αν είναι, δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτε άλλο από τη συνέχιση των πολιτικών ακροβατισμών στους οποίους επιδίδεται η Κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια. Το βράδυ της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε τον «κυρίαρχο λαό». Και τον θυμήθηκε για να του θέσει απ’ ευθείας ένα από τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει διαρκώς στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Βεβαίως, το πρώτο ερώτημα είναι ποιο θα είναι το ερώτημα. Κυβερνητικοί κύκλοι πλάθουν ήδη το δίλημμα: κύρωση της πολιτικής μας ή έξοδος από το ευρώ. Αυτός είναι ο εκβιασμός. Και δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης στην κρίση του ελληνικού λαού. Είναι θέμα ανευθυνότητας εκ μέρους του κυρίου Παπανδρέου, ο οποίος παίζει κορώνα-γράμματα την θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας τον πολίτη να διαλέξει ανάμεσα στην αγανάκτησή του και στο φόβο της χρεοκοπίας. Ελπίζω ότι όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ώστε να μην χρειαστεί η Ελλάδα να πιει το πικρό ποτήρι της απομόνωσης.»

Ν. Πετρόπουλος:
Ο λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει

Ο Πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα και είναι δική του ευθύνη, ανέφερε ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας Ν. Πετρόπουλος.  Ο ίδιος δήλωσε ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ο λαός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την παρατεταμένη προεκλογική, θα έλεγε κανείς περίοδο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου που ίσως κάνει κακό στη χώρα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι κανείς ακόμα δεν ξέρει τα ερωτήματα που θα τεθούν στους πολίτες, καθώς και τους όρους διεξαγωγής του, αναφέροντας ότι ο Πρωθυπουργός θα «μετρήσει» τις εξελίξεις και θα πάρει τις αποφάσεις του. Ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι περίμενε από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεννόηση και συναίνεση.

READ MORE - ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σωρεία διαρρήξεων στον Κόρφο

Δεκάδες διαρρήξεις και μάλιστα θρασύτατων δραστών που δεν φάνηκε να τους πτοεί τίποτα, σημειώθηκαν στην περιοχή του Κόρφου. Πολλοί ήταν οι κάτοικοι της περιοχής που διαπίστωσαν ότι τα σπίτια τους είχαν παραβιαστεί και έλειπαν διάφορα αντικείμενα και πολύτιμα είδη. Συγκεκριμένα σε δρόμο στην περιοχή Κιάφα Κόρφου, τα περισσότερα σπίτια έχουν παραβιαστεί και οι δράστες που πιθανότατα πρόκειται για τα ίδια άτομα, έχουν «σηκώσει» οτιδήποτε υπήρχε μέσα σ΄ αυτά και ήταν κάποιας αξίας. Η αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί από τους κατοίκους και διεξάγει έρευνες στην ευρύτερη περιοχή. Οι πληροφορίες λένε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και ευρύτερα στην περιοχή του Κόρφου οι διαρρήξεις τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Αποτέλεσμα αυτού είναι, οι πολίτες να αισθάνονται απροστάτευτοι αφού στην περιοχή δεν υπάρχει καν αστυνομικός σταθμός. Οι ευθύνες βέβαια βαρύνουν και την ίδια την Πολιτεία με την κατάργηση πολλών αστυνομικών τμημάτων και τις μεγάλες περικοπές τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικά μέσα που επιτρέπουν –δυστυχώς- την ασύδοτη αυτή δράση κακοποιών στοιχείων.
READ MORE - Σωρεία διαρρήξεων στον Κόρφο

Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και η διαχείριση απορριμμάτων απασχόλησαν το Δ.Σ. Λουτρακίου

Συνεδρίασε τη Δευτέρα το απόγευμα το Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν εκτός ημερήσιας διάταξης το Σώμα, ήταν η ένταξη του Δήμου σε πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Δήμου. Η μειοψηφία αντέδρασε λέγοντας ότι το θέμα δεν έπρεπε να έρθει στις 31/10/11 προς συζήτηση και απόφαση, αλλά νωρίτερα. Η πλειοψηφία απάντησε ότι δεν πρόκειται να λάβει κανείς υπόψη το χρόνο κατάθεσης της αίτησης, αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή και τη σοβαρότητά του, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν τεθεί. Ομόφωνα εγκρίθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου και η επάρκειά του. Για το θέμα του κολυμβητηρίου η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω αποχώρησης της πρακτικογράφου και θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση μαζί με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης που δεν συζητήθηκαν, πιθανότατα αύριο Πέμπτη.
READ MORE - Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και η διαχείριση απορριμμάτων απασχόλησαν το Δ.Σ. Λουτρακίου