΄ΕΠΙΔΗΜΙΑ΄ τα λουκέτα στην αγορά

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η ασφυκτική οικονομική πίεση και δυσπραγία στη χώρα και στην κοινωνία, αλλά και το ασαφές φορολογικό περιβάλλον που αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην αγορά, κάτι που έχει επισημανθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα, όχι μόνο από εκπροσώπους και φορείς του εμπορικού κόσμου, αλλά και αυτοδιοικητικά και πολιτικά πρόσωπα. Ήδη τα σημάδια είναι αποκαρδιωτικά για αρκετές περιοχές της Κορινθίας όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα ολοένα και μειώνεται, αφού δεν υπάρχει η ανάλογη αγοραστική κίνηση και ο κόσμος λόγω των μέτρων και της περικοπής μισθών και συντάξεων, αγοράζει με αυστηρό μέτρο ακόμα και τα απαραίτητα. Μόνο στο Κιάτο, το τρίτο τρίμηνο του 2011 έκλεισαν και έβαλαν «λουκέτο» ακόμα 10 καταστήματα, στην πλειοψηφία τους εμπορικά, αφού ο κόσμος δεν σκέφτεται να ντυθεί, αλλά κυρίως να εξοικονομήσει τα προς το ζην. Στο σοβαρό θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κιάτου Δ. Μαυρέας, τονίζοντας ότι αρκετοί ακόμα έμποροι της περιοχής δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και στα μεγάλα έξοδα και τις εισφορές.

Δ. Λάσκας: Τα καταστήματα δεν μπορούν να αντέξουν φόρους και εισφορές

«Η κατάσταση στην αγορά είναι πολύ δύσκολη. Ο κόσμος δεν ψωνίζει και ακόμα και για τα απαραίτητα, ξοδεύει όσο γίνεται λιγότερα. Τα καταστήματα δεν μπορούν να αντέξουν τη μεγάλη «επιδρομή» φόρων και εισφορών, με αποτέλεσμα αρκετοί επιχειρηματίες επί σειρά ετών, αρχικά να διώχνουν υπαλλήλους και μετέπειτα να κλείνουν τα μαγαζιά τους, αφού δεν αντέχουν άλλο. Δεν ξέρω που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση, πάντως, πρέπει άμεσα, -χθες αν είναι δυνατόν-, να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση της αγοράς και των μικρών επιχειρηματιών που «πνίγονται» και αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο». Το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου που έρχονται όλες αυτές οι εισφορές, θα είναι νομίζω «τρομακτικό»!

Δ. Μαυρέας: Τα μαγαζιά περνάνε δύσκολες μέρες

Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρέας τόνισε: «Τα μαγαζιά περνάνε δύσκολες μέρες, αφού δεν έχει δουλειά. Έχουν ήδη κλείσει αρκετά, ενώ το μέλλον προοιωνίζεται ακόμα πιο δυσοίωνο. Μόνο κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους έχουν κλείσει 10 περίπου καταστήματα στο Κιάτο –κυρίως εμπορικά-. Το ασαφές πολιτικό σκηνικό, οι μεγάλοι φόροι και τα χαράτσια, επηρεάζουν αρνητικά τη δουλειά των εμπόρων, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. οι πολίτες κάνουν περικοπές ακόμα και τα αναγκαία».

Εκλογές στις 22 Νοεμβρίου…

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου διεξάγονται εκλογές στον Εμπορικό σύλλογο Κιάτου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Ο νυν πρόεδρος Δ. Μαυρέας θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ το σημαντικό είναι η ομοψυχία που επικρατεί στιες τάξεις των εμπόρων οι οποίοι θα κατέβουν στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ο κ. Μαυρέας ζήτησε από τους συναδέλφους του να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.