Ν. Σταυρέλης: 26η Δέσμευση: Η Κλένια αξίζει της προσοχής του Δήμου Κορινθίων

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

 


Σε ανακοίνωση του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ", αναφέρονται τα εξής:

"Τρεις βασικές δράσεις για έργα αναγκαία για τους κατοίκους της Κλένιας δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε την επόμενη πενταετία, πέραν των πολλών άλλων δράσεων έργων και καθημερινότητας.

1. Αποχετευτικό λυμάτων και άρδευση από το νερό του βιολογικού καθαρισμού

2. Ανάπλαση κεντρικής πλατείας με αρχιτεκτονική μελέτη

3. Κατασκευή πολιτιστικού κέντρου

Άλλες δράσεις και έργα καθημερινότητας:

-Ασφαλτοστρώσεις και χαλικοστρώσεις αγροτικών δρόμων τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων ετησίως.

-Επέκταση Αποχετευτικού ομβρίων στη είσοδο του χωριού με κατασκευή πεζοδρομίων με φωτισμό.

-Ανακατασκευή αθλητικών έργων με γήπεδο 5χ5, βελτίωση γηπέδων μπάσκετ και τένις και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου παιδικής χαράς.

-Αξιοποίηση του υπαίθριου θεάτρου στη θέση Πλάτανος με χώρο στάθμευσης και αποδυτήρια, τουαλέτες κλπ.

-Τοποθέτηση πινακίδων ονοματοδοσίας στους δρόμους του χωριού και των οικισμών

-Ανάδειξη σπηλαίου Κλένιας".

READ MORE - Ν. Σταυρέλης: 26η Δέσμευση: Η Κλένια αξίζει της προσοχής του Δήμου Κορινθίων

Β. Νανόπουλος: Συνεχίζουμε την ουσιαστική ανανέωση στη "Συμμαχία Πολιτών"

 


Σε ανακοίνωση της "Συμμαχίας Πολιτών" του Δήμου Κορινθίων αναφέρονται: "4 ακόμα Κορίνθιοι, υποψήφιοι με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ στις προσεχείς εκλογές. Η παράταξη του Δημάρχου Κορινθίων συνεχίζει την ουσιαστική ανανέωση που η κοινωνία έθεσε ως επιτακτική ανάγκη, συνεχίζει να πορεύεται προς την κάλπη του Οκτώβρη έχοντας ως στόχο την παρουσίαση ενός συνδυασμού με γνώσεις, ικανότητα, εμπειρία και φιλοσοφία αλλαγής, συνδυασμού που θα ολοκληρώσει όσα έχουν προετοιμαστεί στην τρέχουσα θητεία, την αλλαγή που το 2019 δεσμεύτηκε στους πολίτες ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Οι υποψήφιοι που ανακοινώνονται είναι:

Αρβανίτης Πέτρος

Ο Πέτρος είναι άνθρωπος του μόχθου και της προκοπής. Βιοπαλαιστής, έχει από μικρός αγωνιστεί για να πετύχει όσα σήμερα έχει πετύχει και δηλώνει υπερήφανος γι΄αυτό. Με αγνά αισθήματα για τους ανθρώπους και τον τόπο του, το Περιγιάλι, θέτει υποψηφιότητα με τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για να φανεί χρήσιμος στο χωριό του και στους συγχωριανούς του. Με τα κοινά ασχολείται από μικρός.

Ήταν μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου αλλά και ενεργός στον Αθλητικό Σύλλογο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Περιγιαλίου. Πάντα παρών σε όλες τις κοινωνικές δράσεις πλέον, με την υποψηφιότητα του, επίσημα ζητά από τους συγχωριανούς του την στήριξη τους ώστε να μπορέσει να κάνει περισσότερα από μια θέση ευθύνης στο δήμο Κορινθίων.

Σούκουλη Ελένη

Πτυχιούχος λογίστρια, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα. Κάτοικος Κορίνθου με καταγωγή από τον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας. Εκλεγμένη παλαιότερα ως πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου του Αγίου Ιωάννη και τώρα ως ταμίας. Είναι έγγαμη μητέρα με δύο παιδιά.

Μαγκάβαλης Βασίλης

Ο Βασίλης είναι εκλεγμένος Πρόεδρος στην κοινότητα Γαλατακίου. Μόνιμος κάτοικος Αλμυρής, παντρεμένος με 2 παιδιά, εργάζεται ως ψυκτικός. Είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης Γαλατακίου ενώ έχει υπάρξει μέλος στον πολιτιστικό σύλλογο Αλμυρής, πρόεδρος για 2 θητείες στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αλμυρής. Αντιπρόεδρος στον σύλλογο Γονέων Ισθμίας, είναι μέλος και εθελοντής στον ΣΠΑΡΤΑΘΟ, ιδρυτικό μέλος του σωματείου ψυκτικών Κορινθίας.

 

Εγγλέζος Δημήτριος του Γεωργίου και της Μαργαρίτας, το γένος Βορτελίνου. Βιοχημικος - Φυσιολόγος

READ MORE - Β. Νανόπουλος: Συνεχίζουμε την ουσιαστική ανανέωση στη "Συμμαχία Πολιτών"

Κώστας Φρούσιος: Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση του Δήμου σε όλους τους τομείς

 


Σε συνέντευξή του ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Νεμέας με τον συνδυασμό "Συνεργασία Πολιτών Νεμέας" κ. Κ. Φρούσιος, μεταξύ των άλλων σημείωσε:

"Ως Δημοτική Αρχή εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις από σημαντικά προγράμματα, με σκοπό τη βελτίωση του Δήμου μας σε όλους τους τομείς.

Μέσω των προγραμμάτων:

"Αντώνης Τρίτσης"

"Αγροτικής Ανάπτυξης"

Του "Ταμείου Ανάκαμψης"

Του "Πράσινου Ταμείου"

και του προγράμματος: "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)"

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και για την επόμενη 4ετια.

Έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη μας και στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές" ...

READ MORE - Κώστας Φρούσιος: Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση του Δήμου σε όλους τους τομείς

Σε επιφυλακή οι αρχές - Πολλές φωτιές από κεραυνούς σήμερα

 


Φωτιές από κεραυνούς καταγράφονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για το φαινόμενο που ονομάζεται «ξηρή καταιγίδα», δηλαδή κεραυνική δραστηριότητα με ελάχιστη ή καθόλου βροχή.

Ήδη έξι εστίες ξέσπασαν στο περιαστικό πράσινο της Βάρης, με τον δήμαρχο της περιοχής, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, να κάνει λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο, καθώς 270 κεραυνοί έπεσαν σε διάστημα μίας ώρας.

Πυρκαγιά με πολλαπλές εστίες λόγω κεραυνικής δραστηριότητας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξέσπασε και στο Γραμματικό. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Αλλά και στην Άνδρο φωτιές καίνε σε δύο περιοχές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πυρκαγιές ξέσπασαν λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που εκδηλώθηκε το πρωί.

READ MORE - Σε επιφυλακή οι αρχές - Πολλές φωτιές από κεραυνούς σήμερα

Είδαν γυμνό «λυκάνθρωπο» στα βουνά- Φωτογραφία ντοκουμέντο

 


Μία απίστευτη φωτογραφία ντοκουμέντο – και την ιστορία που τη συνοδεύει – δημοσίευσαν οι Times.
Δύο πεζοπόροι στα βουνά της Γερμανίας εντόπισαν και φωτογράφισαν έναν γυμνό άνδρα, καλυμμένο ολόκληρο με τρίχες, με ένα δόρυ στα χέρια, να κάθεται σαν πρωτόγονος στα ερείπια ενός κάστρου κοντά στο Blankenburg, στην πολιτεία της Σαξονίας-Άνχαλτ.
Πιθανότατα πρόκειται για τον «λυκάνθρωπο» του Harz, έναν άνδρα που λέγεται ότι ζει μόνος στα βουνά και τα δάση της περιοχής για χρόνια.
Σύμφωνα με το ζευγάρι των πεζοπόρων που τον φωτογράφισαν, ο άνδρας είναι περίπου 40 ετών, βγήκε από μια σπηλιά με άμμο και έμοιαζε σαν άνθρωπος της λίθινης εποχής.

READ MORE - Είδαν γυμνό «λυκάνθρωπο» στα βουνά- Φωτογραφία ντοκουμέντο

Πυρκαγιά και εκρήξεις τώρα στο KALLAS BEACH στο Λέχαιο

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023



Στις φλόγες έχει τυλιχτεί το ξενοδοχείο KALLAS BEACH στην παραλία Λεχαίου εδώ και μερικά λεπτά. 

Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και ότι ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις, πιθανόν από φιάλες προπανίου που υπάρχουν στην κουζίνα του ξενοδοχείου.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή και καταβάλλουν προσπάθειες να σβήσουν τη φωτιά.... 

READ MORE - Πυρκαγιά και εκρήξεις τώρα στο KALLAS BEACH στο Λέχαιο

Φωτιά τώρα στο Δίστομο - Συναγερμός στην πυροσβεστική

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

 


Φωτιά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Στείριο Διστόμου Βοιωτίας, γεγονός που έχει προκαλέσει την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, ενώ συνδρομή από αέρος παρέχει και 1 ελικόπτερο της υπηρεσίας.

READ MORE - Φωτιά τώρα στο Δίστομο - Συναγερμός στην πυροσβεστική

Νύχτα αγωνίας στην Αττική – Κάηκαν σπίτια, μπαράζ εκκενώσεων, απειλείται η Πάρνηθα

 


Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται, για ακόμα μία φορά, η Δυτική Αττική, με τους κατοίκους της Φυλής και του Ασπροπύργου να ζουν εφιαλτικές στιγμές και τη νύχτα να αναμένεται πολύ δύσκολη.

Οι εικόνες από τη Φυλή είναι συγκλονιστικές, ενώ ακούγονταν και εκρήξεις. Σπίτια και αγροτοδασικές εκτάσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες, κάτοικοι και ζώα έτρεχαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, ενώ γύρω τους η πύρινη λαίλαπα κατάπινε τα πάντα στο διάβα της.

READ MORE - Νύχτα αγωνίας στην Αττική – Κάηκαν σπίτια, μπαράζ εκκενώσεων, απειλείται η Πάρνηθα

Γ. Παλυβός: Για εμάς που θέλουμε μια 𝙉𝙀𝘼 𝙉𝙀𝙈𝙀𝘼.... Στη «ΔΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ»

 


Σε ανάρτηση του υποψηφίου Δημάρχου Νεμέας Γ. Παλυβού και του συνδυασμού "ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΝΕΜΕΑ", σημειώνονται τα εξής:

Για εμάς που θέλουμε μια 𝙉𝙀𝘼 𝙉𝙀𝙈𝙀𝘼,

Στη «ΔΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ»

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

✔Δημιουργία ειδικού ιστότοπου και σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συνεχή ανανέωση για την προβολή των τοπικών προϊόντων, της γαστρονομίας, του πολιτισμού, των δράσεων και των εκδηλώσεων όλου του Δήμου μας.

✔Προσπάθεια συνεργασίας με τους δήμους Κορινθίων, Άργους - Μυκηνών και Επιδαύρου με σκοπό την ενοποίηση των τεσσάρων μεγάλων Αρχαιολογικών χώρων της Βόρειας Πελοποννήσου με σκοπό την ενδυνάμωση του δικού μας Αρχαιολογικού χώρου και άλλων πολλών.

✔Δημιουργία υπαίθριου ζωντανού Μουσείου αμπέλου με φύτευση δεκάδων γηγενών ποικιλιών αμπέλου που θα αποτελέσει έναν χώρο ξενάγησης στον αμπελουργικό χάρτη της Πελοποννήσου.

✔Δημιουργία υπαίθριου ανοικτού θεάτρου στο Κούχι.

✔Εκμετάλλευση των σπηλαίων στο λόφο Τεμπέ της Αρχαίας Νεμέας και εγκατάσταση Λιονταριού που θα φαίνεται από την εθνική οδό και θα αποτελεί σημείο αναφοράς στον ιστορικό αυτό τόπο της μυθολογίας σύμφωνα με την οποία ο Ηρακλής αντιμετώπισε το λιοντάρι της Νεμέας κατά τον πρώτο του άθλο.

✔Αποκατάσταση δρόμου που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία στο Πετρί.

✔Συντήρηση και αποκατάσταση του δρόμου προς το ναό του Ηρακλή στις Αρχαίες Κλεωνές.

✔Συντήρηση και επέκταση των Δρόμων Κρασιού. Βοήθεια και συντήρηση των πινακίδων, όπου απαιτείται.

✔Αποκατάσταση και ανακατασκευή τουλάχιστον ενός νερόμυλου από τους εγκαταλελειμμένους που υπάρχουν στο Δήμο, ώστε να ενταχθεί στο γενικό πρόγραμμα τουρισμού.

✔Ανακαίνιση ξενώνα Λεοντίου.

✔Ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου και ένταξή του στα σημεία πολιτισμικού ενδιαφέροντος του Δήμου.

✔Χρηματοδότηση και φιλοξενία δημοσιογραφικών αποστολών στη Νεμέα για την προβολή και διεύρυνση της φήμης της.

✔Δημιουργία επισκέψιμης διαδρομής (αμπελώνες, ιστορικά σημεία της περιοχής κλπ) και αγορά τουριστικού οχήματος για την ανάδειξη αυτής, με προτεραιότητα τα χωριά μας.

✔Εγκατάσταση συστήματος με την ονομασία «VISIT NEMEA» σε χώρους ενδιαφέροντος όμορων δήμων (αρχαιολογικούς χώρους, Αρχ. Κόρινθος, Μυκήνες, Επίδαυρος, πλατεία Ναυπλίου, παραλία Κορίνθου, Λουτρακίου ακόμα και στην Αθήνα).

✔Καλύτερη μελέτη και επεξεργασία των εκδηλώσεων του καλοκαιριού ώστε να είναι στοχευμένες και με μεγαλύτερη απήχηση για να μην συμβαίνει αυτό που βλέπουμε όλοι μας να συμβαίνει σε κάθε εκδήλωση του Δήμου με άδεια πλατεία, άδεια καθίσματα και χρήματα πεταμένα.

✔Αμέριστη υποστήριξη σε όλες τις ομάδες που παράγουν πολιτισμό στο Δήμο μας. Συλλόγους, θεατρικές ομάδες, χορωδία κλπ.".

 

READ MORE - Γ. Παλυβός: Για εμάς που θέλουμε μια 𝙉𝙀𝘼 𝙉𝙀𝙈𝙀𝘼.... Στη «ΔΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ»

Ν. Σταυρέλης: 23η Προγραμματική δέσμευση για ίδρυση Καλλιτεχνικού σχολείου στην Κόρινθο

 


Σε ανακοίνωση της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του υποψηφίου Δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη αναφέρονται τα εξής:

"Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε στην Κόρινθο Καλλιτεχνικό Σχολείο

(γυμνάσιο-λύκειο) , σύμφωνα με το Νόμο 3194/2003, ΦΕΚ 267/τ.Α/ 20-11-2003.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο παράλληλα με την γενική παιδεία έχει σκοπό την εξοικείωση, ενθάρρυνση και υποστήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις τέχνες καθώς και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους στις κατευθύνσεις: Εικαστικών Τεχνών, Θεάτρου-Κινηματογράφου και Χορού .


Κατεύθυνση εικαστικών τεχνών

Στην κατεύθυνση αυτή επιδιώκεται η ενίσχυση της δημιουργικότητας, της έκφρασης και του πειραματισμού με χρήση ποικίλων υλικών και μέσων. Στα εργαστήρια του σχολείου οι καλλιτέχνες-εκπαιδευτικοί εξοικειώνουν τους μαθητές με τις αισθητικές αξίες της τέχνης, ενισχύουν την ικανότητα τους να προσεγγίζουν το φυσικό ή δομημένο περιβάλλον, να διερωτώνται και να αναπτύσσουν κριτική στάση.

Κατεύθυνση θεάτρου - κινηματογράφου

Οι μαθητές διδάσκονται υποκριτική, φωνητική, βασικές αρχές σκηνοθεσίας, κινηματογραφικής τεχνολογίας-μοντάζ και computer animation. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην επίτευξη αρμονικής σχέσης με το σώμα, το οποίο ως εργαλείο συνειδητοποίησης θα αποτελέσει στη συνέχεια μέσο σπουδής και έκφρασης αισθήσεων, ψυχικών καταστάσεων, ερμηνευτικών προσεγγίσεων διαφόρων ρόλων.

Κατεύθυνση χορού

Tα μαθήματα αφορούν σε βασικές ασκήσεις διδασκαλίας κλασικού μπαλέτου, μοντέρνου και παραδοσιακού χορού. Σταδιακά οι μαθητές, μέσω μεθοδευμένων ασκήσεων, οδηγούνται σε δραματουργική επεξεργασία ενός έργου, αποκτώντας βιωματική εξοικείωση με το ρυθμό, τα μουσικά μέτρα, τις αξίες, καθώς και στοιχειώδεις γνώσεις για τη θεωρία και ιστορία της μουσικής.

(Υπουργική Απόφαση 107922/Γ7/3-10-2003,ΦΕΚ 1497/τ.Β/10-10-2003) .

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν συνταχθεί Προγράμματα Σπουδών σύμφωνα με τις με τις Υπουργικές αποφάσεις για όλα τα μαθήματα των καλλιτεχνικών κατευθύνσεων.

 

READ MORE - Ν. Σταυρέλης: 23η Προγραμματική δέσμευση για ίδρυση Καλλιτεχνικού σχολείου στην Κόρινθο

Φωτιά στον Έβρο: Τουλάχιστον 26 οι νεκροί στο δάσος της Δαδιάς

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

 


Ανείπωτη τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, όπου στους 26 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών ανθρώπων που βρέθηκαν απανθρακωμένοι.

Ο αρχικός αριθμός έκανε λόγο για 18 μετανάστες, ωστόσο λίγο αργότερα κυκλοφόρησε η πληροφορία για ακόμα 8 νεκρούς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για μετανάστες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, δεδομένου ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για αγνοούμενους, εκτιμάται ότι πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Οι νεκροί εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

«Σε επιτόπιο έλεγχο πυροσβεστών στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν 18 άτομα πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο πως δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης από χθες, ερευνάται το ενδεχόμενο να εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

»Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής.

»Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών.

»Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται».

Ο απανθρακωμένος στην περιοχή της Λευκίμμης

Η φωτιά εντός του δάσους της Δαδιάς, ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχείρησαν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί.

Από χτες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα της περιοχής.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται πως χτες, Δευτέρα, εντοπίστηκε ένας άνδρας εντοπίστηκε απανθρακωμένος κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο ίδιο σημείο, ο οποίος πιθανότατα να ήταν μαζί με τους απανθρακωμένους ανθρώπους που εντοπίστηκαν σήμερα.

Ο άνδρας βρέθηκε στην περιοχή της Λευκίμμης απ’ όπου πέρασε η φωτιά.

Ο άνδρας εντοπίστηκε λίγο μετά τις 20:00 στην επαρχιακή οδό Δαδιάς-Λευκίμης από υπάλληλο του Δασαρχείου Σουφλίου, επί του οδοστρώματος σε σημείο από το οποίο είχε περάσει η πυρκαγιά. Εικάζεται ότι ο θάνατός του προήλθε από την έκθεσή του στις υψηλές θερμοκρασίες της πυρκαγιάς και τον καπνό.

Πύρινη κόλαση στην Αλεξανδρούπολη

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη που καίει από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Πριν από λίγη ώρα ήχησε το 112 για τους κατοίκους της Μέστης, Δίκελλας, Συκορράχης, Πλάκας, Μεσημβρίας, της Ατάρνης, της Αύρας, Κόμαρου και Περάματος για εκκένωση προς Κομοτηνή.

Σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης, προχώρησε η τροχαία και στα δύο ρεύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η διακοπή οφείλεται στις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

READ MORE - Φωτιά στον Έβρο: Τουλάχιστον 26 οι νεκροί στο δάσος της Δαδιάς

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φυλή -Εκκενώνονται περιοχές

 


Στην ευρύτερη περιοχή έχουν καεί σπίτια, ενώ εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα.

Νωρίτερα, είχε σταλεί μήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Πανόραμα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Δήμου Φυλής, η φωτιά έχει κάψει σπίτια. Λόγω της φωτιάς, έχουν προκληθεί και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έως και τα Λιόσια.

«Επικίνδυνη η φωτιά στην Φυλή, δεν φαίνεται ότι θα έχει πορεία προς την Πάρνηθα»

Ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, έκανε λόγο για «επικίνδυνη φωτιά» και ανέφερε ότι στην κατάσβεση συνδράμουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως είπε, η φωτιά δεν δείχνει ότι θα έχει πορεία προς την Πάρνηθα.

READ MORE - Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φυλή -Εκκενώνονται περιοχές

Γ. Παπαβενετίου: Μύθοι και πραγματικότητα της Δημοτικής Αρχής του κ. Νανόπουλου (Μέρος 1ο)

 


Σε ανάρτησή του ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων με τον συνδυασμό "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" , κ. Γ. Παπαβενετίου αναφέρει τα εξής: "Στην ιστοσελίδα της Συμμαχίας Πολιτών υπάρχει το πρόγραμμα του συνδυασμού για τα έτη 2020-2023.

 


Διαβάζουμε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις :«μετατροπή κολυμβητηρίου σε ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ». Κύριοι, θα απολογηθείτε για τις αστείες εξαγγελίες σας; Ή θα μας μιλάτε για τη χρυσή τετραετία των έργων;

Την ίδια στιγμή, τα αποδυτήρια του κολυμβητηρίου είναι σε κακή κατάσταση. Η υλική ενίσχυση γίνεται μέσω χορηγιών από ιδιώτες, γονείς. Δυστυχώς, μια όμορφη παρέα διοικεί το κολυμβητήριο και δεν έχει ασκήσει κριτική για την ανυπαρξία έργου της δημοτικής αρχής. Όλοι θα κριθούμε για την αξιοπιστία μας. Υπομονή 54 ημέρες"…

READ MORE - Γ. Παπαβενετίου: Μύθοι και πραγματικότητα της Δημοτικής Αρχής του κ. Νανόπουλου (Μέρος 1ο)

Ανακοίνωση νέων υποψηφίων από τον Ν. Σταυρέλη

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

 


Σε ανακοίνωση της "ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" του Δήμου Κορινθίων αναφέρεται: "Ανακοινώνουμε τέσσερις ακόμα υποψηφίους που θα στελεχώσουν την παράταξή μας, Πνοή Δημιουργίας στις προσεχείς εκλογές, τους Δαγκοβάνου Μαρηλία, Ζιαζιά Βασιλική, Ξεθάλη Αριστείδη και Παππά Νανά.

 


-Η Μαρηλία είναι Κλινική Ψυχολόγος. Κάθε ακαδημαϊκή χρονιά αναλαμβάνει ένα παιδί Δημοτικού στο Αυτιστικό Φάσμα, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με διάφορα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, Φροντιστήρια, όπως επίσης κάνει Διαδικτυακές Συνεδρίες με Παιδιά, Γονείς και γενικότερα Ενήλικες. Είναι κάτοικος Λουτρών Ωραίας Ελένης. Μένει με τη μητέρα της και έχει αλλά δύο αδέρφια. Δηλώνει έτοιμη να συμβάλει τα δέοντα για την ανάπτυξη του τόπου.

Η Μαρηλία είναι υποψήφια σύμβουλος Τ.Σ. Γαλατακίου.

 


-Η Βίκυ είναι κόρη του Γιώργου Ζιαζιά (ηλεκτρολόγος) και της Αθανασίας Τσεκούρα. Απόφοιτος ΙΕΚ Ακμή στο τμήμα τεχνικός αρτοποιίας ζαχαροπλαστικής, είναι πιστοποιημένη ζαχαροπλάστης και δουλεύει σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Κορίνθου, σαν βοηθός ζαχαροπλάστης. Διατελεί γραμματέας του Πνευματικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λεχαίου και συμμετέχει στις χορευτικές εκδηλώσεις του συλλόγου. Ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές του 2019, στην τοπικό του Άσσου με τον ανεξάρτητο συνδυασμό “Αναγέννηση Άσσου”.

Η Βίκυ είναι υποψήφια σύμβουλος Τ.Σ. Άσσου.

 


-Ο Άρης είναι επαγγελματίας πωλητής ρούχων Λαϊκών Αγορών στην Κόρινθο, ενώ παλιότερα διατηρούσε κατάστημα ενδυμάτων στη Κόρινθο. Διατελεί γραμματέας στο Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Ζει μόνιμα με την οικογένειά του στη συνοικία της Ιωνίας. Είναι γιός του Γιάννη Ξεθάλη πρώην δημοτικού συμβούλου επί δημαρχίας Θωμά Θωμαϊδη τη τετραετία 1998-2002 και της Ιωάννας Ξεθάλη. Έχει δύο γιούς, εκ των οποίων ο ένας είναι σπουδαστής ΙΕΚ Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και ο δεύτερος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα πληροφορικής. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με την Πνοή Δημιουργίας.

Ο Άρης είναι υποψήφιος σύμβουλος Τ.Σ. Κορίνθου.



-Η Νανά είναι ιδιωτική υπάλληλος και ζει μόνιμα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης. Είναι μονογονεϊκή οικογένεια και έχει τρία παιδιά. Είναι πτυχιούχος ΤΕΙ Λογιστικής και δηλώνει ότι θα κάνει τα μέγιστα για την περιοχή που τόσο αγαπά.

Η Νανά είναι υποψήφια σύμβουλος Τ.Σ. Γαλατακίου.

Είναι τιμή μας που είναι κοντά μας για να κάνουμε μαζί άλματα δημιουργίας και προόδου!

READ MORE - Ανακοίνωση νέων υποψηφίων από τον Ν. Σταυρέλη

Β. Νανόπουλος: Ισχυρή η παρουσία όλων των κοινοτήτων στον συνδυασμό της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

 


Σε ανακοίνωση της "Συμμαχίας Πολιτών" του Δήμου Κορινθίων αναφέρονται τα εξής: "Τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ εμπιστεύονται συμπολίτες από κάθε γωνιά του δήμου Κορινθίων. Ο συνδυασμός καταρτίζει ισχυρά ψηφοδέλτια σε κάθε κοινότητα υποδεχόμενος συμπολίτες από κάθε παραγωγικό κλάδο, με μια και μοναδική στόχευση. Την δημιουργία μιας νέας, ισχυρής και αποτελεσματικής αποδοτικής ώστε στην επόμενη θητεία, να υλοποιηθούν όσα έχουν σχεδιαστεί, όσα προτείνονται τώρα και όσα είναι απαραίτητο να γίνουν!

«Δήμος Κορινθίων δεν είναι για εμάς μόνο η πόλη. Δήμος για όλους έλεγα το 2019, δήμος για όλους λέω και τώρα καλωσορίζοντας υποψηφίους από κάθε κοινότητα! Γιατί είναι εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες και τις προοπτικές, γιατί η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι συμμαχία κοινωνίας, συμμαχία αποτελέσματος» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ:

Κουρελιάς Δημήτριος

Ο Δημήτρης είναι κάτοικος Κλένιας και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα των ξυλουργικών εργασιών. Είναι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Κλένιας, ποδοσφαιριστής στον ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ και μέλος του Δ.Σ. Τον καλωσορίζουμε στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Δήμα Κατερίνα

Η Κατερίνα γεννήθηκε στην Αρχαία Κόρινθο το 1978 κόρη του Βασιλείου Δήμα (βακης). Είναι απόφοιτος του ΙΕΚ Ιπποκράτειος ειδικός εφαρμογών αισθητικής με πολυετή πείρα στον κλάδο. Γνωστή από την οικογενειακή επιχείρηση τα ΜΠΟΦΟΡΙΑ στο Λέχαιο και τα ΑΞΕΧΑΣΤΑ στην Αρχαία Κόρινθο και ιδιοκτήτρια της επιχείρησης πλεκτών τσαντών KD

THE YARN NEST. Η Κατερίνα θα είναι υποψήφια στο τοπικό συμβούλιο της Αρχαίας Κορίνθου.

Καραβάς Γεράσιμος

Καλωσορίζουμε στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ τον Γεράσιμο Καραβά από τον Κάτω Άσσο. Ο Γεράσιμος θέτει υποψηφιότητα για πρώτη φορά. Τον ώθησαν η μεγάλη αγάπη για τον τόπο που κατοικεί και εργάζεται, ασχολείται με τον αγροτικό τομέα και η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του δημάρχου Κορινθίων μετά από μια παραγωγική 1η θητεία στην διοίκηση του δήμου. Ο Γεράσιμος είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Γόγολα Άννα

Καλωσορίζουμε την Άννα στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ! Η Άννα είναι μια ακόμα υποψήφια που εμπιστεύεται τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και αναγνωρίζει το έργο που έχει παραχθεί τα προηγούμενα χρόνια. Είναι Πτυχιούχος Οδοντικής Τεχνολογίας, μόνιμη κάτοικος Σπαθοβουνίου, παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών 5 ετών και 10 μηνών. Σήμερα ασχολείται με τον παραγωγικό τομέα, είναι κάτοχος αδείας παραγωγού Λαϊκών Αγορών.

 Βλασοπούλου Μαρία

Η Μαρία είναι κάτοικος Συνοικισμού. Παντρεμένη με τον Θανάση Παπαντωνίου και μητέρα 3 παιδιών. Εργάζεται στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Μαρία σε καλωσορίζουμε στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Κωνσταντινίδης Ιωάννης  

Ο Γιάννης είναι μια ακόμα νέα υποψηφιότητα στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. Μόνιμος κάτοικος Περιγαλίου, παραγωγός επιτραπέζιων σταφυλιών, μέλος στο ΔΣ του αρδευτικού συνεταιρισμού Περιγιαλίου, απόφοιτος λυκείου με πολύ καλή γνώση Αγγλικών, αποφάσισε να μετάσχει στα κοινά για πρώτη φορά προκειμένου να έχει ρόλο και λόγο ουσιαστικό σε θέματα που αφορούν τον τόπο που κατοικεί, προκειμένου να διεκδικήσει και να πετύχει λύσεις σε θέματα και ζητήματα του παραγωγικού τομέα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο κοριτσιών.

Γιάννη σε καλωσορίζουμε στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.".

READ MORE - Β. Νανόπουλος: Ισχυρή η παρουσία όλων των κοινοτήτων στον συνδυασμό της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ