Σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα η φωτιά στα Βεληνιατικα Κορινθίας

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Μάχη με τις φλόγες όμως δίνουν οι πυροσβέστες από χθες το μεσημέρι, πλέον το μέτωπο έχει φτάσει  κοντά στο Σπαθοβούνι, καίγοντας σε πρώτη εκτίμηση δυο χιλιάδες στρέμματα δάσους, στο σημείο βρίσκονται 20 αυτοκίνητα της πυροσβεστικής με 45 πυροσβέστες, στρατιωτικές δυνάμεις, δημοτικές υδροφόρες, πολλές εθελοντικές ομάδες....
READ MORE - Σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα η φωτιά στα Βεληνιατικα Κορινθίας

Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στον Ισθμό...Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός

Ένας άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τις 17:30 στο 80 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού ΑθηνώνΚορίνθου. Ο άτυχος οδηγός έχασε τον έλεγχο του ΙΧ ... με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του να ανατραπεί, και να  προσκρούσει με σφοδρότητα στις προστατευτικές μπάρες.
Xρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό .
Τα δυο παιδιά, ένας 19χρονος και μία 12χρονη, τραυματίστηκαν από την πρόσκρουση, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
READ MORE - Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στον Ισθμό...Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012


Eπιστολή Δημάρχου Βέλου Βόχας προς υπευθύνους σχετικά με την δραματική αύξηση εγκληματικότητας και παραβατικής συμπεριφοράς στην περιοχή του Δήμου

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος  με επιστολή του στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Εισαγγελέα Κορίνθου, Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και Βουλευτές Νομού Κορινθίας αναφέρεται στη δραματική αύξηση της εγκληματικότητας  και  παραβατικών    συμπεριφορών στην περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας.
Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει τα εξής: ΄΄Αξιότιμοι κ.κ.
Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα για μια ακόμη φορά να σας τονίσω τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Δήμου μας  με την αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις. Οι κλοπές σε σπίτια-επιχειρήσεις-αγροτικές περιουσίες, τα ναρκωτικά, η παραβατικότητα, παρενοχλήσεις γυναικών και μικρών ανήλικων παιδιών,  οι συμμορίες των αθίγγανων μαζί με τους αλλοδαπούς της περιοχής που λυμαίνονται ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους έχουν κάνει τους κατοίκους μας να βρίσκονται σε απόγνωση και να διαμαρτύρονται καθημερινά στο Δήμο μας. Εκτός από τις ληστρικές επιθέσεις που δέχονται σχεδόν καθημερινά οικίες επιχειρήσεις, που ανήκουν σε Έλληνες και νόμιμους αλλοδαπούς, η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο όσον αφορά και τις περιβαλλοντικές και υγειονομικές συνθήκες στους κοινόχρηστους χώρους που πραγματικά καταπατούνται  καθημερινά. Αξιότιμοι κύριοι, καθημερινά δέχομαι στο γραφείο μου δημότες αγανακτισμένους που απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους και επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει και ιδίως και μετά το περιστατικό της Πάρου, όπου έχει δημιουργήσει πανικό στους πολίτες,  σας παρακαλώ ο καθένας από εσάς ανάλογα με την αρμοδιότητά του να παρέμβετε άμεσα, να τοποθετείτε επί του θέματος και να δώσετε λύσεις προκειμένου να περιοριστούν όλα τα ανωτέρω κρούσματα και να ενδυναμωθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής μας. Γνωρίζοντας  πλήρως την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας, κατανοούμε τα προβλήματα, αλλά τουλάχιστον η ασφάλεια και η υγεία οφείλουν να βρίσκονται  σε τουλάχιστον αξιοπρεπή επίπεδα.
 Αναμένοντας τις ενέργειές σας΄΄.
READ MORE - ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ