Υποψήφια στο Δήμο Σικυωνίων με τον συνδυασμό του Δ. Πιστεύου η Ιωάννα Κασίμη

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

 


Σε ανακοίνωσή της η Ιωάννα Κασίμη αναφέρεται στην απόφασή της να συμμετάσχει ως υποψήφια στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Σικυωνίων με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Δ. Πιστεύου.

Συγκεκριμένα σημειώνει: "Η αυτοδιοίκηση είναι μία σχέση, η οποία έρχεται εκεί που δεν την περιμένεις και δεν φεύγει ποτέ. Είναι παρούσα σε όλες τις δράσεις σου και επηρεάζει, τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου, σε βαθμό εμμονής. Η συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα, έχει πολλές δυσκολίες σε κάνει να αισθάνεσαι, χρήσιμος πολίτης, που μπορεί ακόμα και με μικρά πράγματα να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής των συμπολιτών σου. Πολλοί ένοιωσαν έκπληξη, όταν είδαν ότι θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Δημήτρη Πιστεύο στον Δήμο Σικυωνίων.

Ο κύκλος μου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε κλείσει και αυτό το ήξεραν όλοι όσοι ασχολούνται με τα περιφερειακά πράγματα. Όταν δέχθηκα την πρόταση του φίλου μου Δημήτρη Πιστεύου, να βοηθήσω την προσπάθεια του, η  πρώτη αντίδραση ήταν έκπληξη αλλά ακολούθησαν το συναίσθημα και η λογική. Γνωρίζω πολλά χρόνια τον Δημήτρη και ως επιχειρηματία αλλά πολύ περισσότερο ως άνθρωπο.

Η ποιότητα του χαρακτήρα του, το ήθος και η πραότητά του, σε αναγκάζουν να σκεφτείς σοβαρά την πρόσκλησή του. Όταν δε αυτά συνδυάζονται με γνώση, εμπειρία και την αγάπη για τον τόπο του, είναι πλέον μονόδρομος η απόφαση να συμπορευτείς μαζί του στην προσπάθειά του ν’ αλλάξει τον Δήμο Σικυωνίων.

Ν’ αλλάξει τις απαρχαιωμένες παραγοντικές δομές, ν’ αλλάξει τις πολιτικάντικες και αναχρονιστικές συμπεριφορές, που κρατούν δέσμιους τους πολίτες και σε διαρκή υποβάθμιση τον Δήμο τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά.! Συμμετέχοντας στον συνδυασμό «Επόμενη ημέρα» από την πρώτη κιόλας στιγμή αισθάνεσαι τη δημιουργικότητα της συμμετοχής και του διαλόγου.

Ο Δημήτρης είναι σπάνιος άνθρωπος, δοτικός και πολύ ανοικτός σε νέες ιδέες και πρακτικές και στη νεωτερικότητα. Πείσθηκα και κάθε μέρα το βιώνω όλο και πιο πολύ, ότι οι αρετές και τα ταλέντα του θα οδηγήσουν ψηλά τον Δήμο και τους δημότες του. Δεν θα μπορούσα και να μην σταθώ δίπλα του και να τον συνδράμω εκεί που ο ίδιος εκτίμησε ότι μπορώ να το κάνω.

Από την  επαγγελματική μου ενασχόληση στο Κιάτο και την καθημερινή μου επαφή με τους Σικυώνιους, γνωρίζω τα προβλήματα τις αγωνίες αλλά και τα όνειρά τους. Αυτά τα όνειρα θα προσπαθήσουμε μαζί να τα κάνουμε πράξη, γιατί και το αξίζουν και το δικαιούνται. Ο Δημήτρης Πιστεύος είναι ο  άνθρωπος που μπορεί να φέρει και να εγγυηθεί την επόμενη ημέρα στον Δήμο Σικυωνίων".

READ MORE - Υποψήφια στο Δήμο Σικυωνίων με τον συνδυασμό του Δ. Πιστεύου η Ιωάννα Κασίμη

ΥΠΕΣ: Οι αλλαγές που έρχονται σε δήμους και περιφέρειες

 


Οραματιζόμαστε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση με δικό της βηματισμό, με ξεκάθαρους κανόνες, με διαφάνεια και με σύγχρονο πλαίσιο θεσμικής λειτουργίας, είπε στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, ο οποίος διαβεβαίωσε για τη συνεργασία του υπουργείου με κάθε έναν δήμαρχο και περιφερειάρχη «και με αυτούς που υπηρετούν σήμερα αλλά και με αυτούς που θα επιλέξει ο λαός στις προσεχείς εκλογές του Οκτωβρίου». Όπως είπε χαρακτηριστικά «η συνεργασία αυτή είναι ανεξαρτήτως χρωμάτων, κομμάτων και περιοχών».

Αναφερόμενος στα προσεχή βήματα του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι «προχωράμε άμεσα στην σύνταξη του νέου ενιαίου κώδικα αυτοδιοίκησης: Δεν μπορεί (το νομοθετικό πλαίσιο) να είναι κατακερματισμένο σε πάνω από 200 νόμους». Σημείωσε μάλιστα ότι η σύνταξη του κώδικα έχει ήδη καθυστερήσει και είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2024.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε δύο βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις του, που θα τεθούν ενώπιον της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ και της εθνικής αντιπροσωπείας. Όπως είπε, το προσεχές διάστημα θα έρθει ένα νομοσχέδιο με σημειακές παρεμβάσεις στο σύστημα διακυβέρνησης των ΟΤΑ, εν όψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου, ρυθμίσεις και λειτουργία των οργάνων διοίκησης του δήμου και νέες καινοτόμες διαδικασίες ελέγχου και λογοδοσίας της δημοτικής και περιφερειακής αρχής στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Και ασφαλώς, συνέχισε ο κ. Λιβάνιος, επιτέλους, επικαιροποίηση του πλαισίου εποπτείας με την ίδρυση και λειτουργία των αυτοτελών και ανεξάρτητων υπηρεσιών εποπτείας, ένα αίτημα της Αυτοδιοίκησης από το 2010.

Τέλος, και αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη να πάμε στο επόμενο βήμα για την πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα ζώα συντροφιάς, είπε ότι «ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε την συζήτηση για την ψήφο των εκτός επικρατείας εκλογέων: Νομίζω ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει. [..] Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Και για την κατεύθυνση και την απαραίτητη πλειοψηφία που πρέπει να συγκεντρωθεί για να ισχύσει οποιαδήποτε μεταβολή του ψηφισμένου νόμου. Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβάνιος επανέλαβε ότι δεν μιλάμε για ψήφο ομογενών αλλά για εκλογείς με ενεργό εκλογικό δικαίωμα, που είναι στους εκλογικούς καταλόγους, που μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο, και τυγχάνει εκείνη τη μέρα να είναι στο εξωτερικό. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμά τους να ψηφίσουν υπογράμμισε ο κ. Λιβάνιος.

READ MORE - ΥΠΕΣ: Οι αλλαγές που έρχονται σε δήμους και περιφέρειες

Οι ΗΠΑ στέλνουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία – «Ακόμη και αγέννητοι θα γίνουν θύματα»

 


«Ακόμη αγέννητοι άνθρωποι θα γίνουν θύματα»: η ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ την Παρασκευή ότι θα στείλει στον στρατό της Ουκρανίας πυρομαχικά διασποράς προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πλευράς ανθρωπιστικών οργανώσεων, που υπενθύμισαν τον φρικιαστικό αντίκτυπο των όπλων του είδους για τους αμάχους.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε αυτή την απόφαση λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο του NATO στο Βίλνιους (Λιθουανία) την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνάμεις του Κιέβου, που διεξάγουν αντεπίθεση εναντίον των στρατευμάτων της Μόσχας, χωρίς μείζονα αποτελέσματα ως τώρα.

Όμως η χρήση πυρομαχικών διασποράς προκάλεσε, πριν καν επισημοποιηθεί, κύμα αντιδράσεων από πλευράς όσων, στις τέσσερις γωνιές του κόσμου, καταγράφουν τις συνέπειές τους και προσπαθούν να τις αμβλύνουν.

Τον Αύγουστο του 2022, το Παρατηρητήριο Πυρομαχικών Διασποράς (Cluster Munition Monitor), στο οποίο συμμετέχουν διάφορες ΜΚΟ, τόνιζε πως η Ουκρανία ήταν τότε το μοναδικό πολεμικό θέατρο όπου χρησιμοποιούνταν, από τον ρωσικό στρατό εν προκειμένω.

Τα πυρομαχικά διασποράς αποτελούνται από τον φορέα (βόμβα, οβίδα) και τα λεγόμενα «υποπυρομαχικά», εκρηκτικά μικρού μεγέθους που διασπείρονται σε μεγάλη έκταση, αλλά δεν εκρήγνυνται όλα όταν πέφτουν στο έδαφος και μετατρέπονται de facto σε νάρκες κατά προσωπικού.

Από στρατιωτική σκοπιά, θεωρούνται χρήσιμα καθώς επιτρέπουν να πλήττονται μεγάλοι εχθρικοί σχηματισμοί, πίστες αεροδρομίων, ή περιοχές για να εμποδιστεί η προέλαση των αντιπάλων.

Όμως –από τη φύση τους– σκοτώνουν αδιακρίτως, κατά παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Ειδικοί σημειώνουν ότι το 5 ως το 40% των υποπυρομαχικών δεν εκρήγνυται όταν πέφτει στο έδαφος, παραμένει εκεί και μπορεί να εγείρει κίνδυνο ακόμα και για δεκαετίες.

Πρόκειται «για μακροπρόθεσμη θανατική ποινή για αμάχους. Ακόμη αγέννητοι άνθρωποι θα γίνουν θύματα», συνοψίζει ο Μπατίστ Σαπουί της οργάνωσης Handicap International – Humanity and Inclusion (HI).

Η χρήση τους εγείρει επίσης «εμπόδιο στην πρόσβαση στις πληττόμενες περιοχές ανθρωπιστικών οργανώσεων», με άλλα λόγια «σωσιβίου για τους πληττόμενους πληθυσμούς».

Συνολικά 123 χώρες –αλλά όχι η Συρία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και το Ισραήλ– υπέγραψαν τη σύμβαση του Όσλο το 2008, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή το 2010 και απαγορεύει την παραγωγή, την αποθήκευση, την πώληση και τη χρήση πυρομαχικών διασποράς.

Τέτοια όπλα χρησιμοποιήθηκαν μαζικά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξάλλου, οι ΗΠΑ τα χρησιμοποίησαν στους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, όπως και το Ισραήλ στον Λίβανο, κυρίως στη σύρραξη με τη Χεζμπολάχ το 2006.

«Ακόμα προσπαθούμε να μαζέψουμε αμερικανικά υποπυρομαχικά στο Λάος» σχεδόν 50 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ, τονίζει ο κ. Σαπουί.

Η σύμβαση του 2008 θυμίζει τα όπλα διασποράς «σκοτώνουν άμαχους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, εμποδίζουν την ανάπτυξη», ενώ εμποδίζουν επίσης «την επιστροφή προσφύγων και εσωτερικά εκτοπισμένων για χρόνια».

READ MORE - Οι ΗΠΑ στέλνουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία – «Ακόμη και αγέννητοι θα γίνουν θύματα»

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προς τριχοτόμηση η ΝΔ – Επιμένουν Μαξίμου, Νίκας


 

Με υψηλόβαθμα στελέχη του Μαξίμου – και χωρίς την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη -, συναντήθηκαν οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνάντηση έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο, ήταν μονοθεματική, διήρκησε πάνω από δύο ώρες και αφορούσε την «γαλάζια» υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το κλίμα ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν έντονο συγκρουσιακό με τη ΝΔ να οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε «εμφύλια» σύρραξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα υψηλόβαθμα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου (Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης, Θανάσης Νέζης), διαμήνυσαν ότι είναι ειλημμένη η απόφαση της ΝΔ  για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας.

Από τα στελέχη του Μαξίμου ξεκαθαρίστηκε σε κάθε τόνο προς τους αντιπεριφερειάρχες  πως δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα, ούτε άλλες δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση για την υποψηφιότητα και ο κ. Πτωχός σηματοδοτεί τη «νέα εποχή» για την Πελοπόννησο. Μάλιστα σε αυστηρό τόνο οι κυβερνητικοί παράγοντες,  έθεσαν  ενώπιον των ευθυνών τους, τα αυτοδιοικητικά στελέχη και ειδικά, την «ευθύνη που έχουν απέναντι στο κόμμα που τους ανέδειξε»!!

Συνάντησαν αυτοδιοικητικό «τείχος»!

Μπροστά στα κυβερνητικά τελεσίγραφα, οι αντιπεφερειάρχες διατράνωσαν την απόφαση τους να στηρίξουν την απόφαση Νίκα να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια και ότι θα παραμείνουν στο πλευρό του, ανεξάρτητα από την τελική απόφαση του κόμματος και του Πρωθυπουργού!

Μάλιστα στους διαμήνυσαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει τον κ. Πτωχό, θα οδηγήσει σε τριχοτόμηση τη ΝΔ στη Πελοπόννησο, με τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους  να μοιράζονται μεταξύ Νίκα, Πτωχού και Τατούλη.

Οι αντιπεριφερειάρχες μάλιστα τόνισαν προς τα κυβερνητικά στελέχη, ότι μόνο με την στήριξη της ΝΔ στον Παναγιώτη Νίκα μπορεί το κυβερνών κόμμα να βάψει «μπλε» την Πελοπόννησο, σε διαφορετική περίπτωση θα επωφεληθεί ο Τατούλης, ο οποίος πιθανά θα λάβει και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. «Ή κερδίζουμε την Πελοπόννησο με τον Παναγιώτη Νίκα ή την παραδίδεται στον Πέτρο Τατούλη για χατήρι του Αντώνη Σαμαρά», φέρεται να ανέφεραν τα αυτοδιοικητικά στελέχη στους ανθρώπους του Μαξίμου!

Την ίδια στιγμή στελέχη προσκείμενα στον κ. Νίκα, όλο το προηγούμενο διάστημα διέρρεαν – αφήνοντας αιχμές κατά του Αντ. Σαμαρα – πώς γίνεται ένας «πρώην πρωθυπουργός να επιχειρεί να καρατομήσει ένα εν’ ενεργεία Περιφερειάρχη». Μάλιστα τόνιζαν ότι κάτι τέτοιο «πρώτη φορά γίνεται στα αυτοδιοικητικά χρονικά»!

Η ένταση που επικράτησε στην συνάντηση, φανερώνει ότι ο «γαλάζιος εμφύλιος» βρίσκεται προ των θυρών και πιθανά μόνο μια απευθείας παρέμβαση Μητσοτάκη, μπορεί να τον αποτρέψει.

(Aftodioikisi.gr) 

READ MORE - Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προς τριχοτόμηση η ΝΔ – Επιμένουν Μαξίμου, Νίκας

Έρχεται καύσωνας – Θερμό κύμα με πλεόνασμα ζέστης!

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

 


Ζεστός θα είναι ο καιρός την Πέμπτη και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά, ενώ εξίσου υψηλά θα κυμανθεί και σε νησιωτικά τμήματα του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό τονίζει ο μετεωρολόγος Σ. Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με την ίδιο η Αττική θα έχει λιακάδα με κάποιες πρόσκαιρες συννεφιές στα ορεινά μετά το μεσημέρι.

Η Παρασκευή θα είναι ηλιόλουστη για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποιες παροδικές βροχές ή και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και θα έρθει «κύμα ζέστης». Ίδιο θα είναι το σκηνικό και το Σάββατο, με πιθανότητα οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στη Βουλγαρία να επηρεάσουν τα βορειοδυτικά της χώρας.

Την Κυριακή θα έχουμε ηλιοφάνεια παντού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδες θερμές αέριες μάζες θα εισέλθουν στη χώρα μας ανεβάζοντας περαιτέρω τη θερμοκρασία. Προς τα τέλη της βδομάδας μάλιστα, η ζέστη δεν αποκλείεται να αποκτήσει και χαρακτηριστικά καύσωνα.

Νωρίτερα ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτηση του στο Facebook, τόνισε από την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρχει πλεόνασμα… ζέστης.

Αναφέρει παράλληλα πως ο καιρός μετά την επόμενη Τετάρτη (από τις 12 – 13 Ιουλίου και μετά) θα έχει μάλιστα χαρακτηριστικά καύσωνα, δημοσιεύοντας παράλληλα και έναν χάρτη όπου φαίνονται οι θερμοκρασίες στην χώρα μας να χτυπούν… κόκκινο.

READ MORE - Έρχεται καύσωνας – Θερμό κύμα με πλεόνασμα ζέστης!

Νέος υποψήφιος με τη Συμμαχία Πολιτών ο Τίμος Δράκος

 


Σε ανακοίνωση της "Συμμαχίας Πολιτών αναφέρονται τα εξής: "Ο Τίμος είναι κάτοικος Χιλιομοδίου έγγαμος με τρία παιδιά . Είναι απόφοιτος Λυκείου , λειτουργεί ξυλουργική επιχείρηση από 17 ετών και τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στην επιχείρηση Χρυσά Αυγά .Ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο από μικρός σαν ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου Χιλιομοδίου και μετά σαν παράγοντας της ομάδας. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος στην κοινότητα Χιλιομοδίου .

READ MORE - Νέος υποψήφιος με τη Συμμαχία Πολιτών ο Τίμος Δράκος

Κατεπείγουσα συνεδρίαση αύριο του Δ.Σ. Κορινθίων

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

 


Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 7:00 το απόγευμα το Δ.Σ. Κορινθίων με 4 θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κορινθίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ -Α.Ο.Τ.Α.», για το έργο  ́ ́ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΘΜΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Α ́ ΦΑΣΗ) ́ ́

2. Υποβολή αιτήματος για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα (διάρκειας τεσσάρων μηνών) έτους 2023

3. Έκδοση άδειας θεατρικών παραστάσεων στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων στο Θέατρο «ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ» της Κοινότητας Χιλιομοδίου

4. Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στη Κοινότητα Ξυλοκέριζας

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα επειδή : Για το 1ο θέμα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά άμεσα τη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να υπογραφεί το συντομότερο η Π.Σ. και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, Για το 2ο θέμα, λήγουν οι συμβάσεις και θα πρέπει να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, Για το 3ο θέμα, οι παραστάσεις ξεκινούν την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 και Για το 4ο θέμα, η εκδήλωση στη Κοινότητα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

READ MORE - Κατεπείγουσα συνεδρίαση αύριο του Δ.Σ. Κορινθίων

Ο Τάσος Χειβιδόπουλος στην επιτροπή αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ

 


Τα 16 στελέχη υπό τον συντονισμό του Κώστα Σκανδαλίδη που θα απαρτίζουν την επιτροπή αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε η Χαριλάου Τρικούπη, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Τάσσος Χειβιδόπουλος.

Η επιτροπή στόχο έχει να αναδείξει τα αυτοδιοικητικά κριτήρια βάσει των οποίων θα αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες. Στην επιτροπή μετέχουν έμπειρα στελέχη, πλην του Κ. Σκανδαλίδη, ο Βαγγέλης Αργύρης (που ήταν και πρόεδρος της επιτροπής κατάρτισης ψηφοδελτίων των εθνικών εκλογών) οι Μανώλης Όθωνας και Νίκος Σαλαγιάννης, οι αυτοδιοικητικοί Σίμος Δανιηλίδης και Πάρις Κουκουλόπουλος.

Αναλυτικά η σύνθεση της Επιτροπής:

Συντονιστής : Κώστας Σκανδαλίδης

·         Βαγγέλης Αργύρης

·         Βασίλης Βαλασόπουλος

·         Καλλιόπη Γιαννοπούλου

·         Σίμος Δανιηλίδης

·         Πάρις Κουκουλόπουλος

·         Γαβριήλ Κουρής

·         Ξενοφών Μανιατογιάννης

·         Νίκος Μήλης

·         Κατερίνα Μπατζελή

·         Μανώλης Όθωνας

·         Κων/νος Παπαγεωργίου

·         Γιώργος Πετρίδης

·         Νίκος Σαλαγιάννης

·         Χριστίνα Σταρακά

·         Δημήτρης Τσιμπανάκος

·         Αναστάσιος Χειβιδόπουλος

READ MORE - Ο Τάσος Χειβιδόπουλος στην επιτροπή αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ

Ν. Σταυρέλης: Τα παιδιά αξίζουν ένα πρότυπο Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής!


 Σε ανακοίνωση του υποψηφίου Δημάρχου Κορινθίων κ. Νίκου Σταυρέλη αναφέρονται τα εξής:  "Δημιουργούμε ένα πάρκο 5 στρεμμάτων με σύγχρονο εξοπλισμό (ποδήλατα, ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια κ.ά.) και εξειδικευμένο προσωπικό που θα εκπαιδεύει τα παιδιά μας σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας! Ένα πάρκο ψυχαγωγίας γεμάτο πολιτιστικές δραστηριότητες για τα παιδιά μας που θα προωθεί τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι! Ξέρουμε τον τρόπο. Έχουμε τη βούληση".


16η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

"Καταθέτουμε την προγραμματική μας δέσμευση για δημιουργία Δημοτικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Κόρινθο.

Ένα πάρκο που θα υποδέχεται σχολεία και τους μικρούς μας φίλους με στόχο την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και ψυχαγωγία των μαθητών σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας, με εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό (ποδήλατα, ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια κ.ά.).

Η κατασκευή του πάρκου θα γίνει σε δημοτική έκταση περίπου 5 στρεμμάτων στην περιοχή της Μπαθαρίστρας ή Ποσειδωνίας ή σε ενοικιαζόμενη ιδιωτική έκταση.

Στο σύνολο της έκτασης θα προβλέπονται:

 Δρόμοι με διαγραμμίσεις, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, σηματοδότες

 Κτίριο εμβαδού 60 τ.μ. με αίθουσα διαλέξεων για τη θεωρητική διδασκαλία, προβολή εικόνων και σύντομων ταινιών

 Χώρος επιτραπέζιων παιχνιδιών

 Μικρό υπαίθριο θέατρο για πραγματοποίηση εκδηλώσεων χορών, χορωδιών, θεατρικών παραστάσεων

 Λειτουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού

(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)

1.     Εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης (4 μήνες)

2.     Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου σύστασης του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας (2 μήνες)

3.     Κατασκευή του έργου (δημοπράτηση, έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού, σύμβαση, χρόνος κατασκευής (1,5 έτος)

4.     Παράδοση του Πάρκου προς χρήση στους πολίτες (2 περίπου χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής)".

 

READ MORE - Ν. Σταυρέλης: Τα παιδιά αξίζουν ένα πρότυπο Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής!

Νέος υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ο Γιώργος Τσουμάνης

 


Σε ανακοίνωση της "Συμμαχίας Πολιτών" αναφέρεται: "Ο Γιώργος είναι κάτοικος Χιλιομοδίου. Παντρεμένος με 3 παιδιά και 3 εγγόνια και απολαμβάνει πλέον την σύνταξή του. Για πολλά χρόνια τον συναντήσαμε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Κορινθίας ως ποδοσφαιριστή αλλά και ως προπονητή! Έχει αγωνιστεί με την φανέλα της Κορίνθου, του Ατρόμητου Χιλιομοδίου, του Πανκορινθιακού και των Αγίων Θεοδώρων και έχει προπονήσει με σημαντικές επιτυχίες τις ομάδες του Χιλιομοδίου, της Κλένιας του Μαψού, του Ξυλοκάστρου, του Άσσου, του Αγίου Βασιλείου, του Αγιονορίου, των Αθικίων, την ομάδα του Πετρίου Νεμέας και έχει διατελέσει γενικός διευθυντής στην Κόρινθο.

Για 2 χρόνια θήτευσε στην γυναικεία ομάδα του Άρη Κορίνθου. Είναι μέλος του συλλόγου προπονητών ποδοσφαίρου Κορινθίας και διετέλεσε πρόεδρος για 4 χρόνια.

Είναι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε γραμματέας του συλλόγου "Φίλοι Παλαιού Μοναστηριού Φανερωμένης", Πρόεδρος στον σύλλογο "Φίλοι Αρχαίας Τενέας", γραμματέας στον σύλλογο "Φλαμουριά". Είναι μέλος στον δασικό συνεταιρισμό Χιλιομοδίου και έχει διατελέσει και στην διοίκηση. Επίσης ήταν και ενεργό μέλος στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού Χιλιομοδίου.

Συμμέτοχος πάντα σε κάθε εθελοντική δράση και εργασία για τον τόπο του επιθυμεί με την υποψηφιότητά του στο πλευρό του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου να συμβάλει στην συνέχιση του έργου που εκτελείται, στις ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές που ανοίγονται την επόμενη 4ετία".

READ MORE - Νέος υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ο Γιώργος Τσουμάνης

Βόμβα: Παραιτήθηκε από το ΠαΣοΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

 


Παρελθόν αποτελεί από σήμερα για το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς με δημόσια επιστολή του ενημερώνει ότι αποχωρεί τόσο από τα όργανα, όσο και από το ίδιο το κόμμα.

Ο ίδιος δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνεία της απόφασής του καθώς ξεκαθαρίζει ότι οι λόγοι που φεύγει από το κόμμα με το οποίο διετέλεσε βουλευτής και υπουργός επί σειρά ετών, είναι «αμιγώς πολιτικοί».

Ακόμα αναφέρει ότι έχει ενημερώσει για τους λόγους της απόφασής του τον Νίκο Ανδρουλάκη, με «άκρως εμπιστευτική επιστολή».

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου

Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη.

READ MORE - Βόμβα: Παραιτήθηκε από το ΠαΣοΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Πόλεμος» στη Μεσσηνία για τον Νίκα

 


Στο πλευρό του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα που έχει εξαγγείλει επίσημα εκ νέου την υποψηφιότητα του, τάσσεται ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, κάνοντας λόγο για σενάρια που υπογείως κάποιοι διακινούν σχετικά με την υποψηφιότητα Νίκα στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου, με στόχο να βλάψουν την υποψηφιότητά του.

Η συγκεκριμένη δήλωση, γίνεται στο φόντο των έντονων διεργασιών που γίνονται για τη θέση του Περιφερειάρχη με το «σύστημα» Σαμαρά να αναζητεί νέο πρόσωπο για να επιτύχει την …αποκαθήλωση του Παναγιώτη Νίκα! Σύμφωνα με πληροφορίες ασκούνται πιέσεις στο Δημήτρη Πτωχό συνεργάτη του Σαμαρά και το Νίκο Κωστόπουλο γιο του πρώην βουλευτή Αρκαδίας Δημήτρη Κωστόπουλου, προκειμένου να κατέλθουν υποψήφιοι.

Για το ίδιο πόστο είχε ακουστεί και το όνομα του Κώστα Βλάση, ο οποίος όμως τελικά εξελέγη βουλευτής και τελικά δεν θα κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης στην περιοχή με τη ΝΔ.

Μέσα σε αυτό το «γαλάζιο» πολεμικό κλίμα, ο κ. Νίκας, o οποίος να σημειώσουμε έχει διατελέσει και δήμαρχος Καλαμάτας, βρήκε την στήριξη από τον βουλευτή Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος στέκεται στο πλευρό του και ζητά να παύσουν τα σενάρια και η φημολογία γιατί ζημιώνουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα ο βουλευτής αναφέρει:

Επειδή, τις τελευταίες ημέρες, ακούγονται και διακινούνται υπογείως, διάφορα, για την υποψηφιότητα ή μη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, θέλω να πω τα εξής:

— Ως Βουλευτής του Νομού Μεσσηνίας, δεν έχω από κανέναν ενημερωθεί ή ερωτηθεί, για αντικατάσταση του νυν Περιφερειάρχη.

— Ο Παναγιώτης Νίκας, είναι ένας ηθικός, έντιμος, εργατικός και πετυχημένος Πολίτης-Δημόσιος Λειτουργός-Δήμαρχος-Εν ενεργεία Περιφερειάρχης και μάλιστα Μεσσήνιος Περιφερειάρχης.

— Όποιοι διακινούν και μεθοδεύουν μια τέτοια εξέλιξη, να πουν φανερά, για ποιο λόγο, θέλουν την αντικατάσταση, του εν ενεργεία Περιφερειάρχη.

— Αν δεν είναι αληθή τα σενάρια που κυκλοφορούν, ας τα διαψεύσουν τώρα, γιατί μόνο ζημιά στην Παράταξη και την Περιφέρεια προξενούν.

(aftodioikisi.gr)

READ MORE - «Πόλεμος» στη Μεσσηνία για τον Νίκα

Τουρισμός για όλους: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

 


Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος αναμένεται η πλατφόρμα να ανοίγει κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Οι δυνητικά δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση των καλοκαιρινών τους διακοπών, με βασική προϋπόθεση πως δεν έχουν κληρωθεί σε άλλα προγράμματα που έτρεξαν το προηγούμενο διάστημα, όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός.

Η κλήρωση αναμένεται να γίνει περίπου μια εβδομάδα, μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις μέσω του «voychers.gov.gr.».

H διαδικασία της αίτησης είναι πολύ εύκολη με κωδικούς taxisnet και ΑΦΜ. Κατόπιν απαιτείται η συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων, δηλαδή διεύθυνση, κινητό τηλέφωνο και email.

Ποιους αφορά και τι καλύπτει

– Αφορά: 200.000 δικαιούχους
– Επιταγή τουρισμού: 150 €/δικαιούχο (200 € ΑΜΕΑ)
– Επιλογή δικαιούχων: Με κλήρωση
– Εξαργύρωση ποσού: Ανεξαρτήτως διανυκτερεύσεων
– Χρήση άυλης κάρτας:
* Ξενοδοχείο ή κατάλυμα – ακτοπλοϊκά
* Πληρωμή τουριστικού πρακτορείου
– Περσινά voucher: Λήγουν 30/6/2023

Μοναδικό κριτήριο:

– Ετ. Εισόδημα 2021: Φορ. δηλώσεις 2022
– Άγαμοι: Έως 16.000 €
– Έγγαμοι χωρίς παιδιά: Έως 28.000 €
– Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 €
– Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 €
– Προσαύξηση: 1.500 €/ανά ανήλικο τέκνο

READ MORE - Τουρισμός για όλους: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η αυτοψία της Πολεοδομίας από το 2016 για το κτίριο "φάντασμα" στην Κόρινθο!!!

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

 

 -Χαρακτηρίστηκε άκρως επικίνδυνο  για κατοίκους και διερχόμενους!

-Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα! 




Έχουμε στα χέρια μας την εντολή και την αυτοψία της Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων η οποία χρονολογείται από το 2016, για το κτίριο "φάντασμα" στο κέντρο της Κορίνθου.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο των αποτελεσμάτων της αυτοψίας, "διαπιστώθηκαν αποκολλήσεις και αποσαθρώσεις των υλικών επικαλύψεως των όψεων και των εξωστών , καθώς και οξειδώσεις του σιδηρού οπλισμού, λόγω παλαιότητας και κακής συντήρησης, τα οποία εγκυμονούν άμεσο κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής και τους διερχόμενους".



Σε άλλο σημείο αναφέρεται: "Μέχρι την οριστική άρση του κινδύνου , πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή ατυχήματος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία".

Το θέμα πλέον παίρνει άλλη τροπή, αφού φαίνεται ότι εδώ και 7 χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό στο κτίριο και παραμένει επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Ας δούμε τώρα αν οι υπεύθυνοι θα συγκινηθούν και θα προχωρήσουν σε όσα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό....

 



( Ευχαριστώ θερμά τον κ. Βασίλειο Βαγγόπουλο - Μαιευτήρα - Γυναικολόγο για τα έγγραφα της έκθεσης της Πολεοδομίας που απέστειλε, έκθεση η οποία διενεργήθηκε τότε μετά από καταγγελία του ιδίου)

READ MORE - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η αυτοψία της Πολεοδομίας από το 2016 για το κτίριο "φάντασμα" στην Κόρινθο!!!