Έντονη διαμαρτυρία των εμπόρων Λουτρακίου σε παρέμβαση για άδεια στάσιμου εμπορία

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Με επιστολή του διαμαρτύρεται έντονα η Ένωση Εμπόρων και Βιοτεχνών Λουτρακίου απέναντι στην παρέμβαση του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, νήσων και αλιείας κ. Ιωάννη Διαμαντίδη για την αναθεώρηση απόφασης του Λιμενικού Ταμείου με θέμα τον καθορισμό θέσης στάσιμου εμπορίου. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων και Βιοτεχνών της πόλης κ. Γιώργος Μαρίνης, η διαμαρτυρία του φορέα έγκειται στο γεγονός ότι ο Υπουργός με την παρέμβασή του απαξιώνει τον ρόλο της επιτροπής για τον καθορισμό θέσεων στάσιμου εμπορίου του Λιμενικού Ταμείου, στο οποίο και συμμετέχει η Ένωση.  Ο κ. Μαρίνης τόνισε ότι η επιστολή έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ επεσήμανε ότι ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων πρέπει άμεσα να ξεκινήσει τις ενέργειες για την σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Ο κ. Μαρίνης αναφέρθηκε παράλληλα και στην καταναλωτική κίνηση στην πόλη του Λουτρακίου κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα σημειώνοντας ότι ήταν αρκετά υποτονική ενώ δεν διαφάνηκε κανένα δείγμα βελτίωσης στην αγορά. Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι έμποροι του Λουτρακίου δεν περιμένουν να γίνει κάποιο «θαύμα» για την καταναλωτική κίνηση το καλοκαίρι, θα προσπαθήσουν ωστόσο να μειώσουν τις τιμές και να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των καταναλωτών για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους και την θερινή περίοδο.
READ MORE - Έντονη διαμαρτυρία των εμπόρων Λουτρακίου σε παρέμβαση για άδεια στάσιμου εμπορία

Πρέπει να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό το ΚΔΑΥ Κορινθίας

Να επιταχυνθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών που λειτουργεί στην Κορινθία ώστε να δοθεί λύση για την διαχείριση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων του Δήμου Κορινθίων που μέχρι τώρα μεταφέρονται στην Τρίπολη, ζήτησε μέσα από δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κορινθίων κ. Χαράλαμπος Καμπούρης. Ο ίδιος τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η ανακύκλωση αφού θα γίνεται τριπλάσια αποκομιδή και θα μειωθούν και τα έξοδα κίνησης των απορριμματοφόρων καθώς και η φθορά των οχημάτων. Ο κ. Καμπούρης επισημαίνοντας ότι η ανακύκλωση είναι η αρχή και το τέλος της διαχείρισης απορριμμάτων, τόνισε ότι όλοι οι φορείς πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα αυτό. Αναφορικά με την συνολική διαχείριση των απορριμμάτων και την λειτουργία παράνομων χωματερών στον Δήμο Κορινθίων, ο κ. Καμπούρης επισήμανε ότι αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα στο οποίο εμπλέκονται πολλοί φορείς, ενώ τόνισε ότι εδώ και χρόνια το θέμα αυτό παραμένει «ανέγγιχτο» με αποτέλεσμα να είναι μετέωρο μέχρι και σήμερα.
READ MORE - Πρέπει να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό το ΚΔΑΥ Κορινθίας

Δεν διαψεύδει την πιθανή συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο

«Πρέπει να μας ανησυχούν όλους τα συνεχή σενάρια πρόωρων εκλογών» δήλωσε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαριλένα Σούκουλη επισημαίνοντας ότι αν δεν αλλάξει πορεία η Κυβέρνηση της χώρας τότε δεν πρόκειται να επέλθει καμία σωτηρία για την Ελλάδα. Ερωτώμενη για την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές η κα Μαριλένα Σούκουλη ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα σενάρια που την θέλουν να κατέρχεται ως υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζοντας από την μία πως μία τέτοια κίνηση δεν αποτελεί «ούτε σκοπό, ούτε στόχο, ούτε σκοπιμότητα» για την ίδια, καθώς πιστεύει ότι αυτό που έχει σημασία είναι να είναι αποτελεσματική και χρήσιμη στον θεσμικό της ρόλο με στόχο την πρόοδο του τόπου, ωστόσο δηλώνοντας από την άλλη πως εάν της ζητηθεί η συμμετοχή της είναι πάντοτε παρούσα αρκεί να νιώθει χρήσιμη «σε ανθρώπους με όραμα για την ανάπτυξη του τόπου», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
READ MORE - Δεν διαψεύδει την πιθανή συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο

Επίσκεψη Δέδε στην ορεινή Κορινθία


Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Σικυωνίων, κ. Σ. Σταματόπουλο, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και εκπροσώπους των τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Σικυωνίων, επισκέφτηκαν την περιοχή του Κιάτου, της Στυμφαλίας και του Φενεού, με σκοπό την εξέταση και τη διερεύνηση έργων και παρεμβάσεων που θα περιληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, αλλά και την άμεση επαφή με τους κατοίκους της περιοχής. Η επιτόπου διερεύνηση των προβλημάτων επικεντρώθηκε σε ζητήματα συντήρησης τεχνικών έργων της περιοχής και κυρίως στην εξαιρετικά κακή κατάσταση που επικρατεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που διέρχεται τον ορεινό όγκο του Δήμου. Επίσης, σε ζητήματα διαχείρισης των υδάτων και των περιβαλλοντικών προβλημάτων σχετικών με τη λίμνη της Στυμφαλίας και τις πηγές Δρίζας και στην άμεση αναγκαιότητα εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών μελετών και έργων. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της ορεινής περιοχής του Δήμου, με τους οποίους αναπτύχθηκε και ουσιαστικός διάλογος σε ιδιαίτερες συναντήσεις. Μετά το πέρας της επίσκεψης και των συναντήσεων, αποφασίστηκαν κοινές δράσεις της Περιφέρειας και του Δήμου Σικυωνίων, έτσι ώστε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας που θα συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, να δομηθεί με τον πιο εποικοδομητικό  και αποτελεσματικό τρόπο. Τόσο από την πλευρά του κ. Αντιπεριφερειάρχη, όσο και του Δημάρχου, κ. Σταματόπουλου, υπήρξε η δέσμευση για τη συνέχιση της ήδη άριστης συνεργασίας των δύο φορέων, με κατεύθυνση την κοινή δράση σε επίπεδο έργων και μελετών που αφορούν την περιοχή, ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των προς εκτέλεση έργων.
READ MORE - Επίσκεψη Δέδε στην ορεινή Κορινθία

Ερώτηση Κόλλια στη Βουλή για την εξαίρεση της Νεμέας από το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης των αμπελώνων


Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Κορινθίας Κ. Κόλλιας, προκειμένου να αναθεωρηθούν διατάξεις της ισχύουσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης των αμπελώνων, βάσει των οποίων έχουν αποκλειστεί από τη συμμετοχή παραγωγοί οινοποιήσιμων ποικιλιών, αλλά και επιτραπέζιων σταφυλιών της Κορινθίας. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα για την περίοδο 2010-2011 εφαρμόζεται σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ωστόσο εξαιρεί από το πρόγραμμα την αναφύτευση του ίδιου αγροτεμαχίου με την ίδια ποικιλία, σύμφωνα με το ίδιο σύστημα αμπελοκαλλιέργειας. Με βάση αυτές τις διατάξεις, έχουν αποκλειστεί ουσιαστικά από τις ενισχύσεις μεγάλες εκτάσεις αμπελοκαλλιεργειών υψηλής ποιότητας, κυρίως οινοποιήσιμων ποικιλιών και μάλιστα για οίνους Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, αλλά και για επιτραπέζια σταφύλια. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο για τους παραγωγούς της Νεμέας, οι οποίοι αδυνατούν να ανανεώσουν τα αμπέλια τους, ακριβώς λόγω της εξαίρεσής τους από το Πρόγραμμα. Υπάρχουν για παράδειγμα αμπελώνες με Αγιωργίτικο, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν πληγεί από φυτοπαθολογικά αίτια, όπως η ίσκα. Πολλοί έχουν εκφυλιστεί, η ποιότητα έχει υποβαθμιστεί, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, ενώ άλλοι έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Οι αμπελοκαλλιεργητές της Νεμέας δεν επιθυμούν μεταβολή στην παραγόμενη ποσότητα. Επιθυμούν απλά βελτίωση του προϊόντος τους και καλλιεργητικές μεθόδους με χαμηλότερο κόστος, καλύτερη παραγωγή και φιλικές προς το περιβάλλον, ώστε να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο. Ανάλογα προβλήματα βεβαίως αντιμετωπίζουν και αμπελοκαλλιεργητές άλλων περιοχών, οι οποίοι βλέπουν την απόδοση και την ποιότητα των αμπελώνων τους να φθίνει, λόγω γήρανσης ή νόσων, χωρίς να μπορούν να τους ανανεώσουν.  Επειδή υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί η τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας ως προς το δυναμικό παραγωγής οινοποιήσιμων ποικιλιών και κυρίως ΠΟΠ και ΠΓΕ, ζήτησα από τον Υπουργό είτε την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων, είτε την έκδοση ερμηνευτικών οδηγιών. Ελπίζω να εισακουστούμε και δεσμεύομαι να επανέλθω στο θέμα με πληροφορίες για τους παραγωγούς μας και νέα παρέμβαση, εφόσον απαιτείται».
READ MORE - Ερώτηση Κόλλια στη Βουλή για την εξαίρεση της Νεμέας από το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης των αμπελώνων

Συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου

Την Τρίτη,  03-5-2011  και ώρα  11.00 π.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα  Κορίνθου, ο Δήμαρχος Κορινθίων Α. Πνευματικός,  εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Διε/ντής του Κορινθιακού θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» Παύλος Καράγιωργας,  θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου, με θέμα την διοργάνωση του 4ου  Φεστιβάλ  Μαθητικού  Θεάτρου που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό  Θέατρο  Κορίνθου  (Πανεπιστήμιο)  από 5-9  Μαΐου  2011.
READ MORE - Συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου

Π. Μπεγλίτης: Επιβεβαιώθηκα όταν μιλούσα για «άγρια δύση» στα ΜΜΕ

Σε συνέχεια της μήνυσης που κατέθεσε δια του δικηγόρου του στον Εισαγγελέα Κορίνθου για συκοφαντική δυσφήμιση στον ιδιοκτήτη και συντάκτη τοπικού blog την περασμένη Πέμπτη, ο αν. υπουργός Άμυνας δήλωσε τα εξής: "Κατέθεσα μήνυση, δια του δικηγόρου μου Σωτήρη Κοσσιέρη, για συκοφαντική δυσφήμιση κατά παντός υπευθύνου, των συντακτών, των διαχειριστών και των ιδιοκτητών του blogspot korinthix.  Με την ανακοίνωσή μου της 27ης Απριλίου, η αντίδρασή μου υπήρξε άμεση. Ήταν μια αντίδραση που στέλνει ένα πολιτικό μήνυμα. Που επιχειρεί να υπερασπιστεί όχι μόνο την τιμή ενός πολιτικού, αλλά και του απλού πολίτη που βρίσκεται ανυπεράσπιστος απέναντι σε ανεξέλεγκτους ανώνυμους κύκλους υποτιθέμενης πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού. Πρόκειται για μια “γκεμπελίστικη” μεθόδευση. Μια τακτική, που θέτει σε κίνδυνο την πολιτική μας ζωή και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Κανείς μας δεν μπορεί να είναι πάνω από το νόμο και κανείς μας δεν μπορεί να είναι πάνω από την κριτική.  Ως πολιτικός, είτε ως Βουλευτής στο παρελθόν, είτε τώρα με την θεσμική μου ιδιότητα ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επιζητούσα και επιζητώ την κριτική.  Τις ενστάσεις στην διαφορετική άποψη, την αντιπαράθεση μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού δημοκρατικού μας πολιτισμού.  Όμως, κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι κι ασφαλώς οι πάτρωνές τους, υπερέβησαν τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, της πολιτικής ελευθερίας και στράφηκαν με μισόλογα και υπονοούμενα, με άθλιο τρόπο εναντίον μου.  Πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση η οποία, δεν στοχεύει απλά και μόνο στον εκφοβισμό μου, αλλά δημιουργεί ένα προηγούμενο το οποίο, αν το αφήσουμε έτσι, χωρίς να παταχθεί, θα δηλητηριάσει την πολιτική μας ζωή και γενικότερα την λειτουργία μας ως πολίτες αυτής της χώρας, αυτού του νομού.  Ήλθα σε επαφή με τον Εισαγγελέα Κορίνθου, με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Οικονόμου, για να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.  Συγχρόνως, έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης Γιώργο Παπανδρέου και στον συνάδελφο μου Χάρη Καστανίδη, ζητώντας να αναλάβουμε πρωτοβουλία ως Κυβέρνηση για την άμεση ρύθμιση αυτής της «ζούγκλας» του διαδικτύου.  Κατά το παρελθόν, είχα μιλήσει για «άγρια δύση» στον χώρο των ΜΜΕ. Φοβάμαι ότι επιβεβαιώθηκα. Δεν μπορούμε, όμως, να επιτρέψουμε σε αυτή την «άγρια δύση», σ’ αυτούς τους κανόνες του εκφασισμού, να επιβληθούν ούτε στην πολιτική ζωή, ούτε στην ίδια την κοινωνία.  Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι.  Ζήτησα να συζητηθεί το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Να συντάξουμε ένα νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, για να μην μπορούν όλοι εκείνοι που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, όλοι οι "κουκουλοφόροι" του διαδικτύου να δηλητηριάζουν την καθημερινότητά μας και την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι μια πράξη με συμβολισμό και ουσία.  Πρέπει να αντισταθούμε απέναντι σε όλες αυτές τις πρακτικές.  Σήμερα είμαι εγώ, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος.  Φανταστείτε όμως τον απλό πολίτη ή τον εκπρόσωπο ενός φορέα που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του!  Γι' αυτό πρέπει να συγκρουστούμε με όλους αυτούς που θέλουν να εκβιάσουν, να ελέγξουν με τον πιο σκοτεινό τρόπο την πολιτική ζωή του τόπου.  Είμαι αποφασισμένος γι' αυτή τη μάχη!  Και μην νομίζουν πως θα με φοβίσουν!  Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!"
READ MORE - Π. Μπεγλίτης: Επιβεβαιώθηκα όταν μιλούσα για «άγρια δύση» στα ΜΜΕ

Η Πελοπόννησος μπορεί να αποτελέσει επικερδή αγορά για τους επενδυτές και σημαντικό τουριστικό προορισμό

Την ιδιαίτερη του χαρά για την διοργάνωση του Greek Forum 2011 στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino στην Πύλο, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του προς τους συνέδρους tour operators και δημοσιογράφους από την Ρωσία, την Πέμπτη 28 Απριλίου, χαρακτηρίζοντας την ξενοδοχειακή μονάδα που τους φιλοξενεί ως ένα εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, δημιούργημα ενός ανθρώπου των θαλασσών και του κόσμου, του πρόσφατα εκλιπόντος Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους συνέδρους εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη διεξαγωγή του διαλόγου που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27-28 Απριλίου από επιτυχημένους, όπως τους χαρακτήρισε, επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας από Ελλάδα και Ρωσία, που αντικατοπτρίζει τους δεσμούς ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών οι οποίοι έχουν σφραγιστεί από τους μακροχρόνιους κοινούς αγώνες και την κοινή ιστορία.
Η κοινή αυτή ιστορική πορεία, σημείωσε ο κ. Τατούλης, βασίζεται στη πολιτική στήριξης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που υιοθέτησε η Ρωσική ηγεσία, και στη συνδρομή της προς τον Ελληνικό λαό να απαλλαγεί από τα δεσμά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Πάνω σε αυτά τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να σχεδιαστούν έξυπνες εμπειρίες για τους Ρώσους πολίτες να επισκεφθούν την Πύλο, αλλά και την Πελοπόννησο τόνισε ο  Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας την ομορφιά, την αυθεντικότητα και την πολυμορφία της Περιφέρειας που προσφέρει το συνδυασμό φυσικού κάλλους με ειδικές εμπειρίες. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τατούλης δήλωσε θα παρέχει την πλήρη στήριξη του στην υλοποίηση συνεργασιών με σημαντικούς ανθρώπους της περιοχής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να προσφέρει μεγάλη ποικιλία τουριστικών προϊόντων σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η υψηλή ποιότητα ασφάλειας και δημόσιας τάξης στην Περιφέρεια προσφέρουν ένα περιβάλλον σταθερότητας για τους κατοίκους και τους τουρίστες που την επισκέπτονται.  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι σύντομα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση πολιτικής προβολής του τουριστικού προϊόντος, ανεξάρτητα από την κρατική πολιτική και θα έχει ως σκοπό τη στενή συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες.
READ MORE - Η Πελοπόννησος μπορεί να αποτελέσει επικερδή αγορά για τους επενδυτές και σημαντικό τουριστικό προορισμό

Απονομή βεβαιώσεων της Σχολής Κατήχησης

Την Δευτέρα 2 Μαου ε.ε. θα λάβει χώρα η τελετή λήξης των μαθημάτων της Ειδικής Σχολς Καταρτήσεως Στελεχών Κατηχήσεως,  που πραγματοποιήθηκαν από το Σάββατο 15 - 1 – 2011 μέχρι και το Σάββατο 9 - 4 – 2011, στην Κροκίδειο Αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Της τελετής θα προηγηθεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο, στο Επισκοπικό παρεκκλήσιο της Αγ. Φωτεινής. Κατά την διάρκεια της τελετής λήξης των μαθημάτων της Σχολής ο Σεβασμιώτατος θα παραδώσει τις Βεβαιώσεις Συμμετοχής στους Κατηχητές, Κληρικούς και Λαϊκούς, που συμμετείχαν ανελλιπώς. Η Ειδική Σχολ Καταρτήσεως Στελεχών Κατηχήσεως λειτουργεί με την μέριμνα της Τοπικής μας Εκκλησίας για την όσο το δυνατόν καλύτερη κατάρτιση των Κατηχητών μας προς διευκόλυνση του ευαίσθητου και υπεύθυνου έργου, που τους έχει αναθέσει η Εκκλησία. Η επιμόρφωση των Κατηχητών επιβάλλεται σήμερα ολοένα και περισσότερο, αφού κατά την εξάσκηση των καθηκόντων τους, που η Εκκλησία τους αναθέτει, έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα ατόμων νεαρής ηλικίας στα οποία  πρέπει να ανταπεξέλθουν με επιτυχία με σκοπό την πνευματική οικοδομή και την εν Χριστώ πρόοδο αυτών των νέων κυττάρων της κοινωνίας μας.
READ MORE - Απονομή βεβαιώσεων της Σχολής Κατήχησης

ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΟ ΔΑΣΟΣ ΚΩΝΟΜΑΥΡΑΣ ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ

Του υπ. Βουλευτή της Ν.Δ. Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Δάσος ελάτινο Κωνομαύρας Κλημεντίου Κορινθίας : Ένα απ΄ τα τελευταία-εναπομείναντα δάση του νομού μας. Διαμάντι της σιωπής κι αυτό το δάσος. Πηγή αστείρευτη, που ξεπετά φως ολοζώντανο για τον άνθρωπο, που τυφλωμένος απτα πολλά φώτα του υλικού μας πολιτισμού, αδιαφορεί, αμφισβητεί, αρνείται την σημασία της αλήθειας στην καθημερινότητά μας. Βρίσκεται το δάσος αυτό στις πλαγιές και στα ύψη του ιστορικού Κλημεντίου. Της παλιάς δηλ. πρωτεύουσας του Δήμου Πελλήνης, με την πλειάδα ανθρώπων της γνώσης και της διάκρισης μέσα στον διαδραμόντα χρόνο. Με την γνωστή του κατασκήνωση σήμερα. Αλλά και με τις οικτρές συνέπειες της αστυφιλίας, της εγκατάλειψης και της ερήμωσης αύριο. Θύμα της κλιματικής αλλαγής, των καταστροφικών πυρκαιών κι αυτό το δάσος. Περιμένει επειγόντως χρήματα, για την άμεση αναδάσωσή του με δενδρύλλια ελάτης. Ζητά πίστη, αγάπη, ελπίδα απ΄ τον καθένα μας, στο μακρύ του ταξίδι προσφοράς στην ισορροπία. Στην ομορφιά. Στο πάθος για ζωή. Ψάχνει για ανθρώπους δυνατούς, που κυριαρχούν στη μοίρα τους.

READ MORE - ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΟ ΔΑΣΟΣ ΚΩΝΟΜΑΥΡΑΣ ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ

Εγκρίθηκε η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Άννας Κορίνθου


Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η ένταξη στο ΕΣΠΑ του υφισταμένου κοινόχρηστου χώρου στην Αγία Άννα με σκοπό την ανάπλαση-διαμόρφωσή του,  συνολικού προϋπολογισμού 650.000 Ευρώ. Σε αυτόν τον επίπεδο και ημιδιαμορφωμένο  χώρο, ο Δήμος Κορινθίων επεμβαίνει  στην περιοχή αυτή  για να αναβαθμίσει την υφιστάμενη υποδομή «παιδικής χαράς» και να την μετατρέψει  σε μια  όμορφη πλατεία με σκοπό να την αποδώσει στους συμπολίτες μας. Ο κοινόχρηστος χώρος βρίσκεται πλησίον της οδού Βασίλη  Ρώτα,  έχει επιφάνεια 2.690,32 μ2  και με την ανάδειξή της θα  εξυπηρετεί  την ευρύτερη περιοχή Αγίας Άννας  εκμεταλλευόμενη την εκπληκτική της θέα. Αφετηρία και σημείο αναφοράς στην παρούσα μελέτη, είναι  να διατηρηθεί και να τονισθεί η απρόσκοπτη Βόρεια θέα προς  τον Άγιο Νικόλαο και το λιμάνι της Κορίνθου,  καθώς και ο εντοπισμός  της να γίνεται με χαρακτηριστική ευχέρεια  από τους συμπολίτες μας. Σε επιφάνεια δίπλα και βορείως του κοινόχρηστου χώρου, σε πρανές με κλίση 40%, όπου η θέα προς την παραλία της Κορίνθου είναι πανοραμική, προτείνουμε μελλοντικά  υπαίθριο θέατρο με κερκίδες επί του πρανούς, το οποίο  θα είναι προσβάσιμο από την οδό Β. Ρώτα. Προτείνεται επιπλέον από αυτό το σημείο, η κατασκευή πλακόστρωτου πεζόδρομου που θα εκτείνεται σε μήκος 300 μ. περίπου.
READ MORE - Εγκρίθηκε η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Άννας Κορίνθου

Πλήρης εγκατάλειψη στο ελάτινο δάσος Κωνομαύρας Κλημεντίου

Ένα από τα τελευταία και ομορφότερα εναπομείναντα δάση του νομού μας, είναι το ελάτινο Δάσος Κωνομαύρας Κλημεντίου Κορινθίας.  Πρόκειται για ένα διαμάντι, με απέραντο φυσικό κάλλος που βρίσκεται στις πλαγιές και στα ύψη του ιστορικού Κλημεντίου, της παλιάς δηλ. πρωτεύουσας του Δήμου Πελλήνης. Αυτή η αστείρευτη φυσική πηγή, βιώνει την εγκατάλειψη, την αδιαφορία και την «άρνηση», αφού όλοι μας έχουμε τυφλωθεί από τα πολλά και χρωματιστά φώτα της αστικής ζωής. Έχουμε μεταπηδήσει στην παγκοσμιοποίηση σε όλα τα επίπεδα, την ίδια στιγμή που ή ύπαιθρος ερημώνει, που μας καλεί απεγνωσμένα, κι εμείς της γυρίζουμε την πλάτη. Κι αυτό το δάσος έχει πέσει θύμα της κλιματικής αλλαγής και των καταστροφικών πυρκαγιών. Περιμένει επειγόντως χρήματα, για την άμεση αναδάσωσή του με δενδρύλλια ελάτης. Ζητά πίστη, αγάπη, ελπίδα απ΄ τον καθένα μας, στο μακρύ του ταξίδι προσφοράς στην ισορροπία, στην ομορφιά και στο πάθος για ζωή. Ψάχνει για ανθρώπους δυνατούς, που να κυριαρχούν στη μοίρα τους. Μακάρι να γίνει κάτι άμεσα, πριν να είναι πολύ αργά…
READ MORE - Πλήρης εγκατάλειψη στο ελάτινο δάσος Κωνομαύρας Κλημεντίου

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Κατά 19,4% μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στην Ελληνική επικράτεια κατά το μήνα Φεβρουάριο του 2011 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Βάσει των στοιχείων που παραθέτει η ΕΛΣΤΑΤ, κατά το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2011, τα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, μειώθηκαν κατά 19,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2011 σημειώθηκαν 919 ατυχήματα έναντι 1.140 τον Φεβρουάριο του 2010. Σε αυτά τα ατυχήματα καταγράφτηκαν 69 νεκροί, (ποσοστό μείωσης 17,9%), 99 βαριά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 2,9%) και 1.009 ελαφρά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 25,9%) έναντι 84 νεκρών, 102 βαριά τραυματιών και 1.362 ελαφρά τραυματιών, τον Φεβρουάριο του 2010.
READ MORE - ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ ζητώντας τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών

Κινητοποιήσεις προανήγγειλε την Πέμπτη η ΟΛΜΕ μετά την άκαρπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ.Ντόλιο για το ζήτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Διοριστέοι και αδιόριστοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΠΕΣ, υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 να έχουν διοριστεί. Κάποιοι από αυτούς είναι διοριστέοι, έχοντας περάσει επιτυχώς από το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ άλλοι δουλεύουν ως ωρομίσθιοι μέχρι και 24 μήνες και δηλώνουν ότι είχαν λάβει δέσμευση για τη μονιμοποίηση τους, από το υπουργείο Παιδείας. Τετραμελής επιτροπή των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών και του εξέθεσαν τα αιτήματα τους. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα ωστόσο δεν οδήγησε σε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς ο υφυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να επικοινωνήσει με το υπουργείο Παιδείας για να ενημερωθεί καλύτερα για το θέμα και δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τη συντονιστική επιτροπή των διοριστέων-αδιόριστων εκπαιδευτικών ώστε να οριστεί και νέα συνάντηση. Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις, καθώς όπως είπε θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

READ MORE - Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ ζητώντας τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΝΟΔΕ Κορινθίας

Τη Δευτέρα 2/5/2011, ώρα 19:00 στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε (Κολιάτσου 44- Κόρινθος), θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση Διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε ( μέλη,ex officio, Πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο, Υπεύθυνοι Πολιτ. Κύκλων Δράσης)  με τα κάτωθι θέματα:
1. Απολογισμός Περιοδειών ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας( όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα)
2. Οργανωτικά θέματα
3. Διάφορα

READ MORE - Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΝΟΔΕ Κορινθίας

Αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης από την Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.


Σύντροφοι εργάτες και εργάτριες, Έλληνες και μετανάστες, νέοι και νέες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, Αυτή την κρίσιμη Πρωτομαγιά είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία. Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση. Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα πρέπει να ακουστεί μυριόστομο: Καμιά θυσία για τους εκμεταλλευτές μας. Ταξική αφύπνιση, ενότητα και οργάνωση παντού. Πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής οικογένειας από τη φτώχεια και την ανεργία. Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας. Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά. Εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, ψηλά το κεφάλι!  Εμπιστευτείτε το Κόμμα σας, το ΚΚΕ. Έχει αποδείξει ότι είναι ικανός και άξιος εκφραστής, οργανωτής και καθοδηγητής των συμφερόντων, των αγώνων σας. Όλες οι προβλέψεις του επαληθεύτηκαν. Δεν δειλιάζει μπρος στον ταξικό αντίπαλο και το σύστημα. Είναι έμπειρο, έχει διδαχθεί, έχει βγάλει συμπεράσματα από τις κατακτήσεις και τα λάθη του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στην Ευρώπη. Είναι ο αδιάλλακτος υπερασπιστής του δίκιου σας, χωρίς να λυπάται κόπους και θυσίες. Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες, τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου. Δίνοντας υπόσχεση ότι θα συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στη χώρα μας να ηττηθεί η εξουσία των μονοπωλίων, να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό. Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη! Ζήτω η επαναστατική κομμουνιστική κοσμοθεωρία, ο μαρξισμός – λενινισμός, η επιστημονική τεκμηρίωση της πάλης για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος σε κάθε χώρα, σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο δρόμος για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, χωρίς τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, χωρίς πολέμους.
READ MORE - Αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης από την Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

«Επιμήκυνση χρέους» στον Δήμο Βέλου – Βόχας

Συνεδρίασε την Τετάρτη το Δ.Σ. Βέλου – Βόχας και ένα από τα κυριότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η απόφαση που πάρθηκε για να επιμηκυνθεί η φετινή δόση των δανείων και των δύο πρώην Δήμων που ανέρχεται στο ποσό των 870.000 ευρώ! Λόγω της φετινής άσχημης οικονομικής κατάστασης, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πρότεινε στο Δήμο και έκανε τη διευκόλυνση, η φετινή δόση να εξοφληθεί σε 15 χρόνια, εννοείται με τους ανάλογους τόκους. Αυτό θα γίνεται σταδιακά και ενώ θα προσθέτεται ένα ποσό περίπου 50.000 ευρώ στη δόση της επόμενης χρονιάς. Δηλαδή, το 2012, ο Δήμος αντί των 870.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει δόση, περίπου 920.000 ευρώ κι αυτό θα συνεχιστεί για όλα τα επόμενα χρόνια μέχρις ότου εξοφληθεί το χρέος των δανείων και απομείνει μόνο το χρωστούμενο ποσό της φετινής δόσης που δεν θα δοθεί. Με λίγα λόγια αποφασίστηκε η «επιμήκυνση» της φετινής δόσης του δανείου αφού σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος θα είχε μεγάλο πρόβλημα για να καλύψει τις υπόλοιπες ανάγκες του. το Δ.Σ. διήρκησε περίπου 2 ώρες και κύλησε σε ομαλό κλίμα…
READ MORE - «Επιμήκυνση χρέους» στον Δήμο Βέλου – Βόχας

Έχουμε ΚΔΑΥ δίπλα μας και πετάμε λεφτά για να πάμε τα ανακυκλώσιμα στην Τρίπολη!


Κι όμως, σε μια εποχή όπου και το 1 ευρώ μετράει και θα μπορούσε να πάει κάπου αλλού και να χρησιμεύσει, συμβαίνουν απαράδεκτα και τραγελαφικά πράγματα. Έχουμε εντός της Κορινθίας, «δίπλα στο σπίτι μας», Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και εμείς τρέχουμε να πάμε τα ανακυκλώσιμα στην Τρίπολη!! Χωρίς να γίνεται καλή δουλειά, αφού δεν προλαβαίνουν τα απορριμματοφόρα να πάνε όλα τα ανακυκλώσιμα σε μία μέρα, με τόση ταλαιπωρία, αλλά κυρίως με τόσα έξοδα. Καύσιμα, διόδια, εργατοώρες, συντήρηση οχημάτων, κ.τ.λ. Και όλα αυτά, ενώ η άδεια ήδη υπάρχει και το θέμα «κολλάει» ακόμα σε κάποιες λεπτομέρειες και γραφειοκρατικές διαδικασίες από τις γνωστές αυτής της κρατικής μηχανής που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλα τα επίπεδα. Με κοινή τους αναφορά, οι 6 Δήμαρχοι της Κορινθίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητούν να επιλυθεί άμεσα το θέμα και να δοθεί επιτέλους το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η λειτουργία του ΚΔΑΥ και να μπορούν να πηγαίνουν τα ανακυκλώσιμα στην περιοχή που βρίσκεται, σε πολύ λιγότερο χρόνο, (οπότε και περισσότερα απορριμματοφόρα) και φυσικά με πολύ λιγότερα έξοδα. Ας ελπίσουμε να εισακουστούν σύντομα….

READ MORE - Έχουμε ΚΔΑΥ δίπλα μας και πετάμε λεφτά για να πάμε τα ανακυκλώσιμα στην Τρίπολη!

ΕΑΣ ΝΕΜΕΑΣ: Απαράδεκτος ο αποκλεισμός της Κορινθίας από το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης Αμπελώνων


Επιστολή στους βουλευτές του νομού και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη απέστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας κ. Γ. Γεωργούσης, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι η Κορινθία δεν περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης Αμπελώνων που λήγει στις 15 Μαΐου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ζώνη του κάμπου της Νεμέας είναι πάνω από 50% γερασμένη, με αποτέλεσμα τον έντονο κίνδυνο η μοναδική αυτή ποικιλία να εκλείψει σε λίγα χρόνια. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει τα εξής: «Με αυτή την επιστολή, θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου σχετικά με το θέμα του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης Αμπελώνων που λήγει στις 15 Μαΐου 2011, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται ο νομός Κορινθίας. Θεωρούμε τον αποκλεισμό αυτό απαράδεκτο, καθώς είμαστε ο μόνος νομός που παράγουμε την παραδοσιακή ποικιλία «Αγιωργίτικο». Ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως ο πλησιέστερος σε εμάς νομός Αργολίδας, συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα αυτό. Σύμφωνα με τη διάταξη του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης, επιδοτούνται μόνο οι άσπρες ποικιλίες. Πρέπει να σας επισημάνουμε πως η ζώνη του κάμπου της Νεμέας είναι πάνω από 50% γερασμένη, με αποτέλεσμα τον έντονο κίνδυνο η μοναδική αυτή ποικιλία να εκλείψει σε λίγα χρόνια. Τέλος, θεωρούμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παραμείνει η ζώνη της Νεμέας μη αλλοιωμένη και να διατηρήσει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του «Αγιωργίτικου». Παρακαλούμε να δείξετε την δέουσα προσοχή στο παραπάνω θέμα και είμαστε σίγουροι πως η  επιστολή  μας αυτή  με τις δίκαιες παρατηρήσεις μας θα βρει την ανταπόκριση που της αξίζει».
Γ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ
READ MORE - ΕΑΣ ΝΕΜΕΑΣ: Απαράδεκτος ο αποκλεισμός της Κορινθίας από το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης Αμπελώνων

Δενδροφύτευση την Πρωτομαγιά από τον Κυνηγετικό σύλλογο


 Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορίνθου καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε δενδροφύτευση που θα γίνει την Κυριακή 1 Μαΐου 2011 στο όρος Φωκά. Στη συνέχεια θα γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά στο καταφύγιο του Συλλόγου που βρίσκεται στην περιοχή. Συνάντηση στο καταφύγιο την Κυριακή ώρα 09:00π.μ.
READ MORE - Δενδροφύτευση την Πρωτομαγιά από τον Κυνηγετικό σύλλογο

H νέα ιστοσελίδα του Δήμου Βέλου – Βόχας

Σας πληροφορούμε ότι λειτουργεί ήδη σε αρχικό στάδιο η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Βέλου-Βόχας στη διεύθυνση http://velo-vocha.gr/ , η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται έως ότου ολοκληρωθεί και πάρει την τελική μορφή της. Στόχος μας είναι να σας παρουσιάσουμε το Δήμο μας και να ανοίξουμε μία ακόμη οδό επικοινωνίας με τους δημότες μας αλλά κι όλους όσους μας επισκέπτονται και αγαπούν την περιοχή μας. Οι δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο για επικοινωνία και εξυπηρέτηση ανοίγουν μια νέα πύλη στην καθημερινή επικοινωνία με τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους φίλους του Δήμου μας. Η πλοήγηση στις σελίδες μας θα σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία και τις Υπηρεσίες του Δήμου, για το έργο, το πρόγραμμα, τα γεγονότα και τις εκδηλώσεις που γίνονται ή προγραμματίζονται από το Δήμο και από τους φορείς. Περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια, παρατηρήσεις και υποδείξεις σε σχέση με το περιεχόμενο και την εμφάνιση της ιστοσελίδας μας, ούτως ώστε να βελτιώσουμε την παρουσία της στο διαδίκτυο και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι.
READ MORE - H νέα ιστοσελίδα του Δήμου Βέλου – Βόχας

2o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου-Κορινθίας

Καλούνται οι  νέοι  δημιουργοί που ενδιαφέρονται  να συμμετάσχουν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου-Κορινθίας με την/τις ταινία/ες τους.
Ταινίες παραγωγής μετά του έτους 2008  μπορούν να υποβληθούν για να λάβουν μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου 2011. Προϋπόθεση αποτελεί να μην έχει γίνει εμπορική προβολή στην Ελλάδα. Η επίσημη αίτηση θα αποσταλεί στους αιτητές εφόσον συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο κάτω από το 'Film Submission' στην ιστοσελίδα http://www.corinthianfilmfestival.org/. Η προθεσμία για την υποβολή ταινιών - μεγάλου και μικρού μήκους, οι οποίες δεν έχουν ακόμη προβληθεί εμπορικά στους κινηματογράφους στην Ελλάδα, για να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου, είναι η 30η Σεπτεμβρίου, 2011. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν εντός του Οκτωβρίου 2011 σχετικά με την επιλογή της ταινίας τους. Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίας στην Κόρινθο.

READ MORE - 2o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου-Κορινθίας

Ξεκίνησε με επιτυχία το πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης

Ξεκίνησε την Πέμπτη το  απόγευμα , στις 5..μ.μ., στο μικρό θέατρο του Δημοτικού Καταστήματος Κορίνθου, το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  που αφορά την Εθελοντική Δράση για την Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων, με σκοπό την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών. Το Πρόγραμμα με τίτλο  «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» γίνεται  σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και την ευθύνη υλοποίησης του την έχει ο Δήμος Κορινθίων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων πολιτών-δημοτών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και έγινε σημείο αναφοράς από τον κ.. Βερνίκο (καθηγητή του εναρκτήριου Προγράμματος) που χαρακτήρισε αξιοσημείωτη τόσο την πληθώρα  των αιτούντων συμπολιτών μας όσο και την πολυπληθή τους παρουσία στο εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο. Η πολύ καλή προετοιμασία, η συνέπεια και ο προγραμματισμός  της Δημοτικής Αρχής,  είχε σαν αποτέλεσμα  να θεωρηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα  από τον ίδιο τον κ. Βερνίκο,  ως το πιο ενδιαφέρον και το πολυπληθέστερο,  αφού ο μέσος όρος των  συμμετεχόντων συμπολιτών μας  ξεπέρασε  το μέσον όρο Πανελληνίως.
READ MORE - Ξεκίνησε με επιτυχία το πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ ζητώντας τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών

Κινητοποιήσεις προανήγγειλε την Πέμπτη η ΟΛΜΕ μετά την άκαρπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ.Ντόλιο για το ζήτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Διοριστέοι και αδιόριστοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΠΕΣ, υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 να έχουν διοριστεί. Κάποιοι από αυτούς είναι διοριστέοι, έχοντας περάσει επιτυχώς από το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ άλλοι δουλεύουν ως ωρομίσθιοι μέχρι και 24 μήνες και δηλώνουν ότι είχαν λάβει δέσμευση για τη μονιμοποίηση τους, από το υπουργείο Παιδείας. Τετραμελής επιτροπή των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών και του εξέθεσαν τα αιτήματα τους. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα ωστόσο δεν οδήγησε σε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς ο υφυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να επικοινωνήσει με το υπουργείο Παιδείας για να ενημερωθεί καλύτερα για το θέμα και δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τη συντονιστική επιτροπή των διοριστέων-αδιόριστων εκπαιδευτικών ώστε να οριστεί και νέα συνάντηση. Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις, καθώς όπως είπε θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.



READ MORE - Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ ζητώντας τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών