ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ: 75ΧΡΟΝΗ "ΕΣΒΗΣΕ" ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΤΗΣ ΣΚΥΛΟ!

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για μία 75χρονη γυναίκα στην περιοχή Καλύβιζες Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας η οποία βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι της, κατά πάσα πιθανότητα από αναθυμιάσεις θέρμανσης, ενώ στο χώρο εκδηλώθηκε και πυρκαγιά. Δίπλα της, επίσης νεκρό, βρέθηκε και ο πιστός της φίλος, ένα πανέμορφο κανίς που δεν προσπάθησε να την αποχωριστεί μέχρι το τέλος! Τις έρευνες για τα ακριβή αίτια του συμβάντος έχουν αναλάβει η αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου... 
READ MORE - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ: 75ΧΡΟΝΗ "ΕΣΒΗΣΕ" ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΤΗΣ ΣΚΥΛΟ!

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Το Κοινωνικό Φαρμακείο ξεκινά τη λειτουργία του την Τετάρτη 8-4-2015 και κάθε Τετάρτη για το πρώτο χρονικό διάστημα, από 6.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ.. Όσοι είναι ανασφάλιστοι ή δεν έχουν δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα τηλέφωνα 27413-62112 και 27413-62113 στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων επί της οδού Αδειμάντου 22 (2ος όροφος) προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις ένταξής τους. Οι αιτήσεις θα  γίνονται δεκτές κάθε Τετάρτη από 10:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. Δωρεές νέων συσκευασιών ή που πλέον δεν χρησιμοποιούνται (καλής ημερομηνίας λήξεως) γίνονται στα κάτωθι σημεία:
Ø  Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας (Απ. Παύλου 20-24 Κόρινθος) Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και
Ø  Σε όλα τα φαρμακεία του Νομού Κορινθίας κατά τις ημέρες και ώρες
   λειτουργίας τους.



                                                               
READ MORE - ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΣΥΛΛΗΨΗ 45ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΗΡΩΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας  45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
READ MORE - ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΣΥΛΛΗΨΗ 45ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΗΡΩΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Τι ψήφισε η πλειοψηφία του Δ.Σ. Κορινθίων για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων αναφέρονται τα εξής: «Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Μαρτίου 2015, η Δημοτική Αρχή έφερε θέμα ημερήσιας διάταξης για άλλη μία φορά, την διαμορφωθείσα κατάσταση στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου  που λειτουργεί παράνομα από τον Αύγουστο 2012 στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού με την περιβόητη απόφαση του γνωστού κ. Δένδια. Στην αρχή ο κ. Δήμαρχος ανέπτυξε το αποτέλεσμα  των επαφών  που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τους Υπουργούς της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης  Μετανάστευσης κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου και Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννη Πανούση, αλλά και την παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη  όπου παρέστη και ανέπτυξε τις απόψεις  της Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Δήμαρχος  ανέφερε τη δέσμευση  των Υπουργών  ότι το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών  θα κλείσει  και ότι προτίθενται  να χρησιμοποιήσουν  ένα μικρό τμήμα  για ανηλίκους (μέχρι 50 άτομα) , όπως θα γίνει σε κάθε πόλη, καθώς και για την παραμονή για μερικές ημέρες  μερικών μεταναστών  για τη διαδικασία ταυτοποίησης  όταν θα συλλαμβάνονται. Παράλληλα ανέφερε ότι σήμερα οι κρατούμενοι μετανάστες είναι λιγότεροι από 500  και  ήδη άρχισε η απομάκρυνση των μεταναστών που έχουν συμπληρώσει πάνω από 6 μήνες κράτησης στο 6ο Σύνταγμα. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ανταλλαγή απόψεων  και με τη θετική ψήφο  των παρατάξεων  της πλειοψηφίας του Δημάρχου κ. Πνευματικού και της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Παν. Ψηλογιαννόπουλου :
·        Επιμένει στο αίτημα  για άμεσο κλείσιμο  του παράνομου Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού , το οποίο επηρεάζει  την βασική λειτουργία  της πόλης, αφού βρίσκεται  μέσα στον κεντρικό οικιστικό  ιστό της πόλης,  δίπλα σε σχολεία, σπίτια, γυμναστήρια, κολυμβητήριο, κλπ
·        Εκφράζει την αντίθεσή του  στην φημολογηθείσα  πρόθεση μετατροπής  του στρατοπέδου σε Ανοικτό Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, το οποίο θα επιβαρύνει περαιτέρω  την πόλη της Κορίνθου.
·        Ζητά από την Κυβέρνηση  την παραχώρηση του στρατοπέδου  του 6ου Συντάγματος Πεζικού, έκτασης 300 στρεμμάτων περίπου, στο Δήμο Κορινθίων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί  για τη στέγαση Υπηρεσιών  και συνεργείων του Δήμου, καθώς επίσης  και αυτών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, εξοικονομώντας τεράστιους πόρους  από τα μισθώματα που καταβάλλονται σήμερα  σε τρίτους για τη στέγαση  των Υπηρεσιών αυτών. Παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος θα χρησιμοποιηθεί  για αθλητικές εγκαταστάσεις  (υπάρχον γήπεδο ποδοσφαίρου με κερκίδες κλπ), πολιτισμό, πράσινο και αναψυχή.
·        Για το σκοπό αυτό θα γίνει  ειδική σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων, στην οποία θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων  της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης , της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , καθώς και οι Βουλευτές του Νομού Κορινθίας , οι οποίοι καλούνται να στηρίξουν το πάγιο αυτό αίτημα  του Δήμου Κορινθίων, προκειμένου να συν-διαμορφωθεί το τελικό κείμενο  της πρότασης αξιοποίησης  του χώρου.

Στην απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου  μειοψήφησε η παράταξη του κ. Νανόπουλου,  η οποία  ψήφισε την  απόφαση της 11/11/2014 και θεώρησε ότι δεν συντρέχει λόγος να ληφθεί νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότι επισημάνθηκε από την πλειοψηφία ότι έχει τεθεί ως δεδομένο η φημολογούμενη μετατροπή του Κέντρου Κράτησης σε ανοικτό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών».
READ MORE - Τι ψήφισε η πλειοψηφία του Δ.Σ. Κορινθίων για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών

ΑΘΙΚΙΑ : ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων αναφέρονται τα εξής: «Ο Δήμος Κορινθίων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραδίδει σε χρήση το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου στ΄ Αθίκια. Το γήπεδο αυτό ανακαινίστηκε πλήρως από τη Δημοτική Αρχή με την κατασκευή και τοποθέτηση νέου υπερσύγχρονου συνθετικού χλοοτάπητα. Ήδη γίνεται χρήση από το τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο του ιστορικού Τενεάτη Αθικίων αλλά και από πλήθος πολιτών μικρών και μεγάλων, ανδρών και γυναικών που  σε καθημερινή βάση αθλούνται. Ο προϋπολογισμός ανήλθε σε 270.000 € και χρηματοδοτήθηκε από δημοτικούς πόρους,  προσφορά της Δημοτικής Αρχής στη νεολαία  της περιοχής. Υποχρέωσή μας είναι να επισημάνουμε  την καθοριστική συμβολή  του πρώην Δημάρχου Σαρωνικού  κ. Σωκράτη Τόγια και του πρώην Νομάρχη κ. Νικολάου Ταγαρά που είχαν κατασκευάσει  τη διετία 2009-2010 τις χωματουργικές εργασίες  με εργολαβία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας. Ένα όνειρο δεκαετιών  για τ'  Αθίκια έγινε πλέον  πραγματικότητα από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κορινθίων, η οποία πλέον παραδίδει το ένα μετά το άλλο,  τα δεκάδες έργα  που έχει πραγματοποιήσει  και συνεχίζει να πραγματοποιεί».


READ MORE - ΑΘΙΚΙΑ : ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ