ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΟΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012



Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η σημερινή μέρα για όλη την Κορινθία, τον πολιτισμό της χώρας μας συνολικά και όχι μόνο σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά θα λέγαμε παγκόσμιο. Ο πρόεδρος του συλλόγου ΄ΔΙΑΖΩΜΑ΄ Στ. Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γ. Δέδες, ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος και ο προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κ. Κίσσας, ανακοίνωσαν την συνεργασία τους και την υποβολή σχετικού φακέλου στη γ.γ. Πολιτισμού το επόμενο 10ήμερο για την έγκριση των ανάλογων εργασιών για την ανάδειξη, ανασκαφή, συντήρηση και αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας! Οι τέσσερις άνδρες, μετά τη σύσκεψη που προηγήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας στην Κόρινθο, μεταφέρθηκαν στο χώρο του αρχαίου θεάτρου απ΄ όπου και ανακοίνωσαν τη σημαντική αυτή συνεργασία. Όπως τόνισε ο κ. Κίσσας μεταξύ των άλλων, «Μετά από μήνες δουλειάς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη συνεργασία. Το επόμενο 10ημερο η Εφορία Αρχαιοτήτων θα υποβάλει το σχετικό φάκελο στη γ.γ. Πολιτισμού για έγκριση από το ΚΑΣ των εργασιών. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί, τόσο από την Π.Ε. Κορινθίας, όσο και από το Δήμο Σικυωνίων, ενώ καθοριστικός ήταν ο συντονιστικός και με πολύ καλή διάθεση ρόλος του ΄Διαζώματος΄ και του κ. Μπένου. Οι ανασκαφές θεωρούμε ότι μπορούν να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2013. Θα υπάρξει αποκάλυψη όλου του θεάτρου και ταυτόχρονα συντήρηση και αναστήλωση, με τη δυνατότητα να γίνουν και κάποιες εκδηλώσεις στο μέλλον»… 

Στ. Μπένος: Σημαντικότατο εγχείρημα παγκόσμιας ακτινοβολίας

Ο πρόεδρος του ΄Διαζώματος΄ κ. Στ. Μπένος μεταξύ των άλλων τόνισε: «Πρόκειται για ένα σημαντικότατο εγχείρημα. Όχι μόνο πανελλαδικής, αλλά παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως είναι το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνος, από τα μοναδικά στον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκόμενους για τη άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα».

Γ. Δέδες: Είναι μια σημαντική μέρα γα την Κορινθία
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας σημείωσε: «Καρποφόρησε μια πολύμηνη διαδικασία. Είναι μια σημαντική μέρα γα την Κορινθία. Συνεργάστηκαν τέσσερις φορείς με κοινό σχέδιο δράσης για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου. Ένα αίτημα δεκαετιών από όλη την Κορινθία. Θα είμαστε, σαν Περιφέρεια, δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τον κ. Στ. Μπένο, την «ψυχή» αυτής της προσπάθειας».

READ MORE - ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΟΣ

ΚΙΑΤΟ: Σύλληψη ανήλικης για συνέργεια σε κλοπή φορτηγού!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012



Συνελήφθη το Σάββατο και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία 14χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ, γιατί όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμα ένα άτομο το οποίο αναζητείται, προσπάθησαν να αφαιρέσουν φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.
READ MORE - ΚΙΑΤΟ: Σύλληψη ανήλικης για συνέργεια σε κλοπή φορτηγού!

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σύλληψη 50χρονου Πακιστανού για λαθρεμπορία τσιγάρων



Συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, γιατί στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τριακόσια τριάντα (330) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
READ MORE - ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σύλληψη 50χρονου Πακιστανού για λαθρεμπορία τσιγάρων

64χρονος στο Λουτράκι κατείχε 208 γραμμάρια χασίς



Συνελήφθη στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 64χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 208 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
READ MORE - 64χρονος στο Λουτράκι κατείχε 208 γραμμάρια χασίς