Ραγίζουν πέτρες και καρδιές στο Βέλο από την ασύλληπτη τραγωδία!

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

 


Ένα από τα συμβάντα που δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί στο δρόμο της παραλίας του Περιγιαλίου. Ένας νεαρός οδηγός δικύκλου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η μηχανή να εκτραπεί και να τραυματιστεί θανάσιμα ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας , ένα παιδί μόλις 20 ετών από το Βέλο Κορινθίας.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Πριν από λίγα χρόνια, σχεδόν στο ίδιο σημείο, είχε χάσει τη ζωή του και ο αδερφός του, ενώ πριν ένα χρόνο είχε φύγει από τη ζωή και η μητέρα του. Συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να παρηγορήσουν τον χαροκαμένο πατέρα, αφού τα απανωτά χτυπήματα της ζωής τον έχουν κάνει, όπως είναι φυσικό, ράκος. Μεταφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια με την ευχή ο Θεός να του δώσει κουράγιο αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Όπως είπε λέει ο θείος του 20χρονου στο protothema.gr, το σπίτι του 55χρονου έκλεισε μέσα σε 3 χρόνια...
«Το 2020 σκοτώθηκε ο αδελφός του με το αμάξι αυτός, μόνος του, στο Περιγιάλι. Το 2023 έχασαν τη μάνα τους, την Μαρία. Μέσα σε τρία χρόνια έκλεισε το σπίτι τους. Τα 2/3 της ημέρας τα περνούσε στο νεκροταφείο ο πατέρας. Φαντάζεστε σε τι κατάσταση είναι τώρα», περιγράφει ο θείος του αδικοχαμένου Σπύρου.

Τα αίτια για το τραγικό συμβάν διερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.

READ MORE - Ραγίζουν πέτρες και καρδιές στο Βέλο από την ασύλληπτη τραγωδία!

Εκλογές 2023: Χάνει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζει το ΚΚΕ – Αλλαγές και σε «γαλάζιους» βουλευτές

 


Με απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής που εδρεύει στο υπουργείο Εσωτερικών, από την κατανομή των εδρών στα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές της 25ης Ιούνη το ΚΚΕ καταλαμβάνει μια ακόμα έδρα με αποτέλεσμα να φτάνει στους 21 βουλευτές.

Την 21η έδρα την καταλαμβάνει υποψήφιος με το ΚΚΕ Νίκος Εξαρχος στην Εκλογική Περιφέρεια Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής αναφέρει:

«Με βάση την απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής, που εδρεύει στο Υπουργείο Εσωτερικών, από την κατανομή των εδρών στα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές της 25ης Ιούνη, το ΚΚΕ λαμβάνει 21 έδρες. Την 21η έδρα την καταλαμβάνει στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων.

Ο 21ος βουλευτής είναι ο εν ενεργεία οικοδόμος Νίκος Έξαρχος».

Την έδρα στα Γιάννενα χάνει ο Γιώργος Αμυράς από την ΝΔ.

Μέχρι στιγμής, με βάση την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την κοινοβουλευτική δύναμη του να μειώνεται κατά μία έδρα και από 48 εξασφαλίζει 47 έδρες.

Ανακατατάξεις ωστόσο υπάρχουν και στη ΝΔ, η οποία χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την οποία κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας. Εκτός μένουν οι Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα και ο Σταμάτης Πουλής στη Δυτική Αττική, αλλά εξισορροπείται από τα «κέρδη» στη Β’ Πειραιά με την εκλογή του Γιάννη Τραγάκη και την εκλογή του Θεόφιλου Λεονταρίτη στις Σέρρες. Παράλληλα η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α’ Αθήνας και έτσι επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.

Στον νομό Σερρών χάνει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η «καραμπόλα» τέλος με τη Β’ Πειραιά την οποία χάνει η Πλεύση Ελευθερίας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» που αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική.

Η ανακατανομή εδρών ενδεχομένως να συνεχιστεί και αργότερα, όταν τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις από βουλευτές ή κόμματα που ζητούν επανακαταμέτρηση ψήφων, εκεί που οι έδρες κρίθηκαν με μικρή διαφορά.

 

READ MORE - Εκλογές 2023: Χάνει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζει το ΚΚΕ – Αλλαγές και σε «γαλάζιους» βουλευτές

Έρχεται ζέστη και κουφόβραση

 


Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε κυρίως ηλιοφάνεια, θα ζεστάνει αρκετά -κυρίως στην κεντρική και στη νότια Ελλάδα-, ενώ έντονο θα είναι το αίσθημα της δυσφορίας λόγω και της αυξημένης σχετικής υγρασίας.

Από την Κυριακή, αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια και νοτιότερα ο καιρός θα γίνει άστατος. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν κάποιες παροδικές μπόρες σε Θεσσαλία και Μακεδονία.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου στους κάμπους της ηπειρωτικής χώρας.

Η Αττική θα έχει λιακάδα με λίγα σύννεφα στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν με τη μορφή θαλάσσιας αύρας στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 21 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει λιακάδα από την αρχή της ημέρας με κάποιες πρόσκαιρες συννεφιές τις θερμές ώρες κυρίως στις ορεινές περιοχές. Στα βουνά της Πέλλας, της Πιερίας και της Ημαθίας ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.

Προς τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ίσως υπάρξουν καταιγίδες στα βόρεια της περιφέρειας.

Οι άνεμοι με τη μορφή θαλάσσιας αύρας -λίγο πιο ενισχυμένοι στον Θερμαϊκό στα 4 με 5 μποφόρ- και η θερμοκρασία στους 20 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία προς τα τέλη της επόμενης βδομάδας.

READ MORE - Έρχεται ζέστη και κουφόβραση

Π. Νίκας: Δεν θέλει ούτε να ακούσει για άλλη θέση - Επιμένει στην Περιφέρεια

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

 


Τέλος στα σενάρια, που τον ήθελαν να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με κάποιο αντάλλαγμα, έβαλε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. αποκλείοντας το ενδεχόμενο να λάβει οποιαδήποτε θέση ειδικού ή γενικού γραμματέα στην κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη κρατική θέση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε: «Εγώ είχα πάντα αιρετά αξιώματα».

READ MORE - Π. Νίκας: Δεν θέλει ούτε να ακούσει για άλλη θέση - Επιμένει στην Περιφέρεια

Πότε εκλέγεται ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

 


Η χθεσινή παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα εντελώς αδόκητο γεγονός και όχι απλά επιτάχυνε αλλά… πυροδότησε τις εσωκομματικές εξελίξεις στο κόμμα του.

Έτσι, εν μέσω θέρους στην Κουμουνδούρου δίνουν μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες και να εκλέξουν στο συνέδριο νέο αρχηγό και νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του κόμματος.

Μετά την παραίτηση Τσίπρα, το προσεχές ΣΚ θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος με κεντρικό θέμα την εκλογή νέου αρχηγού και των νέων μελών της ΚΕ από το συνέδριο.

Το «αγκάθι» των εσωκομματικών διεργασιών πέρα από την βαριά ήττα είναι ότι οι διαδικασίες θα γίνουν εν μέσω θέρους, κάτι που θα σημαίνει ότι ίσως δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των μελών και των φίλων του κόμματος.

Ποιες είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες για την εκλογή νέου αρχηγού;

To επόμενο σαββατοκύριακο, 8 – 9 Ιουλίου, λόγω του ότι θα είναι οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή και η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Έτσι απομένουν δύο ημερομηνίες: η 16η  και η 23η Ιουλίου.

Το πρόβλημα είναι ότι στο συνέδριο του περασμένου Μαΐου 2022, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ψηφιστεί από 170.000 μέλη. Αριθμοί που θεωρείται αδύνατο να συμμετέχουν στις νέες διαδικασίες

Εκτός, εάν, κρατήσουν τη διαδικασία του συνεδρίου για μετά το καλοκαίρι, προκειμένου να γίνει μια διαδικασία πιο συντεταγμένη.

READ MORE - Πότε εκλέγεται ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόγραμμα "Σπίτι μου": Πήραν δάνειο, αλλά δεν βρήκαν σπίτι!

 


Μόλις 4.706 δάνεια σε σχέση με την αρχική ζήτηση των 36.544 αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι Μου» για την επιδότηση επιτοκίου στεγαστικού δανείου έχουν φτάσει στην «πηγή», δηλαδή έχουν εξασφαλίσει την πολυπόθητη έγκριση. Αυτομάτως, αυτό σημαίνει ότι έχει βρεθεί και το κατάλληλο ακίνητο προς αγορά, που αποτελεί και τον σημαντικό παράγοντα που δυσχεραίνει τη λειτουργία του προγράμματος, με δεδομένο ότι η ζήτηση είναι εξασφαλισμένη.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία από τα τραπεζικά ιδρύματα, από τις 36.544 αιτήσεις έχουν αξιολογηθεί οι επτά στις δέκα, δηλαδή 25.573. Από αυτές, προέγκριση έχει δοθεί για το 69% ή 17.606 και από αυτές έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο και έχουν εγκριθεί 4.706. Οι υπόλοιπες αιτήσεις, ήτοι το 30%, απορρίφθηκαν, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δεν πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους, ηλικίας από 25-39 ετών, που ενδιαφέρονται για την απόκτηση κατοικίας, με έτος κατασκευής έως το 2007 (όχι μεταγενέστερη), επιφανείας έως 150 τ.μ. και κόστους έως 200.000 ευρώ.

Η έλλειψη ακινήτων

Όπως φάνηκε εξαρχής, τα ακίνητα που πληρούσαν τα σχετικά κριτήρια ανταποκρίνονταν στις ανάγκες/επιθυμίες των αγοραστών και ταυτόχρονα βρίσκονταν εντός των οικονομικών δυνατοτήτων τους, και δη της πιστοληπτικής τους ικανότητας, ήταν λιγοστά. Περιορίζονταν δε σε επιλεγμένες περιοχές του κέντρου και των δυτικών προαστίων και πολύ λιγότερο σε άλλες περιοχές, όπου και η ζήτηση είναι μεγαλύτερη, όπως τα βόρεια και τα νότια προάστια. Ετσι ερμηνεύεται και το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν 17.066 προεγκρίσεις, ο αριθμός των δανείων που χορηγήθηκαν δεν έχει ξεπεράσει τις 4.706, δηλαδή μόλις το 27,5%.

Ακόμα όμως και αυτό το νούμερο είναι πιθανό τελικά να είναι χαμηλότερο, καθώς εκφράζονται επιφυλάξεις για το πόσα ακίνητα θα πουληθούν, δεδομένου ότι κάποια είναι πιθανό να έχουν πολεοδομικά προβλήματα, ενώ σε κάποια άλλα παρατηρούνται υπαναχωρήσεις των ιδιοκτητών, που θεωρούν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλότερο τίμημα ή δεν επιθυμούν να περιμένουν περί τους 5-6 μήνες για να εισπράξουν το σύνολο του οφειλόμενου ποσού από την τράπεζα του δανειολήπτη.

Σημειωτέον ότι αν ο τελευταίος δεν έχει εντοπίσει το ακίνητο που επιθυμεί να αγοράσει εντός δύο μηνών από την προέγκριση του δανείου, τότε η αίτησή του ακυρώνεται.

 

Προκαλούνται νέες αυξήσεις

Σε πρόσφατη τοποθέτησή του, στο πλαίσιο του συνεδρίου ακινήτων Premium Real Estate Forum, ο κ. Λευτέρης Ποταμιάνος, πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών – Αττικής, είχε επισημάνει ότι «σε μια αγορά που στερείται ακινήτων, είναι λάθος να δημιουργείται νέα αύξηση της ήδη υψηλής ζήτησης, γιατί με τον τρόπο αυτό και θα αυξηθούν επιπλέον οι τιμές πώλησης και προκύπτουν στρεβλώσεις».

Μόλις μία στις τέσσερις αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις έχει εξασφαλίσει την πολυπόθητη έγκριση.

Σύμφωνα με τον κ. Ποταμιάνο, παρότι το πρόγραμμα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενδεχομένως θα έπρεπε να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού. «Θα μπορούσαν π.χ. πρώτα να έχουν αναπτυχθεί κοινωνικές κατοικίες, είτε σε σύμπραξη με ιδιώτες είτε μέσω της αξιοποίησης δημόσιων κτιρίων και εκτάσεων, και αυτά τα ακίνητα να συνδεθούν στη συνέχεια με το πρόγραμμα “Σπίτι Μου”», ανέφερε ο κ. Ποταμιάνος.

Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές από την ανταπόκριση στο πρόγραμμα ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ενδιαφερόμενων αγοραστών. Επειτα από δέκα και πλέον χρόνια, έχει συσσωρευθεί μια σημαντική ζήτηση στην αγορά, που είναι πρακτικά αδύνατο να ικανοποιηθεί, είτε λόγω έλλειψης προσφοράς ακινήτων είτε εξαιτίας της αδυναμίας των ίδιων των ενδιαφερομένων να ανταποκριθούν οικονομικά, καθώς δεν διαθέτουν την απαιτούμενη αγοραστική δύναμη, ιδίως αν πρόκειται για ακίνητο εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής.

(Πηγή: Καθημερινή)

READ MORE - Πρόγραμμα "Σπίτι μου": Πήραν δάνειο, αλλά δεν βρήκαν σπίτι!

ΠαΣοΚ: Ο Καστανίδης και το παρασκήνιο για την έδρα του Ανδρουλάκη

 


Σε κλειστή σύσκεψη στην Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποιήθηκε το «ταμείο» των εκλογών της 25ης Ιουνίου, εκεί όπου το ΠαΣοΚ, κέρδισε την τρίτη θέση με ποσοστό περί το 12% και σύμφωνα με τους επιτελείς του έθεσε τις βάσεις για να γίνει -σε πρώτη φάση- ο μεγάλος προοδευτικός – αντιπολιτευτικός πόλος.

Ένα από τα ερωτήματα που φαίνεται να απασχολούν τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και τη στενή ομάδα περί αυτόν, είναι ποια έδρα θα κρατήσει ο ίδιος. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, στη γενέτειρά του, το Ηράκλειο Κρήτης και την Α’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Μετά τις εκλογές της 21ης Μάϊου, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, είχε επιλέξει να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος θα έμενε εκτός Βουλής. Βέβαια, εκείνη η βουλή ήταν του «24ώρου», οπότε το ζήτημα μετά και από εσωκομματικές παρασκηνιακές διευθετήσεις  έκλεισε.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει αυτή τη φορά, δεδομένου ότι την προσεχή Δευτέρα 3 Ιουλίου ορκίζεται η νέα Βουλή. Τελικά, ποια έδρα θα κρατήσει ο κ. Ανδρουλάκης;

Οι «γιατί δεν»


Εκκινώντας αντιστρόφως ανάλογα, φαίνεται ότι υπάρχουν απτοί πολιτικοί αλλά και προσωπικοί λόγοι για τους οποίους ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα επιλέξει την έδρα στο Νότιο Τομέα ή στην Κρήτη.

Στον Νότιο Τομέα, εξελέγη βουλευτής του κόμματος ο φέρελπις Παύλος Χρηστίδης, μια δυναμική προσωπικότητα με έφεση στην επικοινωνία και η ανάδειξη της οποίας σηματοδοτεί την ανανέωση του ΠαΣοΚ. Το ζήτημα της ανανέωσης είναι θεμελιώδες στοιχείο του πολιτικού αφηγήματος του «νέου ΠαΣοΚ» του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όσον αφορά στο Ηράκλειο, το ΠαΣοΚ, για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2009 εξέλεξε περισσότερους από 1 βουλευτές. Στις εκλογές του 2009 το ΠαΣοΚ είχε 5 έδρες στο Ηράκλειο. Έκτοτε εξέλεγε μόνο έναν και όντας πάντα τρίτο κόμμα.

Στις εκλογές του Μάϊου, το ΠαΣοΚ πήρε 21,81% στο Ηράκλειο και έβγαλε 2 βουλευτές (Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκο Παρασύρη) με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει 22,93% και να εκλέγει επίσης 2 βουλευτές. Στην κάλπη του Ιουνίου, το ΠαΣοΚ ανέβηκε στο 23% και κράτησε τις δύο έδρες, όντας δεύτερο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στην τρίτη θέση με 20,50% και 1 έδρα.  Αυτό σημαίνει ότι η Μεγαλόνησος μπορεί να αποτελέσει σημείο – κλειδί στην προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη για επανάκτηση του πολιτικού και κοινωνικού ρόλου του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Το προσωπικό στοιχείο αφορά στις οικογενειακές σχέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη με την φαμίλια του Φραγκίσκου Παρασύρη. Εν προκειμένω υπάρχουν στενοί οικογενειακοί δεσμοί και φαίνεται ότι αυτοί δεν θα διαρραγούν σε καμία των περιπτώσεων.

 

Η προαναγγελθείσα απόφαση και η θέση έκπληξη


Δεδομένων των παραπάνω, φαίνεται ότι η τελική απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη θα είναι η επιλογή της έδρας της Α’ Θεσσαλονίκης. Θα αντιδράσει πάλι αγρίως ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ήταν και υποψήφιος για την αρχηγία του ΠαΣοΚ το 2021;

Ενδεχομένως και να μην αντιδράσει ο κ. Καστανίδης. Και τούτο, γιατί κατά πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα του προτείνει τη θέση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ, θέση αμειβόμενη, με πρόσβαση στη βουλή, στα κοινοβουλευτικά δρώμενα και φυσικά με τη δυνατότητα παρέμβασης στα δημόσια πράγματα. Αυτό που φαίνεται να προβληματίζει τον κ. Ανδρουλάκη είναι ότι για την εν λόγω θέση σκεφτόταν τον «νέστορα» της παράταξης, Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί στην Α’ Αθηνών.Αναμένεται με ενδιαφέρον το τι μέλλει γενέσθαι γύρω από την στρογγυλή τράπεζα της Χαριλάου Τρικούπη.

READ MORE - ΠαΣοΚ: Ο Καστανίδης και το παρασκήνιο για την έδρα του Ανδρουλάκη

«Φωτιά» στην περιφέρεια Πελοποννήσου έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

 


Πλήθος σεναρίων έχει πυροδοτήσει η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει εκτός κυβέρνησης τον βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Βλάση. Την ίδια στιγμή ο Παναγιώτης Νίκας εμφανίζεται αποφασισμένος να είναι υποψήφιος με ή χωρίς τη στήριξη της ΝΔ.

Εκτός κυβέρνησης έμεινε βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Βλάσης.

Ο Βουλευτής, ο μοναδικός τη ΝΔ στην Αρκαδία, έκανε …περίπατο στις εκλογές, καθώς συγκέντρωσε τους τριπλάσιους σταυρούς προτίμησης από τον δεύτερο του ψηφοδελτίου, 13.867 έναντι 3.831, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί έναν εξαιρετικά ισχυρό πόλο της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βλάσης ήταν υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα θέματα του απόδημου Ελληνισμού από τον Δεκέμβριο του 2019 έως έως τον Αύγουστο του 2021, την πρώτη τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Τα σενάρια

Η μη συμμετοχή του Κώστα Βλάση στην κυβέρνηση έχει, ήδη, πυροδοτήσει πλήθος σεναρίων.

Πολλά στελέχη της ΝΔ τη συνδέουν με τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στην περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού θεωρούν ότι η μη συμμετοχή του βουλευτή Αρκαδίας στην κυβέρνηση αποτελεί …σημάδι ότι θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν μιλήσει για άμεσες εξελίξεις, τις οποίες οριοθετούν στα τέλη τις πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου.

Ο Παναγιώτης Νίκας

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως είναι φυσικό, βάζουν στο «κάδρο» και τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Νίκας μέχρι σήμερα εμφανίζεται ανυποχώρητος και δηλώνει ότι θα κατέλθει στις εκλογές, ενώ φαίνεται ότι δεν τον τρομάζουν ούτε οι τάσεις …αποσυσπείρωσης που εμφανίζει η παράταξή του.

(Aπό MessiniaPress)

READ MORE - «Φωτιά» στην περιφέρεια Πελοποννήσου έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τέλος εποχής με παραίτηση Τσίπρα – Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ



 Την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο Ζάππειο μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου στην Κουμουνδούρου. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές, ωστόσο τόνισε ότι θα είναι «παρών» σε αυτή τη διαδικασία και σημείωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας ότι είναι στιγμές που πρέπει να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις και επισήμανε ότι έχει έρθει μια τέτοια στιγμή για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν πήρε τις αποφάσεις του εν θερμώ και ότι τις βασάνισε στο μαξιλάρι του γιατί δεν αφορούν μόνο τον ίδιο. «Είναι ανάγκη να εφεύρουμε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα διαβάσει τις νέες προκλήσεις της εποχής και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες», σημείωσε.

 «Παρέλαβα σε ηλικία μόλις 34 ετών ένα μικρό κόμμα της αριστεράς, το ταξίδι που κάναμε μαζί ήταν επικίνδυνο πολλές φορές, αλλά και συναρπαστικό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο αριστερό κόμμα που κυβέρνηση στην Ευρώπη και ο ίδιος ήταν ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι περήφανος για «ό,τι πετύχαμε» και αναφέρθηκε στην έξοδο από τα Μνημόνια και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το ταξίδι αυτό άφησε αποτύπωμα στην ιστορία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι υπήρχαν νίκες και ήττες σε όλο αυτό το διάστημα.

«Η εκλογική ήττα όσο κι αν φαίνεται παράδοξο θα σημάνει την αρχή του νέου κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Να αναδιοργανωθούμε άμεσα, να μη χαθεί καμία μέρα», τόνισε και μίλησε για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ που είναι προτεραιότητα.

«Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος του κόμματος στις εκλογές που θα γίνουν.

Επισήμανε ότι έχει εμπιστοσύνη στο στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι θα είναι δίπλα σε όλη αυτή τη διαδικασία, «η μάχη για τις ιδέες δεν ορίζεται από την καρέκλα που κατέχει κανείς», υπογράμμισε
READ MORE - Τέλος εποχής με παραίτηση Τσίπρα – Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αντίπαλος του Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Aftodioikisi, ο έτερος διεκδικητής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον νυν πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Aftodioikisi.gr, η απόφαση Σακελλαρίδη έχει κλειδώσει και είναι αυτός που θα βρεθεί απέναντι στον Τσίπρα στο προσεχές συνέδριο.

Η υποψηφιότητα Σακελλαρίδη διαθέτει και σημαντικές πλάτες: Αυτές είναι της “Ομπρέλας”, της μεγαλύτερης εσωκομματικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, άτυπος επικεφαλής της οποίας είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Βεβαίως, αρκετά ισχυρά (και συγκεκριμένα) επιχειρηματικά συμφέροντα βλέπουν με πολύ θετικό μάτι την υποψηφιότητα Σακελλαρίδη.

Ο ασκός του αιόλου στην Κουμουνδούρου άνοιξε μετά τη νέα μεγάλη ήττα και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ των εκλογών προανήγγειλε«τομές», σαφές χρονοδιάγραμμα για την ανασυγκρότηση του κόμματος, ξεκαθάρισε ότι όλα θα γίνουν «με συντεταγμένες και συλλογικές διεργασίες» και πως φυσικά ο ίδιος θα θέσει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες συνεδριάζουν το Εκτελεστικό Γραφείο και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό θέμα την εκλογή προέδρου και μελών της Κεντρική Επιτροπής (ΚΕ) από τη βάση του κόμματος. Για να ισχύσουν οι εισηγήσεις των δύο οργάνων πρέπει να επικυρωθούν από την ΚΕ, η οποία αριθμεί 300 μέλη. Ως εκ τούτου, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΚΕ σε δύο εβδομάδες.

Όσον αφορά στο συνέδριο, οι εκτιμήσεις των στελεχών ποικίλουν για την ημερομηνία του. Οι πιο έμπειροι τοποθετούν το συνέδριο τον προσεχή Νοέμβριο, δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογέςΚαι τότε είναι που οι Τσίπρας και Σακελλαρίδης θα βρεθούν αντιμέτωποι.


Η «πολιτική έρημος» και η επιστροφή

Ο Σακελλαρίδης, μετά την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον μακρινό Νοέμβριο του 2015, είχε εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή του τόπου. Στα τέλη του 2021, τέθηκε επικεφαλής της δεξαμενής σκέψης (think tank) «Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή». Κάτι σαν το «διαΝΕΟσις» αλλά…  με κεντροαριστερό πρόσημο.

Σταδιακά, το άλλοτε alter ego του Αλέξη Τσίπρα άρχισε να πληθαίνει τις δημόσιες παρουσίες του και να «χτίζει» την επιστροφή του στα πολιτικά πράγματα.

Λίγες μέρες πριν τις κάλπες της περασμένης Κυριακής, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σακελλαρίδης έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι θα στηρίξει και θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Πολλοί χαρακτήρισαν «ύποπτη» τόσο την ανάρτηση όσο και τον χρόνο όπου αυτή έλαβε χώρα.

Μετά την παρέμβαση Σακελλαρίδη, ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα και γνωρίζει άριστα τόσο το εσωκομματικό παιχνίδι στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα όσα εξελίχθηκαν την περίοδο 2015 – 2019, έσπευσε να χαρακτηρίσει «τυχοδιώκτη» τον άλλοτε σύντροφό του, καθώς όπως είπε «θυμήθηκε τώρα να στηρίξει το κόμμα».

Οπωσδήποτε, οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες. Ως εκ τούτου, το ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αρνήθηκε την επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχει στην καθιερωμένη προσύνοδο των ηγετών του PES στις Βρυξέλλες λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων», κίνηση που μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί…

Η μεγάλη μάχη για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις ξεκίνησε!

READ MORE - Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αντίπαλος του Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Στη ΜΕΘ το 4χρονο κοριτσάκι που το δάγκωσε οχιά

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

 


Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης διεκομίσθη σήμερα τα ξημερώματα ένα 4χρονο κοριτσάκι που μετά από δάγκωμα οχιάς. Συγκεκριμένα, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τον Βόλο στο νοσοκομείο Λάρισας και από εκεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στη ΜΕΘ Παίδων.

Σύμφωνα με το Voria.gr, το κοριτσάκι έφερε δάγκωμα οχιάς στο χέρι και εισήλθε στη ΜΕΘ, χωρίς όμως να διασωληνωθεί. Η 4χρονη βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, ενώ της χορηγήθηκε αντιοφικός ορός και είναι αιμοδυναμικά σταθερή.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί βρισκόταν με τη γιαγιά του στο κοιμητήριο του Ελευθεροχωρίου και έπαιζε, ενώ η ηλικιωμένη καθάριζε το μνήμα συγγενικού της προσώπου. Μέσα από τα χόρτα «ξεπήδησε» ένα φίδι, που διαπιστώθηκε ότι ήταν οχιά, και δάγκωσε τη μικρή στο χέρι, σύμφωνα με το gegonota.news

Ειδοποιήθηκαν οι γονείς του παιδιού που το μετέφεραν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Βόλου. Οι γιατροί του χορήγησαν αντιοφικό ορό και η μικρή παρέμεινε στην Παιδιατρική κλινική του «Αχιλλοπούλειου» για παρακολούθηση.

READ MORE - Στη ΜΕΘ το 4χρονο κοριτσάκι που το δάγκωσε οχιά

Ν. Ταγαράς: Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη

 


Σε ανάρτησή του ο Κορίνθιος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς αναφέρει:

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη να μου αναθέσει εκ νέου το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η τιμή είναι μεγάλη, η ευθύνη μεγαλύτερη.

Είμαι έτοιμος και αποφασισμένος να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να υλοποιήσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να δώσουμε λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας".

 

READ MORE - Ν. Ταγαράς: Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη

Ν. Σταυρέλης: Ο Δήμαρχος αυτοθαυμάζετε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

 


Σε ανάρτησή του με αφορμή την παραίτηση του κ. Β. Παπαϊωάννου και την απάντηση του κ. Β. Νανόπουλου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων Ν. Σταυρέλης σημείωσε:

"Τις διοικείν βούλεται;

Μάλλον κανείς, δίπλα στον κο Νανόπουλο, αφού μετά τον κ. Σπύρο Πλατή Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, τον κ. Πιέτρη Γεώργιο από το Λιμενικό Ταμείο, τον κ. Ταγαρά Βασίλειο από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής αποχώρησε και ο αντιδήμαρχος κ. Παπαϊωάννου Ευάγγελος με αιχμές προς τη Δημοτική Αρχή.

Οι τέσσερις αυτές αποχωρήσεις ήρθαν να προστεθούν σε αυτές των Παπαδημητρίου και Κουτσογκίλα, δυο από τους συνολικά οκτώ δημοτικούς συμβούλους της Συμμαχίας Πολιτών. Δικαιολογίες ακούστηκαν πολλές, οι οποίες μόνο ως ασόβαρες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Κάποιοι υποτίθεται δεν ανήκαν στην αρχική παράταξη, άρα δεν θεωρούνται αποχωρήσεις, παρόλο που είχαν ανακοινωθεί ως προσχωρήσεις, και μάλιστα πανηγυρικά!

Κάποιοι ήταν άμισθοι Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και … μάλλον ήθελαν να γίνουν έμμισθοι;

Κάποιοι έπαιρναν αντιμισθία, άρα αποχώρησαν γιατί… ίσως ήθελαν να είναι άμισθοι;

Ας αντιπαρέλθουμε της γελοιότητας των επιχειρημάτων και ας μείνουμε στην ουσία όμως. Οι θέσεις ευθύνης του Δήμου αυτή τη στιγμή απαρτίζονται από… άδειες καρέκλες και ένα Δήμαρχο που αυτοθαυμάζεται χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς καν να αναρωτηθεί τι πηγαίνει τόσο στραβά και όλοι θέλουν να εγκαταλείψουν το καράβι που βουλιάζει!

Σε άλλη περίπτωση θα έβλεπε ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός…".

READ MORE - Ν. Σταυρέλης: Ο Δήμαρχος αυτοθαυμάζετε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

Το "Ευχαριστώ" του Χρ. Δήμα για την υπουργοποίησή του


 

Σε ανάρτησή του ο Κορίνθιος νέος υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας αναφέρει:

"Ευχαριστώ πολύ τον Πρωθυπουργό για την τιμή να με ορίσει στη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού.

Η Υπουργός Λίνα Μενδώνη, διαθέτει σπουδαία εμπειρία, γνώση και ικανότητα και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε άριστη συνεργασία. Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα.



Τώρα είναι ώρα για δουλειά και ο στόχος μας είναι να δούμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τον ελληνικό πολιτισμό, να αυξήσουμε την εξωστρεφή δυναμική του και να κάνουμε το άλμα στην ψηφιακή εποχή".

READ MORE - Το "Ευχαριστώ" του Χρ. Δήμα για την υπουργοποίησή του

Καιρός: Έρχονται τα 37άρια!

 


Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας το επόμενο εικοσιτετράωρο, με αρκετές τοπικές μπόρες και καταιγίδες το βράδυ της Τετάρτης.

Με λιακάδα θα κυλήσει η Τετάρτη σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, όπου αναμένονται τοπικές μπόρες στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τις βραδινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη τα φαινόμενα θα ενταθούν, με μπόρες και καταιγίδες να εκδηλώνονται στα πεδινά και παράκτια τμήματα των περιοχών αυτών.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από τις πρωινές ώρες, με κάποια σύννεφα στους ορεινούς όγκους. Οι άνεμοι από διάφορες γενικά διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια στο ξεκίνημα της Τετάρτης, συννεφιά κατά τόπους και κατά διαστήματα το μεσημέρι και προς το απόγευμα, με πιθανότητα για μπόρα ή τοπική καταιγίδα στα βόρεια τμήματα της Περιφέρειας. Οι άνεμοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι καλός και στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες.

Την Παρασκευή ήλιος από το πρωί και ίσως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας να έχουμε κάποιες τοπικές και μικρής διάρκειας βροχές.

Το Σαββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός και η θερμοκρασία θα ανέβει φτάνοντας τους 35-36 ακόμη και 37 βαθμούς σε Στερεά, Πελοπόννησο και Αττική.

READ MORE - Καιρός: Έρχονται τα 37άρια!