«Φωτιά» στην περιφέρεια Πελοποννήσου έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

 


Πλήθος σεναρίων έχει πυροδοτήσει η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει εκτός κυβέρνησης τον βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Βλάση. Την ίδια στιγμή ο Παναγιώτης Νίκας εμφανίζεται αποφασισμένος να είναι υποψήφιος με ή χωρίς τη στήριξη της ΝΔ.

Εκτός κυβέρνησης έμεινε βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Βλάσης.

Ο Βουλευτής, ο μοναδικός τη ΝΔ στην Αρκαδία, έκανε …περίπατο στις εκλογές, καθώς συγκέντρωσε τους τριπλάσιους σταυρούς προτίμησης από τον δεύτερο του ψηφοδελτίου, 13.867 έναντι 3.831, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί έναν εξαιρετικά ισχυρό πόλο της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βλάσης ήταν υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα θέματα του απόδημου Ελληνισμού από τον Δεκέμβριο του 2019 έως έως τον Αύγουστο του 2021, την πρώτη τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Τα σενάρια

Η μη συμμετοχή του Κώστα Βλάση στην κυβέρνηση έχει, ήδη, πυροδοτήσει πλήθος σεναρίων.

Πολλά στελέχη της ΝΔ τη συνδέουν με τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στην περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού θεωρούν ότι η μη συμμετοχή του βουλευτή Αρκαδίας στην κυβέρνηση αποτελεί …σημάδι ότι θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν μιλήσει για άμεσες εξελίξεις, τις οποίες οριοθετούν στα τέλη τις πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου.

Ο Παναγιώτης Νίκας

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως είναι φυσικό, βάζουν στο «κάδρο» και τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Νίκας μέχρι σήμερα εμφανίζεται ανυποχώρητος και δηλώνει ότι θα κατέλθει στις εκλογές, ενώ φαίνεται ότι δεν τον τρομάζουν ούτε οι τάσεις …αποσυσπείρωσης που εμφανίζει η παράταξή του.

(Aπό MessiniaPress)