Προσπάθησαν να εξαπατήσουν και να κλέψουν 76χρονη στη Λυκοποριά

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013



Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στη Λυκοποριά Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, τέσσερις ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 34, 32, 37 και 23 ετών, για απόπειρα απάτης, αντιποίηση και απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, την Πέμπτη το μεσημέρι, στη Λυκοποριά, ο 32χρονος με τον 37χρονο, αφού πήγαν σε οικία 76χρονης ημεδαπής, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους Υπηρεσίας και με το πρόσχημα της τακτοποίησης δήθεν οικονομικών οφειλών, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την πείσουν να τους παραδώσει χρήματα. Παράλληλα ερευνούσαν χώρους της οικίας της, χωρίς όμως να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τραπήκαν σε φυγή με όχημα, στο οποίο τους ανέμεναν οι άλλοι δύο συνεργοί τους. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Επιπλέον κατά τις έρευνες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν,  τρία κινητά τηλέφωνα και χρήματα. Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
READ MORE - Προσπάθησαν να εξαπατήσουν και να κλέψουν 76χρονη στη Λυκοποριά

Λήστεψαν και χτύπησαν πάλι ζευγάρι στο Ξυλόκαστρο!


      Η κατάσταση έχει ξεφύγει, ιδιαίτερα στο Ξυλόκαστρο

Χθες Πέμπτη, στις 10:30 το βράδυ στο Ξυλόκαστρο, 3 άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες, εισήλθαν στην οικία ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή πιστολιών και χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ένα χρυσό ρολόι και διάφορα τιμαλφή. Οι δράστες αναζητούνται.
READ MORE - Λήστεψαν και χτύπησαν πάλι ζευγάρι στο Ξυλόκαστρο!

Τίποτα δεν γράφεται τυχαία στα τοπικά...blog της "επαγγελματικής" και "ελεύθερης" δημοσιογραφίας

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τίποτα, μα τίποτα, δεν λέγεται και δεν γράφεται τυχαία στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και τα διάφορα blogs και ιστοσελίδες που ξεφύτρωσαν ξαφνικά σαν τα μανιτάρια. Από "επαγγελματίες", απο κατσαπλιάδες, από κυράτσες με απωθημένα και από οποιονδήποτε θέλει να...περάσει κάτι και να κάνει το καπρίτσιο του! Όλα έχουν το λόγο τους και κυρίως ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ!! Το κακό γι΄ αυτούς είναι, ότι ο κόσμος πια, ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ!!!
(χαιρετίσματα και περαστικά σας)...
READ MORE - Τίποτα δεν γράφεται τυχαία στα τοπικά...blog της "επαγγελματικής" και "ελεύθερης" δημοσιογραφίας

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Αλλοδαποί είχαν πάνω τους περίστροφο!



Το όπλο των δύο Αλβανών 28 και 32 ετών κατασχέθηκε και η Ασφάλεια Κορίνθου διενεργεί προανάκριση

Δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας συνελήφθησαν στο Λουτράκι από αστυνομικούς αφού βρέθηκε να κατέχουν ένα περίστροφο (!) το οποίο βεβαίως και κατασχέθηκε. Και οι δύο βεβαίως δεν έφεραν άδεια οπλοφορίας, γι΄ αυτό και πρόκειται για ένα θέμα που γεννά ερωτηματικά στις αρμόδιες αρχές. Στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: «Συνελήφθησαν την Τετάρτη το πρωί, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 28 ετών, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα περίστροφο REPLICA. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου».
READ MORE - ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Αλλοδαποί είχαν πάνω τους περίστροφο!

ΚΙΑΤΟ: Σύλληψη 30χρονου για κατοχή ναρκωτικών



Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο Πάσιο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας 30χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα ηρωίνης, καθώς και τέσσερα (4) δισκία, τα οποία εμπίπτουν στην Νομοθεσία για τα ναρκωτικά
READ MORE - ΚΙΑΤΟ: Σύλληψη 30χρονου για κατοχή ναρκωτικών

Κοινόχρηστα ποδήλατα και στο Δήμο Σικυωνίων



Κοινόχρηστα Ποδηλατα σε 18 Δήμους που θα υπάρχουν σταθμοί ενοικίασης ποδηλάτων. Στη μάχη της προστασίας του περιβάλλοντος πέντε δήμοι της Αττικής και δεκατρείς δήμοι σε όλη την Ελλάδα επιστρατεύουν κοινόχρηστα ποδήλατα , στο πρότυπο μεγάλων πόλεων όλου του κόσμου -όπως το Παρίσι, η Βαρκελώνη και η Μελβούρνη. Σταθμοί αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων θα τοποθετηθούν σε σημεία των δήμων Αμαρουσίου, Μοσχάτου- Ταύρου, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Νέας Σμύρνης και Μαραθώνα. Στα σημεία αυτά οι ποδηλάτες θα έχουν τη δυνατότητα με συμβολικό αντίτιμο να ενοικιάζουν ένα από τα κοινόχρηστα ποδήλατα και αφού το χρησιμοποιήσουν να το επιστρέψουν ξανά στους σταθμούς. Συστήματα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων θα τοποθετηθούν επίσης στους δήμους Αιγιαλείας, Ακτίου- Βόνιτσας, Ανατολικής Μάνης, αρχαίας Ολυμπίας, Διδυμοτείχου, Δίου- Ολύμπου, Ζακύνθου, Καβάλας, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Ναυπακτίας, Ναυπλιέων και Συκυωνίων. Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του «Πράσινου Ταμείου» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο προϋπολογισμός για τους 18 αυτούς δήμους ανέρχεται στο ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ. Οι χρήστες θα εγγράφονται ως συνδρομητές και με τη χρήση μαγνητικής ή πιστωτικής κάρτας ή απλά κωδικών που θα έχουν λάβει μέσω διαδικτύου θα ταυτοποιούνται στους σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων και θα «ξεκλειδώνουν» ένα από τα κοινόχρηστα ποδήλατα. Σε αρκετές περιπτώσεις δήμων η πρώτη μισή ή μία ώρα χρήσης θα είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες, μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες συνδρομές. «Αν το σύστημα αρχίσει να λειτουργεί καλά, τότε αλλάζει η πόλη. Είναι ένα φτηνό μέσο συγκοινωνίας που επιφέρει αλλαγές στην ψυχολογία, περιβαλλοντική βελτίωση και θετικές επιπτώσεις στην υγεία. Στο Παρίσι υπολογίζεται ότι με τη χρήση των ποδηλάτων μειώνονται κατά πέντε εκατομμύρια ευρώ το χρόνο οι δαπάνες υγείας» προσθέτει. Στο Μαρούσι τα κοινόχρηστα ποδήλατα θα ξεκινήσουν πιλοτικά τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου. Θα δημιουργηθούν έξι σταθμοί εξυπηρέτησης, από όπου θα ενοικιάζονται 70 κοινόχρηστα ποδήλατα . Τρεις σταθμοί με 40 ποδήλατα θα λειτουργήσουν στον δήμο Νέας Σμύρνης.  Στον δήμο Μοσχάτου- Ταύρου οι δημότες και οι επισκέπτες θα έχουν μέσα στον Φεβρουάριο πρόσβαση σε 60 ποδήλατα, τα οποία θα προμηθεύονται από πέντε σταθμούς ενοικίασης ποδηλατων: τρεις στο Μοσχάτο (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, σταθμός ΗΣΑΠ Μοσχάτο και συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Αγίου Κωνσταντίνου) και δύο στον Ταύρο (σταθμός ΗΣΑΠ Ταύρος και πλατεία Ατταλείας). Στον δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας η εγκατάσταση και η λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων θα γίνει σε ένα μήνα. Στόχος είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λουκά Τζανή, η σύνδεση με τον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, αλλά και με πέντε ακόμα κεντρικά σημεία. Θα διατεθούν 70 κοινοχρηστα ποδήλατα, τα οποία ελπίζει ο δήμαρχος ότι θα δημιουργήσουν την κοινωνική αναγκαιότητα ώστε να ακολουθήσει και η κατασκευή των ποδηλατόδρομων.
READ MORE - Κοινόχρηστα ποδήλατα και στο Δήμο Σικυωνίων

ΗΜΑΡΤΟΝ!



Κι άλλος σεισμός παιδιά!! Αυτή τη φορά δυτικά της Κορίνθου. Και 2,5 ολόκληρα ρίχτερ!
Πω, πω, πω, τι πάθαμε πάλι οι άμοιροι!
READ MORE - ΗΜΑΡΤΟΝ!

Είδηση που προκάλεσε….σεισμό!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013



Αναφέρθηκε σε τοπικό site ότι την Τρίτη το απόγευμα υπήρξε σεισμική δόνηση 2,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ 13 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Κορίνθου και με 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος! Μιλάμε για ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ!!! Είναι απορίας άξιο πως δεν μεταδόθηκε από τα χθεσινά κεντρικά δελτία ειδήσεων τρων μεγάλων καναλιών! Βέβαια καθημερινά σημειώνονται δεκάδες δονήσεις από 2 – 3,5 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ ειδικά σε περιοχές με σεισμική δραστηριότητα όπως η Κορινθία, αλλά αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει η ΕΙΔΗΣΗ! Απορώ, πως δεν υπήρξαν καταστροφές και δεν είχαμε θύματα! Γιατί δεν σηκώθηκε τσουνάμι; Μα να περνούν τόσο αθόρυβα τέτοιοι σεισμοί!!!
READ MORE - Είδηση που προκάλεσε….σεισμό!

95χρονος…το έσκασε με την καλή του!

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το ακούσαμε κι αυτό…. 95χρονος στα Τρίκαλα βρήκε τον έρωτα της ζωής του και κλέφτηκε με μια…μικρούλα 60 ετών, αφήνοντας πίσω του τη γριά του! Άντε βρε παππού, χαλάλι σου! Και… να τα εκατοστήσεις!!!


READ MORE - 95χρονος…το έσκασε με την καλή του!

ΑΥΤΌ ΘΑ ΠΕΙ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ!



44χρονος διέρρηξε δικηγορικό γραφείο και βρήκε και πήρε μόνο 5 ευρώ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη κιόλας από την αστυνομία Κορίνθου. Του πήραν τα 5 ευρώ …. «του παιδιού» και τον πήγαν και φυλάκα!!! Πω, πω, γκαντεμιά!!! 
READ MORE - ΑΥΤΌ ΘΑ ΠΕΙ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ!

ΚΡΗΝΕΣ: Της άρπαξαν την τσάντα

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013



Το φόβο και τον τρόμο έζησε μια γυναίκα στις Κρήνες  το περασμένο Σάββατο όταν τρεις άγνωστοι της άρπαξαν την τσάντα κι έγιναν καπνός. Στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται το εξής: «Την 26-1-2013 στις 18.50 στις Κρήνες Κορινθίας, τρεις άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν την τσάντα από  πεζή ημεδαπή. Δράστες αναζητούνται».
READ MORE - ΚΡΗΝΕΣ: Της άρπαξαν την τσάντα