Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό ευπάθειας ασφαλείας στο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-3

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου σχετικά με τον εντοπισμό μίας σοβαρής ευπάθειας στην ασφάλεια χρήσης του πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης SSL-3, η οποία ονομάστηκε Poodle (Padding Oracle On Downloaded Legacy Encryption).
Ειδικότερα, το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-3 χρησιμοποιείται ευρέως για την κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ ενός περιηγητή (browser) και ενός διακομιστή (server). Αν και το πρωτόκολλο SSL 3.0 είναι περίπου δεκαπέντε (15) ετών, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης (browsers) και ως εφεδρικό (backup) στους διακομιστές, εάν τα σύγχρονα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης αποτύχουν να συνδεθούν. Συγκεκριμένα, η εν λόγω ευπάθεια επιτρέπει σε έναν κακόβουλο χρήστη (cracker) να πραγματοποιήσει επιθέσεις, οι οποίες ονομάζονται ως "man-in-the-middle" και να παρακάμψει την κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ ενός περιηγητή (browser) και ενός διακομιστή (server) συλλέγοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά και τα cookies των συνδέσεων. Με τα στοιχεία αυτά, στη συνέχεια (ο κακόβουλος χρήστης) μπορεί να  αποκτήσει πρόσβαση στους διαδικτυακούς λογαριασμούς των χρηστών.
Επιπροσθέτως, το σημαντικότερο πρόβλημα που προκύπτει από την ευπάθεια Poodle είναι ότι εξαναγκάζει την υποβάθμιση (downgrade) σε SSL 3.0, καθιστώντας ευάλωτο ακόμα και ένα σύστημα που χρησιμοποιεί ανώτερη μέθοδο κρυπτογράφησης, όπως το πρωτόκολλο TLS (Transport Layer Security). Σημειώνεται ότι οι συνθήκες στις οποίες μπορεί κάποιος κακόβουλος χρήστης (cracker) να εκμεταλλευτεί την ανωτέρω ευπάθεια με σχετική ευκολία είναι στα δημόσια δίκτυα (όπως τα public WiFi). Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας, για την αποφυγή προσβολής από την παραπάνω ευπάθεια:
·      Εάν ο περιηγητής (browser) τους το υποστηρίζει, να απενεργοποιήσουν το πρωτόκολλο SSL 3.0 ή να χρησιμοποιήσουν εργαλεία που υποστηρίζουν TLS_FALLBACK_SCSV (Transport Layer Security Signalling Cipher Suite Value), το οποίο θα αποτρέψει επιθέσεις υποβάθμισης (downgrades).
·      Να έχουν πάντοτε ενημερωμένο (update) τον περιηγητή (browser) τους στην τελευταία επίσημη έκδοση.
·      Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση των δημόσιων δικτύων (public WiFi).
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες  μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·      Τηλεφωνικά: 210-6476959
·      Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr  

·      Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα ios - android : CYBERKID
READ MORE - Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό ευπάθειας ασφαλείας στο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-3

Κιάτο: Χτύπησε 46χρονη για να τις αρπάξει την τσάντα!


Σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας ληστείας, η οποία έγινε στις 27.10.2014 το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, όταν άγνωστος δράστης, με τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησε να αφαιρέσει από 46χρονη ημεδαπή μία τσάντα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς εμποδίστηκε από 57χρονο ημεδαπό, ενώ στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε και αναζητείται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου.
READ MORE - Κιάτο: Χτύπησε 46χρονη για να τις αρπάξει την τσάντα!

Το ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
                                        Για πρώτη φορά
                   Στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

                  Με την βραβευμένη παράσταση ‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’
           Σάββατο  1  &  Κυριακή  2 Νοεμβρίου 2014  και ώρα 8:30 μ.μ
 
                                    Είσοδος 5 ευρώ.
Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείο του δήμου Κορινθίων
 

Η Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Απόλλων’’ Περιγιαλίου μετά από 19 χρόνια θεατρικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης,(Γερμανία-Ρουμανία)θα παρουσιάσει για πρώτη φορά έργο της στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Η Βραβευμένη παράσταση ‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’η (πάλη χωρικών και Βασιλιά),του συμπατριώτη μας Γιώργου Σκούρτη,σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου μετά από 20 παραστάσεις στο θέατρο Περιγιαλίου,και πρώτη παράσταση στις 17/11/2013 ταξίδευσε τον Μάρτιο 2014 στο 30ο Φεστιβάλ Καρδίτσας και απέσπασε τον ΕΠΑΙΝΟ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ για την Έλενα Μιχαηλίδου. Στης 27/7/2014 στο ανοιχτό θέατρο ‘’Βασίλης Γεωργιάδης’’στο Ξυλόκαστρο. Στης 25/8/2014 στο 4ο φεστιβάλ Διστόμου και απέσπασε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ για την Έλενα Μιχαηλίδου  ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ για τον Τάκη Τζεβελέκο και το ΒΡΑΒΕΙΟ Γ’ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη. Στης 27/8/2014 στο 15ο φεστιβάλ Ορεστιάδας. Το θεατρικό ταξίδι της ΄΄ΚΟΜΕΝΤΙΑ΄΄θα συνεχίσει στην Ιεράπετρα της Κρήτης και συγκεκριμένα στις 22/10/2014 στο 4ο φεστιβάλ θεάτρου.
Έτσι κλείνοντας ένα χρόνο παραστάσεων,το θεατρόφιλο κοινό της Κορίνθου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την ‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’και τον 22 μελή θίασο της στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Προσκαλούμε όλους τους δημότες μας,φορείς,συλλόγους,μέσα ενημέρωσης να είναι κοντά μας σ αυτή την προσπάθεια που κάνουμε.
 
                                       ‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’η (πάλη χωρικών και Βασιλιά)
  1. Συγγραφέας:Γιώργος Σκούρτης
    Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
    Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία-Φωτισμοί:Αλέκος Ξανθάκης
    Χορογραφία:Ελενα Μιχαηλίδου
    Μουσική-Ενορχήστρωση-Μουσική διδασκαλία:Τάκης Τζεβελέκος
    Ενδυματολογία:Πολυξένη Ορκοπούλου- Ελενα Μιχαηλίδου-Αδαμαντία Κουμπάρου
    Κατασκευή κοστουμιών:Ελένη Ορκοπούλου
  2. Χειρισμός Φώτων: Γιάννης Καντούνης – Χειρισμός Μουσικής:Σελάν Πρίτ Σίνγκ
    Φροντιστές σκηνής:Έφη Αγγουράκη-Νίκη Ορκοπούλου-Ευγενία Μαυραγάννη

  3. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σάιμον Πρίτ Σίνγκ-Ευαγγελία Βλάχου-Βασιλική Μπερτσιά--Νατάσα Γεωργίου-Κωνσταντίνα Λίτσα-Αδαμαντία Κουμπάρου -Γωγώ Ξανθάκη-Μαρία Κουτρουμπή-Μάκης Λάϊος-Ειρήνη Λάϊου-Πολυξένη Ορκοπούλου Ξανθάκη-Ρένα Λάϊου-Βενετία Μπαλάφα-  Ηλίας Λέκκας-Τάκης Τζεβελέκος-Παναγιώτης Σταθακόπουλος-Γιώργος Κατσαούνης--Μπάμπης Ορκόπουλος-Γιάννης Παπαγιαννόπουλος-Αλέκος Ξανθάκης- -Μπάμπης Τσόγκας-Χρίστος Αγγουράκης.Μαίρη Βορτελίνου-Γιώργος Βαρδάλος.

  4. Παράσταση πλαισιωμένη από 24 ηθοποιούς που τραγουδάνε, χορεύουνε,παίζουν. Βασιλιάδες,αυλικοί, χωρικοί, παίζουν ένα παιγνίδι γεμάτο παγίδες, ίντριγκες.Έξυπνα κόλπα  με επίκεντρο τον λαϊκό ήρωα,σύμβολο ανυπακοής,αντίστασης,αφύπνισης και αυταπάρνησης.Και όλα αυτά δοσμένα μέσα από ένα παιχνίδι,όχι και τόσο αθώο, μέχρι το τέλος που επέρχεται η αυτοθυσία του ήρωα μας στο δάσος των παλιών νεκρών,που έχει κι αυτό τον δικό του καταλυτικό επίλογο λυτρώνοντας τους ήρωες μας. Μια παράσταση πλούσια γεμάτη ζωή κέφι χιούμορ ρυθμό που δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν θεατή με τις γρήγορες εναλλαγές της και τις πολλές εκπλήξεις.

  5. Ευχαριστούμε τους ηθοποιούς μας:Χαρά Δελλή,Αντα Παπαχρήστου,Δημήτρη Αλευρά,Κωνσταντίνα Δουβή,Βασίλη Μπακόλια ,που σε διάφορες περιόδους της ΄΄ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’ συμμετείχαν στις παραστάσεις της.

  6. Ευχαριστούμε για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του θεατρικού έργου και της μουσικής από τον Γιώργο Σκούρτη και τον Σταύρο Ξαρχάκο.
     
READ MORE -

Ευχαριστήριο του ΣΥΡΙΖΑ Βέλου – Βόχας για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της οργάνωσής μας.  Το Σάββατο στο Βέλο μίλησε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Ξυδάκης και την Κυριακή στο Βραχάτι ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Κυρίτσης. Και στις δύο εκδηλώσεις μετά την εισήγηση των ομιλητών, ακολούθησε μια ουσιαστική συζήτηση με τους πολίτες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι επειδή ο κόσμος δείχνει να κατανοεί ότι η μόνη λύση για διέξοδο από την κρίση, είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες του Βέλου και του Βραχατίου που παρευρέθηκαν στις δύο εκδηλώσεις για τον γόνιμο και ώριμο διάλογο που διεξήχθη.  
READ MORE -