Καταγγελλουν την υπαρξη κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην πολυσύχναστη παραλία «Καλάμια» της πόλης της Κορίνθου καθώς πρόσφατα κατάλαβαν και συνειδητοποίησαν, ότι σε ταράτσα σπιτιού στην περιοχή τους βρίσκονται δύο περίτεχνα «καμουφλαρισμένες» κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Οι κεραίες βρίσκονται κρυμμένες μέσα σε δύο κατασκευές που μοιάζουν με μικρές καμινάδες όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ενώ ο ιδιοκτήτης της ταράτσας που τις φιλοξενεί διατείνεται σε συνομιλίες του με τους κατοίκους πως υπάρχει άδεια την οποία όμως δεν εμφάνισε σε αστυνομικούς που είχαν κληθεί από τους γείτονές του, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, ενώ παράλληλα έχουν συλλέξει και υπογραφές ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των κεραιών φοβούμενοι για τις επιπτώσεις της όποιας ακτινοβολίας εκπέμπουν αυτές για την υγεία τους.
 
Ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων
 
Το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και της εγκατάστασής τους σε οροφές σπιτιών απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα αρκετές περιοχές της Κορινθίας, ενώ πρόσφατα υπήρξαν και καταγγελίες κατοίκων από την περιοχή της Καλλιθέας Κορίνθου για την ύπαρξη κεραιών κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα ακριβώς δίπλα στον βρεφονηπιακό σταθμό της περιοχής όπου φιλοξενούνται δεκάδες μικρά παιδιά, ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για την απομάκρυνσή τους. Οι διαδικασίες όμως, φαίνεται ότι είναι χρονοβόρες για την έκδοση απόφασης απομάκρυνσης ή όχι των κεραιών, κάτι που όπως είναι φυσικό γεμίζει ανησυχία και αναστάτωση τους κατοίκους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τον βαθμό επικινδυνότητας για την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους…
READ MORE - Καταγγελλουν την υπαρξη κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Ζημιά 50% από τον περονόσπορο στα αμπέλια της Νεμέας

Πλαφόν στις αποζημιώσεις αγροτών από τον ΕΛΓΑ, στις 90.000 ευρώ, θέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποκάλυψε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας σε πρόσφατες δηλώσεις του. Θετική κρίνει την θέσπιση πλαφόν στις αποζημιώσεις ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας Χρήστος Κωστάκης καθώς όπως τόνισε θα περιορίσει τις «αδικίες» που είχαν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν και στην Κορινθία όταν αγρότες οι καλλιέργειες των οποίων είχαν υποστεί ίδια ζημιά λάμβαναν σκανδαλωδώς άνισες αποζημιώσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά ο τρύγος στην Νεμέα, και η παραγωγή αναμένεται αρκετά μειωμένη όπως τόνισε ο κ. Κωστάκης καθώς η ασθένεια του περονόσπορου έχει προκαλέσει ζημιά στο 50% τουλάχιστον των καλλιεργειών της Κορινθιακής Σταφίδας και του Μαύρου Σταφυλιού. Οι αμπελοκαλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση καθώς έχουν χρεωθεί έως και 2000 ευρώ για φάρμακα που τελικά δεν κατάφεραν να προστατέψουν τις καλλιέργειες τους, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ Νεμέας.
READ MORE - Ζημιά 50% από τον περονόσπορο στα αμπέλια της Νεμέας

Εντατικοί αγορανομικοί έλεγχοι στην Κορινθία

Με στόχο την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας συνεχίζει εντατικά τους αγορανομικούς ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις του νομού Την ικανοποίηση του τόσο για την συνεργασία των καταστηματαρχών όσο και για τα αποτελέσματα των ελέγχων που φανερώνουν μια θετική εικόνα για την αγορά του νομού, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους πολίτες και τα ΜΜΕ που με συχνές τους παρεμβάσεις υποδεικνύουν επιχειρήσεις που πρέπει να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα ώστε να συμμορφωθούν με τους αγορανομικούς κανόνες.
READ MORE - Εντατικοί αγορανομικοί έλεγχοι στην Κορινθία

3 εκ. ευρώ κέρδισε υπερτυχερός σε πρακτορείο στα Ίσθμια

Το τζόκερ επεφύλασσε τη μεγαλύτερη και ίσως την πιο ευχάριστη έκπληξη της ζωής του σε έναν υπερτυχερό που έπαιξε την περασμένη Τρίτη το βράδυ ένα δελτίο και μάλιστα μεταβλητό, δηλαδή με λιγότερες πιθανότητες να κερδίσει. Κι όμως, η τύχη χαμογέλασε πλατιά στον ίδιο, ο οποίος μέχρι χθες το απόγευμα ακόμα δεν είχε εμφανιστεί στο πρακτορείο, ίσως γιατί ακόμα δεν ξέρει πόσο τυχερός ήταν, ή επειδή έχει φύγει ήδη….για πολυήμερες διακοπές.  Κλίμα χαράς επικρατούσε χθες το πρωί στο Πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην περιοχή των Ισθμίων, όπου και είχε κατατεθεί το τυχερό δελτίο του Τζόκερ που στην προχθεσινή κλήρωση κέρδισε το μεγάλο αυτό ποσό. Ο τυχερός καταθέτης του δελτίου που κόστισε μόλις 8,5 ευρώ μπορεί να μην έχει ακόμα εμφανιστεί, ωστόσο η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου, Ευφροσύνη Κωστάρα, μετέφερε μέσα από δηλώσεις της τα συγχαρητήρια της, στον άγνωστο. Πολίτες που μέχρι και λίγη ώρα πριν την κλήρωση  κατέθεταν δελτία για να κερδίσουν το ποσό των 3.000.000 που κλήρωνε το Τζόκερ ευχήθηκαν στον άγνωστο υπερτυχερό να χαρεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κέρδη του.
READ MORE - 3 εκ. ευρώ κέρδισε υπερτυχερός σε πρακτορείο στα Ίσθμια

Συνελήφθη 42χρονος για μαστροπεία στους Αγίους Θεοδώρους

Οι πληροφορίες που είχε η αστυνομία για τη δράση ενός 42χρονου στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων σχετικά με υπόθεση μαστροπείας στην περιοχή, τελικά επιβεβαιώθηκαν μετά από τις συντονισμένες ενέργειες που προηγήθηκαν για τη σύλληψή του. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο 42χρονος προάγει νεαρές κοπέλες στην πορνεία με αντίτιμο ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό. Έτσι άρχισαν σταδιακά και διακριτικά οι έρευνες ώστε να φτάσουν στα ίχνη του και κατόπιν να καταστρώσουν το σχέδιο για τη σύλληψή του με αποδεικτικά στοιχεία. Το ρόλο του πελάτη ανέλαβε ένας αστυνομικός ο οποίος επικοινώνησε με τον 42χρονο και ζήτησε να συνευρεθεί ερωτικά με μια κοπέλα. Ο 42χρονος του πρότεινε μια 23χρονη Ρουμανικής καταγωγής και ο «πελάτης» συμφώνησε. Δεν έμενε παρά να συμφωνήσουν στο ποσό και στον τόπο συνάντησης (παράδοση –παραλαβή). Η τελευταία πράξη παίχτηκε σε τοπικό ξενοδοχείο όπου ο 42χρονος μετέφερε τη Ρουμάνα για να την «προσφέρει» έναντι της προκαθορισμένης αμοιβής, στον αστυνομικό «δόλωμα». Εκεί όμως, τον περίμενε μια έκπληξη… Αφού πήρε τα χρήματα που του έδωσε ο αστυνομικός και πριν προλάβει να αντιδράσει, έκαναν «ντου» οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν μαζί με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Κατασχέθηκαν 625 ευρώ που βρέθηκαν πάνω του, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε αρμοδίως μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του στον εισαγγελέα.
READ MORE - Συνελήφθη 42χρονος για μαστροπεία στους Αγίους Θεοδώρους

ΔΕΥΑ Κορίνθου: Έκκληση για συνετή χρήση του νερού εν όψει μεγάλης ζήτησης

Έκκληση απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορίνθου κ. Δ. Τζανάβαρας στους δημότες, να κάνουν περιορισμένη χρήση του νερού τις επόμενες ημέρες, καθώς όπως τόνισε η αλόγιστη κατανάλωση θα προκαλέσει προβλήματα στην ύδρευση του Δήμου Κορινθίων δεδομένης της μεγάλης προσέλευσης τουριστών που αναμένεται το προσεχές τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Ο ίδιος συμβούλεψε τους Δημότες να καταναλώνουν με σύνεση το νερό για να μην παρουσιαστούν ελλείψεις στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Ήδη προβλήματα έχουν παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα λόγω βλαβών σε αγωγό στην περιοχή του Σολομού, κάτι που δημιούργησε αναστάτωση και έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες σε αρκετές περιοχές του Δήμου, ενώ στην περιοχή των Εξαμιλίων ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Κ. Ελένης, βρέθηκε «αντιμέτωπος» με τους συγχωριανούς του, που του ζητούσαν εξηγήσεις για τις συνεχείς διακοπές νερού, με αποτέλεσμα να μπουν σε λειτουργία οι τοπικές γεωτρήσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και για να σταματήσει το πρόβλημα εν μέσου καλοκαιριού…
READ MORE - ΔΕΥΑ Κορίνθου: Έκκληση για συνετή χρήση του νερού εν όψει μεγάλης ζήτησης

Στο αυτόφωρο 62χρονος για τη φωτιά στο Λουτράκι

Ένας 62χρονος κάτοικος της περιοχής Δροσιά Λουτρακίου κρατείται και θα απολογηθεί στα όρια του αυτοφώρου για τη μεγάλη φωτιά της Πέμπτης στην περιοχή Δροσιά Λουτρακίου που έκαψε συνολικά 25 στρέμματα ξερών χόρτων και ελαιόδενδρων. Κατά τη διάρκεια που η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή κινδύνευσαν ακόμα και σπίτια και οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν περιουσίες των κατοίκων και κυρίως να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Ο 62χρονος έκοβε με χορτοκοπτικό μηχάνημα ξερά χόρτα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι σπίθες του μηχανήματος ήταν αυτές που προξένησαν την πυρκαγιά που τελικά για αρκετή ώρα μαινόταν ανεξέλεγκτη. Πάνω στην αυτοθυσία του για να σώσει σπίτι που κινδύνευε, ένας πυροσβέστης εγκλωβίστηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ ελαφρά εγκαύματα υπέστη κι ένας εθελοντής. Τέτοιες μέρες, υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων, τέτοιες πράξεις, (κοπής με μηχάνημα, ψησταριές στην ύπαιθρο, κάψιμο ξερόκλαδων, κ.τ.λ.) απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά, αφού μπορεί να αποβούν μοιραίες…
READ MORE - Στο αυτόφωρο 62χρονος για τη φωτιά στο Λουτράκι

Έκτακτα μέτρα για την έξοδο των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου

Σε ισχύ είναι από σήμερα Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου τα αυξημένα μέτρα για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου. Σημειώνεται ότι πολλές εταιρείες έχουν προγραμματίσει την εκτέλεση έκτακτων δρομολογίων για την εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης τόσο στις αναχωρήσεις όσο και στις επιστροφές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, τα μέτρα αφορούν τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, στους βασικούς οδικούς άξονες στο εθνικό-επαρχιακό δίκτυο, καθώς και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία  (λιμάνια, σταθμούς ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμιο, χώρους που τελούνται καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις κ.λπ.). Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα Εθνικών Οδών φορτηγών ισχύει την:
Δευτέρα 15/8 και ώρες 16:00 - 23:00 ρεύμα εισόδου
Παρασκευή 19/8 και ώρες 16:00 - 21:00 ρεύμα εξόδου
Κυριακή 21/8 και ώρες 15:00 - 22:00 ρεύμα εισόδου
 
Σε επιφυλακή η Τροχαία Κορίνθου
 
Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία Κορίνθου με όλο σχεδόν το προσωπικό της να είναι στους δρόμους και στους κεντρικούς άξονες του οδικού δικτύου με πρώτο μέλημα την ομαλή κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη κίνηση οχημάτων. Η επιφυλακή θα διαρκέσει αρκετές μέρες, καθώς, ναι μεν τη Δευτέρα και την Τρίτη θα υπάρχει επιστροφή, αλλά και το επόμενο Σαββατοκύριακο η κίνηση προς το κλεινόν άστυ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
READ MORE - Έκτακτα μέτρα για την έξοδο των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου

Εξόρμηση της αστυνομίας και έλεγχοι σε όλη την Κορινθία

Ελέγχθηκαν σε όλη την Περιφέρεια 1604 άτομα και προσήχθησαν για περαιτέρω έλεγχο 65 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 655 παραβάσεις
 
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, για τη πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, πραγματοποίησε χθες (11-8-2011) το βράδυ και σήμερα (12-8-2011) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιφέρεια της Πελοποννήσου, συντονισμένες Αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες:  Ελέγχθηκαν συνολικά 1604 άτομα, εκ’ των οποίων τα  1185 ημεδαποί και τα 419 αλλοδαποί, ενώ ελέγχθηκαν 1407 οχήματα και 297 καταστήματα.  Προσήχθησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες συνολικά 65 άτομα από τα οποία ήταν τα 26 ημεδαποί και τα 39 αλλοδαποί. Βεβαιώθηκαν συνολικά 655 παραβάσεις, εκ των οποίων:
Μία (1) για Μαστροπεία.
Δέκα (10) περί Αλλοδαπών.
Εννέα (9) περί Ναρκωτικών.
Μία (1) περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Μία (1) περί Όπλων.
Μία (1) περί Παιγνίων.
Τετρακόσιες Εβδομήντα τέσσερις (474) για παράβαση του Κ.Ο.Κ..
Εκατόν πενήντα οκτώ (158) για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικού Κανονισμού κ.λ.π.) .
Συνελήφθησαν συνολικά τριάντα ένα  (31) άτομα, από τα οποία :
Ένα (1) για Κλοπή.
Δέκα (10) άτομα, για παράβαση του Ν. περί Αλλοδαπών.
Ένα (1) περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Δέκα (10) άτομα, για παράβαση του Ν. περί ναρκωτικών.
Ένα (1) περί όπλων.
Ένα (1) άτομο, για παράβαση του Ν. περί Παιγνίων.
Ένα (1) άτομο, για Μαστροπεία.
Έξι (6) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.
Κατασχέθηκαν :
Κάνναβη:  13,68 γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: 228
Πιστόλια : 1
Τσιγαριλίκια: 24
Κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι : 426
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές: 3
Παιχνιδομηχανές: 2
Βρέθηκαν:  2 οχήματα τα οποία είχαν κλαπεί.
READ MORE - Εξόρμηση της αστυνομίας και έλεγχοι σε όλη την Κορινθία

Απονομή βραβείων φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου

Η απονομή Βραβείων από την Επιτροπή του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Κορίνθου, είναι ένας θεσμός, ο οποίος δημιουργήθηκε όχι τόσο για να αποδώσει καταξίωση τους συμμετέχοντες και κυρίως για τους βραβευθέντες θιάσους, όσο για να  καταδείξει ακόμα περισσότερο την ευγνωμοσύνη των θεατών και την στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι ηθοποιοί (ερασιτέχνες ας μην το ξεχνάμε) ώστε να αρθούν σε επίπεδο τέτοιο που η ποιότητα της παράστασης και η ενασχόληση τους με το Θέατρο επιβάλλει την επιβράβευσή τους σύμφωνα με την αρχαία ελληνική έννοια της επιβράβευσης, δηλ.  η αξία της συμμετοχής και της επίπονης προσπάθειας.
Έτσι, η Επιτροπή βράβευσε ως ακολούθως:
Αφίσα :Η παράσταση συνεχίζεται –θεατρικό εργαστήρι  «Ρένδια Λέξις» Δήμου Νίκαιας-Ρέντη.
Πρόγραμμα : Η παράσταση συνεχίζεται
Φωτισμός : Κων/ νος Κάρκας «Εχθροί εξ΄αίματος»  θεατρική εταιρεία «Υπέρβαση» Μεγάρων
Σκηνικά: Λοίζος Ποσείδιας-Στέλλα Πάρπα « Υπηρέτης δύο αφεντάδων» Πολιτιστικός Σύλλογος «Αδωνης» Ιδαλίου Κύπρου
Κοστούμια: Μαρία Μενελάου- Στέλλα Πάρπα «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» Πολιτιστικός Σύλλογος «Αδωνις» Ιδαλίου Κύπρου
Μουσική Επιμέλεια: Μαρία Μενελάου «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» πολιτιστικός Σύλλογος «Αδωνις» Ιδαλίου Κύπρου
Χορογραφία : Σεσίλ Μικρούτσικου «Μήδεια» Θεατρική ομάδα Ιλίου Αττικής
Κίνηση : Ευγενία Παγκάλου «Πρόσωπα που καίγονται» Θεατρικό Εργαστήρι «εν δράσει» Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
Βραβείο Video Art : Νίκος Λάμπρου- Γιώργος Αλεξίου «Πρόσωπα που καίγονται» Θεατρικό εργαστήρι «εν δράσει» Δήμου Μοσχάτου –Ταύρου
Εύφημος μνεία : Γιάννης Τσίρος «Τα μάτια  4» Θεατρικό εργαστήρι Δίστομου «Θεατροφάνεια»
Έπαινος : «Τα μάτια 4» Θεατρικό εργαστήρι Δίστομου «Θεατροφάνεια» για την επιλογή και απόδοση του έργου
Β΄ Ανδρικός Ρόλος : Αποστόλης Καλιαμπός Ρόλος : Ο Άλλος «Τα δένδρα πεθαίνουν όρθια» Θεατρική Ομάδα Δημοτικής Ενότητας Εύοσμου Θεσσαλονίκης
Α΄ Ανδρικός Ρόλος: Δημήτρης Σέπος Ρόλος : Τρουφαλδίνος  «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» Πολιτιστικός Σύλλογος «Αδωνις» Ιδαλίου Κύπρου
Β΄ Γυναικείος Ρόλος: 1) Μαριλένα Γιανακίτσα Ρόλος : Καλόγρια «Μήδεια» Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου Αττικής
2) Έλενα Λιακοπούλου Ρόλος: Τουανέτα «Κατά φαντασίαν ασθενής» Θεατρικό Εργαστήρι  Δήμου Παιονίας Δημοτικής Ενότητας Αξιούπολης
Α΄ Γυναικείος Ρόλος: Αρετή Πετροπούλου Ρόλος: Μήδεια, «Μήδεια» Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου Αττικής΄
Γ΄ Καλύτερη παράσταση : « Η παράσταση συνεχίζεται» Θεατρικό Εργαστήρι «Ρένδια Λέξις» Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη
Β΄ Καλύτερη παράσταση: «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» Πολιτιστικός Σύλλογος «Αδωνης» Ιδαλίου Αττικής
Α΄ Καλύτερη παράσταση : «Μήδεια» Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου Αττικής
Βραβείο Νέων: «Μήδεια» Θεατρική Ομάδα Δήμου Ίλιου Αττικής
Βραβείο Κοινού: «Η Δύση της Ανατολής» Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας
READ MORE - Απονομή βραβείων φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου

΄Μαϊμού΄ ιερέας απήγαγε 15χρονη!

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Σάλος από τον…βίο και την πολιτεία του 52χρονου «ιερέα» που απήγαγε μια ανήλικη
– Ο Μητροπολίτης Κορίνθου από τον περασμένο Μάρτη είχε παραδώσει στον εισαγγελέα το βαρύ φάκελο με τα «καμώματα» του δίγαμου ιερέα με τα πλαστά πτυχία

Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό και ταυτόχρονα πέρα από κάθε φαντασία, όμως είναι αληθινό. Το γεγονός συνταράσσει τις δύο τελευταίες μέρες την τοπική κοινωνία της Κορίνθου, αλλά και το πανελλήνιο. Ένας 52χρονος παππάς απήγαγε μια 15χρονη αλλοδαπή και έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα οι γονείς της ανήλικης κοπέλας να την αναζητούν και να έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα και στην αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας. Η καταγγελία έγινε εδώ και τρεις μέρες, αφού μάταια οι δικοί της αναζητούσαν την 15χρονη χωρίς αποτέλεσμα και δεν μπορούσαν να έχουν επικοινωνία μαζί της. Να σημειωθεί ότι ο 52χρονος έχει αποπεμφθεί από τη Μητρόπολη με εντολή του Μητροπολίτη για τη γενικότερη συμπεριφορά του κατά το παρελθόν, ενώ εκκρεμούν εις βάρος του και άλλες υποθέσεις…

Την ψάχνουν οι γονείς της…
Άγνωστο παραμένει πως έγινε η γνωριμία του ιερέα με την 15χρονη, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι η ίδια έχει πάει εκούσια μαζί του. Πόσο εκούσια όμως, όταν πρόκειται για ένα παιδί μόλις 15 ετών; Οι γονείς της την ψάχνουν απεγνωσμένα και έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ζητώντας να γυρίσει πίσω στο σπίτι το παιδί τους. Πρόκειται για ένα γεγονός απ΄ αυτά που σπάνια συμβαίνουν, ειδικά όταν πρόκειται για μια ανήλικη κι έναν ιερέα που υποτίθεται ότι ξέρει πολύ καλά και πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, ότι κάτι τέτοιο, όχι απλά είναι παράνομο και επιλήψιμο, αλλά και ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα ο ίδιος διακήρυττε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την εκκλησία… 


Μητροπολίτης Κορίνθου:  
«Επιστήμονας απατεώνας» με πλούσιο παρελθόν

Το τελευταίο αυτό γεγονός της απαγωγής της 15χρονης πάντως, αποτελεί μάλλον την κορυφή του παγόβουνου για την ζωή και την δράση του εν λόγω ιερέα καθώς όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου το παρελθόν του 52χρονου «επιστήμονα απατεώνα» όπως τον αποκάλεσε, είναι πλούσιο σε σκοτεινές πράξεις. Όπως δηλώνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διονύσιος ο «ιερέας» που χειροτονήθηκε καταθέτοντας πλαστά έγγραφα στη Μητρόπολη Κορίνθου πριν δύο περίπου χρόνια, φάνηκε πως τελικά απασχολούσε την εκκλησία για περισσότερο από 20 χρόνια…

΄Εξαπάτησε και μένα όπως τόσους άλλους΄
Ο 52χρονος είχε καταφέρει να χειροτονηθεί σε πολλές μητροπόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ενώ θύμα της εξαπάτησης του, είχε πέσει τόσο ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, αλλά και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.  Ο Μητροπολίτης Κορίνθου μετά από μια σειρά ενδείξεων για την αναρμόζουσα με τη θέση του στην Εκκλησία  δράση του ιερέα, ξεκίνησε τη δική του έρευνα που απέδωσε όλα τα στοιχεία για την απομπομπή του από την Μητρόπολη εδώ και μερικούς μήνες.


΄Έδωσα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα΄
Μετά την αποκάλυψη για τα πλαστά πιστοποιητικά σπουδών τις πολλαπλές ταυτότητες και τη διγαμία (!) του 52χρονου, ο Σεβασμιότατος απέπεμψε τον «ιερέα» από την Μητρόπολη Κορίνθου και μάλιστα παρέπεμψε τα στοιχεία στον Εισαγγελέα δεχόμενος μάλιστα και κριτική για αυτή του την κίνηση. Η τελευταία πράξη του 53χρονου όμως είναι εκτός της λογικής μιας απλής εξαπάτησης καθώς πλέον «παίζει» με την ψυχή ενός έφηβου κοριτσιού. «Το άγιο πνεύμα να τον φωτίσει καθώς φοβάμαι πως θα τον βρει και η οργή του Θεού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.

READ MORE - ΄Μαϊμού΄ ιερέας απήγαγε 15χρονη!

Κινδύνευσαν πυροσβέστες από μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι

Σπίτια, κάτοικοι και παραθεριστές στη Δροσιά Λουτρακίου ένιωσαν από χθες το πρωί την απειλή της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 11.30 περίπου στην περιοχή. Ισχυρή ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου στο σημείο με 8 οχήματα και 20 άνδρες δύο τμήματα πεζοπόρων αλλά και 2 αεροσκάφη πετζετέλ καθώς και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά έκαψε 20 περίπου στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και ελιές. Η δύναμη του αέρα καθώς και το γεγονός ότι υπήρχαν αρκετές κατοικίες στην περιοχή έκανε την επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη και οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τη θέσουν υπό έλεγχο και απ΄ ότι φάνηκε τελικά, με κίνδυνο ακόμα και για την  ίδια τους τη ζωή. Συγκεκριμένα σημειώθηκε και ατύχημα σε όχημα της πυροσβεστικής που τυλίχτηκε στις φλόγες και  οδήγησε στον τραυματισμό ενός πυροσβέστη αλλά και ενός εθελοντή. Και οι δύο είναι καλά και δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος, εκτός των εγκαυμάτων σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Η φωτιά τέθηκε λίγο μετά το μεσημέρι υπό έλεγχο.

READ MORE - Κινδύνευσαν πυροσβέστες από μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι

Δύο άτομα χάθηκαν στο δάσος του Σοφικού

Αγωνία κυρίευσε τους συγγενείς ενός 46χρονου και ενός 83χρονου την Τετάρτη το απόγευμα, όταν έμαθαν ότι έχουν χαθεί και δεν μπορούν να βρουν διέξοδο από το δάσος στην περιοχή του Σοφικού Σολυγείας. Πρόκειται για ένα μεγάλο δάσος και πυκνό και ακόμα και κάποιοι που ξέρουν πολύ καλά την περιοχή, λέγεται ότι μπορούν να χαθούν ανά πάσα στιγμή και να δυσκολευτούν πάρα πολύ μέχρι να βρουν έξοδο από αυτό. Έτσι, την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τους δύο άνδρες που είχαν μπει στο δάσος και δεν μπορούσαν να βγουν και έφτασε στο σημείο με 2 οχήματα και 4 άνδρες στις 9:30 το βράδυ ξεκινώντας αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό τους. Το γεγονός ότι νύχτωνε ήδη, δυσκόλεψε αρκετά το έργο τους, όμως μετά από 2 περίπου ώρες η ικανοποίηση ήταν διάχυτη στα πρόσωπα πυροσβεστών και συγγενών των δύο ανδρών, αφού βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς και πήγαν στα σπίτια τους.
READ MORE - Δύο άτομα χάθηκαν στο δάσος του Σοφικού

Μπεγλίτης και Γερουλάνος στην εκδήλωση για τους Κούρους της Τενέας

Η εκδήλωση για το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 μ.μ στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου

Η άφιξη των Δίδυμων Κούρων της Τενέας είναι γεγονός. Τα δύο μοναδικής αρχαιολογικής αξίας αγάλματα βρίσκονται ήδη, από τις 8 Αυγούστου, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης θα παρευρεθεί μαζί με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και τη Γενική Γραμματέα κ. Λίνα Μενδώνη την Τρίτη 16 Αυγούστου, στις 19.00 μ.μ στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.
READ MORE - Μπεγλίτης και Γερουλάνος στην εκδήλωση για τους Κούρους της Τενέας

Απάντηση του Δήμου για τα λύματα στην παραλία Βραχατίου

Σχετικά με το θέμα των λυμάτων στην περιοχή του Βραχατίου και των ενεργειών του Δήμου πάνω στο θέμα, ο Δήμος Βέλου – Βόχας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κ. Παλυβός, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σας γνωρίζουμε ότι o Δήμος Βέλου-Βόχας  (Τμήμα Περιβάλλοντος) διενεργεί συστηματικές δειγματοληψίες των θαλάσσιων υδάτων σε δύο σημεία της Ακτής Βραχατίου. Ειδικότερα, το ένα από τα δύο σημεία δειγματοληψίας βρίσκεται ακριβώς στο σημείο της ακτής που φέρεται να υφίσταται ρύπανση από την κατάληξη στο σημείο αυτό συγκεκριμένου αγωγού. Η συχνότητα των δειγματοληψιών γίνεται ανά 10ήμερο περίπου και τα αποτελέσματα εκδίδονται και κοινοποιούνται στο Δήμο από πιστοποιημένο ιδιωτικό εργαστήριο. Ο Δήμος μας έχει προβεί σε οκτώ (8) δειγματοληψίες από το τέλος Μαΐου έως και σήμερα και αναρτά τις πιο πρόσφατες αναλύσεις στον πίνακα ανακοινώσεων για τη Γαλάζια Σημαία που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της ακτής Βραχατίου. Εκτός από τον συγκεκριμένο πίνακα ανακοινώσεων, τα αποτελέσματα των αναλύσεων βρίσκονται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου αρκεί να επικοινωνήσει με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου (Δρ.Βαμβάτσικο Παναγιώτη, email:pvam@vochas.gov.gr, τηλ:2741055274, φαξ:2741053880).  Ταυτόχρονα, το ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) διεξάγει μηνιαίως από άλλο πιστοποιημένο εργαστήριο ανεξάρτητες δειγματοληψίες και αναλύσεις στα ίδια σημεία από το Μάϊο έως και τον Οκτώβριο 2011. Και οι σχετικές αναλύσεις του ΥΠΕΚΑ βρίσκονται στη διάθεση του κοινού στην ιστοσελίδα http://www.e-per.gr/. Επισημαίνεται ότι έως και σήμερα οι τιμές των παρακολουθούμενων παραμέτρων 1ον) Intestinal enterococci και  2ον) Escherichia coli είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων, σε όλες τις αναλύσεις που μας έχουν κοινοποιηθεί από το πιστοποιημένο εργαστήριο που συνεργάζεται ο Δήμος μας αλλά και από αυτές που έχουν δημοσιοποιηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο (ΥΠΕΚΑ). Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια ικανοποίησης των κριτηρίων του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» ένα από τα βασικά κριτήρια για την υποψηφιότητα μιας ακτής είναι να υπάρχουν μικροβιολογικές αναλύσεις για την ποιότητα των νερών κολύμβησης ανά 15-17 ημέρες και η πρώτη δειγματοληψία οφείλει να έχει πραγματοποιηθεί από 14-26 Μαΐου και η τελευταία από 15-31 Οκτωβρίου κάθε χρονιά. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι, η Ακτή Βραχατίου δεν βραβεύτηκε με την γαλάζια σημαία φέτος, διότι υπήρξε πρόβλημα με τον συνολικό αριθμό των αναλύσεων για την ποιότητα των νερών κολύμβησης της ακτής Βραχατίου που πραγματοποιηθήκαν για το έτος 2010, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Πρέπει να τονιστεί, μια παραλία παίρνει τη γαλάζια σημαία προσκομίζοντας τις αναλύσεις τις προηγούμενης χρονιάς επειδή υποβάλλεται αίτηση υποψηφιότητας στις αρχές κάθε έτους. Κατά συνέπεια, επειδή στη φετινή αίτηση (που υποβλήθηκε στις αρχές του 2011) ο αριθμός αναλύσεων ήταν μικρότερος από αυτόν που απαιτούνταν από το πρόγραμμα η Ακτή Βραχατίου δεν βραβεύτηκε με την γαλάζια σημαία για το 2011, παρότι η αίτηση υποψηφιότητας της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι πλήρης και δεν παρουσιάζει άλλες ελλείψεις. Ο Δήμος Βέλου-Βόχας είναι ανυποχώρητος σε θέματα δημόσιας υγιεινής και ποιότητας ζωής παρακολουθεί στενά ανάλογα ζητήματα, και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των δημοτών και του δημοσίου συμφέροντος».   
READ MORE - Απάντηση του Δήμου για τα λύματα στην παραλία Βραχατίου

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση κλοπών και ληστειών στο Ξυλόκαστρο

Την ανάγκη λήψης μέτρων ζητά ο Δήμαρχος της περιοχής, τονίζοντας ότι «η οργή, η αγανάκτηση και ο φόβος των κατοίκων είναι δικαιολογημένη»

Σε επιστολή του σχετικά με τα μέτρα αστυνόμευσης στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προς τον διοικητή του Α.Τ. Ξυλοκάστρου, την αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και Περιφέρειας, αλλά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμαρχος της περιοχής Α. Κλαδούχος, αναφέρει τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό οι διαρρήξεις, οι κλοπές και οι ληστείες οικιών συμπολιτών μας σε όλο το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Έχουν καταντήσει πλέον καθημερινό φαινόμενο. Το πρόβλημα έχει γίνει οξύτερο από τη στιγμή που έκλεισε ο αστυνομικός σταθμός Δερβενίου, με αποτέλεσμα και λόγω της έλλειψης προσωπικού στο Α. Τ. Ξυλοκάστρου, να υπάρχει σοβαρό έλλειμμα αστυνόμευσης. Η οργή, η αγανάκτηση και ο φόβος των κατοίκων είναι δικαιολογημένη. Η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Παρακαλούμε θερμά όπως λάβετε τις αναγκαίες αποφάσεις και μέτρα ούτως ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. Πρέπει να στελεχωθεί επαρκώς το Α.Τ. Ξυλοκάστρου και ει δυνατόν να επαναλειτουργήσει ο αστυνομικός σταθμός Δερβενίου και να αυξηθούν οι περιπολίες σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου μας. Κυριολεκτικά εκπέμπουμε S O S».
READ MORE - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση κλοπών και ληστειών στο Ξυλόκαστρο

Επεισοδιακό Δ.Σ. στο Δερβένι

-Του Α. Ζάρρου…

Ένα από τα πιο επεισοδιακά ΔΣ, έγινε την Τετάρτη στο Δερβένι. Πολλά είναι τα σημεία που πρέπει να σχολιαστούν, αλλά ξεχωρίζει ένα, που δεν είναι άλλο από το διαζύγιο του κ. Τάκη Ψαράκη από την παράταξη της πλειοψηφίας, που φαίνεται να επισημοποιείται. Αν κάποιος δεν ήξερε πρόσωπα και πράγματα και άκουγε την παρέμβαση του κ. Ψαράκη προ ημερησίας διάταξης, θα νόμιζε ότι είναι κάποιος σύμβουλος της μειοψηφίας. Αυστηρή κριτική στη δημοτική αρχή, με σκληρά λόγια και παρατηρήσεις. Ακολούθησε αιχμηρή απάντηση από τη δημοτική αρχή και επεισόδια εντός και εκτός αιθούσης. Μάλλον δεν είμαστε μακριά από την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, που δείχνει να έχει χαράξει άλλη πορεία. Δεν ξέρω αν θα ανεξαρτητοποιηθεί ή θα τον ...ανεξαρτητοποιήσουν, αλλά πλέον είναι φανερό ότι αποτελεί ξένο σώμα. Ο "αντιπολιτευόμενος" κ. Ψαράκης απείλησε μάλιστα ότι θα βγάλει άπλυτα στη φόρα και έχει ανάψει φωτιές. Το δεξί χέρι του δημάρχου για 8 χρόνια και για πολλούς ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα για 2 τετραετίες, σήκωσε δικό του μπαϊράκι. Για να δούμε τι θα δούμε, ...αν θα δούμε!! Για τα υπόλοιπα τεκταινόμενα, που είναι πολλά και πολύ σημαντικά, θα επανέλθω συντόμως...
READ MORE - Επεισοδιακό Δ.Σ. στο Δερβένι

Πυρκαγιά στις χωματερές Λεχαίου και Ζευγολατιού

Για άλλη μια φορά οι ανεξέλεγκτες και παράνομες χωματερές δημιούργησαν πρόβλημα εν μέσω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής αλλά και τη μεγάλη αγωνία και αγανάκτηση των κατοίκων που ζουν κοντά στις εστίες που κάθε τρεις και λίγο ζουν με το φόβο τυχόν επέκτασης σε παρακείμενες εκτάσεις. Δύο φωτιές σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στις χωματερές Λεχαίου και Ζευγολατιού, καθώς και στον καταυλισμό των αθίγγανων στην περιοχή. Κάτοικοι των περιοχών ειδοποίησαν την πυροσβεστική που έφτασε έγκαιρα στα σημεία και ξεκίνησε την προσπάθεια, κατ΄ αρχήν να τεθούν υπό έλεγχο και να μην υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης και κατόπιν της πλήρους κατάσβεσης, -όσο αυτό είναι δυνατόν μέσα σε τόνους σκουπιδιών-. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο, μα κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί για τις επιπτώσεις που έχουν οι εκπομπές τέτοιων αερίων από τη χωματερή στους κατοίκους των περιοχών που δικαιολογημένα είναι ανάστατοι και ζητούν τη λήψη μέτρων…
READ MORE - Πυρκαγιά στις χωματερές Λεχαίου και Ζευγολατιού

Ενημέρωση Αποστολόπουλου για τη σεισμική δραστηριότητα

Ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Βραχυπρόθεσμης Εξέλιξης Σεισμικότητας, Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου και Καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, ενημέρωσε εγγράφως τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσο Αποστολόπουλο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα σχετικά με την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού κόλπου. Στο έγγραφό του επακριβώς αναφέρει: «1. Μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει στην επιτροπή κανένα στοιχείο που να προσδιορίζει επακριβώς εστιακές παραμέτρους που, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, να επιβάλει την σύγκλησή της. 2. Παρόλα αυτά η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Σεισμολογικούς Φορείς της Χώρας οι οποίοι με τα σεισμολογικά δίκτυά τους παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας της περιοχής. 3. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν στοιχειοθετούν επιστημονικά τεκμηριωμένους λόγους  μη ομαλής εξέλιξης της συγκεκριμένης ακολουθίας. 4. Η επιτροπή παρακολουθεί την σεισμική ακολουθία μέσω των εγκατεστημένων στην περιοχή σεισμογράφων και εφόσον τα δεδομένα δείξουν κάποια μετατόπιση ή συμπεριφορά που να επιβεβαιώνει τη συνέχιση του φαινομένου, θα επανεξετάσει την αναγκαιότητά σύγκλησής της».
READ MORE - Ενημέρωση Αποστολόπουλου για τη σεισμική δραστηριότητα

Σε ίδρυση κόμματος προχωρούν απόστρατοι αξιωματικοί

Την ίδρυση έχουν υπογράψει 22 απόστρατοι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων και ο Κορίνθιος κ. Βασίλης Πανταζής

Στην ίδρυση κόμματος προχωρούν οι απόστρατοι αξιωματικοί. Σκοπός είναι η ίδρυση πολιτικού φορέα, ικανού να εμπνεύσει αίσθημα ικανότητας - ασφάλειας - ελπίδας και προοπτικής στον Ελληνικό Λαό, με τη συνένωση όλων των Ελλήνων που επιθυμούν την ανασυγκρότηση της Χώρας για μια εθνική - ανθρωποκεντρική πορεία με γνώμονα την δημοκρατία, όπως αναφέρουν σε  ανακοίνωσή τους την οποία υπογράφουν 22 απόστρατοι. Το κείμενο της ανακοίνωσή τους και η πρόσκλησή τους για συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 Αυγούστου:

Η πρόσκληση με πρωτοβουλία των απόστρατων…

«Αναλογιζόμενοι τις δύσκολες στιγμές τις οποίες διέρχεται η Πατρίδα σήμερα.
Ανησυχούντες διότι το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, βαρύτατα ενοχοποιημένο για τη σημερινή κατάσταση, αδυνατεί να δώσει λύση των προβλημάτων, θέτον την Ελληνική Κοινωνία σε τραγικό αδιέξοδο. Εμπνεόμενοι από την ιστορικήν πρωτοβουλίαν των αξιωματικών του Στρατιωτικού Συνδέσμου (Στρατού και Ναυτικού), οι οποίοι με την τολμηρή τους συγκέντρωση την 15ην Αυγούστου 1909, στο Γουδή, οδήγησαν την Ελλάδα στον 20ο αιώνα. Έχοντες την πεποίθηση ότι ο Ελληνικός Λαός προσβλέπει προς τους αξιωματικούς, την έσχατη αλλά πλέον πολύτιμη εφεδρεία του. Γνωρίζοντες ότι, ολόκληρο το Σώμα των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, δεν προτίθεται πλέον να συνεχίσει τον δρόμο της ανοχής.
Πιστεύοντες ακράδαντα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και στους δημοκρατικούς θεσμούς, οι οποίοι αποτελούν την μόνη ασφαλή εγγύηση εξόδου από την κρίση,
Κ α λ ο ύ μ ε  σ ε  π ρ ο σ κ λ η τ ή ρ ι ο
Όλους τους εν αποστρατεία αξιωματικούς του Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας,  Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος, την 15η Αυγούστου 2011, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,
τιμώντες την ιστορική επέτειο του Στρατιωτικού Συνδέσμου, σε δύο συγκεντρώσεις, στην Αθήνα, στον χώρο του Άλσους Ελληνικού Στρατού (καφέ Ya) και στην Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Αναψυκτήριο έναντι του Γ΄ΣΣ και ώρα 18:30 με σκοπό την ένωσή μας προς ίδρυση πολιτικού κόμματος.

Την ίδρυση έχουν υπογράψει Εν αποστρατεία Αξιωματικοί
Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1981

Την ίδρυση έχουν υπογράψει 22 απόστρατοι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων και ο Κορίνθιος κ. Βασίλης Πανταζής:
Αλικάκος Νικόλαος
Ζηκούλης Δημήτριος
Καραγιάννης Γεώργιος
Καρράς Γεώργιος
Κεχαγιάς Γεώργιος
Κουτσαϊμάνης Ιωάννης
Λυμπερόπουλος Πάτροκλος
Μετζελόπουλος Ανδρέας
Μουχτάρης Στέργιος
Μυστακίδης Κων/νος
Πανταζής ΒασίλειοςΡίζος Φώτιος
Ροϊδοδήμος Γεώργιος
Σαρήπαππας Ανάργυρος
Σαρρής Χαράλαμπος
Σκουντής Γεώργιος
Τόγκας Δημήτριος
Φίλιος Κυριάκος
Φωτόπουλος Γεώργιος
Χουβαρδάς Στυλιανός
Χύτας Ιωάννης
Ψαραδέλλης Γεώργιος

READ MORE - Σε ίδρυση κόμματος προχωρούν απόστρατοι αξιωματικοί

Έπεσε η αυλαία του φεστιβάλ θεάτρου στην Κόρινθο

Έπεσε η αυλαία του 9ου Ερασιτεχνικού Φεστιβάλ Θεάτρου στην Κόρινθο , που διεξήχθη με επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, με την συμμετοχή θιάσων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Η προσέλευση των συμπολιτών μας καθημερινά ήταν πολύ μεγάλη, δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον για το θέατρο και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, πως ο συγκεκριμένος χώρος είναι μικρός για να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις. Την  τελευταία παράσταση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων κ. Ν. Σταυρέλης, ο Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Χ. Καμπούρης, ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Γ. Φαρμάκης, ο Αντιδήμαρχος του δήμου Νίκαιας-Ρέντη κ. Μιχάλης Κουφοπαντελής, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ Σοφία Φουστέρη,, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Κορινθίων κ. Νίκος Κολοκούρης, ο Διδάκτωρ Παιδαγωγικής και κριτικός Θεάτρου για παιδιά κ. Θανάσης Καραγιάννης, η φιλόλογος και μουσικός κ. Σμαρούλα Νάκη,  η Πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κ. Βασιλική Ευστρατιάδη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Νεμέας κ. Αριστοτέλης Καλής καθώς και αντιπροσωπείες θιάσων που διαγωνίστηκαν, από τα Μέγαρα το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, την Αξιούπολη, το Δίστομο, το Ίλιον Αττικής, Την Κύπρο, το Δήμο Μοσχάτου –Ταύρου και την Ιεράπετρα Κρήτης. Tο κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» έκλεισε το φεστιβάλ με την εκτός διαγωνισμού θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, η οποία μπορεί να φαίνεται η πιο  αθυρόστομη κωμωδία  του, με την πιο ανοιχτόκαρδη αμεσότητα των όρων, κι όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για ανήθικη. Είναι ένα θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέλφωσης μεταξύ των Ελλήνων και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης.
READ MORE - Έπεσε η αυλαία του φεστιβάλ θεάτρου στην Κόρινθο

Η Κατερίνα Διδασκάλου στη «Σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου

Το Σάββατο 13 Αυγούστου, βράδυ με πανσέληνο, στις 21:30 στο Θέατρο Σολυγείας

Η Κατερίνα Διδασκάλου ερμηνεύει τη γυναίκα με τα μαύρα στη «Σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου για μία και μοναδική παράσταση στο Σοφικό Κορινθίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βραδιές Πανσέληνου» που διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων. Η «Σονάτα του Σεληνόφωτος», κορυφαία ποιητική σύνθεση του μεγάλου λογοτέχνη, εγκαινιάζει τον κύκλο της Τέταρτης Διάστασης. Πρόκειται για ένα δραματικό μονόλογο, τον πρώτο μιας σειράς τέτοιων ποιητικών - θεατρικών μονολόγων, οι οποίοι θα περιληφθούν σε έναν κύκλο συνθέσεων υπαρξιακής αγωνίας, αναζητήσεων, αυτογνωσίας, διλημμάτων, εσωτερικής πολυφωνίας. Η διακεκριμένη πρωταγωνίστρια του θεάτρου μας, Κατερίνα Διδασκάλου, που έχει ερμηνεύσει και στα γαλλικά το μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, δίνει ένα ρεσιτάλ υποκριτικής. Συντελεστές της παράστασης: Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Κατερίνα Διδασκάλου, Νέοι: Δημήτρης Αδριανός, Σωτήρης Γαλογαύρος, Θάνος Λέντης, Κώστας Ξενόπουλος. Μουσική: Μηνάς Αλεξιάδης, Κοστούμια: Άντρια, Κίνηση: Αλίκη Γερμανού, Φωτισμοί: Τάσος Κωνσταντίνου. Στην παράσταση συμμετέχουν τέσσερις σιωπηλοί «συνομιλητές», μαθητές της Κατερίνας Διδασκάλου στο θεατρικό εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου «Ελένη Διδασκάλου» Αθικίων Κορινθίας. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011, βράδυ με πανσέληνο, στις 21:30 στο Θέατρο Σολυγείας, στο Σοφικό Κορινθίας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2741361022 (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κ. Σπυροπούλου). Μια συμπαραγωγή του Δήμου Κορινθίων και του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Κορινθίων. Είσοδος ελεύθερη



READ MORE - Η Κατερίνα Διδασκάλου στη «Σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου

Πράσινο φώς στην επέκταση του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο

Η επέκταση του Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου στην Πελοπόννησο αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την Τετάρτη 10 Αυγούστου και στην οποία δόθηκε πράσινο φώς για την υλοποίηση της πρότασης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη για  κάλυψη με Φυσικό Αέριο και των ΠΕ Μεσσηνίας και Λακωνίας αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και των ΠΕ Αχαΐας και Ηλείας στο πλαίσιο της πολιτικής για ενιαία θεώρηση στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που εξέφρασε τη χαρά του για το υψηλότατο επίπεδο συνεργασίας αλλά και για το ενδιαφέρον του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, στο περιθώριο της σύσκεψης αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας τη δεδομένη χρονική στιγμή δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Είμαστε όλοι θυμωμένοι με το παρελθόν μας, αλλά τον θυμό αυτό θα τον μετατρέψουμε σε υπευθυνότητα, ορθολογισμό και εντιμότητα, γιατί μόνο έτσι θα οδηγήσουμε τον τόπο μας στην ελπίδα, στη δημιουργία και στην ανάπτυξη».  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ,  Γεώργιος Παπαρσένος εξέφρασε τη θετική του άποψη στις προτάσεις του Περιφερειάρχη και ανακοίνωσε την άμεση εκπόνηση της σχετικής μελέτης, ενώ απάντησε θετικά και στην πρόταση του Περιφερειάρχη  για ταυτόχρονη παροχή ευρυζωνικής κάλυψης, με εγκατάσταση οπτικών ινών πάνω στο δίκτυο του αγωγού φυσικού αερίου. Κατ’ αυτό τον τρόπο δήλωσε ο κ. Τατούλης, "η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καταστεί η πρώτη Περιφέρεια αειφορίας και καινοτομίας της χώρας". Στόχος της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη είναι "η παροχή δωρεάν υπηρεσιών στους πολίτες και η ταυτόχρονη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης της οικονομίας, με έμφαση στον αγροτικό τομέα".  
READ MORE - Πράσινο φώς στην επέκταση του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η διέλευση φορτηγών στην παλαιά Εθνική οδό

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Αντί να μειώνεται, αυξάνεται το πρόβλημα με την κίνηση φορτηγών και μεγάλων οχημάτων στην ήδη επιβαρυμένη Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων προς τον Δήμο, αλλά και την επίσημη επιβεβαίωση του Αντιδημάρχου Κορινθίων και πρώην Δημάρχου Άσσου – Λεχαίου κ. Χ. Καμπούρη. «Έντονο παραμένει το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης κυρίως από φορτηγά που προσπαθούν να αποφύγουν τα διόδια, στην κεντρική οδική αρτηρία της Δημοτικής Ενότητας, την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων. Ο κ. Καμπούρης επεσήμανε την αναγκαιότητα κατασκευής ενός παράλληλου δρόμου στην υπό κατασκευή νέα Εθνική Οδό προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση του δρόμου που επιβαρύνεται σημαντικά…
 
Επικίνδυνη «προτίμηση»…
Λόγω της οικονομικής κρίσης, του μεγάλου αντιτίμου των διοδίων ιδίως για τα μεγάλα οχήματα και με σκοπό να γλιτώσουν κάποια χρήματα, οι οδηγοί προτιμούν να περνούν από τον οικιστικό ιστό της Παλαιάς Εθνικής Οδού που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από κόσμο και παραθεριστές. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, ειδικά τις πρωινές ώρες που η κίνηση είναι πολύ αυξημένη, δημιουργεί ένα πανδαιμόνιο κι ένα σκηνικό για πολύ γερά νεύρα που ξεκινά από κεντρικούς δρόμους της Κορίνθου και καταλήγει μέχρι και το Κιάτο…
 
Αρκετά τα ατυχήματα…
 
Δεν είναι λίγες οι φορές, που η αυξημένη κίνηση σε συνδυασμό με την προσπάθεια κατοίκων και παραθεριστών να διασχίσουν κάθετα το δρόμο για να περάσουν απέναντι, έχει προκαλέσει ατυχήματα. Οι οδηγοί μάλιστα, όπως έχουν καταγγείλει κατά καιρούς οι κάτοικοι, νομίζουν ότι βρίσκονται στη… Νέα Εθνική Οδό και αυξάνουν την ταχύτητά τους! Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για έναν δρόμο πολλών δεκαετιών που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες τις εποχής εκείνης και για τα τοπικά δρομολόγια και τις μετακινήσεις και όχι για να εξυπηρετήσει τις σημερινές αυξημένες ανάγκες και από τότε δεν έχουν υπάρξει, παρά ελάχιστες παρεμβάσεις στο οδόστρωμα που παραμένει επικίνδυνος… Τους τελευταίους δύο μήνες, Ιούνιο και Αύγουστο, έχουν σημειωθεί στην περιοχή τουλάχιστον 10 περιπτώσεις ατυχήματος με πεζούς αλλά και οδηγούς με μηχανάκι που θέλησαν να διασχίσουν το δρόμο σε ώρα αιχμής για να πάνε στα σπίτια ή στις δουλειές τους και από θαύμα δεν θρηνήσαμε χειρότερες καταστάσεις…
READ MORE - ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η διέλευση φορτηγών στην παλαιά Εθνική οδό

«Ρήμαξαν» εργοστάσιο στα Ταρσινά

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από το μεσημέρι τις 29-7-2011 έως και το πρωί τις 9-8-2011, στα Ταρσινά Κορινθίας,  αφαίρεσαν από εργοστάσιο ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 20.200 ευρώ περίπου. Το εργοστάσιο κατά το διάστημα αυτό, παρέμενε κλειστό κι έτσι οι επιτήδειοι δράστες βρήκαν την ευκαιρία να…το επισκεφτούν και να «σηκώσουν» ό,τι μπορούσαν και κυρίως κομπιούτερ, αλλά και άλλες συσκευές άκρως απαραίτητες για την επιχείρηση. Δεν διευκρινίστηκε αν το εργοστάσιο διαθέτει κάμερες παρακολούθησης που θα διευκόλυναν το έργο της αστυνομίας, ούτε επίσης αν διαθέτει συναγερμό για παρόμοια περιστατικά. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.
READ MORE - «Ρήμαξαν» εργοστάσιο στα Ταρσινά

Απάντηση της Αρχαιολογίας για το Εκπαιδευτήριο στην Κόρινθο

Την απάντηση της υπηρεσίας έδωσε ο προϊστάμενος της 25ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Δ. Αθανασούλης σχετικά με την καταγγελία του ιδιοκτήτη Βρεφονηπιακού σταθμού, ότι η υπηρεσία δεν τον αφήνει πλέον να λειτουργήσει την επιχείρησή του, ούτε να επεκταθεί, αφού κατά τη διάρκεια ανασκαφών βρέθηκαν κάποια αρχαία. Απαντώντας σχετικά με το θέμα ο κ. Αθανασούλης ανέφερε: «Στο σημείο δεν βρέθηκε απλά ένα τειχίο, αλλά ένα μεγάλο κτίριο. Και πρέπει να γίνει σωστική ανασκαφή για να διαπιστώσουμε, για τι ακριβώς πρόκειται. Έγινε διακοπή εργασιών επειδή υπήρξε αυθαίρετη ανασκαφή παραπάνω απ΄ όσο έπρεπε και καταστροφή αρχαίων. Η επιχείρηση μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της, ακόμα και να επεκταθεί, αλλά όχι στο σημείο που βρέθηκαν τα αρχαία», κατέληξε ο κ. Αθανασούλης.
 
Πως θα λειτουργήσει η επιχείρηση και τι θα γίνουν οι 38 εργαζόμενοι;
 
Το θέμα βέβαια είναι, πως μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρηση υπό αυτές τις συνθήκες… Με μια μεγάλη τομή βάθους τουλάχιστον 6 μέτρων στην αυλή ενός Εκπαιδευτηρίου στο οποίο ζουν μικρά παιδιά αρκετές ώρες την ημέρα. Ποιος γονέας θα εμπιστευτεί τα παιδιά του σε έναν τέτοιο χώρο; Ουσιαστικά, «δένονται» τα χέρια της επιχείρησης, η οποία να σημειωθεί, απασχολεί 38 άτομα προσωπικό! Τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι αν δεν μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί; Και μετά το κράτος και η Πολιτεία κάνει λόγο για ανάπτυξη και άνετη ελευθερία σε επενδύσεις! Όταν ένας ιδιώτης που θέλει να επεκτείνει την επιχείρησή του και να δώσει δουλειά σε κόσμο σε μια περίοδο μεγάλης ανεργίας, αλλά και να εισπράξει το κράτος από την επένδυση αυτή και μάλιστα μακροχρόνια, δεν μπορεί να «κινηθεί» και να κάνει το παραμικρό. Επειδή πρέπει να περιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές εργασίες και αυτό το διάστημα θα είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για τον ίδιο και την επιχείρηση. Αν θεωρούν οι αρμόδιοι της Πολιτείας, ότι με τέτοιους τρόπους και με αυτές τις μεθόδους, θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και στον τόπο για να ορθοποδήσει, μάλλον, ή είναι τραγικά γελασμένοι, ή επιδιώκουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα! Κρίμα!!!
READ MORE - Απάντηση της Αρχαιολογίας για το Εκπαιδευτήριο στην Κόρινθο

Στο Ισραήλ μεταβαίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Πάνος Μπεγλίτης

Στο Ισραήλ αναμένεται να ταξιδεύσει το διήμερο 4-5 Σεπτεμβρίου ο κ. Π. Μπεγλίτης για να βάλει και επισήμως τις υπογραφές στην ελληνοϊσραηλινή αμυντική συνεργασία.  Αρχικά, ο κ. Μπεγλίτης, ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ακόμη, σχεδίαζε να μεταβεί στο Ισραήλ εντός του Ιουλίου. Ωστόσο, η συγκυρία με τον δεύτερο στολίσκο προς τη Λωρίδα της Γάζας και η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας οδήγησε στην αναβολή της επίσκεψης. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ο κύβος πλέον ερρίφθη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συνυπογράψει με τον ισραηλινό ομόλογό του Εχούντ Μπάρακ δύο μνημόνια συνεργασίας, ενώ αναμένεται να προχωρήσει και η προμήθεια του συστήματος SPICE 1000/2000 που ενισχύει την ακρίβεια των βομβών και πυραύλων των ελληνικών αεροσκαφών F-16 και F-4. Παράλληλα, στο πλαίσιο της στενότατης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Μπεγλίτης θα έχει συνάντηση και με τον Iσραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο θα έχει πολιτικές συνομιλίες για τις ευρύτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την «αραβική άνοιξη».

Ισραηλινό ενδιαφέρον

Οι Ισραηλινοί έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για ευρύτερη συνεργασία με την Αθήνα σε τομείς όπως η προμήθεια οπλικών συστημάτων αλλά και η είσοδός τους στις αμυντικές βιομηχανίες (κυρίως στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής πλευράς. Τα πυρομαχικά των αρμάτων μάχης Leopard 2 είναι ένα πρόγραμμα προμηθειών που θα έβλεπαν με πολύ καλό μάτι οι Ισραηλινοί. Άλλωστε, τα ισραηλινά πυρομαχικά θεωρούνται φθηνότερα από τα αντίστοιχα αμερικανικά και γερμανικά, αλλά το γεγονός ότι δεν είναι πιστοποιημένα λειτουργεί εις βάρος τους. Από την πλευρά της, η Αθήνα θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών με το Ισραήλ. Και οι δύο πλευρές σκοπεύουν να συνεχίσουν και να αυξήσουν τη συνεκπαίδευση, κάτι που αποδεικνύεται και από την πρόσφατη επιτυχημένη άσκηση με ελικόπτερα στην Ελλάδα.
READ MORE - Στο Ισραήλ μεταβαίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Πάνος Μπεγλίτης

Χωρίς συντήρηση οι δασικοί δρόμοι

Ενημερωτικό σεμινάριο πραγματοποίησε η Δασική Υπηρεσία της Κορινθίας προς τους πρώην αγροφύλακες που μετατάχθηκαν σε αυτήν, μετά τη συγχώνευση των δύο υπηρεσιών. Την πρώτη αυτή εκπαίδευση πραγματοποίησε ο Διευθυντής Δασών Κορινθίας κ. Παναγιώτης Καλλίρης ο οποίος και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την συγχώνευση των υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων τους. Με την πρόθεση να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στις νέες αρμοδιότητες τους εμφανίστηκαν σε δηλώσεις τους οι πρώην αγρονόμοι που παρακολούθησαν το σεμινάριο επισημαίνοντας ότι επεδίωκαν την συγχώνευση των δύο υπηρεσιών προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο κ. Καλλίρης επεσήμανε επίσης, εν όψει και της δύσκολης περιόδου που διανύουμε για τον κίνδυνο πυρκαγιών, ότι το δασικό οδικό δίκτυο που υπάρχει έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και δυστυχώς παραμένει ασυντήρητο. Είναι υποχρέωση των εκάστοτε Δήμων να το κρατούν σε καλή κατάσταση και εξέφρασε την ελπίδα, τώρα που δόθηκαν χρήματα στους Δήμους, να πράξουν τα ανάλογα και τα αναγκαία.
READ MORE - Χωρίς συντήρηση οι δασικοί δρόμοι

Ικανοποίηση στη Νεμέα για την ένταξη του Βιολογικού

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Νεμέας Ευάγγελος Ανδριανάκος για την οριστική έγκριση και ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός του Δήμου Νεμέας που ανακοινώθηκε την Τρίτη. Ο κ. Ανδριανάκος χαρακτήρισε σημαντικότατο για την περιοχή το έργο προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Νεμέας και τόνισε ότι πλέον η Δημοτική Αρχή ξεκινά έναν «αγώνα δρόμου» για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών με στόχο την δημοπράτηση του έργου στο τέλος του 2012. Εφάμιλλη των τεχνικών λυκείων και όχι των ΤΕΙ θα είναι η Σχολή Οινοτεχνίας και Οινοτουρισμού που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Νεμέα σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Παρά το γεγονός ότι η σχολή δεν θα αποτελέσει το ΤΕΙ Οινολογίας που ζητούσε η περιοχή ο κ. Ανδριανάκος εξέφρασε την χαρά του για την εξέλιξη αυτή και τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλλαν στην επιλογή της Νεμέας, καθώς όπως τόνισε, η εποχή είναι που θέτει τους δικούς της κανόνες.
READ MORE - Ικανοποίηση στη Νεμέα για την ένταξη του Βιολογικού

Οι ίδιοι αλλοδαποί είναι και οι δράστες της ληστείας στο βενζινάδικο στην Κόρινθο

Εξιχνιάστηκε την Τρίτη 9Αυγούστου από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, απόπειρα ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Κόρινθο που έγινε το βράδυ της 04-08-2011. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 21 και 23 ετών.  Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι παραπάνω δύο αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί την 07-08-2011, για τη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Λουτράκι την 06-08-2011, είναι αυτοί που αποπειράθηκαν να ληστέψουν και το πρατήριο υγρών καυσίμων στην Κόρινθο στις 04-08-2011. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Επισημαίνεται ότι οι δύο αλλοδαποί κρατούνται και θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον κ. Ανακριτή Κορίνθου για τη ληστεία που διέπραξαν την 7-8-2011.   Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
READ MORE - Οι ίδιοι αλλοδαποί είναι και οι δράστες της ληστείας στο βενζινάδικο στην Κόρινθο

«Στρατηγός» του Έθνους μας η Παναγία

Μήνυμα Διονυσίου για τον Δεκαπενταύγουστο

Το μήνυμα και το νόημα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την ερχόμενη Δευτέρα 15 Αυγούστου στη σημερινή δύσκολη εποχή μετέδωσε μέσα από δηλώσεις του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης και σίγουρα την κυριότερη γιορτή του καλοκαιριού, την οποία τιμούν κάθε χρόνο οι Έλληνες σε όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός αυτής. «Παραμένει στρατηγός η Παναγίας μας για το Έθνος των Ελλήνων και στον καιρό της πνευματικής και οικονομικής κρίσης και παρά τους εξωτερικούς εχθρούς και τους εσωτερικούς αρνητές» διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κορίνθου.
READ MORE - «Στρατηγός» του Έθνους μας η Παναγία

Συνελήφθη αθίγγανος για κλοπές σε βάρος της Δ.Ε.Η.

Συνελήφθη την Τρίτη το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, στο Κιάτο Κορινθίας, ένας (1) 23χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ,  γιατί κλοπές. Ειδικότερα, μετά από Αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ο 23χρονος , τις πρώτες πρωινές ώρες τις 8-8-2011 καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες τις 9-8-2011, στο Βασιλικό Κορινθίας, αφαίρεσε από εγκατάσταση της Δ.Ε.Η., μετασχηματιστές και αγωγούς χαλκού αξίας 3.000 ευρώ περίπου. Επιπλέον προέκυψε, ότι ο 23χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 8-9-2011 έως και το πρωί της 9-8-2011, στο Βασιλικό Κορινθίας, αφαίρεσε αγωγούς χαλκού και ηλεκτρικά μηχανήματα από ιδιώτη, αξίας 1200 ευρώ περίπου. Μετά από συντονισμένες ενέργειες, Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο, εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ αυτός οδηγούσε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, άνευ κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας. Ο 23χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.
READ MORE - Συνελήφθη αθίγγανος για κλοπές σε βάρος της Δ.Ε.Η.

Φάλαινα 7 μέτρων στον Κορινθιακό

Στα νερά του Κορινθιακού εντοπίστηκε από ψαράδες, αλλά και λουόμενους που είδαν «περίεργες» κινήσεις μέσα στη θάλασσα, μια φάλαινα περίπου 7 μέτρων η οποία μάλλον εγκλωβίστηκε στη θάλασσά μας. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε, ότι δεν πρόκειται απλά για μία φάλαινα, αλλά για ζευγάρι μαζί με τα τρία μωρά του που πιθανότατα γεννήθηκαν πριν λίγες μέρες στην περιοχή μας. Τα φιλόξενα (μάλλον) και ζεστά νερά του Κορινθιακού φαίνεται ότι ήταν κάτι πολύ πρόσφορο για την οικογένεια των φαλαινών που θεώρησαν ότι θα ήταν καλό για τα μικρά τους να μείνουν στο θαλάσσιο περιβάλλον που μας περικλείει. Αργότερα, κινούμενα, τα όμορφα κήτη εθεάθησαν στην περιοχή του Πόρτο Γερμενού, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον και την προσοχή όσων τα είδαν. Να σημειώσουμε ότι τα όμορφα θηλαστικά είναι άφοβα και δεν ενοχλούν ούτε επιτίθενται σε άνθρωπο. Άλλωστε, αυτά βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο και το πιο πιθανό είναι, να τα ενοχλήσει η ανθρώπινη παρουσία αν αυτή ξεφεύγει από τα όρια…
READ MORE - Φάλαινα 7 μέτρων στον Κορινθιακό

Κ. Κόλλιας: Καταστροφική για τον τουρισμό και τους επαγγελματίες η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης

Με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να αυξήσει από 1η Σεπτέμβρη τον Φ.Π.Α. από 13% σε 23% και το ενδεχόμενο να σταματήσουν να αποδίδουν φόρους και ΦΠΑ προς το ελληνικό δημόσιο οι καταστηματάρχες εστίασης, ο Βουλευτής Κορινθίας Κ. Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Ως Νέα Δημοκρατία είχαμε επισημάνει από καιρό στην Κυβέρνηση, ότι η φοροεισπρακτική πολιτική που ασκεί θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά. Παρόλα αυτά το ΠΑΣΟΚ, αγνοώντας τις κραυγές απόγνωσης και απελπισίας δεκάδων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, αποφάσισε να αυξήσει τον ΦΠΑ από 1η Σεπτέμβρη, κατά 77% (από 13% σε 23%) στα είδη εστίασης. Το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών προς το ελληνικό  δημόσιο φόρων και ΦΠΑ, από τους επιχειρηματίες, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εταιρειών Εστίασης, δυστυχώς μας επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά. Και ενώ, σύμφωνα με έρευνα έγκυρου ανεξάρτητου οικονομικού Οργανισμού, η επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση έχει θετική επίπτωση στην οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, η Κυβέρνηση πράττει ακριβώς το αντίθετο, ακολουθώντας τυφλά τις επιταγές της Τρόικας.  Η Κυβέρνηση, επειδή έχει πέσει επανειλημμένα έξω στις προβλέψεις της, οφείλει να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση της. Οφείλει να διορθώσει την κακή πολιτική που ασκεί. Όχι με πολυσέλιδα φορολογικά νομοσχέδια αλλά με μια άλλη πολιτική. Με μια πολιτική που θα κινητοποιεί τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, μια πολιτική που θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη, που θα επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, την κερδοφορία και δεν θα την τιμωρεί».
READ MORE - Κ. Κόλλιας: Καταστροφική για τον τουρισμό και τους επαγγελματίες η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης