Η Κόρινθος δέχτηκε στα σπλάχνα της τη Φλόγα του Αθλητισμού και της Ειρήνης!!

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

 


25 Απριλίου 2024! 

Χθες η Κόρινθος μεγαλούργησε!!! Η πρωτεύουσα του νομού δέχτηκε στα σπλάχνα της,  την Ολυμπιακή Φλόγα!! 




Τη Φλόγα της Ειρήνης, του Ευ αγωνίζεσθε και της Συμφιλίωσης των λαών!!! Η τελετή ιδανική! 

Η παρουσιάστρια - δημοσιογράφος Τζένη Σουκαρά μοναδική, επιβεβαιώνοντας  απλά τη μακρόχρονη εμπειρία της. Δίπλα της, στάθηκε άξια ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Κορινθίων Βαγγέλης Γεωργακόπουλος. 



Παρά το τσουχτερό κρύο και τον δυνατό άνεμο, η χθεσινή μέρα γράφτηκε στις χρυσές σελίδες της ιστορίας της πόλης!!! Ο Κορίνθιος Ολυμπιονίκης μας Νίκος Ξυλούρης ήταν άψογος και με μεστό λόγο. 




Συγκινητικά τα λόγια του Δημάρχου Νίκου Σταυρέλη όπως και της πολύ σοβαρής παρουσίας της αντιπροσώπου της Γαλλίας. 




Τα μικρά παιδιά των σχολείων της πόλης μας και η χορωδία του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στη φαντασμαγορική εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με δεκάδες βεγγαλικά που φώτισαν τον Κορινθιακό ουρανό. 

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!! 

READ MORE - Η Κόρινθος δέχτηκε στα σπλάχνα της τη Φλόγα του Αθλητισμού και της Ειρήνης!!

Νίκος Ριζόγιαννης: Η φιλία με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το προσωπικό πλήγμα που δεν ξεπέρασε ποτέ

Τρίτη 23 Απριλίου 2024


 

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (1981 – 1989) Νικόλαος Ριζόγιαννης. Ο Κορίνθιος πολιτικός γεννήθηκε το 1930 στο Στεφάνι Κορινθίας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία για αρκετά χρόνια.  Διετέλεσε βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως το 1989 και υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τις 23 Σεπτεμβρίου 1987 έως τις 2 Ιουλίου 1989.



Είχε βαθιά σχέση και προσωπική φιλία με τον ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα τον συμβουλευόταν αρκετές φορές, όχι μόνο για νομικά ζητήματα, αλλά και γενικότερα θέματα της πολιτικής. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τον εμπιστευόταν γιατί ήταν από τους λίγους συνεργάτες του που ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να διαρρεύσει κάτι, πριν ανακοινωθεί επίσημα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ή από υπουργό της κυβέρνησης. 

Υπήρξε όμως ένα συμβάν στην προσωπική του ζωή, που σίγουρα τον σημάδεψε πολύ αρνητικά. Λίγους μήνες μετά την πρώτη εκλογή του ως βουλευτής Κορινθίας το 1981, φεύγει από τη ζωή το 1982 ο ένας του γιος! Όπως λένε πολλοί που τον γνώριζαν καλά, αυτό το προσωπικό πλήγμα, δεν το ξεπέρασε ποτέ και τον συνόδευε πάντα! 

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου στις 5:00 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου. Συλληπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα.... 

READ MORE - Νίκος Ριζόγιαννης: Η φιλία με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το προσωπικό πλήγμα που δεν ξεπέρασε ποτέ