ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΔΒΜΘ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011


Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου, προσκαλεί τους συμπολίτες μας την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο της πόλης μας, όπου θα γίνει η απονομή των πιστοποιητικών στους Αποφοίτους του Εθνικού Προγράμματος Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων  «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους». Το «Πρόγραμμα» Εθελοντισμού διοργανώθηκε από κοινού από τον Δήμο Κορινθίων και τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του ΥΠΔΒΜΘ, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ήταν το πολυπληθέστερο Πανελληνίως τόσο στη συμμετοχή όσο και στην πιστοποίηση των αποφοίτων  συμπολιτών  μας. Στην ημερίδα αυτή κύριος εισηγητής θα είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του Εθνικού Προγράμματος Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων  κ. Στέλιος Βερνίκος όπου θα αναπτύξει το θέμα του Εθελοντισμού και της Κοινωνίας των Πολιτών. Εν συνεχεία, θα γίνει παρουσίαση του «Προγράμματος» από εκπρόσωπο των αποφοίτων  που συμμετείχαν στα μαθήματα των 100 ωρών του «σεμιναρίου», που υλοποιήθηκε από την 28/4/11 έως την 4/7/11 στο Δημοτικό θέατρο του Δημοτικού καταστήματος  Κορίνθου. Η απονομή των πιστοποιητικών  Δια Βίου Εκπαίδευσης (Ν. 3369/2005, άρθρο 5), θα πραγματοποιηθεί  από τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό καθώς και από άλλους επισήμους που έχουν προσκληθεί  για την εκδήλωση.


READ MORE - ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΔΒΜΘ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Της βουλευτή Κορινθίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κατερίνας Φαρμάκη -Γκέκη


Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας η Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Η Κοινωνική Οικονομία είναι ένας τομέας οικονομικής δραστηριότητας. Είναι το σύνολο των οικονομικών, επιχειρηματικών, παραγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αναλαμβάνονται από φορείς και επιχειρήσεις που έχουν ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δεν ανήκουν αποκλειστικά στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα. Οι φορείς και οι επιχειρήσεις αυτές έρχονται να καλύψουν κενά στον τομέα της παραγωγής προϊόντων ή της παροχής υπηρεσιών. Κυρίως, όμως, έρχονται να προσφέρουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης σε ανέργους και μάλιστα σε ανέργους ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το σημαντικό είναι ότι αυτές οι κοινωνικές επιχειρήσεις, παράγουν νέα προϊόντα ή παρέχουν νέες υπηρεσίες καλύπτοντας ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, οι οποίες δεν καλύπτονται από δραστηριότητες του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα. Βασικό επίσης είναι ότι τα κέρδη τους δε χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία κεφαλαίου, αλλά κυρίως επανεπενδύονται στις ίδιες, για να μεγιστοποιηθούν τα κοινωνικά οφέλη. Σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, θεσπίζει τη δυνατότητα, μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση να μπορεί να δημιουργήσει Δίκτυα Συνεργασίας και Προγραμματικές Συμφωνίες με αντισυμβαλλομένους το Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, για την υλοποίηση δράσεων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας Δήμος προκειμένου να υλοποιήσει κάποιο πρόγραμμα που να αφορά, για παράδειγμα, στην ανταλλαγή υπηρεσιών ή την υλοποίηση κάποιας συγκεκριμένης δράσης, θα μπορεί να συνάπτει μία προγραμματική συμφωνία με κάποια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, η οποία για λογαριασμό του Δήμου θα εκτελεί το έργο. Η Βουλευτής μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου δήλωσε: «Με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στην Βουλή που αφορά στην κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα, αποτελεί παρελθόν ο ασαφής προσδιορισμός των κοινωνικών επιχειρήσεων. Πλέον έχουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί η κοινωνική οικονομία και επιχείρηση.
Σε κάθε περίπτωση ο βασικός στόχος, ο οποίος επιδιώκεται μέσα από τη δημιουργία και τη λειτουργία των κοινωνικών επιχειρήσεων και γενικότερα της κοινωνικής οικονομίας, είναι η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης σε πληθυσμιακές ομάδες, που παρά τις όποιες προσπάθειες καταπολέμησης της ανεργίας, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην προσπάθεια εύρεσης θέσεων εργασίας και αξιοποίησης των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους.
Στη δύσκολη συγκυρία την οποία διανύουμε η πολιτεία αναζητά διεξόδους και λύσεις, για να σταθεί δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με το νόμο του Υπουργείου Εργασίας, μπορούν πλέον να συστρατευθούν αρκετές δυνάμεις σε κάθε τοπική κοινωνία. Οι τοπικοί φορείς αλλά και ο ίδιος ο τοπικός πληθυσμός, μπορεί να συστρατευτεί σε συλλογικούς σκοπούς και να προωθήσει δράσεις μέσω αναπτυξιακών, οικονομικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών τοπικού, περιφερειακού ή ευρύτερου χαρακτήρα».
READ MORE - Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Ξεκίνησε η ΕΑΣ Νεμέας την παραλαβή σταφίδας

Με ελπίδα να επιτευχθεί μία καλύτερη τιμή φέτος για την πολύ περιορισμένη παραγωγή της Κορινθιακής Σταφίδας ξεκίνησε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της Νεμέας να παραλαμβάνει το προϊόν των παραγωγών. Ο τρύγος έχει ήδη ξεκινήσει για τα καλά και οδεύει προς το τέλος του, ενώ ο καλός καιρός μέχρι στιγμής, βοήθησε πολύ τους αγρότες ώστε να μην έχουν νέες απώλειες και χάσουν μέρος της παραγωγής που με κόπο αλλά και πολλά έξοδα έχει παραχθεί. Όπως τόνισε ο γεωπόνος της Ένωσης Δημήτρης Κυριάκος, η ΕΑΣ Νεμέας φιλοδοξεί με συγκεκριμένες ενέργειες που έχει σχεδιάσει να επιτύχει τιμή καλύτερη από ποτέ για την άριστης ποιότητας φετινή παραγωγή. Μικρές ελπίδες ωστόσο φαίνεται να έχουν οι αγρότες καθώς η κατώτερη τιμή πώλησης του προϊόντος φέτος διαμορφώθηκε στο 1,25 ευρώ ποσό όμως που δεν καλύπτει όπως δήλωσαν ούτε τα έξοδα καλλιέργειας.

READ MORE - Ξεκίνησε η ΕΑΣ Νεμέας την παραλαβή σταφίδας

Γ. Ρουμελιώτης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το ΄δόγμα του σοκ΄

Δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων του Δήμου Κορινθίων

Τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών Πάνου Κουκουλόπουλου σύμφωνα με τις οποίες προανήγγειλε απολύσεις στους Οργανισμούς Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, σχολίασε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Κορινθίων κ. Γιώργος Ρουμελιώτης. Ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε ότι τόσο οι πιθανές απολύσεις στους 150 υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας όσο και η εργασιακή εφεδρεία στις ΔΕΚΟ που κατά τον ίδιο επίσης ισούται με απόλυση, είναι μέρος του «Δόγματος του ΣΟΚ» που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Ελλάδα και συνίσταται στην επιβολή όλων ταυτόχρονα των μέτρων που πλήττουν τους εργαζόμενους με σκοπό οι τελευταίοι να καταστούν ανήμποροι να αντιδράσουν.

READ MORE - Γ. Ρουμελιώτης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το ΄δόγμα του σοκ΄

Συνάντηση Μπεγλίτη με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου

Στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Δημήτρης Ηλιάδης  προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Πάνο Μπεγλίτη, υπό το κλίμα που διαμορφώνεται με τις τουρκικές απειλές για την εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ.  Την ίδια ώρα, το θέμα συζητείται σε συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών στην Κύπρο, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, εν όψει της αναχώρησής του για τη Νέα Υόρκη, όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Την Πέμπτη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι η Άγκυρα προτίθεται να συνάψει «συμφωνία» οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με τα Κατεχόμενα. Κλιμακώνοντας, δε, τις προκλήσεις η Τουρκία ανακοίνωσε έρευνες από νορβηγικό πλοίο σε περιοχή που επικαλύπτει και την ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του Καστελόριζου. Όπως όλα δείχνουν οι Ελληνικές γεωτρήσεις επισπεύδονται και θα αρχίσουν τη Δευτέρα. Συνολικά 56 άτομα θα εργάζονται στην πλατφόρμα, και θα εργάζονται σε μηνιαίες βάρδιες. Τα επόμενα 24ωρα, εξάλλου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας αναμένεται να εκδώσουν ανακοίνωση προς ναυτιλλόμενους, με την οποία θα γνωστοποιούν την έναρξη της γεώτρησης, και θα καλούν όσους ασχολούνται με τη ναυσιπλοΐα να μην πλησιάζουν σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων γύρω από το γεωτρύπανο.
READ MORE - Συνάντηση Μπεγλίτη με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου

145.360 οι κάτοικοι της Κορινθίας

Τα πρώτα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού -Είμαστε ο δεύτερος νομός σε πληθυσμό μετά τη Μεσσηνία 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2011 κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου 2011 και ανακοινώνει τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό της Χώρας.  Στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (49,2%) και 5.484.000 γυναίκες  (50,8%). Τα οριστικά αποτελέσματα για το μόνιμο πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Στην Πελοπόννησο έχουμε 589.980 κατοίκους, εκ των οποίων 294.910 είναι άνδρες και 287.070 γυναίκες, ενώ ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο ζουν 37,57 κάτοικοι. Όσον αφορά στην Κορινθία, έχουμε πληθυσμό 145.360 και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος νομός πληθυσμιακά μετά το νομό Μεσσηνίας. Στην Κορινθία έχουμε 72.939 άνδρες και 72.430 γυναίκες –κατά 500 λιγότερες από τους άνδρες-, ενώ ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο ζουν 63,48 κάτοικοι.
READ MORE - 145.360 οι κάτοικοι της Κορινθίας

Συνελήφθη 40χρονος για ναρκωτικά

Ο 40χρονος κατείχε και φορητό πομπό συντονισμένο με τη συχνότητα της αστυνομίας

Έναν 40χρονο από την περιοχή του Σολομού συνέλαβαν οι άνδρες της Ασφάλειας Κορίνθου μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει στο σπίτι του, ποσότητες ναρκωτικών και ζυγαριά ακριβείας, αλλά και ένα πομποδέκτη, τον οποίο είχε συντονίσει με τη συχνότητα της αστυνομίας. Το τελευταίο προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι αστυνομικοί το εξετάζουν ενδελεχώς. Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής: «Συνελήφθη στο Σολομό Κορινθίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 40χρονος ημεδαπός, για παράβαση των Νόμων περί Ναρκωτικών και περί Ραδιοσταθμών. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη έρευνα στο σπίτι του 40χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν: Μία (1) νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους 2,3 γραμμαρίων. Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης. Μία (1) τηλεκάρτα με υπολείμματα ηρωίνης. Ένα (1) γυάλινο φιαλίδιο, το οποίο περιείχε μεθαδόνη σε υγρή μορφή βάρους 24,6 γραμμαρίων. Ένα (1) φορητό πομποδέκτη (ασύρματο). Μία (1) συσκευή πλοήγησης. Καθώς και πλήθος κινητών τηλεφώνων. Επίσης ερευνάται η προέλευση των κινητών τηλεφώνων, της συσκευής πλοήγησης, του φορητού πομποδέκτη, ο οποίος ήταν συντονισμένος στη συχνότητα της αστυνομίας. Ο 40χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου».
READ MORE - Συνελήφθη 40χρονος για ναρκωτικά

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 4:00 το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 1. Εκλογή εκπροσώπων Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.). 2. Ενημέρωση για τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Μαίναλο. Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης. 3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 2,4 MW στη θέση «Τσούμος» της ΤΚ Πουλίθρων Δήμου Νότιας Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας». (εξ αναβολής) Εισηγητής : Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου. 4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 2,4 MW στη θέση «Πευκάκια-Αφλαούρας» της ΤΚ Πουλίθρων και Πηγαδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας». (εξ αναβολής)
Εισηγητής : Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου. 5. Έγκριση 8η ς Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου οικονομικού έτους 2011. Εισηγήτρια : Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 6. Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού έτους 2011 Περιφέρειας Πελοποννήσου α’ εξαμήνου και 9 η αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2011. Εισηγήτρια : Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.
READ MORE - Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Οι απολύσεις δεν αφορούν τελικά το Δήμο Βέλου – Βόχας

Τα νεότερα στοιχεία από το υπουργείο λένε ότι οι απολύσεις δεν αφορούν στο Δήμο Βέλου – Βόχας και ότι κακώς δημιουργείται σύγχυση στους εργαζόμενους

Νεότερες πληροφορίες από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, -μετά και τη διάσταση απόψεων που ακολούθησε μετά υπουργού και υφυπουργού όπου ο ένας «άδειασε» τον άλλον-, αναφέρουν, ότι οι απολύσεις υπαλλήλων σε Δήμους που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και δημοσιεύτηκαν μάλιστα, δεν αφορούν το Δήμο Βέλου – Βόχας. Στο θέμα παρενέβη και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Ν. Λέκκας, ο οποίος με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε αυτές τις πληροφορίες του υπουργείου για απολύσεις στο Δήμο. Όπως ανέφερε και ο ίδιος, τα νεότερα στοιχεία από το υπουργείο λένε ότι οι απολύσεις δεν αφορούν στο Δήμο Βέλου – Βόχας και ότι κακώς κυκλοφορούν γιατί δημιουργούν σύγχυση στους εργαζόμενους. Η ουσία είναι ότι ο Δήμος Βέλου – Βόχας πάντως, ανακοινώθηκε αρχικά μεταξύ των 10-15 δήμων πανελλαδικά που θα μπουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης με μετατάξεις και απολύσεις, αλλά αργότερα με νεότερη διευκρίνιση του υπουργού, η κατάσταση άλλαξε. Κι αυτό είναι θετικό γιατί ήδη ο Δήμος Βέλου – Βόχας βρίσκεται σε οριακό σημείο σε επίπεδο προσωπικού…
READ MORE - Οι απολύσεις δεν αφορούν τελικά το Δήμο Βέλου – Βόχας

Αντικαθίσταται το δίκτυο ύδρευσης από αμίαντο στο Δήμο Βέλου – Βόχας

Ιδιαίτερα σημαντικό για την ύδρευση του νέου Καλλικρατικού Δήμου Βέλου - Βόχας θεωρείται το έργο της  αντικατάστασης τμημάτων των δικτύων ύδρευσης από αμίαντο, στα όρια του νέου Δήμου. Προκειμένου να υλοποιηθεί η κατασκευή του έργου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ενέκρινε μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Βέλου – Βόχας για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή και Βελτίωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις Δημοτικές Κοινότητες και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βέλου – Βόχας». Με το έργο, προϋπολογισμού 571.476,45 ευρώ για το πρώτο τμήμα του, θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν στην διανομή του νερού εντός των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων  από τις δεξαμενές. Η απομάκρυνση των αμιαντούχων υλικών από το δίκτυο ύδρευσης αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ασφάλεια των πολιτών και την καλύτερη λειτουργία του δικτύου, ενώ τα νέα υλικά που θα τοποθετηθούν στους κεντρικούς αγωγούς θα είναι συμβατά με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και προδιαγραφές.

READ MORE - Αντικαθίσταται το δίκτυο ύδρευσης από αμίαντο στο Δήμο Βέλου – Βόχας

Εκδηλώσεις στη μνήμη της Γενοκτονίας των Μικρασιατών

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου και το Δήμο Κορινθίων, θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011, εκδήλωση μνήμης με θέμα «Μικρασιατικά 2011» για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το 1912 έως το 1923, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου. Η επίσημη δοξολογία θα τελεστεί στις 10:00π.μ. Θα ακολουθήσει σχετική ομιλία από την Ιστορικό – Φιλόλογο Αρχοντία Παπαδοπούλου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μικρασιατών προσφύγων στην πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου Ιωνίας Κορίνθου, πλησίον του Ιερού Ναού. Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.
READ MORE - Εκδηλώσεις στη μνήμη της Γενοκτονίας των Μικρασιατών

Κόρινθος: Απονομή πιστοποιητικών στους αποφοίτους του ΥΠΔΒΜΘ

Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου, προσκαλεί τους συμπολίτες μας την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο της πόλης, όπου θα γίνει η απονομή των πιστοποιητικών στους Αποφοίτους του Εθνικού Προγράμματος Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων  «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους». Το «Πρόγραμμα» Εθελοντισμού διοργανώθηκε από κοινού από τον Δήμο Κορινθίων και τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του ΥΠΔΒΜΘ, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ήταν το πολυπληθέστερο Πανελληνίως τόσο στη συμμετοχή όσο και στην πιστοποίηση των αποφοίτων  συμπολιτών  μας. Στην ημερίδα αυτή κύριος εισηγητής θα είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του Εθνικού Προγράμματος Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων  κ. Στέλιος Βερνίκος όπου θα αναπτύξει το θέμα του Εθελοντισμού και της Κοινωνίας των Πολιτών. Εν συνεχεία, θα γίνει παρουσίαση του «Προγράμματος» από εκπρόσωπο των αποφοίτων  που συμμετείχαν στα μαθήματα των 100 ωρών του «σεμιναρίου», που υλοποιήθηκε από την 28/4/11 έως την 4/7/11 στο Δημοτικό θέατρο του Δημοτικού καταστήματος  Κορίνθου. Η απονομή των πιστοποιητικών  Δια Βίου Εκπαίδευσης (Ν. 3369/2005, άρθρο 5), θα πραγματοποιηθεί  από τον Δήμαρχο Κορινθίων Α. Πνευματικό καθώς και από άλλους επισήμους που έχουν προσκληθεί  για την εκδήλωση.
READ MORE - Κόρινθος: Απονομή πιστοποιητικών στους αποφοίτους του ΥΠΔΒΜΘ

Θ. Παπαθεοδώρου: Να ανοίξει το Πανεπιστήμιο Κορίνθου

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Έκκληση στους φοιτητές να λήξει η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο ώστε να λειτουργήσει και να μη χαθεί η εξεταστική περίοδος έκανε ο Πρύτανης

Έκκληση στους φοιτητές να λήξει η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Κορίνθου ώστε να λειτουργήσει και να μη χαθεί η εξεταστική περίοδος έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κορίνθου κ. Θ. Παπαθεοδώρου. Να υπενθυμίσουμε ότι το Πανεπιστήμιο τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα με τους φοιτητές να αντιτίθενται στο νέο νόμο –πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το οποίο έχει ήδη υπερψηφιστεί από μεγάλο αριθμό βουλευτών. Ο Πρύτανης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «εφόσον ο νόμος ψηφίστηκε, πλέον εφαρμόζεται. Πρέπει λοιπόν να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια και τα όποια τυχόν προβλήματα προκύπτουν, να αντιμετωπιστούν με άλλες δράσεις, αλλά με ανοικτά Πανεπιστήμια». Να αναφέρουμε ότι ο κ. Παπαθεοδώρου δεν είναι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη, αφού όλο και περισσότεροι Πανεπιστημιακοί και καθηγητές το τελευταίο διάστημα κάνουν έκκληση με το ίδιο αίτημα, ενώ και μεγάλη μερίδα φοιτητών που έχει αναπτυχθεί μέσω του διαδικτύου έχει την ίδια άποψη για ανοικτά πανεπιστήμια ώστε να μη χαθεί η εξεταστική και να μην επιβαρυνθεί άλλο ο οικογενειακός προϋπολογισμός των φοιτητών… Παράλληλα ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στο πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την ζωή της πανεπιστημιακής κοινότητας, σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος είναι ιδιαίτερα φανερός στους φοιτητές και στις οικογένειες τους, με πολλούς από αυτούς να δυσκολεύονται πολύ να ακολουθήσουν τις σπουδές τους.
READ MORE - Θ. Παπαθεοδώρου: Να ανοίξει το Πανεπιστήμιο Κορίνθου

Σύσκεψη στην Τρίπολη για το Πολεοδομικό σχέδιο Κορίνθου

Σύσκεψη με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου το πολεοδομικό σχέδιο της Κορίνθου να μπει στην τελική του ευθεία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Τάσου Αποστολόπουλου, του Δημάρχου Κορινθίων κ. Α. Πνευματικού και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν ενδελεχώς τα τεχνικά ζητήματα του έργου και δρομολογήθηκαν λύσεις σε θέματα που είχαν προκύψει κατά τη σύνταξη του αρχικού πολεοδομικού σχεδιασμού της πόλης της Κορίνθου. Ο Γ. Γραμματέας, αφού ενημερώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου για την εξέλιξη του έργου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει έδωσε όμως εντολή για επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών για να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα της Δημοτικής Αρχής που είναι η εφαρμογή του νέου πολεοδομικού σχεδίου. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης καθώς και άλλα στελέχη του Δήμου Κορινθίων. Μετά το τέλος της σύσκεψης κοινή ήταν η διαπίστωση ότι έγινε μία ουσιαστική και άκρως γόνιμη κουβέντα για ένα τόσο σημαντικό θέμα της πρωτεύουσας της Κορινθίας όπως είναι η εφαρμογή του νέου πολεοδομικού σχεδίου που αναμένεται να δώσει μία βαθειά πολεοδομική ανάσα στην πόλη της Κορίνθου και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.
READ MORE - Σύσκεψη στην Τρίπολη για το Πολεοδομικό σχέδιο Κορίνθου

Την Τετάρτη ξεκινά η 3η Πανελλήνια έκθεση του Επιμελητηρίου

Από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου η καρδιά της Κορινθίας θα χτυπά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Σωληνουργεία όπου θα φιλοξενηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ» που διοργανώνει η Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Κορινθίας , υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Η έκθεση που θα φιλοξενήσει 168 εκθέτες από 12 νομούς της χώρας, φέτος έχει μειωμένες τιμές για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν εν συγκρίσει με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες για την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος.

READ MORE - Την Τετάρτη ξεκινά η 3η Πανελλήνια έκθεση του Επιμελητηρίου

Πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας για την έλλειψη σχολικών βιβλίων

Το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών βιβλίων στα σχολεία της περιοχής κινητοποίησε την σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων που ήδη έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να διαμοιράσει φωτοτυπίες μέρους των βιβλίων που εκτυπώνει με έξοδα του Δήμου στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων. Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Δράκος επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σκέψεις και για αγορά των βιβλίων από καταστήματα προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
READ MORE - Πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας για την έλλειψη σχολικών βιβλίων

Πέντε άτομα έπαιζαν τον «παππά» στη Στυμφαλία

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι αληθινό και φαίνεται ότι παράλληλα είναι και… διαχρονικό! Το γνωστό χαρτοπαικτικό παιχνίδι του «παππά» εδώ και πάρα πολλά χρόνια προκαλεί το…ενδιαφέρον αρκετών οι οποίοι με επιδεξιότητα προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα. Γύρω στις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθησαν στην περιοχή της Στυμφαλίας πέντε άτομα τα οποία είχαν επιδοθεί στο εν λόγω…άθλημα και μάλιστα στην άκρη του δρόμου! Πρόκειται για τρεις 55χρονους και μία 54χρονη Ελληνικής καταγωγής, αλλά και μία 47χρονη από τη Γεωργία! Η αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση στα σύνεργα του παιχνιδιού (τραπεζάκι, τράπουλες, κ.τ.λ.), αλλά και 1640 ευρώ προερχόμενα από την παράνομη αυτή δραστηριότητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για το νόμο περί παιγνίων…
READ MORE - Πέντε άτομα έπαιζαν τον «παππά» στη Στυμφαλία

Η «οδύσσεια» μιας παραπληγικής

Επιστολή ανώνυμου αναγνώστη

Γεια σας, Θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση μου για την ταλαιπωρία και πλήρη ανοργανωσιά σχετικά με τον νέο φορέα Πιστοποίησης Αναπηρίας -ΚΕΠΑ - στον οποίο από 1 Σεπτέμβρη 2011 απευθύνονται όλοι οι ανάπηροι όλων των ταμείων. Η εμπειρία μου είναι η εξής. Η μητέρα μου είναι παραπληγική από το 2000 και κάθε 2 χρόνια περνάει από επιτροπή εξέτασης ώστε να παίρνει το παραπληγικό επίδομα. Όταν πρέπει να επανεξετασθεί ,είναι ένας εφιάλτης μέχρι να πάρει σειρά, να γίνει εξέταση και μετά 7 μήνες τουλάχιστον, να σου δοθεί το επίδομα, εν τω μεταξύ εσύ πρέπει να δανείζεσαι για να τα βγάλεις πέρα (παραπληγία σημαίνει πάμπερς, οξυγόνο και πολλά άλλα). Το 2009 έκανα, έγκαιρα, 2 μήνες πριν λήξει το επίδομα, αίτηση επανεξέτασης στο ΟΑΕΕ (τον Ιούλιο 2009). Μάταια γιατί το Σεπτέμβρη ,σε τηλεφωνική επικοινωνία με το αντίστοιχο γραφείο στα κεντρικά του ΟΑΕΕ της Τρίπολης μου είπαν ότι έχασαν τα χαρτιά και έπρεπε να τα ξανακαταθέσω. Φέτος έκανα πάλι, 1 Ιουλίου αίτηση επανεξέτασης ,αφού είδε την μητέρα μου γιατρός συμβεβλημένος με ΟΑΕΕ και έκρινε ότι είναι κλινήρης και χρήζει εκ νέου κατ΄οίκον εξέταση(η επίσκεψη σπίτι πληρώνεται φυσικά). Κατέθεσα τα χαρτιά στον ΟΑΕΕ για να πάρω σειρά επανεξέτασης έγκαιρα. Μάταια και πάλι, γιατί από 1 Σεπτέμβρη ,μας λένε πως δεν ισχύουν αυτές οι αιτήσεις και να ξανακαταθέσουμε με πρόσφατες ιατρικές γνωματεύσεις και μου δίνουν μια αίτηση, να την συμπληρώσω και να την πάω στις 15 Σεπτέμβρη ,γιατί δεν έχει διορισθεί ακόμα ο γιατρός που θα τις παραλαμβάνει στο ΚΕΠΑ του ΙΚΑ Κορίνθου.. Πάω χθες 15 Σεπτέμβρη… Βρίσκω μια μεγάλη ουρά να περιμένει. Δεν έχει διορισθεί ακόμα γιατρός, έχουν βάλει μια υπάλληλο να παραλαμβάνει τα χαρτιά. Δεν  σου δίνει όμως η υπάλληλος αριθμό κατάθεσης της αίτησης. Την επόμενη ,μεθεπόμενη εβδομάδα λέει που θα΄ ρθει ο γιατρός θα μας τηλεφωνήσει να πάμε ,να δει αν τα χαρτιά είναι εντάξει, να μας δώσει αριθμό πρωτοκόλλου. Και το εξωφρενικό, για τους ασθενείς που χρήζουν κατ οίκον εξέταση, να πάμε άλλη ιατρική γνωμάτευση με τα στοιχεία του γιατρού και να έχει πάει ο γιατρός στο ΚΕΠ να έχει το γνήσιο της υπογραφής του η γνωμάτευση. Να προσθέσω πως εργάζομαι σε επιχείρηση της Περιφέρειας Πελλοπονήσου και είμαι απλήρωτη από τον Δεκέμβρη του 2010. Και όλο αυτό για να πεισθούν ότι μια γυναίκα που δεν έχει περπατήσει από το 2000,χρήζει κατ΄ οίκον εξέταση. Γιατί όλη αυτή η απαράδεχτη χαοτική κατάσταση;, Γιατί πήραν τον μηχανισμό αιτήσεων αναπηρίας από κάθε ταμείο, χωρίς να είναι τίποτα έτοιμο στο ΚΕΠΑ ,τον νέο φορέα; Γιατί οι ήδη ταλαιπωημένες οικογένειες αναπήρων να περνούν και άλλα βασανιστήρια; Να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια, αλλά όχι άλλη ταλαιπωρία...Έλεος!!!

READ MORE - Η «οδύσσεια» μιας παραπληγικής

Ο Γ. Δαλαμαρίνης νέος πρόεδρος στη Συνεταιριστική Τράπεζα

Ο κ. Δαλαμαρίνης ήταν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του αείμνηστου προέδρου και θεωρήθηκε ο καταλληλότερος σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη συγκεκριμένη θέση

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της Συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου με σκοπό να εκλέξει τον νέο πρόεδρό της μετά τον αιφνίδιο χαμό του Μίμη Δαλακλείδη. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, το Δ.Σ. εξέλεξε πρόεδρο τον κ. Γιώργο Δαλαμαρίνη, ενώ αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα καταρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόκειται για μία θέση ιδιαίτερα σημαντική και καίρια, αλλά και με μεγάλη ευθύνη, αφού ο αείμνηστος Μ. Δαλακλείδης είχε καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια πάρα πολλά και κυρίως να ανεβάσει το γόητρο της τράπεζας αλλά και τις οικονομικές αποδόσεις σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο. Ο κ. Δαλαμαρίνης ήταν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του αείμνηστου προέδρου και θεωρήθηκε ο καταλληλότερος σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη συγκεκριμένη θέση, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να ενώσει όλα τα μέλη και να προχωρήσει στη νέα εποχή που ανοίγεται πλέον για την Τράπεζα με την πολύ σοβαρή παρακαταθήκη που ήδη υπάρχει…  
READ MORE - Ο Γ. Δαλαμαρίνης νέος πρόεδρος στη Συνεταιριστική Τράπεζα

Συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα στην Πρωτοβάθμια για το σχολείο Πιτσών

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Διευθυντής κατανόησε τους κατοίκους, αλλά υποστήριξε ότι η συγχώνευση πρέπει να προχωρήσει

Την κατανόηση του προς τους κατοίκους του χωριού Πιτσά που διαμαρτύρονται για την συγχώνευση του δημοτικού σχολείου της περιοχής με αυτό στο χωριό Καμάρι εξέφρασε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Παναγιώτης Παπαγεωργάκης. Οι γονείς επισκέφτηκαν χθες στο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κόρινθο τον κ. Παπαγεωργάκη για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις και τους έντονους προβληματισμούς τους για το θέμα που τους απασχολεί. Ωστόσο ο ίδιος υποστήριξε πως η συγχώνευση πρέπει να προχωρήσει από τη στιγμή μάλιστα που η κτιριακή υποδομή στο Καμάρι είναι ικανοποιητική, ενώ τόνισε πως το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών στο Καμάρι που προτάσσουν οι κάτοικοι στα Πιστά, αποτελεί μία από τις πιο «εύκολες» περιπτώσεις εν συγκρίσει με άλλα σχολεία που συγχωνεύτηκαν στην Κορινθία. Παράλληλα ο κ. Παπαγεωργάκης αναφέρθηκε στο θέμα της στελέχωσης των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, επισημαίνοντας πως υπάρχει απόλυτη κάλυψη από προσωπικό, ενώ απέδωσε την καλή εικόνα της φετινής χρονιάς σε σχέση με τα κενά εκπαιδευτικών στην εξορθολογιστική διαχείριση του προσωπικού από το Υπουργείο Παιδείας.
READ MORE - Συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα στην Πρωτοβάθμια για το σχολείο Πιτσών

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Δήμο Βέλου – Βόχας!

Τι απαντά ο Δήμαρχος Αν. Παπακυριάκος

Μείωση του προσωπικού σε 10 με 15 δήμους οι οποίοι θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα εξυγίανσης,  μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων αλλά και απολύσεων σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη σήμερα Πέμπτη, ωστόσο δύο ημέρες πριν ο υφιστάμενός του υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος έσπευσε με ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις να προαναγγείλει ένα τμήμα του. Όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, στόχος είναι «μέχρι το τέλος του έτους οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ να είναι ισοσκελισμένοι γιατί διαφορετικά ένα έλλειμμα 2 δισ. θα έρθει να προστεθεί σ' αυτό της γενικής κυβέρνησης και να το ανεβάσει κατά 1%». Μάλιστα, τόνισε ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος «θα εφαρμοστεί πρόγραμμα υποχρεωτικών μετατάξεων... Οι θέσεις αυτές θα "προκηρυχθούν" για να υπάρξει εθελούσια μετακίνηση. Για όσους δεν επιλέξουν αυτή τη διαδικασία, θα προχωρήσουμε είτε μέσω εφεδρείας είτε  κατευθείαν και σε απόλυση. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Θα πληρώσει «τα σπασμένα»…
Ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ως παραδείγματα δήμων με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς και πλεονάζον προσωπικό, τον Πειραιά και τις Αχαρνές, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει μείωση προσωπικού κατά 200 και 100 εργαζόμενους αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατηγορία αυτών των δήμων θα συμπεριληφθεί και ο Δήμος Βέλου-Βόχας. Από την άλλη, το πρόγραμμα εξυγίανσης των δήμων θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα… Με απλά λόγια, ο Δήμος Βέλου – Βόχας αναμένεται να «πληρώσει τα σπασμένα» και τα παλιά χρέη του, που τον «κυνηγούν» όπως φαίνεται σε διάφορα επίπεδα, κάτι το οποίο δημιουργηθεί και αναμένεται να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στο μέλλον.

Αν. Παπακυριάκος: Ήδη έχουμε ελλειμματικό προσωπικό΄
Το θέμα ήταν εν γνώσει του Δημάρχου της περιοχής Αν. Παπακυριάκου, ο οποίος είχε χθες εκτενή συζήτηση στο Δημαρχείο με συνεργάτες του για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αφού ανοίγεται μπροστά του ένα μεγάλο αδιέξοδο. Και ενώ ο ίδιος δεν ευθύνεται για μια κατάσταση την οποία παρέλαβε, πρέπει να διαχειριστεί ουσιαστικά μια κρίση άνευ προηγουμένου, αφού εκτός από το ότι δεν μπορεί να γίνει μεγάλο έργο στην περιοχή, τώρα έρχονται και οι μετατάξεις και απολύσεις σε ένα Δήμο με πολλές υπηρεσίες όπου ήδη το προσωπικό είναι ελλειμματικό. Σχετικά με το θέμα ο κ. Παπακυριάκος ανέφερε: «Δυστυχώς έμαθα ότι και ο Δήμος μας εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα εξυγίανσης… Πρόκειται για κάτι που μας προκαλεί πολύ έντονο προβληματισμό γιατί έχουμε μεγάλη ανάγκη το προσωπικό του Δήμου. Θα πληρώσουμε δηλαδή τα παλιά χρέη σε όλα τα επίπεδα; Με τις υπηρεσίες που έχουν έρθει πλέον στους Δήμους, τα πράγματα είναι ήδη δύσκολα, ακόμα και με το υπάρχον προσωπικό! Προγραμματίζουμε άμεσα επίσκεψη –μαζί και με άλλους συναδέλφους που έχουν παρόμοιο πρόβλημα- στο υπουργείο Εσωτερικών για να εκθέσουμε το πρόβλημα και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Η κατάσταση είναι δύσκολη…».
READ MORE - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Δήμο Βέλου – Βόχας!

Εσωτερικές διαμάχες και νέες εκλογές για τον σύλλογο Αρκάδων Κορινθίας

Με δικαστική απόφαση που προέκυψε μετά από «εσωτερικές διαμάχες» στον σύλλογο Αρκάδων Κορινθίας, ορίστηκε προσωρινή πενταμελής διοικούσα επιτροπή που θα οδηγήσει το σύλλογο σε εκλογές πιθανότερα μέσα στον Οκτώβρη. Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή αποτελείται από τους: Μαρινάκο Μάριο, Πετρόπουλο Αγγελή, Μιχαλόπουλο Κώστα, Μουρούτσο Γεώργιο και Κουρεμένο Γεώργιο. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο πρώην πρόεδρος των Αρκάδων Κορινθίας Σάκης Ηλιόπουλος, επεσήμανε ότι η διοικούσα επιτροπή οφείλει να προχωρήσει και σε απολογισμό των πεπραγμένων της απελθούσας διοίκησης προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη για το έργο των τελευταίων 2,5 ετών πριν από τις εκλογές.  Το σχόλιο του κ. Ηλιόπουλου πως δεν θα πρέπει να έχουν θέση τα μέλη της απελθούσας διοίκησης σε αυτήν που θα προκύψει για τον Σύλλογο Αρκάδων μετά τις εκλογές, ο Γιώργος Κουρεμένος, που ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, πέρασε στην «επίθεση» δηλώνοντας πως ο κ. Ηλιόπουλος έχει διαγραφεί από τον σύλλογο ενώ ήταν εξαφανισμένος και επανήλθε στο προσκήνιο όταν άκουσε για εκλογές…
READ MORE - Εσωτερικές διαμάχες και νέες εκλογές για τον σύλλογο Αρκάδων Κορινθίας

Συνεχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις οι ταξιτζήδες

Στην Αθήνα βρέθηκαν την Τρίτη οι ιδιοκτήτες ταξί της Κορινθίας, με σκοπό όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοταξί Κορίνθου Κυριάκος Μπάκουλης να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση και την πορεία των αυτοκινητιστών από όλη την Ελλάδα για την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ανέλπιστα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αυτοκινητιστών, δήλωσε ο ίδιος διαμηνύοντας ότι ο αγώνας τους δεν σταματά όσο ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης εμμένει στο νομοσχέδιο που έχει προτείνει για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, καταργώντας κάθε πεδίο συνεννόησης. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται από την ερχόμενη εβδομάδα ακόμα πιο δυναμικές, όπως τόνισε μέλος της ένωσης σε δηλώσεις του.
READ MORE - Συνεχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις οι ταξιτζήδες

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα

Το συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων της Διώρυγας Κορίνθου συνεδρίασε  χθες το πρωί μετά και τις τελευταίες –δραματικές για τους εργαζόμενους- εξελίξεις, που τη θέτουν υπό καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να αποχωρήσουν ή να απολυθούν από τη συγκεκριμένη ΔΕΚΟ 10 από τους 98 εργαζόμενους. Αυτό το οποίο συζητήθηκε και αποφασίστηκε ήταν, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και με ειλημμένη ήδη τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης, το σωματείο δεν μπορεί να προβεί σε αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, αφού δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση να αλλάξει κάτι. Το σωματείο συμφώνησε απόλυτα με τις θέσεις της ΓΣΕΕ πάνω στο θέμα αυτό, όπως ανέφερε τόσο ο πρόεδρος όσο και μέλη του. Πάντως, μεταξύ των εργαζομένων είναι βέβαιο ότι επικρατεί ένας έντονος προβληματισμός και μια διάχυτη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής…
READ MORE - Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα

Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο Κορίνθου

Πιθανότατα να λήξει η κατάληψη μετά τη σημερινή Γ.Σ. των φοιτητών υπό το φόβο να χαθεί η εξεταστική

Υπό κατάληψη τελεί από τη Δευτέρα η σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου που εδρεύει στην Κόρινθο, σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου φοιτητών που αντιδρά με τον τρόπο αυτό στον Νέο Νόμο Πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας. Το μεσημέρι οι φοιτητές συγκάλεσαν νέα γενική συνέλευση υπό τον φόβο της απώλειας του εξαμήνου εάν συνεχιστεί η κατάληψη για να πάρουν «υπεύθυνες αποφάσεις», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Φοιτητών Μάνος Παπαδάκης. «Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα για δωρεάν παιδεία» δήλωσε φοιτητής του τμήματος λίγο πριν ξεκινήσει η νέα γενική συνέλευση.

READ MORE - Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο Κορίνθου

Σταμάτησε η λειτουργία του Στρατολογικού Γραφείου Κορίνθου

Γνωρίζεται ότι από 2 Σεπτεμβρίου 2011 με απόφαση της Ιεραρχίας παύει η λειτουργία του Σ.Γ. Κορίνθου, το οποίο συγχωνεύεται με τα Στρατολογικά Γραφεία Ναυπλίου – Τρίπολης- Καλαμάτας-Σπάρτης και συγκροτείται η νέα διευρυμένη Στρατολογική Υπηρεσία Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη και Δνση: Θεμιστοκλέους και Ταξιαρχών, ΤΚ 22100. ( Ισόγειο κτιριακού συγκροτήματος IV Μεραρχίας Πεζικού). Η εξυπηρέτηση των πολιτών μετά την 26-8-2011 θα πραγματοποιείται μέσω: Α. Διαδικτύου Β. Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών Γ. Με την παροχή τηλεφωνικών οδηγιών από τη νέα Σ.Υ. Πελοποννήσου, τηλ. 2713600800, 2713600809.
READ MORE - Σταμάτησε η λειτουργία του Στρατολογικού Γραφείου Κορίνθου

Πέντε επενδύσεις εγκρίθηκαν στο νομό Κορινθίας

Με εντολή του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη

Συνεδρίασε στις 09/09/2011 ημέρα Παρασκευή, για 2η συνεχή φορά εντός του 2011 υπό την Αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 υπό την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχου Κωνσταντίνας Νικολάκου και ενέκρινε είκοσι (25) αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, συνολικού κόστους 19.114.344,19 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 8.673.691,45 ευρώ, με μέσο ποσοστό επιχορήγησης 45,38 % & 42,07 E.M.E. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας). Αναλυτικότερα: στο Νομό Κορινθίας και συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Μουλκίου της Δ.Ε. Σικυωνίων του Δήμου Σικυωνίων, Ζευγολατιού της Δ.Ε. Βόχας του Δήμου Βέλου – Βόχας & Ισθμίας της Δ.Ε. Λουτρακίου – Περαχώρας του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, εγκρίθηκαν τρία επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν, ένα εκσυγχρονισμό μονάδας τεμαχισμού & τυποποίησης κρέατος, μία ίδρυση οινοποιείου & εμφιαλωτηρίου οίνου από σταφύλια ολοκληρωμένης διαχείρισης & ένα εκσυγχρονισμό μονάδας παραγωγής ηλεκρομηχανολογικού εξοπλισμού με διαφοροποίηση των παραγωγικών της δραστηριοτήτων με την παραγωγή νέων προϊόντων, συνολικού κόστους 2.815.697,80 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 999.552,69 ευρώ & 5,50 Ε.Μ.Ε. Επίσης στον τριτογενή τομέα & συγκεκριμένα στον τομέα του τουρισμού, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο στο Τ.Δ. Κρυονερίου της Δ.Ε. Σικυωνίων του Δήμου Σικυωνίων, το οποίο αφορά ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 3* δυναμικότητας 21 κλινών, συνολικού κόστους 1.325.000 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 556.500 ευρώ & 1,50 Ε.Μ.Ε. , ενώ στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο στο Τ.Δ. Κορίνθου της Δ.Ε. Κορίνθου του Δήμου Κορινθίων το οποίο αφορά ίδρυση κλειστού σταθμού Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων δυναμικότητας 48 θέσεων, συνολικού κόστους 1.065.000 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 532.500 ευρώ & 1,00 Ε.Μ.Ε.
READ MORE - Πέντε επενδύσεις εγκρίθηκαν στο νομό Κορινθίας

Ένταση και…ανταρσία στο έκτακτο Δ.Σ. Σικυωνίων

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Χαμός επικράτησε κατά τη διάρκεια του έκτακτου Δ.Σ. για τη συγχώνευση σχολείων της περιοχής – Δεν πέρασε η πρόταση του Δημάρχου Σ. Σταματόπουλου για συστέγαση του Γυμνασίου και του Δημοτικού σχολείου Καλλιάνων

Χαμός και ένταση επικράτησε τη Δευτέρα το βράδυ στο έκτακτο Δ.Σ. Σικυωνίων που έγινε για να συζητηθεί η κατάσταση με τα σχολεία στην περιοχή της Στυμφαλίας και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις μονάδων. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας Π. Παπαγεωργάκης ο οποίος εξήγησε στους συμβούλους το σκεπτικό της πρότασης. Η πρόταση του Δημάρχου ήταν να συστεγαστούν, το Γυμνάσιο και το Δημοτικό σχολείο Καλλιάνων με απογευματινή και πρωινή βάρδια αντίστοιχα για τους πρώτους 3 μήνες, μέχρι να γίνουν οι ανάλογες εργασίες ώστε το αργότερο από τη νέα χρονιά στις αρχές Ιανουαρίου να μπορούν τα δύο σχολεία να λειτουργούν την πρωινή βάρδια. Οι αντιδράσεις όμως, σύσσωμης της μειοψηφίας, αλλά και αρκετών συμβούλων της πλειοψηφίας ήταν μεγάλες, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και τελικά κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε να μην περάσει η πρόταση του Δημάρχου…

Η ψηφοφορία…
Κατά την τοποθέτηση των συμβούλων και τις αντιδράσεις τους, φάνηκε από νωρίς ότι κατά την ψηφοφορία θα υπήρχαν διαφοροποιήσεις από συμβούλους και της πλειοψηφίας και με δεδομένη την αρνητική ψήφο όλων των συμβούλων της μειοψηφίας, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα σχετικά με την πρόταση του Δημάρχου. Όπως και έγινε… Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, 11 σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν ΝΑΙ, οι 8 σύμβουλοι της μειοψηφίας ψήφισαν ΟΧΙ, 3 σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν ΠΑΡΟΝ, ενώ ΟΧΙ ψήφισε από την πλευρά της πλειοψηφίας και ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Στυμφαλίας κ. Γ. Θελερείτης. Αποτέλεσμα, -επειδή οι ψήφοι όσων δήλωσαν ΠΑΡΟΝ μετρώνται ως αρνητικοί-, ήταν να μην περάσει τελικά η πρόταση του κ. Σταματόπουλου με 12 αρνητικές ψήφους και 11 ΝΑΙ.

Έντονη αντίδραση από Σταματόπουλο…
Έντονα αντέδρασε ο Δήμαρχος Σικυωνίων μετά την απόφαση και την ψηφοφορία, να μην περάσει τελικά η πρότασή του, αφού υπήρξε αντίδραση από μέλη και στελέχη της παράταξής του. Ο ίδιος αρκετές φορές χτύπησε το χέρι στα έδρανα του προεδρείου δείχνοντας την αγανάκτησή του. Για κάτι όμως που δεν μπορούσε πλέον να αλλάξει. Και να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την τρίτη φορά που η πλειοψηφία του Δήμου Σικυωνίων δεν μπορεί να «περάσει» πρότασή της η οποία δεν ψηφίζεται από τους συμβούλους της συμπολίτευσης κι αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα που φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα τη Δημοτική αρχή…
READ MORE - Ένταση και…ανταρσία στο έκτακτο Δ.Σ. Σικυωνίων

Η Διώρυγα Κορίνθου σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας!

«Οι εργαζόμενοι είναι μουδιασμένοι και ανήσυχοι», ανέφερε στην Korinthia news ο πρόεδρος του σωματείου Α. Μούτσος

Από 151 ΔΕΚΟ ξεκινάει η εργασιακή εφεδρεία με προτεραιότητα σε υπαλλήλους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος που απέστειλε ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριακός προς τις συγκεκριμένες ΔΕΚΟ, τονίζοντας επιπλέον ότι «τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να αναζητηθεί κατά προτεραιότητα μεταξύ εργαζομένων γενικών διοικητικών καθηκόντων, εργαζομένων σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κοκ». Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι διευθύνσεις των εν λόγω ΔΕΚΟ πρέπει να έχουν αποστείλει μέχρι 26/9 τις προτάσεις τους για εργασιακή εφεδρεία «οι οποίες κατά κανόνα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10% του συνόλου των εργαζομένων του φορέα». Ανάμεσα στις ΔΕΚΟ αυτές είναι και η Διώρυγα Κορίνθου..! Σε δηλώσεις του στην Korinthia news ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Α. Μούτσος ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος από την εξέλιξη, αφού στη Διώρυγα ήδη το προσωπικό είναι ελλιπές σε μεγάλο βαθμό, ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι μετά την απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και μουδιασμένοι. Μετά τις μεγάλες περικοπές στα εισόδημά τους, έρχεται τώρα και η εφεδρεία και τα πράγματα κάνουν την όλη κατάσταση αφόρητη. Μεγάλο βάρος της ευθύνης πέφτει στο σωματείο εργαζομένων, χωρίς όμως ακόμα να έχουμε βρει τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».
READ MORE - Η Διώρυγα Κορίνθου σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας!

28χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Την 28χρονη εντόπισε και έσωσε ο υποπυραγός της Πυροσβεστικής Δ. Λιότσος

Ένα συμβάν απ΄ αυτά που σπάνια αντικρίζει κανείς συνέβη την περασμένη Κυριακή στο Κιάτο. Μια 28χρονη από την Αθήνα εθεάθη να τριγυρνά εντελώς γυμνή σε κεντρικό δρόμο του Κιάτου σε κατάσταση πανικού και να κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Το ίδιο μεσημέρι η αστυνομία της περιοχής την είχε εντοπίσει σε παρόμοια κατάσταση, αλλά ντυμένη, την περιμάζεψε και τους υποσχέθηκε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Όμως, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά όπως φάνηκε λίγες ώρες αργότερα. Εκείνη τη στιγμή περνούσε από το σημείο ο Υποπυραγός Δ. Λιότσος και διαπίστωσε ότι κάτι συμβαίνει με την κοπέλα, αφού εκτός από το ότι κυκλοφορούσε γυμνή στο δρόμο, φαινόταν αποφασισμένη να κάνει κακό στον εαυτό της. Ο Υποπυραγός άρχισε να την ακολουθεί διακριτικά και κάποια στιγμή, κατέβηκε από το μηχανάκι, έτρεξε και την ακινητοποίησε τη στιγμή που η ίδια κατευθυνόταν προς τη θάλασσα με σκοπό να πέσει μέσα. Ο κ. Λιότσος τη σκέπασε προσωρινά με ό,τι βρήκε και κάλεσε την αστυνομία που έφτασε στο σημείο και πήρε την 28χρονη στο τμήμα, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν και έφτασαν και οι γονείς της από την Αθήνα. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν την κοπέλα σε αυτή την πράξη, πάντως αυτή τη στιγμή βρίσκεται ασφαλής στα χέρια των δικών της ανθρώπων, οι οποίοι ευχαρίστησαν από καρδιάς τον Υποπυραγό για την πράξη του, ενώ ο ίδιος τους είπε ότι έκανε απλά αυτό που έπρεπε…
READ MORE - 28χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Χ. Ζαχαριάς: Εξ΄ οικείων τα βέλη στο Δήμο Σικυωνίων

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Σικυωνίων Χ. Ζαχαριάς αναφέρει τα εξής: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης   Αυγούστου 2011 ρώτησα τον Δήμαρχο γιατί έχει καθυστερήσει η έναρξη υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος γιατί από όλα τα χωριά τα μηνύματα είναι τα ίδια. Οι αγροτικοί δρόμοι δεν έχουν συντηρηθεί με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους και μάλιστα στην εποχή του τρύγου. Προς επιβεβαίωση του ερωτήματός μου ήρθαν οι τοποθετήσεις δύο προέδρων τοπικών κοινοτήτων, που ανήκουν μάλιστα και στη Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου, που είπαν:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΛΙΩΤΙΟΥ:
·    Δρόμοι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αγρότες να μεταφέρουν τα σταφύλια τους.
·    Μεγάλα προβλήματα με τα σκουπίδια.
·    Χορτάρια παντού για τα οποία ο Δήμος δεν κάνει τίποτα.
·    Προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό, λάμπες σπασμένες που δεν αντικαθίστανται.
·    Σωλήνας που μεταφέρει πόσιμο νερό εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες κ.λ.π.
Τα λέω και τα ξαναλέω και δεν κάνετε τίποτα δήλωσε τελειώνοντας ο πρόεδρος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ:
·    Αναφέρθηκε για δεύτερη φορά στην αγροτική οδοποιία για τη συντήρηση της οποίας δεν έχει γίνει τίποτα.
·    Ζήτησε και πάλι από τον Δήμαρχο να καθαρίσει δασικό δρόμο απαραίτητο για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιάς. Τόνισε πως αν και ο ίδιος εξασφάλισε πετρέλαιο (!!) ο Δήμαρχος δεν έστειλε μηχάνημα όπως είχε υποσχεθεί. Ο Δήμος λειτουργεί ως δημόσιος υπάλληλος διαπίστωσε ο ανωτέρω πρόεδρος. Δυστυχώς όλο και περισσότεροι διαπιστώνουν ότι υπάρχει θέμα στον προγραμματισμό, συντονισμό και υλοποίηση των έργων και την παροχή υπηρεσιών στο Δήμο μας. Οφείλει λοιπόν ο Δήμαρχος να κινηθεί πιο γρήγορα, καλλίτερα και αποτελεσματικότερα, για να πάει ο Δήμος μπροστά με οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, μέριμνα και φροντίδα».

READ MORE - Χ. Ζαχαριάς: Εξ΄ οικείων τα βέλη στο Δήμο Σικυωνίων

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας αύριο για εργασίες στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Πατρών

Ο αναπλ. Διευθυντής της αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας έχοντας υπόψη τις ανάλογες διατάξεις και έγγραφα των αρμοδίωνυπηρεσιών, αποφάσισε τις προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας που αφορούν τον προσωρινό ολικό αποκλεισμό και των δυο κατευθύνσεων της ΝΕΟ Αθηνών - Πατρών που θα πραγματοποιηθούν ως εξής: 1. Για τις εργασίες στην 108.500 χ/θ, διάρκειας πέντε (5) λεπτών την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα έναρξης 08:00, προκειμένου πραγματοποιηθούν εργασίες αποξήλωσης αγωγών της Δ.Ε.Η. 2.  Για τις εργασίες στην 113,500 χ/θ, δέκα (10) λεπτών την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα έναρξης 08:00,προκειμένου πραγματοποιηθούν εργασίες αποξήλωσης αγωγών της Δ.Ε.Η.  -Η Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε συνεργασία με την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. υποχρεούται καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και συντηρεί την οδική σήμανση για εκτελoύμεvα έργα προς ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης ως και των σημάτων – υποδείξεων των Τροχονόμων, οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 ΄΄Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η  εκτέλεση της παρούσας που ισχύει από τη δημοσίευσή της, ανατίθεται στο Τ.Τ. Αυτ/μων Κορινθίας.
READ MORE - Ρυθμίσεις κυκλοφορίας αύριο για εργασίες στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Πατρών

Π. Τατούλης: Λάθος η διαδικασία κομματικοποίησης του θεσμού της ΕΝΠΕ

"Στις επικείμενες εκλογές της ΕΝΠΕ ασφαλώς και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει και μάλιστα με ενδυναμωμένο το ρόλο της μετά από αυτήν την ξεκάθαρη πολιτική διατύπωση που εκφράσθηκε σήμερα από όλους εμάς", δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος του Προεδρικού Διατάγματος που διέπει τη σύσταση και τη λειτουργία της Ένωσης Περιφερειών. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία ο πολιτικός χαρακτήρας του οργάνου, μακριά από συνδικαλιστικές λογικές που καταδίκασαν τους αυτοδιοικητικούς ως επαίτες, ενώ ως κύριος στόχος της ΕΝΠΕ καθορίστηκε η μεθόδευση της ταχύτατης μεταβίβασης του συνόλου των αρμοδιοτήτων που προβλέπει ο Καλλικράτης και η διοικητική μετεξέλιξη του θεσμού.  Ο κ. Τατούλης στην πορεία της εισήγησης του αναφέρθηκε και σε "δοξασίες" που καλλιεργούνται γύρω από το θεσμό της ΕΝΠΕ.  "Δεν είναι αλήθεια ότι πρόκειται για δευτεροβάθμιο όργανο, αφού σε καμία περίπτωση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση για έκδοση δεσμευτικών πράξεων", σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Σε δεύτερο επίπεδο, ο κ. Τατούλης έκανε ιδιαίτερη μνεία για την "τρικυμία εν κρανίω" που διακρίνεται στην ανάθεση αρμοδιοτήτων στην ΕΝΠΕ, όπως για παράδειγμα την μέριμνα της περιβαλλοντικής προστασίας, την ώρα που ούτε καν οι Περιφέρειες έχουν την αντίστοιχη αρμοδιότητα, αλλά και την αρμοδιότητα επιμόρφωσης των αιρετών οργάνων, η οποία ωστόσο επιτελείται από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Σε τρίτο επίπεδο, ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για την μεγάλη συναίνεση που είχε επιτευχθεί όλο αυτό το διάστημα σε επίπεδο προσωρινής διοικούσας της ΕΝΠΕ. Χαρακτήρισε λάθος τη διαδικασία κομματικοποίησης του θεσμού και πρόσθεσε ότι είναι ευθύνη όλων των πολιτικών που υπηρέτησαν στρεβλωμένες λογικές όσον αφορά τον κομματισμό, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζει τη σημαντική προσφορά των κομμάτων στον τόπο και τη δημοκρατία. «Κανένας δεν μπορεί βέβαια να αποστεωθεί από την κομματική του ταυτότητα, αλλά τα ζητούμενο στις σημερινές συνθήκες είναι η υπερβατικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.  Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα της πλειοψηφίας για την θεσμική υπόσταση της ΕΝΠΕ
READ MORE - Π. Τατούλης: Λάθος η διαδικασία κομματικοποίησης του θεσμού της ΕΝΠΕ

Κ. Κόλλιας: Η προχειρότητα του Υπουργείου θέτει σε κίνδυνο ζωές μικρών παιδιών

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη μεταφορά μαθητών από καταργούμενα ή συγχωνευόμενα σχολεία κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με ιδιαίτερη αναφορά στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από ορεινά χωριά, όπως του Αγγελοκάστρου, του Αγιονορίου, του Στεφανίου, των χωριών του πρώην Δήμου Στυμφαλίας κλπ. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολείων στην ορεινή Κορινθία, λαμβάνω διαρκείς αγωνιώδεις εκκλήσεις από τους γονείς σχετικά με τη διασφάλιση των μετακινήσεων των παιδιών τους. Το Υπουργείο, από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τον κύκλο των καταργήσεων των σχολικών μονάδων, αντιμετώπισε το θέμα με πρωτοφανή προχειρότητα και ανευθυνότητα. Ενδεικτικά αναφέρω το πρόβλημα με τους μαθητές νηπίου και δημοτικού από το Αγγελόκαστρο, το Αγιονόρι και το Στεφάνι. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με την ασφάλειά τους, ζητήματα που σχετίζονται με την ύπαρξη συνοδού, τη χρήση ζωνών ασφαλείας και γενικά τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούνται για τη μετακίνηση μικρών παιδιών. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να δώσει ικανοποιητική απάντηση στους γονείς που αγωνιούν, ούτε μπορεί κανείς να τους καθησυχάσει και να εγγυηθεί την ακεραιότητα των παιδιών τους. Για το λόγο αυτό έχω απευθυνθεί στην τροχαία, τοπικούς φορείς, αλλά και νομικούς, προκειμένου να σχηματίσω μια εικόνα για τις υποχρεώσεις της πολιτείας. Παράλληλα, καταθέτω επίκαιρη ερώτηση στα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών, που θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, προκειμένου να λάβω συγκεκριμένες και οριστικές απαντήσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης.»
READ MORE - Κ. Κόλλιας: Η προχειρότητα του Υπουργείου θέτει σε κίνδυνο ζωές μικρών παιδιών