ΑΓΙΑΣΜΟΣ…με διαμαρτυρίες αποχές και καταλήψεις

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε, δεν μπήκε και με τους καλύτερους οιωνούς, αφού λόγω των μεγάλων προβλημάτων και των ελλείψεων, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες, αποχές ακόμα και από τον αγιασμό, αλλά και καταλήψεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο αγιασμός στα περισσότερα σχολεία της Κορινθίας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές περιοχές του νομού και τις αντιδράσεις γονέων και μαθητών, τόσο για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, όσο και για τη μεγάλη έλλειψη που παρατηρήθηκε στα σχολικά βιβλία. Στο νηπιαγωγείο Πιτσών δεν έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός αφού οι γονείς διαμαρτύρονται για την συγχώνευση του Δημοτικού σχολείου της περιοχής με αυτό του Καμαρίου. Στα περισσότερα σχολεία μοιράστηκαν φωτοτυπίες αντί για βιβλία, με τους γονείς να διαμαρτύρονται για αυτή την κατάσταση και να ζητούν εξηγήσεις, αλλά και να θέτουν ερωτήματα για το πότε θα «ομαλοποιηθεί» αυτή η κατάσταση και τα παιδιά τους θα πάρουν επιτέλους στα χέρια τους τα κανονικά βιβλία.

Περιφερειάρχης και Μητροπολίτης στον αγιασμό σχολείων…
Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 4ου Λυκείου και του 2ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου. Τις δυσκολίες της νέας σχολικής χρονιάς αναγνώρισε ο Περιφερειάρχης ο οποίος και αναφέρθηκε στο μεγάλο επίπεδο ευθύνης που φέρουν όλοι οι πολίτες για την έξοδο της χώρας από την δύσκολη συγκυρία όπου βρίσκεται, αλλά και στην ελπίδα όλων στο πρόσωπο της νέας γενιάς για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Αγιασμός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιου τελέστηκε νωρίς το πρωί και στο Γυμνάσιο των Αθικίων όπου ο σεβασμιότατος απηύθυνε τις ευχές του για καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Πρόταση «συγκατοίκησης» στους Καλλιάνους…
Στους Καλλιάνους οι καθηγητές έκαναν την πρόταση, για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς μέχρι τον Δεκέμβρη, να λειτουργήσει το Γυμνάσιο απογευματινή ώρα στον ίδιο χώρο με αυτό του Δημοτικού που θα λειτουργεί το πρωί, κάτι για το οποίο έχουν συμφωνήσει και οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων. Ο Δήμος βέβαια πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε εργασίες στο χώρο του σχολείου, σε νέες τουαλέτες, χωρισμό προαύλιου χώρου κ.τ.λ. ώστε να μπορεί να λειτουργήσει πρωί σε λίγους μήνες και για τα δύο σχολεία.

Στην πρωτοβάθμια σήμερα οι γονείς από τα Πιτσά…

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα μεταβούν αύριο το πρωί οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Πιτσών για να συναντηθούν με τον Διευθυντή κ. Π. Παπαγεωργάκη σχετικά με το πρόβλημα του σχολείου τους στην περιοχή. Οι γονείς αναμένεται να ζητήσουν εξηγήσεις για τη συγχώνευση του σχολείου που θεωρούν ότι έγινε απροειδοποίητα και χωρίς κανείς μέχρι πριν λίγες μέρες να γνωρίζει το παραμικρό. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του κ. Διευθυντή και το τι θα πει στους γονείς για το θέμα που τους απασχολεί άμεσα και έντονα…

Η ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων: ΄Επ΄ αόριστο αποχή και κατάληψη΄

Στην ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων για το κλείσιμο του σχολείου στα Πιτσά, αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα το πρωί στο Πιτσά εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία για το κατ’ εξαίρεση κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Πιτσών, με κατάληψη του σχολείου, ματαίωση του αγιασμού του νηπιαγωγείου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΠΕΟ με διακοπή της κυκλοφορίας. Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών που ταλαιπωρήθηκαν και τη συμπαράσταση όλων στο δίκαιο αγώνα μας. Η διαμαρτυρία μας με αποχή και κατάληψη συνεχίζεται επ’ αόριστον, μέχρι τη δικαίωση του αγώνα για τη συνέχιση της λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Πιτσών».