Η μάχη… του πάγκου στο πανηγύρι της Κορίνθου

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012


Οι καιροί έχουν αλλάξει… Η κρίση δημιουργεί έντονο ανταγωνισμό και κάποια πράγματα εκ των πραγμάτων, -που άλλοτε ήταν πολύ χαλαρά-, πρέπει να μπουν στη θέση τους. Αυτή είναι η τακτική που ακολουθείται πλέον και στο πανηγύρι της Κορίνθου χθες και σήμερα εν όψει της εορτής του Πολιούχου της πόλης Αποστόλου Παύλου. Οι νόμιμοι έμποροι που έστησαν τους πάγκους για να πουλήσουν την πραμάτεια τους, πλήρωσαν στο Δήμο και κόβουν αποδείξεις στην ταμειακή μηχανή πληρώνοντας κανονικά τους φόρους τους, δεν μπορούν πια να ανεχτούν τους παράνομους μικροπωλητές και το παρεμπόριο που κάθε χρόνο έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους πέριξ της εκκλησίας. Έτσι υπήρξε συμφωνία μεταξύ εμπόρων και Δήμου, με τη συνεργασία της αστυνομίας, όπου εντοπιστούν παράνομοι μικροπωλητές, να μην τους αφήνουν στο χώρο και με φορτηγό να κατάσχουν και τα εμπορεύματά τους. Κάποιοι έμποροι έκαναν έκκληση στο Δήμο εν όψει κρίσης, για τη μείωση του ενοικίου που πληρώνουν στο Δήμο και αγγίζει τα 350 ευρώ, σημειώνοντας ότι την τελευταία στιγμή και ενώ αυτοί είχαν πληρώσει, μειώθηκε στα 250 με αποτέλεσμα άλλοι να πληρώσουν λιγότερα και άλλοι περισσότερα…


READ MORE - Η μάχη… του πάγκου στο πανηγύρι της Κορίνθου

Στην ουρά από τα ξημερώματα για το «μαγικό χαρτάκι» του ΙΚΑ!


Συνεχίζεται η απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων –κυρίως ηλικιωμένων- που στήνονται από τις 3:00 τα ξημερώματα για να πάρουν σειρά να εξεταστούν από κάποιον γιατρό!

Μπορεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακούγεται τραγικό ή κωμικό, όμως στην Ελλάδα αποτελεί πια μια… συνήθεια και κάτι… απολύτως φυσιολογικό! Ασφαλισμένοι κάθε ηλικίας και κυρίως ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες, με σοβαρά προβλήματα υγείας πολλές φορές, αναγκάζονται να περιμένουν από τις 3:00 τα ξημερώματα έξω από τα ιατρεία του ΙΚΑ Κορίνθου με ένα και μοναδικό… σκοπό: Να πάρουν το «μαγικό χαρτάκι» που θα τους οδηγήσει σε κάποιον γιατρό για να εξεταστούν! Το χαρτάκι με τον αριθμό προτεραιότητας για κάθε ειδικότητα που έχει υπηρεσία εκείνη τη μέρα. Οι άνθρωποι στήνονται εκεί από τα «άγρια χαράματα» για να προλάβουν να έχουν σειρά, αφού και οι γιατροί δεν εξετάζουν απεριόριστο αριθμό ασθενών, αλλά μέχρι κάποιο νούμερο. Οι υπόλοιποι… την άλλη φορά!

Αναμονή 7 ωρών για εξέταση 20 λεπτών!

Τι να πει κανείς και τι να γράψει μέσα σε λίγες σειρές γι΄ αυτή την τραγελαφική κατάσταση που βιώνουν συνάνθρωποί μας καθημερινά. Συνταξιούχοι, ανήμποροι, ηλικιωμένοι, ασθενείς, να περιμένουν από τις 3:00 το ξημέρωμα μέχρι και τις 9:00 ή 10:00! Εφτά ολόκληρες ώρες για μία εξέταση 20 λεπτών το πολύ!  Σε άλλες χώρες, όλη αυτή η διαδικασία γίνεται με ένα απλό τηλέφωνο και ένα ραντεβού σε προκαθορισμένη ώρα και αυτό ήταν. Αλλά είπαμε: Σε άλλες χώρες. Όχι στην Ελλάδα. Εδώ έχουμε μείνει ακόμα πολλά – πολλά χρόνια πίσω. Και όσο κι αν εξαγγέλλουν κάποιοι κατά καιρούς, αναβάθμιση των υπηρεσιών, μάλλον, ή μας κοροϊδεύουν «ψιλό γαζί» ή αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές, τα μέσα, οι πρωτοβουλίες και η αποτελεσματικότητα. ΚΡΙΜΑ!

Δ. Πρωτονοτάριος:
Το 184 ακόμα δεν λειτουργεί

Να σημειωθεί ότι το 2006 λειτούργησε για δύο χρόνια το τηλεφωνικό ραντεβού μέσω του 184, ένα χρόνο αφότου είχε αναλάβει καθήκοντα ο σημερινός Διευθυντής κ. Δ. Πρωτονοτάριος και με δική του πρωτοβουλία. Αυτό όμως δυστυχώς δεν συνεχίστηκε, αφού η κεντρική διοίκηση υποχρέωσε το ΙΚΑ να το σταματήσει για να μπει το επίσημο κεντρικό 184 που όμως δεν μπήκε ποτέ μέχρι σήμερα για λόγους έλλειψης χρημάτων, με τα γνωστά αποτελέσματα. Σχετικά με το θέμα ο κ. Πρωτονοτάριος τόνισε: «Εμείς λειτουργήσαμε από το 2006 μέχρι και το 2008 το τηλεφωνικό ραντεβού, με δική μου πρωτοβουλία τότε και τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Όμως μας υποχρέωσαν να το σταματήσουμε γιατί θα έβαζαν το επίσημο 184. Έφεραν τα μηχανήματα, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ, λόγω έλλειψης χρημάτων όπως είπε τότε η κυβέρνηση. Πρόκειται για τον αριθμό που κλείνουν ραντεβού οι ασφαλισμένοι σε γιατρό, ώστε να μην περιμένουν από τις 3:00 το πρωί για να πάρουν το λεγόμενο «μαγικό χαρτάκι». Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει αυτό να γίνει άμεσα».

Υπάρχει πλήρες ακτινολογικό στο ΙΚΑ αλλά… δεν έχουμε ακτινολόγο για να λειτουργήσει

Ένα επίσης σοβαρό θέμα που δυστυχώς διαρκεί πολύ καιρό έθιξε ο Διευθυντής του ΙΚΑ Κορίνθου. Ενώ υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο ακτινολογικό εργαστήριο, δεν υπάρχει τεχνολόγος – ακτινολόγος για να μπορέσει να λειτουργήσει! Οι πολλές αιτήσεις που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα προς τους αρμόδιους φορείς έπεσαν στο κενό με αποτέλεσμα το σύγχρονο μηχάνημα να «κοιμάται» στα γραφεία του ΙΚΑ. Απίστευτο; Κι όμως Ελληνικό! Όπως είπε ο κ. Πρωτονοτάριος, υπάρχει ακτινολόγος ο οποίος κάνει τα τρίπλεξ και τα υπέρηχα, αλλά δεν υπάρχει τεχνολόγος – ακτινολόγος για να κάνει τις ακτινογραφίες. «Έχουμε κάνει πάρα πολλές αιτήσεις προς τη διοίκηση για απόσπαση υπαλλήλων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ευδοκιμήσει κάτι».
READ MORE - Στην ουρά από τα ξημερώματα για το «μαγικό χαρτάκι» του ΙΚΑ!

Από τα Τρίκαλα Ξυλοκάστρου ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης


Από τα Τρίκαλα Ξυλοκάστρου και τα Μερτικαίϊκα κατάγεται ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης. Ο πατέρας του Σπύρος Μαυραγάνης ήταν γεωπόνος στην ΑΣΟ (Αυτόνομο Σταφιδικό Οργανισμό) Πατρών, ενώ ο παππούς του ήταν ταχυδρόμος στα ορεινά Τρικαλοχώρια.

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Οικονομικών
Ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνης τοποθετήθηκε υπεύθυνος στο νευραλγικό τομέα των εσόδων. Ο κ. Μαυραγάνης είναι δικηγόρος, ειδικός στη φορολογική νομοθεσία και έχει ασχοληθεί επισταμένα με τις προτάσεις της ΝΔ για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Ο νέος υφυπουργός Οικονομικών ήταν μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Τμήματος της KPMG και επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Μαυραγάνης είναι κάτοχος διδακτορικού (1992) και Master (1989) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL) και πτυχίου του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1987). Ξεκίνησε την καριέρα του το 1992 ως νομικός και φορολογικός σύμβουλος εταιρειών, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με της εταιρείες συμβούλων Deloitte και KPMG. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990, της Ένωσης Ελλήνων Εμπορικολόγων, της Διεθνούς Φορολογικής Ένωσης (International Fiscal Association – IFA) και επιστημονικός συνεργάτης του International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD) σε εκδόσεις που αφορούν τη φορολογία στην Ελλάδα. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στο φορολογικό δίκαιο (φορολογία εταιρειών, διεθνές φορολογικό δίκαιο, φορολογικό δίκαιο της ΕΕ, φορολογικές δίκες κλπ.) και εμπορικό δίκαιο (συγχωνεύσεις, εξαγορές, ιδιωτικοποιήσεις, έργα παραχώρησης, κλπ.). Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε συμβουλευτικά έργα που αφορούν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.
READ MORE - Από τα Τρίκαλα Ξυλοκάστρου ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης

Πνιγμός στην παραλία Κοκκωνίου


Δυστυχώς μέσα σε λίγες μέρες είχαμε και δεύτερη περίπτωση πνιγμού στην Κορινθία, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή του Κοκκωνίου.  Το Λιμεναρχείο έχει τονίσει ότι αυτούς τους μήνες, όλοι, αλλά ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες που έχουν δοθεί ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστα περιστατικά. Την Τετάρτη το πρωί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του 83χρονος στην παραλία Κοκκωνίου και μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ έχει διαταχθεί νεκροψία – νεκροτομή. Στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρονται τα εξής: «Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες της 27/6/12, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΟΚΚΩΝΙΟΥ» Κορινθίας, 83χρονος. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κιάτου».
READ MORE - Πνιγμός στην παραλία Κοκκωνίου

΄ΠΟΛΕΜΟΣ΄ για το νερό στους Αγίους Θεοδώρους

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012


Μεγάλη ένταση επικράτησε στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων όπου έδωσαν δυναμικό παρόν κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη νερού στην περιοχή τους εν μέσω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών. Οι κάτοικοι που κρατούσαν μαύρες σημαίες διέκοψαν αρκετές φορές τη συνεδρίαση και τις ομιλίες των Αντιδημάρχων, των αρχηγών των παρατάξεων και των συμβούλων –ακόμα και του ίδιου του Δημάρχου-, ζητώντας επιτακτικά να δοθεί λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που τους απασχολεί έντονα, ειδικά αυτό το διάστημα. Το ψήφισμα που έχουν υπογράψει όλοι οι σύλλογοι της περιοχής διάβασε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Σ. Πέρρας –που εκτελούσε χρέη προέδρου-. Κατόπιν πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των κατοίκων που έκανε αναφορά στο οξύ πρόβλημα και «επιτέθηκε» στη Δημοτική αρχή. Οι αρχηγοί των παρατάξεων της μειοψηφίας, τόσο ο κ. Γκιώνης, όσο και ο κ. Παύλου, ζήτησαν από τον Δήμαρχο να τοποθετηθεί και να ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν γίνει, ενώ μετά από λίγη ώρα ήρθε η απάντηση του Κ. Λογοθέτη…

Το ψήφισμα των κατοίκων…

Στο ψήφισμα που διάβασε στο Σώμα ο κ. Σ. Πέρρας οι κάτοικοι έκαναν λόγο για άνιση μεταχείρισή τους σε σχέση με άλλες περιοχές του Δήμου, για το σοβαρό πρόβλημα του νερού, επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τους αρμόδιους φορείς του Δήμου. Εστίασαν και στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων που μαζεύονται αρκετά αραιά και με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ενώ «καυτηρίασαν» και το θέμα της αύξησης της εγκληματικότητας στην περιοχή που έχει σαν αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ακόμα και μόνιμοι κάτοικοι οικισμών, λόγω φόβου!

Η ομιλία του προέδρου της ομοσπονδίας των συλλόγων…

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των συλλόγων των Αγίων Θεοδώρων κ. Ευστρ. Κοκκινέλης τόνισε μεταξύ των άλλων, ότι «Διαμαρτυρόμεθα για το πρόβλημα της υδροδότησης στην περιοχή μας και για τη Δημοτική Αρχή, που παρά τις διαβεβαιώσεις της, διαιωνίζει και «κουκουλώνει» το πρόβλημα. Πρόκειται για άδικη και άνιση μεταχείριση, αφού έχουμε νερό για 3 φορές την εβδομάδα και μάλιστα με ακατάλληλο νερό!».

Η αναφορά της μειοψηφίας…

Παίρνοντας το λόγο, τόσο ο κ. Γ. Γκιώνης, όσο και ο κ. Π. Παύλου, σημείωσαν τη σοβαρότητα του προβλήματος. Ταυτόχρονα ζήτησαν από τον Δήμαρχο να τοποθετηθεί επί του θέματος και να αναφέρει, ποιες ενέργειες έχει κάνει η δημοτική αρχή τους τελευταίους 18 μήνες σχετικά με το θέμα, ώστε αργότερα να τοποθετηθούν…

Η απάντηση Λογοθέτη…

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν ο Δήμαρχος όταν πήρε το λόγο σε όσους επικρίνουν, όπως τόνισε, μια Δημοτική Αρχή 18 μηνών, για ένα πρόβλημα τουλάχιστον 30ετίας! Ο ίδιος τόνισε, ότι το πρόβλημα υπάρχει από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές της περιοχής που «εκμεταλλεύονταν» πολιτικά το θέμα. Χαρακτηριστικό είναι, ότι ανέφερε 4 φορές τις φράσεις, «Εγώ σας κοιτώ στα μάτια» και «Για το θέμα αυτό πρέπει να πούμε αλήθειες, όσο κι αν ενοχλούν ορισμένους». «Δεν υποσχέθηκα σε κανέναν προεκλογικά ότι θα πάρει νερό, τουλάχιστον πόσιμο. Υποσχεθήκαμε επάρκεια νερού, αλλά και σε αυτό το θέμα υπάρχει αλόγιστη χρήση και δεν επαρκεί, ανέφερε μεταξύ άλλων. «Υπάρχουν παρεμβάσεις τρίτων στο δίκτυο και διάφορα άλλα που στους περισσότερους είναι γνωστά. Όλος ο Σηκουάνας να ήταν στους Αγίους Θεοδώρους, το νερό δεν θα έφτανε», τόνισε. Και σημείωσε: «Οι παράνομες συνδέσεις θα σταματήσουν, οι υδροδοτήσεις οικοπέδων πρέπει να σταματήσουν, όπως και τα αθρόα ποτίσματα στα εκατοντάδες μποστάνια. Τότε όλοι θα έχουν νερό. Ήδη υπογράφεται σε λίγες μέρες η σύμβαση με τη ΔΕΥΑ η οποία θα βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους, θα μετράει και θα ελέγχει τα πάντα. Το πρόβλημα θα λυθεί με συνεχή συνεργασία όλων των φορέων και του Δήμου, με σύνεση, λογική και καταπολέμηση κάθε παρατυπίας».
READ MORE - ΄ΠΟΛΕΜΟΣ΄ για το νερό στους Αγίους Θεοδώρους