΄ΠΟΛΕΜΟΣ΄ για το νερό στους Αγίους Θεοδώρους

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012


Μεγάλη ένταση επικράτησε στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων όπου έδωσαν δυναμικό παρόν κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη νερού στην περιοχή τους εν μέσω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών. Οι κάτοικοι που κρατούσαν μαύρες σημαίες διέκοψαν αρκετές φορές τη συνεδρίαση και τις ομιλίες των Αντιδημάρχων, των αρχηγών των παρατάξεων και των συμβούλων –ακόμα και του ίδιου του Δημάρχου-, ζητώντας επιτακτικά να δοθεί λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που τους απασχολεί έντονα, ειδικά αυτό το διάστημα. Το ψήφισμα που έχουν υπογράψει όλοι οι σύλλογοι της περιοχής διάβασε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Σ. Πέρρας –που εκτελούσε χρέη προέδρου-. Κατόπιν πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των κατοίκων που έκανε αναφορά στο οξύ πρόβλημα και «επιτέθηκε» στη Δημοτική αρχή. Οι αρχηγοί των παρατάξεων της μειοψηφίας, τόσο ο κ. Γκιώνης, όσο και ο κ. Παύλου, ζήτησαν από τον Δήμαρχο να τοποθετηθεί και να ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν γίνει, ενώ μετά από λίγη ώρα ήρθε η απάντηση του Κ. Λογοθέτη…

Το ψήφισμα των κατοίκων…

Στο ψήφισμα που διάβασε στο Σώμα ο κ. Σ. Πέρρας οι κάτοικοι έκαναν λόγο για άνιση μεταχείρισή τους σε σχέση με άλλες περιοχές του Δήμου, για το σοβαρό πρόβλημα του νερού, επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τους αρμόδιους φορείς του Δήμου. Εστίασαν και στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων που μαζεύονται αρκετά αραιά και με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ενώ «καυτηρίασαν» και το θέμα της αύξησης της εγκληματικότητας στην περιοχή που έχει σαν αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ακόμα και μόνιμοι κάτοικοι οικισμών, λόγω φόβου!

Η ομιλία του προέδρου της ομοσπονδίας των συλλόγων…

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των συλλόγων των Αγίων Θεοδώρων κ. Ευστρ. Κοκκινέλης τόνισε μεταξύ των άλλων, ότι «Διαμαρτυρόμεθα για το πρόβλημα της υδροδότησης στην περιοχή μας και για τη Δημοτική Αρχή, που παρά τις διαβεβαιώσεις της, διαιωνίζει και «κουκουλώνει» το πρόβλημα. Πρόκειται για άδικη και άνιση μεταχείριση, αφού έχουμε νερό για 3 φορές την εβδομάδα και μάλιστα με ακατάλληλο νερό!».

Η αναφορά της μειοψηφίας…

Παίρνοντας το λόγο, τόσο ο κ. Γ. Γκιώνης, όσο και ο κ. Π. Παύλου, σημείωσαν τη σοβαρότητα του προβλήματος. Ταυτόχρονα ζήτησαν από τον Δήμαρχο να τοποθετηθεί επί του θέματος και να αναφέρει, ποιες ενέργειες έχει κάνει η δημοτική αρχή τους τελευταίους 18 μήνες σχετικά με το θέμα, ώστε αργότερα να τοποθετηθούν…

Η απάντηση Λογοθέτη…

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν ο Δήμαρχος όταν πήρε το λόγο σε όσους επικρίνουν, όπως τόνισε, μια Δημοτική Αρχή 18 μηνών, για ένα πρόβλημα τουλάχιστον 30ετίας! Ο ίδιος τόνισε, ότι το πρόβλημα υπάρχει από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές της περιοχής που «εκμεταλλεύονταν» πολιτικά το θέμα. Χαρακτηριστικό είναι, ότι ανέφερε 4 φορές τις φράσεις, «Εγώ σας κοιτώ στα μάτια» και «Για το θέμα αυτό πρέπει να πούμε αλήθειες, όσο κι αν ενοχλούν ορισμένους». «Δεν υποσχέθηκα σε κανέναν προεκλογικά ότι θα πάρει νερό, τουλάχιστον πόσιμο. Υποσχεθήκαμε επάρκεια νερού, αλλά και σε αυτό το θέμα υπάρχει αλόγιστη χρήση και δεν επαρκεί, ανέφερε μεταξύ άλλων. «Υπάρχουν παρεμβάσεις τρίτων στο δίκτυο και διάφορα άλλα που στους περισσότερους είναι γνωστά. Όλος ο Σηκουάνας να ήταν στους Αγίους Θεοδώρους, το νερό δεν θα έφτανε», τόνισε. Και σημείωσε: «Οι παράνομες συνδέσεις θα σταματήσουν, οι υδροδοτήσεις οικοπέδων πρέπει να σταματήσουν, όπως και τα αθρόα ποτίσματα στα εκατοντάδες μποστάνια. Τότε όλοι θα έχουν νερό. Ήδη υπογράφεται σε λίγες μέρες η σύμβαση με τη ΔΕΥΑ η οποία θα βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους, θα μετράει και θα ελέγχει τα πάντα. Το πρόβλημα θα λυθεί με συνεχή συνεργασία όλων των φορέων και του Δήμου, με σύνεση, λογική και καταπολέμηση κάθε παρατυπίας».