ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για την εμπορική επέκταση του λιμανιού της Κορίνθου

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012


Διαβούλευση για το θέμα του λιμανιού της Κορίνθου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό θέατρο της πόλης. παρόν ήταν εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας ο οποίος και έκανε εκτενή αναφορά στη μελέτη που έχει συνταχθεί και στη σκοπιμότητα του έργου που –εφόσον αποφασιστεί- θα γίνει. Η σκοπιμότητα του έργου σύμφωνα με τον μελετητή, αφορά α) την αναβάθμιση των εμπορευματικών δραστηριοτήτων, β) τη δημιουργία ειδικευμένου τουριστικού λιμένα κρουαζιερόπλοιων και γ) τον περιορισμό της όχλησης στην πόλη της Κορίνθου από τη λειτουργία της Λιμενικής εγκατάστασης. Έμποροι , Επιμελητήριο και φορείς όμως, «καυτηρίασαν» το γεγονός ότι δόθηκε μεγάλη βαρύτητα μόνο στη μεγάλη επέκταση του εμπορικού τμήματος του λιμανιού και ότι υπήρξε ασάφεια και μικρό ενδιαφέρον για το τουριστικό κομμάτι, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των τοπικών φορέων της πόλης… 

Δ. Λάσκας: Ζητάμε το λιμάνι να αξιοποιηθεί τουριστικά
Ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος του επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Δήμος Λάσκας αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι το λιμάνι πρέπει εκτός από εμπορικό χαρακτήρα να αποκτήσει και τουριστικό χαρακτήρα δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις της πόλης. Τόνισε: «Ζητάμε το λιμάνι να αξιοποιηθεί τουριστικά. Γιατί μόνο έτσι θα έχει ανάπτυξη η περιοχή. Έτσι θα μπορούν να επισκέπτονται την Κόρινθο, την Αρχαία Κόρινθο, την Επίδαυρο και άλλες γειτονικές περιοχές. Χωρίς βεβαίως να χάσει και τις υπόλοιπες δραστηριότητές του. Υπάρχουν τα σχέδια, υπάρχουν τα χρήματα από την Τράπεζα Επενδύσεων και μπορούν να αξιοποιηθούν. Είναι πάγιο αίτημα και η προσπάθεια όλων μας πρέπει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Να προχωρήσει και να μην μείνουμε στα λόγια».

Β. Νανόπουλος: Η θέση μας είναι πάγια, θέλουμε το λιμάνι να έχει κυρίως τουριστικό χαρακτήρα
«Στη διαβούλευση υπήρξαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, όπου παρουσιάστηκε η μελέτη για την προοπτική του λιμανιού. Η θέση μας είναι πάγια, ότι θέλουμε κυρίως, το λιμάνι να έχει τουριστικό χαρακτήρα. Να εξυπηρετούνται εμπορικά οι Κορινθιακές επιχειρήσεις και ότι δεν θέλουμε να επιβαρυνθεί η πόλη με containers που θα αφορούν ένα εμπορικό λιμάνι μεγάλων διαστάσεων. Σαν Επιμελητήριο θα πάρουμε επίσημη θέση όταν ενημερωθούμε πλήρως. Προς το παρόν ισχύει η πάγια θέση μας την οποία έχουμε εκφράσει κατ΄ επανάληψη».