Σοβαρός τραυματισμός 78χρονης από πυρκαγιά στον Άσσο!

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012


Μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο Κορίνθου

Δυστυχώς –και πριν καλά –καλά ξεκινήσει το καλοκαίρι- είχαμε και σοβαρό τραυματισμό ανθρώπου από πυρκαγιά, κάτι που πρέπει να κάνει όλους μας να ανησυχούμε και να πάρουμε τα μέτρα μας όσο είναι ακόμα καιρός για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα τους επόμενους τρεις καυτούς μήνες που υπολείπονται. Σε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στον αύλειο χώρο οικείας στην περιοχή του Άσσου (δεν έχει καμία σχέση με τη φωτιά στη χωματερή της περιοχής), υπήρξε το δυσάρεστο περιστατικό. Η πυροσβεστική έσπευσε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς, όμως, μια 78χρονη γυναίκα Αλβανικής καταγωγής είχε ήδη τραυματιστεί και κυριολεκτικά σώθηκε την τελευταία στιγμή. Η ίδια μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα, λένε οι πληροφορίες, στο νοσοκομείο Κορίνθου και πιθανότατα αργότερα σε νοσοκομείο της Αθήνας καθώς η κατάστασής της ήταν αρκετά σοβαρή….
READ MORE - Σοβαρός τραυματισμός 78χρονης από πυρκαγιά στον Άσσο!

Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την προεκλογική εκστρατεία ο Χρίστος Δήμας


Ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρίστος Δήμας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την καθημερινή προεκλογική του εκστρατεία σε όλη την Κορινθία.  Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τις τελευταίες μέρες έχει βρεθεί από τον Κόρφο και το Σοφικό μέχρι τα Ροζενά και το Δερβένι σε πληθώρα κοινωνικών εκδηλώσεων και σε καφενεία. Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κορινθία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κορινθία συμβολίζει το ενδιαφέρον του για τα μεγάλα έργα όπως τα οδικά δίκτυα τα οποία έχουν κυριολεκτικά βαλτώσει τα τελευταία χρόνια. Στην ομιλία του στο Επιμελητήριο και την συνάντηση του με τους τοπικούς φορείς αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η αγορά.» 
READ MORE - Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την προεκλογική εκστρατεία ο Χρίστος Δήμας

Χτύπησαν 86χρονη στην Κόρινθο για να τη ληστέψουν!


Τελικά οι δράστες της σημερινής εγκληματικότητας έτσι όπως διαγράφεται τον τελευταίο χρόνο, κυριολεκτικά δεν υπολογίζουν τίποτα και δεν έχουν το Θεό τους! Αφού επιτίθενται με βάναυσο τρόπο ακόμα και σε ηλικιωμένα άτομα που ούτως ή άλλως δεν έχουν τη δύναμη να αντιδράσουν και τους φέρονται με το χειρότερο τρόπο με μοναδικό σκοπό να τους ληστέψουν. Αυτή τη φορά θύμα έπεσε μια 86χρονη γυναίκα που διέμενε στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Κορίνθου. Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, μπήκαν στο σπίτι της από διπλανό διαμέρισμα και ενώ η ίδια είχε αφήσει ανοικτή τη μπαλκονόπορτα. Ασκώντας σωματική βία πάνω της, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 1250 ευρώ καθώς και χρυσαφικά άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας. Ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η άτυχη ηλικιωμένη κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο για την υγεία της. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και οι πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται ήδη στα ίχνη τους…
READ MORE - Χτύπησαν 86χρονη στην Κόρινθο για να τη ληστέψουν!

Αθ. Κατσής: Αγωνία για τη χρηματοδότηση του Β΄ εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Κορίνθου


Με αφορμή την επίσκεψη Γαλλόφωνης ομάδας εκπαιδευτικής έρευνας σε συνεργασία με την ΟΥΝΕΣΚΟ στο Πανεπιστήμιο, ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Αθ. Κατσής αναφέρθηκε στη συνεργασία αυτή, τονίζοντας ότι ανοίγει δρόμους το Πανεπιστήμιο σε θέματα εκπαίδευσης και εκπαιδευτικής έρευνας και μέσω αυτού προβάλλεται και η Κόρινθος. Αναφέρθηκε και στα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή καταθέτοντας την αγωνία του για τη χρηματοδότηση του δεύτερου εξαμήνου. Το πρώτο εξάμηνο έχει χρηματοδοτηθεί, σημείωσε. Αν όμως προκύψει πρόβλημα στη δεύτερη χρηματοδότηση τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα σε θέματα λειτουργικής διαχείρισης από το νέο ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Ένα από τα θετικά της χρονιάς που πέρασε, τόνισε, είναι η εισροή νέων φοιτητών σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, ενώ πάρα πολύ καλά πήγαν, τόσο το θερινό σχολείο όσο και το μεταπτυχιακό. Τέλος, ευχήθηκε στους φοιτητές, υγεία, να μην έχουν άγχος στη διαδικασία των εξετάσεων, καλή επιτυχία και να καταβάλουν προσπάθεια για το μέλλον τους
READ MORE - Αθ. Κατσής: Αγωνία για τη χρηματοδότηση του Β΄ εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Κορίνθου

Π. Τατούλης: Καταδίκη για τα φαινόμενα βίας στην πολιτική ζωή της χώρας μας


Με απόφαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου χθες, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, καταδίκασε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε τηλεοπτικό σταθμό μεταξύ υποψηφίων βουλευτών την Πέμπτη 8 Ιουνίου.
Π. Τατούλης: Να τοποθετηθούν υπέρ ή κατά
κάθε μορφής αυτοδικίας οι παρατάξεις
"Πρέπει οι παρατάξεις του ΠΕΣΥ και οι πολιτικοί σχηματισμοί να δηλώσουν ξεκάθαρα και  απερίφραστα, όπως έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, για να μην υπάρξουν ψήγματα ιδιοτελούς προσέγγισης,  εάν είναι υπέρ η κατά κάθε μορφής αυτοδικίας" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης καταδικάζοντας τα φαινόμενα βίας που έλαβαν χώρα σε απευθείας μετάδοση από τηλεοπτικό σταθμό μεταξύ υποψήφιων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.  Το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου πρέπει να σταθεί στο ύψος και τον πολιτικό του ρόλο με καταδίκη πράξεων αυτοδικίας ιδιαίτερα δε στο ρευστό πολιτικό περιβάλλον που διανύει η χώρα σημείωσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης. Το ψήφισμα αυτό, συνέχισε ο Περιφερειάρχης, πρέπει να στείλει ένα  μήνυμα στους πολίτες της Πελοποννήσου ότι το ΠΕΣΥ έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να υπερασπίσει τις βασικές αρχές της αστικής δημοκρατίας. Βασικότερη αρχή μιας σύννομης πολιτείας προσέθεσε ο κος Τατούλης, είναι να αποκλείσει ως προσέγγιση κοινωνικής εκδήλωσης την αυτοδικία. Το ΠΕΣΥ δεν είναι κομματικός μηχανισμός αλλά δημοκρατικός θεσμός με σεβασμό των αρχών της νομιμότητας και των κανόνων δικαίου, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Δ. Δράκος: Όχι σε φαινόμενα βίας και αυτοδικίας σε οποιαδήποτε μορφή  
Όλοι είναι υπεύθυνοι για την ελευθερία, την δημοκρατία και στέκονται απέναντι σε φαινόμενα βίας οποιασδήποτε μορφής ιδίως σε πολιτικούς και μια τόσο κρίσιμη στιγμή σημείωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος. Στις ευθύνες στο πολιτικό σύστημα που κυοφόρησε τέτοιες συμπεριφορές αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας, ενώ παραδειγματική τιμωρία και πολιτική απομόνωση τέτοιων φαινομένων ζήτησε ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασία Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος.
READ MORE - Π. Τατούλης: Καταδίκη για τα φαινόμενα βίας στην πολιτική ζωή της χώρας μας