ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ η Κορινθία από τις πυρκαγιές

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012


Είμαστε στον Ιούνιο και ακόμα δεν έχουν έρθει οι εποχικοί πυροσβέστες, ενώ οι ήδη υπάρχοντες «ζητιανεύουν» από εταιρείες για να φτιάξουν τα οχήματα και να αλλάξουν λάστιχα!

ΤΟΥ Γ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ 
 
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και γενικότερα η Πυροσβεστική υπηρεσία σε όλη την Κορινθία από την τραγική έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα από την καθυστέρηση της πρόσληψης των εποχικών πυροσβεστών. Και να σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε ήδη στην αρχή της «έντονης» αντιπυρικής περιόδου και ότι επίσης ήδη, έχουν αρχίσει περιστατικά πυρκαγιών που δεν εξαπλώθηκαν χάριν της άμεσης επέμβασης των ανδρών των υπηρεσιών σε όλο το νομό. «Ως πότε όμως θα συμβαίνει αυτό;», αναρωτιούνται εύλογα οι αρμόδιοι παράγοντες, συνδικαλιστές και αξιωματικοί ακόμα, ασχέτως αν λόγω της θέσης τους δεν μπορούν να μιλήσουν επίσημα και να εκθέσουν το μεγάλο πρόβλημα…

Δεν ισχύει το απαγορευτικό για τις προσλήψεις στην Π.Υ.…

Ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για το μείζον θέμα της πρόσληψης των εποχικών πυροσβεστών, όπως άλλωστε καταγγέλλει και ο πρόεδρος του σωματείου τους κ. Ι. Λάμπρου. Και για να μην προτρέξει να απαντήσει κανείς, με φτηνές δικαιολογίες τύπου «λόγω εκλογών έχουν απαγορευτεί οι προσλήψεις», γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Τα Σώματα Ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα έχουν εξαιρεθεί από τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και καλά θα κάνουν να βρουν άλλη δικαιολογία…

Απαράδεκτο εν μέσω καλοκαιριού…

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να διανοηθεί αυτό που συμβαίνει. Εδώ καταγγέλλονται φοβερά πράγματα, σημεία και τέρατα και πρέπει να δοθούν απαντήσεις ΣΗΜΕΡΑ και όχι αύριο! Γιατί μπορεί να είναι πολύ αργά!! Είναι δυνατόν να μην έχουν προσληφθεί ακόμα οι εποχικοί πυροσβέστες εν μέσω Ιουνίου; Είναι δυνατόν να μην υπάρχει πυροσβέστης τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια, αλλά η φύλαξη εναπόκειται στο φιλότιμο και την αυτοθυσία των ήδη υπαρχόντων; Είναι δυνατόν να φτιάχνουν με δικά τους έξοδα τα οχήματα που χαλάνε ή να ζητιανεύουν από τοπικές εταιρείες για να τους αλλάξουν λάστιχα ώστε να μην ακινητοποιηθούν και τα λιγοστά οχήματα που υπάρχουν; Μάλλον ναι, είναι δυνατόν σε αυτή τη χώρα! Άλλωστε…. το μυαλό όλων τώρα, δεν είναι στην προφύλαξη του περιβάλλοντος και των πυρκαγιών, αλλά… στις εκλογές! ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

Ι. Λάμπρου – πρόεδρος σωματείου εποχικών πυροσβεστών:
΄Κάνουμε το σταυρό μας να μην γίνει τίποτα!΄

Αναφερόμενος στο πρόβλημα ο πρόεδρος του σωματείου εποχικών πυροσβεστών Ι. Λάμπρου τόνισε:  «Δεν έχει γίνει τίποτα! Ούτε συμβασιούχους δεν έχουν πάρει. Δουλεύουμε ακόμα πενθήμερο και ούτε μία νύχτα! Έτσι δεν βγαίνει ο σχεδιασμός της δασοπυρόσβεσης. Μόνο στην Ανατολική Κορινθία λείπουν 5 πυροσβεστικά. Κάνουμε το σταυρό μας να μην γίνει τίποτα!»

΄Μέχρι και τα αυτοκίνητα μόνοι μας τα φτιάχνουμε!΄

Και συνέχισε: «Έπρεπε να είχαν πάρει ήδη τους εποχικούς… Γιατί έτσι κι αλλιώς εξαιρούνται του νόμου περί απαγόρευσης των προσλήψεων. Ελπίζουμε να λυθεί το θέμα άμεσα, όσο γίνεται συντομότερα. Είμαστε στην αρχή της σεζόν. Αν δεν λυθεί, δυστυχώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα! Αν γίνει κάτι θα ψάχνουμε να βρούμε εξιλαστήρια θύματα. Πάντα προσφέρουμε ανιδιοτελώς πολύ περισσότερη εργασία, αλλά για πόσο; Μέχρι και τα αυτοκίνητα μόνοι μας τα φτιάχνουμε! Ζητάμε από εταιρείες να μας δωρίσουν ένα ζευγάρι λάστιχα για να μην ακινητοποιηθεί το όχημα!».