Το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στην Κορινθία

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012


Η Δημοκρατική Αριστερά Κορινθίας ευχαριστεί τους χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι την στήριξαν με την ψήφο τους στις 6 Μαΐου. Ψήφο την οποία τίμησε με την υπεύθυνη και σοβαρή της στάση στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Δυστυχώς, με ευθύνη άλλων πολιτικών δυνάμεων δεν αξιοποιήθηκε η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο, η οποία θα έδινε άμεση λύση σε βασικά προβλήματα των σκληρά δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και θα ξεκινούσε την πορεία της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο. Αντιθέτως, για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων οδηγούμαστε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση με την οικονομία στα όρια αντοχής και την κοινωνία εξουθενωμένη.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς με τους οποίους δεν συναντηθήκαμε στην κάλπη να στηρίξουν μαζικά και δυναμικά το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Να μας δώσουν εντολή για λύση. Λύση μέσα στην Ευρώπη με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια.

Το ψηφοδέλτιό μας είναι:
Κωλέττη Χριστίνα
Λύρας Χρήστος
Φρουσίου Λία
Παπαϊωάννου Αντώνης
Κωτούλας Θωμάς
Βρακόπουλος Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Βρακόπουλος γεννήθηκε το 1943 και μεγάλωσε σε καθεστώς διώξεων της δημοκρατικής και αριστερής οικογένειάς του. Μένει στην Κόρινθο. Αποφοίτησε, αφού πρώτα διώχθηκε και δικαιώθηκε δικαστικά, από την Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης και αργότερα από το οικονομικό τμήμα της ΑΣΟΕΕ. Ακολούθως φοίτησε στο τμήμα πολιτικών επιστημών της Παντείου. Υπηρέτησε την εκπαίδευση ως μάχιμος δάσκαλος μέχρι τη συνταξιοδότησή του και ασχολήθηκε ενεργά με τον συνδικαλισμό ως μέλος του Δς και ως αιρετός εκπρόσωπος των συναδέλφων του.
Εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού από την ίδρυσή του και ακολούθησε την ανανεωτική αριστερά σε όλη την πορεία της μέχρι τη δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος και γραμματέας της οργάνωσης Κορίνθου.

Ο Θωμάς Κωτούλας γεννήθηκε το 1958 και μένει στην Αρχαία Κόρινθο. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της UPPSALA της Σουηδίας και ακολούθως πήρε master κοινωνιολογίας και master στη διεθνή πολιτική υγείας στο LONDON SCHOOL OF ECONOMICS. Εργάστηκε στο ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ και ως Διοικητής και Πρόεδρος του Σ.Δ. στα νοσοκομεία Τρίπολης και Κορίνθου. Σήμερα εργάζεται ως γενικός διευθυντής της μονάδας χρόνιας αιμοκάθαρσης “SPECIMED ΑΕ “, στο Λουτράκι. Εντάχθηκε στο « Ρήγα Φεραίο » και δραστηριοποιήθηκε με συνέπεια στην ανανεωτική αριστερά, μέχρι την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς, της οποίας είναι μέλος.