«Καθαρό» κόμμα θέλει ο Κασσελάκης, κλείνουν με πάταγο την πόρτα Βούτσης και Σκουρλέτης

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023


 

Την ταινία με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο όπου ακούγεται η ατάκα «είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα» θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες καθώς το «διαζύγιο» με ιστορικά στελέχη του κόμματος  φαίνεται πως προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ενόψει και της συνεδρίασης της ΚΕ.

Ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, γνωστοποίησε τις προθέσεις του σχετικά με τα υπό διαγραφή στελέχη του κόμματος. Όπως αποκάλυψε, θα ζητήσει από την ΚΕ την διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου «να αποφασιστεί  απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος το ζήτημα των αποπομπής των τεσσάρων στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας», αναφερόμενος έτσι στους κ.κ Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα.

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση Κασσελάκη με την οποία έστελνε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις και μιλώντας με σκληρή γλώσσα για τα ιστορικά στελέχη του κόμματος χωρίς να τα κατονομάζει, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα, υποστηρίζοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι άρρωστη…» για να προσθέσει.

«Δεν είναι διεφθαρμένη όπως η κορυφή της ΝΔ, αλλά είναι άρρωστη. Με στελέχη που προσβάλλουν το ίδιο τους το κόμμα, τους συντρόφους τους, τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρό τους, αλλά κυρίως τους εκατοντάδες χιλιάδες προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες που με τέτοιες συμπεριφορές ντρέπονται να πουν ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ».


«Βόμβες» Σκουρλέτη – Βούτση

Την ώρα πάντως που ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποιούσε τις προθέσεις του ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ, ήρθε η επιστολή αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Πάνο Σκουρλέτη η οποία συνοδεύτηκε από «πυρά» κατά του προέδρου του κόμματος.

«Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Οι τελευταίες βαριές εκλογικές ήττες είναι η κατάληξη μιας σειράς λανθασμένων επιλογών που έγιναν μετά το 2019.

Οι δυνάμεις που κυριαρχούν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υλοποιούν ένα σχέδιο διχασμού και ρήξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά και την πολιτική Στ. Κασσελάκης» σημείωσε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τον πρόεδρο του κόμματος.

Μάλιστα όπως τονίζει στο τέλος της επιστολής του, επιλέγει να συνταχτεί εφεξής «με τις δεκάδες των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά αποχωρούν υπερασπιζόμενοι την πολιτική τους αξιοπρέπεια και αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο».

Οι αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τέλος καθώς μετά τον Σκουρλέτη, ακολούθησε, όπως είχε προαναγγελθεί και η αποχώρηση του Νίκου Βούτση.  Την ίδια στιγμή, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα όσα θα γίνουν στην ΚΕ του κόμματος καθώς ο «εμφύλιος» στο κόμμα και η ρήξη με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ειλημμένη.

Με την επιστολή του, ο κ. Βούτσης, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν θα παραστώ στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εφόσον με την παρούσα επιστολή μου δεν θα είμαι πλέον μέλος του κόμματος, του οποίου υπήρξα συνιδρυτής και συνδιαμορφωτής της ταυτότητας και των πολιτικών του μέχρι και σήμερα».

Ασκεί σκληρή κριτική στον κ. Κασσελάκη σημειώνοντας ότι αντί της αναγκαίας ανασύνταξης με πανστρατιά όλων των δυνάμεων του, υφίσταται πλέον δυστυχώς μια κατάσταση που προσομοιάζει σε πολιτική ανήκεστο βλάβη.

Και προσθέτει: «Διαμορφώνεται, με αποκλειστική ευθύνη του νέου προέδρου και της περί αυτόν νέας ηγετικής ομάδας ένα κόμμα, που ανομολόγητα προσώρας απομακρύνεται από την Αριστερά και θα διαγκωνίζεται συν τω χρόνω στο χώρο του πολιτικού Κέντρου. Με προφανή αλλοίωση ιδεολογικών, ταυτοτικών αλλά και προγραμματικών ζητημάτων, τα οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό αποτελούσαν το συλλογικό πλαίσιο αποφάσεων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ανοικτού και αυτονόητα δημοκρατικού κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, διακυβέρνησης και κοινωνικών αγώνων, ικανό να υπερασπιστεί και να ανασυνθέσει τις καλύτερες παραδόσεις της Αριστεράς».


Το «καθαρό κόμμα» Κασσελάκη και το 30%

Ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ και μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα όπου το ένα στέλεχος αποχωρεί μετά το άλλο, μάλλον δεν πιστεύει ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο κόμμα.

Σε περιοδεία του στη Μεγαλόπολη και σε συνομιλία του με κόσμο, ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως «ένα κόμμα που δεν ακούει τη βάση του δεν δικαιούται να είναι κόμμα εξουσίας».

Κάποιος με τον οποίο μιλούσε, τον προέτρεψε να μην κάνει πίσω με το θέμα των διαγραφών λέγοντας προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  όποιος θέλει να φύγει να φύγει, να μείνει ένα καθαρό κόμμα, ας είναι 10%….

Ο κ. Κασσελάκης με τη σειρά του απάντησε. «Τι 10%, «καθαρό κόμμα» θα πάει στο 30%».


READ MORE - «Καθαρό» κόμμα θέλει ο Κασσελάκης, κλείνουν με πάταγο την πόρτα Βούτσης και Σκουρλέτης

Φρικτό ατύχημα με 14χρονη σε παιδική χαρά

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

 


Πληροφορίες για το φρικτό ατύχημα που είχε ένα κορίτσι σε παιδική χαρά στην Αλεξανδρούπολη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το ατύχημα που σόκαρε παιδιά και γονείς που ήταν μπροστά σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης στην παιδική χαρά του Πάρκου Ποιμενίδη. Το περιστατικό συνέβη όταν το 14χρονο κορίτσι ήταν ανεβασμένο και ξαπλωμένο στο παιχνίδι (γύρω -γύρω όλοι ).

Τα υπόλοιπα 7 με 8 παιδιά έσπρωχναν ώστε να κάνει στροφές το παιχνίδι. Σε ανύποπτο χρόνο τα μαλλιά του κοριτσιού πιάστηκαν στον άξονα του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με τα μαλλιά αποκολλήθηκε και ένα μεγάλο μέρος από το δέρμα του κεφαλιού. Το παιδί έμεινε εγκλωβισμένο γεμάτο αίματα πάνω στο παιχνίδι. Υπήρξε πανικός και στο σημείο έφτασαν αμέσως 4 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης και απεγκλώβισαν τη 14χρονη.

Αιμόφυρτη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία της αστυνομίας Δίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί είναι εκτός κινδύνου ενώ η γενική του εικόνα κρίνεται ικανοποιητική. Οι φίλοι της αλλά και η ίδια έχουν τρομοκρατηθεί από ατύχημα.

READ MORE - Φρικτό ατύχημα με 14χρονη σε παιδική χαρά

Υποχρέωση όλων μας να συνεχιστεί το έργο του Μανούσου Μανουσάκη στο Δήμο Κορινθίων

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

 


-Του Γιώργου Ρουμελιώτη


Οι Δημοτικές εκλογές τελείωσαν για το Δήμο Κορινθίων. Οι πολίτες έκριναν ότι μια νέα Δημοτική αρχή πρέπει να αναλάβει τις τύχες τους. 

Σε λιγότερο από 2 μήνες, ο νέος Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του. Οι προκλήσεις σίγουρα είναι πολλές, οι υποσχέσεις ακόμα περισσότερες με κοινή συνισταμένη όλων αυτών, το σχέδιο, το όραμα και το έργο για μια νέα σελίδα στο Δήμο, ελπιδοφόρα και δημιουργική. 

Στο νέο αυτό σχήμα, θα δούμε σίγουρα πολλά νέα πρόσωπα, τα οποία θα αναλάβουν διάφορους τομείς σύμφωνα με το οργανόγραμμα και το νέο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών. 


Υπάρχει ένα πρόσωπο, που προσωπικά πιστεύω ότι είναι αναντικατάστατο, όσο υπερβολική κι αν ακούγεται αυτή η λέξη. 

Αυτό το πρόσωπο είναι ο μεγάλος σκηνοθέτης, ο άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού, ο κ. Μανούσος Μανουσάκης. 

Ο δικός μας Μανούσος, ο ανιψιός της μεγάλης συμπατριώτισσας ηθοποιού παγκοσμίου φήμης Ειρήνης Παπά, με καταγωγή απο το Χιλιομόδι, εκεί που εδώ και μερικούς μήνες στέκει αγέρωχο το νέο Θέατρο "ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ", προς τιμήν της Καρυάτιδας της 7ης τέχνης, του θέατρου και του πολιτισμού μας.


Ο Μανουσάκης λοιπόν, πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο μας. Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο δική μου έκκληση, αλλά χιλιάδων Κορινθίων που γνωρίζουν το τεράστιο "βεληνεκές" που εκπέμπει η μακροχρόνια προσφορά του στην τέχνη. 

Δεν νομίζω άλλωστε ότι έχουμε παρόμοια προσωπικότητα στον τόπο μας στο κομμάτι του πολιτισμού. Η ευκαιρία που δόθηκε στο Δήμο μας, εδώ και μερικά χρόνια, πρέπει να συνεχιστεί και σίγουρα δεν πρέπει να χαθεί. Ο πολιτισμός δεν έχει ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε παρατάξεις. Έχει μόνο "άγγιγμα ψυχής" για όσους τον αγαπούν και τον στηρίζουν πραγματικά σαν στάση ζωής. Ένας απ΄ αυτούς είναι και ο Μανουσάκης. Και το έχει αποδείξει πολλά χρόνια τώρα.... 

Θεωρώ ότι και ο νέος Δήμαρχος πιστεύει όλα τα παραπάνω. Ο ιστορικός Δήμος Κορινθίων οφείλει να διαπρέπει στον πολιτισμό. Κι αυτό είναι υποχρέωση όλων μας... 


READ MORE - Υποχρέωση όλων μας να συνεχιστεί το έργο του Μανούσου Μανουσάκη στο Δήμο Κορινθίων