ΣΥΛΛΗΨΗ 35ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΛΕΧΑΙΟ - ΕΚΛΕΨΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ !

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθη, χθες (23.1.2015) το βράδυ, στο Λέχαιο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία (1) 35χρονη ημεδαπή, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε από οικία ημεδαπής, κόσμημα. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 35χρονη την 16.1.2015, από την ίδια οικία, είχε αφαιρέσει διάφορα κοσμήματα.
READ MORE - ΣΥΛΛΗΨΗ 35ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΛΕΧΑΙΟ - ΕΚΛΕΨΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ !

21 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!!

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 21/22.1.2015, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια ενενήντα οκτώ (1098) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια εβδομήντα έξι (776) ήταν ημεδαποί και τριακόσια είκοσι δύο (322) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια τριάντα εννέα (839) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν διακόσια επτά (207) άτομα, από τα οποία εκατόν οκτώ (108) ήταν ημεδαποί και ενενήντα εννέα (99) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα τέσσερα (84) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές του Μονακό, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για κλοπή.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Επτά (7) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ και ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για κλοπή οχήματος.
  • Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Μία (1) ημεδαπή στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Δεκαεννέα (19) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Έξι (6) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για κατοχή πλαστού χαρτονομίσματος.
  • Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για υπεξαίρεση.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Οκτώ (8) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συνελήφθησαν ένας (1) 47χρονος ημεδαπός και μία (1) 41χρονη ημεδαπή, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, δεκαεννέα (19) φυτά κάνναβης, ποσότητα σπόρων και τριμμάτων κάνναβης, συνολικού βάρους -4,4- γραμμαρίων, καθώς και δώδεκα (12) δισκία, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται.

Εξιχνιάστηκε, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, η οποία είχε γίνει σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ΡΟΜΑ ηλικίας 20 και 33 ετών αντίστοιχα, για κλοπή. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες είκοσι τέσσερις (324) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεκατρείς (13) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και δύο (2) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, ενώ κατασχέθηκε, εκτός των παραπάνω και μικροποσότητα ηρωίνης, στη Αργολίδα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
READ MORE - 21 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!!

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων, κατά το διήμερο διεξαγωγής των Βουλευτικών εκλογών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών



Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, τα Γραφεία Διαβατηρίων θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου τους, ως ακολούθως:
  • Το Σάββατο (24.01.2015) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και
  • Την Κυριακή (25.01.2015) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.
Επισημαίνεται ότι το προσωπικό των Γραφείων θα παρέχει τις υπηρεσίες του προς το κοινό, για την παράδοση των διαβατηρίων, που έχουν ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμα για να τα παραλάβουν οι δικαιούχοι τους, προκειμένου αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα Γραφεία Διαβατηρίων, μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.
READ MORE - Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων, κατά το διήμερο διεξαγωγής των Βουλευτικών εκλογών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια ευρώ για ένα καλύτερο νοσοκομείο στην Κόρινθο


Την πεποίθηση του ότι με δουλειά και πρόγραμμα το Νοσοκομείο Κορίνθου θα είναι σύντομα αυτό που αξίζει σε όλους τους Κορίνθιους εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ΠΕΚΑ και υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς. Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του Νοσοκομείου Κορίνθου, που διασφάλισε και ανακοίνωσε πρόσφατα ο Νίκος Ταγαράς, έχουν ξεχωριστή θέση στις συζητήσεις του με τους πολίτες του νομού τις τελευταίες ημέρες. Την άποψή του για το συγκεκριμένο έργο εξέφρασε πρόσφατα δημοσίως και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου Γιάννης Άρχοντας.  Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιριακών Υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, με την Υλοποίηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας και Δράσεων Α.Π.Ε., που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Πρότυπα επιδεικτικά έργα αξιοποίησης ΑΠΕ σε  δημόσια κτίρια». Η πράξη που ήδη εγκρίθηκε με διασφαλισμένους πόρους αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση των Κτιριακών Υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δ. Ελλάδας, με την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και δράσεων Α.Π.Ε. Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει τις παρακάτω επεμβάσεις:
1) Θερμομόνωση Εξωτερικής Τοιχοποιίας
2) Θερμομόνωση και Υγρομόνωση Δωμάτων
3) Αντικατάσταση παλαιών Υαλοπετασμάτων στο παλαιό κτήριο με νέα θερμοδιακοπτόμενα διπλού υαλοπίνακα (low-e)
4) Αντικατάσταση Παλαιών Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων με νέου τύπου με δυνατότητα Ανάκτησης θερμότητας, στα νέα κτίρια (Α, Β, Γ) και τοποθέτηση Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων στο ισόγειο και υπόγειο του παλαιού κτηρίου (Δ)
5) Εγκατάσταση fan coil σωμάτων και του δικτύου διανομής τους
6) Σύστημα Αβαθούς Γεωθερμίας (ανοικτού ή κλειστού κυκλώματος) και εγκατάσταση νέου δικτύου διανομής θερμότητας στο κτήριο (Δ)
7) Αναβάθμιση του συστήματος παραγωγής ΖΝΧ με τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών
8) Εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης ενέργειας (BEMS)
9) Εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ενέργειας

Το σύνολο του προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται στα 6.742.997,15 ευρώ.

Η προβλεπόμενη εγκατεστημένη ενεργειακή ισχύς από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ (MW) και οι εκτιμώμενες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας συμπεριλαμβανόμενης της τηλεθέρμανσης ανέρχονται συνολικά στα MW 2.036,11. Με το συγκεκριμένο έργο επιδιώκεται η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, με την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και δράσεων Α.Π.Ε. Οι περισσότερες από τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις είναι παλαιές και μη αποδοτικές με αποτέλεσμα να προκαλούνται άσκοπες καταναλώσεις (υπάρχουν πολλές απώλειες λόγω έλλειψης θερμομόνωσης, παλαιών υαλοπετασμάτων, και παλαιών συστημάτων θέρμανσης). Επιπρόσθετα, οι υποδομές μπορεί να θεωρηθούν εκτός από ενεργοβόρες, περιβαλλοντικά επιβλαβείς και οικονομικά δαπανηρές. Προκειμένου τα κτήρια να αναβαθμιστούν ενεργειακά προτείνεται η επέμβαση τόσο στο κέλυφος, όσο και στις η/μ εγκαταστάσεις τους. Με τις προτεινόμενες επεμβάσεις θα μειωθούν οι ενεργειακές απαιτήσεις των Νοσοκομείων για θέρμανση, ψύξη, ΖΝΧ και ένα σημαντικό μέρος αυτών θα καλύπτεται από ΑΠΕ, που σημαίνει μείωση των εκπεμπόμενων αερίων ρύπων. Έτσι, εκτός από ουσιαστική εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας θα υπάρχει και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος. Η υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης αναμένεται να έχει άμεσα και έμμεσα οφέλη στην τοπική κοινωνία. Άμεσο όφελος θα έχουν οι χρήστες των Νοσοκομείων, ασθενείς, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και λοιποί υπάλληλοι, καθώς οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα εξασφαλίσουν θερμική άνεση, ποιοτική αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, και ουσιαστική μείωση του λειτουργικού κόστους τους. Επιπρόσθετα εκτιμάται ότι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωής των υποδομών (για τουλάχιστον 25 χρόνια, που είναι ο εκτιμώμενος χρόνος ζωής των τμημάτων που θα εγκατασταθούν). Στα έμμεσα οφέλη συγκαταλέγονται η μείωση των εκπομπών CO2 προς την ατμόσφαιρα, η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και η διείσδυση των ΑΠΕ. Κατά τη διάρκεια των έργων προκύπτουν και αρκετές νέες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, λόγω του ότι η γεωθερμία είναι μια σχετικά νέα πρακτική και ανεφάρμοστη μέχρι τώρα σε κτήρια Νοσοκομείων, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης μαθητών με σκοπό τη διάδοση και την ενθάρρυνση των ΑΠΕ. Επίσης ενισχύεται η απασχόληση κατά τη φάση υλοποίησης της πράξης καθότι το σύνολο των παρεμβάσεων μπορεί να γίνει από τοπικά συνεργεία, με εκτιμώμενο αριθμό 127 δημιουργούμενων θέσεων απασχόλησης.


READ MORE - Περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια ευρώ για ένα καλύτερο νοσοκομείο στην Κόρινθο

Β. Νανόπουλος: Με αποκλεισμούς ,στεγανά και αυθαιρεσίες δεν λύνονται τα προβλήματα κε Πνευματικέ



Σε ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Κορινθίων Β. Νανόπουλου αναφέρονται τα εξής: «Σε απάντηση του δελτίου τύπου  που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του δήμου και τα τοπικά ΜΜΕ  η απάντησή μας  είναι η παρακάτω .Για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών περιμένουμε επίσης να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του δήμου . Για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου Κορινθίων χρειάζεται πρώτα από όλα να υπάρξει συμμετοχή όλων όσων μπορούν και θέλουν να προσφέρουν – μέχρι σήμερα δεν υπάρχει με ευθύνη της πλειοψηφίας στο ΔΣ και κυρίως του κ. Πνευματικού και Χασικίδη   Χρειάζεται διαφάνεια και πληροφόρηση στη διαχείριση του δήμου  καθώς και δημοκρατικός διάλογος  πριν τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου . Αποκλείσατε κε Πνευματικέ την μείζονα μειοψηφία από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ παρά το ότι το ζητήσαμε επίμονα  και τώρα μας λέτε ότι αδίκως το επιδιώξαμε και θέλετε να καταθέτουμε απόψεις  στο δημοτικό συμβούλιο όπου δεν γίνεται ποτέ διάλογος ουσίας Γιατί φοβάστε ανάμεσα στα τόσα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να υπάρχει ένας εκπρόσωπος μας ; Τι θέλετε να κρύψετε ; Κακό θα σας έκαναν οι προτάσεις μας εκεί ;   Αφού την πλειοψηφία την έχετε , τι φοβάστε , μόνο καλό  θα έκανε η παρουσία μας εκεί . Μην ξεχνάτε ότι εκπροσωπούμε τους μισούς δημότες , η διαφορά μας στις εκλογές είναι μόνο 15 ψηφοφόροι . Ακόμα περιμένουμε απάντηση για το ερώτημα μας  σε ποια χωριά το νερό είναι πόσιμο Στυμφαλίας και σε ποια όχι. Στο δημοτικό συμβούλιο όταν φέραμε το θέμα προ ημερησίας διατάξεως ενώ μιλήσατε επί παντός επιστητού   δεν μας απάντησε κανείς επι της  ουσίας του θέματος όπως άλλωστε κάνετε πάντα στα σημαντικά  ζητήματα όπου μιλάτε εκτός θέματος και το κάνετε σκόπιμα γιατί δεν θέλετε διάλογο και προτάσεις. Αναγκαζόμαστε ως συνδυασμός να καταφεύγουμε στα αρμόδια όργανα εκτός δήμου γιατί δεν λειτουργεί ο δήμος με διαφάνεια, πνεύμα συνεργασίας και με στόχο το συμφέρον των πολιτών . Το ίδιο κάναμε και για την ΔΑΕΚ όπου αλλοιώσατε παρανομώντας τη σύνθεση του ΔΣ βαπτίζοντας πολίτες τέσσερις δημοτικούς συμβούλους και τοποθετώντας τους σε αυτό ως πολίτες αλλάζοντας την  αναλογία δημοτικών σύμβουλων και δημοτών που προβλέπει ο νόμος . Θα φταίμε εμείς αν όλες οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΑΕΚ  θα απορριφτούν επειδή έχει παράνομη σύνθεση η εσείς φταίτε με τις ενέργειες σας ;Σε ότι μας άφορα θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη όσων μας ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσουμε στο δήμο  και θα αγωνιστούμε για να λειτουργήσει ο δήμος με κάθε νομιμότητα για το καλό  όλων των Κορινθίων . Με τον τρόπο αυτό προφυλάσσουμε και την πλειοψηφία από μελλοντικά προβλήματα» .

Βασίλης Νανόπουλος – επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Κορινθίων .  
READ MORE - Β. Νανόπουλος: Με αποκλεισμούς ,στεγανά και αυθαιρεσίες δεν λύνονται τα προβλήματα κε Πνευματικέ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ & ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου  συνεχίζει τα έργα σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο, επιλύνοντας τα προβλήματα και δημιουργώντας υποδομές και σύγχρονες  κτιριακές εγκαταστάσεις για την αξιοπρεπή στέγαση των μαθητών. Έτσι, αφού έγινε η αποδοχή της χρηματοδότησης  ύψους 2.620.000 Ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή νέου Σχολικού συγκροτήματος  στην αναπτυσσόμενη  περιοχή του Αγίου Γεωργίου, που περιλαμβάνει νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο, ολοκληρώνονται σταδιακά  οι εργασίες για την ολοκλήρωση τους. Το σχολικό αυτό συγκρότημα που την κατασκευή και εποπτεία έχει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου,  οικοδομείται επί ενός τεμαχίου συνολικού εμβαδού 3692 τ.μ. και θα αναπτυχθεί σε δύο  ανεξάρτητα κτίρια, ενός νηπιαγωγείου εμβαδού 381 τ.μ., και ενός διώροφου δημοτικού εμβαδού 1500 περίπου τ.μ.. Ο Δήμαρχος τόνισε  ότι τα έργα μελετήθηκαν και κατασκευάσθηκαν  σε χρόνο ρεκόρ από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, αφού πρώτα εξασφαλίστηκαν οι εγκρίσεις και οι πιστώσεις από το ΕΣΠΑ. Υπογράμμισε ότι τα δύο αυτά  σύγχρονα κτίρια έχουν όλες τις ανέσεις  για να λειτουργήσουν  ολοήμερο νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο.. Υποστήριξε ότι ο Δήμος  κάνει αυτό που πρέπει για τη νέα γενιά δημιουργώντας από τα πρώτα της βήματα τις κατάλληλες συνθήκες, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές, που αναβαθμίζουν τόσο τις συνθήκες  της εκπαίδευσης  όσο και την πανέμορφη περιοχή του Αγίου Γεωργίου στη Κόρινθο. 
READ MORE - ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ & ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΕΝΑΣ 18ΧΡΟΝΟΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τέσσερις (4) κλοπές δικύκλων οχημάτων, στην Κόρινθο, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 16 και 18 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 2-8-2014 έως την 13-9-2014, στην Κόρινθο, αφαίρεσαν συνολικά τέσσερα (4) δίκυκλα οχήματα, εκ των οποίων τα τρία (3) βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
READ MORE - ΕΝΑΣ 18ΧΡΟΝΟΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!

Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών και ζωοκλοπών σε Κόρινθο, Σολωμό και Κιάτο - Αναζητούνται 8 άτομα (Ρομά)

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και ζωοκλοπών, καθώς και πέντε (5) κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά οκτώ (8) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας από 16 έως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της ζωοκλοπής, της κλοπής και του εκβιασμού.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας από μόνοι τους ή με διάφορες συνθέσεις, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών, ζωοκλοπών και κλοπών οχημάτων:
·        Την 23.7.2013 στην Κόρινθο Κορινθίας, αφαίρεσαν μοτοσικλέτα αλλοδαπής.
·        Την 13.9.2013 στην Κόρινθο Κορινθίας, ο ένας από αυτούς, αφαίρεσε μοτοσικλέτα ημεδαπού, ενώ στη συνέχεια απαίτησε εκβιαστικά χρήματα από τον ιδιοκτήτη της, προκειμένου να την επιστρέψει.
·        Την 28.9.2013 στο Σολωμό Κορινθίας, διέρρηξαν στάβλο ημεδαπού και αφαίρεσαν έναν χοίρο.
·        Κατά το χρονικό διάστημα από την 27.6.2014 το μεσημέρι, έως την 28.6.2014 το απόγευμα, στην Κυρά Βρύση Κορινθίας, διέρρηξαν εργοστάσιο και αφαίρεσαν διάφορα μηχανήματα και εργαλεία.
·        Την 17.10.2014 στην Κόρινθο Κορινθίας, διέρρηξαν ψυγείο περιπτέρου ημεδαπής και αφαίρεσαν διάφορα είδη διατροφής.
·        Κατά το χρονικό διάστημα από την 18.11.2014 έως τις αρχές Δεκεμβρίου του ιδίου έτους, στην Κόρινθο Κορινθίας, διέρρηξαν δύο (2) φορές αποθήκη ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία και αντικείμενα.
·        Την 26.11.2014 στην Κόρινθο Κορινθίας, αφαίρεσαν μοτοσικλέτα ημεδαπού.
·        Την 30.11.2014 και την 4.12.2014 στην Κόρινθο Κορινθίας, αφαίρεσαν από ποιμνιοστάσιο ημεδαπού συνολικά τρία (3) αμνοερίφια.
·        Την 13.12.2014 στο Κιάτο Κορινθίας, αφαίρεσαν επιβατηγό όχημα ημεδαπού.
·        Την 6.1.2015 στην Κόρινθο Κορινθίας, ο ένας από αυτούς, αφαίρεσε φορτηγό όχημα ημεδαπού.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
READ MORE - Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών και ζωοκλοπών σε Κόρινθο, Σολωμό και Κιάτο - Αναζητούνται 8 άτομα (Ρομά)

Αγ. Θεόδωροι: Φωτιά σε σπίτι άφησε άστεγους δύο ηλικιωμένους!!

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καλύβιζες Αγίων Θεοδώρων,από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Παρά την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής το σπίτι καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Το τραγικό στην υπόθεση είναι, ότι οι δύο ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες του, έμειναν πια άστεγοι! Ας ελπίσουμε ο Δήμος και οι σύλλογοι της περιοχής να ευαισθητοποιηθούν αναλόγως... 

READ MORE - Αγ. Θεόδωροι: Φωτιά σε σπίτι άφησε άστεγους δύο ηλικιωμένους!!

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων αναφέρονται τα εξής: "Απορρίφθηκε από τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου η ένσταση του κ. Νανόπουλου κατά της 329/23-9-2014 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων με την οποία είχε οριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορίνθου (ΔΕΥΑΚ). Ο Ελεγκτής Νομιμότητας με την 3621/10329/12-12-2014 απόφασή του ενέκρινε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απέρριψε τους λόγους που ο κ. Νανόπουλος ανέφερε στην ένστασή του θεωρώντας ότι η επίκλησή τους δεν έχουν καμία σχέση με την συγκεκριμένη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, όπως άλλωστε ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του είχαν επισημάνει, τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος, όσο και στις έγγραφες απόψεις που εξέθεσε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Νανόπουλος ότι με τις συνεχείς ενστάσεις του κατά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συμβάλλει στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, και εισάγει νέα πολιτικά ήθη  στο Δήμο Κορινθίων, γεγονός που δεν έχει καμία σχέση με την μέχρι σήμερα από ετών πολιτική πρακτική όλων δημοτικών παρατάξεων. Το κυρίαρχο όργανο της δημοκρατίας είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και στο όργανο αυτό κατατίθενται όχι μόνον απόψεις αλλά και όλες οι πολιτικές,  με σκοπό, να λαμβάνονται οι καλύτερες αποφάσεις για το συμφέρον των δημοτών". 


READ MORE - ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

Επιτυχής η διαβούλευση για τα αδέσποτα στο Ξυλόκαστρο

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, στο Θέατρο « Άγγελος Σικελιανός», ανοιχτή συζήτηση και διαβούλευση για το ζήτημα της περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, μετά από σχετική πρόσκληση του Δήμου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Ηλ. Ανδρικόπουλος οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αγγ. Κλειώση, Παν. Καλύβας, Δ. Κάσσιος και Μ. Αλογογιάννης, η Πρόεδρος του Τ.Δ. Ξυλοκάστρου κα Σπ. Καραπανάγου, μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου της πόλης, κτηνίατροι της πόλης μας, και αρκετοί ευαισθητοποιημένοι στο θέμα συνδημότες μας. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής της Δημοτικής Αρχής ήταν η ενεργός συμμετοχή των δημοτών,
 τόσο στη διαδικασία αποτύπωσης της κατάστασης σήμερα στα όρια του Δήμου,
όσο και στο σχεδιασμό της πολιτικής του Δήμου για το ζήτημα αυτό. Η κ. Αγγ. Κλειώση, αρμόδια Αντιδήμαρχος για τις σχετικές δράσεις, εισηγήθηκε το θέμα, παρουσίασε το σχέδιο δράσης του Δήμου, καθώς και τις ενέργειες που υλοποιούνται προκειμένου για την εκπόνηση  ενός ολοκληρωμένου και ρεαλιστικού προγράμματος, με επίκεντρο, αφενός την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, και αφετέρου τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Στον αρχικό σχεδιασμό περιλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- ενέργειες όπως: η διερεύνηση των δυνατών συνεργασιών  του Δήμου προκειμένου για την περισυλλογή και διαχείριση  των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, η σύσταση Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος που θα εκπονηθεί, η εκπόνηση Τεχνικής Μελέτης για την εκτίμηση των παραμέτρων και του κόστους του προγράμματος. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, κατατέθηκαν απόψεις και προβληματισμοί από τους συμμετέχοντες
και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με κοινή δέσμευση για  συνέχιση του διαλόγου και στενή συνεργασία Δήμου και πολιτών, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εκπόνησης, αλλά και υλοποίησης  του προγράμματος. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους, και ενημέρωσε ότι η επόμενη φάση διαβούλευσης
θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, μετά από σχετική ανακοίνωση του Δήμου.
READ MORE - Επιτυχής η διαβούλευση για τα αδέσποτα στο Ξυλόκαστρο

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, επιστρέφονται από αύριο (21.01.2015) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Σημειώνεται ότι αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (20.01.2015). Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι σήμερα (20.01.2015). Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:
  • Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
READ MORE - ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:
·        Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00
·        Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται ενδεικτικά, ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:
·        Δύο (2) πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6*3,6 εκ.
·        Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία.
·        Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο).
·        Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)
·        Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος, που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.
·        Σημειώνεται ότι η Αρχή έκδοσης του Δελτίου Ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας του αιτούντος (το πιστοποιητικό γέννησης δεν προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο).
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.
Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.


READ MORE - ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣEI Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ H ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

H Ελληνική κοινωνία έχοντας υποστεί για χρόνια τις μνημονιακές πολιτικές βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική αλλά και παραγωγική κρίση. Με βάση αυτό είναι αυτονόητο ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα εστιαστεί στο μεγάλο ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ,βασικός πυλώνας της οποίας είναι η αγροτική παραγωγή. Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα είναι συσσωρευμένα και τεράστια: μείωση του αγροτικού εισοδήματος, τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, φορολόγηση  των αγροτών από το πρώτο ευρώ, φόροι σε χωράφια, μαντριά και αποθήκες, υπερχρέωση των αγροτών με κίνδυνο να χάσουν τη γη τους, απουσία ρευστότητας  μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, συνεχιζόμενη αποεπένδυση, χαμηλός βαθμός αυτάρκειας  με αποτέλεσμα η χώρα να είναι ελλειμματική σε βασικά αγροτικά προϊόντα (κρέας, γάλα, λεμόνια κλπ), αδυναμία αντιμετώπισης επιδημιών που ξεκλήρισαν το ζωικό κεφάλαιο της χώρας, μετατροπή των επιδοτήσεων από εργαλεία ανάπτυξης σε επιδόματα. Επιδοτήσεις μάλιστα οι οποίες φτάνουν δραματικά κουτσουρεμένες και καθυστερημένα στα χέρια των αγροτών, με αποτέλεσμα αυτοί να οδηγούνται σε αδιέξοδο. Κεντρικός πυρήνας για τον σχεδιασμό μια άλλης αγροτικής πολιτικής είναι ο επαναπροσδιορισμός της παραγωγικής διαδικασίας και η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και διατροφικού προτύπου όπου η τροφή θα αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό.
Προωθούμε μια βιώσιμη γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, με στόχους  την αύξηση της διατροφικής επάρκειας  της χώρας, τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, το κοινωνικό δικαίωμα της πρόσβασης σε υγιεινά, ποιοτικά τρόφιμα, σε προσιτές τιμές, την εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου σε όφελος των παραγωγών,την ανάπτυξη της περιφέρειας και τον «επανεποικισμό» της υπαίθρου.
Πρώτο μας μέλημα να σταματήσουμε την καταστροφή και να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία με μέτρα που θα ανακουφίσουν τους αγρότες, όπως ρύθμισης τα τραπεζικά δάνεια και σε οφειλές σε εφορία και ΟΓΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, προστασία από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και χωραφιών, επαναφορά της 13ης σύνταξης.
Παράλληλα βάζουμε μπρος την παραγωγική ανασυγκρότηση στοχεύοντας στην παροχή ρευστότητας με τράπεζα ειδικού σκοπού, εξυγίανση και αναγέννηση των αγροτικών συνεταιρισμών, αναβάθμιση κρατικών υπηρεσιών και δημόσιων υποδομών για τη στήριξη των αγροτών και την ενίσχυση της αγροτικής έρευνας, ειδικά σχέδια δράσης για τα στρατηγικής σημασίας προϊόντα, προώθηση των προϊόντων ποιότητας και ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας, εξυγίανση του συστήματος εμπορίας ώστε να μειωθεί η ψαλίδα τιμών παραγωγού καταναλωτή, πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, δημόσια ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και τέλος ένα αξιόπιστο και διαφανές δημόσιο σύστημα καταβολής και ελέγχων των κοινοτικών ενισχύσεων.
Όλα αυτά μαζί με μία μεγάλη μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού για την γεωργία, την επανασύνδεση ενισχύσεων-παραγωγής και την ανακατανομή πόρων υπέρ των Μεσογειακών προϊόντων.
Αυτό το δύσκολο έργο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με την ολόπλευρη στήριξη και ενεργοποίηση των αγροτών στο πλευρό μιας αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

                                                         ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΦΑΝΗΣ
                                                                Γεωπόνος
                                             Υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Κορινθίας



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΝΗΣ ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ

Γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στον Άσσο Κορινθίας. Είναι γεωπόνος - βιοκαλλιεργητής. Απόφοιτος του Γ. Π. Α. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Διατηρεί κατάστημα γεωργικών εφοδίων και δραστηριοποιείται ως σύμβουλος γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Καλλιεργεί βιολογική επιτραπέζια σουλτανίνα και παράγει βιολογικό ελαιόλαδο από το 2006. Ασχολείται επίσης με την κατασκευή και συντήρηση έργων πρασίνου. Συμμετέχει στην πολιτική από το 1983 ως μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού, σε μαζικούς φορείς, κινήματα και από το 2003 είναι μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2013 εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέλος της γραμματείας αγροτικής πολιτικής και του οργανωτικού γραφείου με ευθύνη την Πελοπόννησο. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών ν. Κορινθίας και μέλος της Δ. Ε. του παραρτήματος Πελοποννήσου, Δυτ. Στερέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Το 2014 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος. Είναι παντρεμένος με την Αλεξία Παναγιώτου και πατέρας δύο παιδιών.


READ MORE - ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣEI Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ H ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Δράσεις και πρωτοβουλίες του Χρίστου Δήμα στους τομείς περιβάλλοντος και τουρισμού κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο

Πρωτοβουλίες και κοινοβουλευτικές δραστηριότητες του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα στους τομείς περιβάλλοντος και τουρισμού κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο:

- Ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο για το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων άλλων δήμων στον Χ.Υ.Τ.Α. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με τη λειτουργία των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού στην Κόρινθο.
- Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με τις επενδύσεις παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
- Ερώτηση 11 βουλευτών προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την απομάκρυνση αμιάντου από στέγες ιδιωτικών κτιρίων.
- Πρωτοβουλία 20 βουλευτών για την αξιοποίηση των πόρων από το Πράσινο Ταμείο.
- Ερώτηση προς το ΥΠΕΚΑ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου σχετικά με τα φωτοβολταϊκά & την αιολική ενέργεια.
- Αναφορά για την κατηγοριοποίηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης της παραγόμενης από υγρή βιομάζα ενέργειας (χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια- μη βρώσιμα σπορέλαια).
- Αναφορά στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης λόγω εντονότατων βροχοπτώσεων, κυματισμών και ανέμων.
- Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο για την ένταξη της Κορινθιακής σταφίδας στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.
- Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο για πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας στην Κορινθία.
- Συνάντηση στην Νεμέα για την προώθηση του οινοτουρισμού.
- Ερώτηση αναφορικά με την είσπραξη των τελών ελλιμενισμού στο λιμάνι Μαυρολίμνης.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την επαναφορά μέτρου έκπτωσης από το φορολογητέο εισόδημα για αγορά και εγκατάσταση θερμικών ηλιακών συστημάτων.
- Συνάντηση εργασίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, με συμμετοχή όλων των εταίρων του νέου προγράμματος Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λίμνη της Στυμφαλίας.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την χωροθέτηση λατομικού χώρου στη θέση Παλαμήδι.
- Ερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ιδιωτικής εταιρείας για αγορά έκτασης στην Αρχαία Νεμέα με σκοπό τη διαχείριση απορριμμάτων.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων: «Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου: Γραμμή μεταφοράς 400 kv ΚΥΤ Μεγαλόπολης- ΚΥΤ Κορίνθου».
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την εκμετάλλευση λατομείου στη θέση Προφήτης Ηλίας του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας και απαγόρευση αμμοληψίας από τους ποταμούς του Δήμου Αιγιαλείας.
- Εισήγηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για την χρήση των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα της δορυφορικής τεχνολογίας για την προστασία του περιβάλλοντος.
- Στο πλαίσιο της Ιρλανδικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετοχή ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Δουβλίνο στην Διάσκεψη των Προέδρων Επιτροπών Περιβάλλοντος των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με το ερώτημα του Διευθυντή Δασών Κορινθίας σχετικά με την έγκριση πίνακα υλοτομίας ιδιωτικού πευκοτεμαχίου στη Δ.Κ. Σοφικού.
- Αναφορά για την μη απένταξη έργου αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας και αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων σχετικά με τη λήψη νέας απόφασης για τον Επιχειρησιακό σχεδιασμό Λιμένος Κορίνθου (Master Plan) και καθορισμός νέων ορίων χερσαίας ζώνης.
- Αναφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ανάγκη χρηματοδότησης του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας για ζημιές από θεομηνίες.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων σχετικά με το αίτημα των κατοίκων των Εξαμιλίων του Δήμου Κορινθίων για νέα χάραξη της γραμμής δικτύου φυσικού αερίου.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης ζημιών λόγω καθίζησης στη Δυτική παραλία Δερβενίου Κορινθίας.
READ MORE - Δράσεις και πρωτοβουλίες του Χρίστου Δήμα στους τομείς περιβάλλοντος και τουρισμού κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015


ΓΙΟΡΤΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ & ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ
 Με πνεύμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2015, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 18.00. Θα ακολουθήσει Bazaar ανταλλαγής τροφίμων, ρούχων, παπουτσιών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στα πλαίσια της λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου. Τέλος θα βραβευθούν οι εθελοντές Χορηγοί, που συμβάλλουν σημαντικά με τις προσφορές τους στη λειτουργία των Δομών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο των μόνιμων Κοινωνικών Δομών για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας που δημιούργησε ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, με έδρα τη Δημοτική Ενότητα Άσσου-Λεχαίου, Δημοτικό Διαμέρισμα Περιγιαλίου, στην οδό Κροκιδά 62 (έναντι του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης Σωτήρος). Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης προσκαλούν τους ωφελούμενους των Δομών και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να μοιρασθούν στιγμές χαράς, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας. Την εκδήλωση και  το Bazaar θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.


READ MORE - ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ