ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣEI Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ H ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

H Ελληνική κοινωνία έχοντας υποστεί για χρόνια τις μνημονιακές πολιτικές βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική αλλά και παραγωγική κρίση. Με βάση αυτό είναι αυτονόητο ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα εστιαστεί στο μεγάλο ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ,βασικός πυλώνας της οποίας είναι η αγροτική παραγωγή. Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα είναι συσσωρευμένα και τεράστια: μείωση του αγροτικού εισοδήματος, τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, φορολόγηση  των αγροτών από το πρώτο ευρώ, φόροι σε χωράφια, μαντριά και αποθήκες, υπερχρέωση των αγροτών με κίνδυνο να χάσουν τη γη τους, απουσία ρευστότητας  μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, συνεχιζόμενη αποεπένδυση, χαμηλός βαθμός αυτάρκειας  με αποτέλεσμα η χώρα να είναι ελλειμματική σε βασικά αγροτικά προϊόντα (κρέας, γάλα, λεμόνια κλπ), αδυναμία αντιμετώπισης επιδημιών που ξεκλήρισαν το ζωικό κεφάλαιο της χώρας, μετατροπή των επιδοτήσεων από εργαλεία ανάπτυξης σε επιδόματα. Επιδοτήσεις μάλιστα οι οποίες φτάνουν δραματικά κουτσουρεμένες και καθυστερημένα στα χέρια των αγροτών, με αποτέλεσμα αυτοί να οδηγούνται σε αδιέξοδο. Κεντρικός πυρήνας για τον σχεδιασμό μια άλλης αγροτικής πολιτικής είναι ο επαναπροσδιορισμός της παραγωγικής διαδικασίας και η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και διατροφικού προτύπου όπου η τροφή θα αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό.
Προωθούμε μια βιώσιμη γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, με στόχους  την αύξηση της διατροφικής επάρκειας  της χώρας, τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, το κοινωνικό δικαίωμα της πρόσβασης σε υγιεινά, ποιοτικά τρόφιμα, σε προσιτές τιμές, την εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου σε όφελος των παραγωγών,την ανάπτυξη της περιφέρειας και τον «επανεποικισμό» της υπαίθρου.
Πρώτο μας μέλημα να σταματήσουμε την καταστροφή και να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία με μέτρα που θα ανακουφίσουν τους αγρότες, όπως ρύθμισης τα τραπεζικά δάνεια και σε οφειλές σε εφορία και ΟΓΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, προστασία από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και χωραφιών, επαναφορά της 13ης σύνταξης.
Παράλληλα βάζουμε μπρος την παραγωγική ανασυγκρότηση στοχεύοντας στην παροχή ρευστότητας με τράπεζα ειδικού σκοπού, εξυγίανση και αναγέννηση των αγροτικών συνεταιρισμών, αναβάθμιση κρατικών υπηρεσιών και δημόσιων υποδομών για τη στήριξη των αγροτών και την ενίσχυση της αγροτικής έρευνας, ειδικά σχέδια δράσης για τα στρατηγικής σημασίας προϊόντα, προώθηση των προϊόντων ποιότητας και ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας, εξυγίανση του συστήματος εμπορίας ώστε να μειωθεί η ψαλίδα τιμών παραγωγού καταναλωτή, πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, δημόσια ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και τέλος ένα αξιόπιστο και διαφανές δημόσιο σύστημα καταβολής και ελέγχων των κοινοτικών ενισχύσεων.
Όλα αυτά μαζί με μία μεγάλη μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού για την γεωργία, την επανασύνδεση ενισχύσεων-παραγωγής και την ανακατανομή πόρων υπέρ των Μεσογειακών προϊόντων.
Αυτό το δύσκολο έργο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με την ολόπλευρη στήριξη και ενεργοποίηση των αγροτών στο πλευρό μιας αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

                                                         ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΦΑΝΗΣ
                                                                Γεωπόνος
                                             Υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Κορινθίας



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΝΗΣ ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ

Γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στον Άσσο Κορινθίας. Είναι γεωπόνος - βιοκαλλιεργητής. Απόφοιτος του Γ. Π. Α. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Διατηρεί κατάστημα γεωργικών εφοδίων και δραστηριοποιείται ως σύμβουλος γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Καλλιεργεί βιολογική επιτραπέζια σουλτανίνα και παράγει βιολογικό ελαιόλαδο από το 2006. Ασχολείται επίσης με την κατασκευή και συντήρηση έργων πρασίνου. Συμμετέχει στην πολιτική από το 1983 ως μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού, σε μαζικούς φορείς, κινήματα και από το 2003 είναι μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2013 εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέλος της γραμματείας αγροτικής πολιτικής και του οργανωτικού γραφείου με ευθύνη την Πελοπόννησο. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών ν. Κορινθίας και μέλος της Δ. Ε. του παραρτήματος Πελοποννήσου, Δυτ. Στερέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Το 2014 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος. Είναι παντρεμένος με την Αλεξία Παναγιώτου και πατέρας δύο παιδιών.