Δράσεις και πρωτοβουλίες του Χρίστου Δήμα στους τομείς περιβάλλοντος και τουρισμού κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοβουλίες και κοινοβουλευτικές δραστηριότητες του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα στους τομείς περιβάλλοντος και τουρισμού κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο:

- Ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο για το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων άλλων δήμων στον Χ.Υ.Τ.Α. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με τη λειτουργία των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού στην Κόρινθο.
- Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με τις επενδύσεις παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
- Ερώτηση 11 βουλευτών προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την απομάκρυνση αμιάντου από στέγες ιδιωτικών κτιρίων.
- Πρωτοβουλία 20 βουλευτών για την αξιοποίηση των πόρων από το Πράσινο Ταμείο.
- Ερώτηση προς το ΥΠΕΚΑ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου σχετικά με τα φωτοβολταϊκά & την αιολική ενέργεια.
- Αναφορά για την κατηγοριοποίηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης της παραγόμενης από υγρή βιομάζα ενέργειας (χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια- μη βρώσιμα σπορέλαια).
- Αναφορά στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης λόγω εντονότατων βροχοπτώσεων, κυματισμών και ανέμων.
- Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο για την ένταξη της Κορινθιακής σταφίδας στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.
- Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο για πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας στην Κορινθία.
- Συνάντηση στην Νεμέα για την προώθηση του οινοτουρισμού.
- Ερώτηση αναφορικά με την είσπραξη των τελών ελλιμενισμού στο λιμάνι Μαυρολίμνης.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την επαναφορά μέτρου έκπτωσης από το φορολογητέο εισόδημα για αγορά και εγκατάσταση θερμικών ηλιακών συστημάτων.
- Συνάντηση εργασίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, με συμμετοχή όλων των εταίρων του νέου προγράμματος Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λίμνη της Στυμφαλίας.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την χωροθέτηση λατομικού χώρου στη θέση Παλαμήδι.
- Ερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ιδιωτικής εταιρείας για αγορά έκτασης στην Αρχαία Νεμέα με σκοπό τη διαχείριση απορριμμάτων.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων: «Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου: Γραμμή μεταφοράς 400 kv ΚΥΤ Μεγαλόπολης- ΚΥΤ Κορίνθου».
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την εκμετάλλευση λατομείου στη θέση Προφήτης Ηλίας του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας και απαγόρευση αμμοληψίας από τους ποταμούς του Δήμου Αιγιαλείας.
- Εισήγηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για την χρήση των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα της δορυφορικής τεχνολογίας για την προστασία του περιβάλλοντος.
- Στο πλαίσιο της Ιρλανδικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετοχή ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Δουβλίνο στην Διάσκεψη των Προέδρων Επιτροπών Περιβάλλοντος των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με το ερώτημα του Διευθυντή Δασών Κορινθίας σχετικά με την έγκριση πίνακα υλοτομίας ιδιωτικού πευκοτεμαχίου στη Δ.Κ. Σοφικού.
- Αναφορά για την μη απένταξη έργου αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας και αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων σχετικά με τη λήψη νέας απόφασης για τον Επιχειρησιακό σχεδιασμό Λιμένος Κορίνθου (Master Plan) και καθορισμός νέων ορίων χερσαίας ζώνης.
- Αναφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ανάγκη χρηματοδότησης του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας για ζημιές από θεομηνίες.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων σχετικά με το αίτημα των κατοίκων των Εξαμιλίων του Δήμου Κορινθίων για νέα χάραξη της γραμμής δικτύου φυσικού αερίου.
- Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο για την ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης ζημιών λόγω καθίζησης στη Δυτική παραλία Δερβενίου Κορινθίας.