Οι φαρμακοποιοί Κορινθίας δεν χορηγούν φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012


Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας στις 13 Αυγούστου 2012 αποφάσισε την αναστολή χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 16/8/2012, καθόσον ο ΕΟΠΥΥ δεν τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στους φαρμακοποιούς.
ΖΗΤΑΜΕ

  1. Εξόφληση των παλαιών οφειλών εκ μέρους των ασφαλιστικών ταμείων.
  2. Την τήρηση των όρων της υπογραφείσας συλλογικής σύμβασης εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία.
  3. Σταθερό χρονοδιάγραμμα πληρωμών από μέρους του ΕΟΠΥΥ.
  4. Παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου οι φαρμακευτικές εταιρείες να αυξήσουν το χρόνο πίστωσης προς τα φαρμακεία και τους συνεταιρισμούς.
  5. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα συνδικαλιστικά όργανα των ασφαλισμένων, ενεργών και συνταξιούχων, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης για το ελληνικό φαρμακείο αλλά και επιβίωσης για το κράτος πρόνοιας που στις μέρες αυτές συνθλίβεται.
READ MORE - Οι φαρμακοποιοί Κορινθίας δεν χορηγούν φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ζητά να παραμείνει τμήμα των ΔΟΥ Κιάτου και Ξυλοκάστρου


Επιστολή του Β. Νανόπουλου στον υπουργό

Θέση για τις ενέργειες που δρομολογούνται αναφορικά με το κλείσιμο των ΔΟΥ Κιάτου και Ξυλοκάστρου πήρε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος στέλνοντας επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό. Στη σχετική επιστολή ο κ. Νανόπουλος αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμε κε Υπουργέ, Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε τις ενέργειες που δρομολογούνται για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Κιάτου Κορινθίας και Δ.Ο.Υ Ξυλοκάστρου. Μετά και αυτή την συγχώνευση  όλοι οι κάτοικοι της Δυτικής Κορινθίας θα  συνωστίζονται να εξυπηρετηθούν στην Δ.Ο.Υ Κορίνθου.
Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε βέβαια την ανάγκη μείωσης των λειτουργικών δαπανών του κράτους και την περιστολή των δημοσίων δαπανών, παράλληλα όμως προτείνουμε να διατηρηθεί τμήμα της Δ.Ο.Υ Κιάτου και Ξυλοκάστρου και να μειωθεί στο ελάχιστο η ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας πολιτών και επιχειρηματιών στην εφορία.  Προτείνουμε επίσης να γίνονται  ηλεκτρονικά όλες οι συναλλαγές  και αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών ενημερότητας από δημόσιες υπηρεσίες,  οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και Τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες, οι οποίοι και λόγω της οικονομικής δυσπραγίας δεν έχουν την δυνατότητα να  διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και να επωμίζονται και άλλα έξοδα.
READ MORE - Ζητά να παραμείνει τμήμα των ΔΟΥ Κιάτου και Ξυλοκάστρου

Φορτηγό όχημα μετέφερε αλλοδαπούς


  Οι διακινητές έγιναν «καπνός» - Στο φορτηγό επέβαιναν 51 αλλοδαποί - Συνελήφθησαν 19 από αυτός, σε βάρος των οποίων κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης

Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε πριν από λίγες μέρες από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου, ένα φορτηγό όχημα.  Σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο του οχήματος, ο οδηγός του δεν σταμάτησε, ανέπτυξε ταχύτητα και τελικά εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, μαζί με ακόμα ένα άτομο που επέβαινε στο φορτηγό. Στο χώρο φόρτωσης του οχήματος, βρέθηκαν, 51 αλλοδαποί, 30 υπήκοοι Αφγανιστάν, 13 υπήκοοι Πακιστάν και 8 υπήκοοι Μπαγκλαντές. Όπως προέκυψε οι 19 από αυτούς, στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη Χώρα και σε βάρος τους κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης. Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε το φορτηγό όχημα, είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα από την Αθήνα Αττικής. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την ανακάλυψη της ταυτότητας των δραστών.
READ MORE - Φορτηγό όχημα μετέφερε αλλοδαπούς

Σύλληψη 34χρονου και 37χρονου στην Κόρινθο για οφειλές στο Δημόσιο


Σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν οφειλές που υπερβαίνουν τα 3,4 εκ. ευρώ!!!

Συνελήφθη στις 11-8-2012 στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 37χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.  Ειδικότερα, σε βάρος του 37χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη από μη απόδοση Φ.Π.Α., ύψους 179.460,70 ευρώ. Ο 37χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Επίσης συνελήφθη στις 16-8-2012 το πρωί, επίσης στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 34χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.  Ειδικότερα, σε βάρος του 34χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 3.428.966,55 ευρώ. Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

READ MORE - Σύλληψη 34χρονου και 37χρονου στην Κόρινθο για οφειλές στο Δημόσιο

Τελετή των εγκαινίων Δημοτικής Ιαματικής πηγής Λουτρακίου


Η τελετή των εγκαινίων ως Δημοτικής Ιαματικής πηγής Λουτρακίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, και ώρα 21.00 στο ιστορικό κτήριο (Γ.Λέκκα 70). Πρόκειται για ένα ξεχωριστό  γεγονός διότι στο ιστορικό παλαιό κτίριο πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο πολλές και σημαντικές εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης, με αποτέλεσμα να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη και να ξαναγίνει το πανέμορφο στολίδι της πόλης του Λουτρακίου. Καλούμε τους Δημότες και τους επισκέπτες να τιμήσουν με την παρουσία τους το ιστορικό αυτό γεγονός. Η Δημοτική Ιαματική πηγή Λουτρακίου είναι ήδη ανοιχτή καθημερινά (εκτός Κυριακής) και προσφέρει το Ιαματικό νερό δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες.

READ MORE - Τελετή των εγκαινίων Δημοτικής Ιαματικής πηγής Λουτρακίου

Αύξηση ωφελούμενων μητέρων στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων


Σημαντική αύξηση ωφελούμενων μητέρων και εσόδων πέτυχε το Νομικό Πρόσωπο «Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων» στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ ΑΕ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τη σχολική περίοδο 2012- 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη σχολική περίοδο 2012 – 2013 οι ωφελούμενες μητέρες αυξήθηκαν σε ποσοστό 48% σε σχέση με πέρσι, ενώ στους δύσκολους οικονομικά καιρούς το Νομικό Πρόσωπο εξασφάλισε 806.600,00 € για τη νέα σχολική περίοδο.  Σημειώνεται ότι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ ΑΕ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» θα φιλοξενηθούν συνολικά 266 βρέφη και νήπια.  Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Μάριος Σταματάκης, επισήμανε ότι η επιτυχής συμμετοχή του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής στην εν λόγω δράση αφενός ανακούφισε οικονομικά μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας αφετέρου θα συμβάλει σημαντικά στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο προς τα φιλοξενούμενα νήπια όσο και τους πολίτες του Δήμου Κορινθίων.
READ MORE - Αύξηση ωφελούμενων μητέρων στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων

«Κοινωνικό Παντοπωλείο» και «Δημοτική τράπεζα ρούχων» στο Λουτράκι


Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στα πλαίσια της κοινωνικής  πολιτικής, ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων  σε συνεργασία με ΕΣΑΣ (πολίτες – καταστήματα – βιοτεχνίες) , αποφάσισε να λειτουργήσει «Κοινωνικό Παντοπωλείο»  &  «Δημοτική τράπεζα ρούχων» για να στηρίξουμε τις οικογένειες του Δήμου μας που χρειάζονται τρόφιμα και ενδύματα.  Τα τρόφιμα και τα ρούχα που θα συλλέγονται θα διατίθενται σε οικογένειες που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων έχει αρχίσει και θα συνεχίσει να προμηθεύεται προϊόντα, ωστόσο επειδή ποτέ δεν είναι αρκετά, όποιος Δημότης, κάτοικος η επισκέπτης επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει αυτά που δύναται, για να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που έχουν σήμερα πραγματική ανάγκη.


Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»  &  η «Δημοτική τράπεζα ρούχων»
ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία
ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ
Όσοι κάτοικοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας (συσκευασμένα) η ενδύματα και παιχνίδια, σε καλή κατάσταση (καθαρά), θα μπορούν να τα παραδίδουν στα εξής σημεία:
Λουτράκι: Καθημερινά εκτός Κυριακής και ώρες  09:00 – 13:00 και 17:30 – 20:30 στη Λέσχη Φιλίας (Υψηλάντου & Μπολέτη)
Περαχώρα: Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα  08:00 – 14:00 στο Κοινοτικό κατάστημα.

Ίσθμια: Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα  08:00 – 14:00 στο Κοινοτικό κατάστημα.

Άγιοι Θεόδωροι: Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα  08:00 – 14:00 στο Κοινοτικό κατάστημα. (πρώην Δημαρχείο)

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων








READ MORE - «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και «Δημοτική τράπεζα ρούχων» στο Λουτράκι