Σε κατάληψη του κτιρίου της Π.Ε. Κορινθίας προχωρούν οι υπάλληλοι

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σε καταλήψεις των κτιρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και των Περιφερειακών Ενοτήτων προχωρούν οι υπάλληλοι σε αυτές, μετά από απόφαση των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων τους την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου. Οι καταλήψεις θα είναι τρίωρες και θα γίνουν ως διαμαρτυρία ενάντια στα ισοπεδωτικά μέτρα της κυβέρνησης. Οι υπάλληλοι αντιδρούν κυρίως για την εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο, «πετσοκομένες» συντάξεις, αλλά και γενικότερα στα «βάρβαρα» όπως τα χαρακτηρίζουν μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν το εισόδημά τους και φέρνουν τα «πάνω –κάτω» στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Κάλεσμα για δυναμικό παρόν στις καταλήψεις αλλά και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Π.Ε. Κορινθίας Ηλίας Μιχόπουλος.

READ MORE - Σε κατάληψη του κτιρίου της Π.Ε. Κορινθίας προχωρούν οι υπάλληλοι

Κ. Λέγγας: Κινδυνεύει σημαντικά η λίμνη Στυμφαλίας

Θετικό βήμα χαρακτήρισε τη διάθεση μέσω ΕΣΠΑ 1,5 εκ. ευρώ για περιβαλλοντική μελέτη στη λίμνη

Θετικό βήμα για την αποκατάσταση του μοναδικού υδροβιότοπου στην Πελοπόννησο, τον οποίο και αποτελεί η Λίμνη της Στυμφαλίας, χαρακτήρισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Λέγκας, την δέσμευση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να διατεθούν μέσω ΕΣΠΑ 1,5 εκατομμύριο Ευρώ για την διενέργεια περιβαλλοντικών μελετών για την περιοχή. Ο κ. Λέγκας τόνισε ότι είναι απαραίτητη η προστασία της Λίμνης Στυμφαλίας αφού χρόνια ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή έχουν δημιουργήσει τον κίνδυνο η Λίμνη να αποξηρανθεί. Σίγουρα πρόκειται για κάτι πολύ θετικό, για την όμορφη περιοχή της Στυμφαλίας, της οποίας σήμα κατατεθέν είναι η ιστορική λίμνη της…

READ MORE - Κ. Λέγγας: Κινδυνεύει σημαντικά η λίμνη Στυμφαλίας

Ερώτηση Μανωλάκη στον Λοβέρδο για τις δηλώσεις Σκέπερς

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α. Μανωλάκης σχετικά με τα δημοσιεύματα του Κορινθιακού τύπου και τις δηλώσεις της Διοικήτριας του νοσοκομείου για τα περί ΄Ζωνιανών΄ στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο κ. Μανωλάκης αναφέρει τα εξής: «Κύριε Υπουργέ, σε δημοσιεύματα του κορινθιακού τύπου η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κορίνθου φέρεται να έχει απευθυνθεί σε γιατρούς και  προσωπικό του Νοσοκομείου με την έκφραση «Ζωνιανά τέλος». Επειδή υπάρχει προβληματισμός για το τι μπορεί να υπονοεί και που αποσκοπούσε με την ανωτέρω έκφραση η κυρία διοικήτρια και επειδή σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή εκτέλεση των καθηκόντων όλων όσων εργάζονται στο Νοσοκομείο Κορίνθου, τα προβλήματα του οποίου σας έχω επισημάνει και με σειρά άλλων ερωτήσεων μου, ερωτάται ο κ. υπουργός: Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες για τις ανωτέρω δηλώσεις της διοικήτριας του Νοσοκομείου Κορίνθου. Εάν είστε γνώστης των όποιων φαινομένων υπονοούσε με την έκφραση αυτή η κυρία διοικήτρια και τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την αντιμετώπισή τους».
READ MORE - Ερώτηση Μανωλάκη στον Λοβέρδο για τις δηλώσεις Σκέπερς

Διάψευση Μανωλάκη για τα περί διορισμού της κόρης του

Διέψευσε κατηγορηματικά ο βουλευτής Κορινθίας Α. Μανωλάκης τις φήμες που κυκλοφόρησαν τελευταία στην Κόρινθο ότι η κόρη του έχει διοριστεί στη Βουλή. Τις τελευταίες μέρες είχε κυκλοφορήσει ευρέως αυτό το θέμα και μάλιστα κάποιοι έσπευσαν σε διάφορα «πηγαδάκια» να ασκήσουν σκληρή κριτική στον κ. Μανωλάκη, υιοθετώντας αυτά που είχαν ακουστεί στον περίγυρο περί πρόσληψης της κόρης του με σύμβαση στην Ελληνική Βουλή. Ο ίδιος όμως ήταν κατηγορηματικός και ανέφερε: «Κάποιοι κύκλοι θέλουν να εμπλέξουν πρόσωπα της οικογένειάς μου για να πλήξουν το όνομά μου. Θα μπορούσα  ως ειδικό συνεργάτη να είχα πάρει την κόρη μου, αλλά ούτε εγώ το ήθελα, ούτε και η ίδια. Η κόρη μου είναι άνεργη, όπως και τα παιδιά αρκετών άλλων οικογενειών».
READ MORE - Διάψευση Μανωλάκη για τα περί διορισμού της κόρης του

Οι τιμές του πλαφόν στα καύσιμα στην Κορινθία

Την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να προλάβει κρούσματα κερδοσκοπίας, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν στις αρχές της εβδομάδας.  Η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε πλαφόν στις τιμές μετά από τιμοληψίες που πραγματοποίησαν την Πέμπτη, σύμφωνα με τις οποίες μέσα σε μια ημέρα και με αφορμή την έναρξη της απεργίας των τελωνειακών υπάλληλων οι τιμές τις αμόλυβδης «τσίμπησαν» αδικαιολόγητα 3-4 λεπτά το λίτρο και χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τις διεθνείς τιμές. Στελέχη του υπουργείου σημείωναν ότι στόχος του πλαφόν είναι να αποτραπούν τα κερδοσκοπικά φαινόμενα που ενδέχεται να εκδηλωθούν εξαιτίας της απεργίας στα τελωνεία της χώρας και κατ' επέκταση της αγωνίας των καταναλωτών για την επαρκή προμήθειά τους σε καύσιμα.  Στην Κορινθία οι τιμές καθορίζονται ως εξής: Αμόλυβδη 95: 1,660, Αμόλυβδη 97: 1,747, Αμόλυβδη 100: 1,835, Πετρέλαιο Κίνησης: 1,472, SUPER: 1,748.
READ MORE - Οι τιμές του πλαφόν στα καύσιμα στην Κορινθία

Ο εφιάλτης της ανεργίας άγγιξε το 30% στην Κορινθία

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την ανεργία στην Κορινθία που ολοένα και σκαρφαλώνει τους τελευταίους μήνες χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα, που θα σταματήσει και πότε. Και ενώ πριν λίγο καιρό μιλούσαμε με φόβο για ανεργία που άγγιζε το 20% στο νομό, σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, φαίνεται να αγγίζει το τρομακτικό ποσοστό του 30%! Ένα ποσοστό που σίγουρα προκαλεί εντονότατους προβληματισμούς και πολλά ερωτηματικά για το επόμενο διάστημα, αφού χτυπά συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, προκαλεί τεράστια κοινωνικά προβλήματα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια επιμένουν και «κραυγάζουν» για τη δημιουργία Βιομηχανικής Ζώνης στο νομό που θα προσέλκυε επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις για τη νέα αγορά εργασίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό…

Στο «στόχαστρο» νέοι και γυναίκες…
Η αυξανόμενη ανεργία, σύμφωνα με στοιχεία που έχει το Εργατικό Κέντρο, «χτυπά» κυρίως νέους και γυναίκες. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν χάσει τη δουλειά τους, τους τελευταίους μήνες, ενώ υπάρχουν επιχειρήσεις που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους για αρκετούς μήνες και τους πληρώνουν σταδιακά, λόγω έλλειψης ρευστότητας από τις τράπεζες αλλά και μερικοί εκμεταλλευόμενοι την κρίση. Η ουσία πάντως είναι, ότι αυτός ο χειμώνας αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολος και πάντα υπάρχει ο φόβος μεγάλων κοινωνικών εκρήξεων, αφού τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης φαίνεται να είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι…

Κ. Μαλανδρένης:  Η εφεδρεία θα αυξήσει κι άλλο την ανεργία

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κ. Μαλανδρένης ανέφερε: «Η ανεργία στο νομό δυστυχώς είναι συνεχώς αυξανόμενη. Από μετρήσεις που έχουμε κάνει και σύμφωνα με τα στοιχεία μας, η χρονιά αυτή θα κλείσει με ποσοστό ανεργίας που θα αγγίζει το 30%! Οι περισσότεροι άνεργοι είναι νέοι και γυναίκες. Καταλαβαίνει κανείς εύκολα, τι θα γίνει το επόμενο διάστημα με την εφεδρεία που το ποσοστό θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και μάλιστα τώρα θα «χτυπήσει» και μεγαλύτερες ηλικίες! Είχαμε την Πέμπτη σύσκεψη με τα σωματεία των εργαζομένων για να οργανώσουμε την κινητοποίηση της απεργίας την ερχόμενη Τετάρτη και ζητάμε μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Χρειάζεται αγώνας και συμμετοχή για να δώσουμε το κατάλληλο μήνυμα προς την κυβέρνηση».
READ MORE - Ο εφιάλτης της ανεργίας άγγιξε το 30% στην Κορινθία

Παρατείνεται σε 12 μήνες η περίοδος υποβολής αιτήσεων για χρήση νερού από τους αγρότες

Την ικανοποίηση του για την υιοθέτηση του απόφασης του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο με απόφαση του δίνει  παράταση στους αγρότες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αιτήσεις για την έκδοση άδειας χρήσης νερού, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες  από αγροτικούς συνεταιρισμούς και παραγωγούς αναφορικά με την ΚΥΑ 150559/10-6-2011 «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» σχετικά με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων, συζήτησε από πολύ νωρίς σε συνεδρίασή του το ζήτημα και αποφάσισε ομόφωνα λόγω του αναμενόμενα υπέρογκου αριθμού αιτήσεων να γίνει παρέμβαση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  Το ΥΠΑΑΤ τροποποίησε την ανωτέρω ΚΥΑ (ΦΕΚ Β/16-6-2011) με συνέπεια όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού, να υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, εντός δώδεκα μηνών, από την έκδοσή της, δηλαδή μέχρι την 16η Ιουνίου 2012, αντί εξαμήνου όπως προβλεπόταν έως σήμερα. Ο Περιφερειάρχης, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την παράταση που δόθηκε και για το γεγονός ότι το ΥΠΑΑΤ κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση, δίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να προετοιμαστούν καλύτερα κατά την υποβολή των αιτήσεών τους.
READ MORE - Παρατείνεται σε 12 μήνες η περίοδος υποβολής αιτήσεων για χρήση νερού από τους αγρότες

«Τσάκωσαν» πλοίο με χιλιάδες κούτες τσιγάρα στο Κατακάλι

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μεγάλη επιχείρηση έλαβε μέρος τα ξημερώματα από την υπηρεσία του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στην περιοχή ΄Λυχνάρι΄ Σαρωνικού κοντά στην Αλμυρή για τη σύλληψη ενός οδηγού πλοίου ο οποίος μετέφερε λαθραίες κούτες με τσιγάρα και προτίθετο να τα ξεφορτώσει στο συγκεκριμένο σημείο. Επικουρικά, στην επιχείρηση συνέδραμαν και άνδρες του Λιμεναρχείου Ισθμίων και Κορίνθου, αφού ήταν μια μεγάλη κινητοποίηση. Οι λιμενικοί παρακολουθούσαν το πλοίο από τον Πειραιά, ενώ πριν κάποιοι έψαχναν εργάτες –κυρίως μετανάστες- τους οποίους πήραν μαζί τους για να ξεφορτώσουν τις κούτες των τσιγάρων. Όταν έφτασαν στον προορισμό τους, οι λιμενικοί έκαναν ΄ντου΄, συνέλαβαν τον οδηγό και τους εργάτες, οι οποίοι πιθανότατα θα αφεθούν ελεύθεροι αφού δεν φαίνεται να ήξεραν για την παρανομία του φορτίου. Στο φορτηγό πλοίο βρέθηκαν χιλιάδες κούτες τσιγάρων, οι οποίες ακόμα δεν έχουν καταμετρηθεί πλήρως και υπολογίζονται μεταξύ 4.500 -6.000!

Καταγγελία για ξυλοδαρμό του οδηγού από λιμενικούς…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός που συνελήφθη, κατήγγειλε ότι δέχτηκε βίαια επίθεση και ξυλοδαρμό από λιμενικούς κατά την ώρα που συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Θριάσειο νοσοκομείο Αθηνών συνοδευόμενος. Πληροφορίες από το Λιμεναρχείο αναφέρουν ότι ο οδηγός προέβαλε αντίσταση και υπήρξε μικρής έκτασης βιαιότητα για να μπορέσουν να τον συλλάβουν. Πάντως, στο επεισόδιο αυτό, δεν φαίνεται να εμπλέκονται άνδρες του Λιμεναρχείου Κορίνθου ή Ισθμίων, αλλά Λιμενικοί του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιώς…
READ MORE - «Τσάκωσαν» πλοίο με χιλιάδες κούτες τσιγάρα στο Κατακάλι

70 χειρουργεία αναβλήθηκαν στο νοσοκομείο μόνο σε μία κλινική!

Σημαντικές καθυστερήσεις έχει φέρει η επίσχεση εργασίας του λοιπού πλην του Ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου,  όπως σημειώνει ο Πρόεδρος των Ιατρών Ε.Σ.Υ. Ν. Κορινθίας και οφθαλμίατρος κ. Π. Παπαπάνος

Σημαντικές καθυστερήσεις έχει φέρει η επίσχεση εργασίας του λοιπού πλην του Ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου της Κορίνθου στην πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων. Μόνο στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου όπως σημειώνει ο Πρόεδρος των Ιατρών Ε.Σ.Υ. Νομού Κορινθίας και οφθαλμίατρος κ. Παναγιώτης Παπαπάνος, έχουν αναβληθεί στο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων 70 επεμβάσεις, ενώ σημαντικό παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Πρόκειται για ένα σοβαρότατο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα και κάτι που σημαίνει ότι για να γίνει αυτό, μάλλον χρειάζεται κάποιοι να εργαστούν πάρα πολλές ώρες και βεβαίως να είναι ταυτόχρονα και ξεκούραστοι για να επιτελέσουν με επιτυχία το λειτούργημά τους
READ MORE - 70 χειρουργεία αναβλήθηκαν στο νοσοκομείο μόνο σε μία κλινική!

Ο Γ. Κουρεμένος πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων ΄Το Μαίναλο΄

Μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής για τα μέλη του συλλόγου Αρκάδων Κορινθίας ΄Το Μαίναλο΄ την Τετάρτη συνεδρίασαν τα εκλεγμένα μέλη για να ψηφίσουν τη νέα σύσταση του Διοικητικού συμβουλίου. Όπως αναμενόταν, πρόεδρος του συλλόγου εξελέγη ο κ. Γ. Κουρεμένος. Ο ίδιος υποσχέθηκε σε όλους μια νέα αρχή και μια νέα πορεία για το σύλλογο, με συνέπεια, δουλειά και όραμα, ενώ όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ. υποσχέθηκαν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για το καλό του συλλόγου. Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. είναι η εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γ. Κουρεμένος
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σιούτος Κων/νος
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρρά Γιούλα
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τρανού Στυλιανή
ΤΑΜΙΑΣ: Μαντάς Γεώργιος
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καρούνης Κων/νος
ΜΕΛΗ: Αλεξόπουλος Γεώργιος, Σταμάτης Χρήστος, Σαμαρτζή Μαριάννα.
READ MORE - Ο Γ. Κουρεμένος πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων ΄Το Μαίναλο΄

Ομόφωνο ΝΑΙ στην αποξήλωση των κεραιών στην Καλλιθέα Κορίνθου

Μετά από αρκετούς μήνες ενεργειών του Πολιτιστικού Συλλόγου της Καλλιθέας Κορίνθου και μετά τη συλλογή 200 και πλέον υπογραφών των κατοίκων, ο σύλλογος βρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων κατά την χθεσινή συνεδρίαση ζητώντας την άμεση αποξήλωση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας που είχαν εντοπιστεί κοντά σε παιδικό σταθμό που βρίσκεται στην περιοχή. (!). «Ανησυχούμε για την υγεία την δική μας αλλά πρώτα απ’ όλα των παιδιών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου. Η πρόταση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Σταυρέλη να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποξήλωση των παράνομων και μη αδειοδοτημένων κεραιών, ικανοποίησε απόλυτα τους παρευρισκόμενους κατοίκους της περιοχής και τη στήριξε ομόφωνα σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.
READ MORE - Ομόφωνο ΝΑΙ στην αποξήλωση των κεραιών στην Καλλιθέα Κορίνθου

Διαμαρτυρία αρχαιολόγων και εργαζομένων στην Αρχαία Κόρινθο

Οι εργαζόμενοι της ΛΖ Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων καθώς και της 25ης Εφορίας Αρχαιοτήτων που εδρεύουν στην Κορινθία βρέθηκαν έξω από τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου προκειμένου να πραγματοποιήσουν σιωπηλή διαμαρτυρία στα μέτρα του ενιαίου μισθολογίου και της εργασιακής εφεδρείας. «Ο πολιτισμός πενθεί για την απαξίωση όλων των εργαζομένων» δήλωσε ο Ταμίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Σωκράτης Κουτσούμης, ενώ εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία τόνισαν ότι πρόκειται για αγώνα επιβίωσης. Τα προβλήματα είναι πολλά και κάποιοι αναφέρουν ότι αν και στον τομέα αυτό προχωρήσει όντως η εργασιακή εφεδρεία, τότε τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ σοβαρά και θα υπάρξουν σοβαρότατα προβλήματα σε επιμέρους τομείς και έργα που θα αργοπορούν λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού…
READ MORE - Διαμαρτυρία αρχαιολόγων και εργαζομένων στην Αρχαία Κόρινθο

Δεν απεργούν τα ταξί στην Κορινθία

Επειδή οι πολίτες έχουν ακούσει ότι αύριο θα υπάρξει απεργία των ταξί μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών κ. Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, το σωματείο της Κορίνθου διευκρινίζει ότι η απεργία δεν αφορά τα ταξί της επαρχίας, αλλά μόνο της Αθήνας. Οπότε, στην Κόρινθο και στο νομό γενικότερα, τα ταξί θα εργαστούν κανονικά και θα εξυπηρετούν το κοινό…
READ MORE - Δεν απεργούν τα ταξί στην Κορινθία

ΕΚΡΥΒΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ στο φορτηγό του

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ο 42χρονος οδηγός είχε κρύψει τους λαθρομετανάστες σε ειδική κρύπτη και προσπάθησε να περάσει το λιμάνι της Κορίνθου αλλά έγινε αντιληπτός και συνελήφθη

Παρά τους συνεχείς και καθημερινούς ελέγχους των Λιμενικών Αρχών, φαίνεται ότι η παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών από το λιμάνι της Κορίνθου προς το εξωτερικό, συνεχίζεται κανονικά, αφού μάλλον αποφέρει μεγάλη κέρδη στους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την αγωνία κάποιων ανθρώπων για να βρουν μια καλύτερη τύχη εκτός των τειχών. Την Τρίτη αργά το απόγευμα ένας 42χρονος οδηγός μεγάλου φορτηγού, προσπάθησε να περάσει στο λιμάνι και κατόπιν στο πλοίο, δύο λαθρομετανάστες (χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα), σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του οχήματος. Για κακή του όμως τύχη, οι Λιμενικοί έκαναν έλεγχο στο φορτηγό και τους ανακάλυψαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος θεώρησε ότι δεν πρόκειται να τον ελέγξει κανείς επειδή πήγαινε συχνά δρομολόγια με το φορτηγό του στο λιμάνι και τον ήξεραν σχεδόν όλοι. Αυτό όμως δεν συνέβη και τα πράγματα κύλησαν με διαφορετικό τρόπο απ΄ αυτόν που ίσως θα ήθελε ο ίδιος…

Σε ειδική κρύπτη…
Οι αλλοδαποί είχαν στοιβαχτεί σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του φορτηγού. Η σχετική ανακοίνωση των αρχών αναφέρει τα εξής: «Συνελήφθη τις απογευματινές ώρες της περασμένης Τρίτης, στο λιμάνι της Κορίνθου, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 42χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (επικαθήμενο - ελκυστήρα), διότι μετέφερε εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης δύο αλλοδαπούς, που δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κορίνθου, ενώ το όχημα κατασχέθηκε». Όπως αναφέρεται ρητά στη σχετική ανακοίνωση, ο 42χρονος είχε σχεδιάσει καλά τη μεταφορά των δύο λαθρομεταναστών, αφού η ειδική κρύπτη…σίγουρα δεν έγινε μόνη της. Ο ίδιος ο οδηγός, αλλά και οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία. Άγνωστο επίσης παραμένει το ποσό που πιθανόν να έδωσαν οι αλλοδαποί στον οδηγό για να τους μεταφέρει από το λιμάνι σε άλλη χώρα…
READ MORE - ΕΚΡΥΒΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ στο φορτηγό του

Α. Σπηλιώτης: Ο Α. Σαμαράς θα αποφασίσει για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Κορινθία

Η αντίληψη του κόσμου πως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος για την Κορινθία Αντώνης Σπηλιώτης, που εκτιμά ότι η διαφορά των 9 μονάδων της τελευταίας δημοσκόπησης της Public Issue θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο μέχρι να προχωρήσει σε εκλογές η χώρα. Ο κ. Σπηλιώτης ερωτώμενος για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των επόμενων εθνικών εκλογών στην Κορινθία, απάντησε πως δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι τελικές επιλογές του Αντώνη Σαμαρά ωστόσο σημείωσε πως ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει αρκετά σημαίνοντα πρόσωπα της Κορινθιακής Κοινωνίας.
READ MORE - Α. Σπηλιώτης: Ο Α. Σαμαράς θα αποφασίσει για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Κορινθία

Τη Δευτέρα ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης με 1 ευρώ το λίτρο

Ουρές για…ψύλλου πήδημα την Τρίτη
στα βενζινάδικα της Κορίνθου

Στο άκουσμα της είδησης για απεργία των εργαζομένων των ΕΛ.ΠΕ. την Τρίτη οι οδηγοί έσπευσαν στα πρατήρια καυσίμων προκειμένου να προμηθευτούν βενζίνη. Ωστόσο η κίνηση στα πρατήρια αποκαταστάθηκε σήμερα μετά την αναστολή της απεργίας των εργαζομένων που ανακοινώθηκε χθές το βράδυ. Όπως επισημαίνει ο Πρατηριούχος Θεόδωρος Δασκαλόπουλος στην πόλη της Κορίνθου αλλά και ευρύτερα στον νομό δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα αισχροκέρδειας ανάλογα με αυτά των Αθηνών όπου παρατηρήθηκαν αυξήσεις τιμών έως και 10 λεπτά μέσα στην ημέρα. Στο 1 ευρώ περίπου θα κυμανθεί η αρχική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα ξεκινήσει να διατίθεται από τα πρατήρια καυσίμων στις 15 Οκτωβρίου. Η τιμή είναι αρκετά αυξημένη σε σχέση με πέρυσι οπότε και η ανώτερη τιμή που  σημειώθηκε ήταν 0,80 λεπτά.

READ MORE - Τη Δευτέρα ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης με 1 ευρώ το λίτρο

Α. Ηλίας: Οι πρώην ιδιοκτήτες της Σωληνουργίας ακολουθούν την ίδια τακτική στη FULGOR

«Επανάληψη της τακτικής που ακολούθησαν ως ιδιοκτήτες της Σωληνουργείας» βλέπει ο Πρόεδρος του Σωματείου των πρώην εργαζομένων της εταιρείας, στις τακτικές απολύσεις από τη νέα Διοίκηση της Fulgor. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η μόνη διαφορά είναι πως η κατάσταση στην αγορά εργασίας σήμερα είναι πολύ χειρότερη για τους απολυμένους της Fulgor. Παράλληλα ο κ. Ηλίας αναφέρθηκε στους φόβους και τις αγωνίες των πρώην εργαζομένων της Σωληνουργείας αρκετοί από τους οποίους παραμένουν στην ανεργία, με την συνταξιοδότηση να φαντάζει πια μακρινό όνειρο αφού δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο για την απασχόληση ανέργων.
READ MORE - Α. Ηλίας: Οι πρώην ιδιοκτήτες της Σωληνουργίας ακολουθούν την ίδια τακτική στη FULGOR

Δ. Κονομόδης: Τέτοια νομοθετήματα δυσχεραίνουν την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη

Σε πενθήμερη προειδοποιητική αποχή προχωρούν οι δικηγόροι όλης της χώρας ξεκινώντας από αύριο και μετά από απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων,  αντιδρώντας σε πολλές από τις νομοθετικές αλλαγές για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Νομοθετήματα που δυσχεραίνουν την πρόσβαση των πολιτών στην δικαιοσύνη χαρακτήρισε τις τροποποιήσεις ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου Δημήτρης Κονομόδης, ο οποίος δήλωσε ότι και το Δ.Σ. του συλλόγου ενέκρινε την απόφαση για την αποχή ενώ απομένει η επικύρωση της από τη γενική συνέλευση που ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα και κατά 90% ήταν θετική προς την αποχή.

READ MORE - Δ. Κονομόδης: Τέτοια νομοθετήματα δυσχεραίνουν την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη

Α. Μπράβος: Δεν αλλάζει η απόφαση του ΧΥΤΑ Κιάτου

Οριστική είναι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΥΤΑ Κιάτου, να σταματήσει να δέχεται το πλεόνασμα των απορριμμάτων από τον συμφωνηθέντα όγκο των απορριμμάτων με τον Δήμο Βέλου Βόχας, δήλωσε ο Πρόεδρός του Αντώνης Μπράβος. Ο ίδιος αναγνωρίζει το δικαίωμα της δημοτικής αρχής να κινηθεί νομικά ωστόσο εμμένει στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αφού όπως σημειώνει «σε αντίθετη περίπτωση με τις υπερβάσεις που έκανε στο τονάζ των απορριμμάτων ο Δήμος Βέλου Βόχας θα υπήρχε πρόβλημα επιβίωσης του ΧΥΤΑ». Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Βέλου – Βόχας αντιμετωπίζει σήμερα τεράστιο πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών του, λόγω της απόφασης του ΧΥΤΑ Κιάτου να μην δεχτεί άλλα απορρίμματα από τον γειτονικό Δήμο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, κάδοι να ξεχειλίζουν και τα σκουπίδια να παραμένουν για πολύ καιρό αμάζευτα,  χωρίς μάλιστα να υπάρχει στο άμεσο μέλλον «φως στο τούνελ»….
READ MORE - Α. Μπράβος: Δεν αλλάζει η απόφαση του ΧΥΤΑ Κιάτου

Β. Νανόπουλος: Το «κούρεμα» ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεωκοπία

Εκδήλωση για τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού, διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα στο πολιτιστικό κέντρο Ξυλοκάστρου το Επιμελητήριο Κορινθίας. Τα κακώς κείμενα του παρελθόντος με τις καθυστερήσεις των επιδοτήσεων λόγω γραφειοκρατίας και ανυποληψίας του κράτους γίνονται σταδιακά παρελθόν, επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος καλώντας τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να ενημερωθούν για τα προγράμματα. Παράλληλα ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζοντας το κούρεμα του χρέους αναπόφευκτο, ενώ όπως σημείωσε αυτό δεν παύει να σημαίνει επιλεκτική χρεοκοπία για την Ελλάδα.
READ MORE - Β. Νανόπουλος: Το «κούρεμα» ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεωκοπία

Απαλλοτριώσεις εξπρές και με μειωμένες τιμές στην Κορίνθου – Πατρών

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις-εξπρές και με μειωμένες τιμές προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης. Ουσιαστικά πρόκειται για επανενεργοποίηση του Ολυμπιακού Νόμου και με αυτόν η κυβέρνηση επιχειρεί να επισπεύσει τις διαδικασίες των απαλλοτριώσεων για την αποφυγή καθυστερήσεων. Για την τρόικα, το κόστος των απαλλοτριώσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3% - 4% της συνολικής δαπάνης για το έργο (μέσος ευρωπαϊκός όρος) όταν σήμερα στην Ελλάδα φθάνει και στο 10%. Η επίσπευση των διαδικασιών αφορά κυρίως τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις κήρυξης της απαλλοτρίωσης, τους όρους προσφυγής στο δικαστήριο για τον καθορισμό τιμής μονάδας και την ταχύτητα με την οποία διεξάγονται οι σχετικές δίκες καθορισμού της αποζημίωσης. Mε τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στο Δημόσιο να προχωρά σε κατάληψη του ακινήτου που προορίζεται για απαλλοτρίωση άσχετα με την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας για τον καθορισμό της οριστικής τιμής. Σε ό,τι αφορά στην οριστική αποζημίωση που προσδιορίζεται δικαστικά, αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει σε ποσοστό 80% ή να υπολείπεται σε ποσοστό 50% της αξίας που έχει καθοριστεί με το αντικειμενικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών ή της εκτίμησης που αποτελεί στοιχείο της προδικασίας. Ακόμη, εισάγεται η αρμοδιότητα του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ) για τη σύνταξη της έκθεσης περί της αξίας του ακινήτου που απαλλοτριώνεται (εκτός των Επιτροπών Εκτίμησης που παραμένουν) ειδικά αυτών που έχουν μεγάλο οικονομικό αντικείμενο. Μέχρι σήμερα το ΣΟΕ προέβαινε σε εκτίμηση μόνο για τα ακίνητα που αφορούσαν τα έργα παραχώρησης. Επιπλέον, μειώνονται οι αμοιβές που καταβάλλει το Δημόσιο στους δικηγόρους. Αρμόδιο δικαστήριο για τον καθορισμό της οριστικής αποζημίωσης καθίσταται το εφετείο της έδρας του υπόχρεου προς πληρωμή της αποζημίωσης αντί του εφετείου του τόπου του ακινήτου. Η προώθηση της ρύθμισης κρίνεται αναγκαία καθώς η καθυστέρηση στις απαλλοτριώσεις αποτέλεσε και ένα από τα βασικά προβλήματα που οδήγησαν στο σταμάτημα της τραπεζικής χρηματοδότησης των πέντε μεγάλων οδικών έργων που κατασκευάζονται με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απαλλοτριώσεις για τα έργα αυτά έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2009. Κάτι που τελικά δεν έγινε. Τα έργα αυτά είναι ο Ε-65 (Λαμία - Καρδίτσα - Τρίκαλα- Εγνατία), η Ιόνια Οδός (Αντίρριο - Ιωάννινα) και Αθήνα - Σκάρφεια (τα δύο τελευταία σε ενιαίο πακέτο παραχώρησης), ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (ΠΑΘΕ: Μαλιακός - Κλειδί), η Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα) και ο Άξονας Μορέας (Κόρινθος-Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη).
READ MORE - Απαλλοτριώσεις εξπρές και με μειωμένες τιμές στην Κορίνθου – Πατρών

Στο εδώλιο επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές!

Ο κ. Δ. Λαφαζάνης, βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 στις οποίες δεν ψήφισαν 4.734.959 Έλληνες

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι πραγματικότητα. Ένας αγρότης από την περιοχή του Βραχατίου, ο κ. Δ. Λαφαζάνης, βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου του 2009! Ο ίδιος πέρασε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου, αλλά η δίκη του τελικά αναβλήθηκε λόγω πληθώρας υποθέσεων. Το…κακό για τον κ. Λαφαζάνη κι αυτό που τον οδήγησε στο δικαστήριο ήταν λοιπόν, ότι δεν ψήφισε σε μια εκλογική διαδικασία, στην οποία δεν πήγαν να ψηφίσουν 4.734.959 Έλληνες πολίτες! Το «λάθος του» όμως ήταν, ότι προσήλθε κανονικά στο 45ο εκλογικό τμήμα του πρώην Δήμου Βόχας, έδωσε κανονικά την ταυτότητά του, μπήκε πίσω από το παραβάν για να ψηφίσει, αλλά βγαίνοντας, «χωρίς αποχρώντα λόγο», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αρνήθηκε τελικά να ψηφίσει και αποχώρησε. Η κίνησή του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δικαστικού αντιπροσώπου, ο οποίος του ζήτησε να υπογράψει για αυτό που συνέβη, χωρίς όμως να τον ενημερώσει κιόλας ότι θα υποστεί ποινική δίωξη. Αυτό, το έμαθε πρόσφατα, όταν του ήρθε η δικάσιμος. Ο ίδιος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ήθελε να ψηφίσει λευκό και όχι να απέχει. αλλά επειδή το σύστημα δεν σέβεται τη λευκή ψήφο, αποφάσισε τελικά να διαμαρτυρηθεί έμπρακτα…
READ MORE - Στο εδώλιο επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές!

Είχαν στο αυτοκίνητο 214 γραμμάρια ηρωίνη

Συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα, στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 43 και 52 ετών αντίστοιχα, για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών.  Ειδικότερα, μετά από αστυνομική επιχείρηση και έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 43χρονου, στο οποίο επέβαινε και ο 52χρονος, κατελήφθησαν να κατέχουν, τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 214 γραμμαρίων. Ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε, όπως επίσης και το αυτοκίνητο ως μέσω μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, καθώς και δύο  κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
Τον προμήθευσε με κάνναβη…
Το ίδιο βράδυ συνελήφθησαν στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, από αστυνομικούς Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 56 και 27 ετών αντίστοιχα, για παράβαση του νόμου Περί Ναρκωτικών. Ειδικότερα, μετά από αστυνομική επιχείρηση και έλεγχο, κατελήφθη ο 56χρονος να έχει προμηθευτή ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 20 γραμμαρίων, από τον 27χρονο με αντάλλαγμα χρηματικό ποσό.  Ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε, όπως επίσης και το χρηματικό ποσό.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
READ MORE - Είχαν στο αυτοκίνητο 214 γραμμάρια ηρωίνη

Ευρωπαίοι εθελοντές στον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης  κ. Κλαδούχος Αντώνης καλωσόρισε τους 8 νέους εθελοντές και εθελόντριες  από την Γερμανία, Εσθονία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, και Πολωνία που ήρθαν να υποστηρίξουν την λειτουργία και την οργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου μας μέσα από τη  Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου μας. Οι εθελοντές θα φιλοξενηθούν για 6 μήνες στο δήμο μας μέσα από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και θα υποστηρίξουν τη λειτουργία  του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών(ΚΔΑΠ) και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του δήμου μας. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης φιλοξενεί ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας μέσα  από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νέα Γενιά σε Δράση-Εθελοντισμός».  Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου από 16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης  και η Κοινωφελής Επιχείρησή του (ΔΗΚΕΞ), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το «Γραφείο Πληροφόρησης  Νέων» του Δήμου. Το «Γραφείο Πληροφόρησης  Νέων» στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου,  Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και  Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191. Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.
READ MORE - Ευρωπαίοι εθελοντές στον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Με έναν υπάλληλο έμεινε το ΚΕΠ Αγίων Θεοδώρων

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αποδυναμωμένο είναι πια το Κ.Ε.Π. των Αγίων Θεοδώρων αφού μετά την απόσπαση της προϊσταμένης του καταστήματος με απόφαση του Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη στο Λουτράκι, η υπηρεσία εξυπηρέτησης του πολίτη λειτουργεί με έναν μόλις υπάλληλο. Την πρόθεσή του να φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Ράττης, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαία η αντικατάσταση της υπαλλήλου που αποσπάστηκε για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Ε.Π.
READ MORE - Με έναν υπάλληλο έμεινε το ΚΕΠ Αγίων Θεοδώρων

΄Τρώει΄ σπίτια και δρόμους το ΄τέρας΄ της διάβρωσης!!

Κινδυνεύουν περιουσίες αλλά και η ασφάλεια των πολιτών από τα αποτελέσματα της διάβρωσης των ακτών σε Ξυλόκαστρο και Ευρωστίνη – Δραματική έκκληση για άμεση επέμβαση από Δήμαρχο και τοπικούς φορείς…

Μέσα στην αναμπουμπούλα της κρίσης περιόδου που διανύουμε τον τελευταίο καιρό, φαίνεται ότι «έμειναν πίσω» αρκετά σοβαρά θέματα που απασχολούν το βιοτικό επίπεδο, την ανάπτυξη του νομού γενικότερα, αλλά ακόμα και την ασφάλεια των πολιτών σε ορισμένες περιοχές. Εδώ και μήνες, δεν έχει ακουστεί τίποτα για το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού που «κατατρώει» πανέμορφες παραλίες από το Λέχαιο μέχρι το Δερβένι, αλλά και θέτει σε κίνδυνο σε ορισμένες περιπτώσεις και ολόκληρες περιουσίες πολιτών. Και το βασικότερο είναι, ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τη δημόσια ασφάλεια σε ορισμένες περιπτώσεις! Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται από το Δερβένι μέχρι το Ξυλόκαστρο με τους τοπικούς φορείς να έχουν αναφερθεί πολλάκις στο πρόβλημα και να έχουν διατυμπανίσει προς πάσα κατεύθυνση τη σοβαρότητα του προβλήματος, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών. Για να μη θυμίσουμε την παρέμβαση πριν από πολύ –πολύ καιρό, της τότε ΤΕΔΚ Κορινθίας που είχε αναφερθεί στο πρόβλημα λαμβάνοντας μάλιστα και τη διαβεβαίωση του τότε υπουργού Υποδομών κ. Δ. Ρέππα ότι θα δει προσωπικά το πρόβλημα και θα μεριμνήσει… Το μόνο που έχει γίνει –και είναι θετικό-, είναι η άδεια να μπορούν αποσπασματικά οι Δήμοι να κάνουν μικρές παρεμβάσεις σε κάποια επικίνδυνα σημεία. Επειδή όμως χρειάζεται μεγάλο κονδύλι για να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται η χρηματοδότηση από το αρμόδιο υπουργείο. Άραγε, μέσα σε μια τέτοια κρίση, θα προχωρήσει ένα τέτοιο θέμα; Μήπως όμως, οι περιουσίες και οι ζωές ανθρώπων αξίζουν κάτι παραπάνω από μερικά εκ. ευρώ για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα;

Α. Κλαδούχος:  Υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων και αποκοπής της επικοινωνίας

Στο τεράστιο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών για τον Δήμο της Δυτικής Κορινθίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος. Περιγράφοντας την τραγική κατάσταση των παραλιακών περιοχών του Δήμου αλλά και άλλων παράκτιων σημείων της Κορινθίας ο κ. Κλαδούχος τόνισε ότι πλέον σπίτια, δρόμοι και πλατείες καταρρέουν ενώ όπως τόνισε η ανάγκη για την άμεση και συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι επιτακτική. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος έχει ήδη καταρρεύσει και τμήμα της Π. Ε. Ο. Κορίνθου - Πατρών στο ύψος της Λυκοποριάς με τεράστιο κίνδυνο να σημειωθούν ατυχήματα αλλά και να αποκοπεί η επικοινωνία τμήματος του Δήμου με την υπόλοιπη Κορινθία.
READ MORE - ΄Τρώει΄ σπίτια και δρόμους το ΄τέρας΄ της διάβρωσης!!

ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ στο νοσοκομείο Κορίνθου

Σε απόγνωση είναι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που σήμερα πραγματοποίησαν στάση εργασίας ενάντια στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης

Η οικονομική κρίση και οι τεράστιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, φαίνεται ότι δεν κάνουν διακρίσεις και «χτυπούν» αδιαλείπτως κάθε εργαζόμενο πολίτη αυτής της χώρας, άσχετα με το επάγγελμα ή το λειτούργημα που ασκεί. Έτσι, και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κορίνθου έχουν δει το τελευταίο διάστημα να πέφτει μεγάλο «ψαλίδι» στις αποδοχές τους, τη στιγμή που οι περισσότεροι εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, σε ένα ανθυγιεινό επάγγελμα – λειτούργημα και υπερβαίνοντας αρκετές φορές τον ίδιο τους τον εαυτό για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες υποχρεώσεις ενός κομβικού νοσοκομείο όχι μόνο για την Κορινθία αλλά και την ευρύτερη περιοχή…

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία…
Στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κορίνθου προκειμένου όπως τόνισε η γραμματέας του Σωματείου τους Μαρία Κούκου να διατρανώσουν την αντίθεση της στα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν επιφέρει «γενναίες» περικοπές στους μισθούς και έχουν φέρει την απόγνωση στους εργαζομένους. «Υπάρχουν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που λαμβάνουν περίπου 200 ευρώ το δεκαπενθήμερο!», δήλωσε περιγράφοντας την άσχημη κατάσταση η κα Κούκου…

Τραγική η κατάσταση…
Και αναρωτιέται κανείς εύλογα: Με τι ψυχικό σθένος θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς που καθημερινά κατακλύζουν το νοσοκομείο με κάθε λογής παθήσεις και τραυματισμούς; Με τι κουράγιο και με τι κίνητρο θα καταφέρουν –με το φιλότιμό τους πάντα- να  κάτσουν και μια ώρα παραπάνω για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες; Η κατάσταση είναι τραγική και κανείς ακόμα δεν ξέρει που θα φτάσει… Πρέπει όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, να υπάρχει και μια λογική αντιμετώπιση κάποιων εργασιακών ομάδων που χωρίς αυτές, ίσως καταρρεύσει ένα ολόκληρο σύστημα και πέσει στην απελπισία και στον μαρασμό μια ολόκληρη κοινωνία…
READ MORE - ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ στο νοσοκομείο Κορίνθου

Μ. Μέξια: Μάλλον οριστικό το «λουκέτο» στο Λαογραφικό μουσείο

Την λύπη της για το οριστικό κλείσιμο του μοναδικού Μουσείου που λειτουργούσε στην πόλη της Κορίνθου, η πολιτιστική προσφορά του οποίου χάθηκε στην δίνη των οικονομικών προβλημάτων, εξέφρασε σε δηλώσεις της η Διευθύντρια του κλειστού πια Λαογραφικού Μουσείου κα Μαρία Μέξια. Η ίδια ανέφερε ότι γίνεται επεξεργασία λύσεων για να ανοίξει το μουσείο και πάλι ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στο άμεσο μέλλον. Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά πάλι, θα αναρωτηθεί κανείς, δεν υπάρχει ένας τρόπος, ένα κονδύλι, μια επιχορήγηση, μια περικοπή περιττών «δράσεων» για να μπορέσει να λειτουργήσει το μοναδικό Μουσείο που υπάρχει εδώ και χρόνια μέσα στην πόλη της Κορίνθου, με μια τεράστια προσφορά στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου; Δεν είναι δυνατόν, να έχουν περάσει από το χώρο αυτόν, γενιές και γενιές και μαθητές σχολείων τις τελευταίες δεκαετίες και κανείς σήμερα να μην συγκινείται και να κάνει τον αδιάφορο μπροστά σε αυτό το δραματικό για την πόλη και το νομό γεγονός. Εμείς, τι άλλο να πούμε, παρά μόνο, ΚΡΙΜΑ!!
READ MORE - Μ. Μέξια: Μάλλον οριστικό το «λουκέτο» στο Λαογραφικό μουσείο

Κ. Μαλανδρένης: Πρέπει να βγούμε στους δρόμους

Αναγκαία έκρινε την αντίδραση του εργατικού κόσμου ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τις απαιτήσεις της Τρόικας για «μαχαίρι» στους μισθούς και του ιδιωτικού τομέα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Μαλανδρένης. Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην γενική απεργία της 19ης Οκτωβρίου αναφέροντας ότι αποτελεί καλή ευκαιρία να δείξουν οι πολίτες σε Κυβέρνηση και τρόικα ότι τα σχέδια για την δημιουργία μιας τριτοκοσμικής χώρας με μισθούς πείνας δεν θα περάσουν εδώ. «Οι κοινωνικές εκρήξεις που έχουν ξεκινήσει δεν θα σταματήσουν. Πρέπει να σηκωθούμε από τις καφετέριες και να αντισταθούμε, γιατί μόνο με αγώνα μπορεί να σταματήσει αυτή η «λαίλαπα» των αντιλαϊκών μέτρων κατά των μικρομεσαίων και των εργαζομένων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου…
READ MORE - Κ. Μαλανδρένης: Πρέπει να βγούμε στους δρόμους

Παραλάβαμε έναν Δήμο, όχι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση

Συνέντευξη Λογοθέτη σήμερα εφ΄ όλης της ύλης
Για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων να διοικήσει με γνώμονα την διαφάνεια έναν δήμο που παρελήφθη όχι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος της περιοχής Κώστας Λογοθέτης. Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί στο Δημαρχείο του Λουτρακίου ο κ. Λογοθέτης ανέλυσε τις δράσεις και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής σε μία σειρά από σημαντικά ζητήματα όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός των Αγίων Θεοδώρων, η επίμαχη αποθήκη χημικών και το Λύκειο του Λουτρακίου.

READ MORE - Παραλάβαμε έναν Δήμο, όχι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση

855 ευρώ η τιμή ζώνης για τα αυθαίρετα!

 
                                              Στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων
Υπέρογκη χαρακτήρισε την τιμή ζώνης που έχει οριστεί για όλο τον διευρυμένο Δήμο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων ο Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής και Πολιτικός Μηχανικός Γιώργος Πετρίτσης. Ωστόσο ο ίδιος προέτρεψε τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να ενταχθούν στο πρόγραμμα ρύθμισης των ακινήτων τους που έχει ήδη ξεκινήσει όχι μόνο για να τα εξασφαλίσουν για την επόμενη τριακονταετία αλλά και για να μπορούν να τα μεταβιβάσουν στα παιδιά τους. Όπως τόνισε ο κ. Πετρίτσης ο νόμος για την ρύθμιση των αυθαιρέτων περιέχει αρκετές ασάφειες που οι επαγγελματίες του κλάδου προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους ιθύνοντες για να διευκρινίσουν ενώ γίνονται και προσπάθειες για την εξάλειψη των αδικιών που αφορούν τις τιμές ζώνης όπως στην περίπτωση του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων.
READ MORE - 855 ευρώ η τιμή ζώνης για τα αυθαίρετα!

Σύντομα θα αλλάξει «σπίτι» η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Οι εποχικοί πυροσβέστες της Κορινθίας συναντήθηκαν με τον υπουργό Άμυνας Π. Μπεγλίτη και ζήτησαν επίσης τη μεσολάβησή του για την αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων της Πυροσβεστικής

Την μεσολάβηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Μπεγλίτη ζήτησαν κατά την τελευταία τους συνάντηση οι εποχικοί πυροσβέστες της Κορινθίας για την αντικατάσταση των παλαιών και επικίνδυνων οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου με τουλάχιστον 4 νέα οχήματα. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου τους Ιωάννης Λάμπρου, συζητήθηκε με τον κ. Μπεγλίτη και το θέμα της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού. Παράλληλα ο κ. Λάμπρου αναφέρθηκε και στο θέμα της πρόσληψης των εποχικών πυροσβεστών με πενταετείς συμβάσεις στο σώμα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Μπεγλίτης υποσχέθηκε να παρέμβει στο αρμόδιο υπουργείο για το θέμα των νέων πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ και οι δύο πλευρές ήταν πολύ αισιόδοξες όσον αφορά την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού που πλέον δεν φιλοξενεί στρατιώτες. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού πριν από αρκετό καιρό, στο χώρο του 6ου Σ.Π. αναμένεται να μεταφερθούν δημόσιες υπηρεσίες, όπως η Αστυνομική Διεύθυνση, η Πυροσβεστική υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας και άλλες. Έτσι, εκτός των άλλων, θα λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα αυτών των υπηρεσιών, αλλά και θα μειωθεί αισθητά το κόστος από τα ενοίκια που δίνονται σήμερα….
READ MORE - Σύντομα θα αλλάξει «σπίτι» η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου

Μπηχτές και...απώλειες στις εκλογές του ΄Μαίναλου΄

Ποιοι εκλέχτηκαν κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν
την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου

Πραγματοποιήθηκαν, όπως είχε προγραμματιστεί, την Κυριακή στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, κατά την γενική συνέλευση του Συλλόγου Αρκάδων «Το Μαίναλο» οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.. Το νέο Δ.Σ. του συλλόγου που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της περασμένης Κυριακής, αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα.

Ποιοι εκλέγονται…
Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα αυτοί που εκλέγονται είναι: Κ. Σιούτος, Γ. Μαντάς, Χ. Σταμάτης, Κ. Καρούνης, Στ. Τρανού, Γιούλα Παρρά, Γ. Αλεξόπουλος, Μ. Σεμερτζή, Γ. Κουρεμένος και για την Εξελεγκτική επιτροπή οι, Ν. Νικολόπουλος, Κ. Συριόπουλος και Χ. Ντεβές.

Γ. Κουρεμένος:
Αυτή τη φορά ψήφισαν μόνο Αρκάδες

Για «καινούρια αρχή παρά τις προσπάθειες κάποιων να δημιουργήσουν διχασμό στον σύλλογο», έκανε λόγο ο εκλεγμένος στο νέο Δ.Σ. κ. Γ. Κουρεμένος.  Ο κ. Κουρεμένος ανέφερε με νόημα, ότι σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν μόνο Αρκάδες, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ έκανε λόγο για μεγάλη προσέλευση στην εκλογική διαδικασία παρά την προσπάθεια κάποιων για το αντίθετο. «Οι Αρκάδες ψήφισαν ομαλά μέχρι τις 7:00 το απόγευμα και τους ευχαριστώ που μας τίμησαν με την ψήφο τους και τη συμμετοχή τους. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο από δω και πέρα… Όσο για όσα ακούστηκαν από κάποιους… οι Αρκάδες τους γνωρίζουν καλά. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, αυτά ανήκουν στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρεμένος.

Δ. Ηλιόπουλος:
Γιατί απέσυρα την υποψηφιότητά μου
Σε δηλώσεις για τη διαδικασία και την απόσυρση της υποψηφιότητάς του ο κ. Δ. Ηλιόπουλος ανέφερε: «Απέσυρα την υποψηφιότητά μου μετά τις ανώνυμες καταγγελίες στο ΣΔΟΕ για τον σύλλογο όλα τα τελευταία χρόνια που έγινε στο όνομά μου. Θεωρώ απαράδεκτα αυτά τα πράγματα, γιατί ο σύλλογος πρέπει να παράγει πολιτισμό και όχι να εμπλέκει δημόσιες υπηρεσίες. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω σε σύλλογο που έχει κομματικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό! Σύρθηκε ο σύλλογος στα δικαστήρια, έχουν γίνει δεκάδες δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. και όλα όσα έχουν γίνει τελευταία… Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός και όχι κάτι άλλο. Άφησα τον σύλλογο σε ένα επίπεδο αξιόλογο και σήμερα φτάσαμε στο σημείο μηδέν!».
READ MORE - Μπηχτές και...απώλειες στις εκλογές του ΄Μαίναλου΄

Έσκασε το σκάνδαλο της «παρατράπεζας» στη Νεμέα

Τι ανέφερε ο δικηγόρος του κ. Θανάση Παππαδά, Νικόλαος Χατζημιχάλης

«Διεφθαρμένα υψηλόβαθμα στελέχη της Εμπορικής Τράπεζας, επίορκοι υπάλληλοι αλλά και ιδιώτες-λαγοί αποτελούν τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου της αποκαλούμενης «παρατράπεζας», που εν μία νυκτί αφαίμαξε περιουσίες πολιτών», σύμφωνα με τη zougla.gr που άνοιξε χθες τον φάκελο του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας της Νεμέας που, όπως αναφέρει, «στις αρχές του 21ου αιώνα, καταλήστευσε ιδιώτες». Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Πριν από λίγες ημέρες, η Εισαγγελία Κορίνθου άσκησε κακουργηματικές διώξεις εναντίον συγκεκριμένων προσώπων. Πρόκειται για την Ε.Ζ., τον Β.Π., τον Α.Β. και τον Χ.Β. Μαζί τους κατηγορούνται και άλλοι τέσσερις ιδιώτες, οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί στην απάτη που στήθηκε εναντίον ιδιωτών και επιχειρηματιών. Το ρεπορτάζ όμως δεν εξαντλείται εδώ, καθώς στη διάθεσή μας βρίσκεται η απόρρητη εσωτερική αλληλογραφία της Τράπεζας, από την οποία προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα, όπως: Ότι από το 2005 οι μέτοχοι της Εμπορικής γνώριζαν για τις ημέρες και τα έργα των εν λόγω στελεχών, που σε ορισμένες περιπτώσεις χρηματοδοτούσαν υπερήλικες (!), χορηγούσαν δάνεια σε φεσωμένους επιχειρηματίες και κατασχεμένα ακίνητα και έκρυβαν στα σπίτια τους απόρρητα έγγραφα στεγαστικών δανείων. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή και ας ξετυλίξουμε το κουβάρι μιας υπόθεσης, η οποία προφανώς προσπάθησε να «θαφτεί», αν αναλογιστούμε ότι έφθασε με 10ετή καθυστέρηση στη Δικαιοσύνη».
Του πήραν την περιουσία σε 8 ημέρες
«Στις 23 Οκτωβρίου του 2001, ο επιχειρηματίας Θανάσης Παπαδάς, ο οποίος διατηρούσε υπερσύγχρονο οινοποιείο στις Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας (από όπου κατάγεται), εκταμίευσε δάνειο 70 εκατ. δραχμών από το υποκατάστημα της Εμπορικής, που του χορήγησε η ίδια η τράπεζα. Το δάνειο είχε συμφωνηθεί να αποπληρωθεί το 2007. Δηλαδή, έξι χρόνια αργότερα. Η δε κανονική σύμβαση που είχε υπογράψει ο Θανάσης Παπαδάς με την τράπεζα απαγόρευε στο πιστωτικό ίδρυμα να κλείσει τον λογαριασμό, εάν δεν χρωστούσε. Τι συνέβη όμως; Οκτώ ημέρες αργότερα, ενώ ο επιχειρηματίας νοσηλευόταν σε νοσοκομείο λόγω των γνωστών περιστατικών με την απαγωγή της συζύγου του, ηθοποιού, Ειρήνης Βελιμαχίτη, οι εν λόγω υπάλληλοι της τράπεζας κατόρθωσαν να κλείσουν τον λογαριασμό χωρίς κανέναν λόγο, πλαστογράφησαν μια άλλη σύμβαση, πήγαν στο Πρωτοδικείο Κορίνθου και αυθημερόν έβγαλαν απόφαση με την οποία σε 15 ημέρες κατάφεραν να εκπλειστηριάσουν όλη του την περιουσία. Είναι αξιοσημείωτο ότι τη συγκεκριμένη απόφαση δεν την κοινοποίησαν στη διεύθυνση του επιχειρηματία, αλλά σε κάτι χωράφια καθώς και σε άλλες, άγνωστες, διευθύνσεις. Όταν ο Θανάσης Παπαδάς εξήλθε από το νοσοκομείο και πήγε στην επιχείρησή του, βρήκε το οινοποιείο σε άλλα χέρια, και δη σε εκείνα της Εμπορικής Τράπεζας!»
Πόρτες, ερμητικά κλειστές
«Έκτοτε, ξεκίνησε ο δικαστικός «Γολγοθάς» για τον επιχειρηματία, ο οποίος επισημαίνει ότι, παρά το γεγονός ότι αποτάθηκε στη διοίκηση της Τράπεζας, καταγγέλλοντας την έκνομη συμπεριφορά των υπαλλήλων της, συνάντησε πόρτες ερμητικά κλειστές. Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια, έως ότου οι επικεφαλής του πιστωτικού Ιδρύματος αντιληφθούν, από τις αλλεπάλληλες αναφορές Παππαδά, ότι κάτι… στραβό συμβαίνει.  Στις 10 Νοεμβρίου του 2005 και ενώ επικεφαλής έχει τοποθετηθεί ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος, σε απόρρητο ενημερωτικό δελτίο επισημαίνονται τα εξής προς τους μετόχους της Τράπεζας: «Η Τράπεζα είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους απάτης και άλλης μορφής παρανόμων δραστηριοτήτων των υπαλλήλων της». Σε άλλη παράγραφο του ίδιου εγγράφου υπογραμμίζεται μάλιστα ότι «υπάρχει κίνδυνος, όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν, η Τράπεζα να αντιμετωπίσει περιστατικά ανεντιμότητας και παραβίασης των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου από υπαλλήλους της». Κοινώς, οι μέτοχοι της Εμπορικής ενημερώνονται επίσημα ότι ανάμεσα στα στελέχη του Ιδρύματος υπάρχουν ορισμένοι επίορκοι υπάλληλοι. Φυσικά, το γεγονός αυτό δεν γνωστοποιείται προς τα έξω, προκειμένου να μην πληγεί το κύρος της Τράπεζας, που έναν χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 2006, εξαγοράστηκε από τους Γάλλους».  
Δάνειζαν ετοιμοθάνατους!
«Ακόμα πιο αποκαλυπτικά στοιχεία προκύπτουν από τα πορίσματα του εσωτερικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν στην Εμπορική. Τα απόρρητα έγγραφα απευθύνονται προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Προβόπουλο και αφορούν τις ημέρες και τα έργα δύο υψηλόβαθμων στελεχών.  Για πρώην μεγάλο στέλεχος  αναφέρονται τα εξής: «Ενέκρινε εκταμιεύσεις δανείων τα οποία δεν κάλυψαν πραγματικές πιστωτικές ανάγκες και δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που χορηγήθηκαν, αλλά με το προϊόν τους έγιναν έμμεσες χρηματοδοτήσεις». Μεταξύ άλλων, το εν λόγω στέλεχος δεν δίστασε να χρηματοδοτήσει υπερήλικα 88 ετών(!), να εγκρίνει στεγαστικό δάνειο για επισκευή ακινήτου που έβγαινε στον πλειστηριασμό και να δανείζεται από πελάτες-πιστούχους της Τράπεζας. Τα ίδια και χειρότερα εμφανίζεται, βάσει του πορίσματος, να έκανε το πρώην στέλεχος, ο οποίος «σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις χορήγησης στεγαστικών δανείων για επισκευή κατοικίας» δεν δέσμευσε ή αποδέσμευσε τα εκταμιευόμενα ποσά «χωρίς την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών», με αποτέλεσμα να «μη διασφαλιστεί ο σκοπός των χρηματοδοτήσεων».
Δεν έδιναν τα έγγραφα
«Από την πλευρά του, ο κ. Παππαδάς καταγγέλλει ότι μέχρι το 2008 η Εμπορική Τράπεζα αρνούνταν πεισματικά να του παραχωρήσει έγγραφα, προκειμένου να αποδείξει ότι έχασε παράνομα την περιουσία του, καθώς και ότι κανείς από τους ιθύνοντες δεν πήρε την πρωτοβουλία να στείλει τον φάκελο στη Δικαιοσύνη. Είναι άξιον αναφοράς ότι και οι οκτώ κατηγορούμενοι για το μεγάλο σκάνδαλο έχουν προσέλθει να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δύο εξ αυτών παραμένουν ενεργά στελέχη σε πιστωτικά Ιδρύματα. Σε ότι αφορά τον κ. Παππαδά εκκρεμεί η αγωγή αποζημίωσης, ενώ πληροφορίες φέρουν και άλλους, δεκάδες, πολίτες να έχουν πέσει θύματα των επίορκων υπαλλήλων».

Ν. Χατζημιχάλης: Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δικηγόρο Αθηνών κ. Νίκο Χατζημιχάλη, ο οποίος είναι και δικηγόρος του κ. Παππαδά, μας ανέφερε τα εξής: «Ο πελάτης μου, μετά από 10 χρόνια δικαστικού αγώνα, φαίνεται ότι σιγά –σιγά αρχίζει να δικαιώνεται. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».
READ MORE - Έσκασε το σκάνδαλο της «παρατράπεζας» στη Νεμέα