Η γνωστή «τρόικα» της απάτης, των εκβιασμών και της παρανομίας εκτόξευσε πάλι συκοφαντικά δημοσιεύματα!

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Σκληρή απάντηση από τη Μητρόπολη Κορίνθου

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Κορίνθου αναφέρει τα εξής: «Η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου με αφορμή «κρίσεις και σχόλια» που είδαν το φως της δημοσιότητας διαψεύδει τις σε βάρος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές κατηγορίες ότι τάχα: 1) «Ανέβασε το χαράτσι» στους Ι. Ναούς. 2) Ότι εξ αιτίας του νέου χαρατσιού «ανάστατοι και πικραμένοι είναι ορισμένοι ιερείς στην Κόρινθο» και 3) ότι «κάποιοι, μάλιστα, πέταξαν και τα ράσα τους απηυδισμένοι από τις οικονομικές απαιτήσεις της Μητρόπολης». Τις συκοφαντικές αυτές κατηγορίες με την αβασάνιστη και άκριτη σύμπραξη της «Ελευθεροτυπίας της Κυριακής» 2ας Οκτωβρίου και 9ης Οκτωβρίου 2011 (ρεπόρτερ κ. Γ. Λινάρδου, στήλη «Υπερ…αστικά», linardou@enet.gr) και κάποιων Ιστολογίων, με πολλή κακία, πονηρία και δολιότητα έκαναν «δώρο» στον Σεβ. Μητροπολίτη μας, ανήμερα στην γιορτή του (3-10-2011), τα μέλη της γνωστής δημοσιογραφικής σπείρας της Κορίνθου, που ενεργούν πότε γεμάτοι μίσος για την Εκκλησία και πότε ως «παπαδοπατέρες»!!! προκειμένου να «αθωώσουν» τον προστατευόμενό τους μεγαλοαπατεώνα Π. Μπούρα. [Είναι αυτός που κατόρθωσε να χειροτονηθεί 7 φορές, εξαπατώντας αριστοτεχνικά διαφορετικούς Επισκόπους και την Ι. Σύνοδο, όντας μάλιστα δίγαμος(!!!), είναι αυτός που παρίστανε τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και πέντε - έξι άλλων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής με πλαστογραφημένους τίτλους σπουδών. Ο καταχραστής χρημάτων και άλλων αντικειμένων του Δημοσίου και του Ι. Ναού στον οποίο εφημέρευε. Ο φυγόδικος τέλος στην Αγγλία εγκληματίας (πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί με τέτοιες κατηγορίες που τον βαρύνουν), για την  απαγωγή στο εξωτερικό της μόλις 14 ετών ανηλίκου και την παντοειδή εκμετάλλευσή της, και την οποία αφού παραπλάνησε με «υπόσχεση γάμου» (ενώ εν τω μεταξύ ήταν σε διάσταση με την δεύτερη σύζυγό του!!!) εγκατέλειψε χωρίς οίκτο]. Αυτόν τον εγκληματία υποθάλπουν με το να του παρέχουν ασυλία και κάλυψη καθώς και την δυνατότητα να συνεχίσει την έκνομη, αντικανονική και αντιχριστιανική του δραστηριότητα ενώ ταυτόχρονα αδίστακτα και χωρίς φόβο Θεού διασύρουν στο πρόσωπο του Μητροπολίτου την Τοπική μας Εκκλησία, η οποία με πολύ κόπο και θυσίες δίνει στους δύσκολους καιρούς μας την μαρτυρία της πίστεως και της αγάπης, προς τους συνανθρώπους μας, που ποικιλότροπα χειμάζονται, μέσω του τεράστιου Πνευματικού, Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού της έργου, το οποίο κατά την τελευταία πενταετία είναι πανθομολογούμενα επαινετό.

Να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα τα στοιχεία…

 Έτσι η Μητρόπολις, πριν προβεί στις δέουσες ενέργειες και μένοντας ανικανοποίητη και από το τελευταίο δημοσίευμα της ρεπόρτερ Γ. Λινάρδου της Κυριακής 9ης-10-2011 (στήλη «Υπερ…αστικά»,  linardou@enet.gr)  και γνωρίζοντας το ψεύδος των ισχυρισμών τους και την παμπόνηρη μέθοδο ενεργείας τους, ευθαρσώς καλεί τους συκοφάντες της να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τις απόψεις τους και αποτελούν τα πορίσματα του φερομένου ως ρεπορτάζ των. Και συγκεκριμένα καλούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα: α) Με ποια απόφαση του Μητροπολίτη ορίσθηκε το φερόμενο ως «νέο χαράτσι» και ποια είναι τα τυχόν παλαιά; β) Από πότε και με ποιά αιτιολογία ισχύουν και τα πρώτα «χαράτσια» και το τελευταίο; γ) Σε ποιού τα χέρια καταλήγουν τα υποτιθέμενα ποσά, που εισπράττονται από την «ιερή» αυτή φορολογία; δ) Πόσοι είναι αυτοί οι ιερείς, που δηλώνουν ότι καταπιέζονται και πότε απέβαλαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το ιερατικό τους σχήμα ο καθένας ξεχωριστά; ε) Γιατί είναι ανάστατοι και πικραμένοι οι ιερείς αφού σε κανέναν δεν επιβλήθηκε προσωπικό ή ενοριακό χαράτσι; στ) Ποιός είναι αυτός ο Λαϊκός πού δήθεν με εντολή της Μητροπόλεως καταμετρά τις εισπράξεις των Ι. Ναών μόνος του και με τι κλειδιά και με ποιά ιδιότητα ανοίγει τα παγκάρια; Και ζ) μπορούν να προσκομίσουν έστω και μία έγγραφη καταγγελία - διαμαρτυρία Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, που να επιβεβαιώνει τούς ανωτέρω ισχυρισμούς των;  Τότε και μόνο τότε το ρεπορτάζ θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως αληθινό, γνήσιο, καθαρό και δεν θα αποσκοπούσε στο διασυρμό της Εκκλησίας, του Μητροπολίτου και όσων προσώπων με τιμιότητα και καθαρότητα διαχειρίζονται με νόμιμο τρόπο και θεσμικό ρόλο τα «της Εκκλησίας πράγματά τε και κτήματα» στην Κορινθία. Αν δεν απαντηθούν αμέσως τα ως άνω ερωτήματα τότε, καθώς είναι ανυπόληπτοι και φαιδροί για την Κορινθιακή κοινωνία, θα αποκτήσουν επάξια και σε πανελλαδικό επίπεδο (αφού αυτοί θέλησαν με τις ενέργειές τους να επεκταθούν έως εκεί προσβάλλοντας την Εκκλησία και τον Μητροπολίτη) το στίγμα του λασπολόγου και συκοφάντη ιεροκατήγορου, που για άλλη μια φορά και μόνο για τα λεφτά και την αποφυγή τιμωρίας τους από τον πέλεκυ της Ποινικής και Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης, στην οποία τους έχει καταγγείλει ο Μητροπολίτης, δεν διστάζουν να προκαλούν την οργή του Θεού, την κρίση της Δικαιοσύνης, που ήδη τους αναμένει για τους επαίσχυντους Κορινθιακούς άθλους των, και την επαλήθευση του θυμόσοφου λόγου του Λαού μας ότι «σηκώνει ο κλέφτης ταραχή να φύγει ο νοικοκύρης», ενώ είναι γνωστό ότι «ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Ας σπιλώνουν λοιπόν με τους αντιδεοντολογικούς δημοσιογραφικά και «έντιμους τρόπους», που όπως φαίνεται καλά γνωρίζουν, υπολήψεις, θεσμούς, αξιώματα και ανθρώπους, αφού αυτό τους εκφράζει. Πάντως η «αχλάδα πίσω έχει την ουρά» και «γελά καλά όποιος γελάει τελευταίος…» λέμε εμείς εδώ στην Κόρινθο γι᾿ αυτούς τους «ευτράπελους» και «απειθείς», που προκαλούν την «παιδευτική» Ράβδο του Ποιμένος...              

Υ.Γ. Τα Χειροτονητήρια, η Βεβαίωση του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Έγγραφο του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) για τους ψευδείς τίτλους σπουδών του, η πλαστή Ληξιαρχική πράξη Γάμου, τα Πορίσματα του Οικονομικού και Διοικητικού Ελέγχου της Ι. Μητροπόλεως, η Καταγγελία απαγωγής της ανηλίκου από την μητέρα της στην Αστυνομία, και ότι έχει σχέση με την απαγωγή της 14/χρονης ανηλίκου και για όσα έπαθε στα χέρια του μεγαλοαπατεώνα και άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία εκτός από τον Εκκλησιαστικό Ανακριτή και τον Εισαγγελέα, που ήδη τα έχουν στα χέρια τους, μετά την αμετανόητη προκλητική και ιταμή στάση των «καταγγελέων», ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΛΑΣΠΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ.