Στα όριά τους οι δικαστικοί υπάλληλοι!!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Στα όριά τους βρίσκονται οι δικαστικοί υπάλληλοι της Κορινθίας, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του σωματείου τους Απ. Μετεβελής, βρίσκονται σε οικονομική εξαθλίωση λόγω των περικοπών, έχουν «διαλυθεί» ψυχολογικά και δεν μπορούν να αποδώσουν στο μεγάλο βάρος της εργασίας τους, αλλά και δεν μπορούν να στηρίξουν καν τις ανάγκες της οικογένειάς τους.  Σε όλα αυτά αναμένεται να προστεθεί σε λίγο καιρό και νέος φόρτος εργασίας από το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων Δερβενίου και Νεμέας! Σχετικά ο κ. Μετεβελής ανέφερε: «Με αυτή τη λαίλαπα της πολιτικής που ασκείται, έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας. αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε οικονομική εξαθλίωση, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις οικογένειές μας, έχουμε διαλυθεί ψυχολογικά και δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Βοήθεια δεν βρίσκουμε από πουθενά! Γι΄ αυτό μόνη λύση για μας είναι οι απεργίες και οι καταλήψεις. Από την άλλη σύμφωνα με πόρισμα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ζητά να κλείσουν, εκτός από τα ανενεργά Ειρηνοδικεία Καλλιάνων και Γκούρας, αναμένεται να κλείσουν και αυτά, του Δερβενίου, αλλά και της Νεμέας! Τουλάχιστον το Ειρηνοδικείο Νεμέας έπρεπε να μείνει ανοικτό γιατί εξυπηρετεί μεγάλο πληθυσμό. Έχουμε καταθέσει υπομνήματα σε υπουργούς και βουλευτές και τους ζητάμε να μείνουν ανοικτά τα ενεργά Ειρηνοδικεία. Γιατί ο πολίτης πληρώνει για να εξυπηρετείται, όχι για να τρέχει στις μεγάλες πόλεις».
READ MORE - Στα όριά τους οι δικαστικοί υπάλληλοι!!

Εκλογές ζήτησε από την Κόρινθο ο Φ. Κουβέλης

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Κόρινθο που βρέθηκε στα πλαίσια των επισκέψεων και των περιοδειών του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε αυτή την πολιτική επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, αναποτελεσματική και αδιέξοδη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε οι Έλληνες πολίτες βλέπουν ότι παρά τις μεγάλες θυσίες τους που τους οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση και την ανεργία δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο και ότι οι δείκτες της Ελληνικής οικονομίας καλυτερεύουν. Αντίθετα όλοι οι Έλληνες διακατέχονται από απελπισία και αβεβαιότητα για το αύριο. Ανέφερε ότι η Ελληνική κοινωνία είναι «τεμαχισμένη κάτω από το βάρος των άδικων, άνισων και αναποτελεσματικών μέτρων που επιβάλει η αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης». Και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε με έμφαση :  «Αν δεν υπάρξει ένας ευρωπαϊκός διακρατικός διακανονισμός για το χρέος, όσο ελκυστικό και αν ακούγεται το λεγόμενο “κούρεμα” του χρέους, όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα αποδειχθεί και επικίνδυνη επιλογή για την Ελληνική οικονομία». Ο Φώτης Κουβέλης μίλησε επίσης για την αναγκαιότητα της ουσιαστικής οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης και επεσήμανε ότι το πρόβλημα του χρέους δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ένωση. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Κόρινθο ήδη επισκέφτηκε τον δήμαρχο Κορινθίων Αλέκο Πνευματικό στο δημαρχείο της πόλης και συζήτησαν μαζί θέματα και προβλήματα της πόλης ενώ στις 11.00 παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Αργότερα επισκέφτηκε το νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ το απόγευμα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και εκπροσώπους εργατικών σωματείων, τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κορίνθου, ενώ στις 7:00 μ.μ. έγιναν τα εγκαίνια των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς και ανοιχτή πολιτική ομιλία στον πεζόδρομο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Ακολούθησε συνεστίαση με μέλη και φίλους του κόμματος στη «Στρούγκα».
READ MORE - Εκλογές ζήτησε από την Κόρινθο ο Φ. Κουβέλης

Β. Γκόλιας: Μειωμένη φέτος η παραγωγή λαδιού στην Κορινθία

Μειωμένη αναμένεται να είναι η φετινή σοδειά και παραγωγή ελαιολάδου στην Κορινθία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της ΕΑΣ Ξυλοκάστρου κ. Β. Γκόλια. Πέρσι ο νομός είχε παραγωγή περίπου 15-20.000 τόνους, ενώ φέτος αναμένεται η παραγωγή αυτή να μειωθεί στους 10.000 τόνους. Η τιμή διαμορφώθηκε πέρσι μεταξύ 2-2,10 ευρώ το κιλό. Η ελπίδα για καλύτερη τιμή φέτος είναι πολύ μικρή και η μόνη ελπίδα γι΄ αυτό είναι, να έχει μειωμένη παραγωγή η Ισπανία. Όπως ανέφερε ο κ. Γκόλιας «Ο κάθε «ξεκάρφωτος» λέει ό,τι θέλει για το λάδι. Πήγαμε στην Ολλανδία που έγινε μια σύσκεψη σε δύο εταιρείες. Στα ράφια τους, το Κορωνέικο λάδι  πωλείται προς 4,40 ευρώ το λίτρο. Αν έχει πληρωθεί προς 2,20, μένει άλλο τόσο για να καταμεριστεί σε όλους τους μεσάζοντες. Οπότε, η αγορά έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μην υπάρχουν πολλά περιθώρια για κάτι καλύτερο στην τιμή. Αν υπάρξει αύξηση, θεωρώ ότι θα είναι πολύ μικρή. Γιατί εδώ στην Κορινθία έχουμε και το μειονέκτημα ότι η μισή παραγωγή είναι από τη χοντρή Μεγαρίτικη ελιά που δεν είναι στις top ονομασίες».
READ MORE - Β. Γκόλιας: Μειωμένη φέτος η παραγωγή λαδιού στην Κορινθία

Παραιτήθηκε ο Γ. Μαρίνης από πρόεδρος των εμπόρων Λουτρακίου

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα γίνουν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Μετά από 9 συνεχόμενα χρόνια στην ηγεσία της Ένωσης Εμπόρων Λουτρακίου, ο κ. Γ. Μαρίνης την περασμένη Τρίτη παραιτήθηκε από τη θέση αυτή. Ο λόγος της παραίτησης δεν είναι άλλος από το γεγονός, ότι ο μάχιμος πρόεδρος των εμπόρων συνταξιοδοτήθηκε και δεν επιτρεπόταν πλέον να κατέχει αυτή τη θέση. Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής: «Tην Τρίτη 18-10-2011, συνήλθε το Διοικητικό συμβούλιο της ένωσης, όπου ο επί εννέα χρόνια πρόεδρος Γιώργος Μαρίνης, υπέβαλε την παραίτησή του, λόγω συνταξιοδότησης. Μετά από πρόταση του απερχόμενου προέδρου, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, ανέλαβε καθήκοντα προέδρου, ο έως τώρα αντιπρόεδρος της ένωσης, Νικόλαος Σακέλλης, υπό την προεδρία του οποίου θα διεξαχθούν οι εκλογές της ένωσης την 30-10-2011, ημέρα Κυριακή, από 10:30 έως 14:00, στο εργατικό κέντρο Λουτρακίου». Εμείς να ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για τον απερχόμενο πρόεδρο που είναι σίγουρο ότι δεν θα σταματήσει να ασχολείται με τα τοπικά δρώμενα που έχουν σχέση με τους εμπόρους και το Δήμο Λουτρακίου και ο νέος πρόεδρος που θα προκύψει να είναι το ίδιος παρεμβατικός και δυναμικός με τον Γ. Μαρίνη…
READ MORE - Παραιτήθηκε ο Γ. Μαρίνης από πρόεδρος των εμπόρων Λουτρακίου

Α. Σπυράκος: Είμαστε δίπλα με τους πολίτες που διαμαρτύρονται ειρηνικά

Με την πλευρά των αγανακτισμένων πολιτών που διαμαρτύρονται ειρηνικά τάχθηκε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας κ. Α. Σπυράκος, αφού όπως ανέφερε «δίκαια εκφράζουν την αγανάκτησή τους απέναντι στα σκληρά μέτρα που τους επιβάλλονται. Με τον τρόπο αυτό, ο ίδιος καταδίκασε ένα μικρό ποσοστό που εμπλέκεται στις πορείες και δημιουργεί επεισόδια, καθώς και επίσης έναν μικρό ποσοστό μεμονωμένων περιστατικών με αστυνομικούς που επιτίθενται ανηλεώς σε πολίτες. «Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι, δεν αντέχουν άλλο και δικαίως αντιδρούν ειρηνικά όπως άλλωστε κι εμείς οι αστυνομικοί πραγματοποιούμε συχνά το τελευταίο διάστημα πορείες διαμαρτυρίας για τα σκληρά μέτρα που μας δημιουργούν σοβρά προβλήματα ακόμα και για την ίδια την επιβίωσή μας», τόνισε χαρακτηριστικά.


READ MORE - Α. Σπυράκος: Είμαστε δίπλα με τους πολίτες που διαμαρτύρονται ειρηνικά

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. Κορινθίων

Συνεδριάζει την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 6:00 το απόγευμα το Δ.Σ. Κορινθίων με τα παρακάτω θέματα της  ημερήσιας διάταξης. Υποβολή πρότασης στα πλαίσια του Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης  της Ελλάδος 2007-2013. Υποβολή πρότασης στα πλαίσια της Πρόσκλησης 4.7. του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Επικαιροποίηση υψομετρικής  μελέτης σχεδίου πόλης Αγίας Άννας –Συνοικισμού. Λήψη οριστικής απόφασης Ανάθεσης μελέτης Κατασκευής μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Αδειμάντου. Διαγραφή οφειλών τέως Δήμου Σαρωνικού προς τρίτους (προμηθευτές) παρελθόντων ετών λόγω παραγραφής. Αίτηση Θεοδώρου Κακανάκου για απαλλαγή  από τέλη νεκροταφείου  δημοτικής κοινότητας Γαλατακίου λόγω δωρεάς ακινήτου στο νεκροταφείο. Αίτημα Πολιτιστικού Συλλόγου  Περιγιαλίου ΑΠΟΛΛΩΝ για οικονομική ενίσχυση. Αίτημα Εργαστηρίου Ψαλτικής για κάλυψη εξόδων μετάβασης  Χορωδίας στην Αθήνα. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Δημοτικού Προϋπολογισμού. Διάθεση πιστώσεων. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων.  Έγκριση πρακτικών  της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.

READ MORE - Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. Κορινθίων

Ο Α. Μανωλάκης στην πρωτοβουλία βουλευτών για μια εθνική συμφωνία για την έξοδο από την κρίση

Με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου κλείνει μια δίχρονη περίοδος προσπαθειών για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου ρύθμισης των δανειακών αναγκών και του χρέους της χώρας, προσδοκώντας να έχει θετική έκβαση στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23 Οκτώβρη. Παράλληλα η προσπάθεια μιας βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που υπερβαίνει τα όρια αντοχής της κοινωνίας αμφισβητείται ως άδικη και αναποτελεσματική και οδηγεί αναπόφευκτα σε εκρήξεις εξαιτίας μιας ετεροβαρούς μονόπλευρης κατανομής των βαρών της κρίσης. Ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων (απλή αντανάκλαση ενός κοινωνικού κατακερματισμού), ο πολιτικός καιροσκοπισμός που εκδηλώνεται είτε ως λαϊκισμός και δημαγωγία, είτε ως καταγγελτικός λόγος συνθέτει μια σύγχρονη πολιτική Βαβέλ, που συμπράττει στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και μορφωτική αποδιοργάνωση – αποσύνθεση της χώρας. Τα αδιέξοδα των συντεχνιακών εκφυλισμών της δημοκρατίας, της συνδιοίκησης της συνδιαχείρισης, της χείμερας του λαϊκού καπιταλισμού οδήγησαν στη μαζική έκπτωση του κώδικα αξιών και αναγκών της νεοελληνικής κοινωνίας: στην απαξίωση της εργασίας και τη νοοτροπία της αρπαχτής, στη διαβλητότητα του νομικού και θεσμικού μας πολιτισμού και την κοινωνία της ανομίας, στα αλλότρια καταναλωτικά πρότυπα, στο κυνήγι της ικανοποίησης των δευτερευουσών αναγκών και στην υποκατάσταση του <<είναι>> από το «έχειν». Με αυτά τα δεδομένα η άμεση αναζήτηση μιας πολιτικής πρωτοβουλίας κατάθεσης προς τον ελληνικό λαό ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση βαρύνει κύρια το ΠΑΣΟΚ, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της χώρας. Βασικοί πυλώνες ενός τέτοιου σχεδίου μπορεί να είναι: 1. Η άμεση αποφασιστική ανακατανομή των βαρών της κρίσης μέσα από τον αναδρομικό έλεγχο και τη σύλληψη του πλούτου που αποκτήθηκε σε όλους τους τομείς της παραοικονομίας, που δρα για δεκαετίες στη χώρα. Στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικά δείγματα γραφής, μιας αλλαγής πορείας. 2. Η αντιμετώπιση της κρίσης του εθνικού μοντέλου συσσώρευσης μιας κρατικής οικονομίας διανομής με στόχο την εξειδίκευση ενός παραγωγικού αναπροσανατολισμού της οικονομίας και της κοινωνίας μας. 3. Η ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος της χώρας, του νέου μοντέλου οργάνωσης της δημοκρατίας, του κράτους και των κοινωνικών θεσμών από την αναθεώρηση του συντάγματος έως τις μορφές λειτουργίας μιας άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας. 4. Η αντιμετώπιση της διεθνούς συστημικής κρίσης, της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενός ανεξέλεγκτου διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με την οικοδόμηση διεθνών εναλλακτικών συμμαχιών της χώρας. Η οικοδόμηση ενός πατριωτικού μετώπου, η αποκατάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης στους πολιτικούς θεσμούς, η δημοκρατική πραγματοποίηση μιας γιγαντιαίας δημοσιονομικής προσαρμογής μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο εθνικής συμφωνίας για την κατάκτηση νέας αφετηρίας για την αναγεννητική πορεία της Ελλάδας. Είναι αυτός ένας δρόμος για να πέσουν οι μάσκες των ανεύθυνων υποκριτικών συμπεριφορών των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης της χώρας. Αν συνεχίσουμε να διατηρούμε το έλλειμμα ενός τέτοιου προγραμματικού λόγου και σχεδίου, οι προτάσεις για εκλογές και συγκυβερνήσεις θα αποτελούν απλά τη θεσμική συνέχεια του εθνικού αδιεξόδου. Η πρωτοβουλία μας αυτή στοχεύει στο να ανοίξει ένας άλλος κύκλος αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού για τη χώρα και το λαό μας
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΡΕΝΤΑΡΗ ΟΛΓΑ, ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ, ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΧΑΙΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.
READ MORE - Ο Α. Μανωλάκης στην πρωτοβουλία βουλευτών για μια εθνική συμφωνία για την έξοδο από την κρίση

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ της αστυνομίας για ελλείψεις και περικοπές

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η σημερινή μέρα εορτασμού του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Αρτεμίου έγινε αφορμή για να μιλήσουν όλοι για το μεγάλο έργο της αστυνομίας το οποίο διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες

Με αφορμή τη σημερινή μέρα εορτασμού του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου αξιωματικοί, απλοί αστυνομικοί και απόστρατοι, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών για να τιμήσουν τον Προστάτη τους. Η χθεσινή μέρα όμως, έγινε αφορμή για να μιλήσουν όλοι, -ακόμα και ο αστυνομικός Διευθυντής- για το μεγάλο έργο της αστυνομίας το οποίο διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με περικοπές μισθών και τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Οι αστυνομικοί, μέσω των εκπροσώπων τους θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στο αρμόδιο υπουργείο και στην κυβέρνηση και να τονίσουν ότι χωρίς κίνητρα, με περικοπές και μεγάλες ελλείψεις, δεν μπορεί ο αστυνομικός να επιτελέσει το πολύ σοβαρό έργο της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών. Οι ίδιοι θέλουν και κάνουν ό,τι καλύτεροι μπορούν, αλλά τα μεγάλα προβλήματα προκαλούν τροχοπέδη στο έργο τους και μακάρι αυτό να μην στοιχίσει κάποια στιγμή ακριβά εις βάρος πολιτών…

Χ. Μουρελάτος:
Προσπαθούμε για  ό,τι καλύτερο, παρά τις αντίξοες συνθήκες

«Προσπαθούμε να προσφέρουμε στους πολίτες ό,τι καλύτερο, παρά τις περικοπές που κι εμείς έχουμε υποστεί και τις αντίξοες συνθήκες εργασίας. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες και για να νιώθουν ασφάλεια. Οι συνάδελφοι έχουν υπερβεί πολλές φορές τις δυνατότητές τους για να καλύψουν τα μεγάλα κενά που δημιουργούνται! Γιατί ξέρουν ότι επιτελούν έργο για το λαό και την ασφάλεια του κόσμου».

Χ. Τετράδης:
Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα

«Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια δύσκολη μέρα για όλη τη χώρα. Η θέση μας θα έπρεπε να ήταν στην πλατεία Συντάγματος για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών και της χώρας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούμε. Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η θέση μας πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων και όχι των δυνατών. Γιατί, δυστυχώς, όταν η Πολιτεία αδυνατεί να δώσει λύσεις, αναγκάζεται να τις δίνει η αστυνομία. Οι μισθοί πολλών αστυνομικών βρίσκονται κάτω του μετρίου και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».

Α. Σπυράκος:
Παρά τα προβλήματα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση

«Ας φωτίσει ο Άγιος Αρτέμιος και τους αστυνομικούς ώστε να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά και τους πολιτικούς. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ταυτόχρονα πρέπει να είναι σε πλήρη εγρήγορση για να αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών».
READ MORE - ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ της αστυνομίας για ελλείψεις και περικοπές

Δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για τα λύματα στο Κρυονέρι

Συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με τα λύματα έξω από το Δημοτικό σχολείο Κρυονερίου παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων της περιοχής πριν από λίγες μέρες, αλλά και γενικότερα τις κινητοποιήσεις τους εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το σύλλογο της περιοχής, η κατάσταση μπορεί να έχει βελτιωθεί ελαφρώς τις τελευταίες μέρες λόγω της έκτασης που πήρε το θέμα, αλλά σε γενικές γραμμές επικρατεί το ίδιο σκηνικό. Το θετικό είναι, ότι για την υπόθεση έχει παρέμβει ο εισαγγελέας ο οποίος πήρε καταθέσεις από τους προέδρους των συλλόγων της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υγειονομική υπηρεσία έχει παρέμβει και έχει διαπιστώσει το πρόβλημα, το οποίο επεσήμανε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σικυωνίων, ζητώντας να παρέμβουν για την επίλυση του προβλήματος. Ακόμα όμως, δεν έχει γίνει το παραμικρό κι αυτό είναι άξιο απορίας. Πως είναι δυνατόν άραγε, για ένα τόσο σοβαρό θέμα να μην επεμβαίνουν οι υπηρεσίες του Δήμου; Έπρεπε να παρέμβει ο ίδιος ο εισαγγελέας για να μπει σε μια σειρά το όλο θέμα και να ξεκινήσουν κάποιες παρεμβάσεις; Η υγεία των μικρών παιδιών σίγουρα δεν μπορεί να διαπραγματευτεί και πρέπει όσο είναι καιρός να τελειώνει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στην περιοχή που προκαλεί –εκτός των άλλων- αγανάκτηση στους κατοίκους και τους γονείς. Το σχολείο που είχε κλείσει πριν λίγες μέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, πλέον λειτουργεί κανονικά με την ελπίδα όλων ότι κάτι επιτέλους θα γίνει…
READ MORE - Δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για τα λύματα στο Κρυονέρι

Στελέχη του ΠΑΜΕ έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο Κορίνθου

Σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου της Κορίνθου προχώρησαν, από τις 8:00-11:00 το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας που είχε προγραμματιστεί κατά των μέτρων της κυβερνητικής πολιτικής. Το στέλεχος του ΠΑΜΕ Μ. Καρακάσης έκανε λόγο για «ανελέητο πόλεμο στην εργατική τάξη στον οποίο κι εμείς πρέπει να απαντήσουμε. Να απαντήσουμε με «πόλεμο» στον «πόλεμο» της κυβέρνησης. Θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μέχρι τέλους κι αυτό άλλωστε είναι το νόημα αυτών των κινητοποιήσεων. Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις ήταν ιδιαίτερα μεγάλες, όπως και στην Κόρινθο. Ως εργαζόμενος της FULGOR χθες περιφρουρήσαμε την απεργία και δεν «κινήθηκε γρανάζι», δεν εργάστηκε κανείς. Ο αγώνας είναι μονόδρομος για να πέσει στην πράξη αυτή η βάρβαρη πολιτική ενάντια στην εργατική τάξη και υπέρ των μονοπωλίων και του κεφαλαίου», τόνισε ο κ. Καρακάσης.

READ MORE - Στελέχη του ΠΑΜΕ έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο Κορίνθου

Κατάληψη εργαζομένων του νοσοκομείου στην Εθνική Τράπεζα

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι πλέον «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και δεν αντέχουν άλλο

Συμβολική κατάληψη στην είσοδο της Εθνικής Τράπεζας Κορίνθου πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στα πλαίσια της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι πλέον «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και δεν αντέχουν άλλο ούτε τις τεράστιες περικοπές στους μισθούς, αλλά ούτε και την αγωνία για την εργασιακή εφεδρεία που έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου την Τετάρτη βρέθηκαν στην συγκέντρωση της Αθήνας, ενώ χθες διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους τρόπο στην Κόρινθο. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, «οι 154 βουλευτές της κυβέρνησης είναι ενάντια σε εκατομμύρια Έλληνες!». Και πρόσθεσε: Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν αποδείξει ότι εργάζονται με ζήλο ακόμα και υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες με γνώμονα την προστασία των πολιτών, αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν ακόμα!».

READ MORE - Κατάληψη εργαζομένων του νοσοκομείου στην Εθνική Τράπεζα

Συνέχισαν για δεύτερη μέρα την απεργία οι ταξιτζήδες

Συνέχισαν  για δεύτερη μέρα την απεργία τους οι ταξιτζήδες της Κορίνθου συμμετέχοντας στην 48ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ μετά από απόφαση του κλάδου τους. Οι ίδιοι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο Επιμελητήριο μαζί με τους εμπόρους της πόλης και ένωσαν τις φωνές διαμαρτυρίας για τα άδικα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ οι ίδιοι επικέντρωσαν τον αγώνα και τη διαμαρτυρία τους στο άνοιγμα του επαγγέλματος για το οποίο είναι κάθετα αντίθετοι. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών ταξί Κορινθίας Κ. Μπάκουλης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται τα προβλήματα των πολιτών», ενώ αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν εργάστηκαν οι συνάδελφοί του για άλλες δύο μέρες ανέφερε ότι «είτε δουλεύουμε, είτε όχι, για μας είναι το ίδιο, αφού δεν μπορούμε ούτως ή άλλως να ανταποκριθούμε και να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες μας. Ο κλάδος μας συμμετείχε σύσσωμος στην 48ωρη απεργία, αλλά θέλουμε και τη βοήθεια του υπόλοιπου κόσμου και των πολιτών για να αντικρούσουμε αποφασιστικά τα βάρβαρα μέτρα αυτής της πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά.
READ MORE - Συνέχισαν για δεύτερη μέρα την απεργία οι ταξιτζήδες

Δεν αντέχουμε άλλο, φώναξαν οι εργαζόμενοι της Κορινθίας

Πρωτόγνωρη για τα Κορινθιακά δεδομένα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 48ωρη απεργία που ξεπέρασε το 80%

Με μια ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, πρωτόγνωρη για τα Κορινθιακά δεδομένα (όπως άλλωστε και στις μεγάλες πόλεις της χώρας), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα σκληρά και απαράδεκτα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικας που πλήττουν βάναυσα την εργατική τάξη, γεμίζουν την κοινωνία με στρατιές ανέργων και προκαλούν κατάθλιψη και μαρασμό μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας. Η συμμετοχή στις εταιρείες που υπάγονται στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου ξεπέρασε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 80%, προκαλώντας μεγάλη ικανοποίηση στη διοίκηση και στον πρόεδρο Κ. Μαλανδρένη που είχαν βάλει ένα μεγάλο «στοίχημα» όλες τις προηγούμενες μέρες. Να υπάρξει όσο γίνεται πιο μαζική συμμετοχή για να βροντοφωνάξουν ένα ηχηρό ΟΧΙ στα αντεργατικά μέτρα αυτής της πολιτικής. Και το «στοίχημα» αυτό το πέτυχαν… Χθες, η συμμετοχή ήταν μεγάλη όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, νοσοκομειακούς, δασκάλους και καθηγητές, υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών κ.α. που «καίγονται» από την εργασιακή εφεδρεία και τις μεγάλες περικοπές. «Το πολυνομοσχέδιο πρέπει να καταργηθεί στην πράξη», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κ. Μαλανδρένης, ο οποίος επίσης επεσήμανε ότι «Οι αγώνες δεν σταματούν εδώ, αλλά θα έχουμε και δυναμική συνέχεια, ώστε  να πάρουν πίσω όλους τους αντεργατικούς νόμους».
READ MORE - Δεν αντέχουμε άλλο, φώναξαν οι εργαζόμενοι της Κορινθίας

"Οικολογική βόμβα" σε Λουτράκι – Αγίους Θεοδώρους

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Την αποκάλυψη για καταγγελίες διακίνησης τοξικών στις χωματερές Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων έκανε ο Ειδικός Επιθεωρητής του υπουργείου Περιβάλλοντος Π. Μέρκος – Διαψεύδει ο Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης

Ένα σοβαρό θέμα που χρήζει έρευνας αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Ειδικός Επιθεωρητής του υπουργείου Περιβάλλοντος Π. Μέρκος. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες που εξετάζονται από επιθεωρητές οι οποίοι βρίσκονται στα ίχνη παράνομης διακίνησης τοξικών αποβλήτων που δημιουργούν συνθήκες περιβαλλοντικής καταστροφής! Την αποκάλυψη αυτή πραγματοποίησε ο κ. Μέρκος στην Ειδική Συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου με την συμμετοχή της Γραμματέως Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη, περιγράφοντας με λεπτομέρεια τη μέθοδο με την οποία γίνονται τράμπες και μεταγγίσεις από ανοξείδωτα φορτηγά μεταφοράς υγρών, σε άλλα φορτηγά, τα οποία εναποθέτουν στη χωματερή Λουτρακίου, άγνωστης προέλευσης τοξικά υγρά, με βαριά χημικά και νοσοκομειακά απόβλητα. "Τεράστια οικολογική βόμβα στην Πελοπόννησο" χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης την αποκάλυψη του Ειδικού Επιθεωρητή κ. Μέρκου.

΄Επικίνδυνη χαβούζα ο Βιολογικός Αγίων Θεοδώρων!΄
Ο κ. Τατούλης  χαρακτήρισε "τραγικές τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από την ανεξέλεγκτη αυτή μεταφορά και εναπόθεση", ενώ δήλωσε κατάπληκτος όταν ο κος Μέρκος αποκάλυψε ακόμα ότι ο ανενεργός βιολογικός καθαρισμός των Αγίων Θεοδώρων έχει μετατραπεί σε επικίνδυνη χαβούζα για την υγεία των πολιτών της περιοχής, σημειώνοντας την αναγκαιότητα να ελεγχθούν άμεσα και οι δύο περιπτώσεις, θέτοντας και το θέμα της οριοθέτησης ζωνών χρήσης των περιοχών. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε "τη σύσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα μικτής επιτροπής Επιθεωρητών, η οποία θα συνεδριάσει επί τόπου, σε λαϊκή συνέλευση προκειμένου να θιχτούν μείζονα θέματα, όπως της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, σε ανοιχτή συζήτηση με συμμετοχή όλων των πολιτών. 

Κ. Λογοθέτης: Τέτοιες καταγγελίες πρέπει να αποδεικνύονται

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κ. Κ. Λογοθέτη ο οποίος δήλωσε ότι τέτοιου είδους σοβαρές καταγγελίες πρέπει να μπορούν να αποδειχθούν. Συγκεκριμένα ο κ. Λογοθέτης ανέφερε: «Η χωματερή Λουτρακίου φυλάσσεται, είναι κλειστή και δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο. Παλαιότερα ίσως ναι, σήμερα όμως όχι. Το ίδιο ισχύει και για τον Βιολογικό καθαρισμό Αγίων Θεοδώρων. Καλό θα είναι λοιπόν, όταν ένας δημόσιος λειτουργός, λέει τόσο σοβαρά πράγματα, να μπορεί και να τα αποδεικνύει κιόλας».

Π. Τατούλης:
Η διαχείριση αποβλήτων, τα ανεξέλεγκτα λατομεία
και οι ιχθυοκαλλιέργειες τα βασικά προβλήματα 
Περιβαλλοντικά, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης "η Πελοπόννησος βρίσκεται σε δύσκολο σημείο και υπάρχει σημαντική καθυστέρηση, όπως στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με την ύπαρξη πληθώρας ανεξέλεγκτων χωματερών". Για το θέμα αυτό μάλιστα ανέφερε ο κος Τατούλης, "η Περιφέρεια Πελοποννήσου κινήθηκε με πολύ γρήγορο ρυθμό και κατέθεσε το πρόγραμμά της, το οποίο υιοθετείται πλέον και από άλλες περιφέρειες της χώρας". Ένα δεύτερο στοιχείο είναι τα ανεξέλεγκτα λατομεία, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, για τα οποία με ευθύνη των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων δεν υπάρχουν καθορισμένες ζώνες. Το τρίτο βασικό στοιχείο για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η διαχείριση της λυματολάσπης των βιολογικών καθαρισμών, η οποία υπακούει στην ίδια ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη λογική. Τέταρτο βασικό στοιχείο, όπως αξιολόγησε ο κ. Τατούλης είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες, για τις οποίες απαιτείται διαρκής έλεγχος για την καθαρότητα των θαλάσσιων υδάτων, με τον αργολικό και κορινθιακό κόλπο να είναι υπερκορεσμένοι.
READ MORE - "Οικολογική βόμβα" σε Λουτράκι – Αγίους Θεοδώρους

Ο Φώτης Κουβέλης την Παρασκευή στην Κόρινθο

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης θα βρίσκεται στην Κόρινθο. Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το ακόλουθο: 10 π.μ. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέκο Πνευματικό 11π.μ. Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, 12.30 π.μ. Επίσκεψη στο νοσοκομείο Κορίνθου, 5 μ.μ. Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και εκπροσώπους εργατικών σωματείων 6μ.μ. Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού  Επιμελητηρίου Κορίνθου, 7μ.μ. Εγκαίνια των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς και ανοιχτή πολιτική ομιλία στον πεζόδρομο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Θα ακολουθήσει συνεστίαση με μέλη και φίλους του κόμματος στη «Στρούγκα».

READ MORE - Ο Φώτης Κουβέλης την Παρασκευή στην Κόρινθο

Διαφοροποίηση Πετρόπουλου: Δίκαιη η αντίδραση των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων

Δίκαιη χαρακτήρισε την αντίδραση των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων κατά την διάρκεια του ΠΕΣΥ ο Περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πετρόπουλος προτρέποντάς τους  να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσω της δικαιοσύνης, σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης εργοστασίου χημικών στο Σουσάκι. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σοβαρή διαφοροποίηση του περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφίας, τόσο από τη θέση του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, όσο και από τις θέσεις και τις εκτιμήσεις της Ειδικής γραμματέως του υπουργείου Περιβάλλοντος κας Καραβασίλη. Ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε επίσης δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των εργαζομένων, παρότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, τονίζοντας πως τα μέτρα θα πρέπει να στραφούν σε αυτούς που φοροδιαφεύγουν. Σε ότι αφορά το κούρεμα του χρέους ανέφερε πως βρισκόμαστε σε αναμονή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής

READ MORE - Διαφοροποίηση Πετρόπουλου: Δίκαιη η αντίδραση των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων

Παραχώρηση «ειδικής λωρίδας» στο Πεδίο Βολής για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου

Με πρωτοβουλία  του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και  Βουλευτή Κορινθίας κ. Πάνου Μπεγλίτη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού για τη νέα χάραξη του φυσικού αερίου στο Δήμο Κορινθίων. Στη σύσκεψη  συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Κορινθίων  κ. Ντιγκιρλάκης και κ. Χασικίδης, καθώς  επίσης και τοπικοί εκπρόσωποι των  Δημοτικών Διαμερισμάτων του  Δήμου Κορινθίων. Κατά  τη σύσκεψη εκφράστηκε στον κ. Μπεγλίτη η ικανοποίηση των τοπικών  παραγόντων για τη νέα χάραξη του  αγωγού του φυσικού αερίου στο  Δήμο Κορινθίων, αφού πλέον έγιναν αποδεκτά, σε συνέχεια παρέμβασης του κ. Μπεγλίτη τόσο στον Υφυπουργό κ. Μανιάτη όσο  και στον Πρόεδρο της ΔΕΣΦΑ κ. Παπαρσένο, όλα τα αιτήματα της δημοτικής αρχής και των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Κορινθίων. Ειδικότερα, στην σύσκεψη ο Υπουργός ενημέρωσε  τους παρευρισκομένους για τις επαφές του με τους κυρίους Μανιάτη και  Παπαρσένο σχετικά με τη νέα διαδρομή του αγωγού και την επίλυση των τελευταίων σημαντικών εκκρεμοτήτων. Ο κ. Μπεγλίτης  ανακοίνωσε την παραχώρηση, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  «ειδικής λωρίδας» στην περιοχή του Πεδίου Βολής για την ασφαλή διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από την Κόρινθο. Παράλληλα, γνωστοποίησε τις διαβεβαιώσεις  της ΔΕΣΦΑ να προβεί σε ανταποδοτική παροχή 450.000 ευρώ ως αντισταθμιστικό  όφελος  και κάλεσε τους εκπροσώπους  του Δήμου Κορινθίων  να σπεύσουν στην κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης που θα αφορά στις ανάγκες της κάθε περιοχής. Η παρουσίαση του χάρτη της νέας διαδρομής  του αγωγού φυσικού αερίου από  το Δήμο Κορινθίων πρόκειται να παρουσιαστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην Κόρινθο  από τον υφυπουργό  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μανιάτη, τον ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη και τους εκπροσώπους της ΔΕΣΦΑ.
READ MORE - Παραχώρηση «ειδικής λωρίδας» στο Πεδίο Βολής για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου

Έκλεισαν σχεδόν όλα τα καταστήματα στην Κορινθία

Σχεδόν καθολική ήταν η συμμετοχή των εμπόρων και καταστηματαρχών της Κορινθίας στη σημερινή συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία που είχε προκηρυχθεί μέσω της Ομοσπονδίας τους επικουρικά με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπόρων, στην Κόρινθο για παράδειγμα, η συμμετοχή ξεπέρασε ακόμα και το 90%!. Αυτό σημαίνει ότι, για πρώτη ίσως φορά τα τελευταία χρόνια, σχεδόν όλα τα μαγαζιά της πρωτεύουσας χθες ήταν κλειστά. Έμποροι και καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική κυβέρνησης και τρόικας που τους εξουθενώνει και προκαλεί άθλιες συνθήκες ακόμα και για την ίδια την επιβίωσή τους….

Ικανοποίηση από την Ομοσπονδία Εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου

«Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας θέλει να εκφράσει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στο κλείσιμο των καταστημάτων της 19ης Οκτωβρίου. Η ανταπόκρισή των εμπορικών συλλόγων στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας ήταν δυναμική και σαφής, αφού έφθασε σε ποσοστά  90 και 100%. Το μήνυμα  εστάλη και είναι σαφές και ηχηρό περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Οι έμποροι της Πελοποννήσου βροντοφωνάζουν ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η αποχή μας και η μοιρολατρία μας δεν τους φοβίζουν. Μόνο τον γενικό ξεσηκωμό φοβούνται. Θα συνεχίσουμε λοιπόν τον αγώνα μας για τα αυτονόητα. Θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτή την οδυνηρή κατάσταση που με ιδιαίτερη ένταση επιβάλλεται στη χώρα μας. Δεν διαπραγματευόμαστε την ύπαρξή μας και δεν αντέχουμε άλλες θυσίες.  Η σημερινή επιτυχής κινητοποίηση, δίνει το έναυσμα για νέους αγώνες. Για αγώνες μέσω των οποίων θα διεκδικήσουμε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας, τη βιωσιμότητα των ίδιων μας των οικογενειών».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 19ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

   

Α/Α
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
90%

ΚΙΑΤΟ
99%

READ MORE - Έκλεισαν σχεδόν όλα τα καταστήματα στην Κορινθία

ΠΟΤΑΜΙ….οργής και αγανάκτησης

Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, από την οποία ωστόσο δεν έλειψαν τα επεισόδια, η ρίψη χημικών και οι τραυματισμοί. Περίπου 140.000 άνθρωποι (κατά την αστυνομία 70.000), συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές έδωσαν το «παρών» στο κέντρο της πρωτεύουσας, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο που έχει εισαχθεί στη Βουλή και τίθεται αύριο προς ψήφιση. Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι πορείες των συνδικάτων, το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είχαν κατακλύσει διαδηλωτές, φτάνοντας μάλιστα έως τα σκαλιά που οδηγούν στο Κοινοβούλιο. Λίγο νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες νεαρών διαδηλωτών, κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ. Το πρώτο μέτωπο, όπου έγινε εκτεταμένη ρίψη χημικών, ήταν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή και το δεύτερο στην Ακαδημίας, όπου έσπασαν μάρμαρα και έβαλαν φωτιά σε κάδους. Φωτιά έπιασε κι ένα από τα φυλάκια των ευζώνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Παρά τα επεισόδια, οι εργαζόμενοι παρέμειναν στην πλατεία Συντάγματος.  Η αστυνομική παρουσία ήταν εντυπωσιακά μεγάλη, με πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους περισσότερους κάθετους δρόμους του ιστορικού κέντρου. Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 13:30, όταν ομάδες νεαρών στην Καποδιστρίου, πίσω από την Ομόνοια, πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, η οποία απάντησε με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, επιχειρώντας να τους διαλύσει. Βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών εκτόξευσε γύρω στις 14:00 ομάδα νεαρών διαδηλωτών στις οδούς Ζαλοκώστα και Αμαλίας. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και ρίψη βομβών κρότου - λάμψης. Παράλληλα, την ίδια ώρα, εκτυλίσσονταν επεισόδια στη γωνία Ακαδημίας και Κανάρη, όπου είχε φτάσει η πορεία των ταξιτζήδων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν από εκείνη την πλευρά προς το Σύνταγμα, όπου απέκλειε την πρόσβαση ο μεταλλικός φράκτης.  Στο μεταξύ, σημειώθηκαν και οι πρώτες προσαγωγές υπόπτων από την αστυνομία, η οποία είχε λάβει σκληρά μέτρα ασφαλείας, όπως «μπλόκα» στους δρόμους γύρω από το Κοινοβούλιο, κλείσιμο των σταθμών Μετρό του Συντάγματος και του Ευαγγελισμού και τοποθέτηση του «διάσημου» μεταλλικού φράκτη στο ύψος των ανθοπωλείων της Βουλής. Στην Κόρινθο, επίσης μεγάλη ήταν η συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων, στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 10:00 το πρωί και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα περιβολάκια μία ώρα αργότερα. Ταξιτζήδες και έμποροι συγκεντρώθηκαν την ίδια ώρα στο Επιμελητήριο της πόλης. Αργότερα ομάδες απεργών με τους επικεφαλείς τους κατευθύνθηκαν στην Π.Ε. Κορινθίας όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά μέτρα στον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δέδε…

Κ. Μαλανδρένης:
Τα μέτρα «τσακίζουν» τους εργαζόμενους

Στην ομιλία του τόσο στο Εργατικό Κέντρο όσο και στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ο Κ. Μαλανδρένης τόνισε ότι τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα «τσακίζουν» τους εργαζόμενους και δημιουργούν συνθήκες «μεσαίωνα» στον εργασιακό χώρο. «Γινόμαστε υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλανδρένης, «ενώ η μεγάλη μείωση μισθών και συντάξεων πλήττει κάθε οικογένεια, αρκετές από τις οποίες βρίσκονται ήδη στα όρια της φτώχειας».

Ι. Κορδώσης: Οι ταξιτζήδες είμαστε ημιαπασχολούμενοι

Την έντονη δυσαρέσκεια του κλάδου των ταξιτζήδων μετέφερε στον Γ. Δέδε και ο πρόεδρος της Ένωσης αυτοκινητιστών Κορινθίας Ι. Κορδώσης, αναφέροντας ότι οι ταξιτζήδες πλέον είναι ημιαπασχολούμενοι και με το άνοιγμα του επαγγέλματος, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη στον κλάδο και σχεδόν κανένας δεν θα μπορέσει να επιβιώσει απέναντι στα καρτέλ και στις μεγάλες εταιρείες που θα αναλάβουν σωρηδόν τις μεταφορές.

Γ. Δέδες: Η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό σας

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες, αναφέροντας ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το αδιέξοδο που υπάρχει, αναφέροντας ότι η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό τους με πράξεις και όχι με λόγια, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε το συντομότερο από αυτό το αδιέξοδο…
READ MORE - ΠΟΤΑΜΙ….οργής και αγανάκτησης

Π. Τατούλης: Πρότεινε σύναψη μνημονίου συνεργασίας με την Ειδική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος

Tη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με την Ειδική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, πρότεινε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης σε σειρά συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου με την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος κα Μαργαρίτα Καραβασίλη,  προκειμένου αυτή να αποτελέσει τον τεχνικό σύμβουλο για θέματα αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος, αποτελώντας συνάμα και τον αξιολογητή της προσπάθειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομείς αυτούς. Ο Πέτρος Τατούλης κατά την διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν ξεκαθάρισε την προεκλογική δέσμευση του, ότι  η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολιτικό στοίχημα να αποτελέσει Περιφέρεια της αειφορίας εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες και να καταστεί ισότιμη με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές περιφέρειες.  Η κα Καραβασίλη ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πρόσκληση και χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου φωτεινή αχτίδα για την προσπάθεια που κάνει στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Δήλωσε δε ότι θα σταθεί στο πλευρό της Περιφέρειας, η οποία έχει δείξει σθεναρή και σταθερή βούληση να διαχειριστεί αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα τα ζητήματα αυτά. Η κα Καραβασίλη ανέφερε ότι την υπηρεσία επιθεώρησης περιβάλλοντος δεν την ενδιαφέρει η επιβολή προστίμων, αλλά η επιβολή σχεδίων συμμόρφωσης στους παραβάτες. Τόνισε τέλος το γεγονός ότι η προσέγγιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου καλύπτει πλήρως όλες τις πτυχές των θεμάτων και ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο. Για το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη, διαδικασία που έχει υιοθετηθεί και από την Περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Περιφερειάρχης εστιάστηκε επίσης στο ζήτημα διαχείρισης των νοσοκομειακών αποβλήτων, των υγρών αποβλήτων, της λυμματολάσπης των βιολογικών καθαρισμών, στους οποίους πρότεινε να συμπεριλαμβάνεται στη μελέτη κατασκευής και η διαχείρισή της. Για τις λατομικές ζώνες χαρακτήρισε απαράδεκτο η Μεσσηνία και η Κορινθία να μη διαθέτουν και για τις ιχθυοκαλλιέργειες να λειτουργήσουν, αλλά με συνέπεια προς τους κανόνες. Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε επίσης ότι στο όνομα της κρίσης δεν έχει κανείς το δικαίωμα να επιτρέψει την υπερκατανάλωση των φυσικών πόρων της χώρας, αλλά αντίθετα ηθική υποχρέωση να υπάρξει απόθεμα και για τις επόμενες γενιές. Ο Περιφερειάρχης έθεσε τέλος προ των ευθυνών τους και τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι τα πρόστιμα δεν έχουν επιβληθεί ακόμη μετά από δικές του παρεμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.   Στις συναντήσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την κα Μαργαρίτα Καραβασίλη, συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Διευθυντές των υπηρεσιών περιβάλλοντος, ανάπτυξης και τεχνικών έργων.
READ MORE - Π. Τατούλης: Πρότεινε σύναψη μνημονίου συνεργασίας με την Ειδική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος

Κορινθιακό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Πολιτισμού στη Λέσχη Αξιωματικών Κορίνθου

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» κ. Ματθαίο Ανδρεάδη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε και προωθεί προς υλοποίηση το αίτημα των Κορινθίων Συγγραφέων, να βρουν φιλόξενη στέγη στην υπό κατάργηση Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κορίνθου, οι πνευματικές και πολιτιστικές δραστηριότητές τους, με οραματικό στόχο τη δημιουργία του «Κορινθιακού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Πολιτισμού». Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό στα πνευματικά πράγματα του Νομού μας και αναδεικνύει τον πολιτισμό ως πρώτιστη προτεραιότητα του Κορίνθιου Υπουργού, σε καιρούς μάλιστα δύσκολους και χαλεπούς. Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 και, αφού ενημερώθηκαν όλα τα μέλη του για το περιεχόμενο της επιστολής, ομόφωνα δήλωσε ότι χαιρετίζει την απόφαση του κ. Μπεγλίτη, τον συγχαίρει και τον ευχαριστεί. Στην απαντητική επιστολή του Δ.Σ. προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφέρονται τα εξής: «Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Με αισθήματα αισιοδοξίας λάβαμε την επιστολή σας της 11ης Οκτωβρίου 2011, που απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» και απαντά θετικά στο οραματικό αίτημά μας για τη μετατροπή της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κορίνθου σε «Κορινθιακό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Πολιτισμού». Η από μέρους σας υιοθέτηση της πρότασής μας αποδεικνύει το προσωπικό σας ενδιαφέρον για τα πνευματικά και πολιτιστικά πράγματα του Νομού μας, για το οποίο σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι το κύρος σας και η έφεσή σας στην ανάληψη δημιουργικών πρωτοβουλιών θα επισπεύσουν την ευόδωση της κοινής μας προσπάθειας. Η «συστράτευσή» σας με τους πνευματικούς ανθρώπους της Κορινθίας είναι καθοριστικής σημασίας και να είστε βέβαιος ότι θα τύχει καθολικής αναγνώρισης».

READ MORE - Κορινθιακό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Πολιτισμού στη Λέσχη Αξιωματικών Κορίνθου

ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ στο ΄Χαμόγελο του Παιδιού΄!

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου που φιλοξενείται εδώ και πολλά χρόνια το ΄Χαμόγελο΄ στην Αρχαία Κόρινθο έχουν υποβάλει αγωγή εξώσεως κατά του Κέντρου, επειδή έγιναν κάποιες αλλαγές στο κτίριο!

Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, κι όμως είναι αληθινό. Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου που φιλοξενείται εδώ και πολλά χρόνια το ΄Χαμόγελο του Παιδιού΄ στην Αρχαία Κόρινθο έχουν υποβάλει αγωγή εξώσεως κατά του Κέντρου!! Ο λόγος είναι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΄Χαμόγελου΄ Κ. Γιαννόπουλος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν την Κυριακή το πρωί με τον Δήμαρχο Κορινθίων, ότι έγιναν κάποιες αλλαγές στο κτίριο, οι οποίες όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος έγιναν για την καλύτερη διαμονή και την ασφάλεια των 44 παιδιών που ζουν σήμερα εκεί. Όπως είναι φυσικό, τόσο μεταξύ των υπευθύνων του Κέντρου, όσο και μεταξύ των παιδιών, επικρατεί έντονος προβληματισμός, απογοήτευση και πικρία για την εξέλιξη, αφού ειδικά τα παιδιά αυτά δεν θα έχουν που να πάνε και που να στεγαστούν. Τη στιγμή μάλιστα, που όπως ομολογούν τα ίδια τα παιδιά, οι υπεύθυνοι, αλλά και ο κόσμος που βλέπει το έργο που γίνεται, μοναδική ελπίδα και αχτίδα σωτηρίας για μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά αυτά αποτελεί αυτό το ζεστό και φιλόξενο σπίτι στο οποίο ζουν με ανέσεις, μόρφωση και ελπίδα για το αύριο….

Εκδικάζεται ανήμερα της γιορτής του ΄Χαμόγελου΄!
Κατά σύμπτωση, η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 9 Νοεμβρίου ημέρα που έχει αποφασίσει ο ΟΗΕ να γιορτάζεται ως Ημέρα για το Χαμόγελο του Παιδιού! Τι ειρωνεία αλήθεια! Ο κ. Κ. Γιαννόπουλος ζήτησε τη συμπαράσταση όλων ώστε να κερδηθεί αυτή η δικαστική μάχη με τους ιδιοκτήτες του Κέντρου, τη Σουηδική Μ.Κ.Ο. ΄Η ΚΙΒΩΤΟΣ΄.  Λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, στις 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα του Χαμόγελου στην Αρχαία Κόρινθο και κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας Κορίνθιους να έχουν μια δυναμική συμμετοχή. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Κορινθίων, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και προσωπικά του ιδίου για το Χαμόγελο και ταυτόχρονα εξέφρασε μία θέση –πρόταση, να αγοράσει ο Δήμος –μάλλον μέσω απαλλοτρίωσης- το κτίριο και να το χαρίσει στο ΄Χαμόγελο του Παιδιού΄.  Μια πρόταση που ακούστηκε πολύ θετικά τόσο από τον πρόεδρο του Κέντρου αλλά και όλους όσους έχουν ευαισθητοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια και θέλουν αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν να ζουν εκεί και να μην «εκδιωχθούν». Εμείς είμαστε δίπλα στον αγώνα του Κέντρου και ευχόμαστε –με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- όλα να πάνε καλά και τα 44 παιδιά να συνεχίσουν να ζουν με γαλήνη και άνεση στο σπίτι του ΄Χαμόγελου΄…
READ MORE - ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ στο ΄Χαμόγελο του Παιδιού΄!

80 τα αυθαίρετα που θα κατεδαφιστούν στην Κορινθία

Ήρθαν τα επίσημα στοιχεία - Απ΄ αυτά 44 βρίσκονται στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και 19 στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Στα 553 φθάνουν τα αυθαίρετα κτίρια -μεταξύ των οποίων μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι σε δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια νησιά- τα οποία τυπικά οδεύουν προς κατεδάφιση, καθώς εξαιρούνται από τη νομιμοποίηση,  όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η "Καθημερινή". Τα συγκεκριμένα κτίρια βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι υποθέσεις των συγκεκριμένων αυθαιρέτων έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση. Όσον αφορά τη διαδικασία των κατεδαφίσεων, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος ανέφερε ότι αναμένεται να τις αναλάβει η ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Όσον αφορά τον χάρτη των αυθαιρέτων στις τρεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας, τα περισσότερα έχουν καταγραφεί στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, από τα 553 αυθαίρετα, στην Πελοπόννησο έχουν καταγραφεί 385. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μεγαλύτερος αριθμός των αυθαιρέτων βρίσκεται στην παραλία. Στην Πελοπόννησο τα περισσότερα αυθαίρετα βρίσκονται στη Λακωνία, όπου ο αριθμός τους φθάνει τα 140, και ακολουθούν η Μεσσηνία με 85, η Κορινθία με 80, η Αργολίδα με 49 και η Αρκαδία με 31. Σχετικά με τα αυθαίρετα ανά δήμο, πρώτος στη λίστα είναι ο Δήμος Ευρώτα στη Λακωνία με 125 και ακολουθεί ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με 44, ενώ στη λίστα βρίσκεται  και ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με 19.
READ MORE - 80 τα αυθαίρετα που θα κατεδαφιστούν στην Κορινθία

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης τα βενζινάδικα

Την Πέμπτη ευελπιστούν να λήξει η απεργία των τελωνειακών που ξεκίνησε χθες, ώστε να αρχίσουν να διαθέτουν στους καταναλωτές πετρέλαιο θέρμανσης τα πρατήρια καυσίμων στην Κορινθία. Όπως δηλώνει ο πρατηριούχος κ. Τζέκος φέτος λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που θα ξεκινήσει να πωλείται περίπου στο 1 ευρώ το λίτρο, δεν αποκλείεται να σημειωθούν φαινόμενα που οι καταναλωτές θα προμηθεύονται με δοχεία μικροποσότητες πετρελαίου για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Αν ισχύσουν οι προγνώσεις ότι φέτος θα είναι ένας από τους πιο δύσκολους και σκληρούς χειμώνες των τελευταίων ετών, τότε σίγουρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, αφού η κρίση και οι περικοπές αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό…

READ MORE - Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης τα βενζινάδικα

Γ. Λάμπας: Να «παγώσουν» τα πάντα την Τετάρτη

Κάλεσμα προς τον εργατικό κόσμο της Κορινθίας να «παγώσει» τα πάντα στον νομό με την καθολική του συμμετοχή στην πανεργατική 48ωρη απεργία της ερχόμενης Τετάρτης και Πέμπτης, απηύθυνε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ στην Κορινθία Γιώργος Λάμπας. Ο ίδιος κάλεσε τους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑ.ΜΕ. στις 11 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Περιβολάκια της Κορίνθου, αλλά και στην περικύκλωση της Βουλής την Πέμπτη στα πλαίσια της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων.
READ MORE - Γ. Λάμπας: Να «παγώσουν» τα πάντα την Τετάρτη

Έκκληση για μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία

Αναγκαία έκρινε την αντίδραση του εργατικού κόσμου ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τις απαιτήσεις της Τρόικας για «μαχαίρι» στους μισθούς και του ιδιωτικού τομέα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κ. Μαλανδρένης. Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή γενική απεργία της 19ης Οκτωβρίου αναφέροντας ότι αποτελεί καλή ευκαιρία να δείξουν οι πολίτες σε Κυβέρνηση και τρόικα ότι τα σχέδια για την δημιουργία μιας τριτοκοσμικής χώρας με μισθούς πείνας δεν θα περάσουν εδώ. «Οι κοινωνικές εκρήξεις που έχουν ξεκινήσει δεν θα σταματήσουν. Πρέπει να σηκωθούμε από τις καφετέριες και να αντισταθούμε, γιατί μόνο με αγώνα μπορεί να σταματήσει αυτή η «λαίλαπα» των αντιλαϊκών μέτρων κατά των μικρομεσαίων και των εργαζομένων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο της Κορίνθου, οι εργαζόμενοι άνεργοι και συνταξιούχοι πολίτες της Κορίνθου προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας στα πλαίσια της Γενικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Καλώντας τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κ. Μαλανδρένης τόνισε ότι η πορεία θα είναι κοινή με αυτή των εμπόρων, βιοτεχνών και αυτοκινητιστών της πόλης που θα συγκεντρωθούν ωστόσο στο Επιμελητήριο Κορινθίας.
READ MORE - Έκκληση για μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία

3ωρη κατάληψη από τους δικαστικούς υπαλλήλους στην Κόρινθο

Σε κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου της Κορίνθου προχώρησαν σήμερα οι Δικαστικοί Υπάλληλοι που διαμαρτύρονται ενάντια στα σκληρά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και ειδικότερα στο ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο. Οι τρίωρες καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 7 έως τις 10 το πρωί θα επαναληφθούν την Τρίτη και την Παρασκευή όπως σημείωσε το μέλος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Κορινθίας Γιώτα Καλατζή. Να σημειωθεί δε, ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι της Κορίνθου αντιμετωπίζουν και σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, αφού λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τεράστιες απαιτήσεις που υπάρχουν και που για να εκπληρωθούν αναγκάζονται να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους, ή ακόμα και να παίρνουν δουλειά για το σπίτι…
READ MORE - 3ωρη κατάληψη από τους δικαστικούς υπαλλήλους στην Κόρινθο

Ευνοϊκότεροι όροι αποπληρωμής δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ

Κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο με σκοπό την επίτευξη ευνοϊκότερων όρων αποπληρωμής των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ, συμφωνήθηκαν οι παρακάτω εθελοντικές ρυθμίσεις :  α. Παράταση του χρόνου διαρκείας έως δεκαπέντε (15) έτη από την ημερομηνία εκταμίευσης για τα προεγκεκριμένα δάνεια και έως σαράντα (40) έτη για τα στεγαστικά. β. Περίοδος χάριτος από έναν (1) έως τέσσερις (4) μήνες χωρίς καμία καταβολή,  με ταυτόχρονη δυνατότητα περαιτέρω παράτασης.  γ. Περίοδος χάριτος από έναν (1) έως είκοσι τέσσερις (24) μήνες με καταβολή μόνο τόκων για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με ταυτόχρονη δυνατότητα περαιτέρω παράτασης.  Ανάλογη πρωτοβουλία πρόκειται να αναληφθεί και για τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
READ MORE - Ευνοϊκότεροι όροι αποπληρωμής δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ

Χτύπησαν και λήστεψαν 44χρονο σε βενζινάδικο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι το πρωί, στο Ζευγολατιό, αφού μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων με την απειλή όπλων, προκάλεσαν σωματικές βλάβες στον 44χρονο υπεύθυνο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση. Όπως είναι φυσικό ο 44χρονος εκτός των άλλων υπέστη και σοκ από την ενέργεια των δραστών οι οποίοι με το «καλημέρα σας» έκαναν «ντου» στο βενζινάδικο με σκοπό να βρουν μόνο τον υπεύθυνο και να του αποσπάσουν με την απειλή όπλου χρήματα. Οι ληστείες και οι κλοπές, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων και των επαγγελματιών – καταστηματαρχών οι οποίοι δεν ξέρουν «από που θα τους έρθει» και ζουν με την αγωνία μήπως οι κλέφτες και οι ληστές τους χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή και ώρα…

Για 700 ευρώ…
Ήταν 6:15 περίπου  το πρωί όταν οι δύο άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, μπούκαραν ξαφνικά στο βενζινάδικο. Ο ένας είχε στην κατοχή του ένα όπλο και ο άλλος ένα μαχαίρι με τα οποία απείλησαν τον υπεύθυνο του πρατηρίου. Ο τελευταίος τρομοκρατήθηκε και πάνω στον πανικό του προσπάθησε τουλάχιστον να ξεφύγει κινούμενος προς την έξοδο. Τότε οι δράστες τον χτύπησαν με τα χέρια για να τον εκφοβίζουν και τον κράτησαν μέσα στο πρατήριο. Με απειλητικές φράσεις ζήτησαν όσα χρήματα είχε πάνω του και ο ίδιος τους τα έδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη αφού διαπίστωσε ότι οι ίδιοι ήταν αμείλικτοι και δεν υπολόγιζαν το παραμικρό. Μέσα σε λίγα λεπτά άρπαξαν περίπου 700 ευρώ και διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ πιθανολογείται ότι λίγο πιο πέρα είχαν αφήσει κάποιο όχημα με το οποίο και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από το σημείο, ξέροντας ότι θα αρχίσουν οι αναζητήσεις. Ο υπεύθυνος, αμέσως κάλεσε την αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο και άρχισε τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα σχετικά με την ταυτότητα των δραστών. Την προανάκριση για τη ληστεία έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Βραχατίου…
READ MORE - Χτύπησαν και λήστεψαν 44χρονο σε βενζινάδικο