ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ στο ΄Χαμόγελο του Παιδιού΄!

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου που φιλοξενείται εδώ και πολλά χρόνια το ΄Χαμόγελο΄ στην Αρχαία Κόρινθο έχουν υποβάλει αγωγή εξώσεως κατά του Κέντρου, επειδή έγιναν κάποιες αλλαγές στο κτίριο!

Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, κι όμως είναι αληθινό. Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου που φιλοξενείται εδώ και πολλά χρόνια το ΄Χαμόγελο του Παιδιού΄ στην Αρχαία Κόρινθο έχουν υποβάλει αγωγή εξώσεως κατά του Κέντρου!! Ο λόγος είναι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΄Χαμόγελου΄ Κ. Γιαννόπουλος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν την Κυριακή το πρωί με τον Δήμαρχο Κορινθίων, ότι έγιναν κάποιες αλλαγές στο κτίριο, οι οποίες όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος έγιναν για την καλύτερη διαμονή και την ασφάλεια των 44 παιδιών που ζουν σήμερα εκεί. Όπως είναι φυσικό, τόσο μεταξύ των υπευθύνων του Κέντρου, όσο και μεταξύ των παιδιών, επικρατεί έντονος προβληματισμός, απογοήτευση και πικρία για την εξέλιξη, αφού ειδικά τα παιδιά αυτά δεν θα έχουν που να πάνε και που να στεγαστούν. Τη στιγμή μάλιστα, που όπως ομολογούν τα ίδια τα παιδιά, οι υπεύθυνοι, αλλά και ο κόσμος που βλέπει το έργο που γίνεται, μοναδική ελπίδα και αχτίδα σωτηρίας για μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά αυτά αποτελεί αυτό το ζεστό και φιλόξενο σπίτι στο οποίο ζουν με ανέσεις, μόρφωση και ελπίδα για το αύριο….

Εκδικάζεται ανήμερα της γιορτής του ΄Χαμόγελου΄!
Κατά σύμπτωση, η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 9 Νοεμβρίου ημέρα που έχει αποφασίσει ο ΟΗΕ να γιορτάζεται ως Ημέρα για το Χαμόγελο του Παιδιού! Τι ειρωνεία αλήθεια! Ο κ. Κ. Γιαννόπουλος ζήτησε τη συμπαράσταση όλων ώστε να κερδηθεί αυτή η δικαστική μάχη με τους ιδιοκτήτες του Κέντρου, τη Σουηδική Μ.Κ.Ο. ΄Η ΚΙΒΩΤΟΣ΄.  Λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, στις 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα του Χαμόγελου στην Αρχαία Κόρινθο και κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας Κορίνθιους να έχουν μια δυναμική συμμετοχή. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Κορινθίων, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και προσωπικά του ιδίου για το Χαμόγελο και ταυτόχρονα εξέφρασε μία θέση –πρόταση, να αγοράσει ο Δήμος –μάλλον μέσω απαλλοτρίωσης- το κτίριο και να το χαρίσει στο ΄Χαμόγελο του Παιδιού΄.  Μια πρόταση που ακούστηκε πολύ θετικά τόσο από τον πρόεδρο του Κέντρου αλλά και όλους όσους έχουν ευαισθητοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια και θέλουν αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν να ζουν εκεί και να μην «εκδιωχθούν». Εμείς είμαστε δίπλα στον αγώνα του Κέντρου και ευχόμαστε –με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- όλα να πάνε καλά και τα 44 παιδιά να συνεχίσουν να ζουν με γαλήνη και άνεση στο σπίτι του ΄Χαμόγελου΄…