ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΕΜΕΑΣ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Διατηρώντας αμφιβολίες για την σωτηρία της χώρας από την χρεοκοπία αλλά βέβαιος για την χρεοκοπία των πολιτών της Ελλάδας, παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Νεμέας κ. Αριστοτέλης Καλλής. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ισονομία που προβλέπει το σύνταγμα των Ελλήνων τονίζοντας ότι στην πράξη έχει καταργηθεί τόσο από την ατιμωρησία των πολιτικών αλλά και από τις συνεχείς επιβαρύνσεις που επιβάλλονται στα μεσαία στρώματα και τους φτωχούς της Ελληνικής Κοινωνίας. Τέλος αναφέρθηκε στις καταστροφικές κατά την άποψη του επιπτώσεις του μεσοπρόθεσμου στις εμπορικές επιχειρήσεις καθώς όπως τόνισε οι δοκιμαζόμενοι έμποροι δεν θα μπορέσουν να διαθέσουν χρήματα για τις αυξημένες φορολογικές εισφορές καθώς και την έκτακτη εισφορά που επιβάλλει το μεσοπρόθεσμο. Με αφορμή τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου και τις περιστολές δαπανών που επιχειρεί η κυβέρνηση ο κ. Καλλής αναφέρθηκε και σε μία ακόμα πτυχή της πολιτικής αυτής που είναι η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών. Στην Νεμέα όπως τόνισε ο ίδιος μπαίνει η «ταφόπλακα» στις υπηρεσίες καθώς από χθες ξεκίνησε η αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Νεμέας, ενώ στην σειρά όπως επεσήμανε περιμένουν το ειρηνοδικείο, το Αστυνομικό Τμήμα και άλλες υπηρεσίες απαξιώνοντας με το κλείσιμο τους ακόμα περαιτέρω της περιοχή. Ο κ. Καλλής έκανε λόγο για αδιαφορία από την πολιτεία καθώς παρά το ψήφισμα των κατοίκων της Νεμέας με 500 και πλέον υπογραφές ενάντια στην αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ, οι εκκλήσεις τους δεν εισακούστηκαν.
READ MORE - ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΕΜΕΑΣ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των υπαλλήλων της πρώην Νομαρχίας

Με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου τους ώστε να εναρμονιστεί με τους νέους Καλλικρατικούς όρους, πραγματοποιούν την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.  Στην συνέλευση θα είναι παρόντες ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα των υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας όπως τόνισε  σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων,  Ηλίας Μιχόπουλος. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που θα έχει στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα η εφαρμογή του ψηφισθέντος μεσοπρόθεσμου προγράμματος δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «αν και Ιούλιος βρισκόμαστε εν μέσω βαρυχειμωνιάς για την χώρα και τους δοκιμαζόμενους πολίτες της».
 
READ MORE - Έκτακτη Γενική Συνέλευση των υπαλλήλων της πρώην Νομαρχίας

Αναβλήθηκε η χθεσινή σύσκεψη με τον Γιάννη Μανιάτη

Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για χθες στις 8:00 το βράδυ σύσκεψη στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα πλαίσια της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος με θέμα την Ανάπτυξη που θα γινόταν στο εργατικό κέντρο Κορίνθου με εισηγητή τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη. Οι λόγοι της αναβολής, δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστοί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχουν να κάνουν με το γενικότερο κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες μέρες στη χώρα και υπήρχε ο προβληματισμός μήπως τυχόν υπάρξουν κάποιοι που θα δημιουργούσαν πρόβλημα μέσα στην αίθουσα του εργατικού κέντρου, στην οποία θα παρευρίσκονταν εκτός των άλλων και ο Κορίνθιος υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης και οι βουλευτές Κ. Φαρμάκη και Α. Μανωλάκης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας Ν. Πετρόπουλος, όχι μόνο δεν ήθελε να αναβληθεί η σύσκεψη, αλλά ήταν και υπέρμαχος της άποψης ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί, ενώ είχε και δεκάδες μηνύματα ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στελεχών, μελών και φίλων. Ο ίδιος φαίνεται πως είπε σε στέλεχος του κόμματος, ότι «τον κόσμο πρέπει να τον κοιτάζουμε στα μάτια και να έχουμε απαντήσεις ακόμα και για τα άσχημα». Η αναβολή όμως αποφασίστηκε σε κεντρικό επίπεδο και από το γραφείο του γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μ. Καρχιμάκη διαβιβάστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Νομαρχιακή…
READ MORE - Αναβλήθηκε η χθεσινή σύσκεψη με τον Γιάννη Μανιάτη

Στους 56 υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας ο Δήμος Βέλου – Βόχας

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Στους 56 ανέρχονται οι δήμοι, οι οποίοι παρουσιάζουν συνολικό χρέος άνω του 100% των τακτικών τους εσόδων και της ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών. Βάσει των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί από τους ίδιους τους δήμους στη Βάση Οικονομικών Δεδομένων, μέχρι την 5η Μαΐου, ανάμεσα στους Δήμους αυτούς, είναι και ο Δήμος Βέλου – Βόχας. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη, ο οποίος ζητούσε από την κυβέρνηση να τον ενημερώσει πόσοι δήμοι βρίσκονται στην «πορτοκαλί» ζώνη και πόσοι στην «κόκκινη», που θα υποχρεωθούν να μπουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης. Με το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, ο βουλευτής ενημερώνεται ότι τελεί υπό έκδοση απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για την αξιολόγηση των Δήμων, με τρόπο που θα διαπιστώνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του νόμου, βάσει δεικτών, για την υπαγωγή τους στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης και θα ρυθμίζει και κάθε άλλη λεπτομέρεια.
READ MORE - Στους 56 υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας ο Δήμος Βέλου – Βόχας

Σύσκεψη Παπανδρέου με περιφερειάρχες για το ΕΣΠΑ και τη διαχείριση Κοινοτικών πόρων

Μετά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «κλείσει» το θέμα της 5ης δόσης στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup σήμερα Σάββατο και το ζήτημα του νέου πακέτου βοήθειας έως τα μέσα Ιουλίου. Την ίδια ώρα, θέτει στο επίκεντρο την υπόθεση της ανάπτυξης, με «όπλο» τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.  Ήδη, ο πρωθυπουργός απηύθυνε επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ζητώντας την αναστολή της εθνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα έως το 2013.  Χθες το μεσημέρι (13:30) ο Γ. Παπανδρέου είχε σύσκεψη για το ζήτημα του ΕΣΠΑ και τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων με τους 13 περιφερειάρχες. Από χθες, 1η Ιουλίου, οι περιφερειάρχες αναλαμβάνουν τη διαχείριση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και υπηρεσιών που αφορούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Νωρίτερα, οι περιφερειάρχες συναντήθηκαν με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή με τους Χ.Καστανίδη και Π.Κουκουλόπουλο, με τους οποίους είχαν συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους περιφερειάρχες να συνεργαστούν εποικοδομητικά με την κυβέρνηση και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να μικρύνει η απόσταση μεταξύ υπουργείων και περιφερειών» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιάννης Σγουρός και πρόσθεσε: «Οι περιφέρειες πλέον έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας, χρειάζονται όμως την τεχνική υποστήριξη από πλευράς κυβέρνησης».
READ MORE - Σύσκεψη Παπανδρέου με περιφερειάρχες για το ΕΣΠΑ και τη διαχείριση Κοινοτικών πόρων

9.712 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ KORINTHIANEWS.BLOGSPOT.COM! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Συμπληρώνονται σήμερα 2 μήνες από την "εκκίνηση" του Korinthianews.blogspot.com. Από την Πρωτομαγιά που πέρασε και μέχρι χθες, 2 ώρες μετά τα μεσάνυχτα, είχαμε 9.712 επισκέψεις!! Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, πιστοί σε αυτό που αναφέραμε από την πρώτη μέρα: Έγκυρη ενημέρωση, με σεβασμό στους αναγνώστες, κριτική χωρίς ανούσιες ερωτήσεις μόνο και μόνο για να λέμε ότι....γράφουμε κάτι και αντίλογο. Και μην ξεχνάτε: Υπάρχει βήμα για άρθρα ή άποψη σε οποιονδήποτε θέλει να πει τη γνώμη κια την άποψή του για καθετί που τον απασχολεί και θέλει να τον βγάλει προς τα έξω. Εμείς συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την προτίμησή σας!!!!
READ MORE - 9.712 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ KORINTHIANEWS.BLOGSPOT.COM! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Απέκλεισαν την Αστυνομική Διεύθυνση οι «Αγανακτισμένοι» της Κορίνθου

Με σκοπό να εμποδίσουν την αναχώρηση αστυνομικού οχήματος που θα μετέφερε άνδρες των ΜΑΤ στο κέντρο των Αθηνών προκειμένου να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στα επεισόδια που κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ στο Σύνταγμα, 100 περίπου «Αγανακτισμένοι» της Κορίνθου βρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στον δρόμο μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα της Κορίνθου «αποκλείοντας» την διέλευση του λεωφορείου. Φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας, οι «Αγανακτισμένοι» στις 10.30 περίπου το βράδυ αφού αντιλήφθηκαν την παρουσία του λεωφορείου που θα μετέφερε τους άνδρες των ΜΑΤ στην Αθήνα κινήθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα και παρέμειναν στον δρόμο προσπαθώντας να εμποδίσουν την αναχώρηση του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους «Αγανακτισμένους» είχαν μόλις επιστρέψει από τη διαδήλωση στο Σύνταγμα όπου για αρκετές ώρες ζούσαν το ξέσπασμα της βίας μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών. Τελικά ενώ για αρκετή ώρα επικράτησε κλίμα έντασης και μετά από διαπραγματεύσεις και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χρήστο Μουρελάτο που ήταν παρών, το λεωφορείο δεν αναχώρησε για την Αθήνα, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που οι «Αγανακτισμένοι» της Κορίνθου αποχώρησαν από το σημείο.
READ MORE - Απέκλεισαν την Αστυνομική Διεύθυνση οι «Αγανακτισμένοι» της Κορίνθου

ΚΟΥΙΖ:



ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΛΕΙΦΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΑΡΠΑΚΟΛΑΣ; ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ; ΠΩΣ;
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΑΡΒΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΜΑΛ....ΚΙΑ ΘΕΛΕΙ!!!
READ MORE - ΚΟΥΙΖ:

«Εγκληματική ενέργεια» το κλείσιμο της ΔΟΥ Κιάτου

Τι λένε Δήμος και πολίτες

«Χτύπημα» στον νεοσύστατο Δήμο Σικυωνίων θα αποτελέσει η πιθανή κατάργηση του εκεί καταστήματος της Εφορίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων κ. Τάσος Λεονάρδος. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει με απόφαση του εκφράσει την κάθετη αντίθεση του στην κατάργηση υπηρεσιών του νέου Καλλικρατικού Δήμου και μάλιστα έχει κοινοποιήσει την απόφαση στους αρμόδιους φορείς, ελπίζοντας να εισακουστεί. Εγκληματική ενέργεια χαρακτήρισαν το ενδεχόμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. οι περισσότεροι ερωτηθέντες κάτοικοι του Κιάτου καθώς όπως τόνισαν θα οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους πολίτες αλλά και σε ντόμινο καταργήσεων υπηρεσιών. Λίγες ήταν οι φωνές που επεσήμαναν ότι ίσως να είναι και καλύτερα να καταργηθεί η Εφορία στο Κιάτο καθώς τόνισαν ότι μέσω ΚΕΠ και Διαδικτύου η εξυπηρέτηση τους γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία.
READ MORE - «Εγκληματική ενέργεια» το κλείσιμο της ΔΟΥ Κιάτου

ΟΧΙ λένε οι πολίτες στο Μεσοπρόθεσμο


Αναμενόμενη χαρακτήρισαν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή σε δηλώσεις τους, οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Κορίνθου και Κιάτου. «Ό,τι χειρότερο το μεσοπρόθεσμο για την χώρα αυτήν την στιγμή της βαθιάς ύφεσης» το χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου κ. Κώστας Μαλανδρένης επισημαίνοντας ότι θα λειτουργήσει καταστροφικά για τις εργασιακές σχέσεις και τα όσα κεκτημένα είχαν απομείνει στον εργατικό κόσμο. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιάτου Νίκος Καραββάς προέβλεψε μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις το επόμενο διάστημα αφού το μεσοπρόθεσμο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από τους πολίτες. Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει το ζήτημα της διαγραφής του Παναγιώτη Κουρουμπλή που καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο δήλωσε ωστόσο χαρακτηριστικά: «Εμείς ευχόμαστε την απάντηση του κ. Κουρουμπλή να την είχαν δώσει και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ"

Κ. Γιώτης: 
Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και στον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων κ. Κώστα Γιώτη. Ο ίδιος σχολιάζοντας την απόφαση της Έλσας Παπαδημητρίου να υπερψηφίσει το μνημόνιο τόνισε ότι η τελευταία ακολουθούσε προδιαγεγραμμένη πορεία δηλώνοντας πως «η απώλεια της δεν γίνεται αισθητή στο μεγάλο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας». Τέλος τόνισε ότι η πολυπόθητη συναίνεση υπάρχει ως προς τους στόχους της Κυβέρνησης αλλά όχι ως προς τα μέσα για την επίτευξή τους καθώς όπως υπογράμμισε η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να γίνει συνένοχη σε μία πολιτική που θα εξαθλιώσει τους πολίτες της Ελλάδας.
 
Γ. Μαρίνης: 
«Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου σημαίνει πολύ απλά, ότι ενώ μέχρι τώρα είχαμε κατεβάσει τα ρολά, τώρα πλέον αγοράσαμε κια τα λουκέτα και τις αλυσίδες για να κλείσουμε οριστικά! Διάλεξαν το «μαχαίρι» αντί για το «πιστόλι», δηλαδή τον αργό και επώδυνο «θάνατο» των μικρομεσαίων. Θεωρώ ότι δεν έκαναν το σωστό κι αυτό που έπρεπε να γίνει για τον απλό κόσμο. Έσωσαν το κράτος και τις τράπεζες και έπνιξαν το λαό!».

Δ, Μαυρέας:  
 
Ελπίδα έχουν για αύξηση της καταναλωτικής κίνησης στο Κιάτο τους θερινούς μήνες οι έμποροι, καθώς όπως τόνισε ο Πρόεδρος των εμπόρων της πόλης Δημήτρης Μαυρέας η επισκεψιμότητα στην πόλη φαίνεται να κινείται σε θετικά επίπεδα. Ωστόσο όπως επεσήμανε ο ίδιος, η επισκεψιμότητα από μόνη της δεν μπορεί να κάνει κάτι όταν τα επιπλέον μέτρα που φέρνει το ψηφισθέν μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αδειάζουν εντελώς τις τσέπες των καταναλωτών. «Πρέπει να προσέξουν τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους» δήλωσε ο κ. Μαυρέας προκειμένου όπως τόνισε να κινηθεί η ελληνική αγορά αφού τα εμπορικά καταστήματα εδώ και καιρό στενάζουν. Ο ίδιος τόνισε ότι οι τιμές στις τοπικές αγορές είναι πάντα χαμηλές όμως μπροστά στην λαίλαπα των περικοπών που έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα οι καταναλωτές οι προσφορές δεν φτάνουν για να τον προσελκύσουν.
 
READ MORE - ΟΧΙ λένε οι πολίτες στο Μεσοπρόθεσμο

Δήμος Σικυωνίων: Ξεπερνιούνται σταδιακά τα προβλήματα του Καλλικράτη

Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει για την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού το Κιάτο με την επισκεψιμότητα να αυξάνεται όσο προχωρά η θερινή περίοδος, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων Τάσος Λεονάρδος. Ο ίδιος τόνισε ότι έχει γίνει σημαντική προσπάθεια για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της πόλης σε αγαστή συνεργασία με τους καταστηματάρχες της περιοχής και πως όλοι ελπίζουν για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Βαρύτητα έχει δοθεί στην παροχή υπηρεσιών και προς τους πολίτες, από την δημοτική αρχή όπως επεσήμανε ο κ. Λεονάρδος με τα σημαντικά προβλήματα που είχαν προκύψει από την εφαρμογή του Καλλικράτη να ξεπερνιούνται σταδιακά. Με την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου να έχει πλέον πραγματοποιηθεί, δρομολογούνται τα πρώτα έργα για τον Δήμο Σικυωνίων που όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην πλειονότητα τους θα αφορούν την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας για τους δημότες.
 
READ MORE - Δήμος Σικυωνίων: Ξεπερνιούνται σταδιακά τα προβλήματα του Καλλικράτη

Παγκορινθιακό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη

Με στόχο την ανατροπή των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που πλήττουν τον εργατικό κόσμο και βυθίζουν ακόμα περισσότερο στην ύφεση την χώρα, οργανώνεται το νέο Παγκορινθιακό Συλλαλητήριο των Εργατικών Κέντρων Κορίνθου Κιάτου και Λουτρακίου με την συμμετοχή και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη 6 Ιουλίου και ώρα 8 το βράδυ. Όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου που θα φιλοξενήσει το παγκορινθιακό Συλλαλητήριο το μεσοπρόθεσμο πρέπει να ανατραπεί στην πράξη καθώς θα επιβαρύνει σημαντικά εργαζόμενους, συνταξιούχους αλλά και τους ανέργους που κάθε μέρα αυξάνονται όπως δήλωσε στην Κορινθία. Κάλεσμα για παλλαϊκή συμμετοχή στο Παγκορινθιακό Συλλαλητήριο απηύθυνε μέσα από τις δηλώσεις του και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιάτου κ. Νίκος Καραββάς καθώς όπως τόνισε η Κορινθία πρέπει να ενώσει την φωνή της ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα την στιγμή που αντιμετωπίζει τεράστια κοινά προβλήματα με μεγαλύτερο από αυτά την ανεργία αλλά και την ύφεση του πρωτογενή τομέα ανάπτυξης της που δεν είναι άλλος από την γεωργία.
READ MORE - Παγκορινθιακό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη

Σύσκεψη για την εγκληματικότητα στο Λουτράκι

Αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων της αστυνομίας κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, για την ασφάλεια των πολιτών, το παραεμπόριο και την λαθρομετανάστευση
 
Χθες το πρωί  έγινε στο δημαρχείο Λουτρακίου ευρεία σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων για την εγκληματικότητα και την αστυνόμευση των περιοχών του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Συμμετείχαν ο Δήμαρχος  κ. Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακαβάς, ο αντιδήμαρχος κ. Γλυκοφρύδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αγίων Θεοδώρων κ. Ψυχογιός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας κ. Σπανός, ο διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου κ. Τετράδης, ο διοικητής του Α.Τ. Αγίων Θεοδώρων κ. Αστέρης, ο υπολιμενάρχης Κορίνθου κ. Πολυζωίδης, ο υπολιμενάρχης Ισθμίας  κ. Ζετέσης , εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας όπως και υπερεσιακοί παράγοντες του Δήμου. Αφού εντοπίστηκαν τα σημεία τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και αστυνόμευσης π.χ. παραλία και παραλιακό πάρκο Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων, κεντρικές λεωφόροι Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων και άλλες περιοχές του Δήμου, αποφασίστηκε η συνέχεια παλαιοτέρων δραστηριοτήτων αστυνόμευσης και η εντατικοποίησή τους κυρίως κατά τους θερινούς μήνες ,ώστε αφ ενός να τονωθεί το κοινό αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, και αφ ετέρου να αντιμετωπισθεί στο μέτρο του δυνατού, το παραεμπόριο και η εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε καίρια σημεία του Δήμου.
 
READ MORE - Σύσκεψη για την εγκληματικότητα στο Λουτράκι

Οι δικηγόροι της Κορίνθου καταγγέλλουν μεροληψία και απαξίωση από τη ΔΑΕΤ Λουτρακίου

Έντονη ήταν η αντίδραση των δικηγόρων της Κορίνθου στην απόφαση για απ΄ ευθείας προσλήψεις δικηγόρων από την Αθήνα με μεγάλες αμοιβές, η οποία τελικά ανακλήθηκε
 
Έντονη ήταν η αντίδραση του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου στην πρόσφατη απόφαση της ΔΑΕΤ Λουτρακίου για την πρόσληψη τριών δικηγόρων από τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών με μισθό από 5.000 - 15.000 ευρώ μηνιαίως. Ο δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου κάνει λόγο για κατάφορη απαξίωση, πρόκληση και μεροληπτική απόφαση κατά των μελών του, ως προς την επιστημονική τους επάρκεια και την επαγγελματική τους συνέπεια και αποτελεσματικότητα, καλώντας το Διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να ανακαλέσει τη σχετική απόφασή του, κάτι που τελικά και έγινε πριν από λίγες μέρες.  Στη σχετική απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου, αναφέρονται τα εξής: «Με την υπ' αριθμ. 20/24-6-2011 απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου αποφάσισε τα εξής: 1. Κρίνει ότι η υπ' αριθμ. 43/2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Λ.Ε. με την επωνυμία «Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ», περί προσλήψεως τριών (3) νομικών συμβούλων, δικηγόρων Αθηνών και μάλιστα με αμοιβές υπέρογκες, απαράδεκτα υψηλές και προκλητικές ιδιαίτερα για την εποχή, της τάξεως των 5.000 € έως 15.000 € είναι εξ υπαρχής άκυρη και ανυπόστατη, ως ληφθείσα κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 1649/1986 ο οποίος διέπει τις προσλήψεις Νομικών Συμβούλων με πάγια αντιμισθία σε Ο.Τ.Α. και τις επιχειρήσεις τους. 2. Καταγγέλλει τόσο την μη έκδοση και κοινοποίηση προκήρυξης για την κάλυψη των ανωτέρω θέσεων Νομικών Συμβούλων, σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Νομοθεσίας, ούτως ώστε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάθε ενδιαφερόμενο Δικηγόρο και μάλιστα από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, όσο και την απευθείας πρόσληψη, με την ως άνω απόφαση του Δ.Σ. της ως άνω ανώνυμης εταιρείας, Δικηγόρων του Δ.Σ. Αθηνών, καθόσον η προφανέστατα μεροληπτική αυτή απόφαση απαξιώνει κατάφορα και προκλητικά όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, ως προς την επιστημονική τους επάρκεια και την επαγγελματική τους συνέπεια και αποτελεσματικότητα.-
3. Να κοινοποιηθεί η παρούσα απόφαση στον Δήμο Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων, στο Διοικητικό Συμβούλιο της άνω Δημοτικής Επιχείρησης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Υπουργείο Εσωτερικής Διακυβέρνησης ως και σε κάθε άλλη αρμόδια αρχή. 4. Καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της άνω εταιρίας να ανακαλέσει την ως άνω απόφασή του ως και κάθε άλλη συναφή και να προχωρήσει στην πρόσληψη Νομικών Συμβούλων σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης Νομοθεσίας, άλλως το μεν επιφυλάσσεται να προσβάλλει την όποια - παράνομη - απόφαση περί προσλήψεως των άνω δικηγόρων, το δε να δημοσιοποιήσει στον τοπικό τύπο τις παραπάνω παράνομες αποφάσεις οι οποίες ενέχουν ηθική απαξίωση των μελών του Συλλόγου μας τόσο ως επιστημόνων και επαγγελματιών όσο και ως δημοτών».
READ MORE - Οι δικηγόροι της Κορίνθου καταγγέλλουν μεροληψία και απαξίωση από τη ΔΑΕΤ Λουτρακίου

Απογραφή δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού

                                                 Από την Εργατική εστία Κορίνθου

Νέες εκδρομές ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας για τους δικαιούχους της Κορίνθου και του Λουτρακίου. Οι προορισμοί για τους Κορίνθιους δικαιούχους είναι το Γύθειο, η Σπάρτη ο Μυστράς, η Μονεμβασιά, η Ελαφόνησος και η Κεφαλονιά, ενώ για τους δικαιούχους από την περιοχή του Λουτρακίου θα πραγματοποιηθούν δύο εκδρομές 5 και 4 ημερών στην Κεφαλονιά. Η προϊστάμενη του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για την Κορινθία κα Δήμητρα Κάππου έδωσε μέσα από τις δηλώσεις τις λεπτομέρειες για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι από την περιοχή της Κορίνθου στα γραφεία του Οργανισμού στην Κόρινθο, μέχρι και τις 4 Ιουλίου και από την περιοχή του Λουτρακίου αποκλειστικά στις 6 Ιουλίου προκειμένου να λάβουν τα εισιτήρια συμμετοχής στις εκδρομές. Η ίδια διευκρίνισε ότι η ζήτηση για τις εκδρομές αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.
READ MORE - Απογραφή δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού

Σήμερα η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Ανάπτυξη με εισηγητή τον Γιάννη Μανιάτη

Στις 8:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου
 
Στην πορεία προς την Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη, η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας διοργανώνει νομαρχιακή συνδιάσκεψη για την Ανάπτυξη, σήμερα Παρασκευή 1η Ιουλίου στις 8:00 το βράδυ στο εργατικό κέντρο Κορίνθου. Εισηγητής θα είναι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης. Στη σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας αναφέρονται τα εξής: «Η κρισιμότητα της περιόδου που εδώ και καιρό διανύουμε, αποδίδει, σχεδόν αυτονόητα, κεντρικό ρόλο στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η ιστορική συγκυρία, που όμοιά της δεν υπήρξε στη μεταπολιτευτική περίοδο, έφερε και πάλι το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο τιμόνι της χώρας.
Στην πορεία μας προς την Προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη έχει αρχίσει ο εσωκομματικός διάλογος στις οργανώσεις και τα όργανα σε όλα τα επίπεδα. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για κάθε Δήμο, Νομό και Περιφέρεια είναι ένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στη συζήτηση. Ο δημοκρατικός διάλογος και η διευρυμένη συμμετοχή κατά τη Συνδιάσκεψη, αποτελούν αναγκαία συνθήκη, ώστε το ΠΑΣΟΚ να συμπυκνώσει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς της κοινωνίας, να παρέμβει δημιουργικά για να λυθούν προβλήματα της καθημερινότητας. Και όλοι μαζί θα εργαστούμε για να αποκαλύψουμε και να απομονώσουμε το πραγματικό πρόσωπο της συντήρησης που έχει επενδύσει στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνονται Νομαρχιακές και Περιφερειακές Συνδιασκέψεις με ευθύνη των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών. Στο Νομό μας η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011 και ώρα 8:00μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, με εισηγητή τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , Γιάννη Μανιάτη .Στη διαδικασία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Εθνικής ΄Αμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης και οι βουλευτές Κατερίνα Φαρμάκη και ΄Αγγελος Μανωλάκης. Την πρόταση της Ν.Ε. για την Ανάπτυξη της Κορινθίας θα παρουσιάσει ο Γραμματέας Νίκος Πετρόπουλος.
READ MORE - Σήμερα η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Ανάπτυξη με εισηγητή τον Γιάννη Μανιάτη

Κατεβασμένες έμειναν οι γέφυρες Ποσειδωνίας και Ισθμίων λόγω απεργίας των εργαζομένων της ΑΕΔΙΚ

Στον χώρο της Διώρυγας βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι απεργοί εργαζόμενοι της ΑΕΔΙΚ και ναυτικοί της διώρυγας, προκειμένου να περιφρουρήσουν το χώρο που έμενε αφύλακτος λόγω της απεργίας. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΑΕΔΙΚ κ. Αναστάσιος Μούτσος τόνισε ότι με απόφαση της διοίκησης της διώρυγας οι δύο γέφυρες στην περιοχή παρέμειναν κατεβασμένες κατά την 48ωρη απεργία με συνέπεια όπως κατήγγειλε ο ίδιος να περνούν ανεξέλεγκτα τα πλοία και χωρίς να έχουν εξεταστεί οι προϋποθέσεις ασφαλείας για την διέλευση τους. Για το ζήτημα αυτό όπως επεσήμανε ο κ. Μούτσος είχε ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο των Ισθμίων. Σε επικοινωνία με τον Λιμενάρχη της περιοχής, ο τελευταίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το ζήτημα. Από πλευράς του ο Πρόεδρος του Σωματείου των ναυτικών της Διώρυγας Κορίνθου κ. Κώστας Δήμου ανέλυσε τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης των υπαλλήλων. Στο χώρο της ΑΕΔΙΚ όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι απεργοί βρέθηκε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, που δήλωσε την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων. Εκεί βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων ο οποίος και συνομίλησε με τους πρόεδρους των Σωματείων για το πρόβλημα που προέκυψε κατά την απεργιακή κινητοποίηση με την ανεξέλεγκτη διέλευση πλοίων από την διώρυγα. Παράλληλα δεσμεύθηκε στους εργαζόμενους ότι ο Δήμος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων θα αγωνιστεί να έχει λόγο σε οποιονδήποτε σχεδιασμό για το μέλλον της Διώρυγας καθώς, όπως τόνισε, θεωρεί αδιανόητο να γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση για αυτήν χωρίς να έχει ληφθεί υπόψιν ότι αυτή ανήκει στα διοικητικά πλαίσια του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων και αποτελεί σημαντικό τοπόσημο για αυτόν.
READ MORE - Κατεβασμένες έμειναν οι γέφυρες Ποσειδωνίας και Ισθμίων λόγω απεργίας των εργαζομένων της ΑΕΔΙΚ

Κ. Λογοθέτης: Προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα στη Γ.Σ. της ΄Λουτράκι Α.Ε.΄

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων συζητήθηκαν και καθορίστηκαν οι θέσεις του εκπροσώπου του Δήμου κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της «Τουριστική Λουτράκι ΑΕ» που έγινε χθες 30 Ιουνίου. Σε δηλώσεις του για το ζήτημα ο Δήμαρχος Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων τόνισε ότι προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα μέσα από την διαδικασία αυτή που ήταν και η πρώτη κατά την θητεία του ως Δημάρχου όπως σημείωσε ο ίδιος. Παράλληλα ο κ. Λογοθέτης διαβεβαίωσε τους πολίτες πως η δημοτική αρχή θα πορευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που επικρατούν στον Δήμο. Ο ίδιος παρότι ερωτήθηκε για το ζήτημα των καταγγελιών που έχουν εκφραστεί εναντίον του για το θέμα των επιταγών της γνωστής εταιρείας πετρελαιοειδών, δεν θέλησε να απαντήσει.
READ MORE - Κ. Λογοθέτης: Προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα στη Γ.Σ. της ΄Λουτράκι Α.Ε.΄

Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
 
Με ευρεία συναίνεση εγκρίθηκε το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πουλάς και αφορά τη «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.  Τατούλης σημείωσε για το θέμα ότι χρέος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τόσο δύσκολή αυτή χρονική συγκυρία για τη χώρα είναι η αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας που παρουσιάζεται προς την κατεύθυνση της απασχόλησης και για το σκοπό αυτό συντονίζονται οι προσπάθειες του ίδιου με όλους τις δυνάμεις του τόπου. Ο εισηγητής κ. Πουλάς ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό έχει ως σκοπό «τη διευκόλυνση στην πρόσβαση της απασχόλησης μέσω της πρόσληψης ατόμων για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, αλλά και της ανάπτυξης συνεργασίας μέσω τοπικών φορέων, προάγοντας τον κοινωνικό διάλογο και τη συνέργεια». Πρόσθεσε δε ότι στόχος είναι «να αμβλυνθούν τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και αφετέρου να θεμελιωθεί μια διαφορετική κουλτούρα αντιμετώπισης κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας».  Δικαιούχοι φορείς είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και αφορά 4200 νέες θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Ο κ. Τατούλης για άλλη μια φορά εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συναίνεση και το επίπεδο συνεργασίας που επιδεικνύουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό, που απασχολούν τον τόπο και εκτίμησε ότι το υψηλό επίπεδο λειτουργίας του Συμβουλίου θα αναβαθμισθεί ακόμα περισσότερο αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. 
READ MORE - Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα

Μητρόπολη Κορίνθου: Με επισημότητα και συμμετοχή αντιπροσωπείας της Ιεράς Συνόδου εορτάστηκε η μνήμη του Απ. Παύλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και όπως αρμόζει στον Μεγάλο Απόστολό μας, τον ένδοξο Πολιούχο Κορίνθου και φωτιστή ολοκλήρου της Οικουμένης Άγιο Παύλο, εορτάστηκε κι᾿ εφέτος η μνήμη Του στον Ι. Καθεδρικό Ναό, που τιμάται στο όνομα Του, στην Κόρινθο. Το βράδυ της 28ης Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. ετελέσθη ο Μέγας Συνοδικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. ΔΑΝΙΗΛ, ως εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, πλαισιουμένου υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Ύδρας κ. ΕΦΡΑΙΜ, Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Άρτης κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, Χαρτούμ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, λίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ και βεβαίως του Ποιμενάρχου μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. O Μητροπολίτης μας προσφώνησε τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και της Ι. Συνόδου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. ΔΑΝΙΗΛ, ευχαριστώντας τόσο αυτόν όσο και τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, που αψήφισαν κόπους και αποστάσεις, ερχόμενοι στην πόλη μας ώστε να τιμήσουν τις Εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Προστάτου μας Θείου Παύλου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. ΔΑΝΙΗΛ, στην αντιφώνησή του,  κήρυξε τον Θ. Λόγο  αναφερόμενος στον Απόστολο των Εθνών Άγιο Παύλο και στην προσφορά του στον Χριστιανισμό, σκιαγραφώντας την προσωπικότητά του και παρότρυνε τους Κορινθίους να τον έχουν ως πρότυπό τους. Ακολούθησε ανά τις οδούς της πόλεως η πάνδημος Ιερά Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου, φερομένης επί στρατιωτικού οχήματος, που ευγενώς παρεχώρησε το 6ο Σύνταγμα Πεζικού, με την φροντίδα του Ανώτερου Διοικητού Φρουράς Κορίνθου Συνταγματάρχου κ. Αθανασίου Ροβήλου και επί των χειρών των μοναστικών αδελφοτήτων των Ιερών Λειψάνων των Αγίων:  Αποστόλου  Παύλου του και πολιούχου μας, Αποστόλου Ιάσονος, Ιερομαρτύρων Βλασίου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, των εν Αγίοις Πατέρων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του νέου και Υπομονής, καθώς και η θαυματουργή Ι. Εικόνα πάντων των Αγίων που έχουν σχέση με την Εκκλησία της Κορίνθου. Την ημέρα της εορτής, την 29ην  Ιουνίου, το πρωί στην Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ, συνιερουργούντων των Σεβ. Αρχιερέων Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, Σύρου κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ, Χαρτούμ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, λίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ ως και του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Λόγους οικοδομής στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, που είχε κατακλύσει τον ευμεγέθη Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου, απηύθηνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ αναφερόμενος στην ασύγκριτο προσφορά του Αποστόλου των Εθνών και πολιούχου μας Χριστοκήρυκος Παύλου. Άξια προσοχής υπήρξε και εφέτος η ραδιοφωνική κάλυψη της Ι. Ακολουθίας του Εσπερινού από τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. Ενώ και την Ι. Ακολουθία του Ορθρου και της Θ. Λειτουργίας κατά την κυρία ημέρα της εορτής αναμετάδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας. Στις διευθύνσεις αυτών η Ιερά μας Μητρόπολις εκφράζει τις ευχαριστίες της και την ευαρέσκεια της.
READ MORE - Μητρόπολη Κορίνθου: Με επισημότητα και συμμετοχή αντιπροσωπείας της Ιεράς Συνόδου εορτάστηκε η μνήμη του Απ. Παύλου

Δεν συνυπογράφουμε την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας

Ομιλία του Κ. Κόλλια στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο

Ομιλία στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας Κ. Κόλλιας στα πλαίσια της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η σημερινή συζήτηση διεξάγεται υπό καθεστώς φόβου εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, ένα καθεστώς φόβου που καλλιεργείται αφενός μεν από υποθετικά σενάρια, αφετέρου δε από την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία. Οι απειλές για πτώχευση, για έξοδο από το ευρώ και για εκτροπή, που διατυπώνονται από κυβερνητικά στελέχη, έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τη χώρα. Η ουσία, όμως, είναι ότι αυτή η κακόγουστη και κακοστημένη παράσταση έχει κριθεί από το ακροατήριο, από τα εκατομμύρια των πολιτών που ετοιμάζονται να γίνουν για μία ακόμη φορά θυσία στο βωμό της αποτυχημένης πολιτικής σας. Η Νέα Δημοκρατία αυτό το δρόμο τον έχει υποδείξει καταθέτοντας προτάσεις τεκμηριωμένες, κοστολογημένες, επεξεργασμένες, τις οποίες υποστηρίζει και υπερασπίζεται αταλάντευτα, με πολιτικό σθένος και αποφασιστικότητα, ο Α. Σαμαράς. Αν η Κυβέρνηση είχε επιδείξει αυτό το πολιτικό σθένος πριν από ένα χρόνο, αν η Κυβέρνηση εκπροσωπούσε τους Έλληνες με την ίδια τόλμη και αποφασιστικότητα όπως ο Α. Σαμαράς, σήμερα θα είχαμε άλλα αποτελέσματα. Όμως αυτή η Κυβέρνηση δεν εκπροσωπεί πλέον κανέναν. Γράφει και υπογράφει καθ’ υπαγόρευση δανειακές συμβάσεις με όρους επαχθείς που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Εμείς δεν συνυπογράφουμε».
READ MORE - Δεν συνυπογράφουμε την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 32χρονου

Εξιχνιάστηκε, την περασμένη Τρίτη το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, υπόθεση ληστείας και τραυματισμού, 32χρονου αλλοδαπού άνδρα, υπηκόου Συρίας, που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 24-6-2011, στην Αλμυρή Κορινθίας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ένας 21χρονος ημεδαπός και ένας 21χρονος αλλοδαπός, Αλβανός υπήκοος, καθώς και μία 23χρονη ημεδαπή γυναίκα. Όπως είχε προκύψει από την Αστυνομική έρευνα, η 23χρονη προσποιούμενη την ερωτική συνεύρεση με τον 32χρονο αλλοδαπό, αφού τον οδήγησε στην παραλία « Κοκόση » στην Αλμυρή Κορινθίας, ειδοποίησε τηλεφωνικά τους δύο 21χρονους. Οι 21χρονοι, χτύπησαν τον 32χρονο, προκαλώντας του επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, μία φωτογραφική μηχανή και προσωπικά έγγραφα. Στη συνέχεια, έφυγαν χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 21χρονου αλλοδαπού, μαζί με την 22χρονη. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, από τον κ. Ανακριτή Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου. Σε νομότυπη έρευνα στα σπίτια των 21χρονων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Έξι (6) κινητά τηλέφωνα • Δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.  Ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 11,5 εκ. Στα ανωτέρω ο 32χρονος, αναγνώρισε τα αντικείμενα που του αφαιρέθηκαν, τα οποία και του αποδόθηκαν. Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την ληστεία, κατασχέθηκε ως μέσω διευκόλυνσης τέλεσης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή των ανωτέρω σε παρόμοιες πράξεις.
READ MORE - Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 32χρονου

Εκδήλωση μνήμης για τους αγωνιστές της Ε.Α.Μικής Αντίστασης

Συναγωνιστές,  Συναγωνίστριες, η  Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του Κ.Κ.Ε  καλεί τους αγωνιστές της Ε.Α.Μικής Αντίστασης,  τους  μαχητές  και  μαχήτριες  του  Δ.Σ.Ε,   τους   απόγονους  και  φίλους  της  ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ  στην εκδήλωση  μνήμης  και  τιμής, την ΚΥΡΙΑΚΗ  3  ΙΟΥΛΗ  2011  και  ΩΡΑ  10  το ΠΡΩΙ, στο μνημείο του ΝΕΓΡΗ, στον τόπο θυσίας των ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ που εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου, από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
READ MORE - Εκδήλωση μνήμης για τους αγωνιστές της Ε.Α.Μικής Αντίστασης

Δήμος Βέλου – Βόχας: Σε επιδοτούμενο πρόγραμμα οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου

Σας ενημερώνουμε ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας θα συμμετάσχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με είκοσι (20) επιδοτούμενες θέσεις νηπίων ανά Σταθμό.  Παρακαλούνται όλες οι ωφελούμενες μητέρες, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να καταθέσουν με προσωπική τους ευθύνη αιτήσεις εγγραφής μαζί με τα δικαιολογητικά στoυς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου από 24/06/2011 έως 8/07/2011 ώρα 12:30 μ.μ. Οι μητέρες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα δεν θα υποχρεούνται στην καταβολή τροφείων. Πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και την αίτηση μπορείτε να αναζητήσετε: στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.ΤΑ.Α. www.eetaa.gr , στα ΚΕΠ του Δήμου μας, στο Δημαρχείο Ζευγολατιού - Βέλου στο Δημοτικό κατάστημα Βραχατίου (Τεχνικές Υπηρεσίες) , στους Παιδικούς Σταθμούς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Βέλου – Βόχας www.velo-vocha.gr. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών μας θα παρασχεθεί τεχνική υποστήριξη για την συμπλήρωση της αίτησης από το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών Ζευγολατιού, Βραχατίου και Βέλου.  Επίσης τις ίδιες ημερομηνίες 24/6/2011 έως 11/7/2011 όλοι οι Δημότες καλούνται να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφής – επανεγγραφής των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς για την νέα σχολική χρονιά ανεξάρτητα εάν κατέθεσαν αίτηση στο επιδοτούμενο πρόγραμμα.
READ MORE - Δήμος Βέλου – Βόχας: Σε επιδοτούμενο πρόγραμμα οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ

Ξεκινούν και φέτος οι εκδηλώσεις στο Δ.Δ Σοφικού, στο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου Σολυγείας. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 8 Ιουλίου με τον θίασο της Άννα Βαγενά και την αξιόλογη παράσταση ¨Το Γάλα¨. Το Σάββατο 9 Ιουλίου, θα δοθεί  συναυλία από τον Στέλιο Μπικάκη ο οποίος για τρίτη χρονιά θα δώσει το παρών στην Σολυγεία και θα μας ταξιδέψει με την μουσική και τα τραγούδια του. Στις 15,16,17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ¨1η Παγκορινθιακή συνάντηση χορευτικών εκδηλώσεων¨. Τρεις ημέρες γεμάτες από παράδοση, χορό και δρώμενα από όλη την Κορινθία. Θα συμμετέχουν χορευτικά τμήματα από όλο τον Νομό Κορινθίας και την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ορχήστρα του Παναγιώτη Λάλεζα.
READ MORE - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ

Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου: Τμήματα Μετεκπαίδευσης των εργαζομένων στα Τουριστικά επαγγέλματα

Οι Διοικήσεις κάνουν γνωστό ότι, όπως  κάθε χρόνο θα λειτουργήσουν και πάλι τα τμήματα Μετεκπαίδευσης του Ο.Τ.Ε.Κ. και  καλούν τους εργαζόμενους που δουλεύουν στα Τουριστικά επαγγέλματα να πάρουν μέρος. Η ειδικότητα στην οποία θα μπορέσουν να φοιτήσουν φέτος είναι:  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΟ με  τμήματα: ● Εστίαρχος, ● Υπεστίαρχος, ● Αρχισερβιτόρος, ●  Σερβιτόρος & Βοηθός  Σερβιτόρου, ● Μπάρμαν & Βοηθός Μπάρμαν, ● Σερβιτόρος Μπαρ ● Ταμίας—Ελεγκτής (Ταμπλίστας). 
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
~ Ένσημα του ΙΚΑ (το λιγότερο 350 των 3 τελευταίων χρόνων από 24/6/2008 έως 23/6/2011, ή από 100 ανά έτος-σύνολο 300) ~ Αποδεικτικό Σπουδών ~ Φωτοτυπία αναγγελίας πρόσληψης ~ Φωτοτυπία Ταυτότητας και των 2 όψεων (όλα τα παραπάνω επικυρωμένα) ~ Μία φωτογραφία. Οι   εγγραφές   θα   αρχίσουν   από   τις   24 Ιουνίου 2011   έως  και 25 Ιουλίου 2011, κάθε μέρα (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), 12:00 με 16:00  στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λουτρακίου—Περαχώρας. Περισσότερες    πληροφορίες    στο    Εργατοϋπαλληλικό    Κέντρο Λουτρακίου—Περαχώρας, τηλ: 27440-68208 και 6974823426.
READ MORE - Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου: Τμήματα Μετεκπαίδευσης των εργαζομένων στα Τουριστικά επαγγέλματα

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Συλλόγου του Δήμου Βέλου Βόχας ΄΄Γ.Α.Σ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ΄΄

To Δ.Σ του Γ.Α.Σ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΥ  του Δήμου Βέλου Βόχας θα πραγματοποιήσει ετήσια γενική συνέλευση των μελών και φίλων του, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 το πρωί, στην Αίθουσα Συνεδρίων του ξενοδοχείου ΄΄ΑΛΚΥΩΝ΄΄ με θέματα: 1. Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός περιόδου 2010-2011. 2. Αρχαιρεσίες ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 3. Προγραμματισμός νέας περιόδου. 4. Συζήτηση για τις νέες προοπτικές της Α1 Εθνικής Κατηγορίας. Η παρουσία όλων των μελών και φίλων κρίνεται απαραίτητη τώρα που η ομάδα ετοιμάζεται για την είσοδο της στην Α1 Εθνική Κατηγορία, ένα ιστορικό γεγονός για τον τόπο μας.
READ MORE - Ετήσια Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Συλλόγου του Δήμου Βέλου Βόχας ΄΄Γ.Α.Σ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ΄΄

Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου: Εκδρομικά εισιτήρια για δικαιούχους

Το Περιφερειακό Γραφείο της Εργατικής Εστίας Κορίνθου, πρόκειται να πραγματοποιήσει για τους δικαιούχους της Εργατικής Εστίας περιοχής Λουτρακίου—Περαχώρας, τις παρακάτω εκδρομές:
1)      Κεφαλονιά   14-15-16-17-18 Ιουλίου 2011, Λεωφορείο 1.
2)      Γύθειο-Σπάρτη-Μυστράς-Μονεμβασιά-Ελαφόνησος κλπ  26-27-28-29 Αυγούστου  2011 Λεωφορείο 1.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία χορήγησης των εκδρομικών εισιτηρίων  και  για  τις  δύο  εκδρομές,  θα  πρέπει  πρώτα  να  απογραφούν  στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου στις 6 Ιουλίου 2011, ημέρα Τετάρτη,  από 8:30 π.μ. έως 11:30 π.μ. Στις 11:30 π.μ. την ίδια ημέρα θα γίνει η διανομή των εκδρομικών εισιτηρίων με την διαδικασία της κλήρωσης, σε περίπτωση που οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι από τις θέσεις του λεωφορείου. Το 75% των εισιτηρίων θα δοθεί στους εργαζόμενους και το 25% στους συνταξιούχους. Δικαιούχοι εκδρομικών εισιτηρίων είναι όσοι καταβάλλουν εισφορές υπέρ  Εργατικής Εστίας  και δεν έχουν λάβει το έτος 2010 εκδρομικά εισιτήρια, Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, εισιτήρια κρουαζιέρας και όσοι δεν έχουν λάβει καμία παροχή το 2011.
Απαραίτητα Δικαιολογητικά:
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: 1) Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας σε ισχύ. 2)Αστυνομική Ταυτότητα 3) Αποσπάσματα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης εργαζομένου (ο ισχύων τύπος ενσήμων) με εκατό (100) ημέρες εργασίας το 2010 ή πενήντα (50) για τους επιδοτούμενους άνεργους. Σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδοθεί τα αποσπάσματα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης των εργαζομένων για το έτος 2010 θα προσκομίζεται βεβαίωση Ι.Κ.Α. 4) Οποιοδήποτε έγγραφο επίσημο ή Δημόσιο ή λογαριασμό στο οποίο να αναγράφεται ο Α.Φ.Μ.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά πλην των ημερομισθίων, στη θέση των οποίων θα προσκομίζεται η απόφαση συνταξιοδότησης.
Περισσότερες πληροφορίες στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου,  Ελευθερίου Βενιζέλου 16, τηλ: 27440-68208   ή στην Εργατική Εστία Κορίνθου, Κολοκοτρώνη 54, τηλ: 27410-22313
READ MORE - Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου: Εκδρομικά εισιτήρια για δικαιούχους

Δήμος Κορινθίων: Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα ΄Έξω Μαζί΄

Ο Δήμος Κορινθίων για τρίτη συνεχή χρονιά ολοκληρώνει και φέτος, με την εκδήλωση της Παρασκευής 1ης Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου στις 19:30, το πρόγραμμα «έξω μαζί» με μια καλοκαιρινή γιορτή λήξης του προγράμματος. Η εκδήλωση  θα περιλαμβάνει παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος από το Σεπτέμβριο του 2010 έως και τον Ιούνιο του 2011, βράβευση των εθελοντών και φορέων που βοήθησαν καταλυτικά στο πρόγραμμα με την προσφορά τους, παρουσίαση έργων των παιδιών που φιλοτεχνήθηκαν στα πλαίσια των εργαστηρίων του προγράμματος,  χορευτικό πρόγραμμα των παιδιών και  θέατρο σκιών  για τα παιδιά. Μέσα από ένα εορταστικό κλίμα θα αποχαιρετιστούν παιδιά, εθελοντές και φορείς του προγράμματος για το καλοκαίρι και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη του 2011  που το πρόγραμμα θα συνεχίσει τη λειτουργία του για τέταρτη  χρονιά.
READ MORE - Δήμος Κορινθίων: Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα ΄Έξω Μαζί΄

Παρατυπίες και νέα πολιτικά ήθη στη συνεδρίαση του Δ.Σ δήμου Βέλου – Βόχας της 27ης Ιουνίου 2011

Του προέδρου του Το.Συ.Ν  Δ.Ε. Βόχας Σχοινοχωρίτη Κων/νου
 
Ως Νέοι Πολίτες της δημοτικής ενότητας Βόχας, με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα και ειπώθηκαν κατά την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του δήμου Βέλου – Βόχας την 27η Ιουνίου 2011, δηλώνουμε τα εξής: Κρίνουμε αρχικά ως θεσμικά απαράδεκτη την πολιτική συμπεριφορά και στάση του Προέδρου του Δ.Σ. ως προς το μείζον θέμα της καταρτίσεως των υπό συζήτηση θεμάτων της ημερήσιας διατάξεως για την συνεδρίαση του Δ.Σ. διότι: (1). Δεν προωθούνται προς το Δ.Σ. οι αποφάσεις των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, ιδιαίτερα δε όταν οι περισσότερες εξ αυτών είναι ομόφωνες (π.χ. Ζευγολατιού, Βραχατίου κ.α.) και περιλαμβάνουν σοβαρότατα ζητήματα, τα οποία σχετίζονται άμεσα με θέματα ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και του δήμου μας γενικότερα, όπως π.χ. η ανάδειξη και προστασία των αρχαιολογικών χώρων Ράπτη και Ντάρανι Ζευγολατιού κ.α. (2). Συνεχίζεται έτσι κατ’ εξακολούθηση η υποβάθμιση των τοπικών συμβουλίων και η μετατροπή τους σε απλούς παρατηρητές και χειροκροτητές χωρίς ουσιαστικό ρόλο, δεδομένου ότι αντί να εισακούονται οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων στο Δ.Σ. (οι περισσότερες ομόφωνες) και να υλοποιούνται αρμοδίως, εισάγεται ένα νέο ήθος, μια νέα συνήθεια ή καλύτερα οπτική η οποία απαξιώνει το ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν στην εξύψωση των τοπικών κοινωνιών, αυτή της αξιολόγησης των ομόφωνων αποφάσεών τους!!! (3). Η τάση αυτή να εξετάζονται προσεκτικά όλες οι όψεις ενός ζητήματος ή κάποιου θέματος, θεωρείται πρόφαση για υπεκφυγή, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος, στον οποίο χρόνο να προκύψει πρόταση, έτσι ώστε να μην συνεχίσει να φαίνεται η απουσία προγραμματικού λόγου και οράματος, η οποία αυτοδίκαια συνεπάγεται ένα έλλειμμα ηγεσίας και κατ’ επέκταση εκτελεστική αδυναμία διοίκησης. (4). Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. που ψηφίστηκε ομόφωνα την 27η Μαϊου 2011 κρίνεται ότι χρήζει ορισμένης τροποποίησης. Χαρακτηρίζουμε ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά να μην δίνεται ο λόγος σε απλούς δημότες, οι οποίοι παρευρίσκονται της συνεδριάσεως και αιτούνται ακρόασης (είτε ηλεκτρονικώς είτε προφορικώς). Ο εσωτερικός κανονισμός έγινε και ψηφίστηκε για την εύρυθμη  λειτουργία του δημοτικού μας συμβουλίου και όχι για να φιμώνονται οι πολίτες. (5). Το αίτημα των 27 δημοτών – πολιτών που κατατέθηκε την 6η Ιουνίου 2011 και αφορούσε τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την «διαχείριση απορριμμάτων» και το οποίο συνοδεύτηκε και με εισήγηση, ήρθε στο Δ.Σ. με μη σύννομο τρόπο. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αντί να το συμπεριλάβει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ως όφειλε, αφού στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται τα θέματα που συζητούνται υποχρεωτικά, το εισήγαγε σε πρό ημερησίας συζήτηση υπό τη μορφή ανακοινώσεως δημάρχου!!! Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και σε κάθε περίπτωση ότι τέτοιες μεθοδεύσεις και πειραματισμοί που σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό της Αλήθειας και την παραποίηση ή την επιλεκτική χρησιμοποίηση κατά το δοκούν λεγομένων ή γραφομένων της κοινωνίας των πολιτών, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, διότι υποβαθμίζουν την υπόληψή μας, την νοημοσύνη μας. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική πολιτική σκέψη, στις δημοκρατικά οργανωμένες κοινωνίες οι πολίτες ΔΕΝ χωρίζονται σε άρχοντες και αρχόμενους. Τέτοιου είδους διαχωρισμός των πολιτών υπάρχει μονάχα στις μη δημοκρατικά οργανωμένες κοινωνίες. Βέβαια και στη Δημοκρατία υπάρχουν άρχοντες και αρχόμενοι, με τη διασάφηση όμως ότι στη Δημοκρατία όλοι οι πολίτες αποτελούν μια ενιαία ομάδα, το Δήμο. Και υπάρχει και κάτι ακόμα στη Δημοκρατία: Όσοι αναλαμβάνουν κάποιο αξίωμα, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικό, λογοδοτούν και κρίνονται. Ενός κακού φυσικά μύρια έπονται.
READ MORE - Παρατυπίες και νέα πολιτικά ήθη στη συνεδρίαση του Δ.Σ δήμου Βέλου – Βόχας της 27ης Ιουνίου 2011

Πατέρας και γιος νεκροί σε τροχαίο στην Κόρινθο!

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Δύο άνδρες, πατέρας και γιος, 63 και 32 ετών αντίστοιχα, βρήκαν τραγικό θάνατο τη Δευτέρα το απόγευμα στην Κόρινθο μετά από τροχαίο δυστύχημα που συνέβη. Συγκεκριμένα στις 7:30 περίπου το απόγευμα, το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 63χρονος, προσέκρουσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο τσιμεντένιο στηθαίο με αποτέλεσμα την ανατροπή του αυτοκινήτου που βγήκε εκτός πορείας. Από την πρόσκρουση οι δύο άνδρες εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητο. Άμεσα έφτασε στο σημείο η τροχαία, αλλά και η πυροσβεστική ώστε να συνδράμει για τον απεγκλωβισμό τους, καθώς και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δυστυχώς, μετά τον απεγκλωβισμό από την πυροσβεστική, διαπιστώθηκε ότι και οι δύο άνδρες ήταν νεκροί. Η γυναίκα, σύζυγος του 63χρονου και μητέρα του 32χρονου που καθόταν στις πίσω θέσεις, είχε προλάβει να απεγκλωβιστεί από οδηγούς διερχόμενων αυτοκινήτων πριν φτάσει η πυροσβεστική και μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Την προανάκριση για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος έχει αναλάβει το τμήμα τροχαίας.
READ MORE - Πατέρας και γιος νεκροί σε τροχαίο στην Κόρινθο!

Το υπουργείο βράβευσε το σχολείο Αγιονορίου αλλά…τελικά το κλείνει!

Κάτι περισσότερο από οξύμωρο φαίνεται στους κατοίκους του Αγιονορίου το γεγονός ότι για δεύτερη φορά το Υπουργείο Παιδείας βράβευσε την Πέμπτη 23 Ιουνίου το εκπαιδευτικό έργο που συντελείται στο Δημοτικό Σχολείο του Αγιονορίου παρά την ειλημμένη απόφαση του να βάλει λουκέτο στο ίδιο σχολείο από την επόμενη σχολική χρονιά στα πλαίσια των ευρύτερων συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος των κατοίκων του Αγιονορίου κ. Βασίλης Καλλιμάνης διευκρινίζοντας ότι οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να φρουρούν το σχολείο από τον Σεπτέμβρη προκειμένου να αποτρέψουν την απόσπαση του ηλεκτρονικού του εξοπλισμού που δεν προήλθε από δαπάνες του Υπουργείου αλλά των κατοίκων. Παράλληλα ο κ. Καλλιμάνης διεμήνυσε προς όλους τους φορείς ότι οι κάτοικοι του χωριού είναι αποφασισμένοι με κάθε κόστος να ξανανοίξουν το σχολείο του χωριού από την μεθεπόμενη σχολική χρονιά
READ MORE - Το υπουργείο βράβευσε το σχολείο Αγιονορίου αλλά…τελικά το κλείνει!

Απεγκλώβισαν ηλικιωμένη από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας

Με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου κατάφερε μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει στο κέντρο της Κορίνθου να απεγκλωβιστεί από το διαμέρισμα της που βρίσκεται στον 4ο όροφο πολυκατοικίας. Η γυναίκα σύμφωνα με τις δηλώσεις πυροσβέστη που συμμετείχε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, είχε πέσει στο διαμέρισμα της και δεν μπορούσε να κινηθεί ως την κλειδωμένη πόρτα με αποτέλεσμα με τις εκκλήσεις της για βοήθεια οι υπόλοιποι ένοικοι να καλέσουν κλειδαρά που όμως δεν μπορούσε να μπει στο διαμέρισμα. Τελικά από το μπαλκόνι διπλανού διαμερίσματος οι άνδρες της πυροσβεστικής μπήκαν στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Κορίνθου για να της παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.
READ MORE - Απεγκλώβισαν ηλικιωμένη από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας

Κινδυνεύουν από την υπεραλίευση τα δελφίνια του Κορινθιακού

6 ναυτικά μίλια έξω από τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου εκπρόσωποι της Real planet προσπάθησαν να εντοπίσουν τα δελφίνια, που ακόμη δεν φαίνονται πουθενά στον ορίζοντα. Η ξεναγός του πλοίου, έχει φο­ρέσει τα κιάλια αναζητώντας κάποιο ίχνος τους μάταια όμως. Ο καπετάνιος αποφασίζει να επιστρατεύσει τη μουσική, προκειμένου να τα προ­σεγγίσουν. «Στα δελφίνια αρέσουν οι φωνές των ανθρώπων και η κλασική μουσική! Σε μερικά λεπτά θα έρθουν να δουν τι γίνεται», αναφέρει ο Ν. Βογιατζάκης. Έτσι και έγινε. Ξαφνικά, φαίνονται τέσσερις ουρές να ξεπροβάλλουν από το βάθος του ορίζοντα και να κατευθύνονται προς το πλοίο μας. Τέσσερα μεγάλα δελφίνια και ένα μικρό πλησι­άζουν το σκάφος προκειμένου να δουν από πού έρχονται οι φωνές και οι ήχοι. Το πλήρωμα υπο­δέχεται τους «αυτοκράτορες» της θάλασσας με σφυρίγματα, παλαμάκια και φωνές. Τα δελφίνια, ωστόσο, δεν ανταποκρίνονται άμε­σα και περιμένουν το σήμα από την αρχηγό τους. «Από ότι φαίνεται, η αρχηγός τους η «Αλεξάν­δρα», όπως τη φωνάζουν οι ψαράδες της περι­οχής δίνει την έγκριση της και θα παίξουν μαζί μας», αναφέρει η Αναστασία. Τα δελφίνια του Κορινθιακού καταλαβαίνουν ότι έχει στηθεί μια μικρή γιορτή και αμέσως καταφθάνουν στην περιοχή για να συμμετάσχουν στο γλέντι. Πάνω από 30 δελφίνια κύκλωσαν το σκάφος και έπαιζαν με τα κύματα. Το θέα­μα είναι μαγικό. Πάνω από μισή ώρα τα δελφί­νια στέκονται εκεί μαζί μας χωρίς να φεύγουν, απολαμβάνοντας τις ανθρώπινες φωνές και την κλασική μουσική που έπαιζε από τα μεγάφωνα του πλοίου.
 
Μελέτες από το ΕΛΚΕΘΕ για τον αριθμό του πληθυσμού τους
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στοιχεία στη χώρα μας για τον αριθμό των δελφινιών που κολυμπούν στα ελληνικά νερά. Μόλις πρόσφατα το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕ­ΘΕ) έχει ξεκινήσει κάποιες μελέτες προκειμένου να σχηματί­σει μια πρώτη εικόνα για τα είδη κάθε περιοχής. «Τα δελφίνια του Κορινθιακού αντιμετωπίζουν κοινά προ­βλήματα με όλα τα δελφίνια του Αιγαίου και του Ιονίου», αναφέρει στην η βιολόγος του ΕΛΚΕΘΕ Εύη Τσουγιοπούλου, ειδική στην παρατήρηση των δελφινιών στη χώρα μας. «Ο πρώτος κίνδυνος για την επιβίωση του είδους είναι η υπεραλίευση που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες. Τα δελφίνια σήμερα δυσκολεύονται να βρουν τροφή όπως πα­λαιότερα και αυτό έχει άμεση επίπτωση στους πληθυσμούς τους που συρρικνώνονται συνεχώς», επισημαίνει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μείωση που παρα­τηρείται στα κοπάδια των κοινών δελφινιών του Ιονίου, κα­θώς οι επιστήμονες δυσκολεύονται να τα εντοπίσουν. Παράλληλα, τα δελφίνια έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τους ψαράδες καθώς βρίσκουν στα δίχτυα τους πλούσια τροφή, τονίζει. Η ερευνήτρια, ωστό­σο, επισημαίνει ότι αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανη­συχητικό, καθώς σε αντίθεση με τα άλλα ψάρια τα ευφυή θηλαστικά το κάνουν συνειδητά. Επιλέγουν δηλαδή να μην κυνηγούν και να τρώνε έτοιμα ψάρια από τα δίχτυα, γεγο­νός που αλλάζει τις διατροφικές τους συνήθειες.
 
Ημερήσιες εκδρομές για παρατήρηση δελφινιών…
Από το Λιμάνι της Κορίνθου ξεκινούν καθημερινά οι ημερήσιες εκδρομές για την παρατήρηση των τεσσάρων ειδών των δελφινιών που ζουν στον Κορινθιακό κόλπο. Τις εκδρομές πραγματοποιεί το σκάφος του Ιδιωτικού Οργανισμού «Άγγελοι των Θαλασσών» που ίδρυσε ο κ. Νίκος Βογιατζάκης, καπετάνιος του σκάφους. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ιδιαιτερότητα του Κορινθιακού κόλπου του μοναδικού μέρους παγκοσμίως που φιλοξενεί τέσσερα είδη δελφινιού, όπου μάλιστα από την συμβίωση δύο ειδών έχει προκύψει κι ένα νέο υβρίδιο. Για την συνυφασμένη ιστορία της Κορινθίας με τα δελφίνια μίλησε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού κα Αναστασία Μητρογώγου.
READ MORE - Κινδυνεύουν από την υπεραλίευση τα δελφίνια του Κορινθιακού