Ελεγκτικό Συνέδριο: Έκθεση κόλαφος για Δημόσιο και Δήμους

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

 


Οι αδυναμίες, οι ελλείψεις, τα λάθη και οι παραλείψεις της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και των ΟΤΑ, οι οποίες επιβαρύνουν οικονομικά το Δημόσιο, καταγράφονται στην ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δημοσιεύθηκε.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο συγκέντρωσε τα πορίσματα των εκθέσεών του, οι οποίες συντάσσονται μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε κατά το τελευταίο έτος στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και τις ταξινόμησε σε 24 βασικές μεγάλες θεματικές ενότητες, προτείνοντας παράλληλα λύσεις για τις αδυναμίες της κρατικής μηχανής, που σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και την απώλεια της ανθρώπινης ζωής.

Τα διεξοδικά πορίσματα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορούν καίριους τομείς του Δημόσιου τομέα, των ΟΤΑ, κ.λπ. Ξεκινούν από την έμφυλη βία, προχωρούν στην υγεία, στα νοσήλια, στους ανέργους, στο ύψος τελών των δήμων, στην ανακύκλωση, στη λειτουργία της ΕΡΤ, στις καθυστερήσεις στα έργα, ακόμα και στο πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι αναφορικά με το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα «κόκκινα δάνεια», το Ελεγκτικό Συνέδριο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν έχει τις δέουσες αρμοδιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Δήμοι: Δεν έχουν ακριβή εικόνα για τα έσοδα τους

Σύμφωνα με την έκθεση δεν έχουν ακριβής εικόνα για το πόσοι χρεώνονται με το τέλος καθαριότητας, ούτε τι αποδίδεται από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος που το εισπράττουν!

Ειδικότερα τα πορίσματα του  διεξαχθέντος ελέγχου είναι τα ακόλουθα:

1. Οι δήμοι δεν έχουν πλήρη εικόνα των ακινήτων που βρίσκονται εντός της  διοικητικής τους περιφέρειας και βαρύνονται με το ΤΑΠ, ιδίως των μη  ηλεκτροδοτούμενων, ούτε και των υπόχρεων για την καταβολή του τέλους  προσώπων.

2. Οι δήμοι δεν έχουν σύστημα επαλήθευσης του δηλωθέντος λόγου εξαίρεσης  ενός ακινήτου από το τέλος ακίνητης περιουσίας ούτε παρακολουθούν αν  διατηρείται ο λόγος εξαίρεσης σε όσα ακίνητα χορηγήθηκε εξαίρεση.

3. Εντοπίστηκαν περιπτώσεις μη ορθού υπολογισμού του ΤΑΠ κυρίως λόγω μη  επικαιροποίησης των τιμών ζώνης.

4. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του ΤΑΠ προέρχεται από τα  ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η βεβαίωση  και είσπραξη του τέλους εμφανίζει σημαντική υστέρηση.

5. Δεν διασφαλίζεται ότι το 50% του εισπραττόμενου τέλους διατίθεται για  τους σκοπούς που προβλέπονται στον νόμο (εκτέλεση έργων, καταβολή  αποζημιώσεων ρυμοτομούμενων ή απαλλοτριωμένων ακινήτων και αγορά  ακινήτων).

Ενιαίο τέλος καθαριότητας και φωτισμού. 

Τα πορίσματα του διεξαχθέντος ελέγχου είναι τα ακόλουθα:

1. Για τον καθορισμό της επιβάρυνσης των δημοτών από το τέλος,  υπολογίζεται μόνο το κόστος παραγωγής των υπηρεσιών καθαριότητας και  φωτισμού, το οποίο άμεσα και διακριτά μπορεί να καταλογισθεί στην  παραγωγή των υπηρεσιών αυτών. Δεν επιμερίζεται όμως για να

συνυπολογισθεί στην επιβάρυνση από το τέλος, το τμήμα των οριζόντιων  λειτουργικών και διοικητικών εξόδων του δήμου για την παραγωγή των  υπηρεσιών αυτών.

2. Οι δήμοι δεν έχουν ακριβή εικόνα των ακινήτων που βαρύνονται με το  τέλος ούτε και των υπόχρεων για την καταβολή του τέλους προσώπων.

3. Οι δήμοι δεν κάνουν εκτεταμένη χρήση της δυνατότητας που τους παρέχει ο  νόμος να ορίζουν περισσότερους ειδικούς συντελεστές, ώστε το τέλος να  επιμερίζεται μεταξύ των υπόχρεων ανάλογα με τον βαθμό χρήσης των  σχετικών υπηρεσιών.

Οι συστάσεις 

– Η ορθή δημοσιονομική διαχείριση ελέγχεται πλέον μέσω «των τριών e» από  τα αρχικά των κριτηρίων στα οποία ερείδεται, τα οποία πρέπει να τηρούνται  σωρευτικά για την επίτευξη αυτής: ήτοι την οικονομικότητα (economy),την  αποδοτικότητα (efficiency) και την αποτελεσματικότητα (effectiveness).

 – O κυριότερες συστάσεις των ελέγχων100 που πραγματοποιήθηκαν το έτος  αυτό στοχεύουν στην εξέταση της επίτευξης των στόχων της διοίκησης μέσω  της διερεύνησης της σχέσης κόστους – οφέλους της δημόσιας δράσης αυτής  με δημοσιονομικές συνέπειες και της αναζήτησης από αυτή όχι μόνο της πλέον  «παραγωγικής» αλλά και της πλέον «οικονομικής εναλλακτικής λύσης» για τη  ικανοποίηση των δημόσιων αναγκών. Επίσης μέσω των συστάσεων αυτών  προτείνονται μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη θεραπεία χρόνιων

παθογενειών και την εξάλειψη των δημοσιονομικών κινδύνων.

Οι κυριότερες συστάσεις των ελέγχων είναι οι ακόλουθες:

Tέλος ακίνητης περιουσίας

– Oι Δήμοι να θεσπίσουν αναλυτικές διαδικασίες και εσωτερικές δικλίδες  αντιμετώπισης των κινδύνων που αφορούν στα αντικείμενα των εργασιών  καταγραφής των υπόχρεων ΤΑΠ, επιβεβαίωσης της νομιμότητας των  εξαιρούμενων της καταβολής ΤΑΠ ακινήτων, εισαγωγής, επικαιροποίησης και  ελέγχου των παραμέτρων (π.χ. τιμών ζώνης) που απαιτούνται για τον ορθό  υπολογισμό βεβαίωσης και είσπραξης ΤΑΠ.

– Οι Δήμοι να υιοθετήσουν διαδικασία κατάρτισης, εκτέλεσης και  παρακολούθησης διακριτού προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων, προκειμένου  να αποτυπώνεται ότι το 50% του εσόδου διατίθεται πράγματι για τους  προβλεπόμενους στο νόμο σκοπούς ( άρθρο 24παρ.20 του ν.2130/1993).

– Το Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης και το Υπουργείο Εσωτερικών να  μεριμνήσουν σε συνεργασία με τους Δήμους και την ΚΕΔΕ για τη βελτίωση  των υπαρχουσών εφαρμογών ή την ανάπτυξη νέων στον Κέντρο  Διαλειτουργικότητας, ώστε οι Δήμοι να έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης των  αναγκαίων για την επιβολή και είσπραξη των ΤΑΠ δεδομένων.

– Το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών και η Ρυθμιστική  Αρχή Ενέργειας να προβούν σε ισχυρή σύσταση στους παρόχους ηλεκτρικής  ενέργειας να αποστέλλουν στους Δήμους αναλυτικές καταστάσεις ανά παροχή  και να αποδίδουν εμπρόθεσμα το ποσό του ΤΑΠ που εισπράττουν για  λογαριασμό των Δήμων, να εξετάσουν δε το ενδεχόμενο επιβολής αναλογικών  κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Ενιαίο τέλος καθαριότητας και φωτισμού

– Οι Δήμοι να προβούν σε εκτίμηση της επιβάρυνσης των υπηρεσιών  καθαριότητας και φωτισμού από κάθε κατηγορία ακινήτων με βάση τα

προβλεπόμενα κριτήρια (επιφάνεια, χρήση, τοποθεσία, κλπ) και να  καθορίσουν, πέραν των γενικών, ειδικούς συντελεστές με βάση τα κριτήρια  αυτά.

– Οι Δήμοι να αξιοποιήσουν πλήρως τις υπάρχουσες δυνατότητες  διασταύρωσης των στοιχείων των ακινήτων που βρίσκονται εντός της

διοικητικής τους περιφέρειας και των υπόχρεων για καταβολή του τέλους  προσώπων μέσω των υφιστάμενων βάσεων δεδομένων των δημόσιων φορέων  και του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής  Μεταρρύθμισης.

– Οι Δήμοι να διενεργούν εγκαίρως έλεγχο της απόδοσης εκ μέρους των  προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας των εσόδων που εισέπραξαν για  λογαριασμό τους και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τους στις νόμιμες  υποχρεώσεις τους, να επιδιώκεται η ικανοποίηση των συμφερόντων του  Δήμου.

-Το Υπουργείο Εσωτερικών, Οικονομικών και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας  να απευθύνει ισχυρή σύσταση στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να  αποδίδουν εμπρόθεσμα το τέλος που εισπράττουν και να αποστέλλουν  εμπρόθεσμα ηλεκτρονικά στους Δήμους αναλυτικές αναφορές, ανά παροχή,  στις οποίες θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του οφειλέτη.

«Βοήθεια στο σπίτι»

Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το ΕΣ αναφέρει:

«Δεν πραγματοποιείται συστηματική διερεύνηση και καταγραφή των αναγκών κατ’ οίκον κοινωνικής φροντίδας τις οποίες προορίζεται να στηρίξει το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”.

Οι ανθρώπινοι και υλικοί πόροι του προγράμματος έχουν σταδιακά απομειωθεί.

Οι φορείς δεν εφαρμόζουν τυπικές διαδικασίες για τη λειτουργία του προγράμματος, ούτε αποτελεί αντικείμενο παρακολούθησης η παροχή και η ποιότητα των υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα δεν έχει τα μέσα να ανταποκριθεί σε περιπτώσεις ατόμων με μεγάλη αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης και πλήρη έλλειψη υποστηρικτικού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα παρέχει περιορισμένο εύρος υπηρεσιών από τις δυνητικά προσφερόμενες με βάση το οικείο καθηκοντολόγιο ειδικοτήτων και με σχετικά χαμηλή συχνότητα.

Παρά τις αδυναμίες που διαπιστώθηκαν, οι ερωτηθέντες εξυπηρετούμενοι εξέφρασαν ικανοποίηση από τις υπηρεσίες που τους παρέχονται και θεωρούν ότι έχει βελτιωθεί το επίπεδο διαβίωσής τους.

Στο πλαίσιο χρηματοδότησης του προγράμματος, προβλεπόταν αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του, η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα διενεργηθεί».

την ακριβή αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο ΕΣΥ το οποίο παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες χωρίς καμία ποιότητα και προπαντός χωρίς κανέναν έλεγχο.

Οι ελεγκτές μαζί με δικαστικούς λειτουργούς εξέτασαν λεπτομερώς τα λεγόμενα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) που αποτελούν έναν μηχανισμό κοστολόγησης της νοσηλείας των ασθενών, ανά πάθηση και με βάση τη Μέση Διάρκεια Νοσηλείας.

Παρότι τα ΚΕΝ δημιουργήθηκαν το 2011 από τότε, όπως διαπιστώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν έχει γίνει απολύτως καμία προσαρμογή στα νέα δεδομένα, ενώ και το προσωπικό που τα χρησιμοποιεί είναι ανεκπαίδευτο και τα πληροφοριακά συστήματα δεν βοηθούν στην βελτίωση του συστήματος.

READ MORE - Ελεγκτικό Συνέδριο: Έκθεση κόλαφος για Δημόσιο και Δήμους

Αντί για στήριξη, ισοπεδώνουν τους κτηνοτρόφους !

 


Έντονες αντιδράσεις εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το Καλάθι του Πάσχα, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως το νέο «καλάθι» δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ακρίβειας, ενώ παράλληλα είναι εις βάρος των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών.

Με κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, και οι τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος, Σταύρος Αραχωβίτης και Ολυμπία Τελιγιορίδου, τονίζουν πως η ακρίβεια στα τρόφιμα «καταγράφει νέα ρεκόρ και για τον Απρίλιο, αλλά μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι οι εξυπηρετήσεις για τους μεγάλους παίκτες στην αγορά».


Όπως υποστηρίζουν, «το νέο καλάθι για το Πάσχα που εγκαινίασε ο κ. Γεωργιάδης, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά εντείνει τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος κρεοπωλών και κτηνοτροφών, οι οποίοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους προαναγγέλλοντας νομικές ενέργειες κατά του μέτρου.

»Καθώς παρά περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, το καλάθι του Πάσχα περιλαμβάνει και αμνοερίφια. Γεγονός που, σύμφωνα με τους κρεοπώλες και τους κτηνοτρόφους, ευνοεί αποκλειστικά τα μεγάλα σουπερμάρκετ και ισοδυναμεί με σύσταση καρτέλ στην αγορά κρέατος», αναφέρουν.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση πως, «αντί να προβεί σε εντατικούς ελέγχους για να προστατέψει τους Έλληνες κτηνοτρόφους από τις αθρόες ελληνοποιήσεις, αντί να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα τον αγροτικό κόσμο, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αντί να στηρίξει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς  που απειλούνται με λουκέτο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συντηρεί και τροφοδοτεί την κερδοσκοπία και τα καρτέλ».

Και καταλήγουν πως οι παραγωγοί, οι έμποροι, και οι καταναλωτές «δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία», σημειώνοντας πως στις εκλογές της  21ης Μαΐου «βάζουμε τέλος στην αδικία, κάνουμε πράξη την πολιτική αλλαγή».

ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση ‘μοιράζει’ την ακρίβεια ανάμεσα στη λαϊκή κατανάλωση και το εισόδημα του κτηνοτρόφου»

Για «εκβιασμό» των κτηνοτρόφων κατηγορεί την κυβέρνηση το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «η  κυβέρνηση προκλητικά αξιοποιεί τη συμφωνία της με τα σούπερ μάρκετ για το καλάθι του Πάσχα και – με επικεφαλής τον υπουργό Ανάπτυξης – προσπαθεί να εμφανίσει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά να προμηθευτεί ο λαός φθηνά το αρνί, ενώ την ίδια ώρα εκβιάζει τους κτηνοτρόφους ώστε να πουλήσουν τα αρνιά τους ακόμα και κάτω του κόστους παραγωγής».

READ MORE - Αντί για στήριξη, ισοπεδώνουν τους κτηνοτρόφους !

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ανήλικος που παρασύρθηκε από Προαστιακό

 


Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ το βράδυ της Παρασκευής, καθώς ένας 17χρονος παρασύρθηκε από  αμαξοστοιχία  του Προαστιακού με προορισμό το αεροδρόμιο, στην περιοχή του Ταύρου, κοντά στον σταθμό «Ρουφ». Το παιδί μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο έφηβος φέρει κακώσεις σε όλο του το σώμα, ενώ οι γιατροί το υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία, καθώς φοβούνται εσωτερική αιμορραγία. 

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής (7/4), ενώ λίγα λεπτά μετά ο σταθμάρχης στο Ρέντη δέχθηκε κλήση, προκειμένου να ειδοποιήσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον ανήλικο. Σύμφωνα με το Kontra Channel, παιδιά που δηλώνουν φίλοι του 17χρονου ανέφεραν ότι φορούσε ακουστικά και δεν αντιλήφθηκε τη διερχόμενη  αμαξοστοιχία  και τις μπάρες που κατέβηκαν στην παρακείμενη διάβαση των οχημάτων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αγόρι παρασύρθηκε αρκετά μέτρα, ενώ η διάβαση των πεζών είναι εντελώς αφύλακτη, καθώς δεν υπάρχει κάποια σήμανση ή κάποια μπάρα που να προειδοποιεί τους διερχόμενους,  παρά μόνο στρωμένο τσιμέντο ανάμεσα στις ράγες. Στη δε παρακείμενη  διάβαση των  αυτοκινήτων οι μπάρες λειτουργούν  χειροκίνητα, με τους κατοίκους να αναφέρουν ότι πολλές φορές το τρένο περνάει χωρίς να κατέβουν.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής τα τρένα περνούν αρκετά συχνά από το σημείο, ενώ στην περιοχή υπάρχουν σχολεία, φροντιστήρια και γήπεδα, με εκατοντάδες παιδιά να διέρχονται καθημερινά από το σημείο. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν οι περίοικοι, ο φωτισμός στο σημείο είναι ανύπαρκτος, ενώ τα χόρτα στο σημείο έφταναν έως και 2 μέτρα τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ορατότητα για οδηγούς και πεζούς.

READ MORE - Σε κρίσιμη κατάσταση ο ανήλικος που παρασύρθηκε από Προαστιακό

Η ακροδεξιά βάζει γραβάτα κι εμείς τη χαιρετάμε… δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023


 

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη

Ένα στοιχείο από τη μεγάλη έρευνα του Ινστιτούτου Eteron και της εταιρείας aboutpeople, είναι συγκλονιστικό και θα πρέπει να μας προβληματίσει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέτρηση, ένας οιονεί «αντιδημοκρατικός» πυρήνας που υπερβαίνει το 10% είναι διακριτός στο εσωτερικό του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Το επίκεντρο του τοποθετείται στο άκρο δεξιό τμήμα του πολιτικού φάσματος.

Δηλαδή, πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, στην Ελλάδα που επλήγη όσο λίγα κράτη από το ναζισμό, στην πατρίδα μας που έζησε τη Χούντα των Συνταγματαρχών, αυτοπροσδιορίζονται ως ακροδεξιοί.

Eπί της ουσίας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ελληνες δηλώνουν αντιδημοκράτες, αρνητές της Δημοκρατίας, μόλις 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση.

Στην ίδια έρευνα το 83% των πολιτών συμφωνεί ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα

Τα υψηλότερα ποσοστά υιοθέτησης αυτής της άποψης προέρχονται από τους εκλογείς της ΝΔ (94%), του ΠΑΣΟΚ (94%), του ΣΥΡΙΖΑ (88,4%) και του ΜέΡΑ25 (87,3%). Τα χαμηλότερα συναντώνται μεταξύ των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης (67,7%), του ΚΚΕ (62,1%), και του Εθνικού Κόμματος-Έλληνες (54,8%)

Η δυσαρέσκεια για τον τρόπο που λειτουργεί η σημερινή Ελληνική Δημοκρατία είναι επίσης πολύ υψηλή. Μόνο μια μειοψηφία (29,9%) είναι ικανοποιημένη από τον τρόπο που στην πράξη λειτουργεί η δημοκρατία στην Ελλάδα (το 69,7% εκφράζει δυσαρέσκεια).

Το 78,6% των ερωτώμενων θεωρεί ότι η δημοκρατία θα ήταν καλύτερη «αν συμμετείχαν περισσότερο οι πολίτες μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και δημοψηφίσματα».

Αυτά, την ίδια στιγμή που το κορυφαίο πολιτικό θέμα αυτή την περίοδο είναι το κόμμα Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου και πώς αυτό θα απαγορευτεί με… νομοθετικές παρεμβάσεις.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση δε νομοθέτησε επ’ αυτού; Γιατί φέρνει στη Βουλή νέα παρέμβαση; Είχε αφήσει ανοικτά παράθυρα και τώρα σπεύδει να τα κλείσει; Απέτυχε η πρώτη ρύθμιση; Δεν άκουσε τα άλλα κόμματα που έλεγαν ότι απαιτούνται κι άλλες παρεμβάσεις;

Ο,τι κι αν έγινε δείχνει μια προχειρότητα, όμως, το ζήτημα δεν είναι αν θα ανακοπεί ο Κασιδιάρης, αλλά αν έχει δημιουργηθεί μια εκρηκτική «μαγιά» νεοφασισμού στην Ελλάδα. 

Αν δηλαδή αυτό το ένα εκατομμύριο και πλέον Ελλήνων είναι όντως αντιδημοκράτες, φασίστες, υμνητές νεοναζί ή το μεγαλύτερο μέρος αυτών ψηφίζουν από οργή για μια σειρά από παθογένειες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Το ζήτημα είναι αν το πολιτικό σύστημα, και όλοι εμείς, έχουμε αντιληφθεί το πρόβλημα και κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε.

Πλέον κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι «δεν ήξερε» για τον χρυσαυγιτισμό. Εχουν περάσει 8 χρόνια από τότε που θέριεψε το κόμμα των νεοναζί, και ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε αν δεν είχαμε νεκρούς από τα αιματοβαμμένα χέρια των χρυσαυγιτών, και μιλώ για τον Φύσσα, τον Λουγκμάν κ.λπ.

Ούτε πρέπει να πούμε για ακόμη μια φορά ότι τέτοιες έρευνες είναι «καμπανάκια» για τη δημοκρατία μας.

Πλέον έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο και τα παραδείγματα άλλων χωρών του εξωτερικού, με τη γιγάντωση, ακροδεξιών, φασιστικών, αντιμεταναστευτικών, ομοφοβικών κομμάτων, θα πρέπει να μας τρομάξoυν.

Ακόμη κι αν τώρα αναχαιτιστεί ο Κασιδιάρης και οι «μπροστινοί» του, το πρόβλημα παραμένει, είναι χαίνουσα πληγή για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.

Δυστυχώς αντιλαμβάνομαι ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει και η συζήτηση περιορίζεται στο πόσο καλή μπορεί να είναι μια νομοθετική διάταξη – μπλόκο.

Ασχολείται κανείς με το πραγματικό πρόβλημα;

Ότι ο νεοφασισμός βρίσκεται ήδη στα σχολεία μας και μολύνει τα παιδιά μας; Οτι οι μαθητές δεν μαθαίνουν τι σημαίνει φασισμός, ακροδεξιά, ναζισμός και πόσο κακό έκαναν στη χώρα μας και τον κόσμο όλο;

Ότι βρίσκεται σε ομάδες του πληθυσμού που νιώθουν -και είναι- περιθωριοποιημένες;

Ότι βρίσκεται μέσα στις ίδιες τις οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα και αισθάνονται παρατημένοι από το κράτος;

Ότι βρίσκονται σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής γιατί όλοι βλέπουν να εκτυλίσσονται τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών και κανείς να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες αλλά να έχει και τα κότσια να αλλάξει τα κακώς κείμενα;

Ότι βρίσκεται στα μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού που έπειτα από απανωτές κρίσεις, οικονομικές, υγειονομικές, αξιακές, εκπαιδευτικές, βλέπει τη ζωή του να υποβαθμίζεται;

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα και γι’ αυτήν θα έπρεπε να μιλάμε στο δρόμο προς τις εκλογές.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα πολιτικά κόμματα και οι έχοντες καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και τους Θεσμούς (στη Δικαιοσύνη, την Εκκλησία, τα Μέσα Ενημέρωσης κ.λπ) περί άλλων τυρβάζουν.

Και γίνονται οι καλύτεροι χορηγοί της ακροδεξιάς η οποία φοράει… γραβάτα κι εμείς την κοιτάζουμε, δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα.

READ MORE - Η ακροδεξιά βάζει γραβάτα κι εμείς τη χαιρετάμε… δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι

Υπουργοί και «γόνοι» στη μάχη του σταυρού με τη Νέα Δημοκρατία

 


Η ακτινογραφία των 268 υποψηφίων βουλευτών που ανακοινώθηκαν από το κυβερνών κόμμα για τις εκλογές του Μαΐου βγάζει σημαντικά στατιστικά στοιχεία –  χωρίς να έχουν κλείσει οριστικά τα ψηφοδέλτια και χωρίς να συνυπολογιστούν οι νυν βουλευτές του κόμματος που αν δεν υπάρχει κώλυμμα, όπως στην περίπτωση Πάτση θα είναι υποψήφιοι και πάλι-.

Η κατανομή των επαγγελμάτων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Οι δικηγόροι και οι οι ιατρικές ειδικότητες κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά των υποψηφιοτήτων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Σύμφωνα με την καταγραφή οι δικηγόροι προσεγγίζουν το 18,2%, οι ιατροί, φαρμακοποιοί, κτηνίατροι, νοσηλευτές το 17,1% και ακολουθούν οι επιχειρηματίες με 11,15%.  Κάτω από το 10% βρίσκονται οι πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, γεωλόγοι με 8,9% και ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί με περίπου 7%. Πολλοί δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί παραγωγοί συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια με 5,9%, ακολουθούν οι Οικονομολόγοι με 5,6%, οι Σύμβουλοι με 4,5%, ιδιωτικοί υπάλληλοι με 4% , δημόσιοι υπάλληλοι με 3,3%, απόστρατοι με 2,7% και άλλα επαγγέλματα 5,5%.

Οι υπουργοί που διεκδικούν εκλογή για πρώτη φορά

Οκτώ μέλη των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν ήταν βουλευτές διεκδικούν την εκλογή τους.

Στην Α’ Αθηνών ο Κυριάκος Πιερρακάκης, στην Α’ Πειραιώς η Δόμνα Μιχαηλίδου, στην Ανατολική Αττική ο Στέλιος Πέτσας και η Σοφία Ζαχαράκη, στον Δυτικό Τομέα η Μαρία Συρεγγέλα και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην Μαγνησία ο Χρήστος Τριαντόπουλος, στον Βόρειο Τομέα ο Νίκος Παπαθανάσης.

Επίσης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης κατεβαίνει στο Νότιο Τομέα και ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Ηλεία. 

Οι «γόνοι» που διεκδικούν την «κληρονομιά» των ψηφοφόρων

Ως «μεταγγραφή» από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ όπου βρίσκονταν οι γονείς τους διεκδικούν έδρα στην Α΄Αθηνών η Άννα Ροκοφύλλου και στην Αρκαδία ο Απόστολος Σπυρόπουλος.

Στην Α’ Αθηνών υποψήφια έιναι η δικηγόρος Καλλιόπη- Λάουρα Δαμιανού, κόρη του πρώην υφυπουργού Θόδωρου Δαμιανού, στο Νότιο Τομέα η Θεοδώρα Πάλλη – Πετραλιά, κόρη της Φάνης Πάλλη- Πετραλιά, η Ιωάννα Γκελεστάθη, κόρη του πρώην υπουργού Νίκου Γκελεστάθη, ο οποίος όμως εκλεγόταν στην Φθιώτιδα, στα Τρίκαλα ο ανιψιός του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, Μιχαήλ Χατζηγάκης, στα Χανιά ο ανιψιός του πρώην υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και η χήρα του Μανούσου Βολουδάκη, Σεβαστή Βολουδάκη.

Στην Αιτωλοακαρνανία, υποψήφιος είναι ο παραγωγός τηλεοπτικού και οπτικοακουστικού περιεχομένου Γεώργιος Σταμάτης, γιός του πρώην υπουργού Δημητρη Σταμάτη

READ MORE - Υπουργοί και «γόνοι» στη μάχη του σταυρού με τη Νέα Δημοκρατία

Μαθητής ΕΠΑΛ έκοψε δάχτυλο συμμαθητή του

 


Άγριο ξύλο μεταξύ μαθητριών για... ένα αγόρι με αποτέλεσμα μία 15χρονη έπεσε λιπόθυμη στο προαύλιο. Όλα ξεκίνησαν στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας , όταν μία μαθήτρια από άλλο σχολείο εισέβαλε στο προαύλιο του επαγγελματικού λυκείου και άρχισε να γρονθοκοπεί μία συνομήλική της. Φαίνεται πως δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό βίας στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ και πηγές από το σχολείο το επιβεβαιώνουν υποστηρίζοντας πως «είμαστε εκτεθειμένοι στην οργή των παιδιών», αποκαλύπτοντας μάλιστα πως υπήρξε περιστατικό με μαθητή που δάγκωσε και έκοψε δάχτυλο συμμαθητή του! 

«Το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο, δικιά μας μαθήτρια ξυλοκοπήθηκε από ομάδα μαθητών άλλου ΕΠΑΛ. Το βίντεο το δημοσιοποίησε τώρα συγκεκριμένο άτομο για κάποιους λόγους. Το περιστατικό με δύο αγόρια που έπαιξαν ξύλο πριν ένα μήνα έγινε σε άλλο ΕΠΑΛ. Τα επεισόδια είναι καθημερινά. Το υπουργείο πρέπει να επιβάλλει αυστηρότερες ποινές γιατί είμαστε εκτεθειμένοι στην οργή των παιδιών. Το περιστατικό στο οποίο μαθητές πέταξαν καρέκλες σε καθηγητή και μαθητής δάγκωσε και έκοψε κομμάτι από δάχτυλο άλλου μαθητή έγινε στο εργαστηριακό κέντρο και υπάρχει έρευνα», αναφέρουν κύκλοι του ΕΠΑΛ στον ALPHA. 

Μητέρα μαθητή στο ΕΠΑΛ αποκάλυψε πως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της κοπέλας που έγινε «γύρω από τα γραφεία των καθηγητών» δεν έγινε κλήση στην Αστυνομία και μιλώντας στον ALPHA αναφέρθηκε και στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς που έγινε «με τσακωμό και μπουνιές δύο μαθητών. Στον έναν σκίστηκε το φρύδι», με αποτέλεσμα ο ένας μαθητής να αλλάξει σχολείο. «Και άλλη μητέρα μου είπε ότι πήγε το παιδί της εκεί και του έκαναν bullying, το χτυπούσαν, του είχαν βγάλει και σουγιά. Το πήρε και το πήγε σε άλλο σχολείο. Της είπε να κάνει καταγγελία αλλά αρνήθηκε για να μην στιγματιστεί το παιδί της».

Η μητέρα αποκάλυψε και άλλο περιστατικό βίας όπου δύο μαθητές πιάστηκαν στα χέρια, έριξαν μία καρέκλα στο κεφάλι καθηγητή και ο ένας έκοψε το δάχτυλο του άλλου δαγκώνοντάς το στο σημείο όπου ξεκινάει το νύχι: «οι καθηγητές δεν ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. και το πήγαν στο νοσοκομείο». Η γυναίκα ισχυρίζεται πως «φοβούνται όλοι οι γονείς να μιλήσουν, φοβούνται και τα παιδιά. Οι καθηγητές ζουν στον δικό τους πλανήτη και φοβούνται να μιλήσουν. Ξέρετε πόσοι καθηγητές έχουν διοριστεί σε αυτά τα ΕΠΑΛ και προτιμούν να μην δουλέψουν; Η αναρχία στα ΕΠΑΛ υπήρχε πάντα αλλά φέτος έχουν γίνει πιο τραγικά τα πράγματα». 

 

READ MORE - Μαθητής ΕΠΑΛ έκοψε δάχτυλο συμμαθητή του

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέλου - Βόχας Μ. Λιάκος σήμερα στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΝΤΑΡ

 


Σήμερα στις 12:00 στην εκπομπή ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΝΤΑΡ στον JUST FM 96,4 , καλεσμένος ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέλου - Βόχας κ. Μιχάλης Λιάκος.

READ MORE - Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέλου - Βόχας Μ. Λιάκος σήμερα στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΝΤΑΡ

Στεγαστικά δάνεια: «Παγώνουν» για έναν χρόνο τα επιτόκια

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

 


 «Ασπίδα» προστασίας στις αυξήσεις των επιτοκίων, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των μηνιαίων δόσεων, για τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων δημιουργούν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές τα πιστωτικά ιδρύματα θα προχωρήσουν σε πάγωμα των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων ώστε να αποτρέψουν περαιτέρω επιβάρυνση των ενήμερων δανειοληπτών από την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Το σχέδιο των τραπεζών προβλέπει ότι όλα τα επιτόκια βάσης των στεγαστικών δανείων (euribor 1 μήνα, 3 μηνών και ελβετικού φράγκου) θα σταθεροποιηθούν από ένα χρονικό σημείο και μετά και δεν θα περάσουν στους δανειολήπτες άλλες αυξήσεις το επόμενο 12μηνο.

Το σχέδιο αυτό θα εφαρμοστεί μόνο για τα στεγαστικά δάνεια που αφορούν κύρια κατοικία και όχι δευτερεύουσα ή υποθήκη ακινήτων για άλλα δάνεια.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό είναι σαν να γίνονται όλα τα επιτόκια σταθερά για τη χρονική περίοδο του 12μήνου ενώ αν σε αυτή την περίοδο υπάρξουν μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ ή την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας αυτές θα εφαρμοστούν υπέρ του δανειολήπτη. Έτσι για τις τυχόν αυξήσεις επιτοκίων του επόμενο διαστήματος δεν θα επιβαρυνθούν οι δανειολήπτες αλλά το κόστος θα βαρύνει τις τράπεζες.

Μετά τις αυξήσεις επιτοκίων που άρχισε η ΕΚΤ το περασμένο καλοκαίρι, σωρευτικά τα επιτόκια έχουν αυξηθεί κατά 3,5%, ενώ τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι το μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο των υφιστάμενων στεγαστικών δανείων είχε αυξηθεί τον Φεβρουάριο στο 4,27%.

READ MORE - Στεγαστικά δάνεια: «Παγώνουν» για έναν χρόνο τα επιτόκια

Ο Βασίλης Πανταζής σήμερα στις 12:00 στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΝΤΑΡ στον JUST FM 96,4

 




READ MORE - Ο Βασίλης Πανταζής σήμερα στις 12:00 στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΝΤΑΡ στον JUST FM 96,4

Το καλό να λέγεται: Ο Αντιδήμαρχος Β. Παπαϊωάννου ομόρφυνε με λουλούδια την Κόρινθο

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

 


Ο Αντιδήμαρχος Β.Παπαϊωάννου και τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κορινθίων υλοποιούν αυτές τις ημέρες το Πρόγραμμα φύτευσης καλλωπιστικών φυτών, που δίνουν χρώμα και ομορφαίνουν την πόλη μας.

Οι παρεμβάσεις αυτές βελτιώνουν αισθητικά την όψη και την ποιότητα των κοινόχρηστων χώρων και με τη συμβολή των συνδημοτών μας εξασφαλίζουμε την προστασία της πραγματικά όμορφης αυτής εικόνας.

READ MORE - Το καλό να λέγεται: Ο Αντιδήμαρχος Β. Παπαϊωάννου ομόρφυνε με λουλούδια την Κόρινθο

"Μπουρλότο" στις ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ με Νομοσχέδιο ΥΠΕΣ

 


Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κατετέθη στη Βουλή αργά χθες το βράδυ (στους Βουλευτές έφθασε στις 3.00 τη νύχτα !), περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για τις Κοινότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για αυτά η Κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέκαμψε πλήρως τη διαβούλευση, καθώς δεν υπήρχαν μέσα στο Νομοσχέδιο που ετέθη σε δημόσια διαβούλευση την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπογραμμίζεται ότι το πρώτο Άρθρο , για την εκλογή Προέδρου στις Κοινότητες άνω των 300 κατοίκων, αφορά την τρέχουσα θητεία (έως 31/12/2023) και αποτελεί συμμόρφωση στην Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον τρόπο εκλογής που ψήφισε η  Ν.Δ. το 2019.

Περαιτέρω, το Άρθρο 18, ανατρέπει το πληθυσμιακό όριο των Κοινοτήτωντο κατεβάζει από 300 σε 200, δηλαδή οι Κοινότητες άνω των 200 κατοίκων θα έχουν και αυτές Συμβούλιο. Αυτό θα ισχύσει στις εκλογές του Οκτωβρίου, όπως ορίζει η μεταβατική διάταξη.

Όπως πληροφορεί ο AIRETOS.GR, η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλή για το Νομοσχέδιο είναι αύριο στις 13.00, ενώ θα ψηφιστεί πιθανότατα τη Μ. Τρίτη. 

READ MORE - "Μπουρλότο" στις ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ με Νομοσχέδιο ΥΠΕΣ

Ξεκινά η συντήρηση των Κοιμητηρίων του δήμου Κορινθίων

 


Υπεγράφη και ξεκινά άμεσα να υλοποιείται η σύμβαση που αφορά την συντήρηση των Κοιμητηρίων του δήμου Κορινθίων. Την σύμβαση ύψους 588.902 ευρώ (με ΦΠΑ) υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου 2023 ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕ».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων εξέφρασε κατά την υπογραφή της σύμβασης την ικανοποίηση του για την λήξη της χρόνιας δικαστικής διαμάχης στην οποίαν είχε εμπλακεί το έργο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην υλοποίηση του. Η Οικονομική επιτροπή του δήμου Κορινθίων είχε ομόφωνα αποφασίσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 τις τεχνικές προδιαγραφές, τα τεύχη δημοπράτησης , τον ενδεικτικό προϋπολογισμό της αριθμ. 23/2020 μελέτης και τους όρους διακήρυξης διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού.

READ MORE - Ξεκινά η συντήρηση των Κοιμητηρίων του δήμου Κορινθίων

Οργή Τσελέντη για Παπαδόπουλο: «Μας κάνει τον προφήτη και…τρομάζει ο κόσμος»

 


Έντονη ήταν η αντίδραση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου – καθηγητή σεισμολογίας, Ακη Τσελέντη, στις δηλώσεις που έκανε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» ο συνάδελφός του καθηγητής, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, και προκάλεσαν πανελλήνια αίσθηση.

Ο τελευταίος είπε πως στον Κορινθιακό Κόλπο έχει να κάνει σεισμό -πάνω από 6 Ρίχτερ- από το 1995, οπότε και σημειώθηκε ο μεγάλος στο Αίγιο, κι επειδή σε τέτοια φαινόμενα υπάρχει περιοδικότητα, βάσει επιστημονικών μελετών, θα πρέπει να περιμένουμε αργά ή γρήγορα ένα μεγάλο γεγονός άνω των 6 βαθμών!

Σύμφωνα με το pelop.gr,ο κ. Τσελέντης «τα πήρε στο κρανίο» και απάντησε με σκληρά λόγια: «Τα ίδια μας έλεγε για τη Θήβα. Πέρυσι, μου πήρε ένα χρόνο να ηρεμήσω τον κόσμο. Μετά τα ίδια για την Εύβοια. Όταν πιάσει όλη την Ελλάδα, κάτι θα γίνει και θα μας κάνει τον προφήτη. Τώρα να ρημάξει τον τουρισμό στα νησιά μας. Μάλιστα, ο κ. Τσελέντης μετέφερε και την ανησυχία του κόσμου, όπως μήνυμα γυναίκας, που τον ενημέρωσε πως στην περιοχή της είχαν κατατρομάξει!

Ο κ. Τσελέντης επεσήμανε ακόμη πως όλη η Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή, αλλά οι σεισμολόγοι δεν είναι προφήτες για να βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο και να αναφέρουν πού θα γίνει σεισμός! «Υπάρχει και ο τουρισμός, έρχεται καλοκαίρι, αλλά αυτά δεν τα σκέπτεται ο κ. Παπαδόπουλος όταν λέει τις ανακρίβειές του…» δηλώνει.

READ MORE - Οργή Τσελέντη για Παπαδόπουλο: «Μας κάνει τον προφήτη και…τρομάζει ο κόσμος»

"Βόμβα" Ανδρουλάκη: Τι θα κάνει αν δεν πάρει ισχυρό διψήφιο ποσοστό

 


Υπέρ του συστήματος της απλής αναλογικής, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα το πρωί, κατά την οποία αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, και τις επικείμενες εκλογές.

Ο κ. Ανδρουλάκης,  επανέλαβε την άποψή του πως δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός μετά τις επικείμενες εκλογές ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας «δεν θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός», και εξήγησε πως «ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θα πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Ανδρουλάκης, έθεσε τον εκλογικό πήχη του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό που είχε στις προηγούμενες εκλογές. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι ένα «ισχυρά διψήφιο ποσοστό».

Ερωτηθείς τι θα κάνει ο ίδιος, αν δεν καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να έχει διψήφιο ποσοστό απάντησε: «Για έμενα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, όπως αξιολογούμαι εγώ, αξιολογούνται όλα τα στελέχη του κόμματος μας».

 

READ MORE - "Βόμβα" Ανδρουλάκη: Τι θα κάνει αν δεν πάρει ισχυρό διψήφιο ποσοστό

Ν. Ταγαράς: Η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας θα αποκτήσει δικό της σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο

 


Σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ν. Ταγαράς σημείωσε: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αυτό θα γίνει με ειδική διάταξη που φτιάξαμε και καταθέσαμε ως Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η διάταξη ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα και εμπεριέχεται στο νόμο 5039/2023 που δημοσιεύτηκε χθες. Με το άρθρο 135 καθορίσαμε τόσο το χώρο, όσο και όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες για την ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων όπου θα στεγαστεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Κορίνθου.

Πρόκειται για μία έκταση 14,2 στρ. στη θέση Φίλεζα – Μπαθαρίστρα που παραχώρησε ο Δήμος Κορινθίων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον σκοπό της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Οι ειδικοί όροι δόμησης που καθορίσαμε για την έκταση θέτουν τις βάσεις για να ανεγερθεί και να λειτουργήσει εκεί ένα κτίριο επιβλητικό και αντάξιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας".

 

READ MORE - Ν. Ταγαράς: Η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας θα αποκτήσει δικό της σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο