Βλάβη στις πόρτες παρουσίασε σήμερα το Intercity

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

 


Με καθυστέρηση ξεκίνησε σήμερα Τρίτη το δρομολόγιο του Intercity από τη Θεσσαλονίκη , καθώς διαπιστώθηκε βλάβη στις πόρτες του επιβατικού τρένου. Οπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός του Open το δρομολόγιο ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, καθώς οι βλάβες παρουσιάστηκαν στο τελευταίο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Στο συγκεκριμένο σημείο, μάλιστα, βρίσκεται και η πρώτη θέση των επιβατών, ενώ μέχρι στιγμής, όπως αναφέρεται, οι βλάβες που έχουν παρουσιαστεί δεν έχουν επιδιορθωθεί.

Παράλληλα, ο πίνακας που χρησιμοποιείται για να επιδιορθωθεί η βλάβη παραμένει ανοικτός, καθώς οι οδηγοί δεν κατάφεραν να φτιάξουν το πρόβλημα με αποτέλεσμα να παραμείνουν ανοικτή (σ.σ. πόρτα). Μάλιστα, πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο γινόντουσαν συζητήσεις μεταξύ των μηχανοδηγών να αποκοπεί το συγκεκριμένο βαγόνι, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών. Ωστόσο, μετά από έλεγχο που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ διαπιστώθηκε ότι δε διακυβεύεται η σωματική ακεραιότητα των επιβατών, με αποτέλεσμα το δρομολόγιο να ξεκινήσει κανονικά.

Αξιο αναφοράς είναι ότι και στο σημερινό δρομολόγιο της Hellenic Train οι επιβάτες των τρένων είναι λίγοι και όλοι έχουν κλείσει, κατά βάση, εισιτήριο στις τελευταίες θέσεις των βαγονιών.