Και νέα απόβλητα άδειασαν επιτήδειοι στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων!

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης εμφανίστηκε αποφασισμένος «να τελειώνει αυτό το θέμα και το έγκλημα που διαπράττεται και το οποίο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων»

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων από κατοίκους και Δήμο, αφού οι επιτήδειοι άγνωστοι συνεχίζουν το καταστροφικό έργο εναπόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Για μία ακόμα φορά οι επιτήδειοι άδειασαν βιομηχανικά απόβλητα στην ίδια περιοχή των Αγίων Θεοδώρων που είχαν πετάξει – ίσως οι ίδιοι- πριν από λίγες μέρες. Κάτι που επιβαρύνει συστηματικά την περιοχή και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Για το θέμα παρενέβη άμεσα ο ίδιος ο Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης, ο οποίος κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Χθες το πρωί έφτασαν στην περιοχή υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγιεινής για να κάνουν αυτοψία στο χώρο, ενώ τη Δευτέρα θα μεταβούν στον ίδιο χώρο κι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Ο κ. Λογοθέτης σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αποφασισμένος «να τελειώνει αυτό το θέμα και το έγκλημα που διαπράττεται και το οποίο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Όπως ανέφερε μάλιστα, ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες με τη συνδρομή του Δήμου αλλά και κατοίκων της περιοχής, βρίσκονται στα ίχνη των επιτήδειων δραστών και διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη…
READ MORE - Και νέα απόβλητα άδειασαν επιτήδειοι στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων!

Βλ. Μπισμπίκης: Μπορούμε να αλλάξουμε το Επιμελητήριο προς όφελος όλων μας

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές για το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στον συνδυασμό του Βλ. Μπισμπίκη για το αποτέλεσμα, ενώ τα μηνύματα καθώς περνούν οι μέρες είναι πολύ θετικά από δεκάδες επαγγελματίες. Στη διακήρυξη των αρχών του συνδυασμού του χαρακτηριστικά αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Eχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της παγκόσμιας κρίσης, τον Αύγουστο του 2007. Απο τότε παντού - και στην Ελλάδα - άρχισαν να χειροτερεύουν οι συνθήκες του εμπορίου και της οικονομικής δραστηριότητας εν γένει . Από τότε άρχισαν να κλείνουν οι κρουνοί των τραπεζών  στη χρηματοδότηση του  επιχειρηματικού τομέα ,μέχρι που στέρεψαν τελείως. Πως λοιπόν συνεχίζουμε ακόμη να έχουμε μια Ελληνική οικονομία που μερικές φορές παρουσιάζει διάσταση μεταξύ πρωτοσέλιδων και πραγματικότητας; H απάντηση είναι μια και μόνη: έχουμε ακόμη «οικονομία» στην Ελλάδα διότι λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας!
Για αυτό Θέλουμε: Ένα επιμελητήριο δίπλα σε κάθε επαγγελματία που ,να θέτει οράματα και να τον συνεγείρει.
Στοχεύουμε: Στην υποστήριξη ,την προστασία και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με κανόνες σε ανάδειξη του επιμελητηρίου Κορινθίας πρωτοπόρου στις εξελίξεις του αύριο.
Σχεδιάζουμε : Τις προϋποθέσεις για βιώσιμες επιχειρήσεις ,με μια ισχυρή αυτοδύναμη και καταλυτική παρουσία στην πολιτεία που να περιφρουρεί τα δικαιώματα των με παροχή γνωμοδοτικών εισηγήσεων προς την πολιτεία και παροχή προς τα μέλη μας γνωμοδοτικών εισηγήσεων και πληροφοριών για  κάθε οικονομικό θέμα..
Μπορούμε να χαράξουμε τη νέα ιστορία του επιμελητηρίου Κορινθίας, μαζί με όλους τους επαγγελματίες Μπορούμε να αλλάξουμε το επιμελητήριο Κορινθίας προς όφελος όλων μας. Δεσμευόμαστε απέναντι στον κάθε επαγγελματία να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη, η ψήφος  μας μπορεί να αλλάξει κατεστημένα ετών και να αναδείξει το πραγματικό ρόλο του επιμελητηρίου απέναντι στη μικρομεσαία επιχείρηση. Να πάψει πλέον το επιμελητήριο Κορινθίας να είναι το κτίριο στην Ερμού στην Κόρινθο που πρέπει να δίνουμε υποχρεωτικά συνδρομή 40 ευρώ το έτος και να γίνει ο ουσιαστικός βοηθός και υποστηρικτής του επαγγελματία».                                                     
READ MORE - Βλ. Μπισμπίκης: Μπορούμε να αλλάξουμε το Επιμελητήριο προς όφελος όλων μας

Προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις για το κλείσιμο της ΔΟΥ

Ομόφωνο ψήφισμα Δ.Σ. Νεμέας

Στα πλαίσια της νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης του προγράμματος «Καλλικράτης», ο Δήμος Νεμέας παρέμεινε αυτόνομος. Βάση αυτού , ο «νέος» Δήμος θα έπρεπε να ενισχυθεί από πλευράς υπηρεσιών λόγω των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο, που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση. Παρ΄όλα αυτά, εδώ και πάρα πολύ καιρό , ο Δήμος Νεμέας υφίσταται μια απαράδεκτη πρακτική από πλευράς των τελευταίων Κυβερνήσεων, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τον πολιτικό κόσμο της Κορινθίας. Μετά τη ΔΕΗ, το ΙΚΑ, τον ΟΤΕ, την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας και του Α.Τ. Νεμέας , πληροφορηθήκαμε την αιφνιδιαστική  απόφαση κατάργησης της ΔΟΥ Νεμέας.  Η ΔΟΥ Νεμέας, όπως και οι υπόλοιπες καταργηθείσες υπηρεσίες , εξυπηρετεί όχι μόνον την πόλη της Νεμέας και τα χωριά του Δήμου Νεμέας , αλλά και χωριά που δεν ανήκουν στο Δήμο μας, όπως το Ψάρι, τον Ασπρόκαμπο, την Τιτάνη, τα Μποζικά, το Γυμνό, το Πλατάνι και τη Σκοτεινή, χωριά τα οποία είναι εγγύηση για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και λόγος ύπαρξης του Καλλικρατικού Δήμου Νεμέας. Η βίαιη μεταφορά τους στην Κόρινθο που απέχει 40 χλμ.- 80 χλμ. Θα αποτελέσει και το βίαιο θάνατο ενός Δήμου με μακρόχρονη ιστορία, πράγμα άδικο και επιεικώς απαράδεκτο. Η κατάργηση της ΔΟΥ Νεμέας όπως και των υπολοίπων Δημοσίων Υπηρεσιών, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις συναλλαγές τόσο των κατοίκων των άνω περιοχών όσο και των επαγγελματιών του Δήμου Νεμέας , αλλά θα επηρεάσει και την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης…
Βάση αυτών των δεδομένων πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη  23 Νοεμβρίου 2011 παρόντων των φορέων της πόλης, Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, Συνεταιρισμού, Οινοποιών της πόλης μας, αγροτών, συλλόγου συνταξιούχων, Διευθυντών Σχολείων, Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ιερέων και αποφασίσθηκε ομοφώνως να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και να αποτρέψουν την υποβάθμιση και καταστροφή του Δήμου Νεμέας. Ζητάμε την άμεση ανάκληση της αιφνιδιαστικής απόφασης κλεισίματος της ΔΟΥ, την οριστική παραμονή της στην έδρα του Δήμου και καλούμε τον πολιτικό κόσμο του Ν. Κορινθίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προβούμε σε δυναμικές ενέργειες, που δεν επιθυμούμε, είναι όμως απαραίτητες για να αναδείξουν το πρόβλημα και να οδηγήσουν στη λύση του.
READ MORE - Προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις για το κλείσιμο της ΔΟΥ

Συναντήσεις Μπεγλίτη για την εφεδρεία των εργαζομένων στην ΑΕΔΙΚ

Σε συνέχεια της πρόσφατης ενημέρωσης του πρώην Υπουργού και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Πάνου Μπεγλίτη από τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην Α.Ε.Δ.Ι.Κ κ. Τάσο Μούτσο, στο Δημαρχείο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, σχετικά με το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, σε συνάρτηση με τις υφιστάμενες ανάγκες της Διώρυγας, ο κ. Μπεγλίτης είχε απευθείας συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και της Α.Ε.Δ.Ι.Κ. Ο πρώην υπουργός έλαβε την διαβεβαίωση ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η πληροφορία για την αποχώρηση 25 εργαζομένων, υπό το νέο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Μετά από εξέταση όλων των δεδομένων και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο σχετικός νόμος, τρεις εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται, λόγω της συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας τους. Συγκεκριμένα, οι δυο εξ αυτών, με πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ο ένας με μειωμένα. Προβλέπεται να εφαρμοσθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία μόνο για έναν εργαζόμενο (Τεχνικός Δ/ντής) για τον οποίο όμως θα ζητηθεί εξαίρεση λόγω μη ύπαρξης αντικαταστάτη του. Ο κύριος Μπεγλίτης ζήτησε να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την λήψη αποφάσεων που θα αφορούν στην προοπτική και στο μέλλον της Διώρυγας. Το αίτημα έγινε αποδεκτό.
READ MORE - Συναντήσεις Μπεγλίτη για την εφεδρεία των εργαζομένων στην ΑΕΔΙΚ

Ζητά να μην κλείσει το 6ο Σύνταγμα Πεζικού

Επιστολή Πελοπίδα Καλλίρη
στον υπουργό Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο

Σε επιστολή του στον υπουργό Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο ο κ. Πελ. Καλλίρης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Το 6ο Σ.Π. Κορίνθου είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης της Κορίνθου. Σε κάθε ΕΣΣΟ, μιας και είναι το πιο μεγάλο κέντρο κατάταξης πεζικού, κατατάσσονται περίπου 1500 άτομα. Στο παρελθόν η παραμονή των νεοσυλλέκτων ήταν 6 εβδομάδες, ενώ τώρα διαρκεί 3 εβδομάδες. Πολλές φορές διαχρονικά υπήρξαν συζητήσεις για κλείσιμο του 6ου Σ.Π. Κορίνθου. Αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων ήταν να εγκαταλειφθεί στην τύχη του το μεγαλύτερο κέντρο κατάταξης νεοσυλλέκτων. Μετά από πολλές παλινωδίες και συζητήσεις, το Γ.Ε.Σ. το 2008 αποφάσισε να ανακαινίσει το 6ο Σύνταγμα Πεζικού.  Γι’αυτό το λόγο, εδόθησαν από το Γ.Ε.Σ. το 2008 700.000€ για την ανακαίνιση του στρατοπέδου (ηλεκτρολογικά, κεντρικές θερμάνσεις – διέθετε μέχρι τότε ξυλόσομπες) ενώ έγιναν και επιπλέον έργα βελτίωσης των υποδομών και των εγκαταστάσεων για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των στρατευμένων. Γίνεται αντιληπτό, ότι επί πολιτικής ηγεσίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο ΥΠΕΘΑ, στηρίχθηκε η προσπάθεια του Γ.Ε.Σ. για τη βελτίωση των υποδομών του 6ου Σ.Π. Κορίνθου. Τη συγκεκριμένη περίοδο κατατάσσονταν στην Κόρινθο από όλη την Ελλάδα στρατευμένοι της ειδικότητας Έρευνας και Πληροφορικής. Στόχος ήταν το 6Ο Σ.Π. Κορίνθου να γίνει κέντρο Κ.Ε.Κ. Έρευνας και Πληροφορικής που θα πιστοποιούσε τις δεξιότητες των νεοσυλλέκτων, όπως έγινε αντίστοιχα το Σ.Ε.Μ. στη Σπάρτη πιστοποιώντας ειδικούς αρτοποιούς. Μετά τις εκλογές του 2009 και την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας όλα αυτά σταμάτησαν ως προοπτική για το στρατόπεδο Κορίνθου. Αντ’αυτού, ξεκίνησαν πάλι οι συζητήσεις της απαξίωσης και του κλεισίματος του στρατοπέδου. Στην περίοδο της Διακυβέρνησής μας, υπήρξαν συζητήσεις εναλλακτικών προτάσεων αξιοποίησης του στρατοπέδου, όχι βέβαια σε επίπεδο απαξίωσης και κλεισίματος, αλλά για την μετεγκατάσταση της Σχολής Πυροσβεστικής που ενδιαφερόταν το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, και η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Επιπλέον, το ίδιο διάστημα, είχε προσδιοριστεί η χωροταξική κάλυψη για την ανάγκη μετεγκατάστασης της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σε έκταση που θα παραχωρείτο στον περιφερειακό δρόμο. Είχαμε εγκρίνει τη στάθμευση των αυτοκινήτων της ΕΛ.ΑΣ. εντός στρατοπέδου, κάτι που γίνεται μέχρι σήμερα και μάλιστα τον ανεφοδιασμό τους στο 6ο Σ.Π. Κορίνθου. Χώροι του 6ου Σ.Π. Κορίνθου προς το πεδίο βολής εδόθησαν για τη στάθμευση των απορριμματοφόρων του Δήμου Κορινθίων ενώ παλαιότερα, σε χώρο του Στρατοπέδου, είχαν κατασκευασθεί και οι δεξαμενές νερού για την άρδευση του Δήμου Κορινθίων . Χρηστοί χώροι εδόθησαν για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον, από τις ένοπλες δυνάμεις εδόθησαν το στρατόπεδο Τζαναβάρα (Ποσειδωνίας) για να κατασκευασθεί το Διοικητήριο της Νομαρχίας και στην Π.Ε.Ο. Άργους το στρατόπεδο Ανδριανόπουλου (ΚΕΥΑ) ώστε να κατασκευασθεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Όμως, άνθρακες ο θησαυρός!

Ανεκμετάλλευτες εκτάσεις και εγκατάλειψη από ανεπάρκεια πόρων. Το συμπέρασμα είναι ένα και απλό: Αξιοποίηση των υπαρχόντων εκτάσεων και υποδομών που αφέθηκαν και γίνανε ερείπια! Είναι πολύ εύκολο η μέχρι πρότινος πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ (κ. Μπεγλίτη) να απαξιώνει και να εγκαταλείπει κάτι και πολύ δύσκολο και κοπιώδες να το χτίζει!. Δημοσιοποιήσεις περί εξορθολογισμού και επιχειρησιακών αναγκών στερούνται επιχειρημάτων και σοβαρότητας. Οι εξαγγελίες κατάργησης του 6ου Σ.Π. Κορίνθου με παράλληλη εγκατάσταση ενός Τάγματος Μηχανικού από τον Τύρναβο στο Λουτράκι, και μάλιστα μεταφερόμενου για επιχειρησιακές ανάγκες, δεν αντισταθμίζει την απώλεια σε δύσκολες εποχές για τον τόπο μας. Πολλοί μπορούν να πουν ότι η παραμονή των νεοσυλλέκτων ήταν μικρή ή ότι η συνεισφορά κάποιων χιλιάδων ευρώ στην τοπική κοινωνία για τη διατροφή τους και για την παρουσία των οικογενειών τους δεν ήταν όπως στα παρελθόντα έτη.  Ξεχνάμε όμως ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό είναι που πρέπει να επιδιώξουμε, ώστε σε χαλεπούς καιρούς να μην στερηθεί ο τόπος μας και αυτή την οικονομική ενίσχυση. Από κοινού ο Εμπορικός Σύλλογος και οι πολίτες της Κορίνθου αντιδρούν και διεκδικούν το καλύτερο για την πόλη μας.
Κύριε Υπουργέ, Ας γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος με επιχειρήματα, χωρίς προαποφασισμένα και λογικές του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», για το καλό της πόλης μας και της οικονομικής ζωής του τόπου, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές εποχές που βιώνουμε».
READ MORE - Ζητά να μην κλείσει το 6ο Σύνταγμα Πεζικού

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ οι ληστείες στα βενζινάδικα

Δύο ληστείες σε βενζινάδικα μέσα σε 2 ώρες! - «Είμαστε απροστάτευτοι και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή», λένε ανήσυχοι οι ιδιοκτήτες πρατηρίων

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνουν και στην Κορινθία το τελευταίο διάστημα οι ληστείες σε πρατήρια καυσίμων. Σχεδόν καθημερινά τους τελευταίους δύο – τρεις μήνες αναφέρονται περιστατικά παρόμοιων φαινομένων σε αρκετά βενζινάδικα του νομού και σε μερικές εκ των περιπτώσεων μάλιστα, εκτός της απειλής και με χρήση βίας. Όπως είναι λογικό, τα περιστατικά αυτά έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, φόβο και προβληματισμό στους πρατηριούχους που ζητούν περισσότερη αστυνόμευση και παραδειγματική τιμωρία των δραστών ώστε να μην υπάρχει συνέχεια στις πράξεις τους…

Δύο ληστείες σε 2 ώρες…
Δύο ληστείες σημειώθηκαν την Πέμπτη σε διάστημα περίπου 2 ωρών. Συγκεκριμένα: «Την Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα στο 10,4ο χλμ. Ε.Ο. Κορίνθου–Τριπόλεως δύο άγνωστοι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από δύο υπαλλήλους το χρηματικό ποσό των 670€. Οι δράστες αναζητούνται». Επίσης την ίδια μέρα στις 9:20 το βράδυ στο 63ο χλμ. Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, δύο άγνωστοι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.200 €. Δράστες αναζητούνται».

Θ. Δασκαλόπουλος - πρατηριούχος: (φωτο)
Είμαστε ακάλυπτοι και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή
«Είμαστε ακάλυπτοι και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή. Οι συνάδελφοι με τους οποίους μιλάω σχεδόν καθημερινά, εκφράζουν τους φόβους και τις ανησυχίες τους για τα συνεχή περιστατικά ληστειών εναντίον πρατηριούχων. Θεωρώ ότι χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση και οι δράστες να μπαίνουν φυλακή αν διαπράττουν αξιόποινες πράξεις κι όχι να βγαίνουν έξω και μετά από λίγο να ξανακάνουν τα ίδια. Δεν είμαστε δικομανείς, ούτε θέλουμε πιεστικά αυστηρές τιμωρίες, αλλά ευγενή άμιλλα από όλες τις πλευρές. Δεν μπορεί να κινδυνεύουμε κάθε τρεις και λίγο και να φοβόμαστε να δουλέψουμε χωρίς να ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας. Έχουμε οικογένειες να ζήσουμε…».
Σ. Μαυραγάνης  - πρατηριούχος: (φωτο)
Επικρατεί φόβος μεταξύ των συναδέλφων

«Πράγματι υπάρχει φόβος μεταξύ των συναδέλφων πρατηριούχων, γιατί οι ληστείες στα βενζινάδικα έχουν αυξηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα. Χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, αφού το προσωπικό της αστυνομίας συνεχώς μειώνεται αντί να αυξάνεται. Κι έτσι, όπου υπάρχει κρίση και φτώχεια, υπάρχει και αύξηση σε τέτοιου είδους ενέργειες. Εμείς προσπαθούμε να προφυλαχτούμε, κλειδώνουμε τις πόρτες για παράδειγμα και έχουμε πάρει και διάφορα άλλα μέτρα προστασίας».
READ MORE - ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ οι ληστείες στα βενζινάδικα

Ψήφισμα Δ.Σ. Λουτρακίου για προσφυγή ενάντια στο χαράτσι

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κατά τη συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου 2011 εξέδωσε ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, αισθάνεται βαθύτατα τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι του Δήμου μας, καλούμενοι να καταβάλουν ποσά δυσβάσταχτα πλέον για κάθε οικογενειακό εισόδημα, με τη μορφή του ειδικού τέλους της ΔΕΗ και ζητά την αναστολή της είσπραξης από τη ΔΕΗ ή άλλο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση από το Συμβούλιο Επικρατείας στο οποίο έχουν προσφύγει πολλοί φορείς. Στη κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, ο Δήμος μας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια αρωγής των κατοίκων του Δήμου, όπως μέχρι σήμερα έχει πράξει, κοινωνικά φροντιστήρια, δωρεάν σπιρομετρήσεις κλπ., στοχεύοντας στη δημιουργία κοινωνικής ομπρέλας προστασίας, με σκοπό την συσπείρωση και την αλληλεγγύη όλων στις δύσκολες αυτές ώρες.» Ακολουθώντας το πνεύμα του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου θα προσφύγει επίσης για αίτημα ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας που θα εκδικαστεί μαζί με τα αιτήματα των άλλων φορέων στις 2/12/2011. Μάλιστα ο Δήμαρχος χθες, μετέβη στα δικαστήρια της Κορίνθου για την κατάθεση της προσφυγής.
READ MORE - Ψήφισμα Δ.Σ. Λουτρακίου για προσφυγή ενάντια στο χαράτσι

Ο Β. Παγώνης νέος πρόεδρος στον Εμπορικό σύλλογο Κιάτου

Μαζική ήταν η συμμετοχή στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011. Οι έμποροι της πόλης αγκάλιασαν την απόφαση για διεξαγωγή εκλογών, με ενιαίο ψηφοδέλτιο και τη δέσμευση για ανακήρυξη Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, απευθείας από τα μέλη. Πράγματι οι έμποροι του Κιάτου έδωσαν μια ξεκάθαρη πρωτιά της τάξης του 67% στον Βασίλη Παγώνη . Κατά την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, αν και δεν τηρήθηκαν από όλους οι δεσμεύσεις προς τον εμπορικό κόσμο του Κιάτου, τελικά επικράτησε η δέσμευση που είχε δοθεί και έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:
προεδροσ:                            παγωνησ βασιλειοσ
α! αντιπροεδροσ:             χριστοδουλου κωνσταντινοσ
β! αντιπροεδροσ:             αλεξοπουλου αναστασια
γραμματεασ:
                    καλου αργυρω
ταμιασ:                                  κανιαρη καιτη
μελη:                                       γιαννοπουλοσ δημητριοσ
                                                     λαμπρακη μαγδαληνη
                                                     μαγκαφα σωτηρια
                                                     μαυρεασ δημητριοσ
READ MORE - Ο Β. Παγώνης νέος πρόεδρος στον Εμπορικό σύλλογο Κιάτου

ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ « ΣΥΖΕΥΞΙΣ »

Σας ενημερώνουμε ότι οι αριθμοί τηλεφώνων που αντιστοιχούν στις Υπηρεσίες που στεγάζονται στο Κεντρικό Κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, αλλάζουν. Με σκοπό την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της τηλεπικοινωνιακής υποδομής των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, έχει ήδη δρομολογηθεί η κατάργηση των υπαρχουσών τηλεφωνικών συνδέσεων και στο εξής θα χρησιμοποιούνται μόνο τα νέα τηλέφωνα “Σύζευξις”. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της επικοινωνίας μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών και χαμηλότερο κόστος επικοινωνίας. Για περαιτέρω πληροφορίες, καλέστε στους αριθμούς: 2741360610 ή 2741360611 ή 2741360772.
READ MORE - ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ « ΣΥΖΕΥΞΙΣ »

Π. Μπεγλίτης: Να επανεξεταστεί το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών σε κορεσμένες περιοχές

Σε παρέμβασή του ο Βουλευτής Π. Μπεγλίτης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (23.11.2011) σχετικά με το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών ανέφερε μεταξύ άλλων:  «(…) Θέλω, επίσης, να αναφερθώ στο θέμα της ιχθυοκαλλιέργειας, με αφορμή το νέο εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό και τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που έχουν προκαλέσει σοβαρούς προβληματισμούς και ενστάσεις. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο αρμόδιος Υπουργός έχει εντάξει στην κατηγορία Β (κατηγορία που δεν απαιτεί μελέτη περιβαλλοντικών όρων) σημαντικές ιχθυοκαλλιεργητικές παραγωγικές δραστηριότητες. Αναγνωρίζω τη συμβολή του κλάδου στην εθνική οικονομία, όμως χρειάζεται προσοχή, ιδιαίτερα για περιοχές που είναι, ήδη, κορεσμένες και έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από περιβαλλοντικής πλευράς. Θεωρώ όμως ότι όλες οι ιχθυοκαλλιεργητικές δραστηριότητες θα πρέπει να ενταχθούν είτε στην κατηγορία Α2 (κατηγορία που προβλέπει την ανάθεση της αρμοδιότητας μελέτης περιβαλλοντικών όρων στην Περιφέρεια), είτε, και αυτό προτείνω στην Κατηγορία Α1 (η μελέτη και ο έλεγχος περιβαλλοντικών όρων ανατίθεται στις κεντρικές υπηρεσίες του  αρμόδιου Υπουργείου). Πρέπει άμεσα ο κ. Υπουργός να επανεξετάσει τις προτάσεις που έφερε στην Επιτροπή μας.»
READ MORE - Π. Μπεγλίτης: Να επανεξεταστεί το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών σε κορεσμένες περιοχές

Χριστούγεννα και..βλέπουμε τα βιβλία στα σχολεία!

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Νέα αναβολή δόθηκε στη διάθεση των βιβλίων στα σχολεία, σύμφωνα με ενημέρωση των δασκάλων από το υπουργείο – Τώρα λένε ότι θα έρθουν… τα Χριστούγεννα – ΕΛΕΟΣ!!!!!

Τα Χριστούγεννα αναμένεται να φτάσουν τελικά στα σχολεία του νομού τα βιβλία των μαθητών, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας Θ. Μαρδίκης. Το θέμα έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στα σχολεία της Κορινθίας, ενώ αρκετοί σύλλογοι εκπαιδευτικών έχουν στείλει επιστολές διαμαρτυρίας στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας με τις οποίες αναφέρουν τη σοβαρότητα του προβλήματος και την ανάγκη άμεσης παράδοσης των βιβλίων για να μπορέσει να γίνουν κανονικά τα μαθήματα. Σχετικά με το θέμα ο κ. Μαρδίκης ανέφερε: «Με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία που ήταν να γίνει μέχρι τέλος Νοεμβρίου, αναβλήθηκε για τα Χριστούγεννα. Αυτό αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα, αφού και οι σχολικές επιτροπές δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα ούτε για τις εκατοντάδες φωτοτυπίες που χρειάζονται για να δοθεί η ύλη στους μαθητές…

Οι Δήμοι έχουν για εκδηλώσεις, αλλά όχι για φωτοτυπίες…

«Από την άλλη, οι Δήμοι φαίνεται να αδυνατούν να βοηθήσουν οικονομικά και να ενισχύσουν τις σχολικές επιτροπές στα έξοδα που απαιτούνται, αφού ακόμα δεν έχουν σταλεί τα απαραίτητα κονδύλια που έρχονταν κάθε χρόνο για την οικονομική στήριξη των σχολικών επιτροπών, παρά μόνο ένα μικρό ποσό». Αυτά ανέφερε ο κ. Μαρδίκης σχετικά με την καθυστέρηση των βιβλίων που αναμένονταν εντός του Νοεμβρίου. Οι δήμοι λένε λοιπόν ότι δεν έχουν χρήματα για τα σχολεία. Έχουν όμως χρήματα για διάφορες εκδηλώσεις και harrenigs τύπου πανηγυριού. Καλό θα ήταν, οι Δήμοι να «κόψουν» από αυτού του είδους τις «εκδηλώσεις πολιτισμού» και να στηρίξουν τις οικογένειες και τους μαθητές που έχουν ανάγκη σήμερα από τη διάθεση έστω φωτοτυπιών για να κάνουν μάθημα…
READ MORE - Χριστούγεννα και..βλέπουμε τα βιβλία στα σχολεία!

Με το μπιτόνι αγοράζουν οι πολίτες το πετρέλαιο θέρμανσης!

Ο κόσμος για να μπορέσει να πληρώσει το «χαράτσι» προτιμά να μείνει χωρίς θέρμανση, τόνισε ο βενζινοπώλης κ. Τζέκος

Η κρίση και η οικονομική ανέχεια έχει απλώσει τα «πλοκάμια της» σε αρκετές πλευρές της καθημερινότητας των πολιτών που άλλοτε θεωρούνταν απόλυτα λογικές. Για παράδειγμα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης ήταν γεμάτες εν όψει του χειμώνα. Αυτό φέτος όχι απλά δεν ισχύει, αλλά όπως αναφέρει ο βενζινοπώλης κ. Τζέκος, υπάρχουν πολίτες που προμηθεύονται πετρέλαιο για το καλοριφέρ, ακόμα και με μπιτόνια! Η πτώση δε, της κίνησης στα βενζινάδικα αγγίζει ήδη το 50%. Το μόνο θετικό, είναι ο καιρός που παραμένει σύμμαχος των αδυνάτων. Συγκεκριμένα ο κ. Τζέκος ανέφερε: «Ο καιρός είναι σύμμαχος του κόσμου, αφού αδυνατεί να πληρώσει για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, του οποίου η τιμή παραμένει σχετικά σταθερή με μικρές αυξομειώσεις. Η πτώση στα βενζινάδικα αγγίζει το 50% και με τη μείωση μισθών και συντάξεων ο κόσμος αναγκάζεται, είτε να κρυώνει, είτε να πηγαίνει με το μπιτονάκι για να παίρνει πετρέλαιο έστω και για μια μέρα! Κι αυτό όχι μόνο για αυτούς που χρησιμοποιούν σόμπα, αλλά και όσους χρησιμοποιούν καλοριφέρ! Ο κόσμος για να μπορέσει να πληρώσει το «χαράτσι» προτιμά να μείνει χωρίς θέρμανση! Και ο βενζινοπώλης αναρωτιέται: Αυτοί μπορούν να ζήσουν έστω και μία μέρα χωρίς θέρμανση όπως οι απλοί πολίτες;
READ MORE - Με το μπιτόνι αγοράζουν οι πολίτες το πετρέλαιο θέρμανσης!

Αθ. Κόρκας: Επιεικώς απαράδεκτες οι συλλήψεις επιχειρηματιών

Ενάντια στις συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη προς το Δημόσιο τάσσεται ο Εμπορικός σύλλογος Κορίνθου. Ο πρόεδρός του Αθ. Κόρκας τόνισε ότι αυτές είναι «κινήσεις απελπισίας» και ότι με αυτό τον τρόπο το κράτος γίνεται περισσότερο αντιπαθητικό από όσο έχει γίνει. «Δεν είναι ότι δεν θέλουν να αποδώσουν το Φ.Π.Α., απλά δεν έχουν πληρωθεί για πολλά τιμολόγια που έχουν κόψει και για μεγάλα ποσά. Όλα αυτά γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού και αμαυρώνουν το όνομα ενός επιχειρηματία, ενώ θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος και όχι να το προβάλουν κιόλας ως μεγάλο επίτευγμα και να φτάνουν ακόμα και στον εισαγγελέα. Κατόπιν βέβαια αφήνονται ελεύθεροι αφού δεν έχουν εισπράξει τα δεδουλευμένα και τα τιμολόγια, αφού όμως προηγουμένως έχουν διασυρθεί. Πρέπει να γίνει κάτι για να μην προσβάλλεται η προσωπικότητα του κάθε επιχειρηματία που αδυνατεί να πληρώσει. Αρκετά έχουμε ανεχθεί και οι επιχειρηματίες είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο. Δεν είναι ότι δεν θέλουν, αλλά δεν μπορούν να αποδώσουν το Φ.Π.Α. Σαν Εμπορικός σύλλογος δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, απλώς να διαμαρτυρηθούμε και να επισημάνουμε τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις στις οποίες καταφεύγει το Ελληνικό Δημόσιο. Εγώ τα θεωρώ επιεικώς απαράδεκτα. Δεν μπορεί κανείς να αμαυρώνει έναν επιχειρηματία που τόσα χρόνια στήριξε την πόλη και την περιοχή του. Υπάρχουν ορισμένες πολύ μικρές εξαιρέσεις και με αυτές θα έπρεπε να ασχοληθεί το δημόσιο και όχι, αυτοί που έχουν όντως «φάει» χρήματα να μην τους «ακουμπάει κανείς»…
READ MORE - Αθ. Κόρκας: Επιεικώς απαράδεκτες οι συλλήψεις επιχειρηματιών

Δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου: Τα δικαιολογητικά για όσους αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Οσοι συμπολίτες μας αδυνατούν για οποιαδήποτε λόγο να καταβάλλουν  το «χαράτσι» στη ΔΕΗ, θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα εξής έγγραφα: -Φωτοτυπία της ταυτότητας τους -Φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ -Φωτοτυπία του αποδεικτικού πληρωμής του λογαριασμού της κατανάλωσης  του ηλεκτρικού ρεύματος, των δημοτικών φόρων και τελών, της ΕΡΤ και του Φ.Π.Α. -Υπεύθυνη δήλωση στην οποία βεβαιώνονται τα στοιχεία της ταυτότητας τους και για ποιο λόγο δεν προβαίνουν στην καταβολή του χαρατσιού(π.χ. περίπτωση λάθους, αδυναμία πληρωμής κ.λ.π.). Τα ως άνω έγγραφα θα συρράπτονται σε ένα ενιαίο πακέτο. Τα ως άνω έγγραφα  θα κατατίθενται στη Γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου καθημερινώς από την Δευτέρα 28-11-2011 και από ώρα 12:00 μ.. έως ώρα 15:00μ.μ. Ακολούθως με επιμέλεια του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου θα αποσταλεί εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση στη ΔΕΗ προς τούτο, καλώντας την να μην προβεί στην διακοπή της ηλεκτροδότησης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΩ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ.
Ελπίζουμε ότι δεν θα τολμήσει να προβεί σε καμία διακοπή ηλεκτροδότησης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ           ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΠΙΒΑΤΙΝΟΥ

READ MORE - Δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου: Τα δικαιολογητικά για όσους αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Χ. Μουρελάτος: Στα χνάρια των δραστών που τραυμάτισαν τον βενζινοπώλη στο Ζευγολατιό

Σε συνέντευξή του ο αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας Χ. Μουρελάτος αναφέρθηκε στις δράσεις της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε συλλήψεις που έγιναν στην Κορινθία τις τελευταίες μέρες και σε ε υποθέσεις που έχουν πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην υπόθεση με τα πλαστά χαρτονομίσματα που διακινούσαν στο νομό δύο άτομα Ρουμανικής καταγωγής, στην απόπειρα ληστείας χθες στα ΕΛΤΑ Βέλου, καθώς και στη σύλληψη του ζευγαριού που έσπασε και έκλεψε καταστήματα στο Κιάτο. Επίσης ενημέρωσε ότι πολύ σύντομα θα συλληφθούν οι δράστες της ένοπλης ληστείας που έγινε πριν από 1,5 μήνα περίπου σε βενζινάδικο στην περιοχή του Ζευγολατιού οι οποίοι και είχαν κακοποιήσει και τραυματίσει τον ιδιοκτήτη. «Η κρίση αυξάνει την εγκληματικότητα με αρκετές περιπτώσεις κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών», τόνισε ο κ. Μουρελάτος και πρόσθεσε: «Η υπηρεσία συνεχίζει το καθήκον της για τη διασφάλιση των προστασίας των πολιτών, κάτι που θα κάνει με ζήλο και σεβασμό και στο απώτερο μέλλον».
READ MORE - Χ. Μουρελάτος: Στα χνάρια των δραστών που τραυμάτισαν τον βενζινοπώλη στο Ζευγολατιό

Προβληματισμός στη Σολυγεία για τα ιχθυοτροφεία

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην περιοχή της Σολυγείας, του Κόρφου και του Σαρωνικού για όσα ακούγονται σχετικά με τον χαρακτηρισμό της θαλάσσιας περιοχής στο σημείο, ως ζώνη ιχθυοτροφείων. Ένας επαγγελματίας που διατηρεί ταβέρνα επί σειρά ετών στην περιοχή, ο κ. Π. Σπηλιώτης, εκφράζει την ανησυχία και αναφέρει ότι αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον τουρισμό. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όλη η περιοχή λένε ότι έχει εγκριθεί σαν ζώνη ιχθυοτροφείων. Αυτό θα είναι τρομερό για όλη την περιοχή του Κόρφου και του Σαρωνικού. Ο τουρισμός μας θα περάσει μεγάλη κρίση. Το δίκαιο δεν είναι αυτό… Μια τουριστική περιοχή να χαρακτηρίζεται ως ζώνη ιχθυοτροφείων. Εγώ πιστεύω ότι σιγά –σιγά πρέπει να φύγουν όλα από δω. Τη θάλασσα δεν έχει κανείς το δικαίωμα να την καταπατήσει. Οι επιστήμονες ήθελα να ήξερα, γιατί κρύβονται και δεν λένε στον κόσμο την αλήθεια για το τι τρώμε και τι επιπτώσεις υπάρχουν στο περιβάλλον;».
READ MORE - Προβληματισμός στη Σολυγεία για τα ιχθυοτροφεία

Κ. Κόλλιας: Το Υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τμήματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έφερε το θέμα του πιθανού κλεισίματος τμημάτων νοσοκομείων στην 6η ΥΠΕ ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Στην παρέμβασή του, ο κ. Κόλλιας παρουσίασε τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα και την οποία συνυπογράφουν 10 ακόμα Βουλευτές, στα πλαίσια συζήτησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρουσία του Υπουργού κ. Λοβέρδου. Η ηγεσία του Υπουργείου δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται θέμα κατάργησης τμημάτων, καθότι οι προτάσεις αυτές δεν απηχούν τις προθέσεις του Υπουργείου, απέδωσαν δε τα αναφερόμενα στο έγγραφο σε παρερμηνεία των προτάσεων του Υπουργείου. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Η πρόταση  του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσικόπουλου, η οποία δημιουργούσε υπόνοιες για κλείσιμο των μονάδων αιμοδοσίας και τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία κάτω των 400 κλινών στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τα Επτάνησα, προκάλεσε σε όλους μας αγανάκτηση και προβληματισμό.  Θεώρησα υποχρέωσή μου να θέσω το θέμα και να μεταφέρω το κλίμα στον Υπουργό Υγείας. Επέμεινα ιδιαιτέρως στο πρόβλημα του Νοσοκομείου Κορίνθου, το οποίο δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο πλήθος τροχαίων περιστατικών που αντιμετωπίζει. Κατόπιν τούτου, ο Υφυπουργός, παρουσία του Υπουργού, δήλωσε κατηγορηματικά ότι κανένα νοσοκομείο, ανεξαρτήτως κλινών, το οποίο διαθέτει τομογράφο, δεν πρόκειται να τον στερηθεί. Μάλιστα είπε ότι δεν ισχύει ούτε ότι κάποια νοσοκομεία, λόγω του αριθμού των κλινών, δεν θα έχουν αξονικό τομογράφο».
READ MORE - Κ. Κόλλιας: Το Υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τμήματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Απόπειρα ληστείας με πυροβολισμό στα ΕΛΤΑ Βέλου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι την Τετάρτη το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, αποπειράθηκαν να ληστέψουν υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Ειδικότερα, οι δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ.  και με την απειλή όπλων αφού ακινητοποίησαν την διευθύντρια και έναν υπάλληλο, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Στη συνέχεια,  αφού άρπαξαν την τσάντα της διευθύντριας, η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, ο ένας εκ των δραστών πυροβόλησε εκφοβιστικά με όπλο χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Ακολούθως οι δράστες τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν Αστυνομικές Δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους. Τις Αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.
READ MORE - Απόπειρα ληστείας με πυροβολισμό στα ΕΛΤΑ Βέλου

Η Κινητή Μονάδα «ΛΗΤΩ» ταξιδεύει και εξετάζει παιδιά στο Δήμο Βέλου-Βόχας

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, θα επισκεφθεί το Δήμο Βέλου-Βόχας. Συγκεκριμένα η ΄΄ΛΗΤΩ΄΄ υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου Βόχας θα πραγματοποιήσει εξετάσεις σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων. Το πρόγραμμα επισκέψεων της Κινητής Ιατρικής Μονάδας στο Δήμο Βέλου Βόχας έχει ως εξής:
Ø  Τρίτη 29 Νοεμβρίου: 
Η ιατρική ομάδα της Μονάδας «ΛΗΤΩ» θα εξετάσει μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού.
Ø  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου: 
Οι γιατροί θα εξετάσουν τους μαθητές του Γυμνασίου Ζευγολατιού. Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 2003 σε συνεργασία με τη Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Η «ΛΗΤΩ» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε :τηλ. 210 3213150,  6943 290024, (κα. Σαμαρτζή Χριστίνα)  e-mail: info@mdmgreece.gr/  ή στα τηλέφωνα του Δήμου Βέλου Βόχας: 27413 60507 και 60522.
READ MORE - Η Κινητή Μονάδα «ΛΗΤΩ» ταξιδεύει και εξετάζει παιδιά στο Δήμο Βέλου-Βόχας

Δεν υποχωρούμε λένε οι κάτοικοι του Μαψού για τις διεκδικήσεις της Μονής

Εκδικάστηκες χθες στην Κόρινθο η γνωστή υπόθεση μεταξύ της Μονής Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται στην περιοχή του Μαψού και των κατοίκων του χωριού για το γνωστό θέμα των ιδιοκτησιών. Η Μονή διεκδικεί περίπου 3.000 στρέμματα έκτασης τα περισσότερα εκ των οποίων είναι βοσκότοποι των ντόπιων κτηνοτρόφων, όπως λένε και οι ίδιοι και δεν δέχονται να παραχωρηθούν στη Μονή. Το δικαστήριο προσωρινά αναβλήθηκε, αφού οι συνήγοροι της Μονής ήθελαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την υπόθεση. Δεκάδες κάτοικοι εμφανίστηκαν από το πρωί στα δικαστήρια Κορίνθου, εκφράζοντας την αγωνία αλλά και την αγανάκτησή τους για τις απαιτήσεις της Μονής που θίγουν όπως υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους και την περιουσία τους από την ζουν εδώ και πολλά χρόνια… Από την άλλη η Μονή θεωρεί ότι η περιουσία αυτή της ανήκει…
READ MORE - Δεν υποχωρούμε λένε οι κάτοικοι του Μαψού για τις διεκδικήσεις της Μονής

«ΑΓΡΙΕΥΕΙ» η μάχη στο Επιμελητήριο




Δύο περίπου εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το νέο Διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, η μάχη μεταξύ των δύο υποψηφίων φαίνεται ότι «αγριεύει» και παίρνει διαστάσεις. Ενώ στην αρχή φαινόταν ότι θα ήταν μια απλή διαδικασία προεκλογικού τύπου και όλα θα κυλούσαν ομαλά μέχρι τις εκλογές, αυτό μάλλον δεν ισχύει και όλα δείχνουν ότι η κόντρα θα είναι σκληρή, ίσως και αδυσώπητη μεταξύ των δύο «μονομάχων». Β. Νανόπουλος και Βλ. Μπισμπίκης αμέσως μετά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και των ονομάτων που τα πλαισιώνουν σε όλα τα τμήματα ξεκίνησαν περιοδείες ανά το νομό για την προώθηση των δικών τους επιλογών και των θέσεών τους για το Επιμελητήριο και για την επόμενη μέρα των εκλογών. Οι θέσεις όμως του καθενός δημιούργησαν και αιχμές –κατ΄ αρχήν- σε προσωπικό επίπεδο και όλα δείχνουν ότι τις επόμενες μέρες  μέχρι τις εκλογές, θα ακουστούν πολλά… Η κόντρα δεν έμεινε στις θέσεις του κάθε συνδυασμού, ούτε στην κριτική του ενός συνδυασμού και των στελεχών του για τον άλλο. Άρχισε μια καθαρά προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών με δηλώσεις. Χθες το απόγευμα όμως, με μια έκτακτη συνέντευξη τύπου, ο κ. Μπισμπίκης μπήκε ακόμα πιο δυναμικά σε αυτή τη μάχη αν κρίνει κανείς και από τον τίτλο που είχε η συνέντευξη ο οποίος ήταν: «Έχει χάσει τον έλεγχο των πράξεών του ο κ. Νανόπουλος».

Τι ανέφερε χθες ο Βλ. Μπισμπίκης

Στη χθεσινή συνέντευξη ο κ. Μπισμπίκης εκτός των άλλων ανέφερε: «Είμαστε αλληλέγγυοι στους δοκιμαζόμενους επιχειρηματίες που λόγω αδυναμίας δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο. Όλοι βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜ Ε Τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ.Νανόπουλο που προσπάθησε από χθες το βράδυ να εκμεταλλευθεί πολιτικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δύο συνάδελφοι μας αυτές τις μέρες. Στην απέλπιδα προσπάθειά του να κρατηθεί στην καρέκλα του προσπάθησε να περάσει την άποψη ότι ο "Βλάσης Μπισμπίκης και η Κορινθιακή ανάπτυξη" βρίσκονται πίσω από τις διώξεις των επιχειρηματιών. Θεωρούμε ως επικίνδυνο αλλά και αήθες το παιχνίδι του κ. Νανόπουλου να ταυτίσει την παράταξη μας με την δράση της οικονομικής αστυνομίας. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  Οτι είμαστε κοντά στους Κορίνθιους επιχειρηματίες των οποίων το ήθος γνωρίζουμε και την κοινωνική τους συμπεριφορά. Ο κ. Νανόπουλος τις τελευταίες μέρες προσπαθεί να εκφοβίσει τόσο εμένα όσο και τους υποψήφιους συμβούλους μου. Τάχα θίχθηκε γιατί τον αποκαλέσαμε "Χρυσό παιδί"....Χρυσό παιδί σημαίνει στα απλά ελληνικά το παιδί που έχει κάνει επιτυχίες..! Είναι προσβλητικό αυτό; Έχει χάσει την ψυχραιμία του και απειλεί απροκάλυπτα πλέον ακόμα και μένα ως επικεφαλής...! Την ίδια στιγμή που μας στερεί ακόμα και τα μαιλ των μελών του επιμελητηρίου για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, προσπαθεί να μας ρίξει λάσπη. Εμείς δεν θα πέσουμε στο επίπεδο της λάσπης..Θα μιλάμε πάντα έντιμα και με την κοινή λογική..! Η καθαρή μας θέση είναι ότι δεν μπορεί να πρόεδρος του επιμελητηρίου ένας υπάλληλος ξένης πολυεθνικής εταιρείας που δεν έχει βιώσει το δράμα που περνούν κάθε μέρα οι επαγγελματίες και οι έμποροι του νομού γιατί είναι ασφαλής και αναπαυμένος στον παχυλό μισθό που παίρνει με την εργασία του βέβαια από την πολυεθνική εταιρεία. Είναι ψέματα αυτό; Ας απαντήσει σε αυτό ο απερχόμενος πρόεδρος και ας αφήσει τις λάσπες.. Επίσης ας μας απαντήσει και σε κάτι άλλο που τις τελευταίες μέρες ακούγεται απο παντού. Είναι αλήθεια κ. Νανόπουλε ότι υπάρχει άτυπη συμφωνία, τον Μάρτιο να φύγετε από το Επιμελητήριο και να διεκδικήσετε την Συνεταιριστική Τράπεζα; Αλλιώς πως θα ερμηνεύσει την ταύτιση του με την Συνεταιριστική τράπεζα στην προεκλογική του εκστρατεία; Εμείς εκτιμούμε ότι η Τράπεζα πρέπει να μείνει έξω από το εκλογικό παιχνίδι γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και θα κινδυνεύσει η αξιοπιστία του Ιδρύματος κάτι που κανείς δεν θέλει να συμβεί..! Είμαστε πολύ προσεχτικοί στο θέμα της Συνεταιριστικής και ελπίζουμε το ίδιο να κάνει και ο κ. Νανόπουλος. Δεν μπορεί να τα κάψει όλα μόνο και μόνο για να μην χάσει την καρέκλα του...!».
-Σήμερα είναι πιθανό να δώσει απαντήσεις ο κ. Νανόπουλος λόγω των σοβαρών καταγγελιών του Μπσιμπίκη…
READ MORE - «ΑΓΡΙΕΥΕΙ» η μάχη στο Επιμελητήριο

Έντονη διαμαρτυρία των πολιτών για το χαράτσι

Χθες στη ΔΕΗ Κορίνθου

Έντονη ήταν η αγανάκτηση του κόσμου χθες, κατά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην Κόρινθο, για το χαράτσι στα ακίνητα. Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώσουν «με το έτσι θέλω» και με τον εκβιαστικό τρόπο του «Αν δεν πληρωθεί, α σας κόψουμε το ρεύμα». Και μάλιστα εν μέσω χειμώνα, δημιουργώντας φοβία στον κόσμο και ανασφάλεια για το αν θα μπορέσουν να ζεσταθούν και να έχουν ρεύμα τους επόμενους μήνες. Οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν τον κόσμο να «σηκωθεί από τον καναπέ» και να αντιδράσει ακόμα πιο δυναμικά…


READ MORE - Έντονη διαμαρτυρία των πολιτών για το χαράτσι

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΜΕΣΩ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σικυώνας - Ξυλοκάστρου

Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών Σικυώνας - Ξυλοκάστρου αναφέρει:  "Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δ.Σ. Δήμου Σικυωνίων και του Δ.Σ. του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, για την αποστολή εξωδίκου στη ΔΕΗ για την αποτροπή διακοπών ρεύματος λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, καθώς και την συλλογή των αποδείξεων πληρωμής μόνο των δημοτικών τελών και της κατανάλωσης ρεύματος. Ακολουθούν λεπτομέρειες ως προς τον  τρόπο εφαρμογής." Η διαδικασία είναι η εξής: Πάμε στο Α.Τ.Μ.  με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.  Βάζουμε την κάρτα.  Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές 
β) Πληρωμές ΔΕΚΟ  γ) Δ.Ε.Η. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό “ηλεκτρονικής συναλλαγής” και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ). Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα. Φωτοτυπούμε την απόδειξη, το λογαριασμό και την ταυτότητά μας και ερχόμαστε στο Δήμο με τις φωτοτυπίες και με τα πρωτότυπα.  Αν δεν υπάρχει κάρτα, μπορούμε με την ίδια διαδικασία να πληρώσουμε το λογαριασμό στο ταμείο της Τράπεζας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου σας. 
READ MORE - ΟΧΙ ΣΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΜΕΣΩ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 98,4» ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλή σας ημέρα κ. Μπεγλίτη.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Καλημέρα και καλή εβδομάδα
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να είστε καλά. Φαντάζομαι είδατε αυτή την ανακοίνωση του Κόμματός σας, εκταμίευση της 6ης δόσης και υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, οι προτεραιότητες του Προέδρου του Κόμματος. Από εκεί και πέρα όταν αυτά γίνουν πραγματικότητα να διαβάσουμε όλοι πίσω από τις γραμμές, ότι ανοίγει ένα παράθυρο για να ανοίξει μία συζήτηση επόμενης μέρας στο Κόμμα σας;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κατ’ αρχήν θέλω να σας πω, ότι θεωρώ αγχωτική και εσπευσμένη αυτή την κινητικότητα που επιδεικνύεται τις τελευταίες τρεις μέρες των συναντήσεων του Γιώργου Παπανδρέου με τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και λεγόμενα και αγχωτική;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Και εσπευσμένη και άκαιρη και αγχωτική.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί κ. Μπεγλίτη;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Μου θυμίζει παλιές ιστορικές συναντήσεις καπεταναίων και οπλαρχηγών. Μου θυμίζει, έτσι για να το πω με κινηματογραφικούς όρους, μια θαυμάσια παλιά ταινία του Αϊνστάιν «Τον Ιβάν τον Τρομερό», όπου οι Βογιάροι μαζεύονται με έναν βυζαντινό τρόπο και με βυζαντινές πρακτικές για να εκλέξουν το νέο Τσάρο. Αυτό δεν είναι στις δημοκρατικές μας παραδόσεις. Θεωρώ λανθασμένη, σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, αυτές τις συναντήσεις παρ’ όλο που έχω κληθεί, και σήμερα θα συναντήσω το μεσημέρι τον Γιώργο Παπανδρέου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Α, είστε μεταξύ των στελεχών.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Βεβαίως.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που λέμε εμείς οι δημοσιογράφοι.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Δεν αυτοπροσδιορίζομαι, ούτε αυτοαναγνωρίζομαι, ούτε στους πρωτοκλασάτους, ούτε στους κορυφαίους. Είμαι ένας απλός Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που έχω φωνή, έχω άποψη και αυτή την διεκδικώ και την υπερασπίζομαι σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία.
Βασικά πιστεύω ότι η συγκυρία ήταν άκαιρη. Πιστεύω ότι έπρεπε ο Γιώργος Παπανδρέου να αποκρούσει όλη αυτή την κινητικότητα και την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε στη συγκυρία των προγραμματικών δηλώσεων της Νέας Κυβέρνησης Παπαδήμου. Δυστυχώς, ορισμένα από τα στελέχη μας, μαθημένα σε μια πρακτική μηχανισμών του παρελθόντος, θεωρούσαν ότι σ’ αυτή τη συγκυρία που η χώρα και η Κυβέρνηση Παπαδήμου δίνουν μια μεγάλη μάχη για τη διασφάλιση της 6ης δόσης να αρχίσουμε την ομφαλοσκόπηση, την εσωστρέφεια και τους βυζαντινισμούς. Το θεωρώ άκαιρο, για να μην πω απαράδεκτο, ως δημοκρατική πρακτική.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρ’ όλα αυτά κ. Μπεγλίτη ο χρόνος εκ των πραγμάτων πιέζει με βάση ένα ερώτημα που νομίζω, ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντηθεί και μάλιστα άμεσα από το κόμμα σας. Επειδή απ’ ότι φαίνεται υπάρχει η δέσμευση των τριών πολιτικών αρχηγών οι εκλογές να γίνουν εκεί προς το τέλος Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει ένα ερώτημα για το ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές;
Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ Ολα αυτά τα ερωτήματα μπορούν να τεθούν και  μπορούν κυρίως να συζητηθούν, γιατί πολλές φορές στο παρελθόν, δεν συζητήσαμε και δεν συζητήσαμε με όρους στρατηγικής, με όρους πολιτικής ταυτότητας και φυσιογνωμίας του Κόμματος. Όταν έρθει η ώρα, και αφού εξασφαλίσουμε την 6η δόση, αφού ξεπεράσει αυτό τον κάβο των δυσκολιών, όσο μπορεί να τις ξεπεράσει η χώρα σε μια εξαιρετικά ρευστή περίοδο την οποία βιώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικότερα οι χώρες της Ευρωζώνης ,θα έχουμε το χρόνο, με συντεταγμένο τρόπο, στο πλαίσιο των θεσμικών οργάνων, και αυτό επισημαίνω και υπογραμμίζω, ότι οι συνομιλίες, οι διαδικασίες, ο διάλογος, η αντιπαράθεση μόνο μέσα στα θεσμοθετημένα δημοκρατικά νομιμοποιημένα όργανα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή αυτό μπορεί να γίνει κ.  Μπεγλίτη με προκήρυξη ενός συνεδρίου μέσα από το Εθνικό Συμβούλιο, μετά από αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου εκτιμάτε;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτά τα ζητήματα μπορούμε να τα συζητήσουμε και να βρούμε την καλύτερη καταστατική λύση, προσεγγίζοντας με αίσθημα ευθύνης όλα αυτά τα θέματα σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της παράταξής μας. Δεν θα μπω σ’ αυτά τα ζητήματα γιατί θα μ’ ενδιέφερε σήμερα το κόμμα μας να ξεκινήσει διαφορετικά αυτή τη συζήτηση. Βάζουμε το κάρο μπροστά από τα άλογα ως συνήθως.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το «Διαφορετικά» μου εξηγείτε κ. Μπεγλίτη; Πέρα από το θεσμοθετημένα όργανα, δηλαδή πώς θα έπρεπε να το ξεκινήσει; Δεν υπάρχει ένα επί της ουσίας ερώτημα για την ελληνική κοινωνία;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Θα περίμενα στις προγραμματικές δηλώσεις, τους συναδέλφους μου, που έσπευσαν να ζητήσουν από τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει πρωτοβουλίες, να θέσουμε το ζήτημα της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ, της στρατηγικής του ενόψει των επόμενων εκλογών, με τι πολιτικό λόγο, με τι πολιτικό πρόγραμμα πηγαίνουμε, να κάνουμε τον δικό τους απολογισμό της τελευταίας διετίας, των δικών τους επιλογών και απόψεων που υποστήριξαν, ως –αν θέλετε- μια καθαρτήρια κατ’ αρχήν διαδικασία, ως μια διαδικασία, θα έλεγα, δημοκρατικής ειλικρίνειας απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες και μετά να συζητήσουμε τις πρωτοβουλίες που συνδέονται με ενδεχόμενη αλλαγή στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Άρα, λοιπόν, ορισμένοι μαθημένοι σε μηχανισμούς βάζουν μπροστά το κάρο από τα άλογα. Εγώ διαφωνώ μ’ αυτή τη διαδικασία. Αυτά θα υπερασπιστώ και αυτά θα υποστηρίξω, γιατί αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι η βιωσιμότητα της παράταξής μας, είναι ο ρόλος της στο νέο πολιτικό σύστημα που διαμορφώνεται εξελικτικά ο πολιτικός μας λόγος, οι προτάσεις μας, η σύνδεσή μας με την πραγματικότητα. Και όχι οι εσωκομματικές καντρίλιες  και όχι τα παίγνια, γνωστά σε ορισμένους, από το παρελθόν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπεγλίτη, επειδή γνωρίζουμε λίγο – πολύ νομίζω το γνωρίζουν και οι ακροατές μας και οι αναγνώστες, το γνωρίζει η κοινή γνώμη, ότι υπάρχει ένα κλίμα στο εσωτερικό του κόμματός σας που κάθε άλλο παρά είναι καλό. Έχετε δίκιο όταν λέτε τραβάει ο ένας το κάρο από εδώ και ο άλλος από εκεί. φοβάστε μήπως έχουμε το επόμενο διάστημα και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο αναβίωση του κλίματος του 2007 ή μπορεί να οδηγήσει υπό τα νέα δεδομένα ακόμα και σε διάσπαση;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Πιστεύω ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, αλλά από την άλλη πλευρά δεν πιστεύω, ότι πρέπει αυτό να γίνει με  κάθε κόστος. Στο όνομα του πολυσυλλεκτικού χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια, κρίσιμα ζητήματα στρατηγικής κρύφτηκαν ουσιαστικά κάτω από το χαλί στο όνομα μιας επίπλαστης ενότητες. Αυτή η επίπλαστη ενότητα δεν μ’ ενδιαφέρει, είναι ψευδεπίγραφη, είναι υποκριτική και καλύτερα να πάμε ο καθένας με την αλήθεια του, με τη διαδρομή του, με την εντιμότητά του και την πολιτική του ηθική ακόμα και σε σύγκρουση, παρά να πηγαίνουμε σε επίπλαστη ενότητα. Γιατί είναι γνωστό ότι όλοι δεν λέμε τα ίδια πράγματα και όλοι δεν υπερασπιζόμαστε τα ίδια πράγματα.
 Ασφαλώς με ενδιαφέρει να πάμε συντεταγμένα για την ενότητα της παράταξης, αλλά σας λέω ότι σε πολλούς μάλλον ηχεί υποκριτικά αυτή η επίκληση της ενότητας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπεγλίτη, εκτιμάτε ότι με τον τρόπο που εξελίχθηκαν οι διαδικασίες άργησε η απόφαση για τη συγκρότηση Κυβέρνησης Παπαδήμου;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όχι. Πιστεύω, και θα ήθελα  με την ευκαιρία της συνέντευξης να πω ένα μήνυμα προς ορισμένους συναδέλφους μου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ότι «δεν είναι σοφό να αυτοκτονείς επειδή φοβάσαι το θάνατο». Υπήρξαν συμπεριφορές δημοκρατικής εκτροπής που κινήθηκαν πέραν των ορίων της δημοκρατικής νομιμότητας μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Δηλαδή κ. Μπεγλίτη είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέτε.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είναι γνωστά. Γνωρίζουμε ποιες ήταν οι συμπεριφορές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ποιοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί ο εκλεγμένος δημοκρατικά Πρωθυπουργός της χώρας. Αυτό είναι πρωτόγνωρο στη δημοκρατική ζωή του τόπου και στο πολιτικό μας σύστημα. Πιστεύω στην ευρύτερη συνεργασία. Πιστεύω στην ευρύτερη συνεννόηση που μπορεί να αποτυπωθεί και σε  κυβερνήσεις συνεργασίας, στη βάση όμως προγραμματικών συγκλίσεων, στη βάση της ειλικρίνειας των στόχων για κάθε πολιτικό κόμμα που συμμετέχει σ’ αυτή την ευρύτερη συνεργασία. Όχι όμως μ’ αυτό τον άτακτο, ασύντακτο, σκόπιμο τρόπο που γίνανε πολλά τον τελευταίο μήνα και στο ΠΑΣΟΚ και στο πολιτικό μας σύστημα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Να δανειστώ μια φράση σας. Πιστεύετε ότι αυτοκτόνησε ο κ. Παπανδρέου, δεν έπρεπε να παραιτηθεί; Αυτοκτόνησε πολιτικά;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι ήταν μια γενναία πολιτικά πράξη του κ. Παπανδρέου. Ηταν μια πράξη ευθύνης που δεν την έχουμε δει τουλάχιστον στην νεότερη πολιτική μας ιστορία, μια ανάλογη στάση πολιτικού ηγέτη που ήταν δημοκρατικά –το τονίζω αυτό – εκλεγμένος με διαφορά 11% τον Οκτώβριο του 2009.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ναι, αλλά κ. Μπεγλίτη αν  μου επιτρέπετε, αυτή θηριώδης όντως διαφορά πως εξανεμίστηκε μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα; Δηλαδή υπάρχει και η άποψη που λέει, ότι ενδεχομένως άργησε ο κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτό είναι ένα θέμα που έπρεπε να το συζητήσουμε. Ένα θέμα που ο καθένας έπρεπε να έρθει με την αυτοκριτική του, με την ειλικρίνειά του και όχι με λόγο υποκρισίας και όχι μ’ αυτή την πολιτική ανηθικότητα που ζήσαμε ως Κυβέρνηση, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, ως Κόμμα την τελευταία περίοδο. Τα πράγματα  θα ειπωθούν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  Η πολιτική ανηθικότητα υπήρξε από το εσωτερικό σας εννοείτε;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ασφαλώς υπήρξε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΓΟΣ: Από ποιους; Με ποιο τρόπο εκδηλώθηκε αυτή η πολιτική ανηθικότητα;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτά ευτυχώς θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε. Είμαστε ένα κόμμα δημοκρατικό, παρά τις παρεκβάσεις ορισμένες φορές που έχουν γίνει. Θα μιλήσουμε όλοι, γιατί όλοι έχουμε λόγο, όλοι έχουμε την ίδια θέση μέσα στο κόμμα. Εγώ δεν αναγνωρίζω πρωτοκλασάτους και οπλαρχηγούς στο ΠΑΣΟΚ. Θα μιλήσουμε όλοι και θα μιλήσουμε με την καρδιά μας και με το μυαλό μας στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί έχουμε ευθύνη όσοι είμαστε εκλεγμένοι από την κοινωνία και από τους πολίτες να τοποθετηθούμε για το μέλλον της χώρας, για το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης. Και επειδή και η χώρα πρέπει να έχει μέλλον και η δημοκρατική παράταξη για πολλούς λόγους πρέπει να έχει μέλλον, όλοι θα μιλήσουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπεγλίτη θέλω να σας πω, να πω και στους ακροατές μας, ότι επειδή συμβαίνει να σας γνωρίζω μια 20ετία και ξέρω και τον τρόπο …
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Χαίρομαι ιδιαίτερα και με τιμάει αυτή η γνωριμία πραγματικά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και επειδή ξέρω και τον τρόπο που αντιδράτε και την εμπειρία σας μου δίνετε την αίσθηση -και επιτρέψτε μου να το πω δημόσια- μου δίνετε την εντύπωση το τελευταίο διάστημα ότι είστε πάρα πολύ νευριασμένος και ο τόνος με τον οποίον  μιλάτε και ο τρόπος με τον οποίον το προηγούμενο διάστημα και αμέσως μετά την έξοδό σας από το κυβερνητικό σχήμα, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο τρόπος δηλαδή που επιτεθήκατε σε τμήματα της στρατιωτικής ηγεσίας μου προκάλεσε πρέπει να σας πω πολύ μεγάλη εντύπωση. Και αναρωτιέμαι ποια είναι αυτή η ρίζα που δημιουργεί αυτού του είδους τα συναισθήματα;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Προτιμώ, γιατί αυτό υπερασπίζομαι στη ζωή μου και όσα χρόνια είμαι στην πολιτική, να είμαι ειλικρινής και νευριασμένος, να είμαι ο εαυτός μου, παρά να είμαι υποκριτής με στρογγυλεμένο λόγο, με καιροσκοπικό και οπορτουνιστικό πολιτικό λόγο. Θέλω, με την δημοσιογραφική ευκαιρία που μου δώσατε και επειδή σας γνωρίζω και χρόνια ,να αναφερθώ σε τελευταία δημοσιεύματα, σε ένα περιοδικό στο οποίο εργάζεστε, στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και βεβαίως σε όλον αυτό τον βομβαρδισμό, τον λυσσαλέο βομβαρδισμό ορισμένων τηλεοπτικών εκπομπών και καναλιών .
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ποιων δηλαδή; Αναφερθήκατε στο περιοδικό, ποιων καναλιών;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ξέρετε, οι πολίτες ακούνε, βλέπουν ειδήσεις κανάλια και γνωρίζουν τη λυσσαλέα επίθεση, δύο μήνες τώρα, κατά των πολιτικών αποφάσεων που πήρα ως Υπουργός Εθνική Άμυνας στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της πρακτικής, της μείωσης της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης. Και θέλω να πω, επειδή έχω  μια ιστορία και όλοι γνωριζόμαστε ευτυχώς σ’ αυτό τον τόπο, ότι πρόκειται για «γκεμπελικού» χαρακτήρα δημοσιεύματα στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» ότι εγώ έδωσα τάχα εντολή για να φτιαχτεί στρατιωτικό τμήμα καταστολής των πολιτών, ότι εγώ διέλυσα με τον Παπανδρέου τη Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για μια παραπληροφόρηση  «γκεμπελικού» χαρακτήρα, τα λένε άνθρωποι που προφανώς δουλεύουν σε άλλα «σκοτεινά γραφεία», πρόκειται για  «σκοτεινές»  και «γκρίζες» κατασκευές. Και λυπάμαι πραγματικά. Είναι λυπηρό , γιατί είναι ένα περιοδικό που εργάζονται αξιοπρεπείς και αξιόλογοι δημοσιογράφοι και κυρίως είναι λυπηρό για μένα ότι αυτό το περιοδικό ανήκει στον πάντα σεβάσμιο μου, αγαπητό μου, Αντώνη Λιβάνη. Αυτό, λοιπόν, δείχνει ότι υπάρχουν δυνάμεις σήμερα στο πολιτικό σύστημα, δυνάμεις του ανορθολογισμού, του εθνικισμού και του ψευτοπατριωτισμού που κάνανε περιουσίες και πιστεύουν ότι μπορούν μέσα απ’ αυτό το «γκεμπελισμό» στην πολιτική ζωή να δηλητηριάσουν το πολιτικό μας σύστημα, τους δημοκρατικούς θεσμούς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάνανε περιουσίες με τα αμυντικά συστήματα και τις προμήθειες;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Επειδή όπως είπα, όλοι γνωριζόμαστε, απέναντι σ’ αυτό το μέτωπο της αθλιότητας, του εθνικισμού φανερού και λανθάνοντος, του «ψευτοπατριωτισμού» που διαχέεται σε όλο δυστυχώς το πολιτικό σύστημα από τμήματα της Νέας Δημοκρατίας και την ακροδεξιά μέχρι τμήματα της παραδοσιακής Αριστεράς του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σ’ αυτούς, πρέπει να προτάξουμε ένα μέτωπο ευθύνης, ένα δημοκρατικό  μέτωπο λογικής και υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών. Γιατί είναι μια πρακτική, όπως σας είπα, « γκεμπελικού» χαρακτήρα που διαβρώνει και δηλητηριάζει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Και όποιος πολίτης και όποιος πολιτικός έχει δημοκρατική συνείδηση πρέπει να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές αρχές και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που έκανα. Αισθάνομαι υπερήφανος για τη δουλειά που έγινε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δύο χρόνια και ως Αναπληρωτής Υπουργός με τον κ. Βενιζέλο στο παρελθόν και μετέπειτα ως Υπουργός. Ένας χώρος που ήταν δυστυχώς ταμπού για το πολιτικό μας σύστημα για 30 χρόνια.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ταμπού σε ποια βάση; Εκτιμάτε ότι υπάρχει ρήγμα γιατί εδώ το πράγμα ξέρετε είναι πάρα πολύ σοβαρό, υπάρχει σοβαρό ρήγμα και άλλου είδους πολιτική την οποία πρεσβεύει η στρατιωτική ηγεσία από την πολιτική ηγεσία; Υπάρχουν πράγματα στα οποία …
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Η εκάστοτε στρατιωτική ηγεσία οφείλει να υπακούει στην πολιτική ηγεσία. Αυτό λέει το Σύνταγμα, αυτό λένε οι δημοκρατικοί κανόνες και η δημοκρατική νομιμότητα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν υπάκουε κ. Μπεγλίτη;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτά θα τα πούμε στη συνέχεια, αλλά σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών στις χώρες της Ευρώπης, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας αλλαγών, εκσυγχρονισμού, ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, έτσι ώστε να είναι και επιχειρησιακά αποτελεσματικές, αλλά και να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, αυτές οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν και στην Ελλάδα. Δεν μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να είναι ριζωμένες στη μετεμφυλιοπολεμική περίοδο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αντιλαμβάνομαι με τον τρόπο με τον οποίον τα λέτε και αναλύετε τις απόψεις σας, ότι βρεθήκατε αντιμέτωπος με συμφέροντα κ. Μπεγλίτη;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Σας λέω ότι έχω την υπομονή, αλλά έχω και την αποφασιστικότητα και τη δύναμη, όλα αυτά θα ξετυλιχθούν την επόμενη περίοδο. Αυτή ήταν η στρατηγική μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να ανασυγκροτήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς να μειώσουμε στο ελάχιστο την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για την εθνική άμυνα της χώρας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Πιστεύετε ότι το κλίμα το οποίο αντιμετωπίσατε, με το οποίο βρεθήκατε αντιμέτωπος, γιατί ήσασταν περίπου δύο χρόνια στο Πεντάγωνο, όπως είπατε και εσείς, στην αρχή ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αργότερα ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Γι’ αυτό, λοιπόν, το κλίμα το οποίο βρήκατε, τα συμφέροντα ενδεχομένως, τα πρόσωπα τα οποία προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην πολιτική ηγεσία, μήπως θα έπρεπε να μιλήσετε εκείνη την περίοδο της θητείας σας, την περίοδο που ήσασταν Υπουργός;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Η προσπάθειά μας και η προσπάθεια μου στο χώρο της Εθνικής Άμυνας ήταν να δείξουμε και να αναδείξουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι κάτι ξεχωριστό, δεν είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο μπορεί να διατηρεί προνόμια, ευνοιοκρατική πολιτική αντιμετώπιση. Σε μια περίοδο που κόβονται οι συντάξεις και οι μισθοί, δεν μπορεί να μην περιορίζονται οι μισθοί και οι συντάξεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ήταν μόνο ένα σύστημα ευνοιοκρατίας κ.  Μπεγλίτη, θα επιμείνω ή μήπως υπήρξαν και άλλα ζητήματα, όπως συμφέροντα; Γιατί υπάρχει ο πολύ ευαίσθητος χώρος των αμυντικών δαπανών.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Σαφώς υπάρχει. Βεβαίως υπάρχει μια αχλή στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, περισσότερη, μεγαλύτερη από άλλους χώρους παρ’ όλο ότι τα ποσά και διακυβεύματα δεν είναι μεγαλύτερα από άλλους χώρους π.χ. από το χώρο της υγείας, το χώρο της εκπαίδευσης. Ακριβώς για το λόγο επειδή ήταν ένα γκέτο οι Ένοπλες Δυνάμεις για 30-40 χρόνια στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, γι’ αυτό υπήρχε όλη αυτή η αντίληψη στις Ένοπλες Δυνάμεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μου λέτε δηλαδή ότι η πολιτική ηγεσία το προηγούμενο διάστημα είναι μέρος του προβλήματος.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ασφαλώς είναι μέρος του προβλήματος, τώρα το γνωρίζουμε; Για 15 χρόνια ήταν μέρος του προβλήματος, μην μας ξαφνιάζει, γιατί σήμερα υπάρχουν ακόμα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί και τη ρίζα τους την έχουν στα τελευταία 15 χρόνια μέχρι τον Οκτώβριο του 2009. Αυτά πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Γιατί ο ελληνικός λαός δίνει από το υστέρημά του για τις Ένοπλες Δυνάμεις για να νιώθει ασφαλής, για να έχει ισχυρή εθνική άμυνα σε μια περιοχή εξαιρετικά ευαίσθητη και εξαιρετικά επικίνδυνη. Αυτά θα τα πούμε, θα τα αναδείξουμε στην πολιτική μας ζωή; Ακριβώς αυτά είναι. Οι ευθύνες όμως έχουν και ονοματεπώνυμο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακριβώς αυτό ήμουνα έτοιμη να πω, ότι έχουν και ονοματεπώνυμο και τα συμφέροντα έχουν ονοματεπώνυμο.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όλα αυτά πρέπει να τεθούν συντεταγμένα μέσα στο Κοινοβούλιο, μέσα στις θεσμικές διαδικασίες του Κοινοβουλίου, μέσα στη συζήτηση στο κόμμα μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριοι Μπεγλίτη, οι συνάδελφοί μου οι οποίοι καλύπτουν το στρατιωτικό ρεπορτάζ πληροφορούμαι ότι αισθάνονται ότι έχουν συκοφαντηθεί από κάποιες δηλώσεις σας. Μήπως θέλετε να πείτε συγκεκριμένα πράγματα ή να ανασκευάσετε;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Εγώ δεν έθιξα κανέναν. Αν κανείς έχει «τη μύγα και μυγιάζεται» μπορεί να προχωρήσει και να αναλάβει τις δικές του πρωτοβουλίες. Λοιπόν, από εκεί και πέρα όλοι γνωριζόμαστε, όπως είπα σ’ αυτό τον τόπο. Το να δείχνουμε μια υπερευαισθησία με υποκριτικό τρόπο απέναντι σε ζητήματα που συζητιούνται και τα διαχειριζόμαστε καθημερινά, νομίζω είναι τουλάχιστον όπως σας είπα υποκριτικό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι ζητήματα υπερευαισθησίας κ. Μπεγλίτη κάποιοι συνάδελφοί μου να αισθάνονται ότι είναι θιγμένοι από καταγγελίες σας;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όποιος αισθάνεται ότι είναι θιγμένος μπορεί να κινηθεί .
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι είπατε;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όποιος αισθάνεται ότι είναι θιγμένος μπορεί με ονοματεπώνυμο να αναλάβει τις πρωτοβουλίες του. Είμαστε μια συντεταγμένη πολιτεία με δημοκρατικές διαδικασίες, υπάρχουν θεσμοί. Ας αναλάβει ο καθένας την πρωτοβουλία του. Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι ένα μικρό  κομμάτι μόνο μιας επίθεσης πραγματικά, και το τονίζω αυτό, λυσσαλέας από ορισμένους κύκλους όλη την τελευταία περίοδο σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και στάθηκα όρθιος. Δεν με φοβίζουν ούτε τα δημοσιεύματα των περιοδικών, ούτε οι εκπομπές στην τηλεόραση. Έχω αρχές στη ζωή μου κι αυτές θα παλέψω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπεγλίτη πιστεύετε, ότι όλο αυτό το κλίμα με το οποίο βρεθήκατε αντιμέτωπος και η αντίδραση που εκδηλώθηκε μετά, ήταν η αφορμή για να φύγετε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είναι γνωστό ότι η σύνθεση της Κυβέρνησης και οι διαπραγματεύσεις πριν να καταλήξει η σύνθεση της Κυβέρνησης άρχισαν με το Υπουργείο Άμυνας προτού καν βρεθεί ο Πρωθυπουργός και κατέληξαν στο Υπουργείο Άμυνας.  Αυτό τα λέει όλα. Ήταν γνωστό ακόμα και πριν εκείνη την Τετάρτη που συζητιόντουσαν ακόμα τα ονόματα των Πρωθυπουργών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν μου επιτρέπετε όμως, συμμέτοχος αυτής της Κυβέρνησης ήταν και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Άρα θεωρείτε ότι έχει ευθύνες και εκείνος για το γεγονός ότι αποδέχτηκε να υπάρξουν αυτές οι αλλαγές.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτά θα τα πω στον ίδιο.
Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κ. Μπεγλίτη.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Και εγώ.

READ MORE - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 98,4» ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ