Βλ. Μπισμπίκης: Μπορούμε να αλλάξουμε το Επιμελητήριο προς όφελος όλων μας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές για το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στον συνδυασμό του Βλ. Μπισμπίκη για το αποτέλεσμα, ενώ τα μηνύματα καθώς περνούν οι μέρες είναι πολύ θετικά από δεκάδες επαγγελματίες. Στη διακήρυξη των αρχών του συνδυασμού του χαρακτηριστικά αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Eχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της παγκόσμιας κρίσης, τον Αύγουστο του 2007. Απο τότε παντού - και στην Ελλάδα - άρχισαν να χειροτερεύουν οι συνθήκες του εμπορίου και της οικονομικής δραστηριότητας εν γένει . Από τότε άρχισαν να κλείνουν οι κρουνοί των τραπεζών  στη χρηματοδότηση του  επιχειρηματικού τομέα ,μέχρι που στέρεψαν τελείως. Πως λοιπόν συνεχίζουμε ακόμη να έχουμε μια Ελληνική οικονομία που μερικές φορές παρουσιάζει διάσταση μεταξύ πρωτοσέλιδων και πραγματικότητας; H απάντηση είναι μια και μόνη: έχουμε ακόμη «οικονομία» στην Ελλάδα διότι λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας!
Για αυτό Θέλουμε: Ένα επιμελητήριο δίπλα σε κάθε επαγγελματία που ,να θέτει οράματα και να τον συνεγείρει.
Στοχεύουμε: Στην υποστήριξη ,την προστασία και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με κανόνες σε ανάδειξη του επιμελητηρίου Κορινθίας πρωτοπόρου στις εξελίξεις του αύριο.
Σχεδιάζουμε : Τις προϋποθέσεις για βιώσιμες επιχειρήσεις ,με μια ισχυρή αυτοδύναμη και καταλυτική παρουσία στην πολιτεία που να περιφρουρεί τα δικαιώματα των με παροχή γνωμοδοτικών εισηγήσεων προς την πολιτεία και παροχή προς τα μέλη μας γνωμοδοτικών εισηγήσεων και πληροφοριών για  κάθε οικονομικό θέμα..
Μπορούμε να χαράξουμε τη νέα ιστορία του επιμελητηρίου Κορινθίας, μαζί με όλους τους επαγγελματίες Μπορούμε να αλλάξουμε το επιμελητήριο Κορινθίας προς όφελος όλων μας. Δεσμευόμαστε απέναντι στον κάθε επαγγελματία να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη, η ψήφος  μας μπορεί να αλλάξει κατεστημένα ετών και να αναδείξει το πραγματικό ρόλο του επιμελητηρίου απέναντι στη μικρομεσαία επιχείρηση. Να πάψει πλέον το επιμελητήριο Κορινθίας να είναι το κτίριο στην Ερμού στην Κόρινθο που πρέπει να δίνουμε υποχρεωτικά συνδρομή 40 ευρώ το έτος και να γίνει ο ουσιαστικός βοηθός και υποστηρικτής του επαγγελματία».