ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ οι ληστείες στα βενζινάδικα

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δύο ληστείες σε βενζινάδικα μέσα σε 2 ώρες! - «Είμαστε απροστάτευτοι και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή», λένε ανήσυχοι οι ιδιοκτήτες πρατηρίων

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνουν και στην Κορινθία το τελευταίο διάστημα οι ληστείες σε πρατήρια καυσίμων. Σχεδόν καθημερινά τους τελευταίους δύο – τρεις μήνες αναφέρονται περιστατικά παρόμοιων φαινομένων σε αρκετά βενζινάδικα του νομού και σε μερικές εκ των περιπτώσεων μάλιστα, εκτός της απειλής και με χρήση βίας. Όπως είναι λογικό, τα περιστατικά αυτά έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, φόβο και προβληματισμό στους πρατηριούχους που ζητούν περισσότερη αστυνόμευση και παραδειγματική τιμωρία των δραστών ώστε να μην υπάρχει συνέχεια στις πράξεις τους…

Δύο ληστείες σε 2 ώρες…
Δύο ληστείες σημειώθηκαν την Πέμπτη σε διάστημα περίπου 2 ωρών. Συγκεκριμένα: «Την Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα στο 10,4ο χλμ. Ε.Ο. Κορίνθου–Τριπόλεως δύο άγνωστοι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από δύο υπαλλήλους το χρηματικό ποσό των 670€. Οι δράστες αναζητούνται». Επίσης την ίδια μέρα στις 9:20 το βράδυ στο 63ο χλμ. Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, δύο άγνωστοι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.200 €. Δράστες αναζητούνται».

Θ. Δασκαλόπουλος - πρατηριούχος: (φωτο)
Είμαστε ακάλυπτοι και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή
«Είμαστε ακάλυπτοι και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή. Οι συνάδελφοι με τους οποίους μιλάω σχεδόν καθημερινά, εκφράζουν τους φόβους και τις ανησυχίες τους για τα συνεχή περιστατικά ληστειών εναντίον πρατηριούχων. Θεωρώ ότι χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση και οι δράστες να μπαίνουν φυλακή αν διαπράττουν αξιόποινες πράξεις κι όχι να βγαίνουν έξω και μετά από λίγο να ξανακάνουν τα ίδια. Δεν είμαστε δικομανείς, ούτε θέλουμε πιεστικά αυστηρές τιμωρίες, αλλά ευγενή άμιλλα από όλες τις πλευρές. Δεν μπορεί να κινδυνεύουμε κάθε τρεις και λίγο και να φοβόμαστε να δουλέψουμε χωρίς να ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας. Έχουμε οικογένειες να ζήσουμε…».
Σ. Μαυραγάνης  - πρατηριούχος: (φωτο)
Επικρατεί φόβος μεταξύ των συναδέλφων

«Πράγματι υπάρχει φόβος μεταξύ των συναδέλφων πρατηριούχων, γιατί οι ληστείες στα βενζινάδικα έχουν αυξηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα. Χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, αφού το προσωπικό της αστυνομίας συνεχώς μειώνεται αντί να αυξάνεται. Κι έτσι, όπου υπάρχει κρίση και φτώχεια, υπάρχει και αύξηση σε τέτοιου είδους ενέργειες. Εμείς προσπαθούμε να προφυλαχτούμε, κλειδώνουμε τις πόρτες για παράδειγμα και έχουμε πάρει και διάφορα άλλα μέτρα προστασίας».