56χρονος ο δράστης για δύο διαρρήξεις και κλοπές στο Βέλο

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες, στο Βέλο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 56χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Ο 56χρονος, είχε συλληφθεί την 3.2.2015, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στην οικία του είχαν βρεθεί και κατασχεθεί διάφορα κοσμήματα. Στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, προέκυψε ότι μέρος των κοσμημάτων που είχαν βρεθεί, τα είχε αφαιρέσει ο 56χρονος από δύο (2) οικίες ημεδαπών, την 22.1.2014 και την 20.9.2014 αντίστοιχα, στο Βέλο Κορινθίας, τα οποία αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες τους. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
READ MORE - 56χρονος ο δράστης για δύο διαρρήξεις και κλοπές στο Βέλο

8 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 17.2.2015 έως και χθες (19.2.2015), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια είκοσι επτά (927) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια δύο (602) ήταν ημεδαποί και τριακόσια είκοσι πέντε (325) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια έντεκα (611) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα δύο (162) άτομα, από τα οποία ογδόντα πέντε (85) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα επτά (77) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα (50) άτομα. Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Επτά (7) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
  • Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δώδεκα (12) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για κατοχή κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων.
  • Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για υποκλοπή μεταφορικού έργου.
  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα έξι (296) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επτά (7) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο (2) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, δύο (2) παραβάσεις για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων και μία (1) παράβαση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ κατασχέθηκαν -293- κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, στη Μεσσηνία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
READ MORE - 8 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

23χρονος ο δράστης κλοπής στο Βοχαϊκό



Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, η οποία είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 4.4.2011 έως την 12.4.2011, στο Βοχαϊκό Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός  23χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.
READ MORE - 23χρονος ο δράστης κλοπής στο Βοχαϊκό

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ Η CARMEN ΤΟΥ ΜΠΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ



Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»- το οποίο υλοποιείται από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή  και το Future Library με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος – το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού Και Περιβάλλοντος (ΚΕΠΑΠ)  του Δήμου, έχει τη χαρά να φιλοξενεί στην πόλη μας την Εθνική Λυρική Σκηνή (Ε.Λ.Σ.), η οποία θα παρουσιάσει την παράσταση Κάρμεν του Μπιζέ (όπερα της βαλίτσας). Η Κόρινθος επιλέχθηκε ως μια από τις 23 πόλεις που θα επισκεφτεί η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού. Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο  Κορίνθου (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη) στις  ώρα  8 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανεμηθούν στην είσοδο του χώρου, μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.
READ MORE - ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ Η CARMEN ΤΟΥ ΜΠΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Σε επιφυλακή η Τροχαία για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015


Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εντολών από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει :
  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμούμενων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως :
  • Παρασκευή (20-2-2015) για το ρεύμα εξόδου : 16.00-21.00
  • Σάββατο (21-2-2015) για το ρεύμα εξόδου : 08.00-13.00
  • Καθαρά Δευτέρα (23-2-2015) για το ρεύμα εισόδου: 15.00-21.00
Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται:
  •  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
  •  να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  •  να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.
  •  σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.





READ MORE - Σε επιφυλακή η Τροχαία για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΟΛΥΓΕΙΑ



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σολυγείας, εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων των Αποκριών,  διοργανώνει εκδηλώσεις με πολλές εκπλήξεις για τους συμπολίτες και τους επισκέπτες  της Σολυγείας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή  22 Φεβρουαρίου στον παραλιακό  Κόρφο και θα κορυφωθούν την επόμενη ημέρα 23 Φεβρουαρίου του 2015, στο Σοφικό, όπου θα περιλαμβάνουν πολλά και  ενδιαφέροντα events.
READ MORE - ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΟΛΥΓΕΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών την περίοδο των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας


Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω :
1. Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16.00 έως 21.00 και το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08.00 έως 13.00 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις :
Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
2. Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15.00 έως 21.00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

3. Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
READ MORE - Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών την περίοδο των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ 24ΧΡΟΝΗΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ!!

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015


Χθες (17.2.2015) το βράδυ, στην Κόρινθο, στην οδό Ποσειδωνίας, Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, και στο οποίο επέβαινε μία (1) 24χρονη ημεδαπή, αρχικά συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 53χρονη ημεδαπή και στη συνέχεια συγκρούστηκε με Ι.Χ. φορτηγό όχημα που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 24χρονης και τον τραυματισμό του 27χρονου, οδηγού του πρώτου (Ι.Χ.Ε.) οχήματος και της 53χρονης. Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και νοσηλεύονται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.
READ MORE - ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ 24ΧΡΟΝΗΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ!!

Το κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης μεταναστών ζήτησε ο Δήμαρχος Κορινθίων από τον Γιάννη Πανούση


Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του Αναπληρωτή Υπουργού  Δημοσίας Τάξεως Γιάννη Πανούση, επισκέφθηκε στην Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης τον αρμόδιο Υπουργό, όπου  του εξέφρασε τις ευχές του για το δύσκολο αλλά και σημαντικό έργο που έχει να επιτελέσει. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα στο γραφείο του Υπουργού, όπου συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα καθώς και αυτά που άπτονται της καθημερινότητας και  των ενδιαφερόντων του Δήμου Κορινθίων. Ανάμεσα σε αυτά που τέθηκαν προς συζήτηση, ήταν το κλείσιμο του 6ου Συντάγματος Πεζικού, ως κέντρου φιλοξενίας Μεταναστών και η παραχώρηση του για χρήση στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την στέγαση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, του Δήμου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Πυροσβεστικής,  για Πολιτισμό, Αθλητισμό και Εκπαίδευση, όπως προβλέπεται και στο εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό. Επίσης συζητήθηκαν, η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και ο περιορισμός της εγκληματικότητας, ένα θέμα που ταλανίζει τόσο τον Δήμο μας όσο βέβαια και την υπόλοιπη χώρα. Η εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του Υπουργού και του Δημάρχου Κορινθίων αποτέλεσε αρχικά μια βάση για την περαιτέρω επαφή και δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στους δύο άνδρες, αφού τα συσσωρευμένα θέματα είναι πολλά και οι λύσεις που απαιτούνται θα  πρέπει να είναι άμεσες.  
READ MORE - Το κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης μεταναστών ζήτησε ο Δήμαρχος Κορινθίων από τον Γιάννη Πανούση

ΜΟΝΟ Μ Ε ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ 11 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σύμφωνα με την αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στις εξής περιοχές:
 1.  Από 12ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού  Ξυλοκάστρου – Τρικάλων.
 2.  Από 1ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Τρικάλων – Καρυάς.
 3.  Από 1ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Δερβενίου – Γκούρας.
 4.  Από 8ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Λυγιάς-Πύργου.
 5.  Από 8ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Ξυλοκάστρου-Ζεμενού.
 6.  Από 6ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Λουτρού-Βρυσούλων.
 7.  Από 5ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Καλλιθέας-Ελληνικού.
 8.  Από 1ο χιλ/τρο έως 21500ο χιλ/τρο Επ. Οδού Γκούρας-Δερβενίου.
 9.  Από 2ο χιλ/τρο έως 16ο χιλ/τρο Επ. Οδού Γκούρας-Κιάτου.
10. Από 15ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Κιάτου-Γκούρας.
11. Από 1ο χιλ/τρο έως 19ο χιλ/τρο Επ.Οδού Γκούρας-Λυκουρίας.
READ MORE - ΜΟΝΟ Μ Ε ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ 11 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων της 4ης Φεβρουαρίου 2015, μετά από αίτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων, ομόφωνα παραχωρήθηκαν  σε πρώτο στάδιο δύο καταστήματα της δημοτικής αγοράς Κορίνθου, προκειμένου να στεγαστούν και  να λειτουργήσουν τα  κοινωνικά συσσίτια  στην πόλη μας. Είναι σημαντικό, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να προσφέρουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας, αφού όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού  οδηγούνται στην  ανεργία και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο που ήδη λειτουργεί στην Κόρινθο και με κύριο μέλημα μας τη κάλυψη τουλάχιστον των βασικών αναγκών των συμπολιτών μας, θα συνεχίσουμε και θα διευρύνουμε την προσπάθεια μας,  με  στόχο  να μη βρεθεί κανείς  Κορίνθιος  μόνος του στη κρίση. Γι΄ αυτό τον λόγο, ο Δήμος Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, καθημερινά θα μοιράζουν φαγητό σε εκείνους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης, χωρίς οι  ίδιοι να μπορούν να εκπληρώσουν όχι μόνο τις ημερήσιες ανάγκες τους,  αλλά κυρίως, χωρίς να έχουν ένα πιάτο φαγητού στο τραπέζι τους. Ο κάθε ενδιαφερόμενος λοιπόν, θα μπορεί ν’ απευθύνεται για περισσότερες πληροφορίες  καθώς και για τα κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων, στο τμήμα  Κοινωνικής  Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων, στο τηλ. 27413-61022 και στο γραφείο Διεύθυνσης του Κέντρου Κοινωνικής  Πολιτικής   του Δήμου,  στο τηλ.   27410-25717.


READ MORE - ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ

ΒΕΛΟ: 38ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ



Συνελήφθη στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας  38χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμη δύο  άτομα τα οποία αναζητούνται, αφαίρεσαν από αγροτεμάχιο ημεδαπού, αγροτικά προϊόντα.
READ MORE - ΒΕΛΟ: 38ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΣΥΛΛΗΨΗ 53ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ



Συνελήφθη  στην Κόρινθο  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας (1) 53χρονος ημεδαπός, γιατί μαζί με ακόμη ένα άτομο το οποίο αναζητείται, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν όχημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
READ MORE - ΣΥΛΛΗΨΗ 53ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ 2015



Το Σάββατο 21.02.2015 ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με το ΚΕΠΑΠ, πολιτιστικούς συλλόγους, την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διοργανώνουν μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της Κορίνθου. Πρόκειται πλέον για ένα θεσμό, που οι μαθητές αναμένουν την πραγματοποίησή του και αυτό σίγουρα συμβάλλει στην καλλιέργεια της συμμετοχικής διάθεσης σε κοινούς τόπους ψυχαγωγίας, προάγοντας παράλληλα την τοπική πολιτιστική δραστηριότητα. Αναλυτικότερα, η παρέλαση των χιλιάδων καρναβαλιστών και των αρμάτων θα ξεκινήσει στις 3.00 μ.μ. από την διασταύρωση των οδών Γ. Παπανδρέου και Εθνικής  Αντιστάσεως και θα καταλήξει στην οδό Δαμασκηνού. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 μ.μ. μουσική συναυλία με τους Σάκη Αρσενίου, Κυριάκο Κυανό εντός του πεζόδρομου, έναντι Εθνικής Τράπεζας, στο χώρο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Πυλαρινού και Εθνικής Αντιστάσεως. Οι προηγούμενες παρελάσεις είχαν μεγάλη απήχηση και συνέβαλαν ώστε να ψυχαγωγηθούν τόσο οι  συμμετέχοντες όσο και οι θεατές. 
READ MORE - ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ 2015